На живо

Коронавирусът по света: Москва е затворена от частична карантинаДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
ЕС ще произведе 3.5 млрд. ваксини срещу COVID-19 през 2022 г.

Заводите за ваксини на фармацевтичните компании, произвеждащи препарати срещу COVID-19, на територията на ЕС ще произведат 3.5 млрд. дози догодина. Това съобщи председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен преди започващата в петък среща на 20-те най-големи икономики в света, която ще обсъжда начините за справяне с пандемията.


По-голямата част от тези ваксини ще бъдат изнесени, каза Фон дер Лайен, добавяйки, че от началото на годината са изнесени 1.2 млрд. дози ваксини, докато 800 млн. са произведени за ЕС.


ЕС ще подкрепи ангажимента на Г-20 до средата на следващата година 70% от световното население да има поставена поне по една доза ваксина срещу COVID-19 и ще призова за увеличаване на производствените мощности в развиващите се държави.


Брюксел обеща да задели 1 млрд. евро, за да помогне за изграждането на заводи за ваксини в Африка. Фон дер Лайен каза, че Еврокомисията е съдействала за сключването на споразуменията на "Бионтех"/"Пфайзер" за бутилиране на тяхната ваксина в Южна Африка, Сенегал и Руанда, както и че работи за разкриване на производство на ваксини в Гана, Египет, Нигерия и Кения.


ЕС си поставя за цел до 2040 г. 60% от ваксините за Африка срещу различни заболявания, да се произвеждат на континента. Сега 99% от тях се внасят.


Коронавирусът по света: Москва е затворена от частична карантина

© European commission (audiovisual service)

Ryanair обеща до 5 дни да връща пари за отменени полети

Нискотарифният авиопревозвач "Райънер" (Ryanair) обеща в четвъртък до пет дни да връща парите за отменени полети след критики за това как се справя с възстановяванията в разгара на пандемията от COVID-19.


Авиокомпанията съобщи, че възстановяванията ще бъдат обработвани в рамките на 24 часа след анулирането на полет, което ще позволява на клиентите да резервират нови полети незабавно или да изберат да получат средствата обратно в рамките на пет работни дни, съобщи Ройтерс.


Нова функция на приложението й обещава известия в реално време и видеоклипове от оперативния център на авиокомпанията, за да информира пасажерите за състоянието на полета им. Клиентите ще могат да правят промени в полетите или имената на пътниците чрез приложението, вместо да се обаждат на агент за обслужване на клиенти.


Коронавирусът по света: Москва е затворена от частична карантина

© Associated Press

Задължителна ваксинация и маски в Унгария

Правителството на Унгария ще изисква служителите в държавните институции да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 след скока в новите случаи на коронавирус, съобщи в четвъртък началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан Гергели Гуляс.


Работодателите в частния бизнес получат право да направят ваксинациите срещу COVID-19 задължителни за своите служители, ако смятат, че това е необходимо. Носенето на маски също ще стане задължително в обществения транспорт от 1 ноември, предава Ройтерс. Отменят се свижданията в болниците и в социалните домове.


През последните седмици в Унгария се наблюдава стабилен ръст на инфекциите. В четвъртък са отчетени 4039 нови заразени, като всеки ден новите случаи се удвояват спрямо предходната седмица.


Унгария, страна с население от 10 милиона души, отчете 30 692 смъртни случая от началото на пандемията. Повече от 5.72 млн. души са били напълно ваксинирани срещу вируса досега, а над 1.16 млн. са получили трета, бустерна ваксина.


"Очакваме новите инфекции да скочат и броят на хората, лекувани в болница, също ще се увеличи, макар и в по-малка степен... но ще имаме по-малко хора, нуждаещи се от вентилатори и умиращи (отколкото по време на предишната вълна на пандемията)", Гуляс казах.


Той призова повече унгарци да се ваксинират: "Можем само да ограничим четвъртата вълна... ако повече хора се ваксинират. Имаме много ваксини", добави той.


Унгарци чакат за влизане в зоологическата градина в Будапеща на фона на плакат, че това става срещу зелен пропуск, който беше въведен в страната през май

© Associated Press

Унгарци чакат за влизане в зоологическата градина в Будапеща на фона на плакат, че това става срещу зелен пропуск, който беше въведен в страната през май

Европа и Великобритания взаимно си признават COVID сертификатите от петък

Европейската комисия съобщи, че е решила да одобри признаването на COVID сертификатите за ваксинирани, преболедували и тествани пътници, издавани от Великобритания от 29 октомври, петък.


От 29 октомври, петък, издадените от британските власти документи за COVID ще се признават в Европа, а британските в държавите от ЕС.


Подобно решение е взето и за Армения и официалния здравен сертификат, издаван там.


Досега европейските COVID сертификати се признават в 18 държави извън Европейския съюз.

Словашкият парламент спря работа заради заразен депутат

Словакият парламент отмени заседанието си в четвъртък, след като един депутат даде положителна проба за COVID-19, съобщават местните медии, цитирани от Ройтерс.


Парламентът прекъсна заседанието до 2 ноември, след като пробата на депутат от управляващата коалиция се оказа положителна, съобщи телевизия ТА3. Повечето от 150-те депутати са напълно ваксинирани и много от тях отидоха да се тестват след съобщаването на случая.


Словакия отчита повишен брой нови случаи на заболяването през последните седмици. Страната е сред европейските държави с по-ниски нива на ваксинация. Около 43% от словаците са напълно ваксинирани.


На 27 октомври бяха съобщени 4981 нови случая, най-високият дневен брой от декември 2020 г. Хоспитализирани са 1384 души, като почти 80% от тях не са напълно ваксинирани, показват данни на здравното министерство.

Карантина: В Москва работят само хранителни магазини и аптеки

Руската столица въведе най-строгите мерки за затваряне от юни 2020 г. в четвъртък, опитвайки да помогне на болниците пред настъпващата вълна от коронавирус, доведе до рекордно високи нива на смъртните случаи от еднодневна пандемия.


Частичното затваряне, при което само основни магазини като аптеки и супермаркети могат да останат отворени, докато училищата и държавните детски градини са затворени, идва преди едноседмичното прекъсване на работа, наредено от правителството в цяла Русия от 30 октомври.


Подобно на Москва, някои региони решиха да започнат локдауните предварително.


На жителите на Москва е позволено да напускат домовете си свободно и това накара онези, които могат да си го позволят, да заминат на почивки в чужбина, вместо да си стоят вкъщи, пише Ройтерс. Неваксинираните хора над 60 г. ще останат затворени по домовете си до февруари.


Ваксинационен център е отворен в магазина ГУМ на Червения площад в Москва

© Associated Press

Ваксинационен център е отворен в магазина ГУМ на Червения площад в Москва


Част от московчани подкрепят затварянето, защото смятат, че то ще забави разпространението на инфекцията и ще помогне на здравната система да издържи на натиска, но други ги намират за безсмислени преди по-голямата част от населението да бъде ваксинирана.


Междувременно властите съобщиха за нов рекорд на починали в Русия в четвъртък -1159 души за последните 24 часа. Новите случаи са 40 096 нови инфекции в сравнение с 36 582 в сряда

Австралия потвърди, че отменя забраната за пътуване

Австралия смекчи препоръката си за пътуванията в пандемията до няколко страни, в това число САЩ, Великобритания и Канада на фона на подготовка другата седмица да отвори границите си за пръв път от 18 месеца, предаде Ройтерс.


От 1 ноември Австралия отменя забраната за пътуване в чужбина за напълно ваксинираните си граждани, както и да приема ваксинирани туристи без карантина.


Въпреки "Делта" вълната разпространението на коронавируса в Австралия остава слабо, а броят на ваксинираните се увеличава бързо.От началото на пандемията на континента са регистрирани под 200 хил. случаи и около 1900 жертви, напомня БТА.

Бременните се нуждаят от две дози ваксина

Жените, които получават първата доза от иРНК ваксина срещу COVID-19, докато са бременни или кърмят, се нуждаят от втората доза, за да получат пълна защита, съобщи Ройтерс, като се позова на ново изследване.


Авторите му сравняват имунните отговори към ваксините на "Модерна" и "Бионтех"/"Пфайзер" при 84 бременни жени, 31 кърмачки и 16 небременни и не кърмещи жени на сходна възраст. След първата инжекция всички са изработили антитела срещу коронавируса. Но нивата на антителата са по-ниски при жени, които са били бременни или кърмят.


Други характеристики на имунния отговор също изостават при бременни и кърмещи жени след първата доза, но "наваксват" до нормалното след втората инжекция. В доклад, публикуван миналата седмица в Science Translational Medicine изследователите обясняват, че за да може тялото на майката да подхранва плода, "настъпват значителни имунологични промени през цялата бременност". Новите открития показват, че бременността променя отговора на имунната система към ваксината. Като се има предвид, че бременните жени са силно уязвими към усложнения от COVID-19, "има критична нeобходимост" те да получат втората доза по график, смятат изследователите.


Коронавирусът по света: Москва е затворена от частична карантина

© Associated Press

COVID мерките са удвоили дефицита на руските региони

Мерките за ограничаването на последствията от пандемията от коронавирус са стрували на руските региони 1.1 трилиона рубли, съобщи агенция ТАСС, като се позова на доклад на Сметната палата.


В резултат задлъжнялостта на областите към федералния бюджет се е увеличила въпреки средствата, отпускани от правителството за справяне с кризата. Вътрешната задлъжнялост на регионите е нараснала с 380 млрд. рубли, достигайки 2.5 трлн. рубли.

Швеция разширява програмата си за поставяне на трета ваксина

Швеция ще започне да предлага бустерни ваксини срещу COVID-19 на хора на възраст 65 или повече години, както и на здравните работници, като постепенно разшири кампанията до цялото население през следващите месеци.


"Благодарение на факта, че толкова много хора са ваксинирани, можем да живеем живота си в по-голяма степен, както обикновено", каза здравният министър Лена Халенгрен, цитирана от Ройтерс. "Сега предлагаме усилващи дози на още 1.5 милиона души."


Медицинският персонал, на който ще бъдат предложени бустери, включва и социалните работници и гледачите.


Инфекциите остават на сравнително ниски нива четири седмици след премахването на почти всички ограничения и препоръки в Швеция. Все пак смъртните случаи започнаха бавно да растат.


"Забелязваме намаляващ ефект на антителата. През лятото имаше огнища в старчески домове. Третата доза осигурява значително увеличение на антителата", каза ръководителят на Агенцията за обществено здраве Йохан Карлсон.


Преди това хората, живеещи в домове за възрастни хора и тези на възраст 80 или повече години, отговаряха на условията за бустер шест месеца след втората доза. Около 85% от всички шведи на възраст 16 или повече години са направили една ваксина, а 80% са с две или повече дози. През последните седмици се предлагат ваксинации и на деца във възрастовата група 12-15 г., но при тях ваксинираните са малко.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Sensei NANAI
  Sensei NANAI
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хората вървят към поставяне на ваксини на бременни и деца, защото ваксините са безвредни, туземците мислят, че щом досега не са се заразили, сигурно са го изкарали и са с толкова силен организъм, че не са разбрали, разбира се.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  Вчера професора каза по БТВ, че бременните или преди бремеността или след 3 месец

  КОЙ ЛЪЖЕ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кантарджиев в 20,02ч.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Виж сега, дори ваксината да е като изворна водица, все пак говорим за живи хора. До третия месец опасността от спонтанен аборт е най-голяма, отделно това е периодът на оформяне на най-важните органи и системи. Точно тогава ако има някакво тератогенно действие, има най-голяма опасност.

  Но най-вече нещата опират до психика - ако жената се ваксинира и направи спонтанен аборт, винаги ще се чуди дали тя сама е причинила загубата. Все пак е хубаво да се щади психиката максимално.

 6. 6 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#5] от "lil_alex":

  По-скоро е имал предвид след раждането...

 7. 7 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#5] от "lil_alex":

  Като никога плюс, защото по-откачени от бгмамите няма и наистина от собствените си мисли ще направят аборти, не заради ваксините. Те толкова нямат нищо да чакат в живота си, че ако не забременят, ще се чудят какво да правят по цял ден, без цел и посока в живота, пък като родят, нещо което очевидно не е много сложно, защото има почти 8 милиарда души, все едно сами са удържали турците при Шипка. Разбира се има и нормални майки, които раждат и отглеждат нормално деца, а не психопати и мамини синчета, които се получават при 24/7 внимание до 20+ година.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 8. 8 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Бременните се нуждаят от две дози иРНК ваксина
  —цитат от коментар 0 на статия

  Навивай, навивай, навивай пружината!

 9. 9 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2157 Весело

  Хората вървят към поставяне на ваксини на бременни и деца, защото ваксините са безвредни
  —цитат от коментар 1 на Sensei NANAI


  Кога се доказа това? Кога се изследваха дългосрочните ефекти например? За година??? Я па ти!

  В Русия съм! В Русия съм!
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Между другото, от американският "Центъра за контрол на заболяванията" приеха за децата във възрастовата група 5-11 години да се ваксинират с 1/3 от обичайната доза за възрастен от ваксината на Пфайзер, което дава отговор на един твой стар въпрос.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2546 Весело

  Аз пък рано сутрин се нуждая от две дози силно кафе...за да мога спокойно да прочета какво става с коронавируса по света...

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  Коронавирусът по света -
  България е на първо място в света по реални жертви на пандемията спрямо населението.
  Братска Русия е на второ - там реалните жертви са четири пъти повече от отчетените.
  На трето място е братска Македония.
  Очевидно от нашите земи заедно със славянската азбука се е разпространявало и нещо друго - в Казахстан реалните жертви са пет пъти повече от отчетените!
  https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker

 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#7] от "fpyyh":

  Как тъй до 20 години? До 50 години!

 14. 14 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Любопитно

  "Авторите му сравняват имунните отговори към ваксините на "Модерна" и "Бионтех"/"Пфайзер" при 84 бременни жени, 31 кърмачки и 16 небременни и не кърмещи жени на сходна възраст."

  Изследване базирано на 131 жени се препоръчва за цял свят??? Тези вече нямат срам. Толкова са алчни, че направо не е истина...

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2157 Любопитно

  Абе защо е тоя неистов зор да ни набодете?
  Сън не ви лови?

  В Русия съм! В Русия съм!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  Бременните се нуждаят от две дози иРНК ваксина
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  И бебетата също.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 242 Неутрално

  "Бременните се нуждаят от две дози ваксина"
  Вашата статия влиза в противоречие с това изявление на здравните власти:
  " Хора, които могат да се ваксинират след обсъждане на ползите и рисковете и/или след консултация с техния наблюдаващ/лекуващ лекар:
  Хора с анамнеза за тежка алергия към някоя ваксина или към инжекционен лекарствен продукт;
  Бременни жени; Кърмещи жени;
  Хора с имунокомпрометиращи заболявания;
  Хора, които са на терапия с антикоагуланти. "

  Ето линк към статията.
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zdravnite-vlasti-obiaviha-koi-hora-ne-triabva-da-se-imunizirat-s-vaksinata-na-pfizerbiontech-2288420

  И аз да попитам като хората по-горе: КОЙ ЛЪЖЕ?

 27. 27 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  99% от починалите от ковид-19 бременни в Турция са неваксинирани.

 28. 28 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#27] от "half truth":

  А имат ли статистика как ваксината се отразява на плода? Какво дете се ражда?

 29. 29 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  > Швеция ще започне да предлага бустерни ваксини срещу COVID-19 на хора на възраст 65 или повече години,

  Като спрете да наричате 'ваксина' наличните към момента елексири, а започнете да използвате правилния термин - 'имунно стимулиращ препарат' света може и да започне да се осъзнава.

  કટાક્ષ
 30. 30 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#14] от "padrino":

  > Толкова са алчни, че направо не е истина...

  Объркваш ме.

  За тия дето маркетират елексирите които ще 'ни върнат към нормалния живот' ли говориш ?

  કટાક્ષ
 31. 31 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 770 Неутрално


  Починали от ковид в Израел и България за последните 10 дни:

  Израел: 65% ваксинирано население - 55

  България: 20% ваксинирано население - 1 320

  В България умират 24 пъти повече хора.

  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 32. 32 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  И една хубава новина за страхуващите се от ваксините!
  “Merck“ сваля патента си от новото ковид лекарство. Фирми от цял свят, които осигуряват необходимите производствени условия ще могат да го произвеждат.
  Лекарството намалява смъртните случаи с 50%.

  А има ли българска фабрика с такъв капацитет?

 33. 33 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  А имат ли статистика как ваксината се отразява на плода? Какво дете се ражда?
  До коментар [#28] от "Cheshire Cat":

  Има статистика, че ваксината пази както майката така и бебето. Има и статистика, която показва, че бременните жени са много по-уязвими от останалите жени.

 34. 34 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#31] от "Явор":

  Добро утро!

  Както вече дискутирахме в другата тема, в Израел стандарта е друг. Смениха го някъде преди два месеца.

  По техните правила в България броя на 'ваксинираните' е приблизително 0%.

  કટાક્ષ
 35. 35 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Като спрете да наричате 'ваксина' наличните към момента елексири
  —цитат от коментар 29 на Ан Он

  Американската федерална агенция по храни и лекарства даде пълно одобрение на ваксината срещу Covid-19 на Pfizer

  https://bnr.bg/post/101516771/fda-dade-palno-odobrenie-na-covid-vaksinata-na-pfizer

  https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#14] от "padrino":

  При това са изследвали само имунния отговор. Не странични ефекти, не въздействие върху плода, камо ли дългосрочно.

 38. 38 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 168 Неутрално

  Надявам се нито една майка да не направи това. Дано разумът надделее.
  Няма нищо по лошо за един родител от раждането на увредено дете.
  Детето със специални потребности бележи живота на едно семейство завинаги. Всичко е обърнато и сведено до неговото отглеждане и неговите потребности, лечение , специални занимания. Даже ако има друго дете в семейството и то е здраво , остава на втори план.
  В Много семейства родителите се разделят, защото не могат да понесат грижите и живота, който трябва да живеят.
  Това е най-гнусното и нечувано жестоко нещо , което може да се направи.

 39. 39 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 242 Неутрално

  А имат ли статистика как ваксината се отразява на плода? Какво дете се ражда?До коментар [#28] от "Cheshire Cat":Има статистика, че ваксината пази както майката така и бебето. Има и статистика, която показва, че бременните жени са много по-уязвими от останалите жени.
  —цитат от коментар 33 на half truth


  Дай я тази статистика - линк нещо?
  Къде е?

 40. 40 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  До коментар [#9] от "Веселин Дечев":

  Спутник В е много полезна и безвредна.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 41. 41 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  До коментар [#38] от "ve4e":

  Моя близка се ваксинира като бременна с астра зенека. Към момента и тя и детето са добре, и дано така продължи.
  Вероятността от увреждане на плода с векторна ковид ваксина съществува, но е значително по-малка от вероятността да избълваш някаква несвързана емоционална драма, от която целият интернет става по-тъп.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 42. 42 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  “Москва е затворена от частична карантина”

  Това е мечтата на родните путинисти. Искат да наложат путинска диктатура и в България. Няма да им позволим.

 43. 43 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#27] от "half truth":А имат ли статистика как ваксината се отразява на плода? Какво дете се ражда?
  —цитат от коментар 28 на Cheshire Cat


  Раждат се с рога и копита. Някои имат и опашки.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 44. 44 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 242 Неутрално

  [quote#43:"Хриси"][/quote]

  Отговора ти е несериозен. Приемам, че се шегуваш.

 45. 45 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  До коментар [#1] от "Sensei NANAI":

  Всички дружно да станат доживотно абонати на фармацевтичната индустрия без право на избор. Това е заветната мечта на толерантния либерал. Да живее фармацевткчната индустрия, тия дето са осъждани за подкупване на лекари за да им изписват лекарствата. Е, взеха си поука и не играят на дребно, вече подкупват правителства и световни организации.

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Весело

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Значи май не съм чак толкова тъп колкото се опитвате да ме изкарате.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  До коментар [#31] от "Явор":

  Яшката си знае неговата си песен :)

 48. 48 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Какво стана със "спътника"????
  Североизточните така и не разбраха и не се научиха, че
  САМО С ПРОПАГАНДА НЕ СТАВА!!!!!!!!

 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3580 Неутрално

  На жителите на Москва е позволено да напускат домовете си свободно и това накара онези, които могат да си го позволят, да заминат на почивки в чужбина, вместо да си стоят вкъщи, пише Ройтерс.
  ======
  Вярно е....
  Както миналата, така и тази зима.....много руснаци въобще нямат намерение да напускат Анталия.....
  И когато искат да им е по студено.....се качват по високите върхове на Торосите.....на 3000....4000 м. надморска височина

  Bukalemun
 50. 50 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2015 Весело

  До коментар [#32] от "half truth":

  Има няколко български фабрики, ама трябва да спрат производството на "специалните хапчета"....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 51. 51 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 194 Любопитно

  До коментар [#32] от "half truth":

  Чудя се дали това няма да накара онези с ваксините да направят същото, че се дърпат и след рекордните си печалби да го направят.

 52. 52 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  Криха-лъгаха росийските власти, ама вирусът от лъжа не разбира!
  Почти четири пъти повече реални жертви на пандемията отколкото регистрираните. https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker
  Ха сега локдауни...
  Само дето става : Царят празнува победата във войната, майките на убитите плачат.

 53. 53 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#9] от "Веселин Дечев":

  Дългосрочен негативен ефект от ваксина се проявява до месец след поставянето ѝ.

 54. 54 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#38] от "ve4e":

  Какви данни имате, че това изобщо е възможно ?

 55. 55 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Весело

  До коментар [#46] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз не влизам в тази група.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  " Москва работят само хранителни магазини и аптеки"

  .............и болниците, ако има свободни легла де ......!

 57. 57 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 647 Неутрално

  В Москва работят само хранителни магазини и аптеки


  Копейкин е в шок,
  теорията на конспирациите му издиша
  чуди се вече, на кой руски боК да се кланя...

 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#55] от "hamiltonf":

  умните не влизате в групата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Изследване базирано на 131 жени се препоръчва за цял свят??? Тези вече нямат срам. Толкова са алчни, че направо не е истина...
  —цитат от коментар 14 на padrino


  Може! 95-тях % Защита например са изведени от опит със 163 здрави матряла, и то заразявани не с истински вирус, а с некакъв лабораторен заместител.

  Радостни вести има от САЩ:
  Тези, които са напреднали с материала и имат Бустер, вече имат право и на 4-та игла
  https://www.businessinsider.com/cdc-guidance-update-immunocompromise-fourth-dose-covid-19-vaccine-2021-10

  Седесето обяви, че лудите, които още нямат Бустер треба спешно да си хакнат, понеже са в голяма опасност, ако са само с 2 игли
  https://www.businessinsider.com/cdc-mental-health-mood-disorders-high-risk-for-covid-2021-10

 60. 60 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#37] от "Green Day":

  А колко загрижени бъдещи майки познаваш, които пият и пушат, защото аз доста? Дълготрайните последствия за децата са много добре описани, до степен да го пише на всяка кутия цигари и бутилка алкохол, но не можеш кефа да им отнемеш.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 61. 61 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  До коментар [#57] от "Мамуна":

  русоифилите са тренирани и държат на когнитивен дисонанс, само малко им повишава агресивността

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 62. 62 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  До коментар [#57] от "Мамуна":

  освен това винаги може да се окаже че имаме спешна нужда от защита от джендари и норвежките служби за децата

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 63. 63 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3077 Весело

  До коментар [#45] от "Billy Pilgrim":

  Внимавайте нековидистите да не станете жертва на козметичната индустрия в областта на лубрикантите.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 64. 64 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2546 Весело

  До коментар [#28] от "Cheshire Cat":


  До коментар [#27] от "half truth":А имат ли статистика как ваксината се отразява на плода? Какво дете се ражда?
  —цитат от коментар 28 на Cheshire Cat


  Антиваксърче се ражда....

 65. 65 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 343 Разстроено

  За тези които се чудят "защо искат толкоз да ни набодат". Защото 8 месеца нищо не направихме и сега България губи на ден хора като през военно време..

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  "Москва е затворена от частична карантина"
  Как можаха да го причинят на Копейкин, на Сидеров, На Малинов, точно преди изборите. Сега кого ще дават за пример.

 67. 67 Профил на dale4nata
  dale4nata
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#26] от "Cheshire Cat":

  Много точна ви е забележката. Щях тъкмо да пиша за това. Препоръката на българските здравни власти са доста "страхливи" относно бременните жени. Писали са Файзер не е препоръчителна. Което отчайваща грешка!
  Испанците прореваха лятото, като изгубиха 5 бременни в напреднала бременност, неваксинирани и почнаха бясна кампания да се ваксинират независимо от стадия на бременност. Ковид-19 е опасен и за майката и за бебето!
  Трябва ли да стане и у нас така?

 68. 68 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  "Неваксинираните хора над 60 г. ще останат затворени по домовете си до февруари."

  Путин, към година и половина си живее в бункера и ако не излезе до февруари,
  значи може и да не се е ваксинирал.

 69. 69 Профил на dale4nata
  dale4nata
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#26] от "Cheshire Cat":
  Стигам до извода, че понеже американците го препоръчват (ваксиниране на бременни с иРНК ваксина) нашето здравно министерство неще...

  Статията е на испански, от американски имунолог:

  https://www.nytimes.com/es/2021/10/11/espanol/opinion/embarazadas-vacuna-covid.html

 70. 70 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3926 Неутрално

  До коментар [#49] от "eti mehter":

  За което си прав, прав си. Дори в района на селата (градчетата) около Кападокия в района на Гьореме гледам богати руснаци купуват и облагородяват стари и строят нови разкошни постройки.

 71. 71 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#35] от "Явор":

  > Като спрете да наричате 'ваксина' наличните към момента
  > елексири, а започнете да използвате правилния термин -
  > 'имунно стимулиращ препарат'
  > ...
  > Американската федерална агенция по храни и лекарства
  > даде пълно одобрение на ваксината срещу Covid-19 на Pfizer

  Колко често препоръчват да се боцкаш с него ?

  Веднъж на 10 години ? Веднъж на 3 месеца ?

  Или още не са решили ?

  કટાક્ષ
 72. 72 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Тези не разбраха ли, че след всяка успешна ваксинация идва бума на заразените? Колкото по-успешно, толкова повече нови случаи.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Хората вървят към поставяне на ваксини на бременни и деца, защото ваксините са безвредни, туземците мислят, че щом досега не са се заразили, сигурно са го изкарали и са с толкова силен организъм, че не са разбрали, разбира се.
  —цитат от коментар 1 на Sensei NANAI


  Не е от организма, от ракията е.

 75. 75 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Много конспирации взеха да се сбъдват нещо .....

 76. 76 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 747 Неутрално

  „В Унгария са отчетени 4039 нови заразени“ – от Статията
  *************************************************

  А колко са направените тестове за деня. Това също е важно за да се предполага какъв е % заразени. То и в Русия заразените са 40000 души, но Братушките могат и правят по 700 000 теста дневно. Което е ¼ от заразените в България.

 77. 77 Профил на Иван Иванов
  Иван Иванов
  Рейтинг: 261 Неутрално

  За тези които се чудят "защо искат толкоз да ни набодат". Защото 8 месеца нищо не направихме и сега България губи на ден хора като през военно време..
  —цитат от коментар 65 на Bob

  Загубили сме вече повече (23,000), отколкото през Втората Световна - 17,000.
  Но Ганьо си иска мола и кафенето.

  Иван Д. Танков
 78. 78 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#14] от "padrino":

  И мен точно това ме учудва. Не би ли следвало такива предписания да се дават след направено проучване на по-голяма таргет-група? Също така, не би ли следвало да е минала поне една година, да не говоря за по-голям интервал от време, след слагането на дозите, за да се дадат такива предписания?
  Нещата започват да излизат извън контрол заради тези ваксини и все по-ниската граница, която се дава, за да се сложат ...

 79. 79 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#77] от "Иван Иванов":

  Тея които искаха да се бодат да се бодат, ми да не занимават другите дет не искат..

  Аз за мол кафенце и под натиска на фашисти не се бода :)) Щот неска е туй утре друго ще искат използвайки това като оправдание и накрая ще се събудя един ден с номер и щампа на главата вместо с име, кат продукт в супермаркет...

  Това недоброволно натискане не води до хубаво бъдеще за никои :)) Просто вие сте страхливци и предавайки хора като нас дето отказваме да се поддадем на натиска, ще се озовете в собствен Ад рано или късно и няма да има от кои да потърсите помощ, щот сте заобиколени от страхливци :)) Единственото, което се иска от вас сега е да застанете до нас и да уважите правото ни на избор.. Нищо повече..

 80. 80 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  До коментар [#57] от "Мамуна":

  Русия е отдавана на "зелени сертификати". Ваксинирани са над 55% ..., просто вълната ТАМ и ТУК идва по едно и също време ... " Недоверието" към ваксините е колкото българското . Това само показва с кого може реално да се сравняваме. Дадоха платена почивка до 7 ноември , и те напулниха курортите - Крим е по пълен отколкото през лятото, а 200 000 от прашиха по Африка , Азия ...и тн . Това само показва с кой народ сме близки ...език , обичай /трдиции ...менталност :)

 81. 81 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  > Повече от 5.72 млн. души са били напълно ваксинирани срещу вируса досега,
  > а над 1.16 млн. са получили трета, бустерна ваксина.

  Взе да става смешно. Тия с две игли били 'Напълно Ваксинирани', а тия дето са добавили и трета игла били 'Малко Бустеризирани'.

  Ще им свърши терминологията при 'четвърта, пета и шеста игла.

  કટાક્ષ
 82. 82 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#77] от "Иван Иванов":

  > Загубили сме вече повече (23,000), отколкото през
  > Втората Световна - 17,000.
  > Но Ганьо си иска мола и кафенето.

  Викаш, ако Ганьо не беше ходил на мол да пие кафе, щяхме да сме с 23 000 повече ?

  Дай да го издирим тоя Ганьо дето ги е заразил и уморил тия 23 000 при посещенията си в мола и да го затворим някъде в единична килия. И да приключваме с темата...

  કટાક્ષ
 83. 83 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1178 Весело

  Надявам се нито една майка да не направи това. Дано разумът надделее.Няма нищо по лошо за един родител от раждането на увредено дете.Детето със специални потребности бележи живота на едно семейство завинаги. Всичко е обърнато и сведено до неговото отглеждане и неговите потребности, лечение , специални занимания. Даже ако има друго дете в семейството и то е здраво , остава на втори план.В Много семейства родителите се разделят, защото не могат да понесат грижите и живота, който трябва да живеят.Това е най-гнусното и нечувано жестоко нещо , което може да се направи.
  —цитат от коментар 38 на ve4e
  разбира се че ТОЧНО ВАС ще ви послушат професоре, само кажете от кой Фейсбук университет е дипломата ви по антиваксърство.

 84. 84 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#59] от "dosetliv":

  > , вече имат право и на 4-та игла

  На тези как им викат официално ?

  Двойно Напълно Ваксинирани ?

  કટાક્ષ
 85. 85 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Весело

  "Неваксинираните хора над 60 г. ще останат затворени по домовете си до февруари."Путин, към година и половина си живее в бункера и ако не излезе до февруари, значи може и да не се е ваксинирал.
  —цитат от коментар 68 на Боян Баянов


  Или пък да се е пенсионирал?

 86. 86 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#84] от "Ан Он":

  Двойно зомбирани, без задръжки :)))

  Добре дошли в зомби апокалипсиса :))) Ти искаш те оставят намира те искат да си част от тях :))))

 87. 87 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2061 Весело

  До коментар [#59] от "dosetliv":> , вече имат право и на 4-та иглаНа тези как им викат официално ?Двойно Напълно Ваксинирани ?
  —цитат от коментар 84 на Ан Он


  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Нитро Бууст Мада Фака се казват !
  На околовръстното не ги лови радара , камо ли ковид-шмовид !
  И могат сами да си правят мексиканска вълна !

 88. 88 Профил на cormoranstrike
  cormoranstrike
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#12] от "Patsis":

  Не пишете глупости! на каква база смятате колко са починали, като няма достовернни данни колко са били заразените. Ако не помните, да ви кажа, че до януари тази година прословутите тестове бяха платени. И една огромна част от хората миналата есен бяха пред дилемата дали да дадат по 300-400 лева за тестове или за лекарства. Ако обичате по леко с обощенията наедро.

 89. 89 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#79] от "Ramon Asvalda":

  А з пък имам правото на избор да не преглеждам конспиративни чички носещи вируса по лекарските кабинети. Всички тези антиваксери са като ходещи елхи накичени обаче с вируси. И заразяват системно всички около тях . Ваксинираните дишат наново вируса и имуннната им система е в непрекъснат дистрес да се справи с поредната доза надишани вируси. На ден преглеждам поне по 4-5 души с пневмонии доказано болни след това с PCR пациенти и не знам колко още други недоказани за момента. И след това си тръгвам с главоболие и общо неразположение ,защото си дишам вируси и още как. Маската само намалява броя на вдишаните вируси. Имам след това 12 часа имунната ми система да се справя някак си за да отида на другия ден отново да преглеждам нискочели наеандерталци отричащи Науката и модерните технологии. Британските GP скочиха на правителството на Острова с искане в извънболничната помощ в техните практики да се въведе влизане само със зелен сертификат. Всички останали с COVID - в специалната им спешна помощ (111) ,останалите други в стандартната СП 112 и след това в болница. А Кацара тук у нас се чуди как да отреже парите на Първа линия. Затова всички ,които не искат ваксини - марш от здравната система. Избор имате да не се имунизирате , но тогава трябва да се махнете от обществото отивайки в някоя колиба в планината. Аз не съм длъжен да ви дишам вирусите , след като науката има решение и то се нарича ВАКСИНАЦИЯ , но не го приемате. С това приемате да се оправяте с лични средства и отказ от медицината на 21 век...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 90. 90 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Хайде едно милиардче и за Африка, след милиардчето за Афганистан, комунистическата върхушка от Брюксел черпи .... с нашите пари.

  В същото време Европа се опустошава от инфлация .... много е лесно да харчиш чуждите пари.

 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  До коментар [#32] от "half truth":

  Колкото искаш, има фабрики, всяка от които изнася на почти всички континенти, вкл. в Австралия, Китай, САЩ, Канада, Бразилия, ЮАР и т. н.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 399 Неутрално


  До коментар [#67] от "dale4nata":

  То вече стана. Сещам се поне за две родилки, който си заминаха в напреднала бременност- тази в Бургас и 28-годишната в Сливенското село, където само кметът бил ваксиниран...Аз съм бременна и ваксинирана за ужас на 80% от най-умния народ...

 93. 93 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2061 Весело

  Аа лично 4-тата игла ще я пропусна , не е в поредицата на Фибоначи !

 94. 94 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#38] от "ve4e":

  Браво, най-тъпият коментар под статията, а конкуренцията е голяма...

 95. 95 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  До коментар [#49] от "eti mehter":

  Крим е пълен до от кат :) Двеста хиляди взеха самолети и по Африка, Азия ... и тн Има специфики Техният Локдаун е платен , паднаха едни пари сега от туй /онуй :))
  Ако има локдаун в България , сто процента над 50 000 ще се изнесат към Гърция , като ще си направят ваксинация , за да имат сертификат :)) Просто сме еднакви с Русия ..:)

 96. 96 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#89] от "Dr_Doolittle":

  > Затова всички ,които не искат ваксини - марш от здравната система.

  Аз едно нещо не мога да разбера.

  Защо вместо елексира да се слага Доброволно и Безплатно, не го направят Задължителен и Платен ?

  Това би трябвало да реши всички проблеми, не ли ?

  કટાક્ષ
 97. 97 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Разделете тези 3.5 милиарда на около 500 милиона население и ще получите колко пъти ще трябва да ви боцнат само през следващата година.

 98. 98 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Любопитно

  "От 29 октомври, петък, издадените от британските власти документи за COVID ще се признават в Европа, а британските в държавите от ЕС."

  Това що за глупост е??? Документите за ваксинация издадени от Англия/Шотландия?Ейре се признаваха навсякъде цяло лято. Ходихме със съпругата до Франция и Испания без никакви проблеми. Не знам откъде Дневник я извади тази новина, но това признаване на сертификатите го има от месеци.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 99. 99 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#98] от "padrino":

  > Ходихме със съпругата до Франция и Испания без никакви проблеми.

  Май нелегално сте се придвижвали.

  Добре че бюрокрацията в ЕУ е толкова голяма, че и тия дето са ви проверявали не са знаели какво трябва да проверяват ...

  કટાક્ષ
 100. 100 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  "Европа и Великобритания взаимно си признават COVID сертификатите от петък"

  Нещо смислено!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK