На живо

Коронавирусът по света: Москва обяви временен локдаун

Коронавирусът по света: Москва обяви временен локдаун

© ReutersДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Карантина и вечерен час влязоха в сила в Латвия

Строга карантина с вечерен час и забрана за излизане е в сила в Латвия от четвъртък до 15 ноември, съобщи БТА, като се позова на агенция ТАСС. През този период ще работят само магазините за стоки от първа необходимост и ще бъдат достъпни само най-необходимите услуги.


След края на карантината забраните ще останат за неваксинираните граждани. В Латвия напълно ваксинирано е 54% от пълнолетното население.


По време на локдауна ще действа полицейски час от 20 до 5 часа, като в този интервал излизането ще е възможно само за работа или за оказване на медицинска помощ. Магазините от първа необходимост ще работят от 6 до 19 ч, а доставките на стоки ще могат да стават извън затворени помещения.


Присъствената работа е разрешена само в институции, които са необходими за непрекъснатото функциониране на икономиката и обществото.


До 15 ноември са забранени всякакви мероприятия - спортни, културни и развлекателни, както и демонстрациите и протестите. Затворени са спортните съоръжения, фитнесите и фризьорските салони.


Ваканциите на учениците се удължават до 29 октомври, а от 1 ноември присъственото обучение се възстановява за учениците от 1 до 3 клас, всички останали ще учат дистанционно до 15 ноември. Детските градини и яслите ще работят само за децата, чиито родители работят присъствено.


Глобата за нарушение на изискванията за епидемологическата безопасност по време на локдауна за физически лица е от 10 до 2000 евро, а за юридически - от 140 до 5000 евро.


Латвийският премиер Кристианис Каринс ще си спести първите два дни от карантината, тъй като е в Брюксел за срещата на лидерите от ЕС

© Associated Press

Латвийският премиер Кристианис Каринс ще си спести първите два дни от карантината, тъй като е в Брюксел за срещата на лидерите от ЕС

Западна Европа е в зоната на най-нисък риск за COVID-19

Западна Европа се върна в зелената зона, която показва, че броят на заразените е под 75 на 100 хил. жители, а положителните тестове не надвишават 4%. На почти цялата територия на Франция и Испания, както и все повече райони в Италия, заболеваемоста е в границите на най-ниската по скалата на европейската здравна агенция, като се смята, че в тези граници епидемията е под контрол.


Седмичната карта, която агенцията публикува по искане на страните членки, показва, че проблемите са предимно в източна Европа, където нивата на ваксиниране са по-ниски от средните за Съюза. Въпреки увеличаването на новите случаи в Полша, тя остава единствената източна членка в ЕС, която успява да задържи ниски нива на разпространение на вируса в големи части от територията си.


На 14-дневна база заболеваемостта в България все още е между 200 и 400 на 100 хил. жители, с изключение на София и околните области. Най-тежко е положението в Прибалтика и в Румъния. Хърватия трета седмица не успява да се справи с пика на инфекции в западната си част, а към страните с най-висок риск отново се присъединява тази седмица и по-голямата част от Чехия.


Затова пък Кипър е излязъл от червената зона, както и части от Гърция.


Средното ниво на ваксинация в ЕС е 74.4%, като варира в широки граници от над 90% в Малта до 24% в България.


Степента на риска се оценява по петстепенна цветна скала и е препоръчителна за мерките, които европейските държави предприемат към пътници, идващи от други страни.


Коронавирусът по света: Москва обяви временен локдаун

© ecdc.europa.eu

"Спутник V" няма да бъде одобрена в ЕС тази година

Малко вероятно е европейският лекарствен регулатор (ЕМА) да реши дали ще одобри руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V" за пазара в ЕС поне до първото тримесечие на 2022 г. Това съобщи Ройтерс като се позова на свой източник, според когото производителят не представил всички данни, за да може тя да бъде оценена.


"Решение на ЕМА до края на годината вече е абсолютно невъзможно", каза източникът, позовавайки се на Европейската агенция по лекарствата.


Ако необходимите данни бъдат получени до края на ноември, "тогава регулаторът може да вземе решение през първото тримесечие на следващата година, казва източникът на Ройтерс, който е пожелал анонимност.


EMA, която стартира официалното си преразглеждане на руската ваксина през март, планираше да е готова през май или юни с мнение.


Резултатите от финалната фаза на клиничните изпитвания , публикувани в медицинското сп. The Lancet през февруари, показват, че е почти 92% ефективност на ваксината. Русия заяви по-късно, че "Спутник V" е с около 83% ефективност срещу варианта "Делта".


Алексей Кузнецов, помощник на руския здравен министър, заяви, че министерството приключва документите, изисквани от ЕМА, и обсъжда датите за посещения на място, които се очаква да се случат тази година.


Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирайки процеса на сертифициране на ЕМА за "Спутник V", заяви, че са налице технологични разногласия между регулатора и руската страна относно пълнотата на представените документи и информация за регистрация.


Коронавирусът по света: Москва обяви временен локдаун

© Associated Press

Индия поставя по 700 ваксини в секунда

Индия отбеляза с празненства поставянето на милиардната доза ваксина срещу COVID-19, съобщи здравното министерство, цитирано от Франс прес и БТА.


Паметниците бяха оцветени в националните цветове, а певецът Кайлаш Хер ще изпълни специално написана песен на церемония в Червената крепост в Делхи.


Според правителството близо три четвърти от пълнолетното население на страната с 1.3 млрд. жители е получило поне по една доза, а около 30% са напълно ваксинирани.


"Поставяме по около 700 ваксини в секунда", заяви по телевизия Ен Ди Ти Ви д-р Р. С. Шарма, шеф на Националното управление по здравеопазването.


Индия е втората държава, поставила един милиард дози ваксина, след Китай, където са инжектирани вече над 2.3 млрд. души според Пекин.


Неконтролирумото развитие на епидемията в Индия през пролетта доведе до създаването на нова мутация на вируса, която беше наречена "Делта" и в момента е доминиращ вариант в света.


Индия е подновила износа на ваксини, след като през лятото той беше спрян, за да се задоволят националните служби. Част от ограниченията са премахнати, въпреки опасенията на специалистите, че това може да породи нова епидемична вълна. Правителството насърчава населението да си постави бустерни дози.


Коронавирусът по света: Москва обяви временен локдаун

© Associated Press

България е достигнала 24% ваксинирани, но само 2% сред 80-годишните

България е достигнала 24% напълно ваксинирани сред пълнолетното си население, става ясно от публикувани в четвъртък данни на европейската здравна агенция.


Това я нарежда на последното място в Европа, където средното ниво на ваксинация е 74.4%. Четири европейски държави имат над 90% напълно ваксинирани граждани.


Европейската здравна агенция съобщава, че 61% от ваксинираните българи са между 25 и 59 г. Между 60 и 69 г. е ваксиниран един от петима. Сред хората от 70 до 79 г. имунизираните са 11%. В най-младата група - от 18 до 24 г. - 5%. Най-слабо разпространена e ваксинацията срещу COVID-19 в най-рисковата група на хората над 80 г., където са ваксинирани едва 2%.


Според данните на здравната агенция на ЕС от миналия декември досега в България са доставени 6 766 720 дози ваксини срещу COVID-19, а са използвани 2 637 288, или под 39% от наличностите.


Най-много ваксини са получени от препарата на "Бионтех"/"Пфайзер" - 4.3 млн. дози, следван от ваксината на "Астра Зенека" - 1.18 млн., "Модерна" - 892 хил. дози и едноразовата ваксина на "Джонсън и Джонсън" - 426 хил. ваксини.


Мъж седи в коридор на държавната болница във Велико Търново. Въпреки една от най-високите нива на смъртност от COVID-19 в ЕС и нарастването на инфекциите, българите са най-пасивни във ваксинирането сред европейските граждани

© Associated Press

Мъж седи в коридор на държавната болница във Велико Търново. Въпреки една от най-високите нива на смъртност от COVID-19 в ЕС и нарастването на инфекциите, българите са най-пасивни във ваксинирането сред европейските граждани

Москва обяви временен локдаун

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви временен локдаун. Повечето търговски обекти няма да работят, но гражданите да се разхождат свободно по улиците и в парковете, сочи указ на Собянин. Този режим ще е в сила между 28 октомври и 7 ноември и за него ще работят само аптеките и магазини със стоки от първа небходимост.


Затварят врати кина, зоопаркове, бани, спортни зали, търговски центрове, хранителни помещения в тях, и салони за красота. Ресторантите ще работят само с храна за консумация извън заведенията и с доставка. Забраняват се всякакви културни, спорни и развлекателни събития. Училищата и детските градини минават във ваканция.


Изключение се прави за театрите и музеите - те могат да работят, но наполовина. Ще може да се посещават с използване на QR кодове (за ваксинирани, преболедували или направили си тест) и предпазни маски.

Периодът почти съвпада с "неработната седмица", одобрена вчера от руския президент Владимир Путин заради влошаващата се ситуация с коронавируса. Русия за пръв път отчете над 36 хил. болни за 24 часа тази сутрин; само в Москва заразените са се увеличили с една трета до почти 7900 души. И днес, за пореден ден, бе отбелязан рекорд по смъртност - 1036 починали с коронавирус за денонощие.

След края на този режим (8 ноември) в Москва обаче също ще има промени. Използването на QR кодове се разширява, за да обхване културни и развлекателни събития с над 500 души (препоръчва се и тези с под 500 да го използват). Кодовете остават за театрите и музеите, но допустимият капацитет се разширява до 70 на сто.


Градският транспорт няма да е безплатен за хората над 60 г., ако не са ваксинирани (ще бъдат блокирани т. нар. социални карти с отстъпки за категории като пенсионери, студенти и др. при услуги в конкретни региони). След ваксиниране картите ще бъдат разблокирани.

По-заразен вариант на COVID-19 е открит в Русия

В Русия са открити единични случаи на новия вариант на коронавируса AY.4.2 - подвариант на "Делта", съобщи Камил Хафизов, ръководител на научна група в Централния научноизследователски институт по епидемиология към федералната агенция Роспотребнадзор, предаде ТАСС.


Вариантът AY.4.2, открит първоначално във Великобритания, според британски учени е един от 45-те подвидове на варианта "Делта". Според Франсоа Балу, директор на института по генетика към Лондонския университетски колеж, новата разновидност може да се разпространява с 10-15 процента по-бързо от "Делта".


Вариантът AY.4.2 може постепенно да започне да измества "Делта, но това едва ли ще стане толкова бързо, колкото "Делта" измести останалите варианти, коментира Хафизов, цитиран от БТА.


"Откриването на нова разновидност е важно да се наблюдава, но това не означава, че става дума за следващия вариант, който ще измести Делта", каза по-рано авторитетният британски учен Андрю Полард. Той е ръководител на научната група по изследване на ваксините в Оксфордския университет и един от авторите на ваксината на "Астра Зенека" и Оксфорд.

Здравните пропуски във Франция остават до лятото

Долната камара на френския парламент одобри удължаване на използването на здравните пропуски поне до 31 юли 2022 г., в опит да гарантира ограничаване на вируса с наближаването на зимния сезон.


Пропускът доказва, че притежателят е бил напълно ваксиниран срещу COVID-19 или наскоро е дал отрицателен тест, като по този начин позволява на притежателя му да влиза на места като барове и ресторанти и спортни заведения, където здравният пропуск е задължителен.


Франция беше една от първите европейски държави, които въведоха пропуска и бързо увеличиха броя на ваксинираните срещу инфекция. Избухналите през август протести срещу въвеждането му в последните седмици намаляват, съобщава Ройтерс.


Коронавирусът по света: Москва обяви временен локдаун

© Reuters

Пекин започва поставяне на бустери преди Олимпиадата

Пекин насърчава пълнолетните си жители да си поставят трета доза ваксина срещу COVID-19 преди Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в китайската столица догодина, предаде Франс прес.


В Китай към средата на септември напълно ваксинирани срещу коронавирусната инфекция бяха над един милиард души, което е 78% от населението.


В Китай се използват местните ваксини на "Синовак" и "Синофарм". Съществуват обаче съмнения, че китайските ваксини са ефективни срещу новите варианти на коронавируса, съобщава БТА.

Ваксините на "Модерна" и "Янсен" разрешени като бустер в САЩ

Федералната агенция за храните и лекарствата на САЩ одобри прилагането като усилваща доза трета ваксините на "Модерна" и "Янсен" ("Джонсън енд Джонсън"), предаде Ройтерс. С това всички разрешени за употреба ваксини срещу COVID-19 в САЩ вече могат да се използват и за бустер. По-рано такъв лиценз беше даден и на препарата на "Бионтех"/"Пфайзер".


В съобщението на ведомството се посочва, че за третата доза американските граждани може избират различна от ваксината от първите две дози.


Решението открива пътя за милиони хора в САЩ да се сдобият с допълнителна защита срещу по-заразния вариант "Делта" на коронавируса, който заразява и напълно ваксинирани хора, добавя БТА.


Коронавирусът по света: Москва обяви временен локдаун

© Associated Press

С 62% ваксинирани Швейцария запазва ограниченията

Швейцарското правителство няма да облекчи засега свързаните с пандемията ограничения върху обществения живот, съобщи правителството, като се мотивира с риска от нова вълна от инфекции.


Достъпът до барове, ресторанти и други закрити места и събития сега става срещу представяне на COVID сертификат.


"Отварянето на училищата, предстоящия по-хладен сезон, стагниращите случаи, силно заразният вариант "Делта" и относително ниското ниво на имунизация доведоха до заключението, че рисковете все още са твърде високи за облекчаване на ограниченията в момента", се казва в позиция на правителството, цитирана от Ройтерс.


Ситуацията ще бъде оценена отново след месец. Швейцария и Лихтенщайн са регистрирали 860 хил. инфекции и над 10 800 смъртни случая от COVID-19 от началото на пандемията. Около 62.5% от населението е напълно ваксинирано.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на pacioglu
  pacioglu
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Кво става бе, приятелчета от другия лагер, нещо нещата почват да буксуват, например в Сингапур:

  https://www.straitstimes.com/singapore/health/singapore-hospitals-under-significant-pressure-two-thirds-of-covid-19-icu-beds

  Всички вакснати, а болниците пълни, що така? М?

  С 62% ваксинирани Швейцария запазва ограниченията - Що така бе, приятелчета, ваксината не даваше ли свобода?

  https://www.youtube.com/watch?v=CxiHcjIxZ3c - Вижте в Берн как пазят здравето на хората. Дано му е спокойно на Аспарухчо, да не вземат да го научат тия хора какъв е, че няма да са добре нещата....

  Хипохондрици, оставете ни да живеем спокойно!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#2] от "pacioglu":

  В статията за Сингапур пише, че неваксинираните възрастни хора са 2/3 от починалите и в реанимация.

 7. 7 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#5] от "radelmarfx":

  "Зеления сертификат, е поредната комунистическо фашистка измислица на глобалистите за да ви вкарат в тяхната игра на постоянно зависещи офце от кредит и живеешщи на заем от люлка до гроб."

  Тоя Фейсбук ви е... мамата

 8. 8 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#5] от "radelmarfx":

  "Зеления сертификат, е поредната комунистическо фашистка измислица на глобалистите за да ви вкарат в тяхната игра на постоянно зависещи офце от кредит и живеешщи на заем от люлка до гроб."

  Спри Фейса докато не е станало късно!

 9. 9 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 929 Неутрално

  https://www.covid19.admin.ch/en/overview

  Точният брой на ваксинираните са:
  Vaccinated peopleSource: FOPH – Status: 20.10.2021, 07.53h
  People with at least one dose 65,85%
  Partially vaccinated people 3,37%
  Fully vaccinated people 62,47%
  Fully vaccinated from age 12 71,10%
  Обърнете внимание на децата над 12 г.

 10. 10 Профил на pacioglu
  pacioglu
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#6] от "moreee":

  Тоест, ваксинката дава 66 % ефективност там? Да де, ама ако не се бяха наболи всички, щяха да умират по 1-2 на ден, както година и половина пандемия? С 85 % ваксинирани и рекорди всеки ден, май не са много добре нещата, а?

  Хипохондрици, оставете ни да живеем спокойно!
 11. 11 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Не знам за сертификатите, но виждам че САЩ пак се запалиха, въпреки ваксинирането.
  2005 жертви вчера.
  Това нещо ще си продължи май за постоянно, трябва да свикваме.
  Силна именна система и внимателно със затворените пространства, това е рецептата.

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Весело

  Ако новините за ковид се отделят в отделна секция и ... вестника ще остане бял лист.
  —цитат от коментар 1 на Мариана Кълвачева


  Ако прибавят и така наречените "политици" в България, то тогава ще има само рубрика за футбол и снимката за деня 😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 929 Весело

  До коментар [#8] от "moreee":

  За такива като теб един комунист с право каза че 80% от българие са де-или.

  Благодаря на всички българи, които отказват да се ваксинират. Затова за мен има ваксини. Вече си сложих и бустерна. Чакам от мъж да се превърна в жена. Може да се окаже, че е по-хубаво. Забелязвам, че ми израстват и копита.

 15. 15 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#5] от "radelmarfx":"Зеления сертификат, е поредната комунистическо фашистка измислица на глобалистите за да ви вкарат в тяхната игра на постоянно зависещи офце от кредит и живеешщи на заем от люлка до гроб."Спри Фейса докато не е станало късно!
  —цитат от коментар 8 на moreee


  Откровение 13:15 - 13:17
  ----------------------------
  15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.
  16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
  17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
  ----------------------------

  Туй е предречено хиляди години преди твоя фейсбук.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 16. 16 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  Не знам за сертификатите, но виждам че САЩ пак се запалиха, въпреки ваксинирането.2005 жертви вчера. Това нещо ще си продължи май за постоянно, трябва да свикваме.Силна именна система и внимателно със затворените пространства, това е рецептата.
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  Погледни го в процентно изражение и това е 0.00052763157894737 %
  Наистина не е трагедия. Те сигурно загиват толкова само от катастрофи на ден в Щатите.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 17. 17 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Май само Белорус остана оазис на свободата в Европа:

  Президентът на Беларус Александър Лукашенко влезе без предпазна маска в ковид болница, в която се лекуват и пациенти, болни от рак.

  Лукашенко посети и "червената зона“, където се лекуват пациенти с COVID-19.
  "Министърът на здравеопазването, главният лекар на болницата и ние, придружаващите ги, по-специално аз, се опитахме упорито да подтикнем президента да си сложи маска и ръкавици. Президентът сложи маска едва в реанимацията", съобщи говорителят на президента Наталия Ейсмонт.
  По думите ѝ президентът оправдал поведението си с думите, че постъпва "в съответствие с принципа, който очертах за цялата страна вчера: всичко трябва да е доброволно".

  Няма протести, няма хленч от болниците, че са препълнени и няма места / то при система Семашко няма как и да е другояче де/, няма локдауни, хората са спокойни и усмихнати, няма напрежение и противопоставяне всекидневно на някакви обществени групи, всички бизнеси си работят и печелят. В този момент благородно завиждам на народа на Белорус.

 18. 18 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Не знам за сертификатите, но виждам че САЩ пак се запалиха, въпреки ваксинирането.2005 жертви вчера. Това нещо ще си продължи май за постоянно, трябва да свикваме.Силна именна система и внимателно със затворените пространства, това е рецептата.
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  Естествено, че ще продължи. Нали не си мислиш, че са хвърлени такива колосални усилия и средства за нещо, което да бъде отменено след година- две. Това никога няма да свърши. Или поне докато не постигне основните си цели, а те не са здравно- медицински изобщо.

 19. 19 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2976 Весело

  До коментар [#10] от "pacioglu":

  Да не постваш докато чакаш на опашка за ваксиниране?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 20. 20 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Добро утро, ретард,

  например в Сингапур:https://www.straitstimes.com/singapore/health/singapore-hospitals-under-significant-pressure-two-thirds-of-covid-19-icu-beds Всички вакснати, а болниците пълни, що така
  —цитат от коментар 2 на pacioglu


  Unvaccinated seniors are a big worry for Singapore, the minister added. They account for more than two-thirds of the Covid-19 patients in the ICU or those who have died.

  С 62% ваксинирани Швейцария запазва ограниченията - Що така бе, приятелчета, ваксината не даваше ли свобода?
  —цитат от коментар 2 на pacioglu


  "Отварянето на училищата, предстоящия по-хладен сезон, стагниращите случаи, силно заразният вариант "Делта" и относително ниското ниво на имунизация доведоха до заключението, че рисковете все още са твърде високи за облекчаване на ограниченията в момента", се казва в позиция на правителството

  нещата почват да буксуват
  —цитат от коментар 2 на pacioglu

  Ц

 21. 21 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Те сигурно загиват толкова само от катастрофи на ден в Щатите.
  —цитат от коментар 16 на padrino


  На какво си днес? Биеш всичките си рекорди!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 22. 22 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#17] от "rvr12572942":

  "В този момент благородно завиждам на народа на Белорус."

  Докато му завиждаш народа на Беларус прави всичко възможно да се измъкне от лукашенковия "рай" и да избяга в гадната Европа.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  [quote#15:"radelmarfx"][/quote]

  Отвори хладилника! Провери баркода на който и да е хранителен продукт! Потърси числовата стойност на първата, разделителната и последната ивица на кода! Ще се изненадаш...... И с нехранителните стоки е така, и с всички.....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 26. 26 Профил на pacioglu
  pacioglu
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тасков":

  Тоест, ваксината дава 66 % ефективност срещу СМЪРТ от Ковид в Сингапур, така ли? Не беше ли официално 90 и нещо, според учените?

  Възможно ли е НАУКАТА да бърка тези проценти? Не, не е възможно, разбира се.

  Хипохондрици, оставете ни да живеем спокойно!
 27. 27 Профил на pacioglu
  pacioglu
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#19] от "Consumer":

  Не, за разлика от теб, чакащ бустера с треперещи ръце и плам в очите. Ма кажи що болниците във Великобритания почват отсега да се пълнят и План Б идва?

  Що в Сингапур чупят всякакви рекорд и 1/3 от смъртните случаи са на ваксинирани, а болниците са на 2/3 запълнени?

  Що в Полша са с най-високи стойности на смъртност и заболеваемост от юни месец?

  М?

  Хипохондрици, оставете ни да живеем спокойно!
 28. 28 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 842 Любопитно

  До коментар [#27] от "pacioglu":

  А защо в 10 милионен Израел вчера има само 670 заболели и само 6 починали? В 6 милионна България са 4500 заболели и 100 починали.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2976 Весело

  До коментар [#28] от "moreee":

  Той иска отговорите преди да е задал въпросите.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на pacioglu
  pacioglu
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#28] от "moreee":

  Щото им премина вълната, която не зависи от ваксините? Доскоро, със същите проценти набодени имаха мега пикове на заразени и смъртност за стандартите им.

  Сега следва в други държави, въпреки че някои от тях са мега набодени. Не разбирате ли, че това нещо не се влияе от ваксинации, мерки и т.н.? Кое от това не разбрахте?

  ЗИМАТА ОЩЕ НЕ Е ДОШЛА!

  Хипохондрици, оставете ни да живеем спокойно!
 33. 33 Профил на Peter Peychinov
  Peter Peychinov
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#32] от "pacioglu":

  Моето момче, ден трети, откакто чакам тая твоя груба статистика за починалите от ненаправени операции, нелекуване на онкологични заболявания и самоубийства, която според тебе е причината за свръхсмъртността в България.

  Интересно, онзи с ника digitalmarketing, дето пише като тебе. не се е вясвал от почти седмица, ти се активизираш преди почти седмица, заемаш неговото място, а в профила ти се мъдри digitalenmarketing.bg

  Слочаенос?

 34. 34 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  Ясно, не искат да коментираме защото не можем да налучкаме правата линия на партията.

  кратък
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  това, че банват нон стоп за нищо, а псуващите ваксъри си вилнеят....
  —цитат от коментар 35 на pacioglu


  Е, не си прав, демент такъв, току-що ми изтриха два коментара, в които сипвах на някъв шизофреник по-нагоре в тоя тред.

 37. 37 Профил на Peter Peychinov
  Peter Peychinov
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#35] от "pacioglu":

  Такава не си искал от мен, моето момче. Айде стига си лъгал. Ти си този, който смята, че свръхсмъртността в България е от мерките, т.е. от нелекуване на заболявания като рак, от депресия и самоубийства.
  Затова те помолих преди три дни да покажеш не точна статистика, а груба, с точност до 50 души примерно, колко хора са загинали от нелекуване на заболявания като рак, от депресия и самоубийства.

  Хайде де, трети ден вече. Нали разбираш, че ако изкараш такава, падат всички "малоумни опорки", че хората умират от КоВиД и че има пандемия и печелиш цяла България?

  Какъв по-голям стимул може да имаш?

 38. 38 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 678 Весело

  Коронавирусът по света:

  Мммда
  Ако сте забелязали, откак се появи вирОса, няма вече ИД, ни Ал Кайда, ни диктатори тук и там.
  Отделно ,, изчисти ,, сумати пенсионери, .
  Мда
  Ами вижте и положителните страни.

 39. 39 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Французите са го закъсали...

 40. 40 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Французите са го закъсали...
  —цитат от коментар 39 на Martin Marinov


  Ужас е - вчера имат 21 нови смъртни случаи и 6000 новозаразени. А са няма и 70 милиона!

 41. 41 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 501 Весело

  Имах предвид това с безсмисления зелен пас...

 42. 42 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1154 Весело

  "Москва обяви временен локдаун"

  Мхмм, и Латвия обяви преди 2 дена локдаун за 1 месец, и са сред лидерите по нови заболели, но тука нищо по темата.
  Недемократичните новини, рядко се съобщават. Вируси и локдауни има само в Русия.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 43. 43 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Мхмм, и Латвия обяви преди 2 дена локдаун за 1 месец, и са сред лидерите по нови заболели, но тука нищо по темата.Недемократичните новини, рядко се съобщават. Вируси и локдауни има само в Русия.
  —цитат от коментар 42 на Taiga


  Дам, освен, че беше водещо заглавие онзи ден с над 400 коментара и прочее почти нищо не се каза по въпроса.

 44. 44 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2755 Весело

  какъв е тоя сталкер в църквата :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 45. 45 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2755 Весело

  сигурно ръси светена вода :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  До коментар [#42] от "Taiga":

  Ние си имаме достатъчно проблеми, за да се занимаваме и с чуждите.

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  "Здравните пропуски във Франция остават до лятото"
  Французите не протестират ли за правата си?

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  "България е достигнала 24% ваксинирани, но само 2% сред 80-годишните"
  А в нормалните държави, тези 80 годишни ,първи бяха ваксинирани.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 896 Неутрално

  "България е достигнала 24% ваксинирани, но само 2% сред 80-годишните"А в нормалните държави, тези 80 годишни ,първи бяха ваксинирани.
  —цитат от коментар 48 на Роси


  И в България са ваксинирани, но хората се пишат, че са 60 годишни за да продължат да работят. Иначе с пенсиите си ще умрат от глад по-скоро отколкото от К-19.
  Ако се приеме предложението на БСП за индексация на пенсиите, хората пак ще си запишат реалните години.

  До коментар [#48] от "Роси":

 51. 51 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  До коментар [#43] от "Тасков":

  Виж сега, като се троли се хвърлят твърдения на едро, а над 80% няма да си направят труда да ги проверяват... нито ще се върнат да гледат втори път... така че си е супер ефективно.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 52. 52 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3383 Разстроено

  "България е достигнала 24% ваксинирани, но само 2% сред 80-годишните"
  ============
  Днес на улицата ме спря един съсед.
  Поприказвахме. Каза че е на 88 и няма за кога да се ваксинира. Не спорих.

  Еретик
 53. 53 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  До коментар [#52] от "Костадин Иванов":

  аз с никого не съм спорил нито убеждавал да се ваксинира. то няма и смисъл аз да го правя.
  иначе е забавни като някой татуиран батка с цигара в уста ти обяснява че нямал да си вкарва отрови в тялото :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 54. 54 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  "Индия поставя по 700 ваксини в секунда".

  Да, ама те са един вид цигани. Да ги достигнем за нас е недостижима мечта.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 55. 55 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  "Индия е втората държава, поставила един милиард дози ваксина, след Китай, където са инжектирани вече над 2.3 млрд. души според Пекин."
  Нещо цифрите ми се струват леко нереални...

 56. 56 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Между другото, мисир(к)ите са общо взето на антиваксърска вълна. Пазаржишката национална талавизия охотно предоставя екрана си на продавачки в мола, които знаят за антителата в пъти повече от проф. Аргирова.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 57. 57 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 896 Неутрално

  „Индия поставя по 700 ваксини в секунда“ – от Статията
  -----------------------------------------------

  И това при положение, че все пак ги боли.
  А при секса е само кеф. Там числото ще е със степен…
  Мале-е-е-е…

 58. 58 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  Между 60 и 69 г. е ваксиниран един от петима. Сред хората от 70 до 79 г. имунизираните са 11%.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Колко трябва да си умен да ти се казва всеки ден, че си в най-рисковата възраст, и ПАК да не се ваксинираш...

 59. 59 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Цитат:
  Индия е втората държава, поставила един милиард дози ваксина, след Китай, където са инжектирани вече над 2.3 млрд. души според Пекин.

  -------
  Тцъ, тцъ, тцъ...

  Тая корона се оказа страшен афродизиак за китайските другари...

  Преди короната бяха към 1.4 млрд, а за година са набъбнали до 2.3 млрд...

  Което пък означава, т.к. тия 900 млн са се появили преди около година време, че в Китай карат наред - ваксинират и новородените против корона...

 60. 60 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 595 Весело

  Нека ваксинираните да бъдат приемани с предимство за лечение и тяхното лечение да е безплатно. Защото са направили необходимото. А неваксинираните да чакат и да си плащат лечението. Всеки ще има избор. Знаем, че българина най-мрази да настине и да се мине - тази комбинация става желязна мотивация. :)

 61. 61 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 896 Неутрално

  „Индия поставя по 700 ваксини в секунда“ – от Статията
  -------------------------------------------------

  А в България само през „Автомагистрали“ за последния си мандат
  Борисов е крадял по 12 лев в секунда.

  ПП: Това без суджуците, горските стопанства и други подобни – само чрез „Автомагистрали“

 62. 62 Профил на Ивайло Атанасов
  Ивайло Атанасов
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Не е зле в Дневник да намерите някой журналист, който малко разбира и от математика. Има голяма разлика между това 2% от ваксинираните да са над 80 и 2% от тези над 80 да са ваксинирани. В действителност, ваксинираните над 80 са 21.7%, което може би е 2% от всички ваксинирани в страната. Данни тук: https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/

  "Европейската здравна агенция съобщава, че 61% от ваксинираните българи са между 25 и 59 г. Между 60 и 69 г. е ваксиниран един от петима. Сред хората от 70 до 79 г. имунизираните са 11%. В най-младата група - от 18 до 24 г. - 5%. Най-слабо разпространена e ваксинацията срещу COVID-19 в най-рисковата група на хората над 80 г., където са ваксинирани едва 2%."

 63. 63 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4434 Весело

  До коментар [#52] от "Костадин Иванов":

  Хахаха.... изглежда, че не харесваш много този твой съсед. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 64. 64 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#48] от "Роси":

  Да не мислиш че някой ги е питал. Очевидец съм на сцени, които не бих описал. Ще ти задам въпрос. Може ли един човек, страдащ от деменция или алцхеймер, или психично заболяване да разбере т. нар. информирано съгласие. Те не знаят кога е нощ или ден, ама ги набоцкаха всичките. И се хвалят че са ги прилъгали.
  Отвратително.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 65. 65 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4434 Любопитно

  До коментар [#59] от "Аскет":

  Объркването идва от превода според мен. В Китай местните ваксините са дву дозови.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 66. 66 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#38] от "Pomak":

  Осве това и в Сирия всичко е ок, нали.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 67. 67 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1081 Весело

  До коментар [#14] от "evtimvz":
  "Забелязвам, че ми израстват и копита."

  Спокойно! Чак ако започне да замирисва на сяра се притеснявай!

 68. 68 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 347 Гневно

  До коментар [#35] от "pacioglu":Такава не си искал от мен, моето момче. Айде стига си лъгал. Ти си този, който смята, че свръхсмъртността в България е от мерките, т.е. от нелекуване на заболявания като рак, от депресия и самоубийства. Затова те помолих преди три дни да покажеш не точна статистика, а груба, с точност до 50 души примерно, колко хора са загинали от нелекуване на заболявания като рак, от депресия и самоубийства.Хайде де, трети ден вече. Нали разбираш, че ако изкараш такава, падат всички "малоумни опорки", че хората умират от КоВиД и че има пандемия и печелиш цяла България?Какъв по-голям стимул може да имаш?
  —цитат от коментар 37 на Peter Peychinov


  То за 2020 дори си има вече публикувана точна статистика за смъртността по причини. Свръх смъртността за 2020 спрямо предишни години е около 16,600 души... от тях 8,554 са доказаните случаи на починали от COVID (51% от увеличението). От останалите 19 класа за причини, статистически значимо увеличение (над 1% от общите случаи) идва от Болести на дихателната система (11% от увеличението - 1813 случая, почти изцяло от пневмония) и Болести на органите на кръвообращението (36% от увеличението - 5954 случая в голямата си част писани като "други") .

  Нещата са очевидни.

 69. 69 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 809 Неутрално

  "...България е достигнала 24% ваксинирани, но само 2% сред 80-годишните..."

  Това означава, че румънците скоро ще ни дишат прахта...

 70. 70 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  До коментар [#55] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":

  журналистите са ги учели че не е добър стил да има повторения, и явно си разкрасяват, сигурно както в първата част на изречението и във втора става дума за дози не ваксинирани хора


  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 71. 71 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 460 Весело

  "Спутник V" няма да бъде одобрена в ЕС тази година

  и правилно, не ни трябват рушлямски боклуци!

 72. 72 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Прецакаха Спутник, комунетата ще останат неваксинирани. Само посоля мпже да го боцне.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 73. 73 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Спутанякът се доказа, че е крадена версия на Оксфорд-Астра-Зенека.
  Затова няма одобряване - защото почват съдебни искове и одобрилите го също подлежат на тежки присъди.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 74. 74 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 936 Неутрално

  "Спутник V" няма да бъде одобрена в ЕС тази година

  Само това колко много вода налива на антиваксърите, нямате си представа...

 75. 75 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  До коментар [#55] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":

  Нещо цифрите ми се струват леко нереални...
  ======
  Става въпрос за.... 1 ва, 2ра и 3 та....дози..... Затова....

  Иначе....в началото на миналия месец и Турция достигна до 6000 дози на минута....

  Bukalemun
 76. 76 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 536 Неутрално

  "Западна Европа е в зоната на най-нисък риск за COVID-19". Сигурно щото са най-глупави и масово се ваксинират. Нищо, де, ние тука пак прецакахме системата и разпознахме новия световен заговор!

 77. 77 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  """"""Западна Европа е в зоната на най-нисък риск за COVID-19""""",защото живеят по качествено и здравеопазването е на по високо ниво,отколкото в източна Европа и Анадола.

  shlshlshlshl
 78. 78 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Положението на всякъде пак ще мине критичната точка, така като гледам. Щом и в Русия, където не обявяват данни тръгнаха да затварят и да удрят локдауни, не вървят на добре нещата ...

  danitoledov
 79. 79 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#55] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":Нещо цифрите ми се струват леко нереални...======Става въпрос за.... 1 ва, 2ра и 3 та....дози..... Затова....Иначе....в началото на миналия месец и Турция достигна до 6000 дози на минута....
  —цитат от коментар 75 на eti mehter


  Четеш ли ма ислямска костенурка?Какви дози ма Мими??За това ли умирате като мухи напръскани с "Мухозол?,Къде е турската ваксина и лекарство срещу Ковид-19???Вятърни мелници сте от 11 век в Анадола..Ердоганчо е негоден да управлява итдавна и ви разпра шалварите по бързата процедура..Хихи..Ислямски пацул

  shlshlshlshl
 80. 80 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  Спутанякът се доказа, че е крадена версия на Оксфорд-Астра-Зенека.Затова няма одобряване - защото почват съдебни искове и одобрилите го също подлежат на тежки присъди.
  —цитат от коментар 73 на Торбеш


  Че те в Турция,Китай и Русия само крадат западни технологии,още мозъчните им клетки са в 11 век,за да сътворят нещо собствено.

  shlshlshlshl
 81. 81 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1567 Весело

  "Спутник V" няма да бъде одобрена в ЕС тази година...

  Ама нИ мо'е тЪка!

  Ша изгонят Бай Тан и Тайгата от работа, като неваксинирани!

  Fu*k Your Opinion
 82. 82 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4375 Неутрално

  До коментар [#16] от "padrino":

  Да погледнем: Средно 38 хиляди годишно загиват от автомобилни катастрофи в САЩ, почти 50% повече от останалите развити страни. Или, смъртността е 12.4 на 100 000 (сто хиляди) жители.
  В допълнение 4.4 милиона получават сериозни травми и са хоспитализирани, като разходите по лечението им са в рамките на 380 милиона долара.
  Донякъде това се обяснява с увеличаването на дела на големите СЮВ при които последствията за хората в по-малките коли са много сериозни.
  Увеличава се числото и на убитите мотоциклетисти и велосипедисти, особено от 2018 насам.
  https://www.asirt.org/safe-travel/road-safety-facts/

 83. 83 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1567 Весело

  До коментар [#74] от "slq84014722":


  "Спутник V" няма да бъде одобрена в ЕС тази годинаСамо това колко много вода налива на антиваксърите, нямате си представа...
  —цитат от коментар 74 на slq84014722


  Спокойно, де!
  Това е само Ваксина!
  Не добавя МОЗЪК!

  Fu*k Your Opinion
 84. 84 Профил на ambra
  ambra
  Рейтинг: 107 Неутрално

  До коментар [#77] от "dfjftriktrcdt":

  Не само. Защото са ваксинирани над 70%.

 85. 85 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  "България е достигнала 24% ваксинирани, но само 2% сред 80-годишните..."

  Имам познат, на който има родители в тая възрастова граница!
  И двамата не-ваксинирани!

  На въпросът ми, ЗАЩО?
  "Ами... Докторът (Преболедувал Антиваксър) ми каза, че може да им стане нещо!"

  На моя въпрос:"А не може ли "да им стане нещо", щом не са ваксинирани?"

  ...Мишка в брашно! Само мига умно!

  Fu*k Your Opinion
 86. 86 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Спутанякът се доказа, че е крадена версия на Оксфорд-Астра-Зенека.Затова няма одобряване - защото почват съдебни искове и одобрилите го също подлежат на тежки присъди.
  —цитат от коментар 73 на Торбеш


  Освен съмнителната публикация в Sun (и нейното препечатване) не видях другаде твърдения че Спутник е крадена версия на АстраЗенека. Като казвате "се доказа", може ли да дадете линк където да се види какво точно е доказано? Иначе Европейската агенция писа че Спутник не е одобрен поради непълен комплект документи. Интересно ми е да видя какви съдебни искове започват - имате ли линк?

 87. 87 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  времето за агитация, за постване на тъпи въпроси и цитиране на статистики изтече, който се ваксинирал- ваксинирал, който не, е ще се разболява и, не им пожелавам - ще умира, толкова за умната българска нация

 88. 88 Профил на pacioglu
  pacioglu
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Карантина и вечерен час влязоха в сила в Латвия

  При 54 % ваксинирани?

  Кой може да даде гаранция, че ако се боднем същия процент, няма да стане същото и тук? М?

  Ваксината не даваше ли свобода бе?

  Хипохондрици, оставете ни да живеем спокойно!
 89. 89 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Кво става бе, приятелчета от другия лагер, нещо нещата почват да буксуват, например в Сингапур:https://www.straitstimes.com/singapore/health/singapore-hospitals-under-significant-pressure-two-thirds-of-covid-19-icu-beds Всички вакснати, а болниците пълни, що така? М?С 62% ваксинирани Швейцария запазва ограниченията - Що така бе, приятелчета, ваксината не даваше ли свобода?https://www.youtube.com/watch?v=CxiHcjIxZ3c - Вижте в Берн как пазят здравето на хората. Дано му е спокойно на Аспарухчо, да не вземат да го научат тия хора какъв е, че няма да са добре нещата....
  —цитат от коментар 2 на pacioglu


  Отличен въпрос, но няма кой да ти отговори, освен Оруел. Да си спомним класика. Свободата е робство. Робството е свобода.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 90. 90 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  Спутанякът се доказа, че е крадена версия на Оксфорд-Астра-Зенека.Затова няма одобряване - защото почват съдебни искове и одобрилите го също подлежат на тежки присъди.
  —цитат от коментар 73 на Торбеш


  Кражбите на патенти , техники и технологии е стара практика на Русия още от съветски времена. Руското разузнаване само с това се занимава. Руснаците сами нищо не могат да измислят.

 91. 91 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Колко от най-възрастните хора, отгоре надолу по възраст, у нас, сa получили лични покани с номер за записване на дата и час за ваксиниране? А именно това се правеше в държавите от ЕС, които са най-напреднали във ваксинационния процес, още от началото на годината, т.е. имаше стройна и добра организация и затова има и добри резултати. Освен това местните власти в тези държави от ЕС изпращаха и раздаваха безплатни маски за многократна употреба с указания към тях как да се ползват. Не, че там хората също не са подложени на хибридни атаки, но усещат, че държавата и местните власти ги е грижа за тях, че не са ги оставили сами и объркани в труден момент на произвола на съдбата и на мненията на "експерти" търсещи евтина популярност, както и на интригите на откровени недоброжелатели, които още повече ги объркват. На пръв поглед дребни подробности, но както е известно малките камъчета обръщат колата.

 92. 92 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 877 Неутрално

  "Европейската здравна агенция съобщава, че 61% от ваксинираните българи са между 25 и 59 г. Между 60 и 69 г. е ваксиниран един от петима. Сред хората от 70 до 79 г. имунизираните са 11%. В най-младата група - от 18 до 24 г. - 5%. Най-слабо разпространена e ваксинацията срещу COVID-19 в най-рисковата група на хората над 80 г., където са ваксинирани едва 2%."

  Ето това е обяснението за големия брой смъртни случаи. Ваксинират се младите.
  Решението е ясно. За 60+ години, пенсия и заплата след ваксина. На нас как ни искат всяка година профилактични прегледи и ваксинации за децата. Айде стига сме заключвали държавата заради инатливи старчоци.

 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  Населението на САЩ е 330 млн. и има 2000 починали, ние сме 7 млн., а онзи ден имахме 200.

 94. 94 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2976 Весело

  До коментар [#88] от "pacioglu":

  Чехия, Румъния и Австрия също въвеждат строги изисквания за несертифицираните и ограничения. Скоро ще ти остане Беларус и северна Корея.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 95. 95 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  Е, как при втората вълна без никакви ваксинации, Латвия имаха максимум 1000 заразени, а сега с 50% ваксинирани заболялите станаха 2500 а ден?

  Кем трейл нещо или ваксината разболява хората?

 96. 96 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Това показване на новините в един дълъг списък е много неудобно и неприятно.
  Изливате ги накуп, дописвате... Долу кой какво коментирал...
  Една голяма каша, пълна с медийни пръдни и дълбоконаучни коментари.
  Мерси.

 97. 97 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Руското разузнаване само с това се занимава. Руснаците сами нищо не могат да измислят.
  —цитат от коментар 90 на tacheaux


  При бай Тошо се чуваше израз на комунягите, "защо да плащаме на българин за патент, като можем да го купим или откраднем". Комунистите най-много мразят умни сънародници. Можеш да го видиш във всяка партия, дето уж не са комунисти.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 98. 98 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2813 Весело

  До коментар [#86] от "Oleg Iliev":имате ли линк?
  >>> Немам доказ, али тврдам.:)

 99. 99 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3383 Весело

  До коментар [#63] от "Иво":

  "Хахаха.... изглежда, че не харесваш много този твой съсед."
  ===========
  Той е решил, че няма време за ваксиниране, аз ли да реша, че има време за убеждаване?

  Еретик
 100. 100 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#77] от "dfjftriktrcdt":Не само. Защото са ваксинирани над 70%.
  —цитат от коментар 84 на ambra


  Не е вярно,имат висок естествен имунитет,заради качествения си живот.Ваксините им помогнаха,но ефекта им не е много дълъг.Естественото преболедуване имунитет от коронавирус за цял жовот,а след ваксинация до 1 година максимум.

  shlshlshlshl
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK