Носят ли съдебна отговорност лекарите в Германия, които ваксинират

Носят ли съдебна отговорност лекарите в Германия, които ваксинират

© ReutersЛекари в Германия започнаха да получават писмени "Уведомления за съдебна отговорност". В тях се твърди, че медиците могат да отговарят по съдебен ред за нанесени вреди от ваксините, разказва "Дойче веле". Какво се крие зад тази акция?


От няколко месеца вече лекари, които ваксинират срещу ковид, са обект на атаки от страна на различни хора, отричащи пандемията, както и от антиваксъри. Освен заплахи, хули и доноси вече се използва и друг похват: на лекарите се разпращат "експертни оценки", в които се съобщава, че медиците носели съдебна отговорност за евентуално нанесени вреди от ваксината.


Организацията "Медици и учени за здраве, свобода и демокрация" (MWGFD) също е изготвила писмо, което разпраща на лекари и ръководители на здравни служби, училища и общини в Германия. Документът, който не е подписан лично, е озаглавен "Уведомление за лична съдебна отговорност".


Юридически нонсенс, а съдържанието е повече от съмнително
Дори самото заглавие "Уведомление за отговорност" звучи абсурдно, защото само определени държавни служби и здравни каси имат право да издават подобни уведомления, при това само за дължими данъчни или социални плащания. Във въпросния памфлет четем по-нататък и следното: "С настоящото писмо Ви напомняме, че носите лична отговорност за вреди, ако поставяте на Вашите пациенти някоя от генно базираните ваксини срещу ковид-19."


Източник на информацията не е посочен, което не изненадва, като се има предвид това, че съдебната отговорност е строго регламентирана законодателно: във втората поправка на Закона за защитата от инфекции се казва ясно, че при всички здравословни вреди, причинени от ваксиниране срещу коронавируса, може да се предявява иск за обезщетение. Мярката е общовалидна за цяла Германия. В такъв случай държавата е длъжна да плати лечението на засегнатия, а също така и пенсия, ако това се окаже необходимо.


Докъде се простира отговорността на лекаря?


Това обаче не означава, че лекарите не носят никаква отговорност: ако например сгрешат дозата от ваксината, объркат я с друга или не преценят правилно рисковете, свързани с предходни заболявания, те носят отговорност за това - както впрочем и при всяко друго лечение.


Германският лекарски съюз съветва по този повод членовете си да се придържат към препоръките на Постоянната комисия по ваксинациите (STIKO), които служат за стандарт в бранша. Друга препоръка към лекарското съсловие е да информират най-подробно пациентите преди ваксинация за възможните рискове и странични ефекти, както и по възможност да искат писмено съгласие от пациента, че желае да се ваксинира.


Съмнителни изследвания, анонимни източници


В писмото на MWGFD се твърди още, че ваксините са ненужни, неефикасни и дори опасни. Като аргумент се посочват основно непотвърдени изследвания или анонимни източници. Въпросната организация и преди e била уличавана в разпространение на фалшиви информации - последното "научно изследване", финансирано от въпросния съюз, беше оттеглено от специализирано списание заради "масивни методически и съдържателни грешки".


Няколко месеца след основаването на съюза му беше отнет статутът на организация с идеална цел заради това, че не преследва целите, записани в устава му, а изцяло политически. Това решение междувременно беше потвърдено и от Федералния финансов съд в Мюнхен, който е най-висшата съдебна инстанция по данъчните и митническите спорове.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2992 Любопитно

  Човешката простотия се простира отвъд всякакви граници и не признава националност.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 2. 2 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1198 Любопитно

  Въпросът е съвсем резонен и трябва да се реши.
  Представете си хипотетично, че странични ефекти от ваксината се появяват след години - примерно след 5 години се установява, че ако си ваксиниран в по-ранна възраст имаш еди какви си увреждания.
  Пак повтарям, няма такова нещо, само хипотеза!!!
  Кой ще носи отговорност, защото със сигурност ще има искове и ще има разбираемо желание някой да увисне на въжето. Не е лошо този въпрос чисто юридически да се разчепка още сега, за да знае всеки каква отговорност носи.

 3. 3 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Човешката простотия се простира отвъд всякакви граници и не признава националност.
  —цитат от коментар 1 на Consumer

  бързате да го потвърдите ли?!

  Тиква под наем.
 4. 4 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 156 Неутрално

  Поредната акция на ГРУ.

 5. 5 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5803 Неутрално

  До коментар [#1] от "Consumer":

  Нито партиен цвят.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 6. 6 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Важното е, че биг фарма не носи отговорност.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Срещу антиваксърите трябва да се завеждат колективни искове, от близките на починалите и увредените от болестите.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на Paines Prosta
  Paines Prosta
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Супер сега докторите можат да отказват съвсем законно да те ваксинират и да си кажат мнението за ваксините.

 9. 9 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  "Носят ли съдебна отговорност лекарите в Германия, които ваксинират?"

  Интересен въпрос, а още по-интересно е дали българските медицински лица, които извършват ваксинациите при нас носят съдебна отговорност?

  Най-вероятно отговора е не.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 10. 10 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Хм, а не са ли под атака от хора или техни близки, получили странична реакция от шота?

 11. 11 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 708 Весело

  Че нали ваксините се безопасми, защо ще носят отговорност за безопасна процедура?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 12. 12 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Един колега, с когото се познаваме и със всичките му недостатъци (меко казано, излязъл от ямболско село с голяма амбиция и стигнал до Германия, цял живот преиграва по някои теми, най-вече политически), работи в спешен сектор в западна Германия. Напоследък е много активен в социалките и придоби популярност - д-р Монев.
  Та Стоенчо (чете много и бачка много, при това неблагодарна работа в спешното, шапка му свалям) казва, че в спешното му последните месеци, след успешната ваксинация на по-голяма част от населението в Германия, нещата са по-спокойни, което не значи, че не умират хора постоянно.
  90% от тия хора, населяващи спешното с ковид и умиращи, пак според думите му, на които вярвам - няма сметка да лъже а и не е такъв човек - са с източноевропейски произход и без ваксинация.
  Така че не знам кой каква отговорност носи, но че ние от тоя край сме безотговорни до смъртоносна глупост, сме!
  Лоботомирани самоубийци...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 13. 13 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Въпросът е съвсем резонен и трябва да се реши.Представете си хипотетично, че странични ефекти от ваксината се появяват след години - примерно след 5 години се установява, че ако си ваксиниран в по-ранна възраст имаш еди какви си увреждания. Пак повтарям, няма такова нещо, само хипотеза!!!Кой ще носи отговорност, защото със сигурност ще има искове и ще има разбираемо желание някой да увисне на въжето. Не е лошо този въпрос чисто юридически да се разчепка още сега, за да знае всеки каква отговорност носи.
  —цитат от коментар 2 на georgievb


  Той е уреден въпроса - нали подписват декларация за информирано съгласие?
  Всичко е обмислено, фирмите производители са се "застраховали" предварително.
  Това, което правят германците в момента показва, че и там и тук хората се страхуват от едно и също нещо. Страхуват се от дългосрочните странични ефекти от ваксините.
  И за съжаление имат основания да се страхуват.
  Както и да въртим тази тема, както и да обвиняваме хората, че били необразовани и плоскоземци - факт е, че дългосрочни странични ефекти са възможни.


 14. 14 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  Между другото, най-голяма отговорност в случай на смърт или сериозно здравословно увреждане на ваксинирал се гражданин трябва да носят ПОЛИТИЦИТЕ! Както в България, така и във всички останали държави! Защото именно те налагат тези ваксини на своите граждани къде насила, къде с принуда, къде с лъжи и убеждаване.

  През последните няколко дни прочетох тук в Дневник коментари на съфорумци, че има държави по света, в които държавата компенсира финансово въпросните хора (или неговите роднини в случай на смърт на техен близък) пострадали след ваксинация. Как седи този въпрос в България!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 15. 15 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Явно кретени има навсякъде. Уви само у нас са мнозинство.

 16. 16 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Ако се търси отговорност можем само да мислим дали лекаря е дал пълната информация и проверил дали онзи който си слага ваксина е запознат с възможните страничните ефекти от брошурата.

 17. 17 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2617 Весело

  "или не преценят правилно рисковете, свързани с предходни заболявания, те носят отговорност за това" - дали някой БГ лекар е направил предварителни изследвания за състоянието, при което трябва да боцне подписалият доброволно един лист пациент? На ъгъла, в палатката, докато си купува вестник и удари едно кафе всеки може да го боцнат, та да се добере до зеленото.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 18. 18 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Между другото, най-голяма отговорност в случай на смърт или сериозно здравословно увреждане на ваксинирал се гражданин трябва да носят ПОЛИТИЦИТЕ! Както в България, така и във всички останали държави! Защото именно те налагат тези ваксини на своите граждани къде насила, къде с принуда, къде с лъжи и убеждаване. През последните няколко дни прочетох тук в Дневник коментари на съфорумци, че има държави по света, в които държавата компенсира финансово въпросните хора (или неговите роднини в случай на смърт на техен близък) пострадали след ваксинация. Как седи този въпрос в България!?
  —цитат от коментар 14 на Иво


  Аз предлагам всички неваксинирани да заплащат за лечението си в болница и от платените пари да се отделя 5% за компенсиране на заболявания в следствие на ваксиниране

 19. 19 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 885 Разстроено

  Срещу антиваксърите трябва да се завеждат колективни искове, от близките на починалите и увредените от болестите.
  —цитат от коментар 7 на Viva la Evolution


  А близките на починалите ваксинирани срещу кого трябва да заведат дела ?

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 20. 20 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2255 Весело

  До коментар [#2] от "georgievb":
  "Представете си хипотетично, че странични ефекти от ваксината се появяват след години - примерно след 5 години се установява, че ако си ваксиниран в по-ранна възраст имаш еди какви си увреждания. "

  Представям си го така за две лица - първият се ваксинира а вторият не.
  Първият остава да чака старничните ефекти след моно тодини а за вторият не се налага да чака. Умира свободен.

  подпис
 21. 21 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Въпросът е съвсем резонен и трябва да се реши.Представете си хипотетично, че странични ефекти от ваксината се появяват след години - примерно след 5 години се установява, че ако си ваксиниран в по-ранна възраст имаш еди какви си увреждания. Пак повтарям, няма такова нещо, само хипотеза!!!Кой ще носи отговорност, защото със сигурност ще има искове и ще има разбираемо желание някой да увисне на въжето. Не е лошо този въпрос чисто юридически да се разчепка още сега, за да знае всеки каква отговорност носи.
  —цитат от коментар 2 на georgievb


  ХАХА Че почне ли да се чепка нали ще изплашат СТАДОТО ВЕ?Забравете квалификацията пациенти НИЕ СМЕ КЛИЕНТИ НА НАЙ МОЩТНАТА СВЕТОВНА ИНДУСТРИЯ !Няма не искам няма недей!Тази инустрия действа чрез ВСИЧКО В ИМЕТО НА ЧОВЕКА СРЕЩУ ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР АВАЙКИ ВЪЗМОЖНОСТ НА ГЕНЕТИЧНО УВРЕДЕНИ ОРГАНИЗМИ ДА СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ /отглеждат си бъдещи клиенти/!!!!!

 22. 22 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  До коментар [#2] от "georgievb":

  след 5 години какво ще е останало от ваксината в организма ви? предполагам приемате ваксината без спринцовката?

  ако след 5г получите мутация, ще сте първият мутирал ЖИВ човек.

 23. 23 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Тая простотия и тук ли я изпляскахте. Вчера я четох в Дир-а. Направо е потресаващо за какви глупости ви плащат, за да ги публикувате! Душките сте си продали за жълти стотинки.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Срещу антиваксърите трябва да се завеждат колективни искове, от близките на починалите и увредените от болестите.
  —цитат от коментар 7 на Viva la Evolution

  ХАХА Господине АКО КОМЕНТАРА ВИ НЕ Е ПЛАТЕН ВИЕ СТЕ ЗАБЛУДЕН !Еволюцията е ФУНКЦИЯ НА ЕСТЕСТВЕНИЯ ОТБОР /в случая приспособяване на човешкия организъм към средата така организма му да функционира нормално /ЗДРАВЕ/! Спиралата от увреден ЧОВЕШКИ ГЕНОФОНД Е ТОЛКОВО СТРАШНА КОЛКОТО КЛИМАТИЧНИТЕ УВРЕДИ!

 26. 26 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#15] от "3biri":


  Явно кретени има навсякъде. Уви само у нас са мнозинство.
  —цитат от коментар 15 на 3biri


  Не са мнозинство! На избори събират 10 % пряко сили!

 27. 27 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#18] от "3biri":


  Аз предлагам всички неваксинирани да заплащат за лечението си в болница и от платените пари да се отделя 5% за компенсиране на заболявания в следствие на ваксиниране
  —цитат от коментар 18 на 3biri


  Аз пък предлагам, всички пушачи, пиещи, друсащи се, неспортуващи.. да си плащат за лечението. Така де, те също не са направили каквото трябва за да се опазят здрави.

 28. 28 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#19] от "Чичо Ваньо":


  А близките на починалите ваксинирани срещу кого трябва да заведат дела ?
  —цитат от коментар 19 на Чичо Ваньо


  Е как срещу кого!?! Пак срещу неваксинираните. Те са лошите в таз държава. :-)

 29. 29 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#20] от "Иван K":


  До коментар [#2] от "georgievb":"Представете си хипотетично, че странични ефекти от ваксината се появяват след години - примерно след 5 години се установява, че ако си ваксиниран в по-ранна възраст имаш еди какви си увреждания. "Представям си го така за две лица - първият се ваксинира а вторият не.Първият остава да чака старничните ефекти след моно тодини а за вторият не се налага да чака. Умира свободен.
  —цитат от коментар 20 на Иван K


  Не съм ваксиниран. а още не съм умрял, нищо че изкарах вируса. :-) Нещо тази хипотеза ви убягна от погледа.

 30. 30 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 168 Неутрално

  До коментар [#7] от "Viva la Evolution":

  ми те починалите нали не са ваксинирани.
  а ако са ваксинирани защо ще съдят не ваксинираните , пълни глупости пишите.

 31. 31 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#22] от "хм":


  До коментар [#2] от "georgievb":след 5 години какво ще е останало от ваксината в организма ви? предполагам приемате ваксината без спринцовката?ако след 5г получите мутация, ще сте първият мутирал ЖИВ човек.
  —цитат от коментар 22 на хм


  Питай братовчедка ми, която от един антибиотик изпит като дете оглуша и ослепя след над 30 години. Лека полека, ден след ден. Жена ми и братовчед ми също са го пили, но са по-големи късметлии, за сега имат само силно намален слух. Пак проява след 20-30 години.

 32. 32 Профил на Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#20] от "Иван K":
  —цитат от коментар 29 на stargate


  Па не бързай. Той вирусът е търпелив, повтаря, потретва....

 33. 33 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 885 Любопитно

  Аз предлагам всички неваксинирани да заплащат за лечението си в болница и от платените пари да се отделя 5% за компенсиране на заболявания в следствие на ваксиниране
  —цитат от коментар 18 на 3biri


  А престоя в болница на ваксинираните от кого ще се плаща ? От ваксинираните ? От фармацевтичните компании ? Или от политиците наложили на практика задължителна ваксинация ? Питам най-вече заради хората в Холандия,Дания,Великобритания, Израел ...

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ганьо ля фурия ля еспаньола":


  Па не бързай. Той вирусът е търпелив, повтаря, потретва....
  —цитат от коментар 32 на Ганьо ля фурия ля еспаньола


  аха, минава пита, ти ваксиниран ли си? ако си ваксиниран, няма да те закачам, ама иначе.... хахах :-) Ваксинираните се броят за безсмъртни нещо, нищо че после трябва 3-та доза, а вече даже и за 4-та взеха да говорят.

 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Отговорност би трябвало да носят корпорациите - производителки!

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 37. 37 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Па не бързай. Той вирусът е търпелив, повтаря, потретва...
  —цитат от коментар 32 на Ганьо ля фурия ля еспаньола

  Може да използваш абсолютно същия пример и за вапцинките - рулетка веднъж, рулетка втори, трети, пети път. :)

 38. 38 Профил на lmx47312358
  lmx47312358
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#13] от "Cheshire Cat":

  Няма факти за дългосрочни странични ефекти от ваксини. Това е теза спусната от Кремъл и прокарана от болните популисти из европейските държави. Всички вещества от една ваксина се разграждат до няколко седмици. Ефектите които се цитират в тази опорка са такива които са се появили веднага след ваксината но са били открити много по-късно поради малкото хора които са били ваксинирани. При масовите ваксини против ковид имаме милиарди хора по цял свят които се ваксинират и ако има някакви странични ефекти те ще се открият много много бързо.

 39. 39 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Отговорността на лекарите свършва с това, дали са ти я били на правилното място и дали са ти казали за евентуалните нежелани ефекти. Нито я произвеждат, нито знаят всеки химикал в нея, какво прави.

 40. 40 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#18] от "3biri":

  За 32443252 път, къде да подпиша това, като спирам да плащам здравни, без това в болница не влизам, ако ще да умирам?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 41. 41 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  А производителите на автомобили носят ли отговорност, когато пияна батка помете човек на пешеходна пътека? Нали те са направили колата, която а) може да се движи достатъчно бързо, за да убие човек и б) достатъчно тежка, за да убие човек?Или не, туристическите агенции, ако като отидеш на почивка и времето не ти харесва, също трябва да ти плащат.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 42. 42 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Кой ще носи отговорност, защото със сигурност ще има искове и ще има разбираемо желание някой да увисне на въжето. Не е лошо този въпрос чисто юридически да се разчепка още сега, за да знае всеки каква отговорност носи.
  —цитат от коментар 2 на georgievb


  Треба се направи като в САЩ. Там са сметнали че годишно си заминават 250.000 поради дохторски грешки. Адвокатите хубави пари изкарват
  https://www.cnbc.com/2018/02/22/medical-errors-third-leading-cause-of-death-in-america.html

  90% от тия хора, населяващи спешното с ковид и умиращи, пак според думите му, на които вярвам - са с източноевропейски произход и без ваксинация.
  —цитат от коментар 12 на pariah

  Вероятно Стоенчо е дохтор в Марксло. Общите Цифри излязоха днеска.
  Дял Ваксинирани седмици 41 - 44:
  в хоспитал: 36% (3.351 от 9.343)
  в интензивно: 28% (371 от 1320)
  сдали багажа: 40% (360 от 894)
  https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Wochenbericht/Wochenbericht_2021-11-11.pdf
  Тевтонците качват няколко пункта от миналата седмица в стремежа си да настигнат бритите.


 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  И защо лекари да носят отговорност за ваксините, да не са ги правили те. Антиваксърите не спят.

 44. 44 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 832 Неутрално

  А производителите на автомобили носят ли отговорност, когато пияна батка помете човек на пешеходна пътека?...
  —цитат от коментар 41 на fpyyh

  Абсолютно неадекватен пример. Но предполагам носят отговорност в рамките на гаранцията, ако ти откажат спирачките и се размажеш някъде или прегазиш някого. Нямам кола, но това е най-близкото сравнение, за което мога да се сетя.

  Лекарите би трябвало да носят отговорност в частта как ти поставят препарата и дали са проверили годността му и дали са го съхранявали правилно. Тези дни започнаха да излизат едни обяснения, че случаите с миокардит може да са заради грешно поставени шотове (нацелили са вена а не са вкарали течността в мускула, доколкото съм в час). В най-скоро време очаквам искри и по тази ос, между другото.

 45. 45 Профил на Georgi Pavlov
  Georgi Pavlov
  Рейтинг: 156 Весело

  До коментар [#21] от "Blaga Yankova":

  "отглеждат си бъдещи клиенти/!!!!!"

  Дистанционно управляеми бъдещи клиенти!

 46. 46 Профил на Gantscho Ganev
  Gantscho Ganev
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Това действа като успокоително за суверена.

 47. 47 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Въпросът е съвсем резонен и трябва да се реши.Представете си хипотетично, че странични ефекти от ваксината се появяват след години - примерно след 5 години се установява, че ако си ваксиниран в по-ранна възраст имаш еди какви си увреждания. Пак повтарям, няма такова нещо, само хипотеза!!!Кой ще носи отговорност, защото със сигурност ще има искове и ще има разбираемо желание някой да увисне на въжето. Не е лошо този въпрос чисто юридически да се разчепка още сега, за да знае всеки каква отговорност носи.
  —цитат от коментар 2 на georgievb


  Ето това : цитат "разбираемо желание някой да увисне на въжето'' скоро ще ви докара да ви бъдат отказвани каквито и да е медицински прегледи и ваксинации. Прочее вие от посткомунистиèското гето оставате до 5-6 години без здравно обслужване чрез НЗОК. Само кеш и с нарастващи суми кеш. Дори едва при 20 % неподписани индивидуални договори на лекарите с НЗОК, цялата ви фалшива здравно-осигурителна система пада. Това предстои - справка Южното Черноморие в което вече няколко малки града нямат лични лекари чрез НЗОК. Само платени прегледи.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 48. 48 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  До коментар [#44] от "parcaleste":

  (нацелили са вена а не са вкарали течността в мускула, доколкото съм в час)

  Ами определено не си в час. Освен в 'Час на Класния антиваксер'
  При инжектирането на каквото и да е има аспирация преди това , а освен това миокардит не се определя от венозното приложение или не. Да не говорим ,че самият SARS CoV2 предизвиква миокардит. Така ,че всеки контакт с него може да е причина за миокардит преди евентуалната ваксинация. И случаите на ваксинирани , които 3 дни след това са положителен PCR са именно такива - вече болен в момента на ваксинацията.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 49. 49 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  До коментар [#27] от "stargate":

  Много разумно предложение. Подкрепям го напълно.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 50. 50 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  "В писмото на MWGFD се твърди още, че ваксините са ненужни, неефикасни и дори опасни. Като аргумент се посочват основно непотвърдени изследвания или анонимни източници. "

  Вече и на лекарски организации ли не вярваме? Само каквото ни кажат от телевизора това е, така ли е при "новото нормално".

 51. 51 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2351 Любопитно

  "Носят ли съдебна отговорност лекарите в Германия, които ваксинират?"
  Това за мене е един много безмислен въпрос, защото лекари, инженери, агрономи и т.н. работят с крайни продукти - тоест, някой е удобрил съответното лекарство, строителен материал, пестицид и т.н. за употреба. Те не решават на своя глава какво да използват или да си измислят техни лекарства, строителни материали или торове.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 52. 52 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#50] от "Billy Pilgrim":

  Австрия днес премина една граница, отвъд която всички конспиративни теории могат да бъдат валидирани. Днес са взели решение все пак да въведат задължителна ваксинация. До 15 .12.е срока за ваксиниране и от1.1.2022 само ваксинирани могат да работят.
  От понеделник вкарват неваксинираните в локдаун. Който засега е безсрочен.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 53. 53 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2351 Любопитно

  Отговорност би трябвало да носят корпорациите - производителки!
  —цитат от коментар 36 на Боян Таксиров


  За да се пусне един продукт в употреба - бил той лекарство или вилица за хранене, се преминава през няколко етапа, като няколко независими един от друг органи правят оценка за безопасност и т.н. Производителят предоставя само продукта и документацията към него. Други решават. По този повод един пример - има един български продукт (хранителна добавка), която в САЩ се продава свободно (те си имат и свои подобни), в ЕС всяка страна сама определя дали да го пусне на пазара си или не и в някои се продава а в други е забранен например, като едно от обясненияте, че нямат исторически опит с него... Така, че производителя е безгласна буква в повечето случаи.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 54. 54 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  До коментар [#50] от "Billy Pilgrim":Австрия днес премина една граница, отвъд която всички конспиративни теории могат да бъдат валидирани. Днес са взели решение все пак да въведат задължителна ваксинация. До 15 .12.е срока за ваксиниране и от1.1.2022 само ваксинирани могат да работят. От понеделник вкарват неваксинираните в локдаун. Който засега е безсрочен.
  —цитат от коментар 52 на Vivian Apostolov


  Така наречените антиваксъри се "борят" със световният заговор предимно на маса и във фейсбук. До сега не съм видял/чул за тяхна организация, зад която да са затанали сериозни световни учени и аргументирано да излагат тезите си и да дават контра мерки и предложения.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 55. 55 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Така наречените антиваксъри се "борят" със световният заговор предимно на маса и във фейсбук. До сега не съм видял/чул за тяхна организация, зад която да са затанали сериозни световни учени и аргументирано да излагат тезите си и да дават контра мерки и предложения.
  —цитат от коментар 54 на DDR

  Как ще чуеш и видиш, когато всяко "различно мнение" се преследва и банва до откат? Фейсбук дори премахва групи на хора, претърпели странични ефекти след ваксиниране (групи за подпомагане), направени тези хора да споделят какво се случва с тях и какво евентуално им помага. Цялата тази пандемия се превърна в един огромен водевил за масово следене и контрол на обществото.

 56. 56 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#54] от "DDR":

  Няма как да чуеш, когато сетивата ти са затворени за всякаква информация различна от желаната.

 57. 57 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  "Носят ли съдебна отговорност лекарите в Германия, които ваксинират"

  Носят , ако вместо ваксина инжектират някаква отрова.

 58. 58 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2351 Любопитно

  ... Фейсбук дори премахва групи на хора, претърпели странични ефекти след ваксиниране (групи за подпомагане), направени тези хора да споделят какво се случва с тях и какво евентуално им помага. ...
  —цитат от коментар 55 на parcaleste

  Е на този свят да не е само Фейсбук?
  ВКонтакте премахва ли групите?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 59. 59 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2351 Любопитно

  До коментар [#54] от "DDR":Няма как да чуеш, когато сетивата ти са затворени за всякаква информация различна от желаната.
  —цитат от коментар 56 на Billy Pilgrim


  Въобще разбра ли какво съм написал?
  Айде още веднъж: Така наречените антиваксъри се "борят" със световният заговор предимно на маса и във фейсбук. До сега не съм видял/чул за тяхна организация, зад която да са затанали сериозни световни учени и аргументирано да излагат тезите си и да дават контра мерки и предложения.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 60. 60 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  Аз пък предлагам, всички пушачи, пиещи, друсащи се, неспортуващи.. да си плащат за лечението. Така де, те също не са направили каквото трябва за да се опазят здрави.
  —цитат от коментар 27 на stargate


  Че те си плащат. Акцизите върху цигарите и алкохола им ги прибират предварително, преди увреждането. Отделно че цирозата, вредите от цигарите и от затлъстяването не са заразни и си ги носят лично. Тези дето се друсат, при тях има и затвор, ако ги сгащят с повечко "друсащи вещества". И това в България. В други държави, дето има развито застраховане, там да видиш как плащат горница, предварително...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 61. 61 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2146 Весело

  До коментар [#18] от "3biri":За 32443252 път, къде да подпиша това, като спирам да плащам здравни, без това в болница не влизам, ако ще да умирам?
  —цитат от коментар 40 на digitalmarketing


  Смел си, щото знаеш, че нЕма къде да подпишеш, а и да подпишеш, закона е над подписа ти, и пак ще те приемат... Та радвай се, че 32443252 не са ти посочили къде наистина може да се подпишеш и наистина да не те приемат за лечение в болница.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK