На живо

Коронавирусът по света: Сертификатите за ваксиниране на ЕС са безсрочни

Коронавирусът по света: Сертификатите за ваксиниране на ЕС са безсрочни

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
ЕС е разрешил износа на 800 млн. дози ваксини

От началото на пандемията ЕС е разрешил износа на 800 хил. дози от ваксини срещу COVID-19 за 130 държави и е дарил още половин милион дози, съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от БТА.


Брюксел въведе разрешителен режим за произвежданите в Европа ваксини след проблемите с доставките на "Астра Зенека" в началото на годината.


Според Фон дер Лайен съюзът се придържа последователно към правилото, че борбата с пандемията трябва да бъде плод на усилията на всички държави.

Държавите от ЕС сами решават за какво да използват COVID сертификатите

Държавите от ЕС сами определят за какво да се използват сертификатите за ковид, заяви говорител на Европейската комисия. Той отбеляза, че предложението на ЕК е било документите да се ползват при пътуване в ЕС, съобщава БТА.


Говорителят добави, че всяко друго приложение се решава от правителствата. Той заяви това в отговор на въпроси, свързани с размириците в Италия, където притежаването на сертификат стана изискване за достъп до работното място.


Хората имат право да изразят мнение, това е обичайно за нашите демократични общества, но при спазване на правата на останалите и без насилие, посочи говорителят. Той поясни, че това важи също за онези, които отхвърлят ваксините или възразяват срещу разширяването на употребата на сертификатите.

Норвегия, Швеция и Дания спряха да ваксинират непълнолетни с "Модерна"

Швеция и Дания заявиха в сряда, че ще преустановят употребата на ваксината срещу COVID-19 на "Модерна" за по-младите възрастови групи след съобщения за възможни редки странични ефекти, като миокардит, съобщи Ройтерс.


Шведската здравна агенция заяви, че ще спре използването на ваксината за хора, родени след1991 г., тъй като данните сочат увеличаване на миокардита и перикардита сред ваксинирани младежи и млади хора. Тези състояния включват възпаление на сърцето или лигавицата му.


"Връзката е особено ясна, когато става въпрос за ваксината "Спайвакс" (Spikevax) на "Модерна", особено след втората доза", се казва в изявление на здравната агенция, като се добавя, че рискът от заразяване е много малък.


Дания заяви, че въпреки че вече е използвала ваксината "Бионтех"/"Пфайзер" като основна опция за хора на възраст 12-17 години, е решила да спре от предпазливост използването на ваксината на "Модерна" при лица под Moderna 18 г.


"В предварителните данни ... има съмнение за повишен риск от сърдечно възпаление, когато се ваксинира с "Модерна", се казва в изявление на датския здравен орган.


Той се позова на данни от все още непубликувано скандинавско проучване, което сега ще бъде изпратено до Европейската агенция по лекарствата (EMA) за по-нататъшна оценка.


Норвегия вече препоръчва ваксината на "Бионтех"/"Пфайзер" на непълнолетни и заяви в сряда, че редките странични ефекти могат да се появят особено при момчета и млади мъже и главно след получаване на втора доза.


Очаква се Финдландия да излезе с решение по въпроса в четвъртък.


Eвропейският лекарствен регулатор одобри използването на ваксината на "Бионтех"/"Пфайзер" в най-младата възрастова група през май, докато ваксината на "Модерна" получи разрешение за употреба при деца над 12 г. през юли.


Коронавирусът по света: Сертификатите за ваксиниране на ЕС са безсрочни

© Associated Press

COVID сертификатите не са дискриминационни, реши съд в Хага

Нидерландски съд отхвърли иск за отмяна на изискването за представяне на т. нар. "корона пропуск" при посещение на ресторанти, барове, музеи, театри и други обществени места в страната, предаде Ройтерс.


Съдът в Хага заяви, че правителството има право да изисква доказателства за ваксинация срещу COVID-19 или направен неотдавна негативен тест, за да ограничи разпространението на коронавируса. Повечето други мерки за социална дистанция бяха отменени през септември заради напредването на ваксинацията.


Правителството е показало убедително, че неваксинираните лица са изложени на по-висок риск от заразяване, както и че има по-голям риск да заразят околните, постанови съдът. Той отхвърли твърденията на противниците на здравните сертификати, че правилата са дискриминационни срещу тези, които не искат или не могат да се ваксинират.


"Не е показано ясно, че има различно отношение, за което не съществува обективна, разумна причина", подчертава съдът.


Служебното правителство въведе здравния сертификат в края на миналия месец, въпреки съпротивата на парламента. Премиерът Марк Рюте заяви, че това е необходимо за предотвратяване на нова вълна от заразяване.


Новите случаи на заразяване в Нидерландия нараснаха с 2% през последната седмица, достигайки 72 на 100 хил. жители. Броят на новите пациенти с коронавирус в болниците остава стабилен, на едно от най-ниските си нива от месеци, съобщава БТА.


Коронавирусът по света: Сертификатите за ваксиниране на ЕС са безсрочни

© Associated Press

Сертификатите за ваксиниране в ЕС са безсрочни

Законодателството в ЕС не предвижда срок на годност на сертификатите, издадени на напълно ваксинираните срещу COVID-19. Това заяви говорител на Европейската комисия по повод решението на 10 европейски държави да преминат към поставянето на допълнителна доза ваксина.


Засега науката няма достатъчно отговори на много от неизяснените въпроси - колко дълго трае имунитетът срещу това заболяване, дали при всички хора отговорът на ваксините е еднакъв, отбеляза говорителят, цитиран от БТА Той уточни, че в ЕС ограничена валидност имат сертификатите за преболедувалите.


По-рано тази седмица Европейската агенция по лекарствата одобри поставянето на допълнителна доза ваксина на вече имунизираните, оставяйки свобода на националните власти дали да се ограничат само до хората с отслабен имунитет и най-възрастните, за които бустерните дози са силно препоръчителни, или да ги предложат на цялото население Държави от ЕС засега предлагат възможността за подсилваща ваксина на най-застрашените от тежко боледуване и на възрастните хора.


Коронавирусът по света: Сертификатите за ваксиниране на ЕС са безсрочни

© Associated Press

Рекорден ръст на новозаразените в Словакия

Словакия съобщи за 1971 нови случая на коронавирус - най-високият брой на дневна база от 23 март насам, предаде Ройтерс.


Три четвърти от случаите са на хора, които не са били ваксинирани.


Броят на пациентите настанени в болници, които са с коронавирус или със съмнения за болестта, се покачи до 753, съобщи още здравното министерство, като този брой остава под най-високите нива от близо 4000 души през март.


Словакия беше една от страните в Европейския съюз с най-бавен темп на ваксинация и сега се изправя пред рязко покачване на случаите, подобно на това в други страни като Румъния и България, където нивата на ваксинация също са относително ниски, напомня БТА.


Около 52% от възрастното население на Словакия е напълно ваксинирано, докато средното за ЕС е 74% по данни от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.


Скептицизмът към ваксините беше подклаждан от някои опозиционни партии, включително и от предишната управляваща партия "Смер - Социална демокрация" на бившия премиер Роберт Фицо, който обяви, че няма да се ваксинира.

Протести срещу COVID-19 ограниченията в Словения

Словенската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу антиправителствени демонстранти в столицата Любляна, предаде Асошиейтед прес.


Стотици протестиращи се събраха в центъра на града, за да изразят недоволство от рестрикциите, въведени от правителството във връзка с коронавируса. Според информации е бил арестуван и лидерът на протестиращите Зоран Стефанович. Това е трети подобен протест, израждащ се в сблъсъци в рамките на месец.


БТА се позовава на свой пратеник, според когото силите на реда са използвали лютив газ срещу демонстрантите, когато се е стигнало до сблъсъци с полицията.


Коронавирусът по света: Сертификатите за ваксиниране на ЕС са безсрочни

© Associated Press

Опасения за прекъсване на учебната година в Англия след скок на отсъствията

Отсъствията в училище, свързани с COVID-19 в Англия, са скочили с две трети през последните две седмици на септември, съобщи "Ройтерс". Това поражда опасения, че ще се наложи прекъсване на присъственото обучение въпреки обещанието училищата да останат отворени.


Един на всеки седем ученици в гимназията са отсъствали поради заболяване или други причини, съобщи Министерството на образованието, а възрастовата група има най-голямо разпространение на инфекции от COVID-19 в страната.


Училищата в Англия са отворени от около месец, но някои епидемиолози изразиха тревога от нарастващите инфекции сред децата.


Приблизително 204 хил. ученици, 2.5% от всички ученици в държавно финансирани училища, са отсъствали по причини, свързани с COVID-19, на 30 септември спрямо 122 хил. на 16 септември. Въпреки че общата посещаемост в държавните училища на този ден е била 92.6%, в средните училища посещаемостта е значително по-ниска - 86.3%.


Повишеното разпространение на COVID-19 сред децата в училищна възраст допринесе за увеличаване на общия брой на инфекциите в последните седмични данни, обявени в петък от Службата за национална статистика.


На 12-15-годишните се предлага ваксиниране от миналия месец заради възможността да продължат обучението си, макар здравните ползи да са незначителни поради по-лекото преминаване на инфекцията в тази възрастова група.


Коронавирусът по света: Сертификатите за ваксиниране на ЕС са безсрочни

© Associated Press

Възрастните в Португалия ще получат бустерна ваксинация

Португалците над 65 г. ще получат достъп до поставяне на трета доза ваксина срещу коронавируса от следващата седмица. Първи ще бъдат ваксинирани обитателите на старчески домове и хората над 80 г., предаде "Ройтерс".


Условието е да са изминали шест месеца от поставянето на втората доза. Португалия започна от септември поставянето на подсилващи дози на хора с отслабен имунитет.


Десет европейски държави започнаха бустерната имунизация, преди лекарственият регулатор на ЕС да даде насоки.
Европейската агенция по лекарствата препоръча трета доза за хората с отслабен имунитет, но остави на европейските държави сами да решават дали цялото им население да бъде ваксинирано с подсилваща доза, или да се ограничат само до рисковите групи.

Всички австрийски полицаи ще бъдат ваксинирани

Австрийската полиция изисква удостоверение за поставена ваксина срещу COVID-19 от кандидатстващите за назначение в системата. Ако в момента на подаване на документите този сертификат липсва, е задължително той да бъде представен най-късно при медицинския преглед, на който биват подлагани всички кандидати.


По данни на вътрешното министерството във Виена около 80% от служителите вече са ваксинирани.


Тъй като професията полицай изисква ежедневен контакт с хора, ваксинирането е част от отговорното отношение и е преди всичко грижа за здравето на служителите, заяви Хелмут Томач, главен секретар в министерството, цитиран от БТА.

Нов рекорд на смъртност в Русия

Кремъл вижда бавните темпове на ваксинация срещу коронавируса и нарастващата вирулентност на вируса като основни причини за рекорда на починали от COVID-19 във вторник, съобщи "Ройтерс".


"Числата действително са много лоши и това е повод за тревога. Основната причина е недостатъчното ниво на ваксинация", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, след като беше съобщено за 895 нови смъртни случая, свързани с коронавирусната инфекция. Това е най-големият брой, отчетен за един ден от началото на пандемията, и шести рекорд на дневна база през последните седмици. Оперативният щаб за борба с коронавируса съобщи за малко над 25 хил. новозаразени през последните 24 часа.


"Вирусът става по-вирулентен... По правило тези, които не са били ваксинирани, се разболяват тежко и за жалост умират", каза още Песков по време на конферентна връзка.


Русия е поставила две дози ваксина срещу коронавируса на 42.2 милиона души и трябва да ваксинира още 39.9 млн., за да постигне колективен имунитет, заяви вицепремиерът Татяна Голикова. Около 7.6 милиона души се нуждаят от подсилващи дози.


Властите обмислят връщането на ограниченията, макар и без въвеждане на карантина в Москва, където инфекциите са най-много.


Русия, която има население от повече от 142 милиона души, е одобрила използването на 4 местни ваксини. Кампания обаче върви слабо заради колебанието на много хора да се ваксинират. Руснаците посочват общия страх от нови медикаменти продукти и недоверието към властите като основни причини да откажат ваксинация.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (117)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  "Опасения за прекъсване на учебната година в Англия след скок на отсъствията"

  А, ето и потвърждение на думите ми от предишната тема. Гледайте новото локдаунче в Англия съвсем скоро, но иначе се връщат към нормалното ;)  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  В класа на децата ми в момента от 24 деца на училище са 16! Значи едно на всеки 3 . Учителката каза ,че трябва да има 4 положителни ( в момента има 2) теста за ковид за да минат на неприсъствено обучение! ОТ другите отсъстващи никой няма намерение да прави тест защото родителите смятат ,че трябва при по тежка симптоматика и струва 30 лв.. ДЕцата не ходят при личните лекари зашот те пък ги пращат на платен тест в зони с "активно " присъствие на вирусоносители !
  Въпрос:
  Тия в Обединеното кралство къде са тръгнали?

 3. 3 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  "Опасения за прекъсване на учебната година в Англия след скок на отсъствията"А, ето и потвърждение на думите ми от предишната тема. Гледайте новото локдаунче в Англия съвсем скоро, но иначе се връщат към нормалното ;)
  —цитат от коментар 1 на digitalmarketing


  Няма да има локдаун повече в Англия. Нищо особено не се случва в техните учлища. Просто грип.

 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#1] от "digitalmarketing":

  "Гледайте новото локдаунче в Англия съвсем скоро, но иначе се връщат към нормалното"

  А в София синът ми е вече онлайн!

 5. 5 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Любопитно

  Тия нали са 90% ваксинирани ?? Откъде тия 18 000 заразени на ден ?

 6. 6 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1511 Весело

  ....Нищо особено не се случва в техните учлища. Просто грип.
  —цитат от коментар 3 на taratanki

  Ти "изби рибата' , развесели ми деня!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 7. 7 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2286 Разстроено

  Наистина ли децата станаха опитните зайчета? Да видим колко от тях ще се заразят, колко със симптоми, кои ще го карат тежко и кои ще стигнат до дълготрайни увреждания? Уж било универсално във всяко човешко общество всички да се грижат най-много за децата, дори и това вече не е вярно. И да, има повече данни за деца с проблеми след ковид и никакви с проблеми заради ваксиниране.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 8. 8 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#4] от "vassilun":

  Е хубаво де, ще бъдат онлайн две седмици и ще се върнат. Освен ако и вие не сте от лудите родители дето държат да си крият съкровищата от световните злини, има такива особено в частните училища. В цялата държава са карантинирани пренебрежимо малък процент паралелки.

 9. 9 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#5] от "dejmos":

  От останалите проценти неваксинирани, отделно те тествал много здраво. Но важното са не заразените а умрелите на ден - е там са 10 пъти по-малко от пролетта. А при нас са повече !!!

 10. 10 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Специално в Англия и Франция отсъствията от училище не са предизвикани само от коронавируса, а основно от промяната на етническия състав. За сравнение нашите цигани не ходеха на училище и преди коронакризата...

  Няма мрак който светлината да не може да разсее.
 11. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4296 Любопитно

  "Приблизително 204 хил. ученици, 2.5% от всички ученици в държавно финансирани училища, са отсъствали по причини, свързани с COVID-19"

  Дневник защо не обясните, че ако Мама и Татко на пример трябва да се изолират това се прилага автоматично и за децата за 10 дни?
  Причината е освен това, че се вдигнаха много ограничения за пътуване и хората които не са ходили на почивка от 18 месеца просто заминават с децата си за седмица или две? Тук, за да не ти ходи детето на училище просто трябва да се обадиш и да уведомиш училището.
  Като потвърждение на горното мога само да споделя, че резервациите за почивки са нараснали с 280%...да не би родителите да си оставят децата у дома докато ходят насам натам?
  Ужасно манипулативно заглавие което се стреми да очертае някакъв апокалипсис, който реално НЕ СЪЩЕСТВУВА.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 13 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Проценти, статистики и зад тях - обикновена политика. Докато англичаните се редят по бензиностанции и отварят въглищните централи, а австралийците ги спукват от здравословен бой заради милиардни военни поръчки...
  Тези ваксини ще им излезнат мнооооооого скъпо.

 13. 14 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Починали от ковид в бивши соц държави и България за последната 1 седмица:

  Словакия 41% ваксинирани - 84
  Словения 48% ваксинирани - 36
  Унгария 58% ваксинирани - 82
  Чехия 55% ваксинирани - 15
  Латвия 45% ваксинирани - 57
  Естония 46% ваксинирани - 28

  България 18% ваксинирани - 595

  В България умират 12 пъти повече хора.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 14. 15 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  Малко мажорни нотки се чуха тази сутрин по ТВ - една симпатична леличка - специалист по вирусология - предрече, че следващото лято короната ще отстъпи по естествен начин в целия свят.
  Светът трябва да издържи!
  А по-добре - ваксиниран колкото е възможно повече.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 15. 16 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Починали от ковид в Уругвай и България за последната 1 седмица:

  Уругвай: 73% ваксинирано население - 6

  България: 18% ваксинирано население - 595

  Използваните ваксинирани в Уругвай са Sinovac, Pfizer и AstraZeneca

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 16. 17 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Вчера в Русия нов рекорд починали от ковид за един ден от началото на пандемията - 895 души.
  За сравнение, към 1 януари 2021, в пика на епидемията в Русия, рекордът починали за един ден беше 635.
  За последните 4 месеца в антиваксърска Русия починалите от ковид са близо 100 000 души.

 17. 18 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 114 Весело

  Уèниците в Англия са намерили начин чрез кока-кола да правят фалшиво позитивни тестове, затова така се получава:
  https://www.bbc.com/future/article/20210705-how-children-are-spoofing-covid-19-tests-with-soft-drinks

 18. 19 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Тия нали са 90% ваксинирани?
  —цитат от коментар 5 на dejmos

  Не са, колко пъти ще го повториш това? 66% са напълно ваксинирани.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

 19. 20 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Любопитно

  До коментар [#8] от "m17":

  Полека броят на карантинираните паралелки нараства, вчера колеги в офиса ги изненадаха по обяд, да си прибират децата. Нямам нищо против локдаун, но само за неваксинираните и техните деца.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 20. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 22 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1754 Любопитно

  Тия нали са 90% ваксинирани ?? Откъде тия 18 000 заразени на ден ?
  —цитат от коментар 5 на dejmos


  За грипна ваканция чувал ли си?

 22. 23 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1754 Любопитно

  До коментар [#8] от "m17":

  ''две седмици'' станаха 2 години!

 23. 24 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#2] от "SSmart":

  Стане ли тежка симптоматиката, вече си отървал коня и нещата стават сложни.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 24. 25 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Зглавието е провокативно и паникьорско. Просто сезонен вирус и настинка. В класа на едно от децата ми 9 от 30 са болни вкл. и сина ми. Тестваме го всеки ден - отрицателен. Говорих с класният им и той ми каза, че няма нито едно дете с положителен тест.

 25. 26 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Тия нали са 90% ваксинирани ?? Откъде тия 18 000 заразени на ден ?
  —цитат от коментар 5 на dejmos


  Ваксинираните заразяват неваксинираните.

 26. 27 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 618 Весело

  До коментар [#22] от "imaligoogle_hr":

  >За грипна ваканция чувал ли си?

  До февруари 2020 г. в грипна ваканция излизаха учениците, когато дадена област достигнеше над 200 случая на 10 хил., или над 2000 на 100 хил. според ковид нумерологията. А сега при 50 случая на 10 хил. (500 на 100 хил) говорят за тъмночервено, тъмночерно, локдауни, дистанционно обучение, апокалипсиси, армагедони ....

 27. 28 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  До коментар [#24] от "bludniq_sin":

  Защо и как да пратя детенце с температура 37.3 без нищо друго или само с хрема на Ковид тест? какъв е смисъла?

 28. 29 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#20] от "Consumer":

  Детето контактува с много повече хора, не само с родителите си. В Гърция са го направили най-разумно - всеки ученик над 12 години или трябва да е ваксиниран или два пъти седмично да си прави тест (на разноски на родителите) за да ходи присъствено, иначе учи от вкъщи. Лошото е че тук ако се въведе ще бъдат по 1-2 деца в клас и то предимно в големите градове.

 29. 30 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Протести срещу COVID-19 ограниченията в Словения

  Усещате ли го, ваксъри?  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 30. 31 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#27] от "Bond007":

  Точно така, ковида без ваксина е примерно 10 пъти по-смъртоносен от обикновен грип. Отделно е нов т.е ще засегне много хора наведнъж а грипните вируси са много но са подобни всяка година т.е не хващат всички хора наведнъж. И точно затова критериите за епидемия от тия два вируса са толкова различно.

 31. 32 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#25] от "Гарван":

  Късмет, в нашето училище има няколко паралелки онлайн заради някое дете дало положителен тест.

 32. 33 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Любопитно

  До коментар [#29] от "m17":

  Не виждам какво му е лошото.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 33. 34 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Весело

  До коментар [#30] от "digitalmarketing":

  Направо съм заслабнал като рентгенова снимка от притеснение.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 34. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 36 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#34] от "Consumer":

  Аз също от това, че не съм ваксиниран и умирали 100 пенсии на ден. Направо мисля и аз да скоча, че да съм съпричастен с тях.

  Продължавам да питам на теб какво ти пука от този факт, самарянин ли си нещо, Дяволът на доброто?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 36. 37 Профил на axl561079539
  axl561079539
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#36] от "digitalmarketing":

  “ Продължавам да питам на теб какво ти пука от този факт, самарянин ли си нещо, Дяволът на доброто?”

  Не, пука му защото е Консуматор, консумира каквото се предлага и трепери ако има и малка вероятност да му спрат стоките/препаратите за Консумация 🤟🤟

 37. 38 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Любопитно

  До коментар [#36] от "digitalmarketing":

  Някъде в прав текст да съм агитирал някого да се ваксинира?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 38. 39 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Весело

  До коментар [#37] от "axl561079539":

  Е не, хвана ме.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 39. 40 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Любопитно

  До коментар [#37] от "axl561079539":

  Ако се огледаш внимателно, ще разбереш, че живеем в съвременно развито консуматорско общество, където консумацията на стоки и услуги е поставена на пиедестал, лъжа ли?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 40. 41 Профил на axl561079539
  axl561079539
  Рейтинг: 10 Любопитно

  До коментар [#39] от "Consumer":

  “ Е не, хвана ме.”

  Нали? Колко “препарата” изКонсумира досега ? 😁

 41. 42 Профил на axl561079539
  axl561079539
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#40] от "Consumer":

  “ Ако се огледаш внимателно, ще разбереш, че живеем в съвременно развито консуматорско общество, където консумацията на стоки и услуги е поставена на пиедестал, лъжа ли?”

  Не лъжеш, объркан си, изгубен . Изключи малко телевизора и спри да гледаш билбордовете докато шофираш 😁

 42. 43 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  70% са се преместили от класната стая пред компютъра... или изобщо са вазирали!? Защото ако е последното, язък за поколението.

 43. 44 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#38] от "Consumer":

  Не си агитирал никой, ама нон стоп псуваш антиваксърите. Те умират, не ти, продължавам да не разбирам какво ти пука.

  Ако нямаше репресии и всичко си беше нормално и за двете страни, дори грам няма да обърна внимание на това кой е ваксиниран и кой не, не деля хората по нищо по принцип.

  Само че сега вие злобеете срещу нас и респективно отвръщаме на удара. Съвсем скоро и чисто физически :)

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 44. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Навсякъде по света , ние отчитаме рекорди на смъртните случаи, само в България, всичко е нормално.

 45. 46 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 396 Неутрално

  нон стоп псуваш антиваксърите. Те умират, не ти, продължавам да не разбирам какво ти пука
  —цитат от коментар 44 на digitalmarketing

  А ти нонстоп псуваш ваксините и ваксинираните. Те са ваксинирани, не ти, не разбирам какво ти пука.

 46. 47 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Любопитно

  До коментар [#44] от "digitalmarketing":

  Никого не съм псувал, нито съм злобял. Всичко е сарказъм и черен хумор, понякога груб. И ползвам определенията "нековидисти" и "неваксинирани". Няколко пъти написах какво на практика са антиваксърите за мен, хайде четете по внимателно.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 47. 48 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  На много хора започва да им писва тази глобална манипулация. Вирус има, но и пропаганда и ограничения на човешки права не липсват.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 48. 49 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Факт е че без пропагандата и репресиите, едва ли щеше и да разберем че има особено смъртоносен вирус. Хората да почиват от пневмония или грип не е новост, отделно като се има в предвид че обикновено причината за смъртта е не К19 а съпътстващото заболяване( за болния от рак и "обикновения" грип е тежко заболяване , на ако човек починеше от рак не го пишеха починал от грип, както сега мамят с К19).

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 49. 50 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  "Отсъствията в училище, свързани с COVID-19 в Англия, са скочили с две трети през последните две седмици на септември"

  Странно, а разни представители на "истинската" наука и "поклонниците на вируса от последния ден" ни уверяваха, че при 70% ваксинирани вируса изчезвал яко дим. Англия 73% ваксинирани - 28 000 заразени на ден и 140 починали. Не ми изглежда вируса да е изчезнал, или по медиите лъженауката ни се представя като истинска наука или прото обвиват в научна ципа опашати лъжи.

 50. 51 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#49] от "Иван":

  А как обяснявате че миналата година са починали към 130 хиляди човека при нормално около 100 хиляди. И нормалното е да намаляват с годините понеже и живите намаляват?

 51. 52 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#46] от "Nevena Stoilova":

  Пука ми това, че заради тях и ревовете им за мерки, умрели и т.н. ме затварят и ограничават мен.

  Нека пуснат всичко свободно да си живеем нормално, па ако искате се ваксинирайте всички по 10 пъти, нито спирам някого, нито нищо.

  Вие ограничавате нас, не обратното!

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 52. 53 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#51] от "m17":

  Подценявате страха, повечето умират от страх- възрастен човек не ходи на лекар заради страх. Пример майка ми, въпреки че е ваксинирана , си бе ударила и пръста и забираше. Тя отказваше да иде на лекар , а се наливаше с антибиотици, е мина и след месец компреси и 2 седмици антибиотици , но е типичен пример за страха при пенсионерите. Отиват си защото са наплашени , затова и не се ваксинират, цитирам ти пенсиониран лекар, на който сина и снаха му също са лекари -"Нямам вяра на тия капиталистически ваксини". Сина и жена му също не са ваксинирани , те са преболедували и не смятат за нужно!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 53. 54 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 396 Неутрално

  До коментар [#52] от "digitalmarketing":

  Не се прави на тъп. Има смъртоносен вирус и няма как да няма някакви ограничения.
  Както не можеш свободно да караш пиян, така не можеш свободно да ходиш и да заразяваш.

 54. 55 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  чорбанов и мангъров убиха над 4 милиона души по плоската Земя .
  трибунал и на ешафода .
  абе , дали правят празненства като за Бар Мицва за ''първа игла'' и купон за всеки бустер ?

 55. 56 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#25] от "Гарван":

  тва е щото новите ''варианти'' писиара не ги лови .сто процента тия малолетни масови убийци на баби , дядовци и учителки са ковидни.
  отдавна викам да ги натирят в арктика, ама никой не слуша.
  затуй сме на туй дередже .


 56. 57 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2819 Любопитно

  Протести срещу COVID-19 ограниченията в Словения. Усещате ли го, ваксъри?
  —цитат от коментар 30 на digitalmarketing


  А ти усещаш ли сълзливия газ, водата от топа и тропота на конските копита?
  Така изглеждаше картинката в Любляна завчера.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 57. 58 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  неваксинираните заразяват и убиват ваксинираните .
  тва и децата в деЦката градина го разбраха вече , само тука путинските тролове се правят на ударени .

 58. 59 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#3] от "taratanki":

  ахахахахахахахаха, ахахахахахахахаха
  ах ти мангъровец.
  грипче било,а :)))))))

 59. 60 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#53] от "Иван":

  Е не мисля че дори вие си вярвате. Да, имаше ненужна паника и да, някакви хора не са отишли на доктор навреме. Но 30 хиляди не са. Аз лично познавам няколко от тях и съм сигурен че ако не беше короната, още бяха да са сред нас.

 60. 61 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#52] от "digitalmarketing":

  Няма проблем, аз съм навит да се въведе едно доброволно отказване на медицинска грижа при ковид. И даже не абсолютно а само за болница и само ако е задръстена. И който го подпише е свободен да си живее нормално, ваксинираните също.

 61. 62 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 618 Любопитно

  Завеждащият редактор на рубриката "Ковид истерия и пропаганда" - др. Йовка Димитрова, отново подхлъзва последователите на Ковидизма с подвеждащо заглавие:

  "Сертификатите за ваксиниране в ЕС са безсрочни"

  и по надолу четем:

  "Законодателството в ЕС не предвижда срок на годност на сертификатите"

  Това, че не се предвижда (засега) не означава, че са безсрочни.

 62. 63 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#50] от "otrqdnik":
  Тепърва ще им светва на сляпо вярващите в пропагандата на политици, биг фарма и медии. Днес Швеция (пак) им нанесе коварен удар в гърб, като преустанови ваксинациите с Moderna за всички под 30 години, заради възможните страничните ефекти - възпаления на сърдечния мускул. Новината е от последния час. Който е Тома Неверни да чете тука от световно признатият не-фейк източнк Reuters: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/sweden-pauses-use-moderna-covid-vaccine-cites-rare-side-effects-2021-10-06/

  Ваксиниран съм, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 63. 64 Профил на Swan_
  Swan_
  Рейтинг: 749 Неутрално

  "Опасения за прекъсване на учебната година в Англия след скок на отсъствията"А, ето и потвърждение на думите ми от предишната тема. Гледайте новото локдаунче в Англия съвсем скоро, но иначе се връщат към нормалното ;)
  —цитат от коментар 1 на digitalmarketing


  Виждам, че умееш да четеш с разбиране. (иронично)

  https://swansphotography.com/
 64. 65 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#14] от "Явор":
  Ваксинираните постъпили в болница за други заболявания и нямащи симптоми за COVID просто не се тестват. В цяла Европа е така. Ако са с летален изход, не се се пишат от COVID, дори и да са носили вируса. Пускаш числа без конткст, които не значат нищо.

  Ваксиниран съм, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 65. 66 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 446 Неутрално

  неваксинираните заразяват и убиват ваксинираните .тва и децата в деЦката градина го разбраха вече , само тука путинските тролове се правят на ударени .
  —цитат от коментар 58 на pavur


  И защо се ваксинирате тогава? ''Убиват'' не звучи добре

 66. 67 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Весело

  "Сертификатите за ваксиниране в ЕС са безсрочни"

  Кеееееееефф!!!

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 67. 68 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#67] от "Consumer":

  дааам.
  интересно кво става ако не се бустернеш - дали си остава ''безсрочен'' или требе да ''доказваш'' по летища и гари , че не си ковиден с пициар , бърз тест и другите шукарии :)))

 68. 69 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#67] от "Consumer":

  тъмън ни зарадваха , че у Сингапур праят смени на екипажи без нужда от пициар за заминаващия , само с ''фит ту травъл'' кетап .кееееееееф...

 69. 70 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#50] от "otrqdnik":Тепърва ще им светва на сляпо вярващите в пропагандата на политици, биг фарма и медии. Днес Швеция (пак) им нанесе коварен удар в гърб, като преустанови ваксинациите с Moderna за всички под 30 години, заради възможните страничните ефекти - възпаления на сърдечния мускул. Новината е от последния час. Който е Тома Неверни да чете тука от световно признатият не-фейк източнк Reuters: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/sweden-pauses-use-moderna-covid-vaccine-cites-rare-side-effects-2021-10-06/
  —цитат от коментар 63 на no_bs


  Айде и коварните Датчаните ни забиха нож в гърба. Тежък ден за пропагандата на полтици, медии и биг фарма. Тежък ден за сляпо вярващите в панацеята наречена масова ваксинация: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/denmark-pauses-use-moderna-covid-vaccine-people-under-18-years-2021-10-06/

  Ваксиниран съм, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 70. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  До коментар [#25] от "Гарван":

  Грипчето си е тук, миналата година напълно липсваше, но от един месец е у нас.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 71. 72 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 618 Весело

  До коментар [#63] от "no_bs":
  До коментар [#70] от "no_bs":

  Това не може да е истина. Ваксините са безвредни, тъй като са минали и през трите фази на клинични изпитания - цели няколко месеца преди да ги предложат на пазара. 😂

  В Дания и Швеция едва ли стигнали до това решение, заради 2-3 случая на такива странични дЕфекти.

 72. 73 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#60] от "m17":

  Преди време мимоходом мина новина, че миналата година през болниците са минали 200 хил. човека по-малко от обикновено (те затова и правят разни магарии със ЗОК за някакви 85% от средно месечните преводи, че иначе няма пари за заплати).

  Знаейки това число, чувствай се свободен да спекулираш колко от тези 200 хил. попадат и в 20-30те хил. горница умрели през 2020 година.

 73. 74 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#70] от "no_bs":

  Хеухаеуах е ти им съкрати живота с 10 години поне на всички ваксъри. Не е случайно, че след тези новини никой от тях не е писал.

  Покрили са се и дори не смеят да сложат дежурните минуси. Много е тежко, наистина....

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 74. 75 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#70] от "no_bs":

  ми нормално е - се пак путя има по офшорки над 50 трилиона и мое да насъска датчаните срещу ваксата хахахахахаха
  ваксата е безопасна и работи, не ли :)))

 75. 76 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Весело

  До коментар [#74] от "digitalmarketing":

  От тази новина силно ме засърбяха...

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 76. 77 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#71] от "hamiltonf": Нормално за годината, а и температурите при нас играят яко. Преди няколко дни 25 днес 10 градуса.

 77. 78 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  "Връзката (със страничния ефект) е особено ясна, когато става въпрос за ваксината "Спайвакс" (Spikevax) на "Модерна", особено след втората доза", се казва в изявление на здравната агенция"

  Ся не разбрах скандинавците антиваксъри ли са или не са?

 78. 79 Профил на kym56649701
  kym56649701
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Това с ваксинирането на нерискови групи си беше простотия от самото начало.

 79. 80 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  Малоумните европейци продължават да бият иглите. За газта си траят, не говорят за шистов газ. И си получават бакшиши и от Пфайзер, и от Путин.

 80. 81 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 618 Весело

  Ваксините са безопасни и клинично тествани, без доказани странични дЕфекти. Получаваш само зачервяване и сърбеж в мястото на убождането, което до 2-3 дни отшумява и след това можеш спокойно да прегърнеш родителите си, без риск да ги заразиш.

  Нали така беше в Началото?

 81. 82 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#80] от "pontius_glarus":

  А пък българи като теб не са малоумни, даже са най-умни. За това и България е най-богата, най-развита, най-уредена и най-здрава.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 82. 83 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Миокардит може да се получи и след грип, и след други вирусно заболявания. затова се препоръчват анти възпалителни

 83. 84 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  Още едно нещо, считано за теория на конспирацията се оказа вярно. Миокардит и перикардит при младите в следствие на "ваксините". Преди това бяха тромбозите.

 84. 85 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Отдавна се говори за миокардит (да си призная не знам какво е точно) като възможен страничен ефект на някои от ваксините. Доколкото ми е известно в САЩ и ЕС са докладвани хиляди (вече може би десетки хиляди) случаи, от които няма НИТО ЕДИН завършил със смърт.

  Какво направиха в Европа - накараха производителите да си го впишат в листовките като потенциален страничен ефект, ограничиха използването на ваксините, които го предизвикват сред рисковите групи и като цяло биха камбаната. Тоест доказаха, че не са склонни на НИКАКВИ компромиси със здравето на населението си. И изведнъж антивакс шизофрениците приеха регулирането като своя победа - един вид "казах ли ви?" - ваксините не стават.

  Да не говорим, че още има ретарди, които не са разбрали, че КОВИД 19 ваксините НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ.

  И въпреки това съм за свободата на словото - нека тези глупаци могат да кажат каквото и когато си мислят и нека историята да съди кой е бил прав и кой крив. Не съм вярващ, но АМИН!

 85. 86 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#51] от "m17":

  Около 110 хиляди годишно умират в България. За 2020 са 124 хиляди.

 86. 87 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Любопитно

  До коментар [#55] от "pavur":

  Сарказъм, или глупост?

 87. 88 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#60] от "m17":

  Послъгваш пак.

 88. 89 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#84] от "Vlado Nikolov":

  Проблемите със зачеването :))) А чакай бързам :))) Това още е конспиративна теория :)))))) Ама прави са да не говорят за това.. Възможно е да са изолирани случай и наистина трябват години, за да се разбере..

 89. 90 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 584 Гневно

  До коментар [#61] от "m17":

  Аре стига с тая простотия за отказ от лечение! Хайде бе, от какъв зор ще ми бъде отказвана медицинска помощ за каквото и да било при положение, че за 25 години съм внасяла доволно здравна осигуровка, без един ден да съм била в болница?!!! Да не би преди ковида да е отказвана медицинска помощ на неваксинирани пациенти с усложнения от грип?!!! Я се запрете малко, съвсем изтрещяха такива като вас!

 90. 91 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#85] от "Тасков":

  "Да не говорим, че още има ретарди, които не са разбрали, че КОВИД 19 ваксините НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ."

  Тия са от най кресливата част на ваксърската група.
  Интересно защо след като обясняваш колко е невинна цялата работа в Швеция и Дания са спрели ваксинирането на млади хора?

 91. 92 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  Познати ваксинирани преди 6 месеца, при изследване за антитела се оказват с виосоко ниво на антитела, тоест са имали среща с вируса без да го усетят.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 92. 93 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1098 Весело

  До коментар [#62] от "Bond007":

  Без срок на годност, значи сертификатите са развалени, дефектни още по своя замисъл.

  мурзилка
 93. 94 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 396 Весело

  Не знаем, колко трае имунитетът, но приемаме, че за боцнатите е вечен, а за "преболедувалите" е само 6 месеца.....
  То к'во да каже човек..., ако каже каквото мисли(попържни основно), ще го изтрият... : ) : )

 94. 95 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  "Законодателството в ЕС не предвижда срок на годност на сертификатите, издадени на напълно ваксинираните срещу COVID-19."
  А ако си преболедувал, валидността на сертификата е 6 месеца?

 95. 96 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#91] от "George Svinarov":

  Благодаря за коментара...

 96. 97 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Дядо ми,като беше жив ми разказваше,каккато бил младо момче много българи умирали от "Охтика" или Туберкулоза,която се предава въздушно от болестворни бактерии...
  Сега всички казват,че умират българи от Covid-19...
  Колелото на историята се върти и тогава в началото на '40 години и сега лекарите са ставали милионери от Страшната пандемия на бактерии и вируси.

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 97. 98 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#97] от "iliander":

  Като те гледам какъв си закръгленичък на снимката, по-добре се ваксинирай, че тези заоблените най-често ги изнасят с краката напред, ако ги докопа Ковид.

  Пазете се от доносника vesolr
 98. 99 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#85] от "Тасков":
  Много си зле, щом си мислиш, че здравните ведомства на три Скандинавски държави ще спрат една ваксина за определена възрастова група, защото няма никаква опасност/риск за летален изход при страничен ефект. Много си зле. Прегледай се.

  Ваксиниран съм, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 99. 100 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  До коментар [#83] от "accidental":

  Статистиката е за Ковид ваксини с всички условия за здравен статус преди ваксина.
  Няма "може" , няма "ако".
  Щом след такава ваксина има определен брой рецидиви просто се счита, че ползите са по-малко от риска и толкоз.
  Няма битки на ваксъри, антиваксъри и преболедували. Просто се спира терора над най-малките.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK