"Не ни трябва български кмет" - предизборната битка в Скопие загрубя

"Не ни трябва български кмет" - предизборната битка в Скопие загрубя


Не само България се вълнува от случай с двойно гражданство в навечерието на решаващи избори - в Северна Македония кандидат с шанс да бъде следващият кмет на Скопие се забърка в скандал.


Чуждият паспорт, заради който кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Данела Арсовска обаче е сочена с пръст, е български.


При това зад атаката стои не партията, по чието време на власт отношенията със София бяха достигнали възможно най-ниска точка, а управляващите социалдемократи на премиера Зоран Заев, който дълго наричаше българите "братя" и който трябва да търси заедно с България решение за изход от блокажа на евроинтеграцията.


Опасно висок залог
"Ще подам оставка," ако Арсовска спечели изборите в Скопие, каза преди няколко дни Заев. Той веднъж подаде оставка - след като Франция наложи вето на началото на преговори през 2019 г., - а новата му заявка следва първия тур на местните избори, резултатите от които говорят за завръщане на ВМРО-ДПМНЕ поне на местно ниво.


В последните дни, в подкрепа на сегашния кмет, Петре Шилегов (СДСМ), тръгна и кампанията срещу Арсовска, водена с плакати и призиви в интернет: уверения, че кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ има българско гражданство.


Депутатът от СДСМ Славянка Петрова дори публикува копие на лична карта, която се твърди, че е на Арсовска. Кандидатът на опозицията отрече. В платформата на българското МВР за проверка на документи обаче номер като указания не съществува.


За разлика от този документ сайтът на МВР открива Ангел Арсовски - съпруг на Данела, чийто документ, според зададените данни, е валиден. СДСМ използваха случая, за да уверят, че Арсовска "лъже гражданите", каза Петровска. Самата Арсовска посрещна с недоумение атаките срещу себе си и с думите, че никога не е била член на партия (тя действително само бе подкрепена от ВМРО-ДПМНЕ).


"Кмет на Петрич"


ВМРО-ДПМНЕ бързо защити Арсовска, като обяви, че твърденията на СДСМ са доказана лъжа. Арсовска свърза кампанията с увереността и на Шилегов, и на Заев, че тя ще спечели в неделя.


"Не ни трябва български кмет" - предизборната битка в Скопие загрубя


Кампанията срещу "унгарския консул с българско гражданство" (Арсовска действително е заемала посочения пост) не приключи тук. СДСМ първо използва плакати, на които върху надписа "кмет на Скопие" до изображението на Арсовска пише "кмет на Петрич", с българското знаме.


"Не е важно дали е българска, по-важното е, че крие и лъже," гласи друг плакат на страницата на СДСМ, публикуван преди почти денонощие.


"Не ни трябва български кмет" - предизборната битка в Скопие загрубя


Кулминация на този процес, два дни преди деня за размисъл, бе разпространяван от Петровска плакат с лика на Арсовска и надпис: "Ще изляза, ще гласувам! На Скопие не му трябва български кмет!" (последната дума вероятно е използвана с негативен оттенък, доколкото в македонския обичайната за този пост е "градоначалник").


СДСМ също публикуваха плаката, но впоследствие той бе изтрит.


Поне два проблема


Когато оповестяваше твърденията за наличие на българско гражданство, побърза да се разграничи от обида но "българска" линия с аргумента, че "не е важно Данела как се чувства, Северна Македония е родина за всички", а проблемът е в неискреността. Настоя, че според сайта на МВР и картата на Арсовска била валидна (на показаната лична карта пише "Даниела", а не "Данела").


"Ако Данела лъже и крие за българското си гражданство, можете да се замислите за какво друго крие и лъже."


Славянка Петрова,

депутат, СДСМ


"Г-жо Арсовска, още колко тайни криете... от кои подбути поискахте българско гражданство? За чии интереси работите," бе и послание в профила на СДСМ вчера след обяд, в което се повтори твърдението, че тя е "инсталация на (Никола Груевски) от Будапеща". Бившият премиер избяга там през 2018 г.

В следващата публикация СДСМ отбелязва: "Данела Арсовска е чужда инсталация - Скопие няма да го води унгарски консул с българско гражданство." Тук намекът очевидно не засяга само Унгария.


Кампанията в същото време събуди недоумение у много потребители на социалните мрежи и в България, и в Северна Македония. Десетки хиляди граждани на югозападната съседка на България са получили български паспорти. Сред тях има членове на не една партия.


Възникват два въпроса. Първо, как управляващите очакват - с първия доказуем без колебание случай на използване на "антибългарска карта" и насаждане на омраза в предизборната кампания - след това да седнат на масата за преговори с България? Скопие втвърди тона днес и към официална София, като намекна за намеса в на българските власти в македонската вътрешна политика чрез срещите с македонски българи и поиска България да се покаже "подготвена за диалог".


Второ, в профила на СДСМ плакатите са "против" Арсовска, а не "за" Шилегов. Предстои да се види ефектът от кампания, която в последните дни стана изцяло негативна, вместо да изтъква свършеното от досегашния кмет.


Кампанията - водена в известен смисъл за сметка на България - обаче добре обрисува настроенията в Скопие след дълго продължаващ спор със София и в навечерието на избори, които вече рискуват да прекроят политическата карта.

Ключови думи към статията:

Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Той и Гоце Делчев има българско гражданство ама го водят макèдонец ¯\_(ツ)_/¯

 2. 2 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  От тито-югославски кратуни европейско семе нема да излезе...

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Гневно

  И тези хора се тръшкат, че не могат да започнат преговори за членство в ЕС?
  Няма и да започнат скоро с този "стил" и с това "ниво"!!!

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  " При това зад атаката стои не партията, по чието време на власт отношенията със София бяха достигнали възможно най-ниска точка, а управляващите социалдемократи на премиера Зоран Заев, който дълго наричаше българите "братя" и който трябва да търси заедно с България решение за изход от блокажа на евроинтеграцията."

  Айде сега някой, който ни обясняваше доскоро назидателно по форума да излезе и да обясни ПАК колко добронамерени към нас, българите, всъщност са Заю и компания и колко сме сбъркали всички ние като сме наложили вето на такива чугуни !
  Хубаво, че не сме се вързали на тази тоталитарна сърбоманска прослойка, потънала в демагогия и корупция, финансирана от Белград, че да и дадем зелена светлина за европреговори......

 5. 5 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1452 Гневно

  Абе айде там през Оградата да гледат Европа.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 6. 6 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Де да видим.
  То на следващите избори у Скопие мое да има и албански кмет...

 7. 7 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Чакай малко! Нали нямаше българи и българско малцинство в Македония?! Аз ли нещо съм се объркал...

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Весело

  На тях им трябва....... сръбски кмет ! Може и албански ! Българин е мръсна дума в сърбоманската провинция РСМ.......

 9. 9 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1036 Весело

  Начи Аросовска имала и български паспорт.
  Ерго, европейски.
  Туй би требвало да е в неин плюс.
  Щото и северномакедонците сакат да бидат европейци.
  Не ли...

 10. 10 Профил на Грую Груев
  Грую Груев
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Само 4 букви ги оправят тези - ВЕТО!

  А като се замисля, че дедите ми са мрели по Беласица с девета Плевенска дивизия за свободата на братята в Македония. И за всичко са виновни сърбите, но за тях нито дума, щото плескавиците и чалгата са ни скъпи

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Чакай малко! Нали нямаше българи и българско малцинство в Македония?! Аз ли нещо съм се объркал...
  —цитат от коментар 7 на koalarevolution


  Българско малцинство в Македония си има още от време на Югославия. Имат се предвид няколко села с преселници от Босилеградско. 2-3 хиляди души са, но на преброяването се декларираха около 1200

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 12. 12 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 930 Неутрално

  после - защо ни блокирате? ей заради такива тъпотии още 50 години нема да помиришете ЕС

 13. 13 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1036 Весело

  Там електронното преброяване започна преди 6 месеца.
  За гражданите на РСМ в чужбина.
  И бързо спря.
  Щото се оказа се, че 90% от живущите във Великобритания примерно се самоопределят като българи или албанци...

 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  “ … първия доказуем без колебание случай на използване на "антибългарска карта" и насаждане на омраза в предизборната кампания …” не е коректно. Спомнете си най-малкото македонския представител в Евровизия

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1036 Весело

  Меркел и Урсула да си водят записки...

 16. 16 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 718 Неутрално

  "..плакат с лика на Арсовска и надпис: "Ще изляза, ще гласувам! На Скопие не му трябва български кмет!" (последната дума вероятно е използвана с негативен оттенък, доколкото в македонския обичайната за този пост е "градоначалник").

  Ами то си го поше в поста "..граганите на скопье бираат градоначалник, а не кмет"

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 17. 17 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1285 Весело

  ми контра лозунг
  Не ни трябват "македонци" в ЕС :D:DD::D:D:D

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 18. 18 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  Вето докато на всички там не им уврат тиквите и не кандидатстват доброволно за българско гражданство. хаахах :-) Те и без това вече 10-15 процента са си го взели.

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Хубава работа, ама Балканска.

 20. 20 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#6] от "palav_nik":

  ....македония докато влезе в ЕС ще бъде част от албания....та така....

 21. 21 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Не знам защо, но просто не мога да възприема нищо свързано с Македония сериозно.

  Предизборната битка в Скопие не е по-различна от предизборната битка в Трън. Защо някой, който не живее там, трябва да го интересува?

 22. 22 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 596 Неутрално

  А добър ден, че точно този слузест плужек Заев и неговата партия ни мразят най-много. Само като му видя маната гръцка муцунка и ми става ясно за какъв "мъж" говорим.

  ... с двеста...
 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  Трябва им български кмет и премиер!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 224 Весело

  Македонците ни направиха за смях пред света.
  Никой не се интересува от измислената ни история и да я вземе за обща, така че Аспарух и Фердинанд останаха само наши. 😂

 26. 26 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  секи 4ти км

  Щеме, но не на сека цена.

  Ако цената ни цака...
  стига ни да ни е зле ;)

  До коментар [#9] от "palav_nik":

  Начи Аросовска имала и български паспорт.
  Ерго, европейски.
  Туй би требвало да е в неин плюс.

  Щото и северномакедонците сакат да бидат европейци.
  Не ли...

 27. 27 Профил на georgi_pulevski
  georgi_pulevski
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Няма проблем ако госпожата има български паспорт и стане кмет на Скопие. Проблема е що нито госпожата, нито Шилегов са добри опции за кмет на Скопие. На Скопие му треба кмет, като кметът на Куманово, Максим Димитриевски, човек на място.

 28. 28 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 224 Весело

  До коментар [#24] от "Nedyalko Lazarov":

  Ми госпожата си кажа каква е - македонка.
  А бг-паспорта просто си го купила.
  Обаче, за вънешната физиономия си прав. Македонците като общо да далеч по бяли от нас.

 29. 29 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1888 Весело

  "Ще подам оставка," ако Арсовска спечели изборите в Скопие, каза преди няколко дни Заев.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Ха-ха-ха!
  Паника тресе северно македонците!
  Изглежда избирателите толкова не харесват
  управляващите в "колонията" си,
  че може да гласуват на инат!
  Ние на инат, какви велики тиквеници избирахме,
  а и продължаваме да избираме, та те,
  защо да не праснат бюлетината за един "бугарски кмет"!

 30. 30 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Много хора са "затрупани" от вашите обиди, вашето вето и ЕС. Всеки ден политик от България ни заплашва. Враждебността од двете страни е на максимум. Хората знаят, че за нас няма ЕС. Вече нямаме какво да губим.

  Заев губи в Скопие и иска да се възползва от недоволството от България. Но той няма да бъде спасен. Мисля, че ще загуби. Ще видя какво ще пишете в понеделник, когато Данела стане кмет на Скопие.
  Същото се случи и с Гарванлиев, но той не представи на Евровизия. Никой не го промени. Не казвайте че вие сте го спасили.

 31. 31 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Скопските микимуси пак строшиха тъпомера.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 32. 32 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Ако не искат български кмет, да си изберат албански.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 33. 33 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  До коментар [#30] от "146":

  Нашите "обиди" са отговор на десетилетията ваша омраза, лъжи и обиди. Още от 1944-а, когато ви измислят като "нация", вашата "идевтичтост" се крепи на анти българизма.

 34. 34 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Югославяните не ги е срам от агентите на УДБА във властта, но баш им е гайле кой е с бугарски пасош.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 35. 35 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1011 Гневно

  Не им треба и ЕС. А както са я подкарали, може и граница с България да нямат.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Чакай малко! Нали нямаше българи и българско малцинство в Македония?! ...
  —цитат от коментар 7 на koalarevolution

  Ако българите са малцинство, какво е мнозинството?

 38. 38 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 214 Неутрално

  бОли ме фара за тея смотаняци

 39. 39 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Като гледам са свалили кампанията за кмет на столицата си до селско ниво. Или то това им е нивото по принцип на държавата.....

 40. 40 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Не ни трябва български кмет"

  Това е резултата от дългогодишната работа на симпатизантите на ДСБ – такива като Георги Коритаров и ТВ „Европа“

 41. 41 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Ахахаха, тука се обиждаме на канадец, комшиите се обиждат на българин. Балкански синдром.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 42. 42 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1350 Весело

  До коментар [#24] от "Nedyalko Lazarov":

  То и у тебе има нещо "нетипично" , ама нека да помисля...

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Весело

  До коментар [#27] от "georgi_pulevski":

  " Проблема е що нито госпожата, нито Шилегов са добри опции за кмет на Скопие......"

  Виж, тук вече мога да се съглася с теб ! И двамата претенденти не стават за кмет на град като Скопие, освен, може би, за някое малко селце със сто - двеста души на кръст жители в него ! Можем случая да го обобщим и така : в РСМ няма значение ставаш ли за нещо или не ! Важното е да се обиждаме на българи !

  Договор за добросъседство се казва това !


  Какво да се прави !

  😂👍

 45. 45 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Хайде, Мицко и дпмне/сърбомани/ да печелят изборите , за да можем да му шибнем едно ,МНОГО по- голямо ВЕТО.
  Сега се подкрепят с Левица/друга сърбоманска уж лява партия/.

  Вето на сдсм
  Вето на дпмне
  Вето на левица
  и т.н
  и т.н.

 46. 46 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1379 Весело

  Нямат стигане, "братята" хм... "македонци"!

  Как беше?
  Що е маке, се е л@*но... упс... юнак!

  Fu*k Your Opinion
 47. 47 Профил на cdx421053003
  cdx421053003
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Дневник, линкът Ви към mkd.mk сочи към сайт на който има български лични карти. Ако са истински това е разпространяване на личните данни на българи без тяхното съгласие.

  Не бъдете като НАП, махнете този линк, не е необходимо всички да видят ЕГН-та и номер на лична карта.

 48. 48 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Крайно време е Албания и РСМ да бъдат отделени една от друга в процеса за евроинтеграция и Албания да започне преговори, с РСМ нека си играе лов на българи. Не знам кой идиот ги сложи в една група. Албания дето от повече от десетилетие се развива в правилна посока и РСМ дето до 2017 се управляваше от един психопат дето избяга от там след проваления му инсърекшън, като тогавашния победител смело върви по стъпките му. Щото и Груевски изглеждаше що-годе ОК първите 2-3 години.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Весело

  До коментар [#30] от "146":

  ".......Враждебността од двете страни е на максимум. ....."


  Гледай ти сръбският шмекерлък и тарикатлък на дребно : до вчера ми тръбеше, как в Скопие нямат никакви враждебни чувства срещу нас, " бугарите", днес, като ви лъсна цялата демагогия, изведнъж се оказало, че имало враждебност между двете страни, даже била и на макс, а ?! Ама и на вас не ви е лесно ! Това да обръщате посоката по няколко пъти във форума наистинанне е особено благодарен тролски труд..........

 50. 50 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Любопитно

  Отново много силна политика от страна на Заев.....
  Нещата вече се изясняват.....
  Човека има карт бланш от ЕС.....
  И то от най висока инстанция....

  Bukalemun
 51. 51 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  Партиите в РСМ сами ще си подлагат крак, за всеки случай ветото си седи!

  Ама Франция: Той (Заев) веднъж подаде оставка - след като Франция наложи вето на началото на преговори през 2019 г.

  ДБ: Време е да спечелим България
 52. 52 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 618 Весело

  Бългърското воншно министерство да публикува имената на всички професионални македонски патриоти с българско гражданство с номерата на паспортите им. Такава политическа криза Македония не е сънувала!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 53. 53 Профил на dobriqtbulgarin
  dobriqtbulgarin
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Представете си в Холандия да излезнат с "Не ни трябва белгиец за кмет". Това е пораждане на етническа омраза и дискриминация. Така че да не се чудят македонците защо им налагаме вето и всички други европейци, така загрижили се за правата на човека, да застанат с позиция и да отговорят ясно: допустимо ли е в 2021 това!?!?

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Весело

  До коментар [#6] от "palav_nik":

  " Де да видим.
  То на следващите избори у Скопие мое да има и албански кмет..."


  Както са я подкарали, вървят към албански премиер, албански президент, албанска държ.....айде да не продължавам повече.......

 55. 55 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Явно северномакедонците не искат в ЕС. Ми щом не искат, няма да ги молим на сила да влизат. Едно дългосрочно българско вето ги чака.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 56. 56 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Македония си остава все още едно балканско село на дебили от ранен 20-ти век.

 57. 57 Профил на Белият кон на Винету Аристотелов
  Белият кон на Винету Аристотелов
  Рейтинг: 33 Весело

  Така е, не ви трябва български кмет. Не е далеч времето, когато ще си имате албански.

  КВИЧЕНЕ, ВРЪЩАНЕ на МАНДАТ, КВИЧЕНЕ! УСПЕХ ГЕРБИДЖИ!
 58. 58 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Де да видим.То на следващите избори у Скопие мое да има и албански кмет...
  —цитат от коментар 6 на palav_nik


  Това тревожи ли те?

 59. 59 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#28] от "novo-star dnevnik-ar":
  " Македонците като общо да далеч по бяли от нас."

  Аслъ циганите сте си бая мургавички.

 60. 60 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1036 Весело

  До коментар [#58] от "tacheaux":

  Тцъ. Боли ме фарот.
  Ако ще северномакедонците да си изберат за кмет на Скопие и патагонец.
  И пак ке я гледат еуропската уния през крив кюнец...

 61. 61 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#30] от "146":
  " Хората знаят, че за нас няма ЕС. Вече нямаме какво да губим."

  Вие сами се загубихте и погубихте.

 62. 62 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#28] от "novo-star dnevnik-ar":

  Суек рушняшки,ти северномакедонци сигурно видиш за пръв път на въпросния плакат може би?😁

 63. 63 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nedyalko Lazarov":
  "Естествено, че е македонка. Паспортът е удобство. Той не е направил мароканеца французин, турчина - германец или сомалиеца - швед. "

  Да , но българският паспорт е даден на основания декларирана принадежност към българския етност. Това не го ли знаеш? Ако тя се декларира като македонка , значи е излъгала и е представила фалшива декларация или документ с неварно съдържание, когато е катдидатствала за българско гражданство, което е подсъдимо във всички държави.

 64. 64 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1036 Весело

  "Хората знаят, че за нас няма ЕС. Вече нямаме какво да губим."

  Има, има.
  Арнаутите като ви пришпорят отзаде бегайте у Београд.
  При Сашко Вучич. Он да ви брише цивките...

 65. 65 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#36] от "Nedyalko Lazarov":

  Коя не ти пусна та си се възпалил в момента?

 66. 66 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  "Не ни трябва български кмет"Това е резултата от дългогодишната работа на симпатизантите на ДСБ – такива като Георги Коритаров и ТВ „Европа“
  —цитат от коментар 40 на bib45647808


  Глупендър , това е резултат от многогодишната предателска политика на БКП, после преименувала се на БСП и останалите метастази на тази партия. Вие , комунистите освен ,че сте национални предатели , но сте и клеветници.

 67. 67 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Тия неща се документират, нарастват случаите на насаждане на омраза в РСМ срещу България. Е, втвърдяване ще има и от българска страна. И от Унгария. ЕС рискува заради едни мелези в Скопие твърде много.

 68. 68 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#6] от "palav_nik":" Де да видим.То на следващите избори у Скопие мое да има и албански кмет..." Както са я подкарали, вървят към албански премиер, албански президент, албанска държ.....айде да не продължавам повече.......
  —цитат от коментар 54 на samoedin


  Няма нищо лошо в това. С албанците по-добре ще се разберем.

 69. 69 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Evropa triabva da zastane zad Evropeiskata grajdsnka- kandidat za kmet.

 70. 70 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nedyalko Lazarov":

  Естествено, че е македонка. Паспортът е удобство. Той не е направил мароканеца французин, турчина - германец или сомалиеца - швед. Канадския ми паспорт не ме е направил канадец; нямам никаква емоционална връзка с тази страна.
  Поне 20% от българите са толкова или по-тъмни от средния сиганин.
  А прословутата хубост на българките е под сериозно съмнение, поне по мое мнение.


  -----------

  Hehe....I EU za bratiata makedontzi e za udobstvo samo, ne za drugo.....😁😁😁😁😁.....niama takiva smeshnitzi

 71. 71 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  До коментар [#68] от "tacheaux":

  " Няма нищо лошо в това. С албанците по-добре ще се разберем."


  За съжаление е точно така ! Между другото, само на мен ли ми се струва, че излъчването на Арсовска доста прилича на това на Захариева ? Дори визуално имат някакви външни прилики !

 72. 72 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 650 Неутрално

  и на нас не ни трябва канадец - затова ще си кретаме последни на опашката....
  и Скопие зад нас...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 73. 73 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Вземете БойКо!
  То вече беше кмет .
  Може и да ви пробита у ЕС?!
  Само му дайте по-голямо чекмедже .
  Да вземе и Фандъкова с него .

 74. 74 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Трайте си да не се разчуе за всички раздадени пашапорти там. Че ще ни иде у киречо позицията за репресираното малцинство, след като се разбере, че целият северномакедонски държавен елит са все чисти бъкгари екзархисти.

 75. 75 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Депутатът от СДСМ Славянка Петрова дори публикува копие на лична карта, която се твърди, че е на Арсовска. Кандидатът на опозицията отрече. В платформата на българското МВР за проверка на документи обаче номер като указания не съществува.
  —цитат от коментар 0 на от "новината" на Ангел Петров


  Това не е вярно. Номерът на личната карта с дата на раждане съвпадаща с тази на Арсовска, които бяха изнесени от СДСМ, са валидни.

  https://youtu.be/Phvr5ArlNFU?t=25

  Справка за български лични документи - https://bit.ly/3nK4USS

  Номер на лк - 646948927
  Дата на раждане - 20.12.1979

  Резултат:
  Документ N: [646948927] e валиден

  А самата "новина" е вече на 3 дена..

  Големи журналисти, голямо нещо.. 112 място ... хахха

 76. 76 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Той и Шилегов ще е албански кмет, ако спечели. С гласовете на Чаир, Сарай и циганската Шутка.

 77. 77 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Ето това пък са пъхали активистите на СДСМ в пощенските кутии на жителите на Скопие:

  https://imgbb.com/sW18LSW

 78. 78 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Явно фиромцето са разбрали че номера с имитацията на приятелство с България без конкретни действия в тази посока няма да мине, ясно им е че няма да влязат в ЕС без истински реформи които да задоволят България и понеже не смятат да правят такива реформи открито се връщат към това което е нормално за тях:антибългаризма.

 79. 79 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  всеки нов паспорт на македонец и преиздаването им да става на тържествена церемония с клетва и целуване на българското знаме записана и публикувана в ютюб за вечни времена. да няма ама

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на bul36521362
  bul36521362
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Недопустимо е думата българин да бъде синоним за нещо супер обидно и пошло! Тези хора се уляха и според мен България трябва да покаже безкомпромисност и бруталност!

  Също госпожа Арсовска каза, че няма българско гражданство нито тя нито съпруга и...ако това е лъжа, какво прави външно министерство ? Даваме паспорти на хора който се срамуват да кажат че ги имат ? Отврат...

 82. 82 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 653 Неутрално

  [quote#36:"Nedyalko Lazarov"][/quote]

  Киро, ти ли си?

 83. 83 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nedyalko Lazarov":

  "Канадския ми паспорт не ме е направил канадец; нямам никаква емоционална връзка с тази страна."

  Киро?

 84. 84 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Не мисля, че "Дневник", не ни обработва за Кире чрез Даниела.
  Само че тя не е скрила българското си гражданство, не знам и какво пише в техните закони - там няма да ходя, докато не се оправят, пък няма да е скоро.
  Освен това няма да е нормално кмет на София да е гражданин на съседна страна.
  Нека решат избирателите, това е тяхно право.

  Еретик
 85. 85 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#79] от "blondofil":

  "всеки нов паспорт на македонец и преиздаването им да става на тържествена церемония с клетва и целуване на българското знаме записана и публикувана в ютюб за вечни времена. да няма ама"
  ============
  Кой ще ти гледа толкова клипове?

  Еретик
 86. 86 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#21] от "Ментор":

  "Предизборната битка в Скопие не е по-различна от предизборната битка в Трън. Защо някой, който не живее там, трябва да го интересува?"
  ============
  Тънки паралели с Кире Канадски.

  Еретик
 87. 87 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#65] от "chvor_s":

  "До коментар [#36] от "Nedyalko Lazarov":
  Коя не ти пусна, та си се възпалил в момента?"
  ============
  Някоя българка....

  Еретик
 88. 88 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Хм
  Заев не си знае интереса.
  Залага на кмета на Скопие, а не на еврочленството на страната си.
  Македонска кратуна! Какво да го правиш? Трудно увира…

 89. 89 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Вашта м...-какво ако има български паспорт?Значи тия не ни броят за хора. Ще видят ЕС през крив макарон.

 90. 90 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Това се оказа долна пропаганда в стил 'чекмеджета на снимки'

  Журналисти провериха т.нар. лична карта и данните не отговарят на валидна лична карта. Просто няма такава лична карта на лице с показаната дата на раждане и номер на карта.

  Долен фалшификат.

 91. 91 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  С тия по-добре да нямаме ник'ви взаимоотношения.
  Абсолютни ... българи - тъпаци, простаци, 90% матриял.

 92. 92 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 809 Весело

  Македонците ни направиха за смях пред света.Никой не се интересува от измислената ни история и да я вземе за обща, така че Аспарух и Фердинанд останаха само наши. 😂
  —цитат от коментар 25 на novo-star dnevnik-ar


  С господина Смилов ли сте учили заедно история или с Дичев? В някой "престижен" университет като ЦЕУ или онлайн магистър от университета в Долно Уйно?

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 93. 93 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 809 Весело

  Поне 20% от българите са толкова или по-тъмни от средния сиганин.
  А прословутата хубост на българките е под сериозно съмнение, поне по мое мнение.
  —цитат от коментар 36 на Nedyalko Lazarov


  Хубаво ще е вашето мнение да не включва само членовете на семейството.

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 94. 94 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nedyalko Lazarov":"Канадския ми паспорт не ме е направил канадец; нямам никаква емоционална връзка с тази страна."Киро?
  —цитат от коментар 83 на dorko

  Аз съм, ве. Само че завърших у Принстъно.

 95. 95 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 979 Неутрално

  И в Скопие същото, както в София - хубава работа, ама българска. Учудващо - кой ще бъде кмет на Скопие няма особено значение за кандидатите за Европската уния; има значение да не е българин. А аз считам, че който и да влезе в кметството на Скопие, тежко му - българи ще управлява.

 96. 96 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Гражданите на БЮРМ (днешната Северна Македония) десетилетия наред са възпитавани в дух на омраза и презрително отношение към българите: "прости бугари с татарски произход, за разлика от нас потомците на (по- висшата раса на южните славяни)". Само беля на главата си е взело момичето с двойно гражданство като се е кандидатирало за кмет. Онези не си поплюват! От опит знам, на бой налитат само да разберат, че си "БУГАРИН" особено, ако ги срещнеш някъде в пустата чужбина.

 97. 97 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2098 Весело

  Любопитно....хем сте малцинство, хем и претенции имате.....ами ще трябва да ви се обяснява с методите на " татко " Песталоци....

 98. 98 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Любопитно

  "Кампанията - водена в известен смисъл за сметка на България - обаче добре обрисува настроенията в Скопие след дълго продължаващ спор със София и в навечерието на избори, които вече рискуват да прекроят политическата карта."

  Негативните * настроения спрямо България! Важно уточнение.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 449 Неутрално

  А добър ден, че точно този слузест плужек Заев и неговата партия ни мразят най-много. Само като му видя маната гръцка муцунка и ми става ясно за какъв "мъж" говорим.
  —цитат от коментар 22 на Суджук Герберите

  Ама тогава сигурно ще пишат - На Скопие не му треба канадски премиер!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK