Партията на Кремъл губи подкрепа на изборите в Русия, подем за комунистите според екзит пол

Партията на Кремъл губи подкрепа на изборите в Русия, подем за комунистите според екзит пол

© ReutersУправляващата "Единна Русия" губи 9 пункта от резултата си на приключилите преди малко тридневни избори, а комунистите, втора политическа сила, може да увеличат местата си с почти 40 на сто. В Думата същевременно може да влезе нова прокремълска партия.


Това са част от изводите при първия екзит пол, публикуван от института ИНСОМАР.


Той сочи, че "Единна Русия" е получила 45% от вота, при над 54 през 2017 г. Въпреки това партията ще има мнозинство, ако се броят и постъпилите по-късно резултати от едномандатните окръзи.
Час след първите резултати бяха обявени и данни от електронното гласуване, но те не включват най-големия руски град Москва и това предизвика известно недоволство в социалните мрежи. Съобщава се и за задържане на представители на партии, различни от "Единна Русия", във втория по големина руски град Санкт Петербург.


Подкрепата за управляващите спадаше в последните години на фона на икономическите проблеми на Русия. Властите търсеха начин да съживят интереса към вота, от който на практика изключиха основните извънпарламентарни критици, но активността може да се окаже най-ниската от 90-те години насам.


За сметка на това Комунистическата партия на руската федерация (КПРФ) получава според ИНСОМАР 21% при сегашния резултат от 13 на сто (в първия час на броенето резултатът ѝ освен това се увеличава).


Националистическата Либералдемократическа партия (ЛДПР) на Владимир Жириновски губи подкрепа и получава 8.7 на сто, над 4 пункта по-малко от досегашния резултат (13.1 на сто). Последната партия над бариерата, "Справедлива Русия", засега подобрява резултата си - 7.9%, при 6.22 на сто.


"Новые люди", партия, свързвана с Кремъл в опозиционните медии, е близо до бариерата.


Предстои резултатите да се потвърдят; при под 10 обработени протоколи от руската ЦИК "Единна Русия" имаше под 38.5%, но бързо прехвърли 40-те процента под половин час по-късно.


Вероятният успех на "Умното гласуване"


Най-интересен обаче е резултатът на комунистите. Именно в КПРФ бяха преобладаващо кандидат-депутатите, подкрепени по стратегията "Умно гласуване" - тактически вот, насърчаван от изключения от изборите екип на осъдения критик на Кремъл Алексей Навални. Процесът включва набелязване на кандидатите с най-голям шанс да победят "Единна Русия", независимо от коя партия са.


Опитът в досегашните кампании сочи, че "Умното гласуване" не се приема еднозначно и че "набелязаните" кандидати често отказват да набележат ролята на призива на екипа на Навални, чиито представители изготвят списъци с тези личности непосредствено преди вота.


Независимо от това резултатът на КПРФ ще е символичен успех, показващ, че дори изключени от вота, критиците на Путин могат да влияят на събитията в често критикувания като казионен парламент.


Москва положи усилия да спре "Умното гласуване" и дори се обърна към "Гугъл" и "Епъл" с молба да изтрият от магазините си приложението на Навални, позволяващо такава функция. Компаниите се съобразиха в деня на изборите.


Днес, освен за нарушения, се съобщаваше за масово пътуване на жители на т. нар. Донецка народна република в Украйна, току-що получили паспорти, в Русия, за да гласуват.

Коментари (172)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 602 Любопитно

  Ако пък беше поне малко по-нормален избора, дали и 5% щяха да минат...

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 2. 2 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  ЛУДОСТТА е симптом на демонично обладаване! То не може да избиеш милиони, да убиваш християни, да събаряш църкви и да те подмине проклщятието нс ЛУДОСТТА и вечното КРЕПОСНИЧЕСТВО!

 3. 3 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Защо ни занимавате с порнографиите на руския диктатор?

 4. 4 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#2] от "konservator.bg":

  Не бе, протестърите гласуват за комунистите нарочно, защото Путин забрани техните партии. Те сега го наказват с вот за комунистите, които Путин забрани.

 5. 5 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  грешка, които Путин не забрани. Изключително нелепа ситуация, нямам думи, но дотам се стигна че протестърите да гласуват за комунистите, защото нямат друг вариант.

 6. 6 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  Защо въобще трошат пари за избори в Русия!? Това не са избори, а е някаква порнография!

 7. 7 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Те затова изборите са 3 дни - да има време да се "стегнат"'. Щото такъв резил 45% ще води до наказания и разстрели...

 8. 8 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  В Русия им особен вид демокрация.
  Тя функционира така, както рапореди Главният Демократ на държавата.

 9. 9 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5603 Неутрално

  Путиновата диктатура да има само 45 % си е успех за останалите партии

 10. 10 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  3 дни гледам на публична измама от чужбина.
  Тридесет години са минали от СССР. Пораснало е цяло поколение, което не е било с промити мозъци от лектори на "строителите на комунизма." Това са хора на 35/40 -годишна възраст. Това е тълпа от клерки и военните, на опашките при урните. Крепостни хора без чест и достойнство. С полза за моментна и няма значение:, 500 рубли ли ще дадат или няма да изгонят от работа, или няма да дадат никаква награда. Те са готови за 500₽ да падат в ямата на бедността и безнадеждното бъдеще на своите деца и близки ... Идиоти ...

  "Чуждестранен агент"
 11. 11 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  Избори в България в хиляди пъти по-чести и открити.
  Утре Едросня ще има 70-75 %. Гарантирано от Путен.

  "Чуждестранен агент"
 12. 12 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Съмнително е и тези 45 процента колко са реални.

 13. 13 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Някой (не помня кой) беше казал, è Русия е демокрация с елементи на диктарура. Според мен е по-скоро обратното...

 14. 14 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Комунягите в Русия се държат бая време...

  Подкрепят ги младите нахъсани комунисти - едно време обявеният за вътрешен терорист соросчето Навални и някакъв комунист ли, комсомолец ли, и той соросче, бяха неразделни в разрушаването на Русия.

  По паметливи да кажат как се казваше младият комуняга - не си спомням името му. Вкараха го в затвора за комунистическа терористична дейност и не знам дали се е върнал от Сибир. На Навални тогава му се размина тюрмата или той изработи комунягата да изпере пешкира от общата им терористична дейност.

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Весело

  .... а комунистите, втора политическа сила, може да увеличат местата си с почти 40 на сто"

  И зачитаме :"Комунистическата партия на руската федерация (КПРФ) получава според ИНСОМАР 21% при сегашния резултат от 13 на сто"

  Дори да изключим елементарна математика, и умното гласуване е точно както ползваната математика

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  "Единна Русия" няма висок авторитет, така че трябва да се радват ако накрая се окаже че имат 45% при гласуването по партийни листи. По-интересен е въпросът какво става с изборите в едномандатните окръзи. Там се избират половината депутати, и може да се окаже че резултатите там ще са решаващи.

 17. 17 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1899 Весело

  Вероятният успех на "Умното гласуване"_________

  ... проект измислен от... Пентагона: https://t.ly/bgVc

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 18. 18 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 699 Весело

  В Русия има особен вид демокрация. Наричат си я суверенна демокрация. А кой е суверенът всички занят.
  Обаче голям шамар...

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  "Той сочи, че "Единна Русия" е получила 45% от вота, при над 54 през 2017 г. Въпреки това партията ще има мнозинство, ако се броят и постъпилите по-късно резултати от едномандатните окръзи."


  Опозицията дефакто е забранена, прислужни формации на олигархията - колкото щеш, резултатите - такива......

 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Малко странна работа, която обаче доказва донякъде твърдението, че България е плацдармът където се изпробват първо политиките които ще бъдат приложени в Русия. И тук ДБ понеже трябвало да се свали диктаторът и се прегърнаха с БКП... Има нюанси разбра се.
  1. КПРФ не е КПСС, защото КПСС беше забранена завинаги през 1992 г. А КПРФ се пръкна през 1994 г. КПРФ твърди че се явява наследница на КПСС, но реално няма нищо общо с нея. Докато БКП ("БСП") си е точно БКП, абсолютно без никаква промяна. Отброява си конгресите, тачи си "историята" (зверствата), съставена е от синове, дъщери и внуци на терористи убийци. И знаейки всичко това ДБ не изпита никакви задръжки да се обедини с БКП.
  2. ББ не е Путин, колкото и негативно влияние да има върху България. Путин вече повече от 20 г. управлява РФ, докато ББ не успя да се задържи толкова. Освен това политическите врагове на ББ не умират, не гният по затворите, не са отравяни, застрелвани и т. н.

  ДБ=БКП
 21. 21 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 699 Весело

  ПС; Някой пробвал ли е да отиде на Новая газета. Цензурата е пощуряла

 22. 22 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  Необятната руска душа ли беше, земя ли. . . нещо от този род. Без водки не панят и т.н.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  Браво на "Крадливата Рассия" и спойлерите им партайгеносета!
  Всичко е точно както всички предричаха, спокойна не много дразнещо очебийна пабеда на ВВПутин след като бяха отстранени абсолютно всички неудобни!

  klimentm
 24. 24 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#11] от "putinxujlo":

  А, не така... Че тук ще те разкостят протестиращите. В България диктаторът Борисов е 1000 пъти по-лош от Путин... така трябва да пишеш...

  ДБ=БКП
 25. 25 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1899 Весело

  3 дни гледам на публична измама от чужбина. Тридесет години са минали от СССР. Пораснало е цяло поколение, което не е било с промити мозъци от лектори на "строителите на комунизма." Това са хора на 35/40 -годишна възраст. Това е тълпа от клерки и военните, на опашките при урните. Крепостни хора без чест и достойнство. С полза за моментна и няма значение:, 500 рубли ли ще дадат или няма да изгонят от работа, или няма да дадат никаква награда. Те са готови за 500₽ да падат в ямата на бедността и безнадеждното бъдеще на своите деца и близки ... Идиоти ...
  —цитат от коментар 10 на putinxujlo


  Смотрим: https://youtu.be/21JQh1STfPk

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  До коментар [#17] от "АБПФК":

  "... проект измислен от... Пентагона!"

  Разбира се че е от пентагона и с любезното съдействие на хексагона!

  klimentm
 27. 27 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Може пък Путин най-сетне да пусне Навални след изборите. Нали е спечелил, няма страшно вече, що да не го пусне.

  Гадно е да държиш един човек защото има други възгледи. Защо го държи като терорист, той не е организирал терористични атаки.

  Терористичните атаки ще му ги организират онези от юга с чалмите и брадите, Афганистан.

 28. 28 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#14] от "Аскет":
  Голям майтап са комунягите в Русия.

  Зимата, га избухна напрежение и се направи опит за филантропски преврат в Русия, след опита за филантропски преврат в Белорус, гледах не особено вниммателно някакво предаване на филантропския рупор Ехо Москвы.

  Някаква дама, на видима възраст 19-20 г, облечена като едро-буржоазна комунистическа номенклатурка, с начервени до ужас устни, и ей-такива дълги мигли и нокти с червен лак, кършеше ръце за съдбата на пенсионерите в Русия, как те гладували и едва свързвали двата края.

  Окомерно облеклото ѝ вероятно струваше минимум колкото 10 годишната пенсия на генерал в оставка от КГБ-то...

 29. 29 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#9] от "pet_fire":

  В това състезание комунистически и по-комунистически партии не виждам какво би се променило пр който и да е кандидат.
  Нашите ДС "демократични" избори с чувалчетата са Ну-погоди пред "стройната" крепостна путинова система.
  Незанисимо кой е там на власт тази страна се управлява от генералитета. Справка Горбачов, Елцин..и лъжливата перестройка.

 30. 30 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  До коментар [#14] от "Аскет":

  "По паметливи да кажат как се казваше младият комуняга - не си спомням името му"

  Павлик Морозов май, или Зоя Космодемянская, не си спимням и аз?!
  Дали не беше Овчарчето Калитко?!

  klimentm
 31. 31 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Слагам бас до 1 (една) стотинка суха пара, че наште жълтопаветници, които до един са отроци на едрата и средна нашенска комунистическа номеклатура, като един ще викат в тоя мач за своите Големи Братя - руските комуняги.
  Кръвта вода не става!

 32. 32 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  Лукашенко превърна 3% в 85%.
  Какво пречи на Едросня да припише към 25 реални%, още 25 %. Това е за тях изобщо не е въпрос, това е както два пръста по асфалта.
  През 2011 г. те фалшифицираха толкова гласове, колкото им беше необходимо, за да „спечелят“. И сега, когато всички активни хора са в затвора, или са арестувани, или са напуснали страната. Като цяло нищо не ги притеснява и не пречи.

  "Чуждестранен агент"
 33. 33 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1665 Неутрално
 34. 34 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  До коментар [#28] от "Аскет":

  "облечена като едро-буржоазна комунистическа номенклатурка, с начервени до ужас устни, и ей-такива дълги мигли и нокти с червен лак"

  Лъжеш дрогарьо!
  Ний комунистите ходим само с ватенка и с отцовской будьонавки!
  Нищо друго!

  klimentm
 35. 35 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#14] от "Аскет":"По паметливи да кажат как се казваше младият комуняга - не си спомням името му"Павлик Морозов май, или Зоя Космодемянская, не си спимням и аз?!Дали не беше Овчарчето Калитко?!
  —цитат от коментар 30 на klimentm


  Комунягите си знаете своите герои, но този се казваше другояче.
  Ще се сетя, ма нали съм склероза,сега ми бяга.
  Но не е фатално - руска комуняга някаква...

  Макар децата на болшевиките да продължават да имат влияние у нас и даже оглавяват партии - пр.
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Мария_Бойкикева

 36. 36 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  До коментар [#32] от "putinxujlo":

  Другарката Ела Памфиловна ще се погрижи за всичко!
  Вълненията са излишни, резултата предизвестен, Зюганов е верен партньор на Путин!

  klimentm
 37. 37 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  До коментар [#35] от "Аскет":

  Ха че ти какво друго искаш след като гласувахте за БКП в първите свободни избори в България през 1990?!
  Да ви управляват други ли, късно е либе за киткаа!

  klimentm
 38. 38 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  В постояно пияно положение,
  трудно е да се взима решение.

 39. 39 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  ☝️🤦🏻‍♂️ Изминаха 3,5 часа от затварянето на избирателните секции. Все още няма резултати от ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ в Москва. Дори още не са дали избирателна активност !!ЭЛЕКТРОННО резултат се вижда веднага!🤦🏻‍♂️
  Партия Путина, честь, ум и совесть страны.
  Каква съвест такава и страна:(

  "Чуждестранен агент"
 40. 40 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  ПС; Някой пробвал ли е да отиде на Новая газета. Цензурата е пощуряла
  —цитат от коментар 21 на zdra4


  Наистина, не се отваря...

 41. 41 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Весело

  До коментар [#36] от "klimentm":

  Струва ми, че Зюганов ще получи инфаркт от страх, ако спечели :))

  "Чуждестранен агент"
 42. 42 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#36] от "klimentm":Струва ми, че Зюганов ще получи инфаркт от страх, ако спечели :))
  —цитат от коментар 41 на putinxujlo


  няма да спечели. Има време да се "поправят" нещата...

 43. 43 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Някой ако има линк към свестна руска медия, че от слушане на това какво говорят по Россия 1 ми стана лошо. Самите руснаци как въобще гледат тези медии?

  ДБ=БКП
 44. 44 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  дъра-бъра и накрая пак ще врътнат фатките и димон ще е с новия айфон и шойгу чукчата ще си строи градчета като иглута у сибир. докато има нафта ше се забавляват, а после.., накатим!

 45. 45 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  [quote#40:"скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III"][/quote]

  Да, не се отваря. Може да е цензура, но може и сърверите им да не са издържали на големия брой желаещи да влязат на страницата.

 46. 46 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  От няколко години руските медии са ужас. Безсмислени са. Не стават за гледане.

  ДБ=БКП
 47. 47 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Някой ако има линк към свестна руска медия, че от слушане на това какво говорят по Россия 1 ми стана лошо. Самите руснаци как въобще гледат тези медии?
  —цитат от коментар 43 на anonimnii


  https://echo.msk.ru/

 48. 48 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  Личи си, че "умното гласуване" са го измисляли умнокрасавци. Потресващо "умно" е, та чак дрънка на кухо!

 49. 49 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Внимание! Тревога!!!

  Наште жълтопаветници викат за комунягите в Русия!

  Жълтопаветници - бдете!

 52. 52 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Бойко Борисов нали все така лъжеше че оставката му е в джоба. Няма проблем ще си я хвърли ако хората не го харесват повече.

  Накрая дойде един военен, и то не някакъв си третодивизионен, а от най-висш ранг декориран. И тогава на Бойко милиционера им призля. И се изплаши.

  И Бойко ходи при Ердоган да гопита за акъл как да се справи с военен, щото там имат опит. Но Ередоган зад камерите сигурно му каза че ако стане преврат - хващай самолета и пускай туитъри от чужбина.

 53. 53 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1665 Неутрално
 54. 54 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#52] от "skw42563365":

  Знаем че от ДБ се възхищавате на Резидента.

  ДБ=БКП
 55. 55 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Весело

  До коментар [#39] от "putinxujlo":

  ☝️🤦🏻‍♂️ Изминаха 3,5 часа от затварянето на избирателните секции. Все още няма резултати от ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ в Москва. Дори още не са дали избирателна активност !!ЭЛЕКТРОННО резултат се вижда веднага!🤦🏻‍♂️
  Партия Путина, честь, ум и совесть страны.
  Каква съвест такава и страна:(
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Венедиктов (председател на обществената изб.комисия в Москва) току що каза, че електронното гласуване на московчани се проверява от робот.
  ☝️🤦🏻‍♂️😂🤣🤣🤣
  Със сигурност това е роботът Федор.
  А вие питате къде Федор , къде е Фёдор?:)))))

  "Чуждестранен агент"
 56. 56 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#43] от "anonimnii":Някой ако има линк към свестна руска медия, че от слушане на това какво говорят по Россия 1 ми стана лошо. Самите руснаци как въобще гледат тези медии?"" ""


  https://youtube.com/c/tvrain

 57. 57 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#16] от "Oleg Iliev":

  "Единна Русия" може и да няма автиритет, както казвате, но всички други партии с кандидати на тези избори са нейни проксита! Нещо като ГЕРБ и патрЕотите у нас! Нито един противник на Путин не бе допуснат да се кандисатира.

 58. 58 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 654 Неутрално

  ....По-интересен е въпросът какво става с изборите в едномандатните окръзи. Там се избират половината депутати, и може да се окаже че резултатите там ще са решаващи.
  —цитат от коментар 16 на Oleg Iliev


  "ЕР лидирует уже в 179 из 225 одномандатных округов, показывают данные c 22,8% протоколов
  t.me/rian_ru

  Sep 19 at 22:27"

 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#17] от "АБПФК":

  Погледни под леглото! Там може да има някой скрит пентагон! :-)

 60. 60 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  До коментар [#43] от "anonimnii":

  https://tvrain.ru/

  "Чуждестранен агент"
 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#24] от "anonimnii":

  "диктаторът Борисов"

  Аааа,не! Тома Биков каза, че Борисов е карикатура на диктатор! И същият Тома Биков се издигна в постоянен дупутат от ГЕРБ!

 62. 62 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  До коментар [#43] от "anonimnii":

  https://youtu.be/wwj1RaE8oug

  "Чуждестранен агент"
 63. 63 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1665 Неутрално
 64. 64 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#16] от "Oleg Iliev":"Единна Русия" може и да няма автиритет, както казвате, но всички други партии с кандидати на тези избори са нейни проксита! Нещо като ГЕРБ и патрЕотите у нас! Нито един противник на Путин не бе допуснат да се кандисатира.
  —цитат от коментар 57 на vassilun


  Да, така е. Аз вече няколко пъти си казвах мнението че според мен трябваше да допускат Навални на избори от самото начало. За мен той е разрушител а не съзидател и не смятам че щеше да получи голяма подкрепа. Даже в несистемната либерална опозиция има доста хора които не го харесват заради вождисткото му поведение. А сега, когато не е допуснат, става герой.

 65. 65 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4381 Неутрално

  До коментар [#45] от "Oleg Iliev":

  В "газета" има що-годе фактологично отразявае до преброените 20%. Интересен момент е воденето на ЕР в гласуване онлайн от провинцията - 54%.
  И, не мисля, че тук разбраха какво казваш за едномандатните окръзи, просто рефлекторни реакции.
  https://www.gazeta.ru/politics/2021/09/18_a_13999190.shtml
  ПП
  Странно, днес е 20.09, а вестинкът не си е сменил датата от началото на изборите, вероятно ъпдейтват страницата започната на 18-ти.

 66. 66 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Неутрално

  А някой направи ли си труда да изчисли колко са 43% гласували и 45% от тях за Путя? И това без фалшификациите.
  Не ми се смята. Някой да има калкулатор за путинска подкрепа???

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 67. 67 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Неутрално

  Ето това са част от гласоподавателите за Путя
  В Минобороны сообщили, что на выборах проголосовали 99,8% военных и они "не гнались" за явкой

  Така е с всички държавни служители - под строй. Три дни. Иначе губиш комуналката и отиваш в Сибир.
  Хякой да е чел за Сибир?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 68. 68 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#45] от "Oleg Iliev":В "газета" има що-годе фактологично отразявае до преброените 20%. Интересен момент е воденето на ЕР в гласуване онлайн от провинцията - 54%.И, не мисля, че тук разбраха какво казваш за едномандатните окръзи, просто рефлекторни реакции.https://www.gazeta.ru/politics/2021/09/18_a_13999190.shtml ППСтранно, днес е 20.09, а вестинкът не си е сменил датата от началото на изборите, вероятно ъпдейтват страницата започната на 18-ти.
  —цитат от коментар 65 на daskal1


  Гледането на междинни резултати е общо взето неблагодарна работа. Обикновено първо идват резултати от градовете, после от селата. В русия пък, се нйние няколко часови пояса, към момента на приключване на изборите в Моска в Далечния изток може да са приключили с преброяването.

  Четох интервюто с Венедиктов на Ехо Москвы. Две неща ми се сториха интересни.
  1. Той каза че електронното гласуване не са го хаквали нито на предни избори нито сега.
  2. Разказа колко милиона са гласували електронно, но не каза какви са резултатите от електронното гласуване, въпреки че би трябвало да ги знае.

 69. 69 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#64] от "Oleg Iliev":

  Да и аз имам подобни съмнения. Според мене и Навални и Путин сбъркаха.

  Путин се ползва с голямо доверие в Русия все пак, достатъчно за да си избере ръководство. И да остави младите да се учат да управляват и той по-скорода да гледа от тъч линията. Като нашият почетен председател в сянка.

  Но Навални подходи доста директно с онези клипове за царски дворци. Кому са нужни тези клипове провокации ? Нима не знае някой колко е богат Путин и има ли нужда от такива клипове ? Подхода на Навални беше твърде елементарен и нерафиниран.

  И двамата бъркат според мене.

  А колкото до присъдата на Навални. Той е свързан със Сноудън. Ако САЩ помилват Сноудън и си го приберат без да го заплашват в измяна, тогава и Русия би помилвала Навални.

 70. 70 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Неутрално

  Реално партията на Путя няма да има и 25% от имащите право на глас.
  Това е истината.
  И тя се нарича диктатура - малцинството управлява мнозинството!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 71. 71 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Според мене САЩ и Русия могат да "разменят" Сноудън и Навални.

  Казвам разменят в кавички защото и двамата са в Русия.

  Но Сноудън е свободен в Русия, не е затворник като Навални. Но ако го екстрадират към САЩ той вече няма да е свободен а в затвора.

  А Сноудън направи точно това което Навални направи за Русия, изобличавайки дълбоката държава както в САЩ така и в Русия.

  Тука може да се търсии дипломатическа сделка с гаранции за свобода на двамата.

 72. 72 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#64] от "Oleg Iliev":

  Навални не е антипод на Путин! Навални е критик на Путин, но ако беше на неговото място, би водил същата (ако не и още по-националистическа) политика. Страни с огромна територия или население без демократични традиции като Русия и Китай няма как да бъдат управлявани демократично! Наричат Индия най-многолюдната демокрация, но Индия е много далече от реална демокрация. Кастовата система в Индия поддържа стабилността на страната! В Русия и Китай демокрация подобна на тази във Великобритания, Германия, Франция няма да има в следващите поне 50 години.

 73. 73 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Весело

  Ха ха..... :)
  Руските комунисти са В ПЪТИ по благоразумни от янките....
  Никой нормален не би желал да бъде управляван от президент тип 'байдън'.

  Bukalemun
 74. 74 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Весело

  Реално партията на Путя няма да има и 25% от имащите право на глас.Това е истината. И тя се нарича диктатура - малцинството управлява мнозинството!
  —цитат от коментар 70 на Петър Самсонов


  Да допълня - на малцинството в Съветска Русия казват меншевики. А какво се е случило с тях всеки може да прочете.
  Такава е руската душевност...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 75. 75 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  ....В Русия и Китай демокрация подобна на тази във Великобритания, Германия, Франция няма да има в следващите поне 50 години.
  —цитат от коментар 72 на vassilun


  Съгласен съм, няма да има 50 години или повече. И в Англия, Германия и Франция сегашното ниво на демокрация не е изградено за 50 години. А и Русия все още е в периода на първоначално натрупване на капитала.

 76. 76 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Неутрално

  Ха ха..... :)Руските комунисти са В ПЪТИ по благоразумни от янките....Никой нормален не би желал да бъде управляван от президент тип 'байдън'.
  —цитат от коментар 73 на eti mehter  До коментар [#73] от "eti mehter":

  О, аркадаш, ти гласува ли днес?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 77. 77 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#72] от "vassilun":

  Сноудън също не е антипод на Байдън. Нито пък иска да става президент. Той също изобличи дълбоката държава в САЩ, така както и Навални направи за Русия.

  Е пита се, след като САЩ не искат да помилват Сноудън, как така пък Путин да помилва Навални ?

 78. 78 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#71] от "skw42563365":

  Няма абсолютно нищо общо между Сноудън и Навални! Навални не е издавал руски държавни тайни, нито пък Сноудън е обвинявал в корупция кой да е президент на САЩ! Навални не се укри от руското "правосъдие", а се върна в Русия от Германия! Паралелът Навални-Сноудън е идиотски!

 79. 79 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  В Русия съществуват единствено партии, одобрени от Кремъл.
  Дори тия дето се водят опозиционни, съществуват единствено ако са преценени като практически безвредни. Нещо като PR (или Pi ar, ако сте от приближените на Каскета), да се симулират зачатъци на демократичност.
  При това положение, "Умното гласуване" не е особено умно, защото няма как да доведе до нещо различно от Путин. То дори му е по-скоро полезно, защото го ориентира за мащаба на анти-диктаторските настроения и наложителността от започване на нова война с Украйна (или който там извади късмет) за сплотяване на нацията.

 80. 80 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Весело

  До коментар [#72] от "vassilun":

  Страни с огромна територия или население без демократични традиции като Русия и Китай няма как да бъдат управлявани
  =======
  Тогава вър'и в Люксембург..... :)....и се кефи от сутрин до вечер на демокрацията........
  Дори вземи и моето право на кеф..... Разрешавам ти да го консумираш....

  Bukalemun
 81. 81 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Весело

  До коментар [#76] от "Петър Самсонов":

  ти гласува ли днес
  =======
  Бях на чеверме..... На около 3000 метра надморска височина....!

  Bukalemun
 82. 82 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Неутрално

  До коментар [#75] от "Oleg Iliev":

  Както казваше Ленин, който още е на Червения площад, революцията ще започне от най-слабото звено на капитализма. Там, където първобитно-общинният строй и крепостничеството (робството) си дават среща...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 83. 83 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Руският народа каза - Единна Русия ще управлява отново! Факт!
  Без изненади!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4497 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Грешка, я.
  Не забрани.

  Представи си:
  забранени са спомените за ВОСР, КПСС, СССР и т.д.
  Не можеш.
  Нали?

  До коментар [#5] от "skw42563365":

  грешка, които Путин не забрани.

  Изключително нелепа ситуация, нямам думи, но дотам се стигна че протестърите да гласуват за комунистите, защото нямат друг вариант.

 85. 85 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Весело

  До коментар [#84] от "dnevnikar":

  Пиши Дневникар.....

  В Русия.....пощальоните не са добре организирани както в США...!

  Bukalemun
 86. 86 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#78] от "vassilun":

  Ама това не ми го казвай на мене защо Навални се бил върнал а Сноудън не се върнал. Това го кажи на черепа и на бакера Василев, тях ги питай

 87. 87 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#75] от "Oleg Iliev":Както казваше Ленин, който още е на Червения площад, революцията ще започне от най-слабото звено на капитализма. Там, където първобитно-общинният строй и крепостничеството (робството) си дават среща...
  —цитат от коментар 82 на Петър Самсонов


  Такъв сценарий не се изключва, но засега няма индикации че ще се случи в близко време. Ако успеят да върнат на средната класа жизненият стандарт от преди 2014, едва ли ще има революция. А и ако има, едва дали резултата ще ни зарадва.

 88. 88 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Неутрално

  До коментар [#81] от "eti mehter":
  Аферим! Машалла!
  Само че къде са тези 3000 м?
  Аз ходих да скачам от Бабадак, но там са по-малко...
  И Турция сега ми е в кармъзъ списъка за Короната

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 89. 89 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Руският народа каза - Единна Русия ще управлява отново! Факт!Без изненади!
  —цитат от коментар 83 на Taiga


  Лека корекция; Путин каза:
  Единна Русия ще управлява отново! Факт!Без изненади!

 90. 90 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3202 Весело

  Излезнаха ли накрая резултатите от Москва, или милиционерите още ги броят?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 91. 91 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Весело

  До коментар [#88] от "Петър Самсонов":

  Това са Торосите....
  В компанията ни имаше и рускини.....които мислиха за всичко друго, но не и за избори..... :)

  Bukalemun
 92. 92 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Неутрално

  До коментар [#79] от "Ментор":

  Колега, близо си до истината, но погледни и България.
  Направи аналог - всички срещу Герб, но не са заедно после. ПОСЛЕ!
  Защото всеки ще потърси неговата си политика или неговия си кокъл...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 93. 93 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Т.н . избори в Русия са най-фалшифицираните и несвободни от най-новата история на Русия. Първо не беше допусната партията на Навални, второ до изборите не беше допуснат всеки, който можеше да представлява реална алтернатива- кандидати за депутати бяха отстранявани в последния момент. Трето в медиите цензурата се засили още повече и се направиха опити и за контрол над интернет пространството. Четвърто беше мобилизиран т.н. бюджетен и силов вот - под строй, с автобуси, до избирателните участъци бяха докарвани чиновници, учители, работещи в държавни предприятия, цели военни поделения. Бяха заснети многобройни нарушения като пускане по няколко бюлетини, подмяна на бюлетини извън секциите по автобусни спирки и по улиците по нощите. Оше по-голяма гавра беше т.н. електронно гласуване ,което показа нереални числа на участие в изборите като например 120 процента гласували в даден район. Въпреки всичко това прогнилата от корупция и маразъм партия на властта едва скалъпва мнозинство, а комунистическата партия увеличи резултата си. Впрочем руснаци живеещи в България съобщиха, че по първоначални данни в секциите във Варна и Бургас - партията на Путин се нарежда едва на трето място, тъй като възможностите за фалшификации тук са по-ограничени.

 94. 94 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Аз откъде да знам защо Сноъдън не се върнал а Навални се върнал. Мога само да предполага, че Сноудън е повече прагматик, а Навални напред с рогата. И сега лежи в затвора сякаш че е много полезен там.

  Върви питай Пеевски и черепа и Василев защо са в чужбина и не се връщат. Де да знам, може и те да са прагматици

 95. 95 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3743 Весело

  До коментар [#90] от "Realist":

  още ги броят?
  ======
  Няма как.... Там е така.....
  Това да не ти е пощенско гласуване както в уса.....

  Bukalemun
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4497 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  С водка/без водка все тя ;)

  "Умом не побереш".
  Тръгвайки от дефиницията, едно е ясно:
  "пълна с изненади"

  До коментар [#22] от "Един вампир броди из Европа":

  Необятната руска душа ли беше, земя ли. . . нещо от този род.
  Без водки не панят и т.н.

 98. 98 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2822 Весело

  Реално партията на Путя няма да има и 25% от имащите право на глас.Това е истината. И тя се нарича диктатура - малцинството управлява мнозинството!
  —цитат от коментар 70 на Петър Самсонов  До коментар [#70] от "Петър Самсонов":

  Значи България от 1300 годишната си история,само тридесет години е живяла в демокрация,а през другите 1270г. в диктатура! Ти да видиш!

 99. 99 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2822 Весело

  До коментар [#93] от "antonio_vivaldi":

  Кои са първите две партии за които са гласували "българските" руснаци? Само да не са комунистически!

 100. 100 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4008 Неутрално

  До коментар [#91] от "eti mehter":

  Аха на Таврите си бил. Няма лошо. И рускините не е лошо. И мъжете им...
  Само дето политиката им не става, но това е друг въпрос...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK