Обезлесяването на Амазония продължава със скорост, непозната от 15 години

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2858 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мощ":

  Ама че тъпа логика?
  Той етническият състав в Амазония си е непроменен от векове, просто за да живеят и те ако бели хора имат нужда от обработваема земя за земеделие и животновъдство, точно за да не им се налага да бягат.

 3. 3 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мощ":


  Все пак знаем какъв е етническият състав там, така че процесът просто ще се ускори, а после когато дойдат еко катастрофите варвартие ще побагнат към цивилизацията...
  —цитат от коментар 1 на Мощ


  Само дето няма да има никаква екокатастрофа. :-)

 4. 4 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1720 Любопитно

  От 15г?!? Сиреч от времето на комуниста Лула да Силва?

 5. 5 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  Обезлесяването започна с "биогоривата" ..

  Зелената сделка, спасяваме Климата..

 6. 6 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  на снимката - като пустиня.

 7. 7 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Трабва да им плащаме за да не режат. Ако не искаме ще си режат за да докарат стандарт на живот като европейците. Защо в Европа са изсеклите горите и са си подобрили животния стандарт в миналото. Сега да плащат за въздух, или заедно към дъното. Колко кори е имало из Европа, даже и много бизони.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4604 Неутрално

  Изключително притеснителна новина

 9. 9 Профил на Velina Tomova
  Velina Tomova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "vladek":

  Аз също смятам, че светът трябва да помага на страните по поречието на Амазонка да опазват гората, а не да имат избор "сега да умреш от глад или да пазиш гората за деца, които така или иначе няма да имаш, защото ще си умрял". Само им се караме, а не им помагаме, не става така.

 10. 10 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  До коментар [#9] от "Velina Tomova":

  А защо - изключително уместно е Меркел и Макрон чийто страни навремето също са били 90% гори да размахват пръст на Болсонаро и да му обясняват, че бразилците нямали право да увеличават обработваемата си земя.

 11. 11 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Velina Tomova":

  До коментар [#7] от "vladek":Аз също смятам, че светът трябва да помага на страните по поречието на Амазонка да опазват гората, а не да имат избор "сега да умреш от глад или да пазиш гората за деца, които така или иначе няма да имаш, защото ще си умрял". Само им се караме, а не им помагаме, не става така.
  —цитат от коментар 9 на Velina Tomova


  Европа е била покрита с гори! Е изсечени са масово и не е настъпила никаква катастрофа, нито някой е умрял без деца заради това. :-)

 12. 12 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Няма да се плашите, другари.
  Трябва да плащате на екоталибаните - затова ви промиват мозъците.

  Да, горите в АМАЗОНИЯ намаляват, но в СВЕТОВЕН МАЩАБ горите се увеличават. И се увеличават с към 60 000 кв километра годишно - цитирам по памет.
  У една от причините е - познайте - глобалното затопляне и човешката дейност.
  Да-да - повече СО2 значи повече мамбо за горите - и те растат по-бързо. За тези които не знаят - в най-големите оранжерии в света се изгаря пропан-бутан, за да се вдигне нивото на СО2 в оранжерията ДВА ПЪТИ над това в атмосферата - така реколтата расте по-бързо.

  Е, сега - това си е отдавна известен факт на специалистите и четящите хора.
  Но тази информация няма да я намерите в мас-медиите - мат'ряла трябва да бъде плашен и държан на нокти - за да му се пробута поредния мит, за който да плаща цял живот.

  И да - Европа е била покрита с гори - европейците са ги изсекли, за да живеят по-добре. С какво право ще искат от другите да живеят в нищета, за да си играят те на зелена-сделка. Да - те могат да си искат. И могат да получат нещо даже - ако си платят.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 13. 13 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  И къде отива дървеният материал ?
  Нашите гори поеха в посока Гърция.
  Бразилия е на екватора и климатът е топъл, а представете си, ако бе на нашите географски ширини и трябваше населението да се отоплява с дърва.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 14. 14 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Няма да се плашите, другари.Трябва да плащате на екоталибаните - затова ви промиват мозъците.Да, горите в АМАЗОНИЯ намаляват, но в СВЕТОВЕН МАЩАБ горите се увеличават. И се увеличават с към 60 000 кв километра годишно - цитирам по памет.У една от причините е - познайте - глобалното затопляне и човешката дейност.Да-да - повече СО2 значи повече мамбо за горите - и те растат по-бързо. За тези които не знаят - в най-големите оранжерии в света се изгаря пропан-бутан, за да се вдигне нивото на СО2 в оранжерията ДВА ПЪТИ над това в атмосферата - така реколтата расте по-бързо.Е, сега - това си е отдавна известен факт на специалистите и четящите хора.Но тази информация няма да я намерите в мас-медиите - мат'ряла трябва да бъде плашен и държан на нокти - за да му се пробута поредния мит, за който да плаща цял живот.И да - Европа е била покрита с гори - европейците са ги изсекли, за да живеят по-добре. С какво право ще искат от другите да живеят в нищета, за да си играят те на зелена-сделка. Да - те могат да си искат. И могат да получат нещо даже - ако си платят.
  —цитат от коментар 12 на г-н Саранди Говедаров


  Най-интересното е,че затоплистите говорят за парников ефект в смисъл,че температурата се повишавала,но"забравят "да кажат,че в парниците растенията имат идеална среда за растеж.

 15. 15 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 276 Неутрално

  И къде отива дървеният материал ?Нашите гори поеха в посока Гърция.Бразилия е на екватора и климатът е топъл, а представете си, ако бе на нашите географски ширини и трябваше населението да се отоплява с дърва.
  —цитат от коментар 13 на Мариана Кълвачева


  Гори се, за да се освободи пространство за земеделие. Започна се с тази огромна глупост "биогорива".

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мариана Кълвачева":

  Болшинството от тамошния дървения материал не струва - меко и много влажно дърво дето се измята зверски при сушене, има и изключения разбира се ама говорим за 3-5% от дърветата в гората. Бразилците главно разчистват обработваема земя и това не е в тресавищата на същинска екваториална Амазония ами из Мато гросо и други провинции дето все пак стават за някакво земеделие.

 18. 18 Профил на Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
  Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Масовото въвеждане на SGBB-Технологията за Свръхбързорастяща (Един Метър на Ден) Бамбукова Биомаса - bamboo-biomass.alle.bg , отглеждана оранжерийно - vertikalna-ferma.alle.bg , ще спаси горите в Амазония и навсякъде другаде по света.
  Тази технология предлага едновременно неограничени, гигантски площи за отглеждане на всякакви растения и животни в контролирана среда и добив на милиони тонове дневно зелена биомаса за производство на биогорива, храни, фуражи, влакна, биополимери, торове, пулпове, строителни и структурни профили, панели и други материали - заместители на традиционните дървени строителни материали, на почти нулева себестойност, които ще направят изсичането на горите абсолютно безсмислено.
  Вертикалната Ферма предлага изкуствен тропически климат, 24-часово Cyan-LED осветление и стерилно-чиста, напълно-автоматизирана лабораторна среда , 100%- защитена от суши, наводнения, пожари, вредители, осигуряваща ежедневни жътви и гигантски добиви на биомаса. bamboo-economy.alle.bg .

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7433 Неутрално

  И това е едно от нещата, които влияят не по-малко на климата.

 20. 20 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Разбира се, че Болсонаро е виновен, нали застана против ваксинацията, вече ще е виновен за глобалното затопляне, вече ще е диктатор, макар да беше избран навремето от Вашингтон.

  Сега Били ваксината е поставен в изключително неудобство да трябва да зарежда самолетите за към Бразилия, а материала не е в безгранично количество, нали трябва да се профилактира цяла Европа докато ваксинираните не станат 95%.

 21. 21 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#20] от "otrqdnik":

  колкото и да станат, ще има трета, четвърта ... доза.

 22. 22 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  Еми някои хора искат биогорива :)

 23. 23 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 976 Любопитно

  Ако на тая среща в Глазгоу всички височайши присъстващи бяха позапретнали ръкави и всеки от тях беше засадил по 10-ина дръвчета за времето на престоя си, файдата щеше да е по-голяма за всички ни. Ама не, загрижили се за въздуха, та и затова всички взети решения бяха от рода на "ще видим, ще помислим, ще решим... някога, ама не сега". И е повече от лицемерие да изискваш от другите (държави) да си пазели горите (в случая Бразилия), а ти да продължаваш да си я караш по старо му...

 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4303 Неутрално

  От 15г?!? Сиреч от времето на комуниста Лула да Силва?
  —цитат от коментар 4 на jazzdevil


  Да , но стрелите са насочени към "крайно десния" Болсонаро. Той е виновният.
  Не се коментират пожарите в Сибир , които изпепелиха милиони хектари гори.

 25. 25 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  и?
  тия дето се събираха да решават за климата къде блеят?
  ами не блеят
  но обезлесяването е бизнес
  а бизнесът е свещена крава

  толкоз по въпроса за принципността на "зелените" политици, лобисти на "зеления" бизнес, който не може без мръсния обикновен бизнес

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK