Османи призова българите да се самоопределят, за да бъдат вписани в конституцията

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (216)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Петър Колев пита Буяр Османи колко българи работят във външното министерство на РСМ.

  Османи призова гражданите от българска етническа принадлежност да се обръщат към него, ако върху тях се оказва натиск свързан с тяхното самоопределение.

  По този повод лидерът на Граждански демократичен съюз Петър Колев реагира на изявлението му, като подчерта, че очакванията на Османи жертвата да се обърне към палача си е футуристична и доста нестандартна и го попита колко македонски българи работят в министерството на външните работи и в министерството на политическата система и отношенията между общностите?

  Трибуна. мк. разпространи реакцията на президента на ГДС Петър Колев на думите на Османи:

  "Г-н. Османи, колко македонски българи работят в министерството на външните работи и Министерството на политическата система и връзките между общностите? Желанието за намиране на решение на спора между Република Северна Македония и България е нещо, което е приветствано и ще бъде приветствано с аплодисменти от мен, но и от всеки българин, живеещ в Македония, защото менгемето на конфликта се затяга най-силно около нас. Но идеята за търговия с общочовешки ценности, като правото на самоопределение, както и правото на труд и професионално развитие, интеграция в обществото и други основни човешки права, е меко казано вулгарна.

  Не сме ли като общество осъзнали необходимостта от равенство на гражданите пред конституцията и законите на нашата родина, че да имаме нужда от някой отвън, който да се стреми към това?

  Г-н. Османи, приветствам вашия ангажимент за намиране на решение, но не мога да се съглася с вашата неискреност. Вие като представител на албанския народ не знаете ли историческата съдба на македонските българи? И за да не се връщам назад в историята, която за съжаление като историческа съдба и вашите, но и нашите дядовци носят белязана на гърба си, ще ви попитам нещо конкретно от настоящето, ръководейки се от призива ви гражданите да се обърнат към вас за конкретно случаи на дискриминация.

  Очакванията ви, че жертвата ще се обърне към палача си, са футуристични и доста нестандартни, но нека помислим на глас какво се говори.

  По-конкретно, бих искал да ви попитам, Вие като министър в правителството на Република Северна Македония осъдихте ли речта на омразата срещу македонския тенор Васил Гарванлиев, който всъщност беше нашият съвместен македонски представител на Евровизия? Ако този въпрос като отношение към света, основните човешки права и свободи, е извън вашата компетентност, бих се съгласил до момента на задаване на втория конкретен въпрос, а именно г-н Османи, колко македонски българи работят в Министерството на външните работи и Министерството на политическата система и връзките между общностите?

  Тъй като и вие, и аз знаем, че отговорът е равен на 0 (с думи: нула), логично е да попитаме тогава какво се случва с онези служители във вашето министерство, които се самоопределят като македонци, но не мразят България и българите и използват определението братя, вместо познатото татари, фашисти, окупатори и др.?

  Какво е тяхното кариерно развитие в министерството, което ръководите?

  Г -н Османи, точно във Вашето министерство и Вашия кабинет се изискват обяснения за мнения, изразени в частни профили във Фейсбук, в които има изказани хубава дума или две за София и българите и каква е съдбата на тези служители в министерството на външните работи, които си позволили „лукса“ да не мразат българите? Няма да попитам дали сте поискали такива обяснения от вашите служители, които се отнасят с уважение към другите ни съседи, като Сърбия, Албания или Косово, защото и двамата знаем, че никога не им е хрумвало, камо ли това да се случи.

  Нека тогава разгледаме състава на посолствата на страната ни в съседство, например Албания, Косово, Сърбия или , в по-широк план, и Турция, какъв е етническия състав на нашите дипломати и разбира се да го сравним със състава на посолството в София, което между другото от близо 2 години без посланик?

  Тези въпроси са директно от вашата компетентност и портфолиото на вашия партиен колега Артан Груби и мисля, че ако сте честни в намеренията си и не искате да „търгувате“ с правата на човека през 21 век, честно ще ги обмислите и ще вземете конкретни стъпки за подобряване на това състояние.

  Хайде, господин Османи, поне веднъж да оставим настрана неискреността, за да погледнем реалността в очите такава, каквато е чрез честен диалог, с конкретни ангажименти и тяхното пълно изпълнение, за да се опитаме да разрешим тези „неприлични“ въпроси за 21 -ви век. След това, с честен и братски разговор, всички заедно, с общи усилия да се опитаме да разрешим въпроса с България. Не са необходими чудеса и изключителни дипломатически умения, просто честност, изпълнение на международните ни задължения и директен, честен, честен разговор със София."/БГНЕС.
  https://bgnes.bg/news/pet-r-kolev-pita-buar-osmani-kolko-b-lgari-rabotat-v-v-v-nshnoto-ministerstvo-na-rsm/

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Ама и ние можем да им помогнем, просто ще им кажем колко са с български римни карти, пък да видим коИ се повече.

 4. 4 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Щат не щат , някои хора в Македония ще трябва да променят отношението си към България , а нека да видим и колко от тези с български паспорти ще се признаят за българи ,за да се разбере ,дали всичко се прави от някакъв интерес или поради това ,че си признават корените .

 5. 5 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 140 Неутрално

  Пак югославски номера.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 6. 6 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 140 Неутрално

  Важно е ветото, веднъж наложено, да остане поне 3-4 години, за да може югославяните да осъзнаят сериозността на положението. Сега разчитат на външен натиск и изнудване, което ги ориентира точно там, където са - в кучия г*з.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Щат не щат , някои хора в Македония ще трябва да променят отношението си към България
  —цитат от коментар 4 на Bai nik


  Още повече, че вече го няма Георги Коритаров,
  който защитаваше великомакедонските интереси по ТВ“Европа“

 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Щат не щат , някои хора в Македония ще трябва да променят отношението си към България , а нека да видим и колко от тези с български паспорти ще се признаят за българи ,за да се разбере ,дали всичко се прави от някакъв интерес или поради това ,че си признават корените .
  —цитат от коментар 4 на Bai nik


  Няма да смеят защото ги чака огромен тормоз. Османов може да призовава, ама докато не се смени отношението на властите и медиите към българите, надали някой ще посмее да каже, че е българин. Всичко пак е пропаганда!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 337 Неутрално

  Хитрец е.....ние обаче, какви сме.....тук става въпрос за държавата им, нещо за което ние сами сме си виновни и именно поради този факт, единственият изход за нас е да им предложим общ път в бъдещето ни .

 11. 11 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 337 Неутрално

  Хитрец е.....ние обаче, какви сме.....тук става въпрос за държавата им, нещо за което ние сами сме си виновни и именно поради този факт, единственият изход за нас е да им предложим общ път в бъдещето ни .

 12. 12 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 364 Любопитно

  До коментар [#3] от "442":

  Това е лесно, но колко от тези с българските лични карти ще кажат, че са българи? Или ще кажат, че са ги взели заради свободното придвижване без визи?

 13. 13 Профил на ChatПКП
  ChatПКП
  Рейтинг: 1641 Любопитно

  Това малко прилича на Хитлер да подканва евреите спокойно да се самоопредилят като евреи.

 14. 14 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2114 Неутрално

  "Зоран Заев допусна вписване на българите в конституцията едва след влизане в Европейския съюз."

  Аз пък викам първо Заев да се признае за българин и после останалото. Заев е от село Муртино, Струмишко. Струмишко освен че е част от българската държавна територия след Балканската война и даже след Междусъюзническата война и една Ньойският договор от 1919 откъсва от България, но Муртино е чисто българско село. Според статистиките от 1873 и 1900 година там живеят само българи. За това село войводата Михаил Думбалаков казва: Муртиновци са така непреклонни и така предани на върховистите. След десетилетия сръбски терор ето го днес Заев и заевщината.

 15. 15 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  евал съм го в северномакедонският пор
  —цитат от коментар 2 на Димитър Димитров


  Айде не се извъртайте като фурнаджийски лопати. До вчера говорехте,че Османи и компания са си чисти албанци и като такива са първи български дружки.

 16. 16 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Това малко прилича на Хитлер да подканва евреите спокойно да се самоопредилят като евреи.
  —цитат от коментар 13 на У Чен


  Не е съвсем същото. Даже сегашното време няма никаква прилика с Хитлеровото време.
  Тогава всички са мразели евреите. Даже във Франция и САЩ.
  Ако македонците посегнат да хората с българско самосъзнание, за 24часа БНА и Албанската армия ще се срещнат на площада в Битоля за да се договорят този красив град към коя държава да се присъедини. И то не защото БНА е много силна, а защото македонците са толкова слаби, че през 2001г. албанските овчари ги победиха.


  До коментар [#13] от "У Чен":

 17. 17 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#9] от "lz2":

  Няма да смеят защото ги чака огромен тормоз.
  ====
  :)

  Bukalemun
 18. 18 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#9] от "lz2":

  Теб кое те боли...?
  Че именно един османлия ли ти дава правилния акъл...?

  Ех да беше ги казал тия неща Заев....!!!

  Bukalemun
 19. 19 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Така значи, българите вписани като малцинство. А македонците какви са? Пришълци от Хунза, Пакистан!

 20. 20 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 140 Неутрално

  До коментар [#15] от "log_on":

  Проблемът не е в етноса на Османи или Заев - те са ясни. Османи албанец, Заев българин. Проблемът се корени в югославския им манталитет и в титовото образУвание, което са придобили в училище. Защото сегашния северномакедонски "елит" (дали е елит, е друга тема) е получил дипломи през 80-те и 90-те години на миналия век. А поколението, което идва след тях, е още по-зле - лични впечатления.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 21. 21 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=BZZUyYtbpwY

  Власите не са ли покатоличени българи .
  Няма проблеми между СМ и България . Има факти които македонците трябва да признаят.
  Влашката държава и влашките войводи са българи.
  Османския болярин да вземе да прочете малко история от фактите. 'Албанците" са се настанили на костите на българите.
  Велес е български град. А сега е "албански"
  Нека се броят а пък ние ще им дадем сведения колко са македонците от български произход с българско гражданство и да ги умножат най малко по 2 и това са фактите и тогава да говорят малко ли са , много ли са. Да не лукавят и крадат история като гърците ако искат да са държава. .
  Да прибавят и власите към българите.
  Да спрат с езика на омразата. Фашисти са били немците и по точно австрийците с техните мечти за излаз на море. Да не се обръщат на север а да се обърнат на изток . Тук им е бъдещето на държава. . . Да не позволяваме на немците да прехвърлят вината за окупацията на българите. Българите са били там да защитават правата на българи .
  Не трябва да им отстъпваме. Да изпълняват какво сме им написали в исканията си а да не се правят на умрели лисици и да се жалват на "падишаха" ЕС зад гърба ни. .
  Колко ли са "албанците" та тоя да е министър??

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2728 Разстроено

  С.Македония 30 години водеше активна пропаганда на Запад, България много изостана.

  [email protected]
 24. 24 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2728 Разстроено

  България трябва да води активна дипломация, за да наваксва. Западът не е наясно защо ги спираме. в момента ние изглеждаме "лошите"

  [email protected]
 25. 25 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2728 Любопитно

  До коментар [#12] от "Vlado Nikolov":

  Заев може да признае собствените си български корени.

  [email protected]
 26. 26 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2728 Любопитно

  До коментар [#20] от "Пипера е много лют":

  Македонизмът е сръбска доктрина, в основата на която е отдалечаването на Македония от България и отродяването на македонците от българските им корени.

  [email protected]
 27. 27 Профил на dedo_bobo
  dedo_bobo
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#21] от "oua58686497":

  Власите не са католици. Немците не са били фашисти. Четете преди да пишете...

 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 364 Неутрално

  До коментар [#19] от "Тsonkooo":

  Потомци на българи с промито съзнание.

 29. 29 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2728 Разстроено

  Дълги години в България си мислехме, че Македония е една малка приятелска страна на която в някаква степен дължим нещо, тъй като след Освобождението, те са останали в рамките на Османската империя. Този скандал ясно разкри две неща:
  - За РСМ България е най-омразната държава и от самото им създаване, ние сме най-големия им враг.
  - нашата дипломация е гола вода. Щом малка немощна държава като РСМ може да настрои целия свят против България, то имаме сериозен проблем с дипломацията.

  [email protected]
 30. 30 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  На албански се казва "хам мут", Османи! Няма да го преведа, защото е много гадно.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 31. 31 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2697 Разстроено

  ,,По-рано премиерът Зоран Заев, макар и приел идеята по принцип, изрази различно мнение. Той допусна вписване на българите в конституцията едва след влизане в Европейския съюз.”

  Я ГО ВИЖТЕ ПЪК ТОЯ!
  ЗА КОЙ СЕ МИСЛИ?
  БЪЛГАРИТЕ СМЕ СИ БЪЛГАРИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ В ИЛИ ИЗВЪН ЕС!
  ЕЙ ТОЯ МИ ВДИГНА КЕЛЯ…

 32. 32 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2691 Разстроено

  Изкривените представи за Родина водят до изкривени обяснения за род, език, идентичност. Поради що се срамиш... вече е отживелица, заради актуалните нови "ценности", които пък нямат нищо общо с традиции, вяра, майчин език. Всичко се продава... Но и всичко отминава, само истината винаги остава. България е прекалено толерантна и затова Я знаят от вечността, а и паметта на българите също.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 33. 33 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2697 Разстроено

  До коментар [#10] от "Николай Бучков":


  Докато не дадат правото на българите на самоопределение-НИКАКЪВ ОБЩ ПЪТ С ТЕЗИ!

 34. 34 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  „Една от най-срамните страници в българската история
  Сценарият е писан в Кремъл: за да подчини Тито, Сталин е искал да му подари Пиринския край. А марионетното правителство на Георги Димитров е било готово да му я даде и така да извърши едно национално предателство.
  През есента на 1944 г. българите в Пиринския край и Вардарска Македония са подложени на нечувани репресии и гонения. Целта: да бъдат приобщени към признатата от Москва „македонска нация“, 03.06.2017 г. - dw.com/bg/една-от-най-срамните-страници-в-българската-история/a-39101888

 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 364 Неутрално

  До коментар [#21] от "oua58686497":

  Крадат история, защото нямат своя. Около тях са държави с хилядолетна история (Гърция, България). Дори и сърбите са тук от стотици години. И това жестоко комплексира "македонците.

 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 364 Неутрално

  До коментар [#25] от "karabastun":

  Може, но ще му нашокат канчето от сръбско. А и се повдига резонния въпрос "оти ги ручахме жабетата?". И - сбогом политическа кариера.

 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  До коментар [#35] от "Vlado Nikolov":

  И сега като се самоопределят и всички българи… и Северна Македония трябва да си смени името…

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  До коментар [#36] от "Vlado Nikolov":


  Трябва да се кръсти Западна България

 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3352 Неутрално

  До коментар [#8] от "hrx16647690":

  Коритаров го няма,но Дневник е тук.

 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3352 Неутрално

  До коментар [#10] от "Николай Бучков":

  Има общ път,разбира се!Но,само след като заедно прочетем и си опеваим историческите въпроси.САМО СЛЕД ТОВА.

 42. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 364 Неутрално

  До коментар [#37] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не "като", а "ако" се определят. Но не вярвам да стане.

 43. 43 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 364 Любопитно

  До коментар [#39] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Западна България има, но най - западна - може.

 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3352 Неутрално

  До коментар [#29] от "karabastun":

  Ооо,далеч не целия свят е срещу България.Но,че сме пасивни е факт.Сега с Радев още повече.

 45. 45 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2728 Любопитно

  До коментар [#43] от "Vlado Nikolov":

  Най-западната са в Поморавието....

  [email protected]
 46. 46 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2728 Любопитно

  До коментар [#43] от "Vlado Nikolov":

  А най-северната в Карпатите ...

  [email protected]
 47. 47 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да се броят бе. Да се види колко са малко.

 48. 48 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 879 Неутрално

  И България преди беше мултиетническа.
  На зелените паспорти на родителите ми , в графа̀ народност пишеше турчин/туркиня.
  Мдаа
  После дойде Възраждането, и стана квото стана.
  Всички без ромите сме българѐ.
  Мда

 49. 49 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Да се броят бе. Да се види колко са малко.
  —цитат от коментар 47 на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ


  А тези, които са истински българи, заради българската политика спрямо Македония, ще се срамуват да пишат българи. Познавам няколко българи, които винаги са писали български и нищо не им липсва. Сега се срамуват от България.

 50. 50 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  "И България преди беше мултиетническа. На зелените паспорти на родителите ми , в графа̀ народност пишеше турчин/туркиня."
  До коментар [#48] от "Pomak":

  Ми и Турция и мултиетническа. Турците пишат и говорят на турски, но всеки си има етнически произход. А турският език е една скорошна инсталация. Днешната турска държава е предишната Византийска империя и още по-предишната Римска. С много омщности, с много етноси.
  И какъв е етническия произход на турците в България? А на помаците?
  Най-жалкото е, че има хора, които всякакви се пишат, единствено за да се отрекат, че са българи. Паисий ги е нарекъл юроди и правилно.

  Judjuk
 51. 51 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 140 Неутрално

  До коментар [#29] от "karabastun":

  В последните 15 години в Скопие официално се говори, че България незаслужено е била приета в ЕС и нещо повече - че е заела там мястото, което по право се падало на Сърбия и/или Македония. Това е "тънката" югославска болка на подсърбите кай Вардарот. Те си представят ЕС като уголемена Югославия.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  "Проблемът не е в етноса на Османи или Заев - те са ясни."
  До коментар [#20] от "Пипера е много лют":

  Не съм чул Османи да се отрича от албанския си произход, но Заев определено е антибългарин. Юрод, значи, по Паисий.

  Judjuk
 53. 53 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  Идеи за припознаване на българщината в РСМ.
  Нищо ново, става дума за нови стари идеи. След като се разбра, че ще сме в ЕС по много малки площади, улички се появиха бюстове, паметни плочи на европейски писатели, политици, за които дори не бяхме чували у нас, построени със средства на отделни европейски държави. Във Варна, в градинката Севастопол се появи паметник на махатма Ганди, построен със средствата на Индийското посолство, в Южен парк също има такъв паметник, както и на Рейгън, построен със средства на посолството на САЩ.
  Какво пречи на Р. България със свои средства да възстанови войнишките паметници в РСМ, да построи паметници на на велики наши поборници като Левски, Стамболов, Ботев, писатели като Вазов, Елин Пелин, поета Яворов, Симеон Радев, родом от Ресен. Защо да не направим копие на короната на Охридския епископ, и да я подарим на някой от скопските музеи с подходящ надпис?

 54. 54 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 140 Неутрално

  До коментар [#38] от "146":

  Няма нужда да идваме никъде. Стойте си в блатото, наречено мини-Югославия. Вие и сърбите.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 55. 55 Профил на Mihail Stoyanov
  Mihail Stoyanov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Bulgaria shte im sprsti mnogo rabota prosto kato napravi I predostavi spravka kolko bulgarski grajdani sa s postoiannen adres na teritoriata na Severna Makedonia

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4088 Весело

  "Османи призова българите да се самоопределят, за да бъдат вписани в конституцията"


  Колко стотин хиляди " македонци" вече го направиха като взеха български паспорти ! Тях какви ще ги пишем при преброяването, след като вече имат българско гражданство ? Македонци ?

 57. 57 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  Не е ли време да преведем на македонски някои книги като "Строителите на съвременна България", "Корона и кръв", "Българският Великден" и да ги предложим на македонските читатели? Или управляващите в София се притесняват да не обидят приятелите им от Сръбско?

 58. 58 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 140 Неутрално

  До коментар [#52] от "Judjuk":

  Заев е дълбоко свързан с Белград. Според негово интервю, първият им милион е дошъл от продажба на зеленчуци в Сърбия. Ако интересът му подскаже, още утре ще намери кръщелното на дядо си. Половината му фамилия е с български паспорти.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 59. 59 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#29] от "karabastun":В последните 15 години в Скопие официално се говори, че България незаслужено е била приета в ЕС и нещо повече - че е заела там мястото, което по право се падало на Сърбия и/или Македония. Това е "тънката" югославска болка на подсърбите кай Вардарот. Те си представят ЕС като уголемена Югославия.
  —цитат от коментар 51 на Пипера е много лют


  Пълна лъжа. През последните 15 години никой не е говорил за България. Никой не се интересува дали България заслужено или не е в ЕС. Не ни интересува какво правите, докато това не ни засегне.
  След ветото разбрахме, че имаме змия в съседите.

 60. 60 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#9] от "lz2":Теб кое те боли...?Че именно един османлия ли ти дава правилния акъл...?Ех да беше ги казал тия неща Заев....!!!
  —цитат от коментар 18 на eti mehter


  Ети , май не правиш разлика между селджуци и османци.
  Западните кръстоносци нахлуват на юг към светите земи и така се стига до сблъсък със селджуците. Така кръстоносците увличат селджуците да се обърнат към Цариград .
  На север са османците . Това че говорят тюркси език и са мюсулмани не ги прави турци.
  Най голямата ни грешка е че днес признаваме българите мюсулмани за турци . Това го направи Доган . Те се осъзнават вече , де.

 61. 61 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#53] от "pontius_glarus":

  Защо българската дипломация не е предложила в Скопие да се монтира бюст на президента Ж. Желев, първи признал новата европейска държава Р. Македония? И някой площад с негово име? Или местните ни патрЕотари са против?

 62. 62 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 140 Неутрално

  До коментар [#57] от "pontius_glarus":

  Защо да ги адаптираме към западен диалект? Нека ги четат в оригинал.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 63. 63 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Щат не щат , някои хора в Македония ще трябва да променят отношението си към България , а нека да видим и колко от тези с български паспорти ще се признаят за българи ,за да се разбере ,дали всичко се прави от някакъв интерес или поради това ,че си признават корените .
  —цитат от коментар 4 на Bai nik


  Тия с паспортите ни се считат за българи,а просто се възползват от предимствата на българското гражданство.

 64. 64 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 879 Неутрално

  До коментар [#60] от "oua58686497":
  Най голямата ни грешка е че днес признаваме българите мюсулмани за турци . Това го направи Доган . Те се осъзнават вече , де

  Ние не сме турци, а османлии.
  Турция има 100 годишна история.
  Ние сме тук от преди.
  Мдаа

 65. 65 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  Най голямата ни грешка е че днес признаваме българите мюсулмани за турци . Това го направи Доган .
  —цитат от коментар 60 на oua58686497


  При това става дума за хора, които от поколения живеят в България, а и най-вероятно всичките им корени са от нашите земи. но не си мисли, че това е било случайно, или грешка. Признаването на етноса им е била гаранция, че България ще е винаги нестабилна. А кой има интерес от това, освен Рашата?

 66. 66 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#38] от "146":Няма нужда да идваме никъде. Стойте си в блатото, наречено мини-Югославия. Вие и сърбите.
  —цитат от коментар 54 на Пипера е много лют


  Показахте ни, че сърбите са наши братя. Българите показаха истинското си лице. България пряко помага на Сърбия да бъде наша братска държава.

  Какво да правим, ще потърсим помощ от тези, които искат да помогнат.

 67. 67 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 140 Неутрално

  До коментар [#59] от "146":

  Аз имам свои впечатления, които не могат да се оборят от подсръбски профил. Доста добре владееш езика на дядо си, югославянино. Обзалагам се, че като истински бюрманец имаш и бугарски пасош, вероятно и живееш и работиш тук. Та кой викаш бил змия?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 68. 68 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  "Не ни интересува какво правите, докато това не ни засегне."
  До коментар [#59] от "146":

  Ми що пък на нас трябва да ни пука за вас? И как ви засягаме. Брюксел ако ви иска, да търси начин да ви вземе без наше участие. Ние няма да си плюем на сурата.
  Направили сме ж.п.линия до границата още преди 100 години. И гара Гюешево, гара за никъде. Вие едни тунели ги правите от 30 години и още 100 ще ги правите.
  Нашата любов е напълно споделена. Срещу пушекът от вас ви предлагаме пресен въздух. Танту за кукуригу.

  Judjuk
 69. 69 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  "Признаването на етноса им е била гаранция, че България ще е винаги нестабилна. А кой има интерес от това, освен Рашата?"
  [quote#65:"pontius_glarus"][/quote]

  Кучето на Павлов пак излая.

  Judjuk
 70. 70 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#59] от "146":Аз имам свои впечатления, които не могат да се оборят от подсръбски профил. Доста добре владееш езика на дядо си, югославянино. Обзалагам се, че като истински бюрманец имаш и бугарски пасош, вероятно и живееш и работиш тук. Та кой викаш бил змия?
  —цитат от коментар 67 на Пипера е много лют


  Нямам паспорт. Просто нямам 3000 евро за изхвърляне. Българите не могат да ми кажат кой съм и кой беше дядо ми. Вие показвате, че сте наши врагове, никой друг.
  Сърбите не отричат, че съществуваме и че имаме собствен език. Те предлагат помощ във всяка ситуация.
  Във вашите форуми българите бяха против да ни помагат при пожари и против помощта с ваксини. Някои казаха, че трябва да изгорим.

 71. 71 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#64] от "Pomak":

  Всички потомци на поданици на Османската империя, биха могли да се нарекът османлии, въпреки че опита за създаване на османски народ претърпява неуспех. Предполагам, знаеш защо и кой е виновника/виновниците.
  Предполагам и знаеш що е дирил Яне Сандански с четата си в Стамбул.

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 72. 72 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какви са северно/сърбомакедонците си е тяхна работа. Къде ще си търсят корените северно/сърбомакедонците си е пак тяхна работа. Но не могат да ги дирят в българските дейци и организации, защото техни наследници днес са македонските българи, без значение дали са останали 30, 300 или 300 000. Българската екзархия в Цариград е била българска, а не турска, дори и само петима българи да живеят сега там. Кое не е ясно?

 73. 73 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#60] от "oua58686497":Най голямата ни грешка е че днес признаваме българите мюсулмани за турци . Това го направи Доган . Те се осъзнават вече , деНие не сме турци, а османлии.Турция има 100 годишна история. Ние сме тук от преди.Мдаа
  —цитат от коментар 64 на Pomak


  Точно! Това е и моето мнение. Това са местните племена които не са искали да приемат "гръцкото християнство" И мюсулманството им е различно от на селджуците.

 74. 74 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Сценарият е писан в Кремъл: за да подчини Тито, Сталин е искал да му подари Пиринския край.
  —цитат от коментар 34 на Боян Баянов


  Що за глупости?
  Ал. Стамболийски предлага Пиринския край на сърбите много преди грузинецът Сталин да стане някакъв фактор в Русия. За тази си идея Ал.Стамболийски е убит по най-жесток начин от група членове на ВМРО, водена от скопския войвода Величко Велянов.
  Грузинецът Сталин приема, че българинът Ал. Стамболийски е по-добре запознат с Пиринския въпрос.
  Антикомуниста Георги Коритаров има цяло предаване в ТВ“Европа“ по този случай заедно с Г.Петров (Гошо Тъпото)

  До коментар [#34] от "Боян Баянов":

 75. 75 Профил на Todor Pan
  Todor Pan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#49] от "146":

  Аз пък знам за българи в РСМ, които казват че за първи път от 30години се чувстват горди че са българи. Защото вече и официална България не си мълчи и никой повече няма да ви търпи фалшификация та на историята, лъжите, простотии те, и лицемерието.

 76. 76 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#72] от "protoger":

  Ние не сме нито севернимакедонци, нито сърбомакедонци. Ние сме македонци. Можете да отричате колкото искате. Няма да успеете.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#66] от "146":

  Абе ти що не почнеш направо на сръбски да си пишеш,че нещо гледам го раздаваш сръболюб?😄

 79. 79 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3554 Весело

  [quote#16:"hrx16647690"][/Моля, опитайте се да дойдете. Може да сме слаби, но имаме силни братя. Ще бъдете оплескани отново, както много пъти досега.
  —цитат от коментар 38 на 146


  Една поправка - нямате силни братя, а имате "е...чи", които даже не са и силни и винаги са яли зловещш бой от нас, ама в титовското училище не си го учил, а явно не си достатъчно грамотен да прочетеш сам нещо (има и в интернет).
  Но иначе не съм съгласен с колегата. В никакъв случай не трябва да се занимаваме с вас по никакъв повод. Само вето до дупка и при добро стечение на обстоятелствата албанци и сърби да си ви разделят и да се приключи с тая мъка. Гарантирам ти, че изразявам мнението на огромното мнозинство българи по темата. Не си въобразявай, че много хора ви мислят тука, на база няколко кресливи македонстващи лешпери тип "Слави Трифонов". На никой не му дреме за вас и какво се случва в кочината ви.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 80. 80 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#70] от "146":

  Па как да ви отричат сърбите,като те създадоха и дядо ти и тебе?😉

 81. 81 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  [quote#65:"pontius_glarus"][/quote]

  Освен Росия прибави и Австрия.
  През рускотурската освободителна война са оставили Шипка на шепа опълченци а са се отправили към София да делят с австрийците. Българите са ги превели през планината.
  Днес Титовица и сина и са в Масква. Смучат им париците на сърбите , с истинското име рашките които са една шепа. . . .

 82. 82 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#76] от "146":
  Като не сте сърбомакедонци, що броите цариградското "Друштво србомакедонаца" за ваше?

  И вие не знаете какви сте, не със сигурност не сте българи като Пърличев, Миладинов, Делчев, Груев, Александров, Михайлов. Вземайте си сърбомакедонците и югомакедонците и си пишете историята такава, каквато е. И си я учете в Минишенгенославия със здраве.

 83. 83 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#66] от "146":Абе ти що не почнеш направо на сръбски да си пишеш,че нещо гледам го раздаваш сръболюб?😄
  —цитат от коментар 78 на chvor_s


  Подобно на много други македонци, осъзнах кой не мисли добре на нас и иска да „изгорим“.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Има нещо в цялата тази история, което продължавам да не разбирам. И то е каква е в края на краищата нашата позиция и цел. Та нали става дума за това, че не толкова отдавна македонскта нация не е имало, а на един етап е започнало обособяването й в резултат на стеклите се политически и исторически обстоятелства. И с какво ще помогне на тази иситна признаването на малцинство от няколко хиляди българи в РСМ? Напротив - дори и десетки хиляди да се получат, в което се съмнявам, това само доказва тезата, че е имало отделна македонска нация откакто свят светува и в нея случайно са попаднали малцина, смятащи се за българи. Това просто не е истина и няма как да го приемем. Съвсем друг трябва да е критерият и съответно нашата цел - не просто да караме македонците да признават български малцинства сега наравно с други такива, а да признаят защо и как се е стигнало до формирането на македонската нация и каква е ролята на българите и България в този процес. С други думи само приравняването на българите към другите малциинства в РСМ е на практика отричане на произхода на македонската нация от българската и то в ново време, не от временаата на Самуил. Българите трбва да получат официален статут като една от нациите и даже основната, от която се формира днешната македонска нация. Затова е безсмислено сега да се чудим дали македонците с български паспорти ще се определят и преброят като българи или като македонци. 99% вероятно ще изберат второто по много причини, с което съвсем не се оборва нашата теза за българския произход на македонската нация. Трябва да сме наясно с тези неща, да ги разграничаваме и да отстояваме истината и интересите си докрай.

 86. 86 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Има нещо в цялата тази история, което продължавам да не разбирам. И то е каква е в края на краищата нашата позиция и цел. Та нали става дума за това, че не толкова отдавна македонскта нация не е имало, а на един етап е започнало обособяването й в резултат на стеклите се политически и исторически обстоятелства. И с какво ще помогне на тази иситна признаването на малцинство от няколко хиляди българи в РСМ? Напротив - дори и десетки хиляди да се получат, в което се съмнявам, това само доказва тезата, че е имало отделна македонска нация откакто свят светува и в нея случайно са попаднали малцина, смятащи се за българи. Това просто не е истина и няма как да го приемем. Съвсем друг трябва да е критерият и съответно нашата цел - не просто да караме македонците да признават български малцинства сега наравно с други такива, а да признаят защо и как се е стигнало до формирането на македонската нация и каква е ролята на българите и България в този процес. С други думи само приравняването на българите към другите малциинства в РСМ е на практика отричане на произхода на македонската нация от българската и то в ново време, не от временаата на Самуил. Българите трбва да получат официален статут като една от нациите и даже основната, от която се формира днешната македонска нация. Затова е безсмислено сега да се чудим дали македонците с български паспорти ще се определят и преброят като българи или като македонци. 99% вероятно ще изберат второто по много причини, с което съвсем не се оборва нашата теза за българския произход на македонската нация. Трябва да сме наясно с тези неща, да ги разграничаваме и да отстояваме истината и интересите си докрай.

 87. 87 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Има нещо в цялата тази история, което продължавам да не разбирам. И то е каква е в края на краищата нашата позиция и цел. Та нали става дума за това, че не толкова отдавна македонскта нация не е имало, а на един етап е започнало обособяването й в резултат на стеклите се политически и исторически обстоятелства. И с какво ще помогне на тази иситна признаването на малцинство от няколко хиляди българи в РСМ? Напротив - дори и десетки хиляди да се получат, в което се съмнявам, това само доказва тезата, че е имало отделна македонска нация откакто свят светува и в нея случайно са попаднали малцина, смятащи се за българи. Това просто не е истина и няма как да го приемем. Съвсем друг трябва да е критерият и съответно нашата цел - не просто да караме македонците да признават български малцинства сега наравно с други такива, а да признаят защо и как се е стигнало до формирането на македонската нация и каква е ролята на българите и България в този процес. С други думи само приравняването на българите към другите малциинства в РСМ е на практика отричане на произхода на македонската нация от българската и то в ново време, не от временаата на Самуил. Българите трбва да получат официален статут като една от нациите и даже основната, от която се формира днешната македонска нация. Затова е безсмислено сега да се чудим дали македонците с български паспорти ще се определят и преброят като българи или като македонци. 99% вероятно ще изберат второто по много причини, с което съвсем не се оборва нашата теза за българския произход на македонската нация. Трябва да сме наясно с тези неща, да ги разграничаваме и да отстояваме истината и интересите си докрай.

 88. 88 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Пълна лъжа. През последните 15 години никой не е говорил за България. Никой не се интересува дали България заслужено или не е в ЕС.
  —цитат от коментар 59 на 146


  Сериозно ли?
  https://forum.kajgana.com/threads/Што-мислат-Македонците-за-политиката-на-Бугарија.110442/

  В тоя форум има и други много интересни теми за българите и България...

 89. 89 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#84] от "146":

  Е ние сърбите не ги побългаряваме.Окупираха ви германците и италианците.Чети материалната част и пиши по-малко,че ставате за резил😄

 90. 90 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5479 Неутрално

  Няма деление "македонци-българи".
  Все едно да има деление "играчи на Пирин - футболисти"

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 91. 91 Профил на Todor Pan
  Todor Pan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#84] от "146":

  Не, много си в грешка. Никой не иска да ви унищожи. Никой не ви мрази, а напротив. Имай предвид, че около 1/3 от българите имаме корени от Македония. Просто искаме да не фалшифицирате и да не изопачавате историята.

 92. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4349 Неутрално

  UNITED EU UNION

  До коментар [#31] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  ,,По-рано премиерът Зоран Заев, макар и приел идеята по принцип, изрази различно мнение.
  Той допусна вписване на българите в конституцията
  едва след влизане в Европейския съюз.”

  Я ГО ВИЖТЕ ПЪК ТОЯ!
  ЗА КОЙ СЕ МИСЛИ?
  БЪЛГАРИТЕ СМЕ СИ БЪЛГАРИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ В ИЛИ ИЗВЪН ЕС!

  ===

  Да, ама бюромните туземи са вън.
  Неприобщени, със свои културни особености и лингвистична идентичност.

  Днеска пишат, утре бришат, па добавят и поправят в "конституция" тефтер?

 93. 93 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 994 Неутрално

  [quote#16:"hrx16647690"][/Моля, опитайте се да дойдете. Може да сме слаби, но имаме силни братя. Ще бъдете оплескани отново, както много пъти досега.
  —цитат от коментар 38 на 146


  Хахаха-на архивните кадри от ВСВ виждам как българските войски са посрещнати с цветя в Македония. Това"сплескване"съществува само в болните ви мозъци.
  Иначе в България в момента на никой не му дреме за Северна Македония. Най-малко пък имаме териториални претенции. Проблемите са ви с албанците за територията. Не с българите.

 94. 94 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 994 Неутрално

  [quote#16:"hrx16647690"][/Моля, опитайте се да дойдете. Може да сме слаби, но имаме силни братя. Ще бъдете оплескани отново, както много пъти досега.
  —цитат от коментар 38 на 146


  Хахаха-на архивните кадри от ВСВ виждам как българските войски са посрещнати с цветя в Македония. Това"сплескване"съществува само в болните ви мозъци.
  Иначе в България в момента на никой не му дреме за Северна Македония. Най-малко пък имаме териториални претенции. Проблемите са ви с албанците за територията. Не с българите.

 95. 95 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3554 Весело

  До коментар [#94] от "Мусаши":

  Те тия страдат от липса на внимание. Обърнал ли си внимание как всеки път като се укротят нещата и даже македонстващите у нас спрат да се обаждат, както би трябвало да бъде, изведнъж там я някой ще изгори българско знаме, я ще разруши войнишки паметник, я някой политик ще се изцепи нещо по телевизора. Завалийките са толкова промити от сръбската пропаганда, че животът им е абсолютно безмислен ако не се "борят" с "фашистичките бугаро-татари", на които въобще не им дреме за тях.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 96. 96 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Този Османлия готви мръсен номер - щом се самоопределиш като българин веднага те регистрират - и ни работа, ни права, да не говорим за тормоза на институции и съседи! Тази СевМак не е направила и на йота нещо, което да я приближи към сваляне на ветото - нито учебниците са поправени, нито омразата е секнала, а дори разрушиха паметника на удавените български туристи в Охрид.

 97. 97 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 351 Неутрално

  За политическата шайка в РСМ има повече изгода страната им да е в конфликт с България отколкото в ЕС.

 98. 98 Профил на mqj521059958
  mqj521059958
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Един велик Учител живял в България в началото на миналия век е казал, че на Македонците, ще бъде дадена една малка свобода а ще дойде време, когато сърбите ще се съберат под едно сливово дърво. Демек, толкова ще остане от тях. Последното вече се сбъдна. А колко дълго ще продължи малката свобода на другите, ще видят най-вероятно нашите внуци и правнуци. Значи не може да тормозиш българското малцинство и да не очакваш да ти се върне под друга форма. Еми, връща им се с Албанците. Нема лабаво, има си закон причини и следствия, който работи безкомпромисно.

 99. 99 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  [quote#79:"Тюфлекчия"]
  —цитат от коментар 84 на 146
  Да, вярвам, че повечето българи искат да ни унищожат, но няма да успеете. Ще оцелеем във вашето вето. Точно както преживяхме окупацията ви през Втората световна война и всички опити за побългаряване.[/quote]

  Боже , каква комплексарщина че някой иска да ви затрие.
  Не виждате че рашките и австрийците са ви затрили боите се от българите.
  Вижте та си оправете езика че е бъкан с шантави думи.
  България а и ЕС иска да даде на късо Босфора , вие искате ли? Искате ли да станете търговски път или да лижете подметките на рашките?
  Направете транспортен коридор от България до Адриатика да свържем Черно море с Адриатика . пък ако искате се пишете и патагонци.
  Боже , ти го дърпаш от тинята , от зависимости , то си иска да е в блатото.

 100. 100 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3554 Весело

  [quote#79:"Тюфлекчия"]
  —цитат от коментар 84 на 146
  Да, вярвам, че повечето българи искат да ни унищожат, но няма да успеете. Ще оцелеем във вашето вето. Точно както преживяхме окупацията ви през Втората световна война и всички опити за побългаряване.[/quote]

  Не бе, не си разбрал - нищо не искаме от вас. Просто нямаме намерение да ви отстъпваме история, азбука, култура и т.н. От тук насетне въобще не ни интересувате, а това за разделянето е неизбежно. Просто албанците ще си приберат техните хора, а двата файтона цървули дето ще останат никой освен шумадийците не ги иска. Ще има да си се дупчите със Спутник и да строите китайски ТЕЦ-ове после, майкоууу.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK