"Багдад ще дойде при вас": защо хиляди мигранти са в Беларус законно, но не могат да излязат

"Багдад ще дойде при вас": защо хиляди мигранти са в Беларус законно, но не могат да излязат

© ReutersСлед кратко затишие мигрантите, пристигнали със самолети в Беларус и опитващи се да влязат в Европейския съюз, отново привлякоха вниманието на Европа. Търсещите убежище започнаха да щурмуват границата - събраха се стотици, очакват се още хиляди.


Германските служби оценяват броя на пристигащите на мигранти в Беларус на между 800 и 1000 дневно. Хиляди опитаха досега да пресекат границите с Полша, Латвия и Литва - само властите във Варшава говорят за 15 хил. опита да се пресече от август насам. По оценка на ТАСС от януари насам в Полша са опитали да влязат 30 хил. души.


За Варшава това е проблем на националната сигурност, за Вилнюс и Рига - тежко изпитание. Западът застава зад балтийските страни и определя действията на Лукашенко като "хибридна война". Открити доказателства не се предоставят, но общоприетото схващане, изразявано от европейските лидери или наблюдатели в различни страни е, че Минск използва мигрантите като оръжие за натиск заради наложените санкции.
Зад апокалипсиса, който обрисува полското правителство, и заглавията и видеорепортажите за "армията от нелегални мигранти", несравнима с кризата от 2015 г., се крие съдбата на хиляди иракчани и жители на други държави, влезли в държавно спонсорирана схема за фактически трафик на мигранти.


Защо мигрантите са в Беларус, откъде идват и какво ги очаква?


Минск се напълни с иракчани


В началото на лятото Лукашенко обяви, че вече няма да бъдат спирани мигрантите, опитващи да стигнат от Афганистан, Иран или Ирак до Европейския съюз. Към тях - първо по границите на малките балтийски държави, а след това по полските - се присъединиха опитващи се да стигнат блока от държави в Централна Африка, Сахел и други места на произход.


Журналисти говорят за "групови визи", издавани на десетки сирийци и иракчани. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" разказва за споделяни в социалните мрежи клипове или снимки от Минск - град, пълен с чужденци; например видео със спор между мигранти е озаглавено "Окупацията на Минск започна". В друго се появява шегата, че "Ако не си бил в Багдад, Багдад ще тойде при теб". Част от жителите се оплакват, че мигрантите оставят боклуци след себе си, влизат в пререкания, някои продават наркотици или крадат.


Такива оплаквания има от всеки град, станал интересен за туристи, трудови мигранти или превърнал се в транзитна или крайна точка за търсещи убежище и те не представят непременно мнозинството чужденци. Беларус обаче досега не бе транзитна - нито "туристическа" - дестинация.


Внезапно светът забеляза, че в страната прииждат съвсем законно хора, които след това опитват да напуснат незаконно.


От Ербил до Анкара и Дамаск


Този огромен "туристически" интерес осезаемо се пренасочи към Полша в последните месеци, след като фокусът бяха Литва и Латвия през лятото. За достигане но тази дестинация пристигналите в Беларус плащат прескъпо: най-малко 3000, но според други информации в отделни случаи сумите достигат до 10 хил. или 12 хил. долара. В Рига, Вилнюс и Варшава смятат, че мигрантите никога не биха се справили сами в граничните региони.


Колко точно са мигрантите по беларуската граница в момента, е спорно; европейски гранични представители говорят за между 1000 и 5000 души. Според Варшава броят клони по-скоро към 4000.


Разследвания посочиха връзки с държавни туроператори, посолства и консулства и санкционираната от ЕС авиокомпания "Белавия". За държавно участие говори например беларуската инициатива ByPol на бивши кадри на силите за сигурност; според нейни представтели агенти на КГБ събират "туристите" от хотелите и ги пращат на границата; в някои случаи това става с такси. Литва директно обвини Лукашенко, че режимът му е част от процеса.


Мигрантите в Беларус се оказаха въвлечени в схема за трафик на хора, в която, според западни представители, участват беларуските власти и чужди авиокомпании.

© Reuters

Мигрантите в Беларус се оказаха въвлечени в схема за трафик на хора, в която, според западни представители, участват беларуските власти и чужди авиокомпании.


За мястото на Москва в процеса няма единодушие. Няма доказателства, че Русия участва пряко в трафика на мигранти. Беларуски активисти твърдят обратното, като според тях процесът се води в координация между Федералната служба за сигурност (ФСБ, наследник на КГБ) в Русия и беларуската КГБ (която не смени името си).


Москва освен това поддържа политиките на Минск - за разлика от тези на Варшава, обвинена отново днес в нарушение на човешките права и изтласкване на мигранти по границата. Руският президент Владимир Путин говори с Лукашенко по-рано днес и изрази безпокойство от "тревожните факти" на беларуско-полската граница и жестокостта към цивилни хора, а руският първи дипломат Сергей Лавров призова ЕС да плати на Беларус, за да бъдат върнати мигрантите.


Разговорите с отделни държави няма да решат проблема


Заради кризата Ирак затвори преди няколко дни консулствата на Беларус в Багдад и Ербил. Тази стъпка бе разтълкувана от опозицията като знак, че търпението на Багдад спрямо Минск се изчерпва. Особено силна фрустрация издаваха реакциите на иракските власти още през лятото, когато бе обявена схемата и когато Европейският съюз опита да преговаря с тях. Тогава външното министерство в Багдад предупреди, че няма как да попречи на иракчаните да пътуват в чужбина.


"Багдад ще дойде при вас": защо хиляди мигранти са в Беларус законно, но не могат да излязат

© Reuters


По-късно полетите между Багдад и Минск рязко намаляха. Мярката бързо обхвана "летните" от други градове в Ирак, които можеха да превозят хиляди до Беларус през октомври; Багдад наскоро обяви и че работи, за да образова гражданите си за рисковете от миграцията и за създаване на кампания срещу подвеждащите жителите трафиканти. Потокът бързо се прехвърли към алтернативни маршрути - през Дамаск и Истанбул.


Така Ирак отдавна не е единствената възможност за приток на мигранти със самолет в Беларус. Независимо от това Германия обяви преди десетина дни успех в преговорите с Ирак за спиране на полети до Минск (макар иракското издание "Ал Форат" да отбелязва, че последва реакция от Багдад). Подобни разговори в Дамаск и Анкара няма непременно да дадат същия резултат. Берлин говори за отменени от Йордания чартерни полети до Минск след разговори с властите, но не даде подробности.ЕС не е напълно лишен от инструменти. Днес държавите в блока одобриха премахване на визовите облекчения за пътуване до Шенген за беларуски представители. Обмислят се още санкции срещу държавния превозвач "Белавия", а и срещу авиокомпании, помагащи за транспортирането на мигранти, от Турция и Обединените арабски емирства (последната възможност се проучва от Брюксел в момента). Друга стъпка - на която и арабските медии обърнаха сериозно внимание днес - бе наблюдението на над 20 държави
за полетите до Минск
, включително за заетостта на обратните полети. Вицепрезидентът на комисията Маргаритис Схинас и върховният външнополитически представител Жозеп Борел също така ще обиколят няколко столици за разговори с властите.


Дори и това да се потвърди, със затварянето на една врата лесно може да се отвори друга.


Миналата седмица сирийската агенция САНА съобщи за посещения на посланиците на Сирия и Палестинската власт в беларуското външно министерство, обсъждано е укрепване на сътрудничеството предвид санкциите срещу Беларус.


"Багдад ще дойде при вас": защо хиляди мигранти са в Беларус законно, но не могат да излязат


Дали това има общо със схемата за трафик и дали ще доведе до увеличаване на полетите, е трудно да се докаже. Същевременно "Дойче веле" и "Велт ам Зонтаг" писаха вчера, че Беларус се припомня да обслужва 40 седмични полета от Истанбул, Дамаск и Дубай до март. Това би било удвояване на броя на полетите, които преди през зимата на 2019/2020 г. бяха средно 17 на седмица. Срещите с близкоизточни държави в този момент напомнят, че Беларус поддържа топли контакти в региона и може да се възползва от това.


Къде ще отидат мигрантите


Въпросът се усложнява от съдбата на мигрантите. Къде могат да отидат, ако не бъдат пуснати в Европейския съюз? какво ще прави Беларус с хиляди - или десетки хиляди - от Азия и Африка, мнозина от които навярно имат еднопосочен билет, още по-малко - с какво да си платят връщането. Беларус едва ли би могъл да плати тези полети.


Според Азаров от ByPol, с когото разговаря ФАЦ, натискът ще се облекчи. Полската граница е по-добре охранявана от литовските и латвийските, а в Беларус никой не иска мигрантите. Вестникът отбелязва, че в подкрепа на тази нагласа Минск прекрати миналия месец практиката да се издават визи на граждани на Афганистан, Египет, Иран, Йемен, Нигерия, Пакистан и Сирия след пристигане на летището.


Задържането на хиляди мигранти в Беларус само може да нажежи общественото недоволство преди предстоящия референдум за промяна на конституцията и, вероятно, предсрочни президентски избори.


"Багдад ще дойде при вас": защо хиляди мигранти са в Беларус законно, но не могат да излязат

© Reuters


Още по-тревожна за правозащтници и доброволци на неправителствени организации е съдбата на самите мигранти, независимо дали са опитали да преминат границата или не. Причината е, че температурите падат.


Увеличават се случаите на открити измръзнали мигранти в гранични райони. "Ройтерс" разказа в края на октомври за съдбата на мигранти от Сомалия и други страни, изтикани от Полша обратно в Беларус. Пред тях назрява въпрос, който се наложи да решават и търсещи вход в ЕС през други точки като Турция и Босна и Херцеговина - как ще се справят с тежката зима. Координатор на полска неправителствена организация обяснява, че може да се очакват нови смъртни случаи, след като имаше измръзнали по границата.


"Все повече хора са гладни и обезводнени. Условията се влошават," казва Якуб Сечко от мрежата "Медици на границата". Мигранти разказват, че някои нямат обувки - сомалиец, изкълчил крака си при пресичане на границата, си спомвя, че няколко души били изпратени в болница с хипотермия.


Междувременно руският външен министър Сергей Лавров предложи Европейският съюз да обмисли с Беларус сделка, подобна на тази с Турция, но това би било трудно осъществимо.


"Багдад ще дойде при вас": защо хиляди мигранти са в Беларус законно, но не могат да излязат

© Reuters

Ключови думи към статията:

Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Лукашенко ги е довел в Беларус , да се погрижи за тях .Може да ги назначи да го пазят от беларуският народ.

 2. 2 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Ордите прииждат.Ако не бяха източноевропейски държави гранични с Беларус отдавна щяха да са влезли в ЕС.

 3. 3 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1398 Любопитно

  "За мигрантите най-големият проблем е какво ще правят през зимата."
  Ми някой животни отлитат на юг други се адаптират към студената среда ;)

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  Тази хибридна война на Лукашенко/ и Москва/ трябва да се тушира с колкото се може по-твърди средства!ЕС тряба да си изгради цялостна стратегия как да се действа при такъв тип кризи и това задължително минава през създаването огради по външния периметър на ЕС!!!!

 5. 5 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  До коментар [#1] от "lout66":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3074 Любопитно

  Защо никой не повдига въпроса кой плаща воаяжа на мигрантите и джобните им пари с които да си плащат хотелите в Минск? Със сигурност не е Беларус който не може да си го позволи. Това го правят ислямски режими като този в Турция за които Лукашенко е един полезен идиот покрай когото могат да отворят още един фронт срещу Русия.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 8. 8 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Да мръзнат, да умират, не ме интересува, това са престъпници, който иска в Европа, има си легални начини. Тръгнал си незаконно да нахлува в чужда държава - НИКАКВА МИЛОСТ !!

  Милостта е слабост - смилиш ли се над тези и ги пуснеш, ще дойдат още 10 пъти по толкова.

 9. 9 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1398 Любопитно

  Тази хибридна война на Лукашенко/ и Москва/ трябва да се тушира с колкото се може по-твърди средства!ЕС тряба да си изгради цялостна стратегия как да се действа при такъв тип кризи и това задължително минава през създаването огради по външния периметър на ЕС!!!!
  —цитат от коментар 4 на bat_plamen


  ама тя природата си има решение който не може да се адаптира се изнизва на топло или умира милиони години примери за решението ;)

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 10. 10 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Защо никой не повдига въпроса кой плаща воаяжа на мигрантите и джобните им пари с които да си плащат хотелите в Минск? Със сигурност не е Беларус който не може да си го позволи. Това го правят ислямски режими като този в Турция за които Лукашенко е един полезен идиот покрай когото могат да отворят още един фронт срещу Русия.
  —цитат от коментар 7 на Julian Mall


  Плащат тези, които плащат и на НПО-тата, то не е труден отговорът на този въпрос.

 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6283 Неутрално

  Изключително мръсна дейност на Лукашенко.
  Гнусно и отвратително деяние!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Поляците и балтийците са добри хора, носители на европейските ценности и накрая ще пуснат мигрантите в страната си. Все пак това са хора, които търсят по добър живот, а Полша и Прибалтика се нуждаят от лекари, програмисти и инженери.
  Не е човечно да бъдат оставени в Белорус, където цари свиреп комунизъм и нито се зачитат културни особености, нито пък има повече от два джендъра.
  Освен това Минск е в топ 5 на градове с население над милион по безопасност и няма добро поле за изява на нелицензирани фармацевти.

 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Пътуване на мигранти до Минск със самолет си е трудно позволим лукс. По-скоро са минали през Украйна.

 14. 14 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Полското решение на имигрантската криза работи - армия по границата и стена. Полша не за пръв път пази Европа от нашественици. Респект.

 15. 14 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  Лукашенко ги е довел в Беларус , да се погрижи за тях .Може да ги назначи да го пазят от беларуският народ.
  —цитат от коментар 1 на lout66


  С какво ще им плаща. С навлеците Батьката си сложи сам таралеж в гащите и този път наистина може да падне от власт ако продължи да прибира ислямските навлеци с което да настройва белорусите против себе си.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 16. 16 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Да мръзнат, да умират, не ме интересува, това са престъпници, който иска в Европа, има си легални начини. Тръгнал си незаконно да нахлува в чужда държава - НИКАКВА МИЛОСТ !! Милостта е слабост - смилиш ли се над тези и ги пуснеш, ще дойдат още 10 пъти по толкова.
  —цитат от коментар 8 на Alex Ivanov


  Не 10 пъти,а 100 хиляди пъти пъти по толкова ще дойдат ако разрешат безконтролно преминаване в ЕС.

 17. 17 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2519 Неутрално

  Убеден съм, че всичко това са разсейващи маневри. Путен готви нещо. Някаква нова война се готви от бункерни пенсионер.

  "Чуждестранен агент"
 18. 18 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#10] от "Alex Ivanov":

  На НПО-тата парите стигат най-много за спасителен кораб с който да прибират пътуващите с лодките. Да плащат самолетни билети и джобни нямат средства.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 19. 19 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  защо хиляди мигранти са в Беларус законно, но не могат да излязат
  ===========

  Това няма абсолютно никакво значение, паразитите са вътрешен проблем на Беларус.
  За всички извън Беларус, единственото важно нещо е паразитите да не излязат от Беларус.

 20. 20 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#10] от "Alex Ivanov":На НПО-тата парите стигат най-много за спасителен кораб с който да прибират пътуващите с лодките. Да плащат самолетни билети и джобни нямат средства.
  —цитат от коментар 18 на Julian Mall


  НПО принципно нямат и 1 долар. Те са изцяло на издръжка от едни хора. Същите хора плащат и разходите на нашествениците.

 21. 21 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  Бах това нагло джудже, ЕС да платял репатрирането. Който ги е докарал, той да си ги връща. Единствената задача на ЕС е, да не допусне нито един на своя територия- ако трябва и със силови средства. Подозирам, че белоруските пацани много им се кефят, скоро някой правозащитен комитет ще завие на умряло.

 22. 22 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Горките хорица. Жертва на изрода Лукашенко, за когото човешкият жовот и съдба нямаз значение. Единствено има значение той да е на власт.

 23. 23 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Няма да издържат дълго. Не са свикнали на такава люта зима. Не е като в Лезбос.

 24. 24 Профил на Просто денег нет
  Просто денег нет
  Рейтинг: 485 Весело

  Дребния плешивец ги натресе на другия мислейки, че лесно ще преминат през Полша в EU, а сега му гледа сеира!

  Да са оправят плешивите диктаторчета!

 25. 25 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 897 Неутрално

  А така, Меркел вика: "Идвайте", Лукашенко я подкрепя. Сега КОЙ е виновен?

 26. 26 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dimitar Kunev":

  е такива като тебе

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 27. 27 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Докато диктаторите не се унищожат,
  свободните народи няма да се успокоят.

 28. 28 Профил на Божикравов
  Божикравов
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Защо никой не повдига въпроса кой плаща воаяжа на мигрантите и джобните им пари с които да си плащат хотелите в Минск?
  —цитат от коментар 7 на Julian Mall

  Самите мигранти плащат хиляди долари на калпак -- от тях идват парите. Въпросът е кой прибира тлъстия дял, след разходите за самолетните билети.
  Мустакатият колхозник в Минск май ще се окаже най-крупният трафикант на хора в историята.

  СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ.
 29. 29 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Бабичката прие 4-5 МИЛИОНА непроверени мигранти. Сега за по 1000 са се закъхарили, все едно е дошъл краят на света. Лицемери нафли. Приберете хората и им раздайте мечета! Те нещо по-малко ли са от другите дошли преди 5 години?!?

 30. 30 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Мустакатият диктатор в опит да навреди на ЕС си вкара автогол. Но играта със съдбата на хиляди бягащи от война и бедност ще му изиграе лоша шега.

 31. 31 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Който ги е докарал с еднопосочни билети, сега да ги върне обратно безплатно.

 32. 32 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Няма ли да има статия и за хилядите мигранти, които нахлуват в САЩ от Мексико?!? По 150 000 на месец влизат. Даже ги разселват със самолети другарите на байГън!

 33. 33 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#30] от "EU Fighter":

  ЕС направи голяма простотия като наложи санкции на Беларус. Сега Полша и Прибалтика ще трябва да поемат ответния удар на Братушките от Белорусия.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  На полско-арабската граница
  Завързал упорни боеве на полско-белоруската граница сборният арабски корпус не оставя опитите да разкъса отбраната на поляците, които след отстъплението си от Афганистан оборудваха отбранителни позиции на своята граница. Страните прехвърлят резерви към линията на фронта. Полското командване е съсредоточило на границата до 16 хил. щика регулярни и спомогателни войски. Сборният арабски корпус има в авангард до 5-6 хил. сапа и лопати и 10-12 хил. в резерв с много разтегнати линии за снабдяване Брест-Кандахар и Брест-Ербил. Засега господства тенденция към позиционност в сила недостиг у настъпващите на тежка техника за преодоляване на редовете бодлива тел. Предвид това върви оборудване на стационарни позиции с установка на ДЗОПове (дърво-землени опорни палатки), където ще се извършва натрупване на жива сила за следващи активни настъпателни действия. Противникът чрез високоговорители се опитва да разпропагандира настъпващите и ги деморализира. Настъпващите скандират, че Ангела Меркел е обещала, че всички тях ги чакат в Германия.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#11] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Подкован е от другаря Путин.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 37 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alex Ivanov":


  има си легални начини. Тръгнал си незаконно да нахлува в чужда държава - НИКАКВА МИЛОСТ !! Милостта е слабост - смилиш ли се над тези и ги пуснеш, ще дойдат още 10 пъти по толкова.
  —цитат от коментар 8 на Alex Ivanov


  Звучи логично, но веднага се сещам, че това са и аргументите на американските конгресмени, като обясняват защо не махат визовия режим за българи.
  Джъст сеинг...

 38. 38 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2409 Весело

  Изключително мръсна дейност на Лукашенко. Гнусно и отвратително деяние!!!
  —цитат от коментар 11 на Незнайко в Слънчевия град


  Защо, нали ги поканихте??

  В Русия съм! В Русия съм!
 39. 39 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  [quote#28:"Божикравов"][/quote]

  Ти да не мислиш, че тия голтаци имат такива средства ??!

  Плащат господарите на НПО. Всичките канали се финансират от тях, в Средиземно море даже и ги превозват лично до Европа.

 40. 40 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Руските тролове налазват темата. С по две имена и снимка.
  Защо не пищете, че тия мигранти са доста ловки, нагли и нахални. Те са не само трафикирани, но и участници в трафик.

 41. 41 Профил на Гошо
  Гошо
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#1] от "lout66":

  ами грижи се , прави точно това което искат ,показва им къде е пътя за Полша ,да не объркат и хванат за Русия

  ГоШо
 42. 42 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 792 Весело

  Който ги е докарал с еднопосочни билети, сега да ги върне обратно безплатно.
  —цитат от коментар 31 на half truth


  Братушката ще ги върне.
  От Варшава за Багдат.
  Ама полските „Янко“ и „Перата“ не пускат иракчаните до самальота.

  До коментар [#31] от "half truth":

 43. 43 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Който и да плаща за воаяжа на мигрантите...
  руският външен министър Лавров искал ЕС да поеме разноските
  за пристигналите в Беларус (страна неготова за членство в ЕС).

  Ако туй се бързо се случи (повече светът научи колко хубаво е там),
  риск от имигрант-поток, по-голям, неовладян.

  Ни тъй, ни инак.
  §22

  До коментар [#7] от "Julian Mall":

  Защо никой не повдига въпроса кой плаща воаяжа на мигрантите и джобните им пари с които да си плащат хотелите в Минск?
  Със сигурност не е Беларус който не може да си го позволи.

  Това го правят ислямски режими като този в Турция
  за които Лукашенко е един полезен идиот
  покрай когото могат да отворят още един фронт срещу Русия.

 44. 44 Профил на Гошо
  Гошо
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#19] от "Ментор":

  е да ама паразитите нещът да паразитират в Беларус ,било под тяхното достойнство

  ГоШо
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на anticomunist
  anticomunist
  Рейтинг: 586 Любопитно

  Естествено кои друг освен Русия(която нищо не знае по въпроса)има интерес да дестабилизира европеиския съюз,предшният път ДОГАН ги изнуди да му плащат , сега ЛАВРОВ ги бил посъветвал да плащат,,а Дано да не влезнат в ЕУ,но да останат в Беларус та да си го начукат сами братушките да ги видя ,как ще се оправят те със тях.

 47. 47 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alex Ivanov":
  —цитат от коментар 37 на iazdakaja


  Те пък щото българите ще си счупят краката да работят нелегално в САЩ.При условие,че могат да работят легално в държавите от ЕС,Швейцария,Норвегия.

 48. 48 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Тази руско-беларуска завера ще изяде главата на Лукчо. Беларусите ще му го изкарат презноса.

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 49. 49 Профил на Гошо
  Гошо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#30] от "EU Fighter":

  какъв автогол си е вкарал бе ,емигрантската армия е на границата на Полша ,въпрос на време е да пробие телената ограда ,поляците знаят че тия само ще минат през Полша
  За сега Полша си прави сметката да изкара някое евро че защитава Европа /непрекъснато го повтарят / ,ама Европа си прави оглушки и ако продължава ще видиш как тихомълком ще ги пуснат

  ГоШо
 50. 50 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ментор":е да ама паразитите нещът да паразитират в Беларус ,било под тяхното достойнство
  —цитат от коментар 44 на Гошо


  То и за беларусите не е достойно даседят при колхозника....

 51. 51 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  Самите мигранти плащат хиляди долари на калпак -- от тях идват парите.
  —цитат от коментар 28 на Божикравов


  Тези пари те не ги вадят от джоба си защото бягат от мизерия и глад. Дават им ги ислямски фондации.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 52. 52 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Какво друго умее да прави руската империя освен да изнася войни и конфликти? Когато хората не са ценност, всичко е лесно. Това сега се случва и с употребените мигранти. Които при това са си платили, за да бъдат употребени. Гнусна работа, но характерна за руската политика.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 53. 53 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Браво на поляците!
  Основната цел на Путин и Лукашенко е дестабилизация на Европа.
  И за това не се жарлят средства. Всеки от тези "нещастници" има облекло и телефони, които много европейци не могат да си позволят.
  В Германия вече от много места в социалните мрежи има съобщения, че те приличат на войскови поделения. Имат нахалството да тренират всеки ден в парковете на големите градове.

 54. 54 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Типичен пример за вечната дружба на ислямета и комунета

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 55. 55 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Лукашенко ги е довел в Беларус , да се погрижи за тях .Може да ги назначи да го пазят от беларуският народ.
  —цитат от коментар 1 на lout66


  Лукашенко , интервю: 9 ноември..

  "Президент Белоруссии Александр Лукашенко заявил о работе в ЕС мафиозной структуры, которая обеспечивает транзит беженцев с Ближнего Востока через Белоруссию.

  "Там в самолет посадят, самолет сюда прилетит, здесь их возьмут, на границу отвезут, через границу переведут, и там их принимают уже свои . И все за деньги", — рассказал он в интервью главному редактору российского журнала "Национальная оборона", военному эксперту Игорю Коротченко.

  Лукашенко отметил, что соответствующие услуги дорого оплачиваются.
  "Это же не бедные люди едут оттуда. А если и бедные, то им собрали деньги.
  И мы эту цепочку полностью отслеживаем.
  Те, кто в Польше (их же они уже поймали и даже вынуждены были объявить, кто они). Там не было белорусов, и всего два россиянина.
  А десятки транзитеров, которые людей подкидывают,
  — это немцы и прежде всего поляки, еще и украинцы, литовцы", — заявил он.
  По его словам, этим занимается масштабная структура с ячейками в Германии, Франции и других государствах."

 56. 56 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#47] от "Мусаши":


  Те пък щото българите ще си счупят краката да работят нелегално в САЩ.При условие,че могат да работят легално в държавите от ЕС,Швейцария,Норвегия.
  —цитат от коментар 47 на Мусаши


  Точно, нали това казват и тия горе от снимката: Пуснете ни в Германия (като българите) и ние ще се кротнем (като българите).

  Да размахваш пръст на другите е доста по-трудно, ако първо се погледнеш сам в огледалото.

 57. 57 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Само да ви кажа, че това за поляците е дюшеш в спора с еврозелките! Още един коз в ръцете им. Манна небесна. :-)

 58. 58 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Неутрално

  "Багдад ще дойде при вас": защо хиляди мигранти са в Беларус законно, но не могат да излязат
  =============
  Наистина ли казвате, че не могат да се върнат там, откъдето са дошли?
  Нали са на екскурзия?
  Европа не е длъжна да ги приеме и храни за техен и на Лукашенко кеф!
  Когато ние имахме проблеми, никой не ни прибираше да ни обслужва, затова не се чувствам гузен.
  Малцината български бегълци, доколкото ги имаше, поне бяха готови до работят.
  Тези са със специфичен профил.

  Еретик
 59. 59 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  Направо се дивя колко лесно мнозина ги лъзгат в улея...

  Значи, колеги, в последните години доста МИЛИОНИ мигранти се изсипаха в ЕС, сега някакви си 1,000-2,000, нека са 10,000 души, щели били да го преобърнат...

  Страшна нищета на разума и триумф на полезния идиотизъм...

 60. 60 Профил на lobster
  lobster
  Рейтинг: 119 Неутрално

  Кой им покрива превоза? Ние и всички други които плащаме даък Россия било чрез газови договри за десетилетия, поправки на летящи военни ковчези, удълбавания на канали към разни ТЕЦ-ове, пустеещи праисторически атомни централи ... аре стига толкова.

  Трябва да си много наивен ако мислиш че Лукашенкото може да им покрие пътя дори и от летището в Минск до границата с Полша и Литва. А неговата кочинка си е дял от колхоза на изток, така че без разрешение от ботокс джуджето нищо не става.

  Бизнесмен-комунист и религиозен комунист влизат в един бар. Кой е по-жадния?
 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Щом са законно в Беларус, какъв е проблема, Той ще се погрижи за тях или....ще им помогне да се приберат.

 62. 62 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#47] от "Мусаши":
  —цитат от коментар 56 на iazdakaja


  Да, виждаме как се кротват, всеки ден ръгания с ножове - днес в Осло ....

 63. 63 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1161 Весело

  До коментар [#32] от "stargate":

  ''Внезапно светът забеляза, че в страната прииждат съвсем законно хора, които след това опитват да напуснат незаконно.''

  аааа, ясно! Трабва да си влязъл незаконно, за да може да останеш незаконно.

 64. 64 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4492 Любопитно

  До коментар [#11] от "Незнайко в Слънчевия град":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Зад гърба на Лукашенко прозира онзи диктатор от Москва , който е и кагебист /уж бивш , ама не/!

 65. 65 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#62] от "Alex Ivanov":

  Може да са видели от нас как ритаме жени в метрото..?

 66. 66 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  Въпросът се усложнява от съдбата на мигрантите. Къде могат да отидат, ако не бъдат пуснати в Европейския съюз? какво ще прави Беларус с хиляди - или десетки хиляди - от Азия и Африка, мнозина от които навярно имат еднопосочен билет, още по-малко - с какво да си платят връщането. Беларус едва ли би могъл да плати тези полети.

  Сериозна ограда и да се оправят, те са ги канили, те да им плащат масрафа.

 67. 67 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  Направо се дивя колко лесно мнозина ги лъзгат в улея...Значи, колеги, в последните години доста МИЛИОНИ мигранти се изсипаха в ЕС, сега някакви си 1,000-2,000, нека са 10,000 души, щели били да го преобърнат...Страшна нищета на разума и триумф на полезния идиотизъм...
  —цитат от коментар 59 на Аскет


  Проблемът е, че то така се почва.

  Като приемеш 1, ще искат десетки, като приемеш тези десетки, ще искат стотици, като приемеш тези стотици ще искат милиони. Накрая ще трябва да приемеш целия трети свят.

  Ако тея ги пуснат, ще се точат по схемата още милиони.

 68. 68 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  Природен закон е че натискът на мигрантите,след като
  не успеят да пробият и да влязат в Полша и Балрийските страни,
  този натиск ще се пренасочи в посока смата Беларус.
  Тези хора не са дресирани на подчинение, като белорусите
  и ще има екшън с беларуските КГБейове.
  Най-интересното за Лукашенка тепърва предстои.

 69. 69 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Весело  В Беларус се разиграва сюжета на анимацията на Доню Донев "Умно село"
  с главен херой Шура Лукашенка

 70. 70 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2161 Весело

  До коментар [#68] от "Hawaii":


  Тези,които конвоират колоната от Минск до границата, са въоръжени с автомати и са без отличителни знаци....
  Белоруски "вежливи хора"...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 71. 71 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Здрави,прави,млади и мотивирани хора с качествен ген. Време е смъртницата ЕС да поеме свежа кръв.

 72. 72 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#62] от "Alex Ivanov":Може да са видели от нас как ритаме жени в метрото..?
  —цитат от коментар 65 на iazdakaja


  Това беше циганин от Варна. Не българин.

 73. 73 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#67] от "realguru":


  Като приемеш 1, ще искат десетки, като приемеш тези десетки, ще искат стотици, като приемеш тези стотици ще искат милиони. Накрая ще трябва да приемеш целия трети свят.
  —цитат от коментар 67 на realguru


  Абсолютно вярно!
  Толкова абсолютно, че важи винаги. Например ако замениш "третия свят" с "Балканите", получаваш точно запис от германския парламент с дебатите срещу това България да бъде приемана в ЕС!

  Едва се сдържам да пусна една сълза за горките германци - мине не мине и все някакви "българи" ще им се натресат на главата и, о, ужас, техните либерали ще ги пуснат вътре да лапат меда и рушат изконните устои на Германия!

 74. 74 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#65] от "iazdakaja":

  А на вас мешерето разреши ли ви вече да се ваксинирате, м........л?

 75. 75 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#72] от "Alex Ivanov":

  Е много ясно, то и оня с ножа беше сирийски циганин (казаха сирийските умнокрасиви), ти да не мислеше, че е бил блед, благовъзпитан професор от университета в Дамаск? Или мислеше, че делене на касти и т.н. има само в България, само щото ти си единствен и голям хитрец, а?

 76. 76 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#75] от "iazdakaja":

  Ми факт е, че не беше българин, а циганин. Както и малолетните и непълнолетни, които в Германия групово изнасилиха момиче, бяха циганета. Както и Северин, който брутално изнасили и уби журналистката, е циганин.

  Много обичате да приписвате диващините на циганите на нас.

  А сириецът си е сириец. Не е циганин.

 77. 77 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Дневник,ако искате да пиете ''вода от извора'' следете кюрдския си колега във Фейса;

  https://www.facebook.com/ranj.pshdary1/

 78. 78 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 978 Неутрално

  *Въпросът се усложнява от съдбата на мигрантите. Къде могат да отидат, ако не бъдат пуснати в Европейския съюз? какво ще прави Беларус с хиляди - или десетки хиляди - от Азия и Африка, мнозина от които навярно имат еднопосочен билет, още по-малко - с какво да си платят връщането. Беларус едва ли би могъл да плати тези полет.*

  ------

  Ами с техните камъни , по техните глави....
  Да се оправят. На нас ни стига.

 79. 79 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#22] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":

  Ето по това Лукашенко си прилича с Румен Радев! Колко хора умряха заради Румен Радев и Стойчо Кацаров? Защо медиите у нас крият тези факти?

 80. 80 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#76] от "Alex Ivanov":

  Е и? Тоя сириец е от същия долен етаж на тяхното общество, откъдето е и нашият в нашето.
  Като размахваш пръст за паденията на другите, някой веднага ще ти размаха пръст и на тебе, то е ясно.

 81. 81 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Направо се дивя колко лесно мнозина ги лъзгат в улея...Значи, колеги, в последните години доста МИЛИОНИ мигранти се изсипаха в ЕС, сега някакви си 1,000-2,000, нека са 10,000 души, щели били да го преобърнат...Страшна нищета на разума и триумф на полезния идиотизъм...
  —цитат от коментар 59 на Аскет


  В случая става въпрос за кюрди -изключително. Първи братовчеди на българите. Дето се вика -чисти арийци.

 82. 82 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#76] от "Alex Ivanov":Е и? Тоя сириец е от същия долен етаж на тяхното общество, откъдето е и нашият в нашето. Като размахваш пръст за паденията на другите, някой веднага ще ти размаха пръст и на тебе, то е ясно.
  —цитат от коментар 80 на iazdakaja


  На мен няма как да ми размаха някой, щото българин още не е почнал да ръга хората по влаковете в Германия. Нито да подкара някой ТИР директно в тълпата на коледния базар в Берлин .... да не продължавам още, че списъкът е безкраен. В нашето общество такива изверги няма. Те са характерни за Сирия, Афганистан, Тунис, Мароко, Ирак и т.н. дивашки "общества". Факт.

 83. 83 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Не могат да излязат ли?! Нима?!

  Естествено, че могат да излязат. В посоката от която са дошли могат СЪВСЕМ СПОКОЙНО да излязат.

  Май авторчето си пада по алтернативни факти :)

 84. 84 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#12] от "Nedyalko Lazarov":

  :)))))))

  Явно на съфорумците им се е изпарило чувството за ирония :)

 85. 85 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#82] от "Alex Ivanov":

  Напротив, твоето общество е дивашко, понеже създаде изверга, дето рита жените в метрото, явно заради някакви твои грешки - може би расизъм, дискриминация, простотия, лошо работещи общ.системи, не знам, но във Франция или Испания има милиони цигани от векове и никой не рита никого в метрото, не живеят в катуни и т.н. явно има нещо, което французи и испанци могат, а ти не, и ако те ти размахат пръст, ще трябва да можеш да кажеш нещо, не да мълчиш или твърдиш, че падаш от Луната, нали?

 86. 86 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#85] от "iazdakaja":

  В моето общество цигани няма, т.е. не е създало нищо. Ако визиращ съществата от гетата, те са самоволно изолирали се мързеливи индивиди, нежелаещи да учат, да спазват закони, да работят, да се къпят .... никой насила не може да бъде заставен да върши тези неща, то е до собствено узряване за тях.

  В западна Европа няма нито един атентат, извършен от българин. Даже и от циганин. Всички кървави касапница са дело на сирийци, иракчани, афганистанци, тунизийци и т.н. диваци. Факт. Неоспорим факт. Колкото и да ти е гадно.

 87. 87 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#14] от "Julian Mall":

  По скоро по принципа на Ердо се опитва да измукне пари от ЕС

 88. 88 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 715 Неутрално

  "Руският президент Владимир Путин говори с Лукашенко по-рано днес и изрази безпокойство от "тревожните факти" на беларуско-полската граница и жестокостта към цивилни хора"

  Путя безпардонно троли либерастите от ЕС за т.нар. "човешки права". Смешнци, отвсякъде им се подиграват, дори и от Русия.

 89. 89 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1181 Весело

  Точно, нали това казват и тия горе от снимката: Пуснете ни в Германия (като българите) и ние ще се кротнем (като българите).
  —цитат от коментар 56 на iazdakaja


  Муааааа ха ха ха😂😂😂 май си виждал мюсли само по телевизора

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 90. 90 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#86] от "Alex Ivanov":

  Хехе, ти така можеш да разделиш и твоя квартал на по-успешни, образовани, богати, чисти и да кажеш, че нямаш общо с другите и да заформите "показатели над средното за ЕС". Всички са в тенджерата и въпросът остава: защо френските цигани се къпят, а твоите не?

  Ами не, аз съм сигурен, че ако в Европа бяха влезли 1,5 млн българи, мъже на по 20г, без жени и родителски контрол, както стана 2015, щяха да дадат горе-долу същата престъпност.
  А атентатите ги извършиха местни - родени там! За тях важи същата критика като за тебе за циганите - повече е виновно френското общество, че не си е интегрирало добре слабите малцинствени елементи, отколото краля на Мароко, че е възпитал лошо бабата на атентатора, логично, нали?

 91. 91 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#89] от "venci4":

  Муааааа ха ха ха😂😂😂 май не знаеш, че България е страната с най-много мюслита в ЕС?

 92. 92 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#90] от "iazdakaja":

  Пишеш пълни глупости отново. Много от атентатите бяха извършени от пришълци. Ето, и сириецът, който ръга хора във влака онзи ден, е нахлул в Германия 2014-а.

  И не, не ми сравнявай българите с тези диваци. Пак подчертавам - българите не са извършили нито един атентат в Европа. Нито един. Докато мюсюлманите я удавиха в кръв последните 7-8 години.

 93. 93 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#89] от "venci4":Муааааа ха ха ха😂😂😂 май не знаеш, че България е страната с най-много мюслита в ЕС?
  —цитат от коментар 91 на iazdakaja


  Българските мюслита не са извършили нито един атентат в Европа дотук. Всичките са дело на твоите любимци - диваците.

 94. 94 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Браво на Поляците още веднъж ще спасят Европа от безумната ислямска напаст

 95. 95 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  Междувременно руският външен министър Сергей Лавров предложи Европейският съюз да обмисли с Беларус сделка, подобна на тази с Турция, но това би било трудно осъществимо.
  ========
  Мечтите на Лавров са едно.....реалностите, друго.... :)
  Къде... Турция, къде Беларус....!

  Минск ще клекне дори на 100 хиляди мигранти.....а Турция доказа че има капацитет да поема милиони....

  Bukalemun
 96. 96 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#92] от "Alex Ivanov":

  Бе какъв "атентат", това е луд с нож, както нашия, дето ритна жената - какво си се фиксирал в тея два случая така и не разбрах...
  В големите градове на отворените западни общества всеки ден има някой такъв - я в магазина или вагона. Българите са просто статистически незначителни, не по-добри.

  Реалните 5 атентата ти обясних на какво се дължат и на кого да се оплачеш...

 97. 97 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Весело

  До коментар [#81] от "log_on":

  Ха ха.... :).... 👍✔️

  Bukalemun
 98. 98 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#92] от "Alex Ivanov":Бе какъв "атентат", това е луд с нож, както нашия, дето ритна жената - какво си се фиксирал в тея два случая така и не разбрах...В големите градове на отворените западни общества всеки ден има някой такъв - я в магазина или вагона. Българите са просто статистически незначителни, не по-добри.Реалните 5 атентата ти обясних на какво се дължат и на кого да се оплачеш...
  —цитат от коментар 96 на iazdakaja


  Ма то вчера в Кан още един "луд" ръга с нож, днес в Осло .... много "луди" явно произвеждат твоите диваци .... всеки ден взе да се случва.

 99. 99 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3829 Весело

  До коментар [#60] от "lobster":

  Кой им покрива превоза?
  =======
  В статията не го пише,нали....!
  👋😳👋........
  Няма да го пише, разбира се....!

  Bukalemun
 100. 100 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  .В големите градове на отворените западни общества всеки ден има някой такъв - я в магазина или
  —цитат от коментар 96 на iazdakaja


  Ми не знам, вчера пишеше в статията за Кан, че от 2015-а насам, над 270 души само във Франция са убити от твоите диваци в атентати. Но за теб явно това са нормални нещица ....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK