На живо

Коронавирусът по света: Във Великобритания епидемията се развива само сред учениците

Коронавирусът по света: Във Великобритания епидемията се развива само сред учениците

© ReutersДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Американците се интересуват повече от бустерите, отколкото от първа доза

Повече американци си поставят трета доза на ваксина срещу COVID-19, отколкото се интересуват от започване на ваксинационен цикъл, съобщи телевизия CNBC.


Средно 362 хил. души на ден са получавали бустери през последната седмица, с около 57% повече от 231 хил., отишли за първа доза, според данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.


В края на септември американските регулаторни органи разрешиха подсилваща доза от ваксината на "Бионтех"/"Пфайзер" на широк кръг американци, включително възрастни хора, както и на тези, които работят или живеят в рискова среда като здравни работници и служители в сектора на храните. Около 60 млн. американци имат право на бустерна доза. Подсилваща ваксина вече са си поставили 8.9 млн. души, което е 4.7% от всички напълно ваксинирани и повече от 12% от имунизираното население на възраст над 65 г.


Изследване показа, че близо 80% от хората, които са били ваксинирани, смятат, че подсилващата доза е доказателство, че учените искат да направят ваксините по-ефективни. Докато 71% от неваксинираните намират, че третата доза е доказателство, че ваксините не работят.

ЕМА проучва лекарство срещу COVID-19 на "Астра Зенека"

Европейският лекарствен регулатор съобщи, че започва преглед в реално време на данните от клиничните изпитвания на антителна терапия срещу COVID-19, разработена от компанията "Астра Зенека", съобщи Ройтерс. Това става седмица, след като тя подаде документи за спешно одобрение от властите на САЩ.


Решението за започване на оценката от комисията по хуманни лекарства към Европейската агенция по лекарствата (EMA) се основава на ранни резултати от клинични проучвания, се казва в изявление на регулатора, без да се уточнява кога се очаква заключение.


Лекарството, намалява рисковете от тежко протичане и смърт, когато се прилага като лечение през първата седмица от появата на симптомите. То има профилактично действие и при неинфектирани.


"ЕМА ще оценява данните за качеството, безопасността и ефективността на лекарството, когато те станат достъпни", каза регулаторът и добави, че текущият преглед ще продължи, докато "Астра Зенека" не подаде официално заявление за одобрение.


Коронавирусът по света: Във Великобритания епидемията се развива само сред учениците

© Associated Press


Лекарствената агенция на ЕС проучва още няколко препарата, които предлагат лечение на COVID-19 чрез коктейл от антитела, заключения по които се очакват преди края на годината.

Еврокомисията чака страните членки да кажат искат ли лекарството на "Мерк"

Европейската комисия изрази готовност да сключи договор за съвместна доставка за ЕС на количества от лекарство срещу COVID-19, което се приема на капсули. Произвеждано от "Мерк" (Merck) то се очаква да бъде първото одобрено подобно лечение на новото заболяване в света.


За да сключим такъв договор, е необходимо да има желание от страните в ЕС, уточни говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос. Той добави, че държавите и ЕК следва да преценят дали има нужда от такъв договор.


Комисията сключи в края на септември от името на 18 държави от ЕС договор за съвместна доставка на препарат, произвеждан от "Ели Лили" (Eli Lilly) за лечение на COVID-19 с моноклонални антитела. ЕК има договори и с "Рош" (Roche) и "Глаксо Смит Клайн" (Glaxo Smith Kline) за подобна терапия. България не участва в последната поръчка, тъй като правителството на Бойко Борисов пропусна срока за подаване на заявка.


Ако бъде одобрено скоро, както се очаква, лекарството на "Мерк" ще бъде първото общодостъпно хапче срещу новата болест. До края на годината е възможно одобрение да получи и хапче, разработвано от "Пфайзер". /БТА

За първи път над 30 хил. новозаразени за ден в Русия

Русия съобщи в четвъртък за рекордни 986 смъртни случая, свързани с коронавируса през последните 24 часа и 31 299 нови случая, което е най-високият брой еднодневни инфекции от началото на пандемията.


Кремъл обвини за скока на смърността бавната ваксинация и призова хората да се имунизират. Руснаците се позовават на недоверие към властите и страх от нови медицински продукти за колебанието си да се ваксират.


Днешните данни са първия път, когато Русия официално съобщи за повече от 30 хил. новозаразени за един ден.


Около една трета от населението - 43 млн. души, - е било ваксинирано, каза премиерът Михаил Мишустин във вторник.


Русия бързо разработи и пусна своята ваксина "Спутник V" и от началото на пандемията вече е регистрирала за употреба четири ваксини срещу COVID-19.


Коронавирусът по света: Във Великобритания епидемията се развива само сред учениците

© Reuters

Ирландия може да не свали всички ограничения

Ирландия може да не премахне всички ограничения за COVID-19, както е планирано през следващата седмица поради увеличаване на случаите, съобщи Ройтерс.


Финансовият министър Паскал Донахю каза, че пълното завръщане на служителите в офисите е малко вероятно.


Ирландия има едно от най-високите нива на ваксинация в света, като 92% от възрастните са напълно защитени, но също и едно от най-високите нива на разпространение на инфекция в Европа с около 400 случая на 100 хил. души през последните 14 дни.


Във вторник правителство ще обсъди дали може да отвори нощните клубове след 20 месеца прекъсване на фона на увеличаващи се хоспитализации, макар те да са на по-ниски нива от предишните вълни.


Ирландия планираше от 22 октомври да премахне достъпа до барове и ресторанти срещу зелен пропуск за ваксинация или негативен тест.


Секторите, които вероятно ще бъдат засегнати, реагираха с ужас.


"Имаме пълен набор от събития, започнахме да работим по това преди шест седмици, наехме целия си персонал обратно ... Просто сме съсипани", каза Иън Редмънд, собственик на нощния клуб Tramline в Дъблин, пред националната телевизия RTE.

Унгария ще получи технология за производство на "Спутник V"

До края на годината Унгария ще получи технология за производство на руска ваксина "Спутник V" в собствен завод, който в момента се строи. Това съобщи унгарският външен министър, който е на посещение в Москва, цитиран от Ройтерс.


След като Словакия се отказа да използва руската ваксина срещу COVID-19, Унгария остана единствената държава от ЕС, която продължава да я прилага.


"Спутник V" няма разрешително за употреба в ЕС и регулаторната агенция на ЕС заяви, че не може да се ангажира със срок за лицензирането, тъй като има празноти в данните на руския кандидат. Препаратът се използва в Унгария с национално решение за спешна употреба.


Освен руския "Спутник V", Унгария планира да произвежда и ваксината на китайската компания "Синофарм" в новия завод за ваксини за 193 млн. долара.

Новите инфекции в Нидерландия се увеличават

Правителството на Нидерландия е обезпокоено, че може би се задава нова вълна от инфекции от COVID-19 след скок на случаите през последните седем дни, предаде ДПА.


Новите инфекции сега са с 62% от миналата седмица. Вчера новозаразените са били 3746, близо два пъти повече от броя, регистриран миналата сряда.


Броят на пациентите в болници също е увеличен. Хоспитализираните са 524 (5707 в България), в това число 137 в интензивни отделения (487 в България).


Около 68% от 17-милионното население на страната са ваксинирани, сред тях 83% от пълнолетните. Имунизираните пълнолетни в България са 23.5%.

Нигерия задължи чиновниците да се ваксинират

Нигерия ще изисква от държавните служители да доказват, че са ваксинирани срещу COVID-19 или имат отрицателен тест, за да получат достъп до офисите си от началото на декември, съобщи президентският комитет, цитиран от Ройтерс.


Неваксинираните служители ще трябва да представят отрицателен тест на всеки 72 ч, за да могат да работят. Мярката се разпростира и върху служителите в нигерийските посолства в чужбина.


Едва около 10% от 200-милионното население на Нигерия са ваксинирани. Държавата получи 5 млн. дози от ваксините на "Модерна" и "Астра Зенека" чрез механизма на ООН за осигуряване на ваксини за развиващите се страни COVAX и е купила 1.12 млн.ваксини на "Джонсън и Джонсън" чрез Африканския съюз.


В страната, където тестването за COVID-19 е слабо, от началото на пандемията са регистрирани 208 153 потвърдени инфекции и 2756 смъртни случая от коронавируса.

Епидемията във Великобритания се развива само сред учениците

Инфекциите с COVID-19 при деца в Англия са се увеличили през септември, след началото на учебната година, поддържайки общия брой на новите инфекции висок, дори при спада сред възрастните. Това показа голямо проучване на Имперския колеж в Лондон, цитирано от Ройтерс.


Броят на заразените във Великобритания в момента е много по-висок, отколкото в други западноевропейски страни, като средният брой на новите случаи дневно е над 30 хил. Заболеваемостта обаче не се е увеличила, въпреки връщането на децата на училище и разпространението на заразата сред тях. Това се дължи на намаляване на разпространението сред останалите възрастови групи.


Проучването установи, че през септември разпространението при 13- до 17-годишните е 2.55%, а при децата от 5 до 12 години - 2.32%, което предполага експоненциално развитие на епидемията Във всички останали възрастови групи, които са във висока степен ваксинирани, то е под 1% и означава, че разпространението се свива. Във възрастовата група над 55 г. разпространението е стабилно.


Докато около 90% от над 18-годишните са ваксинирани поне с една доза срещу COVID-19, процентът на ваксинация при децата е много по-нисък, а масовата имунизация на тези на възраст 12-15 г. започна през септември, напомня Ройтерс.


"Разпространението е високо и се увеличава при децата в училищна възраст през септември", каза Пол Елиът, който ръководи проучването. Той добави, че увеличаването на ваксинираните деца сред учениците "ще спомогне за намаляване на потенциала за предаване" на вируса и в тази възрастова група.

Руската "Спутник лайт" 70% е ефективна срещу "Делта" варианта

Руската еднодозова ваксина срещу COVID-19 "Спутник лайт" показва 70% ефективност срещу варианта "Делта" три месеца след прилагането й, съобщи Ройтерс, като цитира данни от Руския фонд за преки инвестиции, който се занимава с дистрибуцията на ваксината.


Данните са от научния институт "Гамалея", разработил ваксината. Те са предоставени на медицинската електронна библиотека medRxiv, преди независима оценка. В клиничните изпитвания на "Спутник лайт" са участвали 28 хил. души, съобщава БТА.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Обявен брой починали от ковид за вчера 13/10/2021

  Франция: 23
  Италия: 37
  Белгия: 18
  Холандия: 12
  -------------
  Общо: 90

  България: 98

  Новият световен ред!

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  Епидемията във Великобритания се развива само сред учениците
  Явно са преработили гадината с таргет младите хора.Няма как да е естествена мутация.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1017 Весело

  Обявен брой починали от ковид за вчера 13/10/2021Франция: 23Италия: 37Белгия: 18Холандия: 12-------------Общо: 90България: 98Новият световен ред!
  —цитат от коментар 1 на Тасков


  Е, поне има нещо по което сме на първо място!

  Булгар, булгар!!!

  : )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Едно от малкото разумни неща, които са правили британците през последните години е масовата и успешна ваксинационна кампания. Скоро ще имат добри резултата и ще свалят голяма част от мерките!

 5. 5 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  Във Великобритания вече няма никакви мерки - на теория трябва само да носиш маска в транспорта, но почти никой не го спазва. И сертификати не изискват.

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  Епидемията във Великобритания се развива само сред ученицитеЯвно са преработили гадината с таргет младите хора.Няма как да е естествена мутация.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  По-скоро на острова Ковид диверсанти бродят между децата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  При тях няма никакви мерки в момента. Носенето на маски е само препоръчително, огранизират се многохилядни събития дори без да искат ваксинационен сертификат.

  Умират по 100-ина души на ден в държава, която е 10 пъти по-голяма от България.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  Едно от малкото разумни неща, които са правили британците през последните години е масовата и успешна ваксинационна кампания. Скоро ще имат добри резултата и ще свалят голяма част от мерките!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  Кои мерки? 😂😂😂😂 Ти явно получаваш цялата си информация от Дневник и определено не гледаш футбол от острова по телевизията иначе няма как да не си забелязал пълните трибуни по стадионите 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Руската "Спутник лайт" 70% е ефективна срещу "Делта" варианта

  Путинци разправяха за 97% ефикасност при първия вариянт, когато никой не можеше да провери дали е вярно. Сега обявяват разумна стойност 70%, която наистина може да се провери, защото днес освен Делта вариянт други няма.

  За да оценим оценката 97% при първия вариянт можем само да проследим какво става в Сърбия. Сърбите са ваксинирали двойно по-голяма част от хората и умират двойно по-често от българите.

  подпис
 10. 10 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  За това всеки ден регистрират нови и нови рекорди по заболеваемост и по смъртност. Инак са супер добре. Че почнах аи трета доза да правят, ама задължително третата да е пфайзер.

 11. 11 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1297 Весело
 12. 12 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Обявен брой починали от ковид за вчера 13/10/2021Франция: 23Италия: 37Белгия: 18Холандия: 12-------------Общо: 90

  България: 98Новият световен ред!
  —цитат от коментар 1 на Тасков


  Интересно ще е да разберем, колко от тия 98 са починали от двойна бронхопневмония, която е всъщност основния критерий някой да бъде обявен за починал ОТ КОВИД и колко са починалите С КОВИД. Май само в БГ всичко дето е умряло с положителен тест го броят за починал ОТ КОВИД, докато в ония държави не е баш така. Там, да имаш честта, да те обявят за починал ОТ КОВИД е необходими да си бил без други придружаващи заболявания и вирусът да е причинил тежка и необратима двойна бронхопневмония.

 13. 13 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  За това всеки ден регистрират нови и нови рекорди по заболеваемост и по смъртност.
  —цитат от коментар 10 на Sergei Gorbachov


  Вчера са регистрирали 136 смъртни случая - това повече, или по-малко е ли е от 1824те, регистрирани на 20ти Януари тази година - как мислиш? Не казвам, че съм прав, дискутираме си просто.

 14. 14 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Руската "Спутник лайт" 70% е ефективна срещу "Делта" вариантаПутинци разправяха за 97% ефикасност при първия вариянт, когато никой не можеше да провери дали е вярно. Сега обявяват разумна стойност 70%, която наистина може да се провери, защото днес освен Делта вариянт други няма.За да оценим оценката 97% при първия вариянт можем само да проследим какво става в Сърбия. Сърбите са ваксинирали двойно по-голяма част от хората и умират двойно по-често от българите.
  —цитат от коментар 9 на Иван K


  Лъжете като дърт циганин! При това с ясното дъзнание, че е лъжята ви е очевадна. Сърбия за последните 7 дни има 52 смъртни случая, а у нас са 85.

 15. 15 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#14] от "3biri":

  Средно дневно имам предвид.

 16. 16 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#12] от "rvr12572942":

  Ще го излагам като аргумент и като ме питат кой ми е източника гордо ще им казвам: "Зная го от Ръ Въ Ръ Едно Две Пет Седем Две Девет Четири Две от форума на Дневник"

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  "Нигерия задължи чиновниците да се ваксинират"
  Вече и на нивото на Нигерия не сме.

 18. 18 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#7] от "nv":

  Първо, умират по поне 150 средно на ден там. Второ, само в Англия няма никакви мерки, в другите държави има по-строги от при нас.

  Източник: https://www.bbc.com/news/explainers-52530518

  И в същата статия виждаме нещо интересно:

  What is England's Plan B?

  "If Plan A isn't sufficient to prevent "unsustainable pressure" on the NHS, the government can use Plan B, including:

  compulsory face coverings in some settings
  asking people to work from home
  introducing vaccine passports

  Plan B could be brought in at short notice, following "concerning" data.

  Government scientific advisers say it's important to monitor:

  the number of hospitalisations
  rapid rates of change in figures
  the overall state of the NHS

  Усещате ли какво ще се случи при сегашното покачване на броя на заразени там?

  И как па от 40 хиляди новозаразени дневно, всички са деца АХХАХАХА лъжата вече придобива невероятни размери, те сигурно имат 40 млн. деца от 68 общо.

  Няма такава пародия, наистина....

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 19. 19 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#13] от "Тасков":

  А в Сингапур 9-10-11 смъртни случая от Ковид тези дни повече ли е от 1-2-3, регистрирани досега през цялата пандемия преди да се ваксинират всички там? М?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 20. 20 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2875 Разстроено

  До коментар [#17] от "Роси":

  Ние отдавна ударихме каменистото дъно.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 21. 21 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Ваксинираните отличници не боледуват!🐵👍

  Много съм прост
 22. 22 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Ваксинирай, ваксинирай !
  И бебета ваксинирай.

 23. 23 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#5] от "Тасков":

  А и нещо това, че няма никакви мерки, леко не кореспондира с тази новина и видео:

  https://www.bbc.com/news/av/uk-56469246

  Защо хора ще протестират, ако няма никакви мерки и не изискват сертификат там, м?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 24. 24 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":За това всеки ден регистрират нови и нови рекорди по заболеваемост и по смъртност. Инак са супер добре. Че почнах аи трета доза да правят, ама задължително третата да е пфайзер.
  —цитат от коментар 10 на Sergei Gorbachov


  Смъртноетта им е 10 пъти по-ниска отколкото при предната вълна! Вие глупаци ли сте или на такива се правите! Ваксината не предпазва от заразяване, а от тежко протичане и смърт.

 25. 25 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#24] от "3biri":

  Айде малко да изчакаме да дойде зимата и да видим смъртността тогава, а? Щото миналата година по това време имат същите бройки починали, че и по-малко без никаква ваксина.

  А тази новина също ли е фейк или нещата не стоят много добре в цивилизованите държави нещо?

  https://www.bbc.com/news/world-54482905

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 26. 26 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#25] от "digitalmarketing":

  Моя грешка, новината е от миналата година, исках да копирам това:

  https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=576251060066338

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 27. 27 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#5] от "Тасков":А и нещо това, че няма никакви мерки, леко не кореспондира с тази новина и видео:https://www.bbc.com/news/av/uk-56469246 Защо хора ще протестират, ако няма никакви мерки и не изискват сертификат там, м?
  —цитат от коментар 23 на digitalmarketing


  Ми може би щото видеото е отпреди 7 месеца (20ти Март) - това стига ли като обяснение?

 28. 28 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Руската "Спутник лайт" 70% е ефективна срещу "Делта" вариантаПутинци разправяха за 97% ефикасност при първия вариянт, когато никой не можеше да провери дали е вярно. Сега обявяват разумна стойност 70%, която наистина
  —цитат от коментар 9 на Иван K


  Колега, не се изказвай неподготвен. Не бъди на всяка манджа мерудия. Та каква е разликата между Спутник V и Спутник-лайт според тебе? Явно не знаеш. А разликата е, че Спутник-лайт е първата доза на Спутник V. (която е двукомпонентна). Съвсем естествено е, че две е по-добре от едно. Но производството на втората доза (която е от различен щам от първата) е доста усложнено. Затова са приели компромис (основно за експорт) да прилагат само първата доза, която е по-лесна за производство и са я нарекли Спутник-лайт. Е, разбираемо е, че едноразовата доза ще дава 70 %, а не 90% колкото дават двете дози.
  ----
  И чакам да ни осветлиш за ставащото в Сърбия. Да ти напомня, че том основно се използва китайска ваксина. Дори не съм сигурен, че Спутник е на второ място.

  Сам съм, други няма...
 29. 29 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Едно от малкото разумни неща, които са правили британците през последните години е масовата и успешна ваксинационна кампания. Скоро ще имат добри резултата и ще свалят голяма част от мерките!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  Мерки във Великобритания няма.
  Сам ов метрото по желания почти всички носят маски, без това да е задължително.
  Стадионите и кръчмите са пълни, а болниците - празни.

 30. 30 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Отговрът се крие в процентът ваксинирани лекари в България - 30%. Защо не са 95% като всичко е тип-топ. Най-вероятно, защото са невежи, за разлика от капацитетите тук. Шансът да ви лекува неваксиниран лекар е повече от 2/3. Не ходете тогава. Бу-ха-ха!

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 31. 31 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  До коментар [#5] от "Тасков":А и нещо това, че няма никакви мерки, леко не кореспондира с тази новина и видео:https://www.bbc.com/news/av/uk-56469246 Защо хора ще протестират, ако няма никакви мерки и не изискват сертификат там, м?
  —цитат от коментар 23 на digitalmarketing


  Обърна ли внимание, че тази "новина" е от 20 Март тази година, тоест от преди 7 месеца? Или по важното е да се търсят несъществуващи опорки пък каквото сабия покаже.😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 32. 32 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#29] от "taratanki":

  Това е само в Англия, за пореден път казвам. Четете внимателно линка, който съм дал, което е трудно, като не ви изнася, затова го публикувам тук и искам да спрете с глупостите за Великобритания и как няма мерки там:

  WALES: Beyond that he confirmed all other current restrictions will remain:

  Work from home wherever possible
  Face coverings remain compulsory on public transport, and in shops and hospitals - but not bars/restaurants
  College and secondary school staff and students should keep testing regularly
  Face masks no longer advised in schools, but still recommended in crowded spaces like school buses
  People must use the NHS Covid Pass to show they've been vaccinated or have a negative lateral flow test to go to nightclubs, as well as many indoor and outdoor events

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  What are the restrictions in Northern Ireland?

  Up to 15 people from four households can mix indoors in domestic settings
  No need for advance tickets or allocated seating at live performances
  Social distancing limits have been lifted in shops, indoor seated venues and indoor visitor attractions, although face coverings remain compulsory
  Social distancing in hospitality settings remain in place until 31 October
  Shops and indoor attractions asked to continue using hand sanitising, good ventilation, and one way systems
  Indoor seated venues such as theatres, concert halls and cinemas advised (but not obliged) to to ask for proof of double vaccination or a negative lateral flow test
  Face coverings mandatory on public transport and some other settings, unless you are exempt
  Work from home where possible
  Dancing not permitted at indoor venues where music is played (apart from weddings and civil ceremonies)
  Nightclubs remain closed until 31 October

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  What is the situation in Scotland?

  Physical distancing rules remain in healthcare settings such as hospitals, GP surgeries and dentists, where the 2m (6ft) rule applies
  Face coverings still compulsory on public transport and inside places like shops
  Indoor hospitality venues must collect customer contact details
  Keep working from home where possible
  Large event organisers (5,000 outdoors, 2,000 indoors) must apply for permission
  Secondary pupils have to wear face coverings indoors until the October holidays
  No large in-person lectures at colleges and universities
  The government reserves the right to re-impose local travel restrictions
  All over-18s required to prove their vaccine status at nightclubs and other venues

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 33. 33 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  До коментар [#5] от "Тасков":А и нещо това, че няма никакви мерки, леко не кореспондира с тази новина и видео:https://www.bbc.com/news/av/uk-56469246 Защо хора ще протестират, ако няма никакви мерки и не изискват сертификат там, м?
  —цитат от коментар 23 на digitalmarketing


  Писах вече, ама за теб - специално, че трудно вдяваш.
  Във Великобритания мерки няма. И никой не изисква сертификат за никъде.

 34. 34 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#31] от "padrino":

  Написах след това, че взех грешния линк просто. Виж последния ми пост дали няма мерки в другите държави освен Англия, включително твоята любима Шотландия....

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 35. 35 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#12] от "rvr12572942":

  Елементарно! Виж, каква им е била смъртността при първата вълна и каква е сега и може да успееш да проумееш

 36. 36 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#33] от "taratanki":

  Айде бе, верно ли няма? Виж коментар 32, обади се на ББС, кажи им, че са лъжци и конспиратори, нищо, че взимат официалните данни от тяхното МЗ и си легни спокоен.

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 37. 37 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#26] от "digitalmarketing":

  До колкото виждам това е протест срещу ваксинирането на деца (което НЕ е задължително) и няма нищо общо с мерките. Други глупави въпроси?

 38. 38 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#35] от "3biri":

  Така, сега може ли да погледнеш ситуацията в Турция, щото говорите за Сингапур, че били 10 човека. Улеснявам те с прегледа:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/turkey/

  В момента имат 55 % набодени двойно, а смъртността им е втората най-висока от 4-е вълни до момента (ясно се вижда на графиката със смъртността), както и новозаразените.

  Как става така, че при предишните 3 вълни, без никакви ваксини, само една и то до момента, е с по-голяма смъртност от сегашната им с 55 % набодени?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 39. 39 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#24] от "3biri":Айде малко да изчакаме да дойде зимата и да видим смъртността тогава, а? Щото миналата година по това време имат същите бройки починали, че и по-малко без никаква ваксина.А тази новина също ли е фейк или нещата не стоят много добре в цивилизованите държави нещо?https://www.bbc.com/news/world-54482905
  —цитат от коментар 25 на digitalmarketing


  Боже боже! Ами погледнете графиките за брой заразени! При еднакъв брой нови случаи имат 10 пъти по-малко починали! Явно антиваксърството е следствие на затрудненията в мисленето.

 40. 40 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Нещо, което Кацаров и сие трябва да проучат защо във Великобритания е успешна ваксинацията. Напълно доброволна и без сертификати и плашене.

  Всеки персонално получава почти всеки ден с имейли, есемеси и брошури по пощата покана да се ваксинират с точни указания къде и кога може да го направят.

  Единственият проблем е че сега не признават още европейците за ваксинирани, ако не са го направили там. Без това да спира българските студенто в Лондон например, да ходят където си искат

 41. 41 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  До коментар [#31] от "padrino":Написах след това, че взех грешния линк просто. Виж последния ми пост дали няма мерки в другите държави освен Англия, включително твоята любима Шотландия....
  —цитат от коментар 34 на digitalmarketing


  Ма винаги твоят пост е грешния.

 42. 42 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#41] от "taratanki":

  И на ББС за мерките във Великобритания ли е грешен?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 43. 43 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  До коментар [#35] от "3biri":Така, сега може ли да погледнеш ситуацията в Турция, щото говорите за Сингапур, че били 10 човека. Улеснявам те с прегледа: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/turkey/ В момента имат 55 % набодени двойно, а смъртността им е втората най-висока от 4-е вълни до момента (ясно се вижда на графиката със смъртността), както и новозаразените.Как става така, че при предишните 3 вълни, без никакви ваксини, само една и то до момента, е с по-голяма смъртност от сегашната им с 55 % набодени?
  —цитат от коментар 38 на digitalmarketing


  55% не е постижение.
  А смъртността им е 5 пъти по-малка от нашата..

  кажи пак за Сингапур.

 44. 44 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  До коментар [#41] от "taratanki":И на ББС за мерките във Великобритания ли е грешен?
  —цитат от коментар 42 на digitalmarketing


  Знам какво е в Лондон от първо лице.

 45. 45 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Денков, чети! Ти си плю на титлите и дипломите, за да обслужиш кефа на Радев! Позор!

 46. 46 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Вече сме четвърти в света!
  Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:

  1. Перу 5952
  2. Босна и Херцоговина 3394
  3. Северна Македония 3300
  4. България 3198
  5. Черна гора 3192
  6. Унгария 3150
  7. Гибралтар 2880
  8. Чехия 2843
  9. Бразилия 2805
  10. Сан Марино 2675

 47. 47 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#38] от "digitalmarketing":

  50% не е колективен имунитет. Сравнението куца и от това, че имаш нов щам. В държави с над 70% покритие имаш очевадни положителни резултати, до 70% новият щам изравнява ресултатите.

 48. 48 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#8:"padrino"][/quote]

  Е , и англичаните малко да се отпуснат след сериозни грешки , две години стриктни локдауни и тотално затваряне. В това време в България почти през цялото време и хотели и ресторанти работеха и почти нямаше промяна в нормалния живот. Разликата в жертвите на Ковид е минимална , в тези две страни, въпреки разликата в БВП и възможностите идващи от материалните възможности.
  Не, не казвам , че сме се справили добре, но специално Англия не ми я давай за пример .

 49. 49 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#43] от "taratanki":

  Ма що сравнявате всичко с нас бе? Там няма лекари убийци, как да ти го обясня? Кажи ми защо след като са 55 % набодени имат по-висока смъртност от две от предишните четири вълни?

  И отделно спри да говориш за Англия и Лондон като за цяла Великобритания. И да те питам що няма да има събиране на площада за Нова година?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 50. 50 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  До коментар [#43] от "taratanki":Ма що сравнявате всичко с нас бе? Там няма лекари убийци, как да ти го обясня? Кажи ми защо след като са 55 % набодени имат по-висока смъртност от две от предишните четири вълни?И отделно спри да говориш за Англия и Лондон като за цяла Великобритания. И да те питам що няма да има събиране на площада за Нова година?
  —цитат от коментар 49 на digitalmarketing


  Ти май не си много умничък.
  Само се моли да не опреш до лекарите някой ден.

 51. 51 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Починали от ковид в Израел и Русия за последните 22 дни:

  Израел: 65% ваксинирано население - 358

  Русия: 31% ваксинирано население - 19 186

  Отнесено към броя на населението, ако в Русия бяха ваксинирани колкото в Израел, щяха да са живи 13 637 души.

  Само за последните 22 дни.

 52. 52 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Починали от ковид в Уругвай и България за последната 1 седмица:

  Уругвай: 75% ваксинирано население - 3

  България: 19% ваксинирано население - 593

  Използваните ваксинирани в Уругвай са Sinovac, Pfizer и AstraZeneca

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 53. 53 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  А в Сингапур 9-10-11 смъртни случая от Ковид тези дни повече ли е от 1-2-3, регистрирани досега през цялата пандемия преди да се ваксинират всички там?
  —цитат от коментар 19 на digitalmarketing


  Починали от ковид в Сингапур и България за последните 15 дни:

  Сингапур: 78% ваксинирано население - 104

  България: 19% ваксинирано население - 1 279

  В България умират 13 пъти повече хора.

  Гъстотата на населението в Сингапур е 124 пъти по-висока отколкото в България.

  Прави впечатление, че не си много умен.

 54. 54 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#39] от "3biri":

  Спорите с кремълски трол. Безсмислено е.

 55. 55 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Починали от ковид в Уругвай и Парагвай за последната 1 седмица:

  Уругвай: 75% ваксинирано население - 3

  Парагвай: 28% ваксинирано население - 2

  Населението на Парагвай е 2 пъти по-голямо от това на Уругвай, гъстотата им е почти еднаква 16/18 души на кв км.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Прави впечатление, че не си особено умен и че ваксините НЕ РАБОТЯТ!

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 56. 56 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#55] от "digitalmarketing":

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Уругвай: 75% ваксинирано население - 1 738 души

  Парагвай: 28% ваксинирано население - 2 237 души

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 57. 57 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#38] от "digitalmarketing":

  Не знам кое е първичното - плоскоземието или глупостта. Глупостта ли те прави плоскоземец или от плоскоземието се оглупява? Седя си, пия кафе, пуша цигара, чета ти коментарите и си мисля кое е първичното. Изпих си кафето, изпуших две цигари, чета ти коментарите, седя и си мисля... Продължавам да нямам отговор на този фундаментален въпрос и установявам, че вече само си седя.

 58. 58 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Глупостта ли те прави плоскоземец или от плоскоземието се оглупява?
  —цитат от коментар 57 на Котаракът на Шрьодингер

  Парите. На работа е.
  Разберете, че няма човек, който да е по 10 часа всеки ден на барикадата, да става за смях с дебилни постове, безплатно. Чак такива идиоти няма.
  Не сте ли чували за кремълски тролове?

  Как руската пропаганда използва форума на "Дневник" за дезинформация:

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/09/13/4252068_kak_ruskata_propaganda_kremul_izpolzva_foruma_na/ 59. 59 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":За това всеки ден регистрират нови и нови рекорди по заболеваемост и по смъртност. Инак са супер добре. Че почнах аи трета доза да правят, ама задължително третата да е пфайзер.
  —цитат от коментар 10 на Sergei Gorbachov


  Хайде бе - какви са тия рекорди по смъртност? Тъкмо обратното - смъртността във Великобртания бързо спадна и вече е от порядъка на 1,7% от заразените, докато примерно в Русия с 40% ваксинирани стана обратното - смъртността с качи на 2,7%. .

 60. 60 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#38] от "digitalmarketing":Седя си, пия кафе
  —цитат от коментар 57 на Котаракът на Шрьодингер


  коментарите на дигиталния ретард много наподобяват на нещо, което излиза баш сутрин след кафето

 61. 61 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#57] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Какво плоскоземие те гони бе? Разберете, че единствено пенсионерите и болните хора ви интересува тая глупост. Никой млад човек не го интересува това, никой.

  Дори да се разболея, а аз не се, ще го карам като грип, защото просто над 95 % от нас го карат така.

  Болниците се задръстват от пенсионери и хора със заболявания, каквито са към 90 % в този форум. Членувам в няколко ваксърски групи във фейсбук и виждам за какви адски болни хора говорим.

  Те затова и са се ваксинирали, страхът от Ковид за тях е невероятен, както и за повечето тук. За мен е по-голям страха от ваксината. Не разбирам с какво вашия страх се различава от моя....

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 62. 62 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 951 Неутрално

  До коментар [#38] от "digitalmarketing":

  Този уикенд бях в Истанбул за старта от Формула 1. Там в момента са охлабили положението почти напълно, както в цяла Европа. Блъсканица, кой с маска, кой без, преди правеха забележки, сега не. Живота ври и кипи. Въпреки това имат по-ниска смъртност от предишните две вълни, а от нас имат в пъти по-ниска смъртност. Тънката разлика, която явно нямаш нужния умствен багаж да проумееш е, че при предните две вълни в Турция имаше наложен жесток локдаун, те през уикендите изобщо нямаха право да излизат. Сега, пак ще се повторя, живеят на пълни обороти. Ти няма да го разбереш, но умните хора разбират. Това е съществената разлика и затова се твърди, че ваксините работят. Е, не са панацея за жалост, но все пак са оръжие срещу пандемията. Тя след някой и друг месец ще си отшуми по естествен път, както всички епидемии досега, ще отшуми и тук. Въпроса е, че дотогава, заради такива като теб, ще сме стигнали второто в света по смъртност. Ше се е затрил един средно голям български град. Напълно предотвратима трагедия.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 63. 63 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#55] от "digitalmarketing":

  Вие сте невероятен смешник! В тези две страни последната вълна приключи през юни! Там в момента има по стотина заболелина ден.

 64. 64 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#63] от "3biri":

  А тогава Явката що сравнява Уругвай с България нон стоп? А аз не мога да сравнявам Парагвай с Уругвай, така ли?

  Жалки сте, сериозно...

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 65. 65 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Руската "Спутник лайт" 70% е ефективна срещу "Делта" вариантаПутинци разправяха за 97% ефикасност при първия вариянт, когато никой не можеше да провери дали е вярно. Сега обявяват разумна стойност 70%, която наистина може да се провери, защото днес освен Делта вариянт други няма.За да оценим оценката 97% при първия вариянт можем само да проследим какво става в Сърбия. Сърбите са ваксинирали двойно по-голяма част от хората и умират двойно по-често от българите.
  —цитат от коментар 9 на Иван K


  Според https://www.worldometers.info/coronavirus/ България е на 4-то място в света по смъртност на 1 милион жители, а Сърбия е на 76-то. Освен това 97% беше ыа двете дози на Спутник, а не за Спутник лайт.

 66. 66 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#7] от "nv":

  Голямата смъртност в България е с най честа причина простотията , а не ковид инфекцията , 99 % от починалите са пенсионери или млади ,които не са ваксинирани ,въпреки 6000 обособени места за ваксинация в страната от март насам и всекидневни призовавания ,безплатния достъп и възможността всеки да си избира вид ваксина ,каквато няма никъде другаде по света .Българският народ показа колко много е прост и защо е обречен да се самоунищожи бързо и ефективно ,а както вървят нещата , това ще е много по скоро ,отколкото бяха писали в докладите си ЦРУ и международни агенции занимаващи се със социологии и проучвания ,ненадминати сме , винаги с Гинес за най тъп и изоставащ народ .

 67. 67 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#7] от "nv":Голямата смъртност в България е с най честа причина простотията , а не ковид инфекцията , 99 % от починалите са пенсионери или млади ,които не са ваксинирани ,въпреки 6000 обособени места за ваксинация в страната от март насам и всекидневни призовавания ,безплатния достъп и възможността всеки да си избира вид ваксина ,каквато няма никъде другаде по света .Българският народ показа колко много е прост и защо е обречен да се самоунищожи бързо и ефективно ,а както вървят нещата , това ще е много по скоро ,отколкото бяха писали в докладите си ЦРУ и международни агенции занимаващи се със социологии и проучвания ,ненадминати сме , винаги с Гинес за най тъп и изоставащ народ .
  —цитат от коментар 66 на Bai nik


  Хубавото е, че вируса подбира простите 😊 природата си знае работата.

 68. 68 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Весело

  До коментар [#14] от "3biri":Средно дневно имам предвид.
  —цитат от коментар 15 на 3biri


  Много ти са за ден. Имам предвид бирите.

 69. 69 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2341 Весело

  ЕМА проучва лекарство срещу COVID-19 на "Астра Зенека"
  —цитат от коментар 0 на дописката

  Очаквам хората, които неодобряват ваксините да бъдат последователни и да не одобряват и това лекарство. Биха могли да използват същите доводи както срещу ваксините - недостатъчно време за изпитания, неясни странични ефекти, чипове в лекарството, експериментална течност, Бил ГейЦ, рептилите, масоните и здравият селзки разум на хората преживели комунизма и т.н.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 70. 70 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 209 Неутрално

  Време беше да се вижда на хоризонта и лекарство. Вижда се, че само с ваксините не става. По мое мнение те помогнаха доста най-вече за намаляване на смъртността в държавите, които хората са масово ваксинирани (не и тук по разбираеми причини), но ще са все по-безсилни срещу появяващи се нови варианти на вируса.
  Време е вече човечеството да си поотдъхне от тая болест. Надеждата ми е, че ако има достатъчно ефективно лекарство, и в България ситуацията съществено ще се подобри. Българинът щом не вярва във ваксините, за хапчето поне ще има повече вяра. А и няма да има голям избор така или иначе - като се разболее и му се изпише лекарството или му се прилага в болничното лечение - ще не ще, ще го приема.

 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2009 Разстроено

  До коментар [#1] от "Тасков":

  Статистиката е достатъчна. 1-31 октомври 2020 г при ББойко и Ангелов са починали 441 човека от Ковид. 1-13 октомври 2021 г при РРадев и Кацаров са починали 1122 човека!
  Изводи?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#65] от "Oleg Iliev":
  До коментар [#14] от "3biri":
  До коментар [#28] от "MilliVanilli":
  Такива като вас редовно ми пробутват европейски нодини от руски източници.
  Аз правя обратното ето ви европейски източник.

  https://www.dw.com/bg/ковид-19-ситуацията-в-сърбия-е-тревожна/a-59445396

  подпис
 73. 73 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тасков":Статистиката е достатъчна. 1-31 октомври 2020 г при ББойко и Ангелов са починали 441 човека от Ковид. 1-13 октомври 2021 г при РРадев и Кацаров са починали 1122 човека!Изводи?
  —цитат от коментар 71 на chichka


  Изводите са ясни - че и четиримата некадърни глупаци, които си изброил не трябва да помиришат власт повече.

 74. 74 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  "Европейският лекарствен регулатор съобщи, че започва преглед в реално време на данните от клиничните изпитвания на антителна терапия срещу COVID-19, разработена от компанията "Астра Зенека", съобщи Ройтерс. "

  Този път ЕС да помоли Британците да им напишат договора, за да не трябва после пак да се обясняват и съдът в Брюксел да им отхвърля делата поради несъстоятелност 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 75. 75 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Любопитно

  Вече сме четвърти в света!Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:1. Перу 59522. Босна и Херцоговина 33943. Северна Македония 33004. България 31985. Черна гора 31926. Унгария 31507. Гибралтар 28808. Чехия 28439. Бразилия 280510. Сан Марино 2675
  —цитат от коментар 46 на plynii


  А Британците къде са, че мнозина тук ги жалеха и плюваха...... а то пък се оказа, че са паднали чак до 25 позиция 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 76. 76 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 557 Неутрално

  МОЖЕШЕ ДА МЕ ПОПИТАТЕ КАК ОТЪРВАХ ДЪРВОТО ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА , АПРИЛ 2019 Г , ПРЕДПОЧИТАТЕ ДА МРЕТЕ , ПРОБЛЕМА СИ Е ИЗЦЯЛО ВАШ

 77. 77 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2309 Любопитно

  До коментар [#72] от "Иван K":

  Защо го броиш DW за надежден източник?

  Сам съм, други няма...
 78. 78 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2309 Любопитно

  чаквам хората, които неодобряват ваксините да бъдат последователни и да не одобряват и това лекарство. Биха могли да използват същите доводи както срещу ваксините - недостатъчно време за изпитания, неясни странични ефекти, чипове в лекарството
  —цитат от коментар 69 на DDR


  Ковидистите ще приемат с лекота лекарството... Щото яйцето вече ще им е опрело на гъза и ще имат само една дилема: или лекарство или вероята смърт

  Сам съм, други няма...
 79. 79 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 343 Неутрално

  "ЕМА проучва лекарство срещу COVID-19 на "Астра Зенека"

  Няма нужда от проучване, пускайте го в употреба, опитни мишки - бол.

 80. 80 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 209 Неутрално

  "ЕМА проучва лекарство срещу COVID-19 на "Астра Зенека" Няма нужда от проучване, пускайте го в употреба, опитни мишки - бол.
  —цитат от коментар 79 на Vlater


  Опитни мишки на вируса - още повече бол.

 81. 81 Профил на exlib
  exlib
  Рейтинг: 8 Неутрално
 82. 82 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1952 Любопитно

  До коментар [#4] от "selqnin":
  какво мерки в Англия те гонят?!?! :)

 83. 83 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1952 Весело

  До коментар [#69] от "DDR":

  Ако не приниждават да го пия насила, не ми дреме.

  А ти ще го пиеш ли под наздзор като във филите - хоп и се изплези, да не е под езика?

 84. 84 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Лекарство за лечение на Ковид е важно, колкото ваксините.

 85. 85 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Лекарство за лечение на Ковид е важно, колкото ваксините.
  —цитат от коментар 84 на Роси


  Важно, важно, колко да е важно? Ако има лекарство което лекува ковид то това ще прекрати разрешението за спешна употреба на ваксините.

  След като оплюха ивермектина се насочиха към аспирина една седмица след като от Израел публикуваха проучване, че може да влие положително:
  https://www.jpost.com/health-and-wellness/aspirin-lowers-risk-of-covid-new-findings-support-preliminary-israeli-trial-681127

  И на шайката медии им трябваше една седмица за да се осъзнаят:

  https://edition.cnn.com/2021/10/12/health/daily-aspirin-heart-disease-stroke-draft-recommendation-wellness/index.html

  https://www.voanews.com/a/some-adults-over-60-should-not-take-low-dose-aspirin-daily-panel-says/6267749.html

  https://www.nbcnews.com/health/heart-health/adults-shouldnt-take-daily-aspirin-prevent-heart-attack-panel-says-rcna2869

 86. 86 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Абе не се развива само сред учениците, казаха че броя скача за всички възрасти о всички региони. Обаче България има население 6,7 млн и починали 90, Англия има население 67 млн и починали 180, т.е. при 10 пъти повече население има 2 пъти повече починали. Ако в България населението разсъждаваше по-нормално, нямаше да има такава висока смъртност.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK