На живо

Коронавирусът по света: Словакия забрани на неваксинираните шопинг и развлечения

Германци се редят на опашка пред ваксинационен център във Франкфурт, след като властите призоваха за ускоряване на ваксинацията, за да се намали интензитетът на започналата нова COVID вълна

© Associated Press

Германци се редят на опашка пред ваксинационен център във Франкфурт, след като властите призоваха за ускоряване на ваксинацията, за да се намали интензитетът на започналата нова COVID вълнаДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
СЗО прогнозира 700 хил. жертви на COVID-19 в Европа до пролетта

Световната здравна организация (СЗО) заяви във вторник, че до март може да има още 700 хил. смъртни случая от COVID-19 в Европа, с което броят на починалите ще надхвърли 2.2 милиона.


Общата кумулативна смъртност от респираторно заболяване в 53-те страни от европейския регион на СЗО вече надхвърли 1.5 милиона, като дневният процент се удвоява от края на септември до 4200 на ден. Европейският регион на СЗО също включва Русия и други бивши съветски републики, както и Турция, уточнява Ройтерс.


"Прогнозира се кумулативните докладвани смъртни случаи да достигнат над 2.2 милиона до пролетта предвид текущите тенденции", се казва в съобщението. COVID-19 сега е водещата причина за смърт в Европа.


Висок или изключителен стрес върху интензивните отделения се очаква в 49 от 53 страни до 1 март, добави СЗО.


Освен мерките за превенция като маски и миене на ръце, регионалният директор на СЗО за Европа Ханс Клуге призова хората да се ваксинират, включително да си поставят бустерни дози, "ако се предлагат". Това е промяна спрямо досегашната позиция на СЗО, която призоваваше да се изчака с усилващите ваксини докато достатъчно хора по света не получат достъп до ваксините.


"Всички ние имаме възможността и отговорността да помогнем за предотвратяване на ненужна трагедия и загуба на животи и да ограничим по-нататъшните смущения в обществото и бизнеса през този зимен сезон", каза Клуге.


Коронавирусът по света: Словакия забрани на неваксинираните шопинг и развлечения

© Associated Press

Съпругът на Меркел вини германския мързел за слабата ваксинация

Йоахим Зауер, съпруг на германския канцлер Ангела Меркел, обвини "мързела и самодоволството" на своите сънародници за сравнително ниския процент на ваксинация, като каза, че общественото отхвърляне на науката никога не е било толкова видимо, съобщава Ройтерс.


Зауер, който до пенсионирането си през 2017 г. беше професор по квантова химия в берлинския Хумболтов университет и се смяташе за един от най-добрите изследователи в областта, рядко е коментирал политиката през 16-годишния мандат на съпругата си.


Поканен в Италия, за да бъде избран за член на Италианската академия на науките в Торино, направи рядко изключение, казвайки пред в. "Ла република", че е удивен, че една трета от населението не вярва на научните доказателства.


"Отчасти това се дължи на известния немски мързел и самодоволство. Другата група са хора... които реагират идеологически на това, което смятат за диктатура на ваксините", казва проф. Зауер, цитиран от германския вестник "Ди велт".


Четвъртата вълна от пандемията на коронавирус е най-тежката досега в Германия, като болниците са препълнени с неваксинирани, а защитата на първоначалните ваксинации спада. Около 68% от германците са напълно ваксинирани, изоставайки от Великобритания и Франция, както и от световни лидери като Португалия и Сингапур.


"Науката е важна и би било добре повече млади хора да се посветят на нея", казва проф. Зауер, запитан за ролята на дезинформацията срещу ваксините.


Йоахим Зауер и Ангела Меркел

© Associated Press

Йоахим Зауер и Ангела Меркел


Във вторник Германия съобщ за пореден рекорд в стойността на седемдневната заболеваемост - 399.8 нови случая на 100 хил. души. По данни на Института за заразни болести "Роберт Кох" за последните 24 часа са установени 45 326 нови случая, при 32 048 преди седмица. Починалите с коронавирус за денонощието са 309, докато преди седмица са били 265.

Украйна купи още ваксини срещу COVID-19

Украйна удължи договора си с производителя на ваксини срещу COVID-19 "Пфайзер" и през следващите де години ще получи по 25 млн. дози, съобщи във вторник здравният министър Виктор Ляшко.


"Украйна се приближава към целта на Световната здравна организация 40% от пълнолетното население да бъде ваксинирано до края на 2021 г.", каза Ляшко, цитиран от Ройтерс.


До момента едва 10 млн. от 41-милионното население на украйна е напълно ваксинирано. Регистрирани са 3.4 млн. случая на COVID-19 с 82 318 смъртни случая от началото на пандемията.

Нидерландия започна да изпраща COVID-19 пациенти в Германия

Нидерландия започна да изпращапациенти с COVID-19 за лечение в съседна Германия, за да позволи на здравната си система да поеме хората, които се нуждаят от медицинска помощ, съобщава Ройтерс.


Сутринта един пациент беше превозен с линейка от Ротердам в болница в Бохум, на около 240 км източно, а друг ще последва по-късно през деня, съобщиха здравните власти.


Броят на пациентите с COVID-19 в холандските болници нарасна до най-високото си ниво от май през последните седмици и се очаква да се увеличи допълнително, тъй като инфекциите скачат до рекордни нива. Германските болници са предложили общо 20 легла за пациенти от Нидерландия.


Плановете на холандското правителство да наложи допълнителни ограничения за ограничаване на вируса предизвикаха три нощи на бунтове. Над 170 души са арестувани.

Нова Зеландия се отказа от стратетегията за нулев COVID в полза на ваксините

Нова Зеландия ще сложи край на продължилата над тримесеца карантина в най-големия град на страната - Окланд, като приложи нова стратегия за борба с коронавируса. Това заяви премиерът Джасинда Ардърн.


От 3 декември властите ще се стремят да възпират разпространението на COVID-19, вместо да сe опитват да го елиминират напълно, каза тя пред журналисти.


До момента правителството водеше политика за "нулев COVID" със строги локдауни, усърдно проследяване на контактите на заразените и строг граничен контрол. В петмилионната страна има само 40 жертви на вируса и след натиск за вдигане на карантината в Окланд Ардърн се съгласи на смекчаване на рестрикциите при 83%, а не както планираше при 90% ваксинирано население.


Ще бъде въведена нова, "светофарна" система: зеленото ще означава липса на антивирусни мерки, жълтото - задължително носене на маски на определени места, а при червен код търговските обекти ще обслужват само ваксинирани и ще се спазва социална дистанция, поясни премиерът.


Строгите карантинни правила за пристигащи от чужбина остават в сила поне до началото на 2022 г.

В Южен Тирол въвеждат вечерен час

Властите в италианската провинция Южен Тирол въвеждат по-строги мерки за борба с пандемията от коронавируса, съобщава БТА.


Маските стават задължителни и на открито, ако не е възможно да бъде спазвано разстояние от поне 1 метър. Те трябва да се носят и в обществения транспорт.


Властите в автономната немскоезична провинция в Северна Италия също така решиха от сряда да бъде въведен вечерен час в 20 общини, които са с нисък процент на ваксинирани. В общините с висока заболеваемостхората ще могат да излизат навън само по спешност или за да отидат на работа.


Баровете и ресторантите трябва да затварят в 18 ч. В хотелите обаче ще се позволява обслужването на гости и след този час. Танцуването в дискотеки, както и организирането на публични културни, развлекателни и спортни прояви на закрито се забранява. Училищата и детските градини остават отворени.

ЕС вкарва бустерната доза в европейския COVID-19 сертификат

Европейската комисия ще хармонизира срока на валидност на сертификата за ваксинация срещу COVID-19, включително с п поставянето на бустерните ваксини, каза пред Европейския парламент комисарят по здравеопазването Стела Кириакиду.


"Европейската комисия работи с най-голяма спешност за укрепване на координацията на свободното движение, включително продължителността на валидност и ролята на бустерите в кампанията за ваксинация", каза тя късно в понеделник в Страсбург.


Кириакиду каза, че дискусиите със страните членки на ЕС относно сертификата за COVID продължават и че Комисията възнамерява да излезе с предложения тази седмица.


"Решени сме да обърнем сегашната вълна...и също така сме наясно, че трябва да дадем ясни, последователни послания на гражданите", каза тя, цитирана от Ройтерс.


Стела Кириакиду

© European parliament (audiovisual service)

Стела Кириакиду

САЩ издадоха препоръка да не се пътува до Германия

Здравните власти в САЩ издадоха препоръка да не се пътува до Германия и Дания заради нарастващия брой случаи на COVID-19.


Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) повиши нивото на риска при пътуване до "ниво четири: много високо", а Държавният департамент издаде паралелни съвети "Не пътувайте" за двете страни.


CDC изброява около 75 дестинации по целия свят на ниво четири, като много европейски държави са в списъка, включително Австрия, Великобритания, Белгия, Гърция, Норвегия, Швейцария, Румъния, Ирландия и Чехия. България е сред държавите с най-висок риск от 27 септември, като препоръката е да не се пътува, а ако се налага - само за напълно ваксинирани.


Броят на случаите в Германия расте, особено сред възрастните хора, чиито първи две ваксини срещу COVID-19 бяха в началото на годината, и сред децата, които не отговарят на условията за ваксинация.


Рискът от пътуване беше понижен от ниво четири на "ниво три: ниско" за Израел, Аруба, Вирджинските острови на САЩ, Кюрасао и Гваделупа, съобщава "Ройтерс".

Половината нови случаи в Израел са при деца до 11 години

Половината от новите случаи на COVID-19 в Израел са при деца до 11 години, където в понеделник започна ваксинирането в тази възрастова група, съобщи "Ройтерс".


Четвъртата вълна на пандемията, която връхлетя Израел през юни, започна да спада през септември. През изминалите две седмици обаче коефициентът на репродукция на вируса, който остана под 1.0 в продължение на два месеца, показвайки, че епидемията е под контрол, започна да нараства. Половината от регистрираните нови случаи сега са на деца до 11-годишна възраст. До ноември на тази възрастова група се падаха повече от една трета от новите случаи на коронавируса. Учените се съмняват, че страната може да постигне колективен имунитет, ако не ваксинира децата. Но политици казват също, че ваксинацията на по-малките деца цели преди всичко да защити тяхното здраве, а не просто да спре предаването на вируса, пише БТА.


Коронавирусът по света: Словакия забрани на неваксинираните шопинг и развлечения

© Associated Press

Бустерът в Италия - след пет месеца, не след шест

Италианският здравен министър Роберто Сперанца заяви, че италианците ще могат да получават бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 пет месеца след завършване да първия цикъл на имунизация, съобщи "Ройтерс".


"Подсилващата доза е от ключово значение, за да защитим по-добре себе си и околните. След последната препоръка на Италианската агенция по лекарствата (АИФА) ще стане възможно бустерна доза да се поставя пет месеца след завършване на първия цикъл на имунизация", цитира БТА Сперанца.


Европейската агенция за лекарствата препоръча подсилващата доза да се поставя най-малко шест месеца след приключване на първоначалния цикъл на ваксинация. Само за хора със силно отслабена имунна система не е препоръчан период между инжекциите.

Премиерът на Франция е положителен за COVID-19

Френският премиер Жан Кастекс даде положителен тест за коронавирус в понеделник, броени часове след като се срещна с белгийския си колега Александер де Кро и белгийското правителство за съвместно заседание на двете правителства в Брюксел. Де Кро и четирима белгийски министри са поставени под карантина, предаде "Франс прес".


Следобед Кастекс научил, че една от дъщерите му, на 11 години, е заразена с коронавирус. Направеният му PCR тест е положителен.


56-годишният Кастекс, който се ваксинира през пролетта с "АстраЗенека", има леки симптоми, по-конкретно лека кашлица, казаха хора от екипа му. Той ще се изолира за 10 дни, но ще продължи да работи.


Досега френският премиер на три пъти се оказваше контактен със заразени, но тестът му за коронавирус бе отрицателен, отбелязва АФП.


Де Кро ще си направи PCR тест във вторник и няма да участва в публични прояви до излизането на резултата, съобщава БТА. Под карантина остават и министрите на външните и на вътрешните работи, на отбраната и на правосъдието.

Чехия и Словакия не пускат неваксинирани в заведения и магазини

Словакия стана третата европейска държава, след Австрия и Чехия, която забрани достъпа на неваксинираните до заведения и услуги. Решението, което влезе в сила от понеделник, беше взето от правителството заради бързото нарастване на случаите на болни от COVID-19. Интензивните отделения на болниците се напълниха основно с неваксинирани, съобщават "Ройтерс" и БТА.


Премиерът Едуард Хегер заяви, че властите сериозно обмислят въвеждане и на национална карантина.


Чешкото правителство изпрати военни да помагат в претоварени болници и обмисля дали да обяви извънредно положение, за да призове и студенти по медицина.


Само ваксинирани или възстановили се от COVID-19 през последните шест месеца могат да посещават ресторанти, хотели, услуги или обществени събития. Представители на Чешката лекарска камара апелираха за въвеждане на локдаун и задължително ваксиниране на здравните и социалните работници. В Словакия правителството затвори повечето ресторанти и те могат да предлагат само храна за вкъщи. Достъпът до услуги за неваксинираните е ограничен.


Прага и Братислава се надяват, че фокусирането на новите ограничения върху неваксинираните ще даде тласък на ваксинационната кампания, която изостава спрямо средното за Европа. Според Европейския център за контрол и профилактика на заболявания ваксинираните в Словакия са 46.8% - повече само от тези в Румъния и България. В Чехия 60% от населението са с поне една доза ваксина.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (180)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Весело

  "Словакия стана третата европейска държава, след Австрия и Чехия, която забрани достъпа на неваксинираните до заведения и услуги."

  Ясно, няма да се плащат данъчни услуги. А как стои въпросът с погребалните услуги? Или и неваксинираните по принуда ще стават безсмъртни?

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  нещата отиват на бунтове, мазут, патешка перушина и сопи .
  излязат ли щурмоваците , работата е ясна .
  за кво толкова протакаха, не разбрах .

 5. 5 Профил на KERUX
  KERUX
  Рейтинг: 606 Разстроено

  Едни от най-разюзданите конспирации от ранната 2020г. започнаха да се "сбъдват".

  Смърт за световния ковидизъм!
 6. 6 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  "Но политици казват също, че ваксинацията на по-малките деца цели преди всичко да защити тяхното здраве, а не просто да спре предаването на вируса"

  Поредната демагогия в услуга на Биг Фарма - колко са децата под 12г починали от Ковид? В Ню Йорк преди времи когато имаха 15 000 умрели от Ковид тези под 12г бяха 6 (3 от тях с тежки съпътстващи заболявания).

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  " Словакия стана третата европейска държава, след Австрия и Чехия, която забрани достъпа на неваксинираните до заведения и услуги. Решението, което влезе в сила от понеделник, беше взето от правителството заради бързото нарастване на случаите на болни от COVID-19. Интензивните отделения на болниците се напълниха основно с неваксинирани, съобщават Ройтерс и БТА."

  Навсякъде стане ли напечено, хората търсят лесните решения ! За всичко се обвинява някой, в случая неваксинираните, насажда се истерия, негативизъм, внушават се лъжи и..... се стига до тук.......но колко ще помогне ? Тъжно......

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Никога не съм си претставял, че Израел ще се превърне в опитната лаборатория на биг фарма. След като през предишните въилни, преди и след т.н. масово ваксиниране, заразените счупиха всички рекорди, страната е една от малкото в развития свят с масово заразено население, което има естествен имунитет. Затова и случаите на новозаразени са вече малко. Но пропагандата обяснява, че е заради ваксините и бустърите, а сега и посяга на децата, за да намали смъртните случи при тях от почти нула, до почти нула. Израелските управялващи извършват престъпление срещу собственият си народ.

  Първо съм ваксиниран, а след това заразен и оздравял, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 11. 11 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Прага и Братислава се надяват, че фокусирането на новите ограничения върху неваксинираните ще даде тласък на ваксинационната кампания, която изостава спрямо средното за Европа.
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Гениално !
  Ууууууууууууууууумни Ууууууууууууправници , ей !!!!!

 12. 12 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Защо напъват при децата, след като при тях смъртността от ковид е нулева? Ще видите как тези числа ще се променят след това.

 13. 13 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#8] от "pinoccio":

  тц.
  едни ваксъри ги приибаха в австрия, като им казаха , че който е набоден февруари , му изтича ''имунитета'' през декември .
  ако пък е и набоден с еднодозова или нещо различно от Фазер , няма как да си ''освежи'' имунитета и го приравнявали с антиваксата :)))
  че и от февруари в пандиза щели да вкарват .
  те оваксаните май ше фанат сопите рамо-до-рамо с плоскоземците.
  не ли ?

 14. 14 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#8] от "pinoccio":

  "А стига ревахти"

  Ама рИвем от радост - как заклеймените конспирации от миналото стават "светло бъдеще" в Европа. Сиреч, набедените за конспиратори се извисихме до баба ви Ванга.

 15. 15 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 412 Неутрално
 16. 16 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Никога не съм си претставял, че Израел ще се превърне в опитната лаборатория на биг фарма. След като през предишните въилни, преди и след т.н. масово ваксиниране, заразените счупиха всички рекорди, страната е една от малкото в развития свят с масово заразено население, което има естествен имунитет. Затова и случаите на новозаразени са вече малко. Но пропагандата обяснява, че е заради ваксините и бустърите, а сега и посяга на децата, за да намали смъртните случи при тях от почти нула, до почти нула. Израелските управялващи извършват престъпление срещу собственият си народ.
  —цитат от коментар 10 на no_bs


  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  0.5 % смъртност преди шмаксините , 0.3 % - след .
  Не съм убеден , че някъде по света съществува по-пренебрежимо ниска смъртност .

 17. 17 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  В същото време в Индия, новина от live-ticker-а на SRF (Швейцарските Радио и Телевизия) от тази сутрин:

  7:40
  "Въпреки големите фестивали: Броят на инфекциите в Индия е сравнително нисък

  По официални данни в Индия 7579 нови случая на хора са дали положителен резултат за коронавирус. Това е най-малкият брой от година и половина насам, въпреки че през последните седмици в страната се проведоха множество големи фестивали (празникът Дивали).

  Милиони хора пазаруваха, пътуваха и посещаваха семействата си. Носенето на маски не е разпространено извън големите градове.

  Според правителствени проучвания почти 70 % от индийците са се заразили по естествен път и са изградили антитела. Експертите посочват и кампанията за ваксиниране. Досега 81% от възрастните са получили една доза, а 43% - две."

  Поредното доказателство, че едва когато всеки се срещне с вирОса, ще има край този цирк в развития свят.

  Първо съм ваксиниран, а след това заразен и оздравял, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Весело

  Само така - всеки неваксиниран в концлагер, газовата камера и да не забравите - в Швейцария приемат златни зъбни коронки.
  —цитат от коментар 2 на Deaddark


  Хубаво, ама аз нямам газова камера, може ли в микровълновата!

 21. 21 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#10] от "no_bs":

  "Израел ще се превърне в опитната лаборатория на биг фарма"

  Обаче качествена лаборатория, аха богоизбрана, по всички научни критерии за "чист експеримент" - само една ваксина, един тест, ритмично бодене, точно отчитане на резултатите. А всяко отклонение от правата Вяра веднага намира обяснение с парадоксите на Симсон. Няма нито един неизяснен въпрос, освен броя бустери за "пълното ваксиниране".

 22. 22 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  "Бустерът в Италия - след пет месеца, не след шест"

  Прогнозата ми че номера на бустера ще настигне номера на вълните започва да се сбъдва. Това са допълнителни милиарди, защо Били ваксината да ги губи? Ако 2 вълни на година не стигат, ще ги направят 3 вълни на година с 4 бустера, в Германия вече свикнаха да не празнуват Коледа. Зависи как растат производствените мощности за химикалите, може и нови самолети да се вземат.

  Испания вече почна да катери голготата - 15 000 новозаразени, Франция и Италия също. Самолетите са се насочили в югозападно направление, централна Европа вече я наплашихме достатъчно за затваряния и съответно бустери. Случайно някой хитрец да не си помисли, че му се е разминала 3тата игла.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#19] от "pinoccio":

  ти може и от 200 години да живееш у австрия , ама тия работи за ваксата ги казаха оня ден .
  тичкай да си освежаваш имунитета , че дан'тъ помислят за антиваксър и плоскоземец - Ганювец .

 25. 25 Профил на Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Еммм, да бяхте се ваксинирали...

 26. 26 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#12] от "Разобличител":

  "Защо напъват при децата, след като при тях смъртността от ковид е нулева?"

  Защото в математиката на нула не може да се дели. Каква статистика ще имате, ако някоя съотнасяща се база е нула!? Затова ще трябва да се промени, ако ще и отрицателна смъртност да се въведе по подобие на отрицателната лихва, отрицателната доходност и отрицателния растеж.

 27. 27 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Половината нови случаи в Израел са при деца до 11 г. Е и? Има ли деца в интензивното, има ли починали? Колко от тях попадат в болница? Това, че едни тестчета, дето никога не са разработвани като диагностични, а единствено като ориентировъчни казвали нещо си означавало , че трябвали да набодат и децата "с грижа за тяхното здраве". Та децата винаги са били крачещи развъдници на вируси, така те подготвят имунната си система, това го е измислила и многократно усъвършенствала Природата. А някои тук, паднали явно от Марс и никога невиждали деца с вируси хукнаха да ги "предпазват".

 28. 28 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  До коментар [#8] от "pinoccio":тц.едни ваксъри ги приибаха в австрия, като им казаха , че който е набоден февруари , му изтича ''имунитета'' през декември .ако пък е и набоден с еднодозова или нещо различно от Фазер , няма как да си ''освежи'' имунитета и го приравнявали с антиваксата :)))че и от февруари в пандиза щели да вкарват .те оваксаните май ше фанат сопите рамо-до-рамо с плоскоземците.не ли ?
  —цитат от коментар 13 на pavur


  ::::::::::::::::::::::::::::
  Мисля, че вече ги хванаха !
  Явно Фазер , Шперплат и Гипсокартон не са достатъчни съвсем да отнемат на хората разсъдъка .
  като те правят на маймуна , и маймуна да си - рано или късно ще се светнеш !

 29. 29 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#8] от "pinoccio":тц.едни ваксъри ги приибаха в австрия, като им казаха , че който е набоден февруари , му изтича ''имунитета'' през декември .ако пък е и набоден с еднодозова или нещо различно от Фазер , няма как да си ''освежи'' имунитета и го приравнявали с антиваксата :)))че и от февруари в пандиза щели да вкарват .те оваксаните май ше фанат сопите рамо-до-рамо с плоскоземците.не ли ?
  —цитат от коментар 13 на pavur


  Павурчо е тплкова голям плоскоземец, че дори мрази главните букви и не ги използва, защото така всичко е още по-плоско.

 30. 30 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4465 Разстроено

  А междувременно Бг постави още един мрачен рекорд.... 4001 починали на милион и се затвърди на второ място в света по починали на милион.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Любопитно

  САЩ издадоха препоръка да не се пътува до Германия
  _____________________________________________________________

  И защо, все пак Германия е с над 70% ваксинирани, сега над 1,5 милиона са бустеризирани?

  Нали със седемсет процента ваксинирани се достигаше стаден имунитет?

  ДБ: Време е да спечелим България
 33. 33 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#32] от "Полковник Паликъщов":

  освежиха проучванията.
  70 процента не стигали.
  требело минимум 85 .

 34. 34 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  До коментар [#27] от "Хелиана":

  аа починало детенце все ще намерят (постоянно има нещастни случаи с пневмония или характерни детски болести), в момента мисирките седят пред домовете на болните деца и чакат като свраки някое да почине, за да се разпрати сърцераздирателната статия чрез АП ( тя вече е написана, само чакат за имената и адреса, които да се попълнят в празните поленца) и от там по цялата планета. Мисирката знае за деца починали след ваксинация, но мълчи като комунист на разпит, за такава статия пари не се дават, само уволнения и съд има там.

 35. 35 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Ако ваксинацията на деца в Израел не върви, статията за починало от вирус детенце ще се появи до 1-2 седмици, не е въпросът дали, а кога.

 36. 36 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Любопитно

  Словакия забрани на неваксинираните шопинг и развлечения
  _________________________________________________________________

  А ваксинираните, дето също разнасят доказано заразата, могат да правят шопинг и заразяват на воля?

  ДБ: Време е да спечелим България
 37. 37 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#16] от "stenlyaka":

  "0.5 % смъртност преди шмаксините , 0.3 % - след ."

  Обратното е:
  "We found significantly lower mortality rates in 2020 than the average of 2017–2019 in the younger population aged 0–44. The protective effects of lockdown might explain this lower rate from causes of deaths such as accidents, which rank among the primary leading causes of death at this age"
  https://ijhpr.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13584-021-00450-4
  След старта на ваксинацията смъртността се увеличава ... за да се оправдаят ваксините.

 38. 38 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#32] от "Полковник Паликъщов":

  Защото Корона-Мафията в Германия все още управялва.
  Такива като Шпан, Вилер, Лаутербах, все луди за връзване постоянно променят "правилата на играта.", лъжат и мажат.
  Ако знaеш немски ето една диксусия от студиото на Bild:
  https://www.youtube.com/watch?v=k0sRNnyktYY

  Първо съм ваксиниран, а след това заразен и оздравял, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 39. 39 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#35] от "otrqdnik":

  няма да посмеят .
  ако ги хванат , че лъжат за умряло от ковид дете , ше ги изядат живи .
  за две години щом не посмяха , няма да го направят и сега .

 40. 40 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 572 Неутрално

  На мен ми харесва. Неваксиниран ще си живея на село, ще дишам чужд въздух и ще правя тройки с хипита. Доста народ не иска да се ваксинира така или иначе.

 41. 41 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Любопитно

  До коментар [#32] от "Полковник Паликъщов":освежиха проучванията.70 процента не стигали.требело минимум 85 .
  —цитат от коментар 33 на pavur


  Холандия са с 87% ваксинирани, но Ковида се вихри с пълна сила?

  Или ваксините са някакви полуфабрикати?

  ДБ: Време е да спечелим България
 42. 42 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1574 Весело

  “Чехия и Словакия не пускат неваксинирани в заведения и магазини“

  Хайде сега местните Алибеговци да се тръшкат и заплашват, че държавите им ще фалират без кръчми.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#42] от "мики маус":

  В Чехия от близо 11 милиона население, ваксинираните са над 6 милиона. Кръчмите са си приятно пълни -бързо се намират места. Драма няма.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 45. 45 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Весело

  До коментар [#41] от "Полковник Паликъщов":
  >Или ваксините са някакви полуфабрикати?

  Или плацебо

 46. 46 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  До коментар [#39] от "pavur":

  И как по-точно ще ги хванат? Първо трябва някой да има мотивиран да разследва, такъв няма, пари се дават за ковид пропаганда, не за обратното. Дори и някой да се заинтересува от чисто любопитство, редакцията ще каже - не си издаваме източниците, уважаваме личното пространство на почерненото семейство и няма как да ви кажем къде са. Ще измислят някакви палестинци, които разбира се не са имали дете дълги години, това е съспенса по холивудски, бащата бил твърдо против ваксинацията въпреки воплите на майката, тук се вкарва и новата джендър идеология - жената е тормозена от патриархалните предразсъдъци на капсулираното и закостеняло общество. И накрая развръзката - детенцето се разболява и почива и те губят единствената светлина в бедния си живот. Ще има и хвалебствено слово за израелското правителство, което е направило всичко по силите си за неразумните, първобитни хора. Изводът ще е, че правителството трябва да въведе задължителното боцкане, за да защити неразумните хората от самите тях.

  Този филм сме го гледали хиляди пъти, вече само по заглавието знам какво пише в статията, конструкцията винаги е една и съща с няколко цифри разлика.

 47. 47 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#22] от "otrqdnik":

  "ще ги направят 3 вълни на година с 4 бустера"

  Ами, ЕК е поръчала 2.7 млрд. дози на Пфайзер за 2022 г. с опция за още 0.4 млрд. дози. Това прави 6 бустера плюс един "щастлив" седми (самурайски) за 2022 г. Вече почти е одобрен двумесечен бустер за ваксината на Янсен (Джонсън и Джонсън).

 48. 48 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  колко са децата под 12г починали от Ковид?
  —цитат от коментар 6 на jazzdevil

  Точно за под 12 няма. Като се поразцъкаш на https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/general да го докараш на погинали от началото на Ковидя и излиза:
  0 - 9 години : 3 мъжки и 3 женски
  10 - 19 години : 3 мъжки и 4 женски
  Вероятно след Ваксината още толкоз ще дадат фира, но учЕните ще докажат че не е от нея.
  Словакия стана третата европейска държава, след Австрия и Чехия, която забрани достъпа на неваксинираните до заведения и услуги.
  —цитат от коментар 0 на матряла

  Туй ми се чини че е на генетична основа. Като добавим и най - новите Мерки в Унгария, време е да се появи нов талант, който да опише Приключенията на добрия Ваксиниран Швейк по страшното време на Ковидя.

 49. 49 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Любопитно

  До коментар [#32] от "Полковник Паликъщов":Защото Корона-Мафията в Германия все още управялва. Такива като Шпан, Вилер, Лаутербах, все луди за връзване постоянно променят "правилата на играта.", лъжат и мажат.Ако знaеш немски ето една диксусия от студиото на Bild:https://www.youtube.com/watch?v=k0sRNnyktYY
  —цитат от коментар 38 на no_bs


  Според колумниста на Билд в Германия над 80% са ваксинирани! Тогава защо няма стаден имунитет?

  Хора, мислете, не се поддавайте на масовата психоза, разпространявана с користни цели!

  ДБ: Време е да спечелим България
 50. 50 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#33] от "pavur":

  "требело минимум 85 ."

  Това беше лятото, при "настъпващата" Делта. Сега, при Делта плюс (сталинския) колективизъм щял били да се случи при 90%+.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#5] от "KERUX":

  М'дааа. Реалността даже надхвърля очакванията. И по - зле ще става. В най - скоро време всички без трета доза ще са неваксинирани. После четвърта, пета,шеста... Ставаме бройлерите в "прекрасния нов свят". Да прощава Хъксли, че ползвам негово творение.

 53. 53 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#12] от "Разобличител":

  Пак ще са виновни неваксинираните. Дори и да остане само един човек, който не може да се набоде по медицински причини.

 54. 54 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Любопитно

  До коментар [#50] от "wanderer":
  >Сега, при Делта плюс (сталинския)
  >колективизъм щял били да се случи при 90%+

  Ама тези 90% как ще ги броят? С мимимум 3 игли или повече?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  https://www.theguardian.com/world/live/2021/nov/23/covid-news-live-india-records-smallest-daily-rise-in-cases-in-18-months-despite-festivals
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  хаха !
  Индийците си празнуват , народ бол .
  29 % шмакснати , пък случаите намаляват !
  Ти да видиш .
  Обяснението е , че напоследък шмаксинираните се увеличили с около 0.01 % !!!
  Гениално !!!

 57. 57 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Весело

  А междувременно Бг постави още един мрачен рекорд.... 4001 починали на милион и се затвърди на второ място в света по починали на милион.
  —цитат от коментар 30 на padrino


  То, рекордите вървят ръка за ръка:
  "Според данни на Евростат, България е сред най-осигурените с лекари и болнични легла страни в ЕС"
  "Към 2018 г. в България се падат по 74.8 легла на 10 хил. души."
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2021/09/21/4255881_bulgariia_v_evropa_zashto_plovdiv_i_pazardjik_sa_sred/

  Тия легла трябва създават "добавена стойност" и ... печалба.

 58. 58 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Любопитно

  До коментар [#25] от "Ганьо ля фурия ля еспаньола":

  Че тия, дето им предлагат трета игла, нали са ваксинирани с по две? И?

 59. 59 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  До коментар [#12] от "Разобличител":Пак ще са виновни неваксинираните. Дори и да остане само един човек, който не може да се набоде по медицински причини.
  —цитат от коментар 53 на Vlado Nikolov


  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Като в Гибралтар, например !

 60. 60 Профил на anti vaxxer
  anti vaxxer
  Рейтинг: 1873 Любопитно

  В кои страни, освен в Китай, Северна Кореа и многобройните размирни африкански изкуствено сглобени държави, има свобода и избор да си останеш неваксиниран?
  Питам сериозно за инфо.

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на ascot
  ascot
  Рейтинг: 130 Неутрално

  Под тая новина форумът е направо клоака. Ама нормално, то като цяло тоя форум се превърна в тролска клоака, пълна с плоскоземни идиоти
  —цитат от коментар 43 на ...And justice for all

  Такива са малко. Повечето са путински антиваксерски тролове. На работа от 06:00 до 24:00ч.
  Едни и същи профили пишат срещу ваксините, против ЕС, и за Путин, Лукашенко и Тръмп.
  Коментарите на Дневник са така от десетина години.

 64. 64 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#32] от "Полковник Паликъщов":

  Новата партийна линия изисква поне 90% боцнати с ваксина. И по възможност - три пъти. Само с две инжекции вече те броят неваксиниран.

 65. 65 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Например, в доклад, публикуван от Министерството на здравеопазването в Израел, е съобщено, че ефективността на 2 дози от ваксината BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) срещу предотвратяване на инфекция с COVID-19 е 39%, което е значително по-ниско от декларираната ефикасност от 96%.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 66. 66 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#36] от "Полковник Паликъщов":

  Естествено! Как иначе ще се заразят повече хора?

 67. 67 Профил на ascot
  ascot
  Рейтинг: 130 Неутрално

  в доклад, публикуван от Министерството на здравеопазването в Израел, е съобщено, че ефективността на 2 дози от ваксината BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) срещу предотвратяване на инфекция с COVID-19 е 39%, което е значително по-ниско от декларираната ефикасност от 96%
  —цитат от коментар 65 на 1908

  Колко време след втората доза? Дай да го видим тоя доклад.

 68. 68 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#39] от "pavur":

  Ще посмеят. Целта оправдава средствата. Нали знаеш поговорката :"Аз да кажа, че сестра ти е курва, пък ти доказвай, че нямаш сестра". Всеки, който каже/напише истината, ще го изтрият. Може и буквално.

 69. 69 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Весело

  До коментар [#43] от "...And justice for all":

  Има по - лесно решение. Просто спри да го посещаваш.

 70. 70 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  Правилно!

  "За кучета и невакснирани - вход забранен!"

 71. 71 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#32] от "Полковник Паликъщов":

  С над 70% се достига до бустерната доза.
  Някой от ваксаджийницата може ли да поясни каква е разликата между ваксина, реваксина, бустер, че вече станаха много думите за тази маркировка.

 72. 72 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1243 Любопитно

  Под тая новина форумът е направо клоака. Ама нормално, то като цяло тоя форум се превърна в тролска клоака, пълна с плоскоземни идиоти. С удоволствие ще си отнеса бана, за да не влизам изобщо тук и само да се ядосвам сред какви олигофрени се налага да живея тук...
  —цитат от коментар 43 на ...And justice for all


  Да сте чувал някога, че пътят към ада е постлан с добри намерения ?

  "Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората."
  "Свободата, Санчо, е сладко нещо. От сладкодумците властимеющи не я чакай – с обещанията ще си останеш. Сладките неща те за себе си ги пазят. Я гледай за година власт само какви търбуси правят. Теб най-много с някое позагнило морковче да те залъжат. Свободата, Санчо, сам трябва да си я вземеш..."
  "Свободата, Санчо, е на върха на копието."

 73. 73 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Любопитно

  Неваксините да се ваксинират, защото ваксините РАБОТЯТ.
  Ваксинираните да си сложат трета доза (засега), защото ваксините НЕ РАБОТЯТ.

  Ко праим сега?

 74. 74 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  До коментар [#32] от "Полковник Паликъщов":С над 70% се достига до бустерната доза.Някой от ваксаджийницата може ли да поясни каква е разликата между ваксина, реваксина, бустер, че вече станаха много думите за тази маркировка.
  —цитат от коментар 71 на enter_k


  :::::::::::::::::::::::::::::::::
  Трудна работа .
  тези хора живеят в 30-те години на 20-ти век , бустери-мустери не съществуват .
  Но могат да обяснят за Фюрера и Арийската раса , стига да питате .

 75. 75 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  [quote#72:"georgievb"][/quote]

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Санчо избира салама !
  По 2-3 дози салам на ден ....

 76. 76 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  А междувременно фирмите, загрижени за общественото здраве посредством извършване на тестове, продават ДНА материал от тестовете на трети страни. Всичко в името на човека, всичко се прави само за вашето благо. На овчиците е позволено тук радостно да блеят.

  https://the-central-london.uk/21648/breaking-news/covid-test-firm-to-sell-swabs-carrying-customers-dna/

 77. 77 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  До коментар [#70] от "Един препатил":

  хехехехе, браво, припомни ми откъс от великия филм на Роберто Бенини "Животът е прекрасен", всеки задължително трябва да го гледа!

  Там също имаше сцена с надпис "Забранено за евреи и за кучета!". И момченцето попита баща си, защо?
  - Всеки има право да пуска който иска в магазина си, ето в една работилница имаше надпис "Забранено за испанци и коне":

  https://www.youtube.com/watch?v=IXUB4S1AmmQ

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  https://leakedreality.com/video/19658/sydney-police-knocking-on-doors-taking-people-to-isolation-camps-covid

  В Австралия полиция извежда хора към ковид лагер за изолация. Човекът си е вкъщи, но отвън му обясняват как трябва да го извозят в лагер или да го арестуват, че отказва.

  https://leakedreality.com/video/19155/french-health-pass-poster-shows-government-printed-them-in-january-2020

  Някой във Франция да може да провери това? Снимано е долу вляво на плакат за разяснение за зеления сертификат какво пише. Сложена е дата на отпечатване на плаката 20.01.2020. Говорим за 2 месеца преди първите локдауни, месец преди първите новини за коронавирус в Европа, поне 10 месеца преди ваксини и т.н. Плакатът показва кръгове за така нареченото 3G- сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест. Пак да повторим датата, която е над година и половина преди зелените сертификати- 20.01.2020.
  Та някой може ли да погледне във Франция дали наистина са такива плакатите по улиците или е отпечатан фалшив, за да се снима той?

 80. 80 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#73] от "Bond007":

  антиваксъра Хер Шпан спря боденето с АЗ заради тромби .
  колко ли желаещи да се имунизират с АЗ не са го направили и сега са мъртви ?


 81. 81 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Любопитно

  Неваксините да се ваксинират, защото ваксините РАБОТЯТ.Ваксинираните да си сложат трета доза (засега), защото ваксините НЕ РАБОТЯТ.Ко праим сега?
  —цитат от коментар 73 на Bond007


  Умните и интелигентните изчакват!

  ДБ: Време е да спечелим България
 82. 82 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Ако трябва да си слагаш бустер на всеки 5 месеца ( ако не се скъси на 2 както се говори за Джонсън) това “ваксина”ли е изобщо или някакъв имуностимулант? Този натиск, който се оказва върху всички в момента- аз лично не намирам медицинско обосновяние.

 83. 83 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 794 Любопитно
 84. 84 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  "Половината нови случаи в Израел са при деца до 11 години"

  Явно след "антиваксърите", новият обществен враг ще са децата под 11 години. Сега ще ги подат под конвейер, въпреки че децата този вирус изобщо не го усещат. А и не става ясно колко тестове са направени на деца под 11 години и колко са тестовете при другите, за да си направим точна преценка. Това "половината случаи" са деца нищо не значи като не знаем колко са тествани другите. А и да не забравяме, че другата половина новозаразени са ваксинирани възрастни.

 85. 85 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Унгария набодена на 60 процента вчера има над 27 хиляди нов случаи и почти 400 починали. Какъв е коментарът на форумните ваксъри? Ние при набодени 20 процента официално, реално много по-малко, никога не сме имали такива бройки за ден.

 86. 86 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#85] от "Billy Pilgrim":

  били са с фалшиви вакса-кетапи

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 378 Неутрално

  До коментар [#85] от "Billy Pilgrim":

  Новата топ опорка на ваксърите от другите теми е, че щом имало 432452323 хиляди заразени и 400 починали, това било мега яко и ваксините работели невероятно, щото преди това били само 432452322 хиляди заразените.

  Тия наистина нямат спирка с глупостите им. Лошото е, че смъртността започва да се катери и в най-набодените като Португалия и Испания и ако там дойде нов пик, тия ще вирнат петилата от ужас...

  Чили се набодоха до козирката и над нея и вчера 32 смъртни случая, почти колкото миналата година без ваксини и с по-малко заразени в момента.

  Нали ваксърите от другите теми искаха да им дадем пример как с по-малка заболеваемост се мре колкото преди ваксините някъде. 7-day average им се катери нагоре в момента и е 21, миналата година с 0 процента ваксинирани.

  В момента са на много по-ниски нива от най-силните си вълни по заболеваемост, а смъртността им се катери и ги доближава вече.

  Що така, ваксъри?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 90. 90 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  Даже и Пфайзер си го признават това. 17.11.2021, публикувано в The Lancet.
  Ефективността на ваксината пада рязко в рамките на 5-6 месеца. Сега разбирате ли защо бустерите ще станат задължителни най-малкото на 5-6 месеца? При това изследванията на ефекта на третата доза предстоят и може да се окаже, че тя вече държи примерно 3 месеца.

  https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S0140-6736 (21)02183-8

  Effectiveness of mRNA BNT162b2 COVID-19 vaccine up to
  6 months in a large integrated health system in the USA:
  a retrospective cohort study

  Effectiveness against infections declined from 88% (95% CI 86–89) during the
  first month after full vaccination to 47% (43–51) after 5 months. Among sequenced infections, vaccine effectiveness
  against infections of the delta variant was high during the first month after full vaccination (93% [95% CI 85–97]) but
  declined to 53% [39–65] after 4 months. Effectiveness against other (non-delta) variants the first month after full
  vaccination was also high at 97% (95% CI 95–99), but waned to 67% (45–80) at 4–5 months

  А ето и от тези дни статия от голяма българска медия.

  Отслабващият имунитет излиза на преден план

  Първоначалното внедряване на ваксини в Европа се ускори бързо в първите месеци на 2021 г., но сега нациите се съобразяват с постепенно намаляващия имунитет на тези дози.

  Две проучвания в реалния свят, публикувани миналия месец, потвърдиха, че имунната защита, предлагана от двете дози на ваксината на "Пфайзер", започва да намалява след около два месеца, въпреки че защитата срещу тежко заболяване, хоспитализация и смърт остава силна. Проучванията показват сходни резултати за ваксините на "АстраЗенека" и "Модерна", които също се използват в Европа.

  "Имунната реакция на хората, които са ваксинирани, намалява през определен период от време... и тъй като кампанията за ваксинация започна в Германия в началото на тази година, сега виждаме някои възрастови групи и някои хора, които губят имунитета си срещу COVID -19 бързо", казва Тобиас Курт, професор по обществено здраве и епидемиология и директор на Института по обществено здраве в университетската болница Шарите в Берлин.

  "Това вероятно е една от причините, поради които броят на ваксинираните хора, които се нуждаят от хоспитализация, бавно се увеличава в момента - особено при по-възрастното население, което бе ваксинирано първо", добавя Рейнджес.

  Експертите подчертават, че защитата срещу сериозни заболявания и смъртни случаи остава силна при хората с две дози, които все още не са получили трета.
 91. 91 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 1030 Весело

  Италианското правителство засега се смили над гражданите си, даде ЦЕЛИ 5 месеца ''свобода'' Ще станат 3,2,1...

 92. 92 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3032 Любопитно

  Накратко ЕС към своите неваксинирани граждани: Now, you will pay the price for your lack of vision!

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  Мисля да си поставя бустерна доза.

 94. 94 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Половината от новите случаи на COVID-19 в Израел са при деца до 11 години,

  Ммммда
  А другата половина !!!???

 95. 95 Профил на laik87
  laik87
  Рейтинг: 581 Разстроено

  До коментар [#89] от "Громя Ваксъри":

  Наистина нямате спирка да си заслужите копейките. Само вчера заради такива като вас загинаха 254 българи, миналата седмица 974. За осем дни едно голямо село изчезна- над 90% неваксинирано, а вие громете, идиоти...

 96. 96 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1454 Любопитно

  Като стана дума за Ковидя по света - сащците с бодра стъпка застигат немците.
  В Южна Каролина за 2 седмици време качват с 3 пункта. Цифрите за октомври:
  в хоспитал: Ваксинирани 33%
  при попа: Ваксинирани 34%
  https://scdhec.gov/covid19/covid-19-data/cases-hospitalizations-deaths-among-not-fully-vaccinated
  В Минесота показват графика "от май досега на 100.000" за да получат Малката Цифра. Може обаче да си теглиш и екселска таблица с данни. По седмици Неваксинирани / Ваксинирани:
  в хоспитал
  седмица 41 : 493 / 216
  седмица 42 : 435 / 215
  при попа
  седмица 41 : 44 / 47
  седмица 42 : 56 / 54
  https://www.health.state.mn.us/diseases/coronavirus/stats/vbt.html

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 1030 Весело

  Последната новина за Южен Тирол е потресаваща. Танцуването в дискотеки се забранява, батенце. Тва не мвожеш да го осмееш, щото то само се подиграва със себе си

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK