"Замириса на революция!" и други от "шокиращите прогнози" на Saxo Bank за 2022 г.

"Замириса на революция!" и други от "шокиращите прогнози" на Saxo Bank за 2022 г.

© ReutersПрез 2022 г. "революционните движения" ще се засилят по света, като не всички от тях ще доведат до положителни промени. "Напрежението нараства" в световната икономика и обществото като цяло, с което сегашната система не е в състояние да се справи. А това означава, че революцията не просто е възможна, а неизбежна, въпросът е само "кога и как ще се случи".


Това казват експертите на инвестиционната Saxo Bank в популярната напоследък тяхна прогноза за предстоящи "шокиращи събития". Целта ѝ е по-скоро да предупреждава и да предизвика дебат и размисъл по трупащи проблеми и перспективи, отколкото да има претенция, че изброените неща наистина ще се случат. . Най-разрушителните събития винаги се оказват най-неочаквани, подчертава текстът.


"Ако сегашната система трябва да се промени, но не може, революцията е единственият път напред", каза Стин Якобсен, главен инвестиционен директор в Saxo Bank. Такъв е и основният тон на доклада - "задава се революция".
Важно е какво банкерите разбират под "революция" - не свалянето на правителството на определена държава, а мащабни промени по света, изоставяне на старите парадигми и "моменти на прозрение, които предизвикват промени в мисленето и поведението".


"Вероятно ще има много по-голяма нестабилност през 2022 г., тъй като революционните движения се засилват, отправяйки предизвикателства към статуквото, докато сляпо се движим към нова парадигма. Някои от тези движения ще доведат до положителни промени, други - напротив", добавя Якобсен.


Надпревара в хиперзвуково въоръжаване и студена война


Сред най-важните сътресения през 2022 г. експертите на Saxo Bank смятат по-специално началото на нова студена война и масивна "хиперзвукова надпревара" във въоръжаването. В нея САЩ и Китай ще станат основни съперници, но други играчи с напреднали военни технологии също ще се присъединят, включително Русия и Индия, Израел и Европейския съюз.

"Хиперзвуковите технологии представляват революционна заплаха за дългогодишното военностратегическо статукво, тъй като носят асиметрични нови отбранителни и настъпателни способности", се казва в прогнозата.

В Saxo Bank смятат, че новите технологии ще унищожат самите основи на световната военна стратегия на суперсилите, една от които беше принципът на взаимно гарантирано унищожение в ядрена война. Досега никой от съперниците не се надяваше да нанесе безнаказано ядрен удар - врагът винаги имаше време да нанесе също толкова разрушителен контраудар.


"Бързината и гъвкавостта на хиперзвуковата технология пораждат убеждението, че превъзходната защита може напълно да предотврати атака и дори да създаде нови възможности за първи удар", се казва в прогнозата. Ето защо новата надпревара във въоръжаването ще стане масова - "никоя страна не иска да се чувства изостанала".


"Суспендиране" на демокрацията в САЩ и покачването на цените


През ноември 2022 г. в САЩ ще се проведат частични избори за Камарата на представителите и Сената. Противоречията между привържениците на Републиканската и Демократическата партия ще ескалират толкова много, че всичко може да завърши с пълномащабна конституционна криза, която да избухне в началото на 2023 г.


Причината за кризата според експертите ще бъде както готовността на републиканците да направят всичко възможно, за да си възвърнат контрола над Конгреса, така и "кампанията за предизвикване на страх", отприщена от лявото крило на демократите, както и необмислената подкрепа на последното за популистки идеи. В резултат на това след изборите противоречията "ще достигнат пределни стойности".

"Една или и двете страни ще се противопоставят на потвърждаването на гласуването, в резултат на което новият Конгрес няма да може да се сформира и заседава в планирания първи ден - 3 януари 2023 г.", се казва в прогнозата на Saxo Bank. "Демокрацията в Съединените щати ще бъде "замразена."


Паралелно с политическата ще се развие и втората криза в САЩ - икономическата, убедени са в Saxo Bank. Експертите смятат, че до края на 2022 г. търсенето на работна ръка в САЩ далеч ще надхвърли предлагането, тъй като много от тези, които са загубили работата си по време на пандемията от COVID-19 и са живели на помощи, няма да искат да се откажат от тях в името на предишните по-ниски заплати.


"Пандемията допринесе за пробуждането на работната сила. В различните индустрии и подоходни категории работниците осъзнават, че сега имат повече права от всякога. Те изискват по-добри условия на труд, по-високи заплати, повече гъвкавост и чувство за по-ясна цел в работата", се казва в прогнозата.


В резултат на това до четвъртото тримесечие на 2022 г. работодателите в Съединените щати може да се окажат пред рязко вдигане на заплатите - за половината от населението на страната с по-ниски доходи те ще растат средно с 15%. Последица от това ще бъде скок в цените.

"До началото на 2023 г. инфлацията в САЩ ще достигне годишен темп от над 15% за пръв път след Втората световна война. Това ще накара Федералния резерв да затегне паричната политика, но това ще е твърде предпазливо и ще дойде твърде късно", прогнозира Saxo Bank.


Хората ще могат да живеят по-дълго, което ще проправи пътя за нови кризи


Още през следващата година според прогнозата на Saxo Bank учените ще могат да постигнат сериозен пробив в удължаването на човешкия живот и подобряването на неговото качество.


"През 2022 г. ще има голям пробив в многофакторния подход, тъй като ще се появи терапевтичен "коктейл", който регулира процесите на ниво клетки, за да удължи техния живот, а следователно и живота на целия организъм. Това е път към бъдеще с шансове за сегашните по-възрастни хора, но и по принцип за свят, пълен с повече възрастни.


От Saxo Bank посочват, че хората ще могат да живеят не само по-дълго (средно с 25 години повече), но и по-добре. И ще им е по-забавно, защото новите технологии ще премахнат много заболявания - от сърдечни до невродегенеративни заболявания.

За човечеството обаче подобна "колосална победа" ще се превърне и в нов проблем - откритията на учените ще отворят пътя за "етични, екологични и финансови кризи с невиждани размери".

"Представете си, че почти всеки може да очаква да живее средно до 115 години и да бъде здрав. Какво ще означава това за частните и държавните пенсии или дори за самата способност и желание за пенсиониране? Какво ще кажете за цената на нашата планета, ако тя издържа милиарди хора, да не говорим за наличието на храна? Освен това възниква етичен въпрос - не е ли хуманно този "коктейл" да не бъде достъпен за всички?"


Saxo Bank отправя покана хората да се замислят още за:

 • ускоряване на бягството на млади хора от Facebook и други Meta проекти и преориентиране на потребителите под 40 години към нови платформи - това ще бъде последвано от разбирането на инвеститорите, че Meta бързо губи бъдещ потенциал и рентабилност
 • временно премахване от властите на различни страни на екологичните ограничения за нови инвестиции в добива на суров петрол и природен газ поради рязкото увеличение на цените на горивата и храните, както и поради заплахата от социални вълнения
 • създаване от Европейския съюз на суперфонд от 3 трилиона долара за финансиране на отбраната и други области, той ще се попълва от трупащи се пенсионни вноски, а не от нови данъци
 • създаване от жени инвеститори на "армия", която ще започне координирана атака срещу компании със слабо равенство между половете, което ще доведе до огромни колебания в цените на акциите им
 • влизането на Индия в Съвета за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив като член без право на глас
 • спад на приходите от традиционни стрийминг услуги поради преориентацията на музиканти и потребители на цифрово съдържание към NFT платформи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Революциите винаги са лоша новина- справка - историята!!!

 2. 2 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Новите технологии винаги са водели до нови, по разрушителни оръжия. Нищо ново под небето. Имало е сатрапи в миналото, ще има и в бъдещето. Рано или късно някой сатрап ще му превърти гайката и ще утрепа маса народ ... и тук нищо ново. Все пак е добре да държим сатрапите под контрол, за да не останат накрая само хлебарките.

 3. 3 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1406 Весело

  "Шефът на Pfizer: Ще е нужна годишна имунизация срещу COVID
  Според него това ще е нужно за много години напред"

  две дози и всичко ще свърши :DD::D:DD:D::

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 4. 4 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Глупости

  Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да консумират
 5. 5 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4113 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Но са двигател на прогреса. Колкото и да е неприятно.

 6. 6 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4113 Любопитно

  Нещо много интересно, "коктейла" за по - дълъг живот и здрави хора, дали да не бъде ограничена употребата му само за определени хора. Защото, ще станат много хората, няма да стигат ресурси и прочие празни приказки. Тоест, бачкаторите ще се блъскат, а богоизбраните ще се кефят. Защо ли ми напомня за КЖИ и ДЖИ от един един научно - фантастичен роман?

 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Разстроено

  До коментар [#5] от "Vlado Nikolov":

  Четенето на маркс винаги завършва с много тежки, трайни и необратими увреждания на хипотетичното съдържимо, разположено северно от вратните прешлени!!!

 8. 8 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  До коментар [#4] от "Не вервам":

  Лошото е, че не са глупости.
  Но ние човеците обичаме да отлагаме решението на проблемите си до тогава, докато стане невъзможно решаването им.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 9. 9 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  голяма боза плюс демагогия на тема етика

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 10. 10 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#7] от "selqnin":

  тъкмо Маркс е най-великият контрареволюционер теоретик
  мръсникът Ленин - същото, ама практик

  а който мрази революциите, да се бори за завръщане в уюта на Османската империя

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 11. 11 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  ""Ако сегашната система трябва да се промени, но не може, революцията е единственият път напред", каза Стин Якобсен, главен инвестиционен директор в Saxo Bank. Такъв е и основният тон на доклада - "задава се революция".

  Т-.е- една от капиталистическите акули с други думи ви казва, "че когато върховете не могат по старому, а низините не искат по старому" ...

  или още по-подробно

  "Ленин извежда 3 основни обективни признака, характеризиращи революционната ситуация:
  - невъзможност на управляващата класа да запази в неизменен вид своето господство, т.е. това е ситуация, при която управляващата класа не може, а потиснатите класи не искат, да живеят постарому;
  - рязко изостряне на всички обичайни нужди и бедствия на угнетените (потиснатите) класи;
  - значително повишаване активността на масите и тяхната готовност за самостоятелно революционно творчество."

 12. 12 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  "революционните движения" ще се засилят по света, като не всички от тях ще доведат до положителни промени.
  ===

  Няма нито едно революционно движение довело до положителни промени. Всякакви опити за левичарски революции трябва да бъдат смазвани моментално.

  Хиперзвуковите технологии не правят оръжията невидими, и взаимното унищожение продължава да е гарантирано. Има подводници и всякакви други работи.

  Суспендирането на демокрацията в САЩ е факт от момента на последните избори. Цензурата в момента съперничи с китайската.

  Колкото до "пробуждането на работната сила", спиране на раздаването на пари (което е просто безумие при недостиг на работна ръка) ще излекува мързела и претенциите светкавично.

 13. 13 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1650 Весело

  До коментар [#3] от "MititU":

  Само по два буустера на всеки 3 месеца и всичко ще...

  Вижте го от добрата страна... Поне ако имате страх от игли.. Ще преодолеете страхът си..

  Ся къв ще е ефекта от толкова много буустери циркулиращи в организма ви сложени в толкова кратък период и добре тествани за 100 дена................

 14. 14 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1720 Весело

  "Замириса на революция!" "шокиращите прогнози" на Saxo Bank за 2022 г.............замириса другари.......замириса яко ! ...... https://newsbinding.com/news/watch-bidens-banking-nominee-calls-to-eliminate-all-private-bank-accounts/

 15. 15 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2649 Весело

  До коментар [#5] от "Vlado Nikolov":Четенето на маркс винаги завършва с много тежки, трайни и необратими увреждания на хипотетичното съдържимо, разположено северно от вратните прешлени!!!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  Всъщност, целият доклад на Саксо е точно по Маркс, марксологоическата философска школа никога не е загивала / за разлика от уродливата ленинска практика в прилагането на марксовите идеи/ - нещо, което хората, с мозъчно съдуржание на натурални селяни, просто няма как да знаят. За тях Маркс и Ленин/Сталин/Димитров/Живков са лицата на едно и също нещо.
  Е, не са!
  Смях покрай селяните, както винаги!

  Мараба, С-ДС доносници!
 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3722 Неутрално

  Това бе за тази година:
  https://dariknews.bg/novini/sviat/saxo-bank-s-apokaliptichna-prognoza-za-2021-godina-2251551

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 17. 17 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  ""Ако сегашната система трябва да се промени, но не може, революцията е единственият път напред", каза Стин Якобсен, главен инвестиционен директор в Saxo Bank. Такъв е и основният тон на доклада - "задава се революция".Т-.е- една от капиталистическите акули с други думи ви казва, "че когато върховете не могат по старому, а низините не искат по старому" ...или още по-подробно"Ленин извежда 3 основни обективни признака, характеризиращи революционната ситуация:- невъзможност на управляващата класа да запази в неизменен вид своето господство, т.е. това е ситуация, при която управляващата класа не може, а потиснатите класи не искат, да живеят постарому;- рязко изостряне на всички обичайни нужди и бедствия на угнетените (потиснатите) класи;- значително повишаване активността на масите и тяхната готовност за самостоятелно революционно творчество."
  —цитат от коментар 11 на georgievb


  В браЦка Русия само последното още не е в норма за революция. Следим с интерес 😊

 18. 18 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  "Хиперзвуковите технологии представляват революционна заплаха за дългогодишното военностратегическо статукво, тъй като носят асиметрични нови отбранителни и настъпателни способности", се казва в прогнозата.
  ========================================

  В "Alo.bg" вече има обяви за продажба на самолетоносачи втора ръка.
  Същите могат да бъдат преоборудвани в круизни лайнери или атракциони.
  В краен случай, могат да бъдат продадени и за скрап.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Разстроено

  До коментар [#10] от "Николай Теллалов":

  Искрено и сърдечно Ви УМОЛЯВАМ незабавно да престанете да пиете, пушите и ядете субстанциите, които ви довеждат до това........ състояние!!!
  Силно съм притеснен и загрижен за Вас!!!

 20. 20 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  - създаване от Европейския съюз на суперфонд от 3 трилиона долара за финансиране на отбраната и други области, той ще се попълва от трупащи се пенсионни вноски, а не от нови данъци.
  ==========================================

  Пенсионните вноски по предназначение отиват за пенсии.
  Но, ако пенсионерите са били премахнати чрез пандемия, тогава наистина се освобождават доста пари.

 21. 21 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Революциите винаги са лоша новина- справка - историята!!!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Направих справка с историята. Буржуазните революции ликвидираха изостаналият и спъващ развитието феодализъм и вкараха човечеството в индустриалната епоха.

  Демек - не си прав.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 22. 22 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1426 Неутрално


  Колкото до "пробуждането на работната сила", спиране на раздаването на пари (което е просто безумие при недостиг на работна ръка) ще излекува мързела и претенциите светкавично.
  —цитат от коментар 12 на Ментор


  Обаче има и друга посока, дека може да вземне да потегли изгладнелият пролетариат, на когото вече не раздават пари. Вместо да тръгне да подсмърча на гишето за работа, може да развей кармазъ байрак, и да направи революция.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 23. 23 Профил на Иван Николаевич
  Иван Николаевич
  Рейтинг: 24 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vlado Nikolov":Четенето на маркс винаги завършва с много тежки, трайни и необратими увреждания на хипотетичното съдържимо, разположено северно от вратните прешлени!!!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  На место да философстваш да вземе да я прочетеш викам.

 24. 24 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Сегашния елит съвсем започна да копира Маркс и Ленин. Вече заговориха и за революционна обстановка. А диктатурата на пролетариата се превърна в диктатура на ковиадата.

 25. 25 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vlado Nikolov":Четенето на маркс винаги завършва с много тежки, трайни и необратими увреждания на хипотетичното съдържимо, разположено северно от вратните прешлени!!!
  —цитат от коментар 7 на selqnin  При мен се случи така, че началото на промените ме свари между първи и втори курс на икономическия университет..
  Два семестъра "Политикономия", след което изхвърлихме всичко и започнахме наново с учебника по "Макроикономикс".
  Сегашният икономически модел няма нищо общо с класическия капитализъм и науката, която го изучава.
  Отделянето на финансовия от реалния сектор, чудовищната емисия на пари без покритие , наличие на огромни "балони" и растеж, основан единствено върху потреблението, плащането на дълг с нов дълг са неща, за които не се споменава.
  А, отрицателните лихви са знак, че е достигнат етап, в който капитала не се възпроизвежда и се налага да се търсят антипазарни и антиикономически номера от типа на "зелените сделки" , хибридна/студена война, или недай Боже - гореща.
  Всъщност, точно онези неща, които Маркс беше посочил.
  Както и революциите, за които тук става дума.

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7636 Неутрално

  На тази пандемия, само революционни движения ни бяха кусура.

 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#21] от "sablezub":

  "Демек" това е цитат от "Большая савецкая енциклАпедия"!!!
  "НЕ, БЛАГОДАРЯ"!!!

 28. 28 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#23] от "Иван Николаевич":

  Това с викането Ви се е получило много :
  -възпитано;
  -академично;
  -аристократично;
  - изискано;
  -Ентелигентно...
  Кой колкото може!!!

 29. 29 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  До коментар [#7] от "selqnin":

  Ти какво прочете от Маркс, че да имаш нужната вещина да коментираш?

 30. 30 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  ха, родените от червеното знаме като чуха "революция" и се подмокриха...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 31. 31 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  Ако стягането на примката около врата на обикновения човек посредством още и още локдауни, огараничения на основни човешки права, задължителни ваксинации по пет пъти на година и т.н., не е трудно да се предвиди революция.
  А икономическият модел е рухнал още преди живот от 115 години, и в момента нито една държава от западния свят не може да върже годишен бюджет без да тегли външен заем, какво остава ако трябва да се плащат още повече пенсии. Но в крайна сметка за какво ни е целият научнотехнически прогрес ако не можем да си позволим поне базисните неща да бъдат подсигурени на всеки един човек по дефолт. Ако е само за да се "разтваря ножицата" няма смисъл от него.

 32. 32 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  До коментар [#29] от "Billy Pilgrim":

  аналогичен случай имахме една съседка, хардкор червена бабичка, говореше с патос и вигнат юмрук :)
  но неможеше да чете... не беше ходила на училище, обаче казваше аз съм марксистка :)
  е такива като нея крепяха народната власт :) и БСП след 1990

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 33. 33 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#29] от "Billy Pilgrim":

  Всичко, което се учи в департамент "Политология"!
  Други въпросчета?

 34. 34 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Компютърният модел на Мартин Армстронг предвиди "революционната обстановка" през 2022 още преди 3-4 г. Плюс високи цени на храните поради недостиг и една истинска пандемия. Който има желание, да се порови из блога на сайта му. За съжаление винаги се оказва прав. Аз бях върла антитръмписка, сега започвам да се чудя дали Тръмп не беше по-малкото зло.
  https://www.armstrongeconomics.com/blog/

 35. 35 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#21] от "sablezub":"Демек" това е цитат от "Большая савецкая енциклАпедия"!!!"НЕ, БЛАГОДАРЯ"!!!
  —цитат от коментар 27 на selqnin


  Турих ти го специално, за да има за какво да се вържеш. Като няма как да възразиш по същество 100 на 100 ще се вържеш на капанчето. И ето - ти се върза. Т.е. - по същество няма какво да възразиш.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 36. 36 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#23] от "Иван Николаевич":Това с викането Ви се е получило много :-възпитано;-академично;-аристократично; - изискано;-Ентелигентно...Кой колкото може!!!
  —цитат от коментар 28 на selqnin


  Колегата и той е добър с капанчетата, да? И тук нищо по същество тоест.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 37. 37 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  До коментар [#33] от "selqnin":

  Имам. След като очевидно си вещ по темата, би ли дефинирал в две три изречения основните идеи на Маркс?

 38. 38 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3912 Весело

  "Демокрацията в Съединените щати ще бъде "замразена."
  ======
  Мамма мия......!!!
  Стига де.....!.... Това е вече над всички очаквания..... :)
  Жална му майка на света......който така унило бе свикнал с ликидната американска демокрация......!
  Голям рев ще падне.....

  Bukalemun
 39. 39 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1620 Весело

  ха, родените от червеното знаме като чуха "революция" и се подмокриха...
  —цитат от коментар 30 на Вилдирас Владиленов


  Проблемът е, че вече отдавна самите капиталисти искат да разтурят капитализма. Одеве постнах в другата статия една (видео) лекция на Андрей Фурсов, по въпроса: https://youtu.be/vnW6xF8MDc8

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 40. 40 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Интересна ми е икономическата прогноза за САЩ. Уж е лоша, а всъщност казва, че икономиката им ще се развива толкова сериозно, че ще им трябва много работна ръка.
  Не знам как се връзва това с автоматизацията и все по-голямото изнасяне на производства в Мексико. Явно се развиват достатъчно сектори, които все пак разчитата на хора в САЩ

 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3912 Любопитно

  "Замириса на революция!"
  =======
  Щом една банка го казва.....(и то заплашително)....значи нещата наистина не са розови......
  Банка... ▶️⏩⏩⏭️... Революция.
  Това са двата крайни полюса на социалния ни живот....
  А по средата ще цари големия хаос.....
  Г-жа Кристалина Георгиева можеше да каже много повече неща по темата.....но едва ли ще проговори.....

  Bukalemun
 42. 42 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Обаче има и друга посока, дека може да вземне да потегли изгладнелият пролетариат, на когото вече не раздават пари. Вместо да тръгне да подсмърча на гишето за работа, може да развей кармазъ байрак, и да направи революция.
  —цитат от коментар 22 на sablezub


  Ако са изгладнели още преди революцията, по-добре да не започват. След комунистическите революции милиони измират от гладна смърт, но идиотите обикновено се сещат за това в процеса на умиране.
  Както и да е, всякакви опити за комунистическа революция трябва да бъдат смазвани незабавно и жестоко.

 43. 43 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  а на нашите мурзилки, революцията мирише на вата.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 44. 44 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vlado Nikolov":Четенето на маркс винаги завършва с много тежки, трайни и необратими увреждания на хипотетичното съдържимо, разположено северно от вратните прешлени!!!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  Един футуролог разви тезата, че Маркс не е провокирал комунистическата революция, а дори е предотвратил тя да се случи в Западна Европа. след като управляващите са обърнали внимание на проблема и са реагирали с по-добри условия за работниците. По същия начин тези катастрофични прогнози искат да провокират дебат по проблемите, за да се предотвратят на лошите възможни сценарии.

 45. 45 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4113 Неутрално

  До коментар [#40] от "filofob":

  Трябва им работна ръка, защото за година и половина помощи и то повече от минималното заплащане, работниците се разглезиха. В момента заплатите растат, но няма желаещи бачкатори. Явно растежа е малък.

 46. 46 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#19] от "selqnin":

  очевидно си възрастен човек

  тъжна гледка е как се излагаш

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK