На живо

Коронавирусът по света: Виенските кафенета ще са само за ваксинирани и преболедували

Коронавирусът по света: Виенските кафенета ще са само за ваксинирани и преболедували

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Япония намалява карантината за командировани

Смекчени правила за влизане в Япония ще влязат в сила от понеделник, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на японското правителство.


Чужденците, които пристигат на краткосрочно делово посещение в Япония, вече няма да е нужно да се поставят под десетдневна карантина, като тя ще бъде съкратена на три дни, ако предоставят доказателство, че са ваксинирани. На студенти и стажанти с валидни визи също ще им бъде разрешавано да влязат на японска територия. Не беше съобщено да има промяна в режима на допускане на туристи, които сега подлежат на десетдневна карантина, независимо дали са ваксинирани, уточнява БТА.

Епидемията в Англия е спряла да нараства

Репродуктивното число, което показва разпространението на коронавируса в Англия, е под единица, което означава, че епидемията е спряла да нараства, съобщи Ройтерс.


Седмичният индекс за COVID-19 е спаднал до между 0.9 и 1,1, съобщи Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство в петък, добавяйки, че епидемията може да се свива.


Репродуктивно число между 0.9 и 1.1 означава, че всеки 10 заразени ще предават инфекцията средно на между 9 и 11 други хора. Миналата седмица то беше оценено между 1.1 и 1.3.


Ежедневният ръст на инфекциите се оценява между -1% и 2%, в сравнение с 1% до 3% предходната седмица.

ЕС обсъжда промени в COVID сертификатите за пътуване

Държавите от ЕС обсъждат възможни промени в срока на действие на сертификатите за ваксинираните срещу COVID-19, потвърди говорител на Европейската комисия.


В момента срокът на действие на европейският сертификат за ваксиниране не е фиксиран, този за преболедуване е валиден за 180 дни, а документите за тестване - между 48 и 72 ч.


Еврокомисията ще преразгледа през март догодина действащите в ЕС препоръчителни правила. Той отбеляза важността от съгласуване на действията на държавите, помолен за оценка на намеренията на Гърция да подновява сертификатите само на ваксинираните, които си поставят усилваща доза.


По неговите думи преценката за подобни мерки е на държавите от ЕС, а препоръките на Комисията са единствено по отношение на използването на сертификатите за пътуване в Европа. Още е рано да правим заключения, добави той по повод обсъждането на възможни промени на общите европейски правила, свързани с ваксините и сертификатите. /БТА


Повече за това какви промени в сертификатите могат да се очакват вижте тук

Германия отваря бустерната си програма за цялото население

Германия започва много труден период по отношение на ситуацията с пандемията от COVID-19 с нарастващ брой пациенти в интензивно лечение, каза в петък министърът на здравеопазването на страната Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс.


Регионалните здравни министри на федералните провинции се договориха програмата за поставяне на подсилващи дози, която досега се предлагаше само на възрастни и на уязвими пациенти, ще бъде отворена за цялото население. Всички германски граждани ще получат предложение да си поставят бустерна ваксина срещу COVID-19 шест месеца след получаване на предишната си инжекция.


Шпан съобщи, че вече се е налагало пациенти от някои провинции с претоварени болници да бъдат премествани в други региони. Той призова германците да се да се ваксинират и да спазват правилата за безопасност като носене на маски, съблюдаване на дистанция и поддържане на лична хигиена.


"Всеки, който смята, че е млад и неуязвим, трябва да говори с някого, работещ в интензивно отделение", каза Шпан.


Германия има по-ниско ниво на ваксинация от другите западни държави, като все още се опитва да постигне 80% покритие сред пълнолетното население.


В петък в страната са регистрирани 37 120 нови случая на коронавирусна инфекция. 154 души са починали.


84-годишен жител на Франкфурт получава усилваща доза в т.нар. "ваксинационен експрес" - специално оборудван трамвай, който обикаля града, за да улесни достъпа на желаещите до ваксиниране

© Associated Press

84-годишен жител на Франкфурт получава усилваща доза в т.нар. "ваксинационен експрес" - специално оборудван трамвай, който обикаля града, за да улесни достъпа на желаещите до ваксиниране

"Пфайзер" обяви обещаващи данни от тестове на хапче за лечение

"Пфайзер" (Pfizer) също обяви много обещаващи междинни дани на лечение на заразени с коронавируса във формата на хапче и проучва дали то може да се използва и за защита от заразяване. Засяга няма пълни подробности, но американската компания твърди, че то намалявало с 89% опасността от влизане в болница или смърт при пълнолетни, застрашени от развиване на тежка форма на заболяването.


Данните са от втората от три фази на тестване, но ако независими оценители ги потвърдят, резултатът ще е по-ефективен от този за хапчето на американската "Мерк" (Merck & Co Inc.). И при двете компании става дума за хора на възраст и с поне едно придружаващо състояние като диабет или сърдечно-съдово заболяване.


"Пфайзер" съобщават за комбинирано лечение под бранда "Паксловид" (Paxlovid), в което е включен ритонавир (ritonavir) - друг антивирусен препарат. Лечението започва 3-5 дни след симптомите, а дозировката е по 3 хапчета 2 пъти дневно.


Подробности можете да прочетете тук.

Как ще учат децата в Румъния - зависи от ваксинацията на учителите

Учебните занятия в Румъния ще бъдат подновени на 8 ноември за всички ученици в държавните и частните училища след двуседмичната ваканция, която бе обявена с цел спиране разпространението на COVID-19. Това съобщи в петък служебният министър на образованието Сорин Къмпяну, цитиран от агенция Аджерпрес.


Министърът уточни обаче, че занятия с физическо присъствие на учениците ще се провеждат само в учебни заведения, в които степента на ваксинация срещу COVID-19 на учителите е над 60%. Условието ще позволи присъственото обучение на около 1.8 млн.от почти 3 млн. деца в училищна и предучилищна възраст, съобщава БТА.


Къмпяну уточни, че в случай на заразяване в даден клас, присъствените занятия ще се отменят, а ако повече от половината от класовете в едно училище имат заболели ученици, цялото училище ще премине към онлайн обучение.


По думите на министъра над 70% от румънските учители и университетски преподаватели са ваксинирани срещу COVID-19. Степента на ваксинация е най-висока в лицеите, следват детските градини, а на последно място са гимназиите. В Букурещ 69% от училищата имат над 60% ваксиниран персонал.


От следващата седмица се предвижда въвеждане на тестването със щадящи тестове, които ученици и педагогически персонал, включително в предучилищна възраст, ще бъдат задължени да правят два пъти седмично.


30% от децата над 12 г.в Румъния вече са ваксинирани с поне една доза срещу COVID-19.


По данни на европейската здравна агенция 39.6% от румънците вече са напълно ваксинирани, след рекордно тежка вълна от COVID-19 през последните седмици с над 600 починали дневно. За 10 дни 5% от хората са си поставили ваксини, но броят им е повече само от ваксинираните в България в ЕС

© Associated Press

По данни на европейската здравна агенция 39.6% от румънците вече са напълно ваксинирани, след рекордно тежка вълна от COVID-19 през последните седмици с над 600 починали дневно. За 10 дни 5% от хората са си поставили ваксини, но броят им е повече само от ваксинираните в България в ЕС

Авиокомпания отменя полети заради рекорден брой болнични

Белгийската авиокомпания "Бръселс ерлайнс" (Brussels airlines) съобщи, че е принудена да отмени полети заради необичайно големия брой служители в болнични.


През последните три дни са отменени полети до Ню Йорк, Прага, Стокхолм, Тенерифе и Франкфурт заради недостиг на персонал, съобщи говорител на компанията.


Причината е че твърде много родители са били карантинирани след положителни тестове за COVID-19 на децата си и много служители са болни, съобщи белгийската информационна агенция.

Продължава ръстът на починали от COVID-19 в Русия

Броят на дневно починалите от COVID-19 в Русия продължава да се увеличава, като в петък здравните власти съобщиха за 1192 жерти и 40 735 нови случая.


Днес е последният ден от обявената от правителството неработна седмица в Русия в опит да се ограничат контактите и разпространението на инфекцията.


Правителството съобщи, че колективният имунитет е 48%, слабо увеличение спрямо обявените 46.8% преди седмица. Засега няма сигнали, че платеният опуск ще бъде удължен.

Гръцката църква иска COVID тест за влизане в храма

Светият синод на Гръцката православна църква nрикани неваксинираните вярващи да представят отрицателен тест за COVID-19, за да могат да влизат в храмовете, след като инфекциите започнаха отново да се увеличават.


Според циркулярно писмо от четвъртък, резултати от тестове ще се искат, въпреки че правителството изключи религиозните обекти, от новото задължение неваксинираните да правят бърз тест или PCR, за да бъдат допускани в държавни и общински учреждения, магазини, места за развлечение и в банките. Решението на синода оставя само хранителните магазини и супермаркетите извън ограниченията за неваксинираните, пише в. "Катимерини".Свещениците, канторите и други църковни служители трябва да се тестват два пъти седмично.


В сряда Светият синод призова неваксинираните гърци да се имунизират срещу COVID-19.


Броят на регистрираните инфекции за изминалото денонощие в Гърция достигна 6808 - увеличение спрямо отчетените в предходния ден 6700 случая. В интензивните отделения има 441 пациенти (720 в България). Починали са 42-ма болни (в България - 166). Почти 70% от гърците са ваксинирани, макар нивата в северните части на страната да са значително по-ниски.


Коронавирусът по света: Виенските кафенета ще са само за ваксинирани и преболедували

© Associated Press

Латвия разреши уволняване за отказ от ваксиниране срещу COVID-19

Латвийският парламент разреши на бизнеса да уволнява работници, които отказват да се ваксинират срещу COVID-19 или да бъдат изпратени на дистанционна работа, съобщи "Ройтерс".


Около 61% от пълнолетните латвийци са напълно ваксинирани при средно над 75% за ЕС.


Страната преминава през тежка четвърта епидемична вълна, като беше принудена да поиска от ЕС оборудване за дишане и монитори за наблюдение на жизнените показатели на пациенти. След като местата в болниците свършиха, отделения започнаха да се оборудват с тях в коридорите на болниците и гаражите за линейки.


Новият закон, гласуван в четвъртък, позволява на работодателите да отстранят неваксинираните, без да им плащат, ако те отказват да се ваксинират или пък, ако е възможно, да работят от вкъщи. Фирмите могат да уволняват служители, ако те не се ваксинират до три месеца след отстраняването им от работа.


"Има достатъчно основания да се смята, че такъв човек не е подходящ за заеманата позиция", се казва в мотивите на правителството за внасянето на закона, пише "Ройтерс".


Новите правила влизат в сила от 15 ноември, когато изтича наложената национална карантина. Изключение е направено само за хора, които не могат да се ваксинират по медицински причини.


Досега ваксинирането беше задължително само за здравните и социалните работници в домовете, както и за работещите в сферата на образованието.


Коронавирусът по света: Виенските кафенета ще са само за ваксинирани и преболедували

© Associated Press

СЗО призова производителите на ваксини да спрат доставките за богати държави

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус призова производителите на ваксини срещy COVID-19 за държави с 40% ваксинирано население и да не ги подновяват, докато ваксинацията не достигне 40 на сто и в най-бедните държави.


Той обвини производителите, че преследват печалби, като дават предимство на договорите си за доставки с богатите страни за сметка на изпълнението на ангажиментите си към по-бедните.


Производителите трябва да имат за приоритет програмата COVAX (на ООН за преразпределение на ваксини към бедни страни), а не "печалбата на акционерите", каза в Женева Гебрейесус, цитиран от ДПА и БТА. Той отхвърли обясненията на производителите, че част от бедните държави не са направили поръчки, като обясни, че разчитали на COVAX, както и че не са били готови с ваксинационните си програми. Но това е вярно само за някои страни, каза шефът на СЗО.


Досега по-бедните страни са получили само 0.4% от произведените ваксини в света, докато населението им е 9% от човечеството. СЗО си беше поставила за цел да ваксинира 50% от населението в бедните държави до края на годината, но тя няма да може да бъде постигната заради недостиг на ваксини срещу COVID-19.

Белгийските болници отново се пълнят с COVID пациенти

Белгия съобщи в четвъртък за скок в инфекциите с COVID-19 и повишаване на хоспитализациите до нива, при които миналата есен беше наложена национална карантина, съобщава "Ройтерс".


Данните от белгийския здравен институт Sciensano показват средно 6728 нови случая на ден през последните 14 дни, което е с 36% повече спрямо предходната седмица. Средно 164 пациенти с COVID-19 са били приемани в болници дневно през последните седем дни, което е увеличение от 31%, а 343 пациенти с коронавирус са на интензивно лечение (710 в България).


В понеделник центровете за контрол на заболяванията на САЩ (CDC) добавиха Белгия към най-високото й ниво на риск, обезкуражавайки международните пътувания до там за тези, които не са напълно ваксинирани.


Повече от 8.6 млн. души, или 74% от населението на Белгия, са напълно ваксинирани, така че властите не обсъждат въвеждането на карантина, но носенето на маски на закрито беше върнато.


"По-голямата част от хоспитализираните не са ваксинирани или са само частично ваксинирани", каза Инге Невен, кризисен мениджър, отговорен за реакцията на COVID-19 в Брюксел. "Хората, които са в интензивно лечение, са почти изключително неваксинирани", добави тя.

Заведенията във Виена ще са само за ваксинирани

Ресторантите и кафенетата във Виена ще приемат само ваксинирани посетители. Това съобщи кметът Михаел Лудвиг като част от по-строги мерки срещу COVID-19, които влизат в сила следващата седмица.


Заведенията за обществено хранене и фризьорските салони ще допускат само ваксинирани или преболедували клиенти. Хората без зелен паспорт няма да имат право на достъп и до прояви и събития с повече от 25 присъстващи.


Лудвиг съобщи, че ще бъде създадена организация за ваксиниране на децата между 5 и 12 години и ще се обнови кампанията за поставяне на трета доза ваксина.


Столичният кмет изрази надежда, че и останалите провинции ще последват примера на Виена за прилагане на по-строги мерки за ограничаване на разпространението на вируса, съобщава БТА.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Австрийските и в частност Виенските здравни фашисти имат много поздрави от най-високо място - СЗО. На официална пресконференция в Женева, вчера, Кооринаторът на програма на СЗО за извънредни ситуации в здравеопазването, Майк Райън заяви:

  "В момента изглежда сме обсебени от идеята, че трябва да ваксинираме само още няколко души и всичко ще приключи. Но случаят не е такъв.
  ...
  Необходимо е стриктно прилагане на всички защитни мерки, като носене на маска и спазване на дистанция, но евентуално и разширяване на тестовете."

  С други думи Майк каза в прав текст на всички лъжливи и диктаторски правителства: СертиДикТатите (ваксините) не работят така както се надахме. Връщайте се в първи квадрант.

  За поназанйващите немски ето тука и линка от страницата на Швейцарскта национална телевизия, която единствена е публикувала в прав текст казаното от Райън. Скролвайте надолу до 20:52.

  https://www.srf.ch/news/schweiz/das-neueste-zur-coronakrise-steigende-zahlen-in-europa-who-ruft-zum-handeln-auf

  Първо съм ваксиниран, а след това заразен и оздравял, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 2. 2 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Кафе само за ваксинирани
  и ще бъдат ликвидирани.

 3. 3 Профил на d3eh
  d3eh
  Рейтинг: 139 Неутрално

  Тука ако пуснат замунда само за ваксинирани ще ударим 110%.

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Любопитно

  Кои се броят за ваксинирани? С една доза (Янсен)? С две дози (останалите)? С трета, подсилваща доза (за всички)? С четвърта, пета и така нататък?

 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#2] от "Michael Jordan":
  Съмнявам се. В Бавария много строго контролират зелените сертификати на входа на заведенията и заведенията са си пълни както преди. Отделно, едно време всички предричаха, как забраната за пушене на закрито щяла да фалира заведенията -ами не познаха. Та и сега така ще бъде, пък и там много хора са ваксинирани.

  До коментар [#2] от "Michael Jordan":
  "Кафе само за ваксинирани
  и ще бъдат ликвидирани."

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Кратко видео относно дефиницията за ваксина от главния редактор на BMJ(British medical journal)
  https://twitter.com/i/status/1456482148089794560

  И относно пропуски в процеса на изпитанията на ваксината:
  https://twitter.com/i/status/1456336316006903813

 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Виенчани са умни, мъдри, цивилизовани хора!
  Така се прави!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на wxq241083778
  wxq241083778
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Кафе Шперл. Две световни войни не го затвориха, сега коронобесниците са напът.

 10. 10 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Браво на латвийците!
  Държавните служители трябва задължително да бъдат ваксинирани.
  Мярката е непопулярна, но който иска да е лидер на обществото и държавата си в трудни моменти трябва да е готов да взема трудни решения, които спасяват живота на хората, а не да бъде колекционер на лайкове...!!!!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Весело

  " Латвия разреши уволняване за отказ от ваксиниране срещу COVID-19"

  Направо неваксинираните да отиват в затвора ! Без съд, закон, обжалване, стига с тия " формалности".....

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 913 Весело

  До коментар [#8] от "pacioglu":

  Като съдите за другите през собствените сипрогресивни обсесии, страхове и дефицити има много голяма вероятност да грешите!
  Хубав, усмихнат, слънчев и щастлив ден Ви желая!!!

 14. 14 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Че тто и до сега си беше така. Само с ваксина и ли пресен тест, отрицателен. Но машината за ваксиниране работи здраво и по график, не екато тукаканка... И маскитесе носят, реда се спазва.

 15. 15 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Удивително е как европейците (и съгражданите им от бившите колонии на други континенти) отново настъпват същата мотика, както във времената на Светата инквизиция, въпреки недоказаната полза от приемането на християнството, всички неприобщени са подлагани на преследване и ликвидиране. Въпрос на време е на неваксинираните да им откажат правото да напускат жилището и да посещават болници.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  Радев ....и вероятно Кацаров са виновни !:)

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 22. 22 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 178 Неутрално

  До коментар [#16] от "cvh501084513":

  И какво като видеото е постнато в twitter, това прави ли го автоматично фалшиво?

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 178 Неутрално

  До коментар [#19] от "cvh501084513":

  Искаш ли да започнем изброяването на скандалите в които Пфайзър са замесени?

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  "Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус призова производителите на ваксини срещy COVID-19 за държави с 40% ваксинирано население и да не ги подновяват докато ваксинацията не достигне 40 на сто и в най-бедните държави."

  Хахаа... тези призиви са абсолютно безсмислени, защото въпросните фармацевтични компании са базирани в държави, които са богати (САЩ и ЕС) и нормално първо продават ваксините си на същите тези държави. И ще продължат да го правят и в бъдеще. Бедните държави получават ваксини от тези държави безплатно по линия на COVAX. Китай също раздаде милиони ваксини на много бедни държави, а в бъдеще очаква това да направи и Индия, която също има свои големи компании, които произвеждат ваксини.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  Кафе само за ваксинирании ще бъдат ликвидирани.
  —цитат от коментар 2 на Michael Jordan


  БРАВО НА ЛАТВИЯ !

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  От ..ГЕРБ .!!..Виена прилага прибързани мерки - днес за утре ! Като страна управлявана от ДЯСНО , ГЕРБ ще им даде ноу хау за НОЩ и система ЛАСТИК :)

 30. 30 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 178 Неутрално

  До коментар [#25] от "cvh501084513":

  Кажи конкретно кое е нещото което характеризираш като глупост? С кое което казва не си съгласен?

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 32. 32 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  До коментар [#4] от "Vlado Nikolov":

  В различните държави е различно. Примерно в Израел се смята, че си напълно ваксиниран след приемането на трета доза (бустерна) на Файзър / БиоНтех. Но като нищо след още 6 месеца ще приложат и още една 4 доза. И така докато не установят, че тези ваксини действат около 6 месеца и съответно, всеки там ще трябва да се ваксинира два пъти в годината.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 34. 34 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Напълно съм сигурен, нищо не може да ме убеди в противното, че сектантите тук ще аплодират новината, че в някоя държава разстреляли всички неваксинирани.

  Чудя се докъде може да стигне човешката низост...

  Громя ваксъри!
 35. 35 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 178 Неутрално

  До коментар [#31] от "cvh501084513":

  Ама разбира се, когато въпросите станат неудобни или ги заобикаляте или офейквате!

 36. 36 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#33] от "cvh501084513":

  Тежка пневмония се лекува в добри условия, грижа и правилни медикаменти. След като 90 % от влезлите в интензивно тук умират, според теб кое точно куца?

  Не искам да те плаша, но същата беше цифрата и миналата година без ваксини. Ако искаш да ти публикувам някои новини от тогава, ако не вярваш?

  Громя ваксъри!
 37. 37 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Аз се чудя на целия тоя напън да се убеждават откровени малоумници да се ваксинират, сакън да не умрат. Ама оставете ги, бе! Оставете ги да мрат! И без това популацията на земята е пълна с малоумници, трябва малко прочистване. Даваха вчера един дядка в ковид-отделение по една от телевизиите. Налапал маркуча, щото няма въздух и разправя: "Ама живее ми се още, не ми се умира." После репортерката го пита дали е ваксиниран, а тоя отговаря: "Не, не съм, не мислех, че има нужда." Еми, дядка, приятно пътуване към вечните ловни полета. Грам съчувствие нямам към теб и към всички глупаци като теб, които нямат и грам инстинкт за самосъхранение и предпочитат да ходят на смърт от болест, срещу която има превенция. Затова като излизат данните за 200-300 и намсиколко си умрели на ден, хич не ми е съчувствено, напротив - България се прочиства от малоумници с бясна скорост. По 200-300 малоумника по-малко на ден в България. Благодарение на тоя ковид може да се вдигне малко средното ниво на интелигентност в България, като малоумниците бъдат прочистени благодарение на тръбата в устите им...

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 38. 38 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#37] от "...And justice for all":

  Не става така. Не можеш да откажеш болнично лечение на никого и в крайна сметка от неваксинираните заболели страдат боолните от други болести, както в цялото общество заради нуждата от локдаун.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Латвия разреши уволняване за отказ от ваксиниране срещу COVID-19
  —цитат от коментар 0 на статия

  Заведенията във Виена ще са само за ваксинирани
  —цитат от коментар 0 на статия


  Адски много натягат пружината и е само въпрос на време всичко да свърши в пламъци.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  "Латвия разреши уволняване за отказ от ваксиниране срещу COVID-19"

  А изтръгване на ноктите? Случайно един посланик да е давал коктейл след оперативка с представител на СЗО?
  На латвийците как им помогна ваксинацията от 50%, болниците не бяха препълнени ли?

 44. 44 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Абе, сел*яни, Пациси, Т.М-та, Явки, таратанки, аусбилдъри, Незнайковци, Чавета Нанайси Феродо и др от сектата, какво става в Полша, Германия, Унгария, нещо смъртността се катери на куче, а?И последната ви крепост започва да се клати и ако падне, ще трябва да теглите ножа вече...В Белгия при 75 % вакснати до козирката що са пълни болниците бе? А защо са в червения списък официално вече? Нали смъртността била важна, м? On Monday, the U.S. Centres for Disease Control (CDC) added Belgium to its highest risk level, discouraging international travel there for those not fully vaccinated."Because of the current situation in Belgium, even fully vaccinated travellers may be at risk for getting and spreading COVID-19 variants," it said.Последното изречение май ви докарва до полуда, а? Свиквайте....
  —цитат от коментар 17 на pacioglu


  Умника, аз виждам в Белгия за последното денонощие 22 смъртни случая от Ковид. в антиваксърска България май са 166, колкото за водещите държави от целия ЕС сумарно за последното денонощие. Колкото и да се пънкаш е вече ясно и за малките деца, че ваксините работят. То и на теб ти е ясно, ама нали получаваш там някакви стотинки да пишеш против "лошите западни ваксини"...
  Щеше да е смешно, ако не беше трагично.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Започва последната кампания за ваксинирането.
  Вече четох много статии за задължителното ваксане, а тази сутрин слушам по радиото, че според някакво изследване, 57 процента от немците били ЗА.
  На финала сме.
  Мммммда

 47. 47 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Браво на латвийците!Държавните служители трябва задължително да бъдат ваксинирани.Мярката е непопулярна, но който иска да е лидер на обществото и държавата си в трудни моменти трябва да е готов да взема трудни решения, които спасяват живота на хората, а не да бъде колекционер на лайкове...!!!!
  —цитат от коментар 10 на selqnin


  Колко време според теб ще отнеме това да засегне и всички останали? Това е нечувано, дори и задъжлителните ваксини да нямаш, никой няма право да те уволни по тази причина. Камо ли когато говорим за ваксини, които не са задължителни

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2157 Весело

  Виенчани са умни, мъдри, цивилизовани хора!Така се прави!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  Да, мъдри бяха дори, когато качваха евреите по конските вагони?

  В Русия съм! В Русия съм!
 50. 50 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#44] от "T.M.":

  Ама чакай бе, ваксината не даваше ли свобода? Тежко ли е да си се набол и пак да си в локдауни и рестрикции? Докога? Ще свърши ли това някога?

  Громя ваксъри!
 51. 51 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Ето един факт на решение, което предизвиква подозрение, защото не четат световните анализи на медицински лица, за твърде широките възможности да те хване и да прекараш или не.......

 52. 52 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#31] от "cvh501084513":Ама разбира се, когато въпросите станат неудобни или ги заобикаляте или офейквате!
  —цитат от коментар 35 на Vlater


  Аз да те попитам - ти какво ненормално видя в това да се промени дефиницията, така че да се категоризира нов вид препарат като ваксина, след като реално върши същата работа? Антиваксърите се хващат за чисто административни процедури и виждат големите конспирации в тях. Толкова сте ограничени.

 53. 53 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#41] от "...And justice for all":

  А искаш ли да приложим същата мярка и към ваксинираните? Нали сте много сигурни в ефективността, айде да ви видим

 54. 54 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#44] от "T.M.":Ама чакай бе, ваксината не даваше ли свобода? Тежко ли е да си се набол и пак да си в локдауни и рестрикции? Докога? Ще свърши ли това някога?
  —цитат от коментар 50 на pacioglu


  Тежко е и локдауните са заради такива като теб - дето пропагандират против ваксинация.
  Само да те светна, че в исторически план, за да няма пробиви и да е ефективна една ваксина, то трябва да се приложи върху почти цялата част от населението. Никоя ваксина (без значение стара или нова технология) не те защитава на 100%, ако около теб е пълно с потенциални преносители, НИКОЯ!
  И никога смешния ви аргумент "ти нали си ваксиниран, какво те интересуват другите" не е важал, за нито една от ваксините в историята на човечеството.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Поне засега в Испания няма нова ковид вълна. Засега е спокойно.

 57. 57 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#54] от "T.M.":

  Че от кога ваксинираните вече не са преносители?!

 58. 58 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Светът е полудял и отива към нов тип диктатури.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 60. 60 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Аз се чудя на целия тоя напън да се убеждават откровени малоумници да се ваксинират, сакън да не умрат. Ама оставете ги, бе! Оставете ги да мрат!
  —цитат от коментар 37 на ...And justice for all


  Покрай сухото гори и суровото. Проблемът е че утре може да имаш нужда от медицинска помощ за проблем, нямащ нищо общо с ковид и може да не я получиш. Линейка няма да дойде. "Всеки сам си преценя" бачка ако живееш сам на остров.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 63. 63 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#47] от "barter1":

  Всичко е въпрос на законодателство.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 64. 64 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#17] от "pacioglu":

  Болниците в Белгия са пълни заради такива неграмотници като теб

  "По-голямата част от хоспитализираните не са ваксинирани или са само частично ваксинирани", каза Инге Невен, кризисен мениджър, отговорен за реакцията на COVID-19 в Брюксел. "Хората, които са в интензивно лечение, са почти изключително неваксинирани", добави тя."

 65. 65 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  ... Чудя се докъде може да стигне човешката низост...
  —цитат от коментар 34 на pacioglu


  До момента, в който "човекът", волно или неволно (поради неспособност за реално размишляване) започне с пропаганда към човечеството да се отрече от нещо, което отдавна е доказало своята ефективност.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 66. 66 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#17] от "pacioglu":

  "The majority of the people being hospitalised are people who are not vaccinated or (only) partially vaccinated," said Inge Neven, crisis manager responsible for COVID-19 response in Brussels.

  "The people that are in intensive care are almost exclusively people who have not been vaccinated."

 67. 67 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#63] от "nv":

  Каквото и да е законодателството, ако имаш елементарна защита от дискриминация това не може да стане. Все пак говорим за Европейски държави, а не за Тамбукту. У нас нямат право, консултирал съм се с адвокат. А не вярвам да има такива фрапиращи разлики в законодателството на две страни от ЕС, хеле пък точно срещу дискриминация

 68. 68 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  "Латвийският парламент разреши на бизнеса да уволнява работници, които отказват да се ваксинират срещу COVID-19 или да бъдат изпратени на дистанционна работа"

  И изкаралите Кашлицата ли трябва да се ваксинират там за да могат да живеят? Дайте повече конкретика, недейте само да плашите колко ще е страшно ако не се набодем.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#69] от "oolit":

  След коментарите му производителите на ваксини уверено могат да пишат, че ваксината не те предпазва от простащина.

 71. 71 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Уволненията - добре! А разстрел, с конфискация на имуществото, по решение на "трудовия колектив", кога?

 72. 72 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 380 Разстроено

  До коментар [#21] от "cvh501084513":

  В България от край време загиват по 300 души на ден, с Ковид, без Ковид, на сянка, на слънце, при дъжд, сняг, вятър, с ваксина, без ваксина, каквоти и да правиш - 300 души са заминали

 73. 73 Профил на ftc59551993
  ftc59551993
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Тоталитаризъм... отваряйте лагерите.

 74. 74 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Едни (глупави де) се ваксинират, други (още по-глупави де) ходят по църкви и кръчми със сертификат. Друго си е нашенеца - дебела глава, умен та знае ли се и не му требват ни ваксини, ни сертификати. Дай му СВОБОДА, па ако нещо му се случи (все пак и той душа носи), тогава рев до Бога - медицината калпава, лекарите не помагат и въобще има/или нема, все едно такава държава.
  Хитро нали?

 75. 75 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#62] от "cvh501084513":

  Като в допълнение към казаното от вас, заплащането на лечениетъо на въпросните малоумници става с нашите пари, въпреки че му е осигурен вариант за защита.

 76. 76 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Ха сега де! Нашите попове са в шах! Гръцките другари вече искат тест за вход в църква, а нашите досега тръбяха, че никаква зараза не може да вирее в храма господен и затова даваха на всички да лапат лъжицата. И те сега не знаят какво да кажат :)

 77. 77 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#54] от "T.M.":Че от кога ваксинираните вече не са преносители?!
  —цитат от коментар 57 на barter1


  От кога пък всички ваксинирани са преносители? Прекалено много се преекспонират тези пробиви във ваксината. Учените са казали, че е възможно , а не че е 100% правио това ваксинираният да е преносител!!!

 78. 78 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 178 Неутрално

  До коментар [#52] от "T.M.":

  Ами защото реално не върши същата работа. Имунитета от ваксината е "стелизиращ" тоест предотвратява разпространението на заболяване и обикновено е с еднократно приложение.
  Този нов препарат не предотвратява разпространението, и не предпазва от тежко протичане и трябва да се подновява на всеки 4-6 месеца. Следователно не може да се нарече ваксина. По твоята дефиниция хапче което лекува заболяване също може да се нарече ваксина след като върши същата работа.

  До коментар [#61] от "cvh501084513":

  Както казах, продължаваш да заобикаляш да отговориш конкретно на това което съм постнал, нима нямаш валидни аргументи? Защо ли не се учудвам.

 79. 79 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 380 Любопитно

  До коментар [#75] от "tsvetko_51":

  Понеже ти си много интелигентен, ще ти го кажа само веднъж!!!
  Не е проблем ваксината, проблем е докъде ще стигнеш да си задържиш зеления "докимент"!!
  Както в мномента си от умните, системата много бързо може да те изплюе и да се наредиш до "малоумниците", както вечре си класифицирал една част от хората

 80. 80 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Вече официално властите ти казват: ваксините не работят, поне не така, както те лъжехме декември 2020. Връщане към нормалното няма да има. След 2 години ще си забравил какво е ''нормално''.

 81. 81 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Уволненията - добре! А разстрел, с конфискация на имуществото, по решение на "трудовия колектив", кога?
  —цитат от коментар 71 на ivanpopov


  Скоро, чакай овчия мозък да свикне първо с едното

 82. 82 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 349 Неутрално

  Голям зор за тея сертификати..Аман вече!

 83. 83 Профил на Paines Prosta
  Paines Prosta
  Рейтинг: 166 Неутрално

  До коментар [#76] от "Smoke":


  Ха сега де! Нашите попове са в шах! Гръцките другари вече искат тест за вход в църква, а нашите досега тръбяха, че никаква зараза не може да вирее в храма господен и затова даваха на всички да лапат лъжицата. И те сега не знаят какво да кажат :)
  —цитат от коментар 76 на Smoke


  Не са всяка църква си е отделна пък и тук българите и без това не влизат че и властите да задължат.

 84. 84 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#75] от "tsvetko_51":

  ТАКИВА УМНИЦИ КАТО ТЕБ ПРЕЗ 17 ВЕК БИХА НОСИЛИ ДЪРВА НА КЛАДИТЕ А ПРЕЗ 1943 БИХА ДОКЛАДВАЛИ ЕВРЕЙ. ДЕРЗАЙТЕ ХУНВЕЙБИНИ МНОГО СТЕ СИЛНИ СТЕ.ИСКАТЕ ДА НИ ДОКАРАТЕ ДО ПОЛОЖЕНИЕТО КОГАТО ВСИЧКИ СА ЛУДИ ,НИКОЙ НЕ Е ЛУД ,ДА ,АМА НЕ

 85. 85 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#71] от "ivanpopov":

  За съжаление точно тази е посоката и може би по-скоро отколкото си мислим

 86. 86 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  От кога пък всички ваксинирани са преносители? Прекалено много се преекспонират тези пробиви във ваксината. Учените са казали, че е възможно , а не че е 100% правио това ваксинираният да е преносител!!!
  —цитат от коментар 77 на T.M.


  Не знам за кои учени говориш. Ей туканка виж какво казват:
  THE NEW DATA SAYS THAT A FULLY VACCINATED PERSON WHO EXPERIENCES A BREAKTHROUGH INFECTION CAN SPREAD THE VIRUS JUST AS MUCH AS AN UNVACCINATED PERSON.

  https://publichealth.jhu.edu/2021/new-data-on-covid-19-transmission-by-vaccinated-individuals

 87. 87 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#62] от "cvh501084513":Като в допълнение към казаното от вас, заплащането на лечениетъо на въпросните малоумници става с нашите пари, въпреки че му е осигурен вариант за защита.
  —цитат от коментар 75 на tsvetko_51


  Не съм опрял баш на ТВОИТЕ пари. Напротив - като тегля равносметка за изминалите три десетилетия, от моите вноски са лекувани поне 30 човека (средно в страната), а аз съм ползвал ресурса под 5%.

 88. 88 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#58] от "4okuto":

  технотронно дигитална дикататура с НИСЪК ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК Е КРАЙНАТА ЦЕЛ НА ЗАНЯТИЕТО,ТОЕСТ НЯМА ДА ПОТРЕБЯВАТЕ АВТОМОБИЛИ,ВАКАНЦИИ, ИМОТИ ,ЩЕ ПОТРЕБЯВАТЕ ВИРТУАЛНИ ЗАБАВЛЕНИЯ ,ДРОГИ ,ВАКСИНИ НЯМА ДА ИМАТЕ ПРАВА НА СВОБОДА НА СЛОВОТО НА ПРОТЕСТ,НА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НА ТЯЛОТО ,НО ПЪК ЩЕ МОЖЕТЕ ДА СИ СМЕНИТЕ ПОЛА ГРАТИС,ЗА СМЕТКА НА КАСАТА(ЕСТЕСТВЕНО ЗА КАРИЕСИ ПАРИ НЯМА).КАКТО ВИДЯХТЕ ВЕЧЕ УСПЯХА ДА ОТМЕНЯТ ВСИЧКИ КОНСТИТУЦИОННИ ПРАВА В ЦЕЛИЯТ ЗАПАДЕН СВЯТ, ВЕЧЕ ВЪВЕДОХА И НОВ ГЛОБАЛИСТКИ ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ СТОЯЩ НАД НАЦИОНАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ И СМЕ САМО В НАЧАЛОТО .

 89. 89 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1542 Весело

  А представяте ли си, какъв рев щеше да е ако в България нямаше достатъчно ваксини?
  Тези дето сега реват, “защо ни ваксинират”, тогава щяха да реват, “защо няма ваксини”.
  Протестърите са си протестъри при всички случаи. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

 90. 90 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#39] от "ck2013":

  КОЙ Е ГОВЕДО? ,КОИТО СЕ ДЪРЖИ КАТО ГОВЕДО .И КОЙ СЕ ДЪРЖИ КАТО ГОВЕДО -КОЙТО СИ ДАВА ТЯЛОТО НА СТОПАНИТЕ МУ ДА СИ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ С НЕГО.

 91. 91 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1542 Весело

  Не съм опрял баш на ТВОИТЕ пари. Напротив - като тегля равносметка за изминалите три десетилетия, от моите вноски са лекувани поне 30 човека (средно в страната), а аз съм ползвал ресурса под 5%.
  До коментар [#87] от "ivanpopov":

  Ами да Ви вдигнеме паметник.

 92. 92 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  [quote#87:"ivanpopov"][/quote]

  Да не би да чакаш Refund? Това е солидарна система, така работи. Никой не получава колкото дава. Едни - повече, други - по-малко. Както се случи. Ако не ти харесва, не плащай вноски. Само че ако допреш до болница да не те заболи корема като ти дадат сметката

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  До коментар [#63] от "nv":Каквото и да е законодателството, ако имаш елементарна защита от дискриминация това не може да стане. Все пак говорим за Европейски държави, а не за Тамбукту. У нас нямат право, консултирал съм се с адвокат. А не вярвам да има такива фрапиращи разлики в законодателството на две страни от ЕС, хеле пък точно срещу дискриминация
  —цитат от коментар 67 на barter1


  По добре свиквай. В Австрия вече не можеш да си намериш работа в здравеопазването ,ако не си ваксиниран. Във всички домове за болни и стари хора сите пациенти ги ваксинираха и с бустерната доза. Набързо, за една седмица ги приключиха. И защо тогава аз да се ваксинирам? Нали те са защитени, а аз ходя с намордник по десет часа на ден?
  Поздравявам умните хора, дето навреме платиха на докрор, за да ги уж ваксинира и така да се водят "свободни". Сега да гонят михаля ченгета и служби разни. Недоказуемо е.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 95. 95 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Неваксинираните сте един вид подчовеци- унтерменши, трябва да го приемете. Но за разлика от евреите, имате възможност по елементарен и бърз начин да промените този неблагоприятен вам статут.
  —цитат от коментар 93 на schwimmwagen


  Такива като теб само ме убеждават в правотата на възгледите ми. Ти да не си българския Брейвик бе...че ще решаваш кой е unter- или übermensch?!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 96. 96 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3077 Весело

  Спокоен съм за моята зимна ваканция в Австрия, нековидните простаци ще си седят вкъщи.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 97. 97 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#52] от "T.M.":Ами защото реално не върши същата работа. Имунитета от ваксината е "стелизиращ" тоест предотвратява разпространението на заболяване и обикновено е с еднократно приложение. Този нов препарат не предотвратява разпространението, и не предпазва от тежко протичане и трябва да се подновява на всеки 4-6 месеца. Следователно не може да се нарече ваксина. По твоята дефиниция хапче което лекува заболяване също може да се нарече ваксина след като върши същата работа. До коментар [#61] от "cvh501084513":Както казах, продължаваш да заобикаляш да отговориш конкретно на това което съм постнал, нима нямаш валидни аргументи? Защо ли не се учудвам.
  —цитат от коментар 78 на Vlater


  Не съм съгласен, за да се види как работи ваксината, трябва първо да е ваксинирана по-голямата част от населението, защото в такъв случай дори да има пробиви, вирусният товар няма да е голям и пак заразата няма да се разнася. Това се отнася за абсолютно всички ваксини, не е специално за иРНК или аденовирусните!
  Та в този ред на мисли, откъде знаеш ти, че ваксините не работят, при положение, че тук сме ваксинирани едва на 20%?

 98. 98 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Неваксинираните сте един вид подчовеци- унтерменши, трябва да го приемете. Но за разлика от евреите, имате възможност по елементарен и бърз начин да промените този неблагоприятен вам статут.
  —цитат от коментар 93 на schwimmwagen


  Те и на евреите сигурно това са им обяснявали когато са им връчвали жълтите звезди.

 99. 99 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#93] от "schwimmwagen":

  За това говорим. За жалост такива като този вече не са малко дори в България. Ако крайностите продължат да вземат връх, неминуемо ще стигнем и да войни.

 100. 100 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 429 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK