На живо

Коронавирусът по света: Нови странични ефекти на използваните в ЕС ваксини

Коронавирусът по света: Нови странични ефекти на използваните в ЕС ваксини

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
ЕМА добави нови странични ефекти за ваксините на "Астра Зенека" и "Янсен"

Европейският лекарствен регулатор добави в сряда нови странични ефекти на одобрените за употреба в ЕС четири ваксини срещу COVID-19, съобщи Ройтерс.


Най-същественият от тях е рядко срещащото се автоимунно заболяване синдром на Гилен-Баре (СГБ),което ще бъде добавено като възможен страничен ефект от ваксината на "Астра Зенека". СГБ е остра полиневропатия, характеризираща се най-често със симетрична слабост в крайниците и загуба на сухожилно-надкостните рефлекси. Лекарственото описание на ваксината ще бъде допълнено и с болки в крайниците и стомаха, както и грипоподобни симптоми.


Като странични ефекти на ваксината на "Джонсън и Джонсън" ("Янсен") ще се допишат подеване на лимфни възли, диария, намалена чувствителност на кожата и шум в ушите.

Коронавирусът по света: Нови странични ефекти на използваните в ЕС ваксини

© Associated Press


"Райънер" очаква проблеми с трафика до Великобритания по Коледа

Британските летища ще срещнат затруднения с трафика по Коледа заради допълнителните проверки заради COVID-19 и граничния контрол след Брекзит. Това каза в интервю за Ройтерс главният изпълнителен директор на Райънеър (Ryanair) Майкъл О'Лиъри.


Според него обемът на пътниците по Коледа няма да представлява трудност, за европейските летища, осен за британските.

Швейцария затягга ограниченията, за да опази болниците

Швейцария ще затегне ограниченията на обществения живот от понеделник, като изисква от хората да представят сертификат за COVID-19, за да могат да посещават закрити простраства като ресторанти, съобщи Ройтерс.


Швейцарският цифров сертификат предоставя информация, за ваксиниране, преболедуване или отрицателен тест.


"Ситуацията в болниците остава напрегната, интензивните отделения са пълни. В някои кантони операциите се отлагат, а в някои случаи пациентите се прехвърлят в други болници", се казва в решение на кабинета, в което се отбелязва, че хората, които не са ваксинираната са все още твърде много.


Малко над половината швейцарско население е напълно ваксинирано, изоставайки от ЕС, където средните нива са около 70%.

Педиатрите в Гърция се включват във ваксинацията

Гръцкото правителство ще разреши на педиатрите да се включат във ваксинационната кампания за имунизирането на децата между 12 и 17 г. Така властите се опитват да ускорят процеса, съсредоточен досега във ваксинационните центрове и болниците.


"Ние сме седмица преди отварянето на (държавните) училища и вярвам, че това е идеалният момент да предприемем големи нови усилия за увеличаване на ваксинацията сред непълнолетните", заяви премиерът Кириакос Мицотакис, цитиран от в. "Катимерини".


"Тъй като педиатрите често играят ролята на семеен лекар за много гръцки семейства, те ще могат да бъдат попитани (от родителите) дали децата трябва да бъдат ваксинирани или не, така че тяхната подкрепа е от решаващо значение", каза Мария Теодориду, председател на Националния комитет за ваксинации в Гърция.


100% от всички нови инфекции в Гърция са с "Делта" варианта на новия коронавирус, което прави ваксинацията на непълнолетните още по-наложителна заради бързото заразяване от носителите на вируса.

Австрия въвежда по-строги мерки за неваксинираните

Австрия ще въведе проверка на сертификати за ваксиниране и тестване при събиране на повече от 25 души, това съобщи правителсвото, приемайки нов план за справяне с пандемията. От 15 септември проверка на сертификати ще се прави за всички събирани от 25 души, вместо 100, както досега.


Съкращава се валидността на антигенните тестове на 24 часа, задължително става носенето на маски тип ФФП2 - в хранителни магазини и в обществения транспорт., съобщи БТА Препоръчително е носенето им в търговската мрежа вместо по-леките маски. За неимунизирани носенето на ФФП2 маски навсякъде става задължително. Изискванията ще влязат в сила при 200 пациенти с COVID-19 в интензивните отделения. Когато броят им достигне 300, в нощните заведения ще се допускат само имунизираните и оздравелите, а при 400 пациенти неваксинираните ще могат да удостоверяват здравния си статус само с PCR тестове.


"Ние преживяваме пандемия на неимунизираните. Който не се имунизира, ще се разболее рано или късно. В много от държавите вече се разразява четвъртата вълна и в Австрия нараства броят на инфектираните, това ще става и в идните дни. Трябва да се научим да живеем с вируса и да заложим на ваксинирането", заяви канцлерът Себастиан Курц.


70% от австрийците са вече ваксинирани. В близките дни започва поставянето на трета доза на хората над 65 г.


Желаещите да се ваксинират в Австрия могат да го направят и в по-големите църкви, където са отворени ваксинационни пунктове.

© Associated Press

Желаещите да се ваксинират в Австрия могат да го направят и в по-големите църкви, където са отворени ваксинационни пунктове.

Чехия с рекорд на новите случаи

Чехия регистрира 588 в сряда нови случая на коронавирус (2005 в България), най-високият дневен брой от 25 май насам, пише Ройтерс


Въпреки, че се очаква увеличаването на инфекциите да продължи премиерът Андрей Бабиш заяви, че правителството не планира връщане към повсеместна карантина, тъй като над половината от населението е вече ваксинирано. Според негови министри са възможни само локални затваряния в огнища на инфекцията. До края на август 63.5% от пълнолетните чехи са със завършен ваксинационен цикъл.

Испания одобри поставяне на трета доза

Испанският регулаторен орган по здравеопазването одобри във вторник поставянето на трета доза ваксини срещу COVID-19 за хора със сериозно нарушена имунна система, съобщи "Ройтерс".


Така наречената бустерна доза трябва да се приложи поне 28 дни след втората, като е желателно да се използва същият вид ваксина, се казва в изявление на Комисията за обществено здраве.


Според испанските здравни власти засега няма данни, които да препоръчват поставянето на трета доза на всички ваксинирани. Европейската лекарствена агенция съобщи преди седмица, че докато се натрупа информация, подсилването на имунитета се препоръчва само на хора с отслабена имунна система и на много възрастни, при които ваксините не са провокирали достатъчно силен имунен отговор.

CЗО обвини богатите държави, че не искат да споделят ваксините си

Човечеството няма да успее да изкорени коронавируса, причиняващ COVID-19, тъй като той продължава да мутира в слабо ваксинираните държави и предишните надежди за неговото изчезване намаляват, заяви Световната здравна организация.


"Мисля, че този вирус ще остане с нас и ще се развие като грипни пандемични вируси, превръщайки се в един от вирусите, които ни засягат", заяви д -р Майк Райън, изпълнителен директор на Програмата за извънредни ситуации в здравеопазването на СЗО.


Организацията отново обвини богатите държави, че не правят достатъчно за справедливото разпределение на ваксините, удължавайки пандемията. За разлика от САЩ и Европа, където над половината население е напълно ваксинирана, в Африка са имунизирани едва 3% и целта на СЗО за ваксиниране на 40% от човечеството до края на годината няма да бъде постигната.


Коронавирусът по света: Нови странични ефекти на използваните в ЕС ваксини

© Associated Press


Бързо разпространяващият се вариант делта остава "най-тревожещият" щам на коронавируса въпреки появата на варианта мю, който беше добавен миналата седмица към "вариантите от интерес", които СЗО наблюдава. Делта, който се появи в Индия през октомври, вече се среща в 170 държави и се смята, че се предава поне два пъти по-бързо от оригиналния вирус от Ухан.

Брюксел въвежда здравен пропуск

Брюксел ще въведе изискване за представяне на здравен пропуск за посещение на различни публични места заради ниските нива на ваксинация в белгийската столица, съобщи здравният министър на регион Брюксел-столица Анели Верлинден.


Около 60% от живеещите в Брюксел са напълно ваксинирани срещу COVID-19 в сравнение с останалите части на Белгия, където са имунизирани около 80% от жителите.


За образец ще бъде използван опитът на Франция, където здравният пропуск е задължителен за посещения на заведения, музеи, театри, кина, увеселителни паркове, както и за обучение в университетите. Очаква се мярката да бъде въведена от 1 октомври.


Според Верлинден разширяването на употребата на здравния пропуск, който сега се изисква само за събирания на големи групи хора, ще позволи да се избегне налагането на обща карантина при появата на нова епидемична вълна.


За тези, които са ваксинирани, това би означавало, че те просто показват QR кода, доказващ техните ваксинации, когато искат да влязат в бар или ресторант. Но неваксинираните хора ще трябва да се подлагат на редовни изследвания, тъй като отрицателният резултат е валиден само за един (антигенен) или два дни (PCR тест).


Паралелно някои от най-големите работодатели в града ще започнат да предлагат ваксинация на работното място. От днес това става в компанията за градски транспорт, от петък ще се присъединят и пощите.

Швеция се връща към нормалност със 70% ваксинирано население

Швеция обяви, че ще премахне в края на месеца повечето ограничения, наложени заради пандемията от COVID-19, засягащи обществени места като ресторанти, театри и стадиони, съобщи "Ройтерс". От 29 септември отпада и препоръката за работа от вкъщи.


Въпреки увеличаването на новите случаи заради бързото разпространение на варианта делта смъртните случаи останаха малко на брой, добавя БТА.


Правителството проучва възможността за използване на ваксинационни сертификати за някои дейности, но се надява, че това няма да бъде необходимо, след като страната има високо ниво на ваксинация, съобщи здравният министър.


Около 70% от шведите над 16 години са напълно ваксинирани.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Вчера:

  Белгия: 69% ваксинирано население - 1 847 новозаразени, починали - 7

  България: 16% ваксинирано население - 2 005 новозаразени, починали - 121

  В България умират 17 пъти повече хора.

  Гъстотата на населението в Белгия е 6 пъти по-висока отколкото в България.

  Ваксините работят.

 2. 2 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 964 Неутрално

  СЗО казаха и че не се предава от човек на човек в края на януари 2020г. когато беше повече от ясно, че се предава, казаха че маските нямат значение и след това обърнаха палачинката, казаха че ваксини не се очакват преди средата на 2021-ва пък те излезнаха есента на 2020..... така че какво казват тия сламени хора няма никакво значение.

 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  > СЗО предупреди, че COVID-19 няма да изчезне

  За пълна изненада на някои колеги които го моряха с математически модел.

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Израел: 63% ваксинирано население - 773 души

  България: 16% ваксинирано население - 2 798 души

  Смъртността в България е 4 пъти по-висока отколкото в Израел.
  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  Ваксините работят.

 5. 5 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1378 Весело

  Айде, най-после и следващата позиця от плана - завинаги, поне по ваксина на година....

 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#1] от "Явор":

  Много късно почвате работа ?

  > Вчера:
  > Белгия:

  А с Израел какво става ?

  {"date":"2021-08-30","count":32},
  {"date":"2021-08-31","count":53},
  {"date":"2021-09-01","count":39},
  {"date":"2021-09-02","count":8},
  {"date":"2021-09-03","count":32},
  {"date":"2021-09-04","count":31},
  {"date":"2021-09-05","count":52}
  ],"sources":[{"name":"Ministry of Health, Israel","link":"https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/ "}]

  Israel
  At peak and rising
  782 infections per 100K people reported last 7 days

  https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/countries-and-territories/israel/

  કટાક્ષ
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Умрели от ковид последните 46 дни:

  Израел: 63% ваксинирано население - 784

  Русия: 26% ваксинирано население - 36 537

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 9. 9 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1378 Весело

  На някои хора учителите им по математика ако са живи са почервенели като домати, а ако са мъртви се въртят в гроба като чеверме.

 10. 10 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Весело

  До коментар [#3] от "Ан Он": Яворчо те е подбрал яко под тази статия колега,ако дойде и Хай Буя си го закъсал! Само Падрето ми липсва! Бай дъ уей,оправи ли вентилацията на бункера?

 11. 10 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Голямо прозрение... Отдавна е ясно, че трябва да се научим да живеем с вируса. А паниката НЕ ПОМАГА.

 12. 12 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Коронавирусът по света: СЗО предупреди, че COVID-19 няма да изчезне
  =============================
  Глупости!
  COVID-19 отдавна вече го няма.
  Сега имаме COVID-21.

 13. 13 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Антиваксърите в Русия от 3 месеца мрат като мухи.

 14. 14 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#7] от "Jazz":

  > Би Би Си: Прокремълски тролове атакуват българското обществено мнение

  Прокремълски тролове въртят държавата вече 75 години под формата на различни представители на народната власт.

  Като Проруските Тролове нещо вземат да се ослушват, я им привикат изпълняващия длъжността главен прокурор при Чайка, я им изпратят Святейший Патриарх Московски да им начука канчетата.

  Още са на аналогови технологии. АЕЦ Белене, Съвецки Поток.

  Чакайте вие да намерите кой да ви плати някоя рубла за публикуване в Интернет форуми.

  કટાક્ષ
 15. 15 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#8] от "Явор":

  > Умрели от ковид последните 46 дни:
  > Израел: 63% ваксинирано население - 784
  > Русия: 26% ваксинирано население - 36 537

  Я за разнообразие дай същата справка за последните 7 сметнато на глава от населението.

  કટાક્ષ
 16. 16 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  с Израел какво става?
  —цитат от коментар 6 на Ан Он

  Ставаш смешен.

 17. 17 Профил на ubavia
  ubavia
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Ми добре. Аз пак няма да се ваксинирам ;)

 18. 18 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Весело

  До коментар [#17] от "ubavia": Со уат? Яворчо е на 6 ти бустер !

 19. 19 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 889 Неутрално

  "Мисля, че този вирус ще остане с нас и ще се развие като грипни пандемични вируси, превръщайки се в един от вирусите, които ни засягат", заяви д -р Майк Райън..."

  Ами да, други доктори това го обясняват от миналата година. Може ли тогава най-после да оставим намордниците, истериите и ваксърската пропаганда и да приемем, че сред нас има И коронавирус наред с всички други вируси, които съществуват откак свят светува? Или още не давате? Колко милиарда още ще трябва да излапате, за да престанете да тормозите хората?

 20. 20 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#1:"Явор"]Вчера:Белгия: 69% ваксинирано население - 1 847 новозаразени, починали - 7България: 16% ваксинирано население - 2 005 новозаразени, починали - 121В България умират 17 пъти повече хора.Гъстотата на населението в Белгия е 6 пъти по-висока отколкото в България.Ваксините работят.[/quote
  Не е коректно да се цитират и правят изводи въз основа на факти за един ден. Защото веднага мога да намеря други такива, които доказват точно обратната теза. Ваксинирането очевидно има общо с по-ниската смъртност, но има и много дурги фактри. Това е изводът, който може да се напрви в дълосрочен план. Но ние понеже правим нещата ден за ден и според зависи, за това сме на това дередже.

 21. 21 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Весело

  До коментар [#3] от "Ан Он": Яворчо те е подбрал яко под тази статия колега,ако дойде и Хай Буя си го закъсал! Само Падрето ми липсва! Бай дъ уей,оправи ли вентилацията на бункера?
  —цитат от коментар 10 на angeles


  Вече не участвам в "меренето" между изброените от теб индивиди. Само им чета глупостите и се смея сутрин докато си пия кафето. 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 22. 22 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#10] от "angeles":

  > Яворчо те е подбрал яко под тази статия

  Аз все още си чакам сравнителната статистика за починалите от КОВИД през последни 4723 дни в Нигерия и Канада.

  > Бай дъ уей,оправи ли вентилацията на бункера?

  Не още, появи се по-спешен проблем - на ниво -1 са плъзнали хлебарки - приличат на тия гадини:

  https://en.wikipedia.org/wiki/German_cockroach

  Явно има пробив в биологичната защита - може да е свързан с основната система за пречистване на въздуха, все още не мога да разбера.

  След 10 мин заминавам пак да се боря.

  Айде лек ден и поздрави на компанията.

  કટાક્ષ
 23. 24 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Весело

  До коментар [#21] от "padrino": Не бях чел отдавна! Много се спуши бизнеса и няма време за риболов,камо ли за чат!Радвам се че си Ок!)))))

 24. 25 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Вчера:

  Германия: 60% ваксинирано население - 9 276 новозаразени, починали - 47

  България: 16% ваксинирано население - 2 005 новозаразени, починали - 121

  В 7 милионна България умират 2,5 пъти повече хора отколкото в 83 милионна Германия.

  Ваксините работят.

 25. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#21] от "padrino":

  > Само им чета глупостите и се смея сутрин докато си пия кафето

  Смеха помага на имунната система за разлика от стреса.

  Да го беше обяснил това някой на Мутафчийски миналата година.

  કટાક્ષ
 26. 27 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Ваксинирането очевидно има общо с по-ниската смъртност
  —цитат от коментар 20 на kmat

  Мерси.

 27. 28 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1378 Весело

  "Мисля, че този вирус ще остане с нас и ще се развие като грипни пандемични вируси, превръщайки се в един от вирусите, които ни засягат", заяви д -р Майк Райън..."Ами да, други доктори това го обясняват от миналата година. Може ли тогава най-после да оставим намордниците, истериите и ваксърската пропаганда и да приемем, че сред нас има И коронавирус наред с всички други вируси, които съществуват откак свят светува? ...
  —цитат от коментар 19 на Green Day


  Не може, не е това идеята. Като преразпределят мънитата и властта тогава еветуално ще може, ако преценят, че и без товна ще вървят гладко нещата....

 28. 29 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Вчера:Германия: 60% ваксинирано население - 9 276 новозаразени, починали - 47България: 16% ваксинирано население - 2 005 новозаразени, починали - 121В 7 милионна България умират 2,5 пъти повече хора отколкото в 83 милионна Германия.Ваксините работят.
  —цитат от коментар 25 на Явор


  Принципно смъртността в България си е по-висока, здравеопазването по-кофти и т.н. Нищо необичайно няма и нищо не доказваш, съжалявам.

 29. 30 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Не сме се и съмнявали, СЗО. Не сме се и съмнявали…

 30. 31 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Щом СЗО го казва,има голям шанс този вирус да изчезне.Те бяха първите,които ни убеждаваха,че няма опасност от разпространение на Ковид по света,затова да си пътуваме свободно и да вярваме на китайците.
  Впрочем,какво стана с колективния имунитет, с който ни надухте главите,след като достигнем 70% ваксинация и преболедуване?

 31. 32 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  Разбира се, вирусът не е създаден, за да изчезне.

 32. 33 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Не е коректно да се цитират и правят изводи въз основа на факти за един ден
  —цитат от коментар 20 на kmat

  Починали от ковид в Белгия и България за последната 1 седмица:

  Белгия: 69% ваксинирано население - 41

  България: 16% ваксинирано население - 374

  Гъстотата на населението в Белгия е 6 пъти по-висока отколкото в България.

  Така по-коректно ли е?

 33. 34 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Кой изобщо я слуша тази нелепа организация, до сега не са свършили нито едно нещо като хората. Нито установиха източника, нито помогнаха на някоя държава, призивите им, че АЗ е безопасен препарат претърпяха пълно фиаско, защото държавите привидно се съгласиха, но тихомълком прекратиха доставките на АЗ.

  Всички пророкувания на СЗО повече изглеждат като гледане на кристална топка, отколкото научно обосновани твърдения. Нищо чудно, че фондацията на Били им е главен спонсор, той спуска директивите.

 34. 35 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  "СЗО предупреди, че COVID-19 няма да изчезне"

  Е за какво спазвахме година и половина "мерки"? Между другото това дето на СЗО му трябваше година и половина да го утановят, доста епидемолози и вирусолози го казаха още от първия ден на пЛандемията, никакви мерки и затваряния не могат да уплашат такива въздушно-капкови инфекции.

 35. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 37 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#1] от "Явор":

  Не виждам да протестирате срещу здравната система и лекарите. Високата смъртност е резултат от здравната система.

  Между другото дай една сравнителна характеристика между България и Северна Македония за последната седмица. Северна Македония имат два пъти по-висока смъртност от нас и са по-ваксинирани.

  Ваксините не работят

 37. 38 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#8] от "Явор":

  Не че нещо ама си толкова абсурден, че само можеш да откажеш хората от ваксиниране с тия копи/пейст постове всеки ден :)

 38. 39 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 143 Неутрално

  До коментар [#34] от "otrqdnik":

  Говорят си някакви с гръмко име, без правомощия и отговорности. Утре ако регистрирам световна антиковид организация и мен ще ме цитират медиите когато говоря глупости.

 39. 40 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Има вирус - колегата ми почина, един началник бюро призовки, почина, все от такива - на банкет, на ресторант, на път.

  Трябва антибиотик.

  Смъртта е ужасно страдание - отказаха му бъбреците, сега се грижа за двете му деца и вдовицата, ужас.

 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 42 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#37] от "Billy Pilgrim":

  Проблемът е, че е малко по - добре лоша здравна система от абсолютно никаква...

 42. 43 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#40] от "ivan_lawyer":

  Ти си мислеше че досега всички сме били безсмъртни ли?

 43. 44 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#42] от "4okuto":

  Коя държава е с никаква здравна система?

 44. 45 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Весело

  До коментар [#21] от "padrino": Не бях чел отдавна! Много се спуши бизнеса и няма време за риболов,камо ли за чат!Радвам се че си Ок!)))))
  —цитат от коментар 24 на angeles


  Всичко е 100% при мен, ще трябва да почакам за снимките на акулата значи😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 45. 46 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#44] от "Billy Pilgrim":

  Няма такава, но лекарите заплашват, че ще стане именно това, ако не е на тяхната...

 46. 47 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Би Би Си: Прокремълски тролове атакуват българското обществено мнение Дезинформационната кампания удря коментарните секции на родните медии
  —цитат от коментар 7 на Jazz

  Ама как си личи че са и тук под тая статия! Блъскане на минуси на мнения с очевидни факти, игнориране на такива от Германия, но търсене на статистики в Босна и Сев. Македония... Нечовеци! Не се ли сещат че така само потвърждават че са тук!

 47. 48 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 228 Неутрално

  13.05.2020 COVID-19, возможно, не сойдет со временем на нет, а станет еще одним заболеванием, с которым человечество имеет дело каждый день, заявил Майк Райан.

  08.09.21 Мисля, че този вирус ще остане с нас и ще се развие като грипни пандемични вируси, превръщайки се в един от вирусите, които ни засягат", заяви д -р Майк Райън

  Миналата година беше възможно, днес е почти сигурен, кога този световен чиновник ще се изкаже категорично: СЗО е за това и това?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 48. 49 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Ами да, други доктори това го обясняват от миналата година. Може ли тогава най-после да оставим намордниците, истериите и ваксърската пропаганда и да приемем, че сред нас има И коронавирус наред с всички други вируси, които съществуват откак свят светува?
  —цитат от коментар 19 на Green Day


  Не може!
  Ако тази теза се приеме - едни много влиятелни хора ще загубят много милиарди.
  Виж как са наскачали служителите им във форума.

 49. 50 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4454 Весело

  "Човечеството няма да успее да изкорени коронавируса, причиняващ COVID-19, тъй като той продължава да мутира в слабо ваксинираните държави и предишните надежди за неговото изчезване намаляват, заяви Световната здравна организация."

  Добро утро СЗО! Как спахте! :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 50. 51 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#46] от "4okuto":

  Кои са тия лекари които заплашват? Тяхната работа не е да заплашват ами да си вършат работата за която им се плаща. И работата за която им се плаща е да лекуват а не да раздават морал кой как да си живее живота.

 51. 52 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6283 Неутрално

  Мисля, че този вирус ще остане с нас и ще се развие като грипни пандемични вируси, превръщайки се в един от вирусите, които ни засягат
  —цитат от коментар 0 на д-р Майк Райън

  Това беше ясно още от началото.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 52. 53 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Ама как си личи че са и тук под тая статия! Блъскане на минуси на мнения с очевидни факти, игнориране на такива от Германия, но търсене на статистики в Босна и Сев. Македония... Нечовеци! Не се ли сещат че така само потвърждават че са тук!
  —цитат от коментар 47 на Kiril Mitov

  Кремълските тролове са завзели коментарите под статиите в Дневник поне от няколко години.
  Обърнете внимание че едни и същи профили агитират срещу ваксините и мерките, и същите профили коментират под други статии в подкрепа на Путин, Тръмп, Радев, Орбан и срещу ЕС.

 53. 54 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#8] от "Явор":

  Умрели от ковид последните 14 дни:

  Румъния: 26% ваксинирано население - 322

  САЩ: 54% ваксинирано население- 16 968

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 54. 55 Профил на Ганю ла фурия балканика
  Ганю ла фурия балканика
  Рейтинг: 8 Весело

  Супер. И антиваксърите да не се ваксинират. Супер х 10. Па язе цъъъъъък, със сертификатчето - фъъъъъър, насам-натам.

 55. 56 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#13] от "Явор":

  Проваксърите в САЩ от 1 месец мрат като мухи

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 56. 57 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#1] от "Явор": Северна Македония имат два пъти по-висока смъртност от нас и са по-ваксинирани.Ваксините не работят
  —цитат от коментар 37 на Billy Pilgrim


  Това ваксини ли са? Според Чорбанов това всъщност не са ваксини, а средства за третиране.
  Ето какво казва: "Нeoбхoдими ca мнoгo пoвeчe гoдини нa изпитaния. И тo прoблeмът нe ca тoлкoвa cтрaничнитe рeaкции, нe чe липcвaт тaкивa, a eфeктивнocттa. Вcички ниe, кoитo cмe имунизирaни c клacичecкитe вaкcини, знaeм, чe тe ca пeрфeктeн щит cрeщу зaбoлявaния c oгрoмнa cмъртнocт. Примeрнo тaзи зa хeпaтит e c нaй-крaтък cрoк – 5 гoдини. Нo зa мoрбили, пoлиoмиeлит нa прaктикa нocят дoживoтeн имунитeт. Тoвa e вaкcинa“

 57. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4701 Неутрално

  Ми добре. Аз пак няма да се ваксинирам ;)
  —цитат от коментар 17 на ubavia


  Смени си ника на glupavia!

 58. 59 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Най - глупаво е делението ваксъри и анти-ваксъри, което настройва хората едни срещу други. Простата истина е, че вирус ИМА и ЩЕ ИМА. Той ще мутира постоянно. А сигурна ваксина НЯМА, а и НЯМА ДА ИМА. Трябва да минат години, за да се появи такава, а това може и никога да не се случи, заради много мутации на вируса. Всички ще преболедуваме, някои и по няколко пъти. Просто трябва да го приемем психически и да не се страхуваме, защото паниката отслабва имунната система, а и води до други заболявания. Да се надяваме, че ще се появи ефективно лекарство.

 59. 60 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Явно броят на антиваксърте намалява поради високата смъртност в страната, но за сметка на това все още живите са се превъзбудили и пускат по 20 коментара.

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 62 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Вчера:Германия: 60% ваксинирано население - 9 276 новозаразени, починали - 47България: 16% ваксинирано население - 2 005 новозаразени, починали - 121В 7 милионна България умират 2,5 пъти повече хора отколкото в 83 милионна Германия.Ваксините работят.
  —цитат от коментар 25 на Явор


  Починали вчера в 5 милионна Словакия, ваксинирани с две дози: 40 % - 1 човек

  Починали вчера в 50 милионна Испания, ваксинирани с две дози 70 % - 138 човека

  Починалите в Испания на милион души са 10 пъти повече, отколкото Словакия, с ваксинация 70 % на населението.

  Ваксините НЕ работят ;)

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 62. 63 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Ще изчезне и ще изчезне още този месец! Ще кажат че лекарството е Ivermectin и че ваксините нищо не правят и това ще е края на цирка с фалшивия вирус!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 63. 64 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 454 Неутрално

  ОТДАВНА ВИРУСА ЩЕШЕ ДА СИ ТИДЕ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ , СТИГА ДА НЕ ГО МУТИРАХМЕ ЧРЕЗ ВАКСИНИТЕ , РЕШИХМЕ ДА ИЗЗИМЕМЕ БОЖИИТЕ ФУНКЦИИ И СЕГА СИ ПЛАЩАМЕ !!! ИМА ЕДНО МНОГО ПРСТО ПРИРОДНО СРЕДСТВО КОЕТО ГИ ОПРАВЯ НЕЩАТА , МИСЛЯ ЧЕ КОМПАНИИТЕ НАРОЧНО ГО КРИЯТ ОТ ХОРАТА ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ГЕПАТ ПАРИ ОТ НЕГО

 64. 65 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#33] от "Явор":

  Словакия - 40 % изцяло ваксинирано население, смъртност на милион в последната седмица - 0.2

  Испания - 71.1 % изцяло ваксинирано население, смъртност на милион в последната седмица - 17

  Гъстота на населението в Словакия - 110 души/кв. км
  Гъстота на населението в Испания - 90 души/кв.км

  Така добре ли е?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#62] от "digitalmarketing":

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Испания: 74% ваксинирано население - 1 819 души

  Словакия: 40% ваксинирано население - 2 298 души

  Мисленето не е силната ти страна.

 67. 68 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  СЗО ще изчезне преди Ковида. Стана ясно с кво се занимава.

 68. 69 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#54] от "bulgarin.":

  Да, в САЩ 46% от населението не са ваксинирани и мрат като мухи.
  Странно как процентът съвпада с % гласували за Тръмп.

 69. 70 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Израел е на едно от първите места по смъртност от Ковид от близо 50 държави в своя регион (Азия).
  Въпреки садистичните мерки в Израел и ваксинираното с 3 дози население. Въпреки високоразвитата система на здравеопазване.
  Това е най-доброто доказателство, че т.нар. "мерки" и "ваксини" не вършат абсолютно никаква работа.

 70. 71 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#67] от "Явор":

  Хахах евала, понеже не ти изнася, почна да даваш статистики от началото на пандемията. Нали пандемията спираше, където има 70 % боцнати бе?

  Май нещо не изчезва, а? Ама то делта вариантът е най-заразния на света, само минаваш до някой и вече си заразен, ама то действието на ваксините отслабва, ама то такова...

  Я виж клипчето, дето се върти, нали ще си живеем живота нормално при 70 % вакснати. Защо малко не е така? Обясни ни бе, Явка, нека знаем и ние, непросветените. Кажи ни също така и кога ще живеем без НИКАКВИ ограничения, не в България, примерно в Испания?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 71. 72 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  За тези, които пасат кравите на село, ваксина не е необходима. Аз обаче обичам да пътувам, а европейците, понеже са по прости от овчарите и краварите в БГ искат сертификати.

 72. 73 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#72] от "3biri":

  Ми ваксинирай се. Кой ти пречи?

 73. 74 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#72] от "3biri":Ми ваксинирай се. Кой ти пречи?
  —цитат от коментар 73 на atmanpg


  Ами ваксинирал съм се. А вас кой ви ара насила да се ваксинирате? Стойте си на село.

 74. 75 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 169 Неутрално

  Би Би Си: Прокремълски тролове атакуват коментарните секции на западни медии

  Голяма операция за оказване на влияние върху общественото мнение в подкрепа на руските интереси удря и коментарните секции на родните медии

  Прокремълски тролове атакуват все по-интензивно медии в редица европейски държави, като се фокусират главно върху Обединеното кралство и България, съобщава Би Би Си.
  Британската обществена медия цитира доклад на Института по изследване на престъпленията и сигурността в Университета на Кардиф, който е изследвал 32 влиятелни медии в 16 държави. Основният лост за влияние на кремълската пропаганда е използването на тролове за публикуване на постове в секциите за коментари към публикуваните статии.

  "Като превземат коментарите на читателите, троловете успяват да представят руската пропаганда като преобладаващото обществено мнение в западните медии”, коментира проф. Мартин Инес, директор на института и ръководител на програмата.

  Тези постове се разпространяват основно сред аудитории в Централна и Източна Европа, но най-вече в България, сочи докладът на Университета в Кардиф.

  Руските тролове са доста изобретателни и що се отнася до прикриването на следите си. Един акаунт например е сменил 69 географски локации и 549 имена от създаването си през юни м.г., сочи докладът.

 75. 76 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Ами ваксинирал съм се. А вас кой ви ара насила да се ваксинирате? Стойте си на село.
  —цитат от коментар 74 на 3biri


  Ами стоя си и на никого не преча, ама тук са наизлези един куп талибани, които крещят за задължително ваксиниране.

 76. 77 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#75] от "Jazz":

  И какво значение има дали са руски, американски или патагонски тролове?
  Свободата на словото изисква всеки да има право да изрази мнението си, стига да го прави в рамките на добрия тон.

 77. 78 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Вижте, спомнете си 20 декември 1971, полунощ, летище София.
  ИЛ-18 забива крило в пистата и избухва в пламъци.
  Вътре е оркестър София и най-добрите ни певци
  Стюардесите отварят люка на горяшия самолет, но е височко ... май около 8 метра.
  Великата Паша Христова не скача и изгаря.
  Мария Нейкова скача, чупи два крака, но живее още 31 години.
  Мария Нейкова е жена на мой състудент.

  Същото е с ваксинациите. Вирусът е горящия самолет. Да не се ваксинираш значи умишлено да останеш в горящия самолет и да чакаш пожара да утихне. Може да отихне, но ти да си изгорял, може и да се оцелееш. И в двата случая рискът е много по-голям отколкото ако се ваксинираш. Ваксинирането не е гаранция - като скок от 8 метра- можеш да си счупиш врата. Но е път към спасението.
  И не бива да се сърдим на антиваксерите. Тези от тях, които оцелеят създават имунитет. Е и мутации, но кой знае - може и ваксинираните да помагат вируса да мутира.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#59] от "4okuto":

  Да се надяваме, че ще се появи ефективно лекарство.
  ___________________
  да бе , за толкова време , с таз модерна медицина 10 ваксии направиха , дето грам не работят, ама никой досега не се е заявил , че прави хапче сдещо коронката!
  Що така>? не им достига модерната наУка ли???
  Или срещу грип няма хапче?
  Но вие се ваксинирайте , лошо няма , маже и на жените бради да поникнат, може и на маймуни да станете, ама ваксинирайте се с препаратите обявени за ваксини!
  После щи гледаме сеира, като почнете да мрете като мухи еднодневки,!
  То щото сега не мрат ваксинираните - мрат и то повече от "антиваксърите,
  ама в полза на човечеството, Херои един вид!

 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 656 Неутрално

  всички сме качени на въртележката и организаторите нямат намерение скоро да я спират, та да слезнем от там!
  Честито на печелившите - таковахте мамата на тоа свят
  Фазер с над 43 млрд $ , нека им е лошо!
  Бил Гейтс скромно остана назад със 130 млрд $

  дет се вика - халал да им са!

 83. 84 Профил на AK
  AK
  Рейтинг: 149 Неутрално

  До коментар [#83] от "amanotwas":

  Що за комплексарско изказване?
  Измисли ти ваксина и спечели милиарди бе!

 84. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Тука няма да се получи с ваксинирането, даже да стане задължително. Първо трябва народът да се ограмоти.

 85. 86 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Дано поне детето във Виена да учи нормално, за детето в България няма надежда :(

 86. 87 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Весело

  Оказва се, че и австрийците за по-прости от нашите овчари и кравари, които вместо като предците си да извиват трели на гайди и кавал, цъкат на джисиеми и таблети витиевати обяснения, защо няма да се ваксинират.

 87. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Не се ли бунтуват австрийците? Нямат ли си Алибегов да ги поведе срещу врага?

 88. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Весело

  Някой наш "юнак" няма ли да излезе и да каже, че ковид отделенията, специално в Бургас, са препълнени с ваксинирани, и то изцяло!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 89. 90 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 176 Неутрално

  До коментар [#54] от "bulgarin.":Да, в САЩ 46% от населението не са ваксинирани и мрат като мухи. Странно как процентът съвпада с % гласували за Тръмп.
  —цитат от коментар 69 на Явор


  Явка да не са започнали да плащат на публикуван процент? Гледам от сутринта яко се вихриш.

  Иначе след 1 месец нечетене на сайтове и негледане на новини съвсем се забравя за "чумата" или поне в България. Вчера отварям Дойче Веле и разбирам че четвъртата вълна върлувала яко.

  И разбира се ние всички ще измрем "като мухи" както казва Явката. Да те питам Явка в някоя от тия отлични държавици да не би да си върнаха нормалния начин на живот? Въпреки 70-80% на ваксинирани ги озаптяват с маски, мерки и теглилки с по сериозни темпове от преди. На "рисковите групи" взеха да слагат трета доза - каквото и да значи това. После идва реда на по-малко рисковите.

  За ужас на Дойче веле обаче България се превърна в едно прекрасно място да изкараш чумния експеримент.

  На всички който не им харесва, ето границите са отворени за всички ваксинирани - сигурен съм че в Германия, Франция и Австрия ще се преродите и с радост ще се наслаждавате на новото нормално.

 90. 91 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 176 Неутрално

  За тези, които пасат кравите на село, ваксина не е необходима. Аз обаче обичам да пътувам, а европейците, понеже са по прости от овчарите и краварите в БГ искат сертификати.
  —цитат от коментар 72 на 3biri


  Не слънце - сертификати искат европейските политици а не европейците. Имаше не един или два протеста на европейци който бяха обливани с вода, палки и сълзотворен газ в името на тяхното добро.

  До сега не сме видели протест на обикновенни хора настояващи за повече мерки, ваксини и хапчета?

 91. 92 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 176 Неутрално

  До коментар [#62] от "digitalmarketing":Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:Испания: 74% ваксинирано население - 1 819 душиСловакия: 40% ваксинирано население - 2 298 душиМисленето не е силната ти страна.
  —цитат от коментар 67 на Явор


  На него не му е силна страна, на теб изобщо не ти е страна :)

 92. 93 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 1043 Весело

  Никога няма да се ваксинирам. Щото съм в България. Тука зелените сертификати не важат. Дори да бях във френския неоФашизъм, пак нямаше да се ваксинирам. Ще живея 101 години. Хахаха, сипвай джина, батенце. Не занимавай хората с Гнусотии

 93. 94 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  До коментар [#72] от "3biri": /сетая брат
  С въвеждането на т.нар. зелени паспорти през октомври ще знам ли дали дадено лице има туберкулоза, менингит, сифилис, срамни въшки и хемороиди или само от грипния статус ще се вълнувам?
  -- С практическата отмяна на двайсет-трийсет закона за поверителност и неприкосновеност на личните данни ще отпадне ли и либералния ореол над педофилите и престъпниците, който им дава право да се реят анонимно из обществото? Надявам се, че в съвременния сталинизъм няма да има място за такава потайност и на входа на магазина ще се проверява не само за сериозни престъпления като кихавица и мокър нос, но и за по-дребни провинения като убийство например.

  Какво още трябва да се случи, за да проумеят биороботите (не само в Австралия, ами в повечето държави всъщност), че докато се крият от кихавици, книжните плъхове премятат прашни томове и пренаписват цели конституции зад гърба им?

  ум море, глава шамандура
 94. 95 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Как ще изчезне ковида?
  При толкоз умници - антиваксъри?
  Само не мога да преглътна че Конго и Буркина Фасо са по-умни от нас!!!
  🐒
  Ето и пълен списък на по-умните

  Bulgaria 16%* 17%
  Philippines 17%* 14%
  Venezuela 21% 12%
  Comoros 21% 12%
  Bosnia and Herzegovina 19% 13%
  Belarus 17% 14%
  Zimbabwe 19% 12%
  Guatemala 22% 9.1%
  Tajikistan 22% 8.6%
  Pakistan 23% 9.5%
  West Bank & Gaza 20% 9.7%
  Saint Vincent and the Grenadines 17% 11%
  Equatorial Guinea 15% 12%
  South Africa 17% 12%
  São Tomé and Príncipe 18% 5.5%
  Vietnam 20% 3.6%
  Botswana 14% 9.0%
  Ukraine 13% 9.9%
  Eswatini 8.4%* 9.5%*
  Kiribati 17% 3.9%
  Rwanda 13% 7.2%
  Jamaica 15% 5.0%
  Kyrgyzstan 11% 7.7%
  Algeria 12% 7.0%
  Bangladesh 12% 5.5%
  Libya 16% 0.9%
  Gambia 8.2% 6.7%
  Vanuatu 12% 3.0%
  Namibia 8.6% 4.6%
  Solomon Islands 9.4% 3.1%
  Myanmar 8.2%* 3.3%*
  Senegal 7.2% 3.5%
  Egypt 6.9% 3.5%
  Armenia 6.6% 3.7%
  Nicaragua 7.1% 3.2%
  Guinea 6.7% 3.1%
  Iraq – –
  Lesotho 3.4%* 1.5%*
  Togo 5.1% 2.9%
  Mozambique 5.4%* 2.2%*
  Gabon 3.9% 2.9%
  Angola 3.7% 2.9%
  Djibouti 3.7% 2.4%
  Mauritania 5.4% 0.5%
  Ivory Coast 5.6% –
  Kenya 3.9% 1.5%
  Republic of the Congo 3.4%* 2.0%*
  Afghanistan 2.0% 1.1%*
  Malawi 3.7% 2.3%
  Ghana – –
  Zambia 1.7% 1.6%
  Uganda 2.0%* 0.5%*
  Sudan 1.5%* 0.6%*
  Nigeria 1.7% 0.8%
  Sierra Leone 2.0% 0.4%
  Liberia 2.1%* 0.6%*
  Ethiopia 2.3% –
  Central African Republic 1.6%* 0.5%*
  Syria 1.4%* 0.9%*
  Niger 1.7% 0.4%
  Somalia 1.3% 0.7%
  Mali 1.3% 0.4%
  Cameroon 1.4% 0.3%
  Guinea-Bissau 1.5%* 0.2%*
  Papua New Guinea 1.2% 0.4%
  Benin 1.0% 0.4%*
  Yemen – –
  Madagascar 0.8% 0.3%
  Turkmenistan – –
  South Sudan 0.5% 0.1%
  Burkina Faso 0.5% 0.1%
  Tanzania 0.5% 0.5%
  Chad 0.3% 0.1%
  Haiti 0.3% 0.1%
  Congo 0.1%

 95. 96 Профил на biligetsi
  biligetsi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Явор":

  Г-н Анализатор, в България смъртноста винаги е била една от най-високите в Европа. още много преди да дойде така наречената корона пандемия. Що не анализираш и положението в Бг. и Израел, близки по численост население. ;))))

 96. 97 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 1939 Весело

  До коментар [#22] от "Ан Он":

  Може ли да си толкова несъобразителен.
  Никакъв пробив няма, твоя бункер остана единственого совобно от Ковид място на планетата и хлебарките пробват да се спасят, затова идват при теб. Не хаби усилия в загубена битка, връщай се на работа за увеличаване на минусивете нива, защото хлебарките са само началото. След тях ще дойдат ноевите животни, тях също ги пусни, след тях обаче ще тръгнат да идват паникьосаните ваксинирани на които ваксините не помагат. Пази си силите да отблъснеш тази вълна...

 97. 98 Профил на qdu111074414
  qdu111074414
  Рейтинг: Неутрално

  Измисли ти ваксина и спечели милиарди бе!
  —цитат от коментар 84 на AK


  АХА. Само не разбрах, кой до момента е измислил ваксина?

  Понеже това, което се пробутва на добитъка в момента определено не е ваксина или поне не работеща такава.

  Но реките от пари си текат към 3-4 компании... с доказана история в областта на корупцията и фалшификацията на данни

 98. 99 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Е те от СЗО рано се сетиха да кажат, че няма да изчезне. хахха

 99. 100 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Умрели от ковид последните 46 дни:Израел: 63% ваксинирано население - 784Русия: 26% ваксинирано население - 36 537https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 8 на Явор


  Ваксините наистина работят. Обаче Явор дава толкова идиотски примери, че по-скоро човек си мисли обратното. Все едно е някаква лоша шега. Понеже наистина си е шега да сравняваш здравните системи на Германия или Израел, с България или Русия. Все едно ако се бяхме ваксинирали повече щяхме да имаме същия резултат като тях. Ами преди измислянето на ваксините пак имаше такава разлика.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK