На живо

Коронавирусът по света: иРНК ваксините са най-подходящи за бустер

Коронавирусът по света: иРНК ваксините са най-подходящи за бустер

© Associated Press



Дневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.




Кацащите в САЩ от понеделник трябва да имат отрицателен тест

Коронавирусът по света: иРНК ваксините са най-подходящи за бустер

© Георги Кожухаров


Считано от 6 декември 2021 г., всички граждани, независимо от ваксинационния им статус, които пристигат в САЩ с въздушен транспорт, трябва да представят пред авиокомпанията отрицателен резултат от NAA тест (вкл. PCR) или антигенен тест, направен до 24 часа преди качването в самолета, съобщи Министерството на външните работи..


По информация на посолството във Вашингтон, освободени от това изискване са децата до 2-годишна възраст, както и гражданите, преболедували COVID-19 през последните 90 дни. Преболедуването е необходимо да се докаже едновременно с представяне на два документа: положителен резултат от тест за COVID-19, направен до 90 дни преди пътуването, както и документ за излекуване от медицинско заведение или от лекар с дата и подпис.


Друго изискване към пристигащите с въздушен транспорт в САЩ е, да попълнят и представят форма по образец, която е достъпна на: https://www.cdc.gov/quarantine/pdf/Combined-Passenger-Attestation-Amended-Testing-Order-12-02-2021-p.pdf


Министерството припомня, че гражданите, пристигащи по въздух в САЩ, са длъжни да представят на авиокомпанията и доказателство за завършена ваксинация срещу COVID-19 с ваксина или одобрена за постоянна или извънредна употреба от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ или от Световната здравна организация.


Подборности за мерките при влизане в САЩ може да намерите на официалния сайт на МВнР в рубриката "Коронавирусът – как да пътуваме", както и на https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/32094


Италианец опита да ваксинира силиконова протеза

Италианец се е появил във ваксинационен център със силиконова ръка, надявайки се да заблуди медицинския персонал при поставяне на ваксина срещу коронавируса, съобщи Ройтерс.


Опитът за измама е станал в италианския град Биела, като мъжът е бил между 50 и 60 г., пише БТА, добавяйки, че той разчитал да вземе зелен сертификат, който му осигурява достъп до обществени места.


Според местните източници на Ройтерс силиконовата протеза, която мъжът използвал, много наподобявала на истинска ръка с истинска кожа. Но цветът й, а и усещането при допир с нея, събудили подозрението на медицинската сестра, която се готвела да инжектира ваксинационната доза и така измамата била разкрита. Здравните власти коментират, че не приемат инцидента за анекдотичен, а за сериозно нарушение.


Агенция АНСА съобщи, че мъжът е работил в здравния сектор и е бил отстранен временно от работа, защото е отказал да се ваксинира срещу COVID-19. Имунизацията на медицинския персонал в Италия е задължителна.


Коронавирусът по света: иРНК ваксините са най-подходящи за бустер

© Associated Press

1.5% от българите са с усилваща доза срещу COVID-19

1.5% от българите имат поставена усилваща доза срещу коронавирус. Това показват данни на европейската здравна агенция (ECDC), която вече дава информация и за хода на кампаниите за бустерни дози, след като по-рано тази седмица Европейската комисия препоръча на страните членки да ускорят кампаниите за ваксиниране и да отворят достъпа до усилващите дози до цялото население с акцент върху хората над 40 г.


Според здравната агенция България запазва последното си място в Европа по ваксинация срещу COVID-19 с 25.6% напълно ваксинирано население и 27% с поне една доза. Това е далече от средните нива за ЕС от 66% население със завършен ваксинационен цикъл.


Гърция остава най-добре ваксинираната държава на Балканите с 62.4% напълно ваксинирано население и 13.3% с бустерна доза. Румъния, която премина през изключително тежка вълна през есента, вече има 38.3% напълно ваксинирано население и 3.4% с подсилваща доза, които й отреждат предпоследното място в Европа.


Освен България и Румъния, само още две държави в ЕС имат под 50% ваксинирано население - Словакия (46.3%) и Хърватия (47.7%).


Според европейските здравни власти ваксините остават най-доброто средство за избягване на тежко протичане на COVID-19, а усилващите дози увеличават трикратно антителата спрямо първоначалната ваксинация.


В ЕС най-много хора с поставена бустерна доза има в Унгария - 26.6%, а в Европа води Исландия с 35.4% от населението с три дози ваксина срещу COVID-19.


Унгарка показва електронната си COVID карта, която показва дали притежателят е ваксиниран или преболедувал

© Associated Press

Унгарка показва електронната си COVID карта, която показва дали притежателят е ваксиниран или преболедувал

Задължителната ваксинация в Гърция е законна

Държавният съвет, висшият съд на Гърция, постанови в петък, че задължителната ваксинация срещу коронавирус не нарушава Конституцията. Магистратите решиха, че здравните работници имат конституционно задължение да се ваксинират като проява на социална солидарност, съобщи в. "Катимерини".


Решението е след обжалване от няколко професионални групи, включително Специалното звено за управление при бедствия на пожарната служба, Националния център за спешна помощ и Федерацията на обществените болници срещу решението на правителството за задължително имунизиране на медицинските работници. Над 5000 души бяха отстранени от работа през есента заради отказ да се ваксинират.


Правителството не изключи разширяванет на задължителното ваксиниране и в други групи, освен сред хората над 60 г., ако е необходимо, припомня вестникът.


Според европейската здравна агенция 64.2% от гръцкото население е напълно ваксинирано срещу COVID-19, а 13.3% са с бустерна доза.


Коронавирусът по света: иРНК ваксините са най-подходящи за бустер

© Associated Press

Швейцария затяга мерките, 1600 ученици са карантинирани

Швейцария обяви по-строги мерки срещу COVID-19 в петък, като те ще влязат в сила в понеделник и ще продължат до 24 януари.


Разширява се задължителното носене на маски и изискването за използване на сертификати за ваксиниране и преболедуване за достъп до обществени места. Властите призоваха хората да работят от вкъщи, а публичните събирания ще бъдат достъпни само за ваксинираните и възстановилите се от COVID-19.


Три случая на варианта Oмикрон вече са потвърдени в Швейцария. Федералната служба за обществено здравеопазване съобщи, че те са поставени в изолация, а контактите им са карантинирани. 1600 ученици от Международното училище в Женева и 400 души персонал са карантинирани, след като беше установено, че двама от заразените с Омикрон са го посещавали в последните дни. Родителите и другите членове на семействата на карантинираните ще трябва да си направят тестове.

Бустерите са най-ефективни три месеца след ваксинацията

Ваксините срещу COVID-19, които използват иРНК технологията, осигуряват най-голямо повишаване на нивата на антителата, когато се прилагат 10-12 седмици след втората доза, установи ново британско проучване, цитирано от Ройтерс.


Проучването COV-Boost установи, че в шест от седем случая бустерът повишава имунитета след първоначална ваксинация с ваксината на "Бионтех"/"Пфайзер" и 100%, ако се приложи след две дози от ваксината на "Астра Зенека".


"Трета доза ще бъде ефективна за много от ваксините, които тествахме и в много различни комбинации", каза проф. Сол Фауст, имунолог от Университета в Саутхемптън и ръководител на изследването.


Проучването, публикувано късно в четвъртък, установи, че пълна доза или половин доза "Пфайзер" или пълна доза "Модерна" дават силен тласък както на нивата на антителата, така и на нивата на Т-клетките, независимо дали лицето първоначално е получавало от ваксината на "Пфайзер" или на "Астра Зенека".


Когато ваксините на "Астра Зенека", "Новавакс", "Джонсън и Джонсън" и "Кюрвак" са давани като бустер, те увеличават нивата на антителата при всяка първоначална ваксина, макар и в по-малка степен, установи проучването. Въпреки това, докато ваксината на "Валнева" повишава антителата при хора, първоначално ваксинирани с "Астра Зенека", това не става при ваксинирани с "Пфайзер".


Проучването установи, че бустерните инжекции също помагат за генериране на мащабен Т-клетъчен отговор срещу Бета и Делта вариантите на коронавируса. То е проведено преди откриването на Омикрон варианта и не предоставя информация за ефективността при него.


Коронавирусът по света: иРНК ваксините са най-подходящи за бустер

© Associated Press


Отделно проучване на "Имперския колеж" в Лондон за ваксинирането сред преболедуване, също публикувано в четвъртък вечер, показва, че поставянето на ваксина след инфекция дава добър отговор на Т-клетките както към оригиналния варант на вируса Алфа, така и след преболедуване на Делта варианта.

Русия обяви, че 54% от населението е ваксинирано или преболедувало COVID-19

53.7% от руснаците са преболедували или са ваксинирани срещу COVID-19, съобщи правителството, цитирано от руската агенция ТАСС. Това е увеличение спрямо миналата седмица, когато беше обявено, че колективният имунитет е достигнал 51.8%.


Вицепремиерът Татяна Голикова, която отговаря за COVID кризата, съобщи в петък, че 64 млн. души са ваксинирани с две дози, а 72 млн - еднократно.


В Севастопол, според Голикова е достигнат достатъчен имунитет за справяне с инфекцията от 80.8%. Над две трети от жителите са ваксинирани или оздравели в Москва и московска област, в Санкт-Петербург, Карелия и на Чукотка. Според руските здравни власти за достигане на колективен имунитет в Русия е необходимо да се ваксинира поне 80% от пълнолетното население. Това означава над 90 млн. души, съобщава ТАСС.


Служител на транспортната компания в руския град Казан проверява COVID сертификатите на пътниците в градския транспорт

© Associated Press

Служител на транспортната компания в руския град Казан проверява COVID сертификатите на пътниците в градския транспорт


През последното денонощие се съобщава за 32 930 нови случая на COVID-19, с което официално регистрираните инфекции надхвърлиха 9.7 млн. Над 1 млн. са активните случаи. През последните 24 часа е установена смъртта от коронавируса на 1217 души. Така броят на жертвите от началото на пандемията достигна почти 279 хил. души. Най-много нови случаи и починали има в Санкт-Петербург, следван от Москва и Подмосковието.

"Бионтех" очаква да е необходимо ежегодно ваксиниране срещу COVID-19

Ваксинирането срещу COVID-19 най-вероятно ще стане ежегодно, като това срещу грип, каза пред Ройтерс главният изпълнителен директор на "Бионтех" Угур Шахин в петък. Многобройните вариации на коронавируса ще са причина за редовните ваксинации, също както става при ежегодните щамове на сезонния грип.


Компанията, която произвежда заедно с "Пфайзер" най-шорокоизползваната в Европа ваксина срещу коронавируса, смята че ще успее бързо да адаптира препарата, за да го нагоди към новия вариант Омикрон.


Шахин каза, че се очаква ваксините да продължат да осигуряват защита срещу тежко протичане на заболяването от COVID-19, въпреки мутациите.


"Този вариант може да зарази ваксинираните. Очакваме, че заразените хора, които са били ваксинирани, ще бъдат защитени срещу тежко заболяване", каза Шахин на конференция, организирана от Ройтерс във Франкфурт.


Коронавирусът по света: иРНК ваксините са най-подходящи за бустер

© European commission (audiovisual service)

Белгийският премиер: Ваксините не са достатъчни за свободата

Вярвахме, че ваксинирането против COVID-19 води към свободата, но ще са необходими и допълнителни мерки, заяви премиерът на Белгия Александер де Кро пред федералния парламент в петък. Очаква се на извънредното заседание да се приемат допълнителни ограничения.


"Вярвахме, че широкообхватна ваксинационна кампания ще ни изведе от кризата. Действителността днес е друга", каза премиерът, добавяйки, че ваксините са помогнали да се избегнат допълнителни 7800 жертви, както и 30 хил. заболели да не стигнат до болниците.


По официални данни в Белгия досега са имунизирани 89% от пълнолетните, а в следващите дни се очаква да започне ваксинирането на децата до 11 г.


Властите обсъждат дали училищата да затворят, или присъственото обучение да продължи, но при задължително носене на маски дори от първокласниците. Медиите цитират специалисти, според които мерките закъсняват и трябва да бъдат по-решителни. В коментарни статии се посочва, че една от причините за влошаването на епидемичните данни е приложението на сертификатите за COVID-19, довело до опасно занижаване на бдителността на имунизираните. /БТА

Южна Африка навлиза в четвърта вълна на COVID-19

Министърът на здравеопазването на Република Южна Африка обяви в петък, че страната навлиза в четвъртата си вълна от коронавирусната епидемия заради варианта Омикрон. На този етап болниците не са застрашени от натиск, съобщи Ройтерс.


На брифинг Джо Фаахла каза, че заразени с новия вариант на вируса са регистрирани в седем от деветте провинции на Южна Африка. Той призова населението да си постави пълен цикъл ваксини, изтъквайки, че това осигурява най-добра защита срещу Омикрон. По данни на Our World in Datа 24.7% от жителите са напълно ваксинирани срещу коронавируса.

Израел спря проследяването на телефоните на заразени с COVID-19

Израел прекрати породилото полемика проследяване на мобилните телефони на вирусоносители на COVID-19, което трябваше да ограничава разпространението на варианта Омикрон на коронавируса.


Правителството на премиера Нафтали Бенет беше разрешило използването на проследяваща технология, която съчетава местоположенията на носителите на вируса спрямо околните мобилни телефони, за да се определят застрашените от заразяване и контактните на вирусоносителите. Тази технология, разработена от службата "Шин Бет" за нуждите на контраразузнаването и борбата с тероризма, започна да се прилага за проследяване на Омикрон на 27 ноември.


Израелски съд ограничи обхвата на технологията след жалба на правозащитници, че тя нарушава личното пространство на хората, съобщава БТА.

Засега няма хоспитализирани и починали с Омикрон в Европа

Европейската здравна агенция на ЕС (ECDC) обяви, че вариантът Омикрон ще бъде отговорен за повече от половината COVID-19 инфекции в Европа в следващите месеци.


"Въз основа на математическо моделиране, проведено от ECDC, има индикации, че Омикрон може да причини над половината от всички инфекции със SARS-CoV-2 в ЕС/ЕИП през следващите няколко месеца", заяви Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC).


Прогнозата обхваща 27-те държави от ЕС и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.


Според главния научен съветник на френското правителство Жан-Франсоа Делфраиси Омикрон ще измести Делта варианта до края на януари, съобщи "Ройтерс".


Европа досега е регистрирала 79 случая на Омикрон, като половината са асимптоматични, а при останалите инфекцията се проявява с леки симптоми. Досега не е установено тежко заболяване, хоспитализация или смърт. От случаите, за които има данни за възраст и статус на ваксинация, мнозинството са млади и напълно ваксинирани, се казва в изявление на ECDC, публикувано в четвъртък вечер.


Агенцията обаче отбелязва, че тъй като става въпрос основно за пътници, върнали се от Южна Африка, може да се приеме, че те също са по-здрави от общото население и затова протичането на инфекцията при тях е по-леко.


"Ваксинациите за тези, които все още не са ваксинирани или които не са завършили курса си за ваксинация, както и бустерите за тези над 40 години са наложителни", каза директорът на ECDC Андреа Амон.


Мерките за физическо дистанциране, адекватната вентилация в затворени пространства и предпочитане на работа от вкъщи, също се смятат за ефективни за намаляване на разпространението на инфекцията, добавя тя.

Норвегия съобщи на голямо огнище на Омикрон

Най-малко 50 души в норвежката столица Осло и околностите са се заразили с варианта Омикрон на коронавируса и случаите са свързани с фирмено парти, състояло се в ресторант в града, предаде "Асошиейтед прес".


"Очакваме още случаи. В момента провеждаме проследяване на контактните, за да ограничим пътищата за предаване", се казва в съобщение на общинските власти, цитирано от БТА.


Според Норвежкия институт по обществено здраве повечето засегнатите са ваксинирани. Градските власти в Осло вчера призоваха хората, посетили два ресторанта в столицата, да се тестват.

ЕС започна да тества ваксината срещу COVID-19 на "Валнева"

Европейската агенция по лекарствата започна да прави преглед на данните за ефективност и безопасност на нова ваксина срещу COVID-19 в четвъртък. Тя е произведена от френската биотехнологична компания "Валнева" на основата на традиционна технология чрез инактивиран вирус. Тъй като той обхваща целия вирус, а не само шиповия протеин като иРНК ваксините, е възможно ваксината да дава по-добра защита срещу различните варианти на вируса, надяват се експерти.


Прегледът на резултатите от клиничните изпитвания на ваксината на "Валнева" е първата стъпка от процедурата, след като производителят поиска пазарно разрешително.


Коронавирусът по света: иРНК ваксините са най-подходящи за бустер

© Associated Press


Миналия месец Европейската комисия одобри договор с "Валнева" за закупуване на почти 27 млн. дози през 2022 г. Споразумението също така включва възможност за приспособяване на ваксината към новите варианти на вируса и за закупуване на още 33 млн. дози през 2023 г.


Лекарственият регулатор проучва още три ваксини срещу COVID-19 - на американската компания "Новавакс", руската "Спутник V" и китайската "Синовак", но не се ангажира със срок за последните две поради липса на достатъчно данни от производителите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (252)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4536 Неутрално

  Нав ден - нов късмет!
  Нов вариант - нов късмет!

 2. 2 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Омикрон превзема Европа до края на януари
  ====================================
  Вай, вай, вай...
  Ще умрем! Всички ще умрем! Армагедон иде! Покайте се грешници!
  Само ваксинираните ще се спасят!

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  " Най-малко 50 души в норвежката столица Осло и околностите са се заразили с варианта Омикрон на коронавируса и случаите са свързани с фирмено парти, състояло се в ресторант в града, предаде Асошиейтед прес."

  Делтата си намери достоен наследник ! До няколко месеца всички нови случаи в Европа, пък и не само, ще бъдат основно от Омикрона.......

 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  Не е истина просто колко са нагли копИлетата!

  С насаждането на нови истерии продължават да трошат света.

  Сега е наред Нероденият Петко "Омикрон".

  Те' ви пример:
  "Разпространението варианта на Covid-19 Омикрон заплашва да провокира бърз ръст на инфлацията в Съединените щати, което ще доведе до допълнителни прекъсвания на веригата за доставки и недостиг на работна ръка. Това предупреждение направи ръководителят на Федералната резервна банка на Кливланд Лорета Местър в интервю за Financial Times".

  Не досегашното трошене на Света от управляващите, не досега вече две години бастисваните икономики и международни връзки на производство и търговия, не напечатаните от въздуха трилиони и трилиони, а Нероден Петко бил виновен!

  И що не?
  Досега минаваше, мат'рялът гълта промивките, че и за още пита!

 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Весело

  Нав ден - нов късмет!Нов вариант - нов късмет!
  —цитат от коментар 1 на Patsis


  Нов ден - нов вариант!
  Нов вариант - нов бустер!

  Баф тоз късмет!

 6. 6 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Весело

  "Тя е произведена от френската биотехнологична компания "Валнева" на основата на традиционна технология чрез инактивиран вирус. Тъй като той обхваща целия вирус, а не само шиповия протеин като иРНК ваксините, е възможно ваксината да дава по-добра защита срещу различните варианти на вируса, надяват се експерти."

  И тя е точно като Астра Зенека, но нея ще я лансират да се използва. Първо защото ще се продава на пазарна цена, тоест с голяма печалба и второ защото е производство на Френска а не Британска компания. Само да изчакаме малко и ще видите как това ще се случи.😂😂😂
  (скептиците могат да си запазят този коментар за референция 😂😂😂)

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 7. 7 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  Ами, изобщо не е като Астра Зенека.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  Падре, ако си пропуснал, да ти напомня, че Великобритания напусна по собствено желание ЕС!

  "Европейската агенция по лекарствата започна да прави преглед на данните за ефективност и безопасност на нова ваксина срещу COVID-19 в четвъртък. Тя е произведена от френската биотехнологична компания "Валнева" на основата на традиционна технология чрез инактивиран вирус."

 9. 9 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#2] от "atmanpg":

  Весело Ви е... тъжно е за онези, които наистина са починали и още повече, за техните близки...

 10. 10 Профил на avp35646651
  avp35646651
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  Валнева се произвежда в Шотландия и нема нищо общо с Астрата.

 11. 11 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2325 Весело

  До коментар [#9] от "ilinko":

  Всички ше умрете все някога, бе!
  Я се дръжте достойно поне!

  В Русия съм! В Русия съм!
 12. 12 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3833 Неутрално

  всички ще умрем, рано или късно, но в затворен ковчег и да не могат близките да те видят за последен път - това е ужасно!

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Не всявайте паника , Омикрон протича почти безсимптомно. Очàкваше се такава мутация

 14. 14 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Весело

  До коментар [#6] от "padrino":Валнева се произвежда в Шотландия и нема нищо общо с Астрата.
  —цитат от коментар 10 на avp35646651


  Не пиши такива работи, че на Вася от пост 8 ще му се развали настроението 😂😂
  Аз го премълчах това в комента си, за да не им запалвам моторите, но сега след като ти изпусна духа от бутилката няма как да не се спомене 😂😂😂😂
  Ваксина произведена в ШОТЛАНДИЯ ще се лансира в ЕС 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#11] от "Веселин Дечев":


  До коментар [#9] от "ilinko":Всички ше умрете все някога, бе!Я се дръжте достойно поне!
  —цитат от коментар 11 на Веселин Дечев


  Това го кажи на близките на починалите

 16. 16 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3167 Любопитно

  До коментар [#11] от "Веселин Дечев":

  Само този, който не се е родил, той няма да умре. Интригата е кога и поради какви причини, като пожеланието е от дълбока старост. Но то не се сбъдва за средно 100+ човека на ден, през последните месеци.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 17. 17 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2325 Весело

  До коментар [#14] от "padrino":

  Континентална Европа не може един тостер да произведе вече...

  В Русия съм! В Русия съм!
 18. 18 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  Няма нужда да виждате във всяка информация заговор против ЮК. В случая става дума за съвсем различни принципи... Астра Зенека е векторна ваксина, а тази на Валнева е с инактивиран вирус. В случая Астра Зенека е по-близо до Пфайзер и Модерна, отколкото до тази на Валнева...

 19. 19 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2325 Любопитно

  Добре, а защо не виждам световна паникасрещу умрелите от инфаркти и инсулти?
  Защо не се иска на границите тест на кръвоносната система???

  В Русия съм! В Русия съм!
 20. 20 Профил на avp35646651
  avp35646651
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#19] от "Веселин Дечев":

  Защо да има паника и нови мерки при липса на извънредна смъртност от инфаркт и инсулт, която да повиши осезаемо и общата такава?

 21. 21 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3167 Весело

  До коментар [#17] от "Веселин Дечев":

  Щото твоята матушка от край време е силна в производството на електродомакински уреди, ама все са бронирани и стават само за военно приложение с променлив успех.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Весело Ви е... тъжно е за онези, които наистина са починали и още повече, за техните близки...
  —цитат от коментар 9 на ilinko


  Тъжно ви е...
  А на мен ми е страшно!
  Страшно ми е, да наблюдавам как промиват мозъците на населението.
  Защото ако има нещо по-ценно от живота - това е свободата.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  До коментар [#11] от "Веселин Дечев":

  " Всички ше умрете все някога, бе!
  Я се дръжте достойно поне!"

  Защо не включваш и себе си в подобни мъдри съвети ?

 27. 27 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 884 Неутрално

  "Министърът на здравеопазването на Република Южна Африка обяви в петък, че страната навлиза в четвъртата си вълна от коронавирусната епидемия заради варианта Омикрон. На този етап болниците не са застрашени от натиск, съобщи Ройтерс."

  Последното изречение е най хубавата новина. Особено за такива като нас дето много им пречат ваксините. Много заразен вариант, който не води до много хоспитализации. Не щеш ваксина, тогава вземи природната ваксина. Няма не искам. Вижда се, че Мегатрона са го изтървали по света.

 28. 28 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "Правителството на премиера Нафтали Бенет беше разрешило използването на проследяваща технология, която съчетава местоположенията на носителите на вируса спрямо околните мобилни телефони, за да се определят застрашените от заразяване и контактните на вирусоносителите. Тази технология, разработена от службата "Шин Бет" за нуждите на контраразузнаването и борбата с тероризма, започна да се прилага за проследяване на Омикрон на 27 ноември."
  ‐--------------

  Ъхъ, ъхъ... пазят ви здравето. Шибайте си редовно дозите и вЕрвайте!👍

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 29. 29 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6192 Любопитно

  Не е истина просто колко са нагли копИлетата!С насаждането на нови истерии продължават да трошат света.Сега е наред Нероденият Петко "Омикрон".Те' ви пример:"Разпространението варианта на Covid-19 Омикрон заплашва да провокира бърз ръст на инфлацията в Съединените щати, което ще доведе до допълнителни прекъсвания на веригата за доставки и недостиг на работна ръка. Това предупреждение направи ръководителят на Федералната резервна банка на Кливланд Лорета Местър в интервю за Financial Times".Не досегашното трошене на Света от управляващите, не досега вече две години бастисваните икономики и международни връзки на производство и търговия, не напечатаните от въздуха трилиони и трилиони, а Нероден Петко бил виновен!И що не?Досега минаваше, мат'рялът гълта промивките, че и за още пита!
  —цитат от коментар 4 на xm...


  Почва да ме гложди едно съмнение, дали политиците не си измислиха Ковид 19 за да вкарат през задната врата инфлацията и зелената сделка и после за всички тези магарии да обвинят висуса?

  ДБ: Време е да спечелим България
 30. 30 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6192 Любопитно

  "Тя е произведена от френската биотехнологична компания "Валнева" на основата на традиционна технология чрез инактивиран вирус. Тъй като той обхваща целия вирус, а не само шиповия протеин като иРНК ваксините, е възможно ваксината да дава по-добра защита срещу различните варианти на вируса, надяват се експерти."

  И тя е точно като Астра Зенека, но нея ще я лансират да се използва.
  —цитат от коментар 6 на padrino


  Астра Зенека е векторна ваксина, Пръдлино! А новата Валнева е на база инактивиран вирус. Разликите са както между земя и небе!

  Бива ли така да се излагаш?

  ДБ: Време е да спечелим България
 31. 31 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#29] от "Полковник Паликъщов":

  Ай, ай, ай... завършен конспиратор. 😉 Да не си прочел случайно нещо за инициативата greate reset на world economic forum?☝️

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 32. 32 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  Третата руска ваксина е на основата на технологията „мъртъв вирус“

  https://novavest.bg/2021/03/03/третата-руска-ваксина-е-основата-на-те/

  Сам съм, други няма...
 33. 33 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  До коментар [#32] от "MilliVanilli":

  „В световен мащаб почти 100% от ваксините съдържат или дезактивирани, или живи патогени“, сподели той. CoviVac съдържа „инактивиран“ (мъртъв) коронавирус. Този тип ваксина симулира естествен процес на заразяване, запознавайки имунната система с вируса и „обучавайки“ тялото да се бори с патогена, без риск той да се разпространи в тялото и да причини болести

  Сам съм, други няма...
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално


  Починали от ковид във Великобритания и България за последните 43 дни:

  Великобритания: 68% ваксинирано население - 6 250

  България: 24% ваксинирано население - 5 925

  Население Великобритания: 68 милиона

  Население България: 7 милиона

  Гъстотата на населението във Великобритания е 4 пъти по-висока отколкото в България.

  Населението на Великобритания е 9,7 пъти по-голямо от това на България.

  Спрямо населението, в България умират 9 пъти повече хора.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  6 250 / 9,7 = 644

  За последните 43 дни в България от ковид можеха да са умрели 644 човека, вместо 5 925, ако бяхме ваксинирани колкото Великобритания.

  За 43 дни у нас 5 281 души са умрели заради глупостта да не се ваксинират.

 36. 36 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Починали от ковид в Дания и България за последните 43 дни:

  Дания: 77% ваксинирано население - 222

  България: 24% ваксинирано население - 5 925

  В България умират 26 пъти повече хора.

  Гъстотата на населението в Дания е 2 пъти по-висока отколкото в България.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 37. 37 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Омикрон ли бе да го пишеш, разровиш ли го ще мирише, както е казал поетът. :)

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 38. 38 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 927 Неутрално

  В началото, когато се изказваха специалистите обективно и без цензура, казаха, че ще мутира в нещо много заразно, но с много по-леки сипмптоми като на настинка. И че ще си остане наред с 200те вируса на настинките.

  Може би това е този вариант.

 39. 39 Профил на marinova65
  marinova65
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#35] от "Явор":

  Как разбрахте причината за смъртта им и колко от починалите са ваксинирани? Сравненията с други държави не са адекватни, тъй като и без ковид 19 смъртността в България е била винаги най-висока.

 40. 40 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4324 Любопитно

  "Европейската агенция по лекарствата започна да прави преглед на данните за ефективност и безопасност на нова ваксина срещу COVID-19 в четвъртък."

  Дано бъде одобрена от ЕС и СЗО. В момента в нашият съюз няма ваксина на базата на инактивиран вирус.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#29] от "Полковник Паликъщов":

  Не мисля. Просто мощно го употребяват.
  Всички с различни мотиви според техните им камбанарии, но се получава, че действат ако не заедно, то поне успоредно.

  Реално ковид-кризата действа като Световна война по "прочистването" и "пренареждането" към нова епоха.
  Те и ПСВ, и ВСВ не са били замислени като такива, но ...
  Сега е същото, но понеже не може да си позволят Трета - ползват к'вот има ...

 42. 42 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3167 Любопитно

  До коментар [#34] от "Martin Marinov":

  Имаш наченки, но има още какво да се желае.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 43. 43 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 797 Любопитно
 44. 44 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  ''Най-малко 50 души в норвежката столица Осло и околностите са се заразили с варианта Омикрон на коронавируса и случаите са свързани с фирмено парти, състояло се в ресторант в града, предаде "Асошиейтед прес".'

  нали само сертифицирани и тествани ходят по ресторанти бе :)))

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Кога ще е четвъртата доза?

 46. 46 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#45] от "Роси":

  на 32-ри февруари

 47. 47 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 470 Весело

  "Свободата" от ваксинационния сертификат е заменена отново със задължителен тест за влизане веч и в Кипър, и Норвегия, да видим кои ще са следващите. : ) : ) : )
  А имаша обещания да са свободни и прегръщащи се...

 48. 48 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 797 Любопитно


  До коментар [#35] от "Явор":

  Е, май ще трябва да те питам четвърти път.

  Как изглежда Нигерия в сравнение с по-добрите от нас?

 49. 49 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  „В световен мащаб почти 100% от ваксините съдържат или дезактивирани, или живи патогени“, сподели той. CoviVac съдържа „инактивиран“ (мъртъв) коронавирус. Този тип ваксина симулира естествен процес на заразяване, запознавайки имунната система с вируса и „обучавайки“ тялото да се бори с патогена, без риск той да се разпространи в тялото и да причини болести
  —цитат от коментар 33 на MilliVanilli


  Никой не се интересува дали имаш клетъчен имунитет.
  Той не се признава за доказателство, при издаване на зелен сертификат.
  Интересуват се, дали си си платил за ваксината от Биг Фарма.
  Той и Чорбанов направи истинска ваксина, но Биг Фарма не пожела дори да я тества.
  Няма пари в такива ваксини. Не се печели от тях.

 50. 50 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Белгийският премиер: Ваксините не са достатъчни за свободата

  ХАХААХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХАХАХАХАХАХАХАХАХА

  Как си, Консуматорче?

 51. 51 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Починали от ковид в Норвегия и Парагвай за последните 14 дни:

  Норвегия: 72% ваксинирано възрастно население - 97

  Парагвай: 36% ваксинирано население - 34

  Населението на Парагвай е с 2 млн. души повече от това на Норвегия

  Гъстотата на населението на Парагвай е по-висока от тази на Норвегия.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/ #weekly_table

  В НОРВЕГИЯ УМИРАТ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ХОРА ЗАРАДИ ГЛУПОСТТА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ!

  Как е да си под Марианската падина, Явка?

 52. 52 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  Хайде стига си плакал за Астрата, ами че те дори и при вас не я искат

 53. 53 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1590 Любопитно

  До коментар [#32] от "MilliVanilli":„В световен мащаб почти 100% от ваксините съдържат или дезактивирани, или живи патогени“, сподели той. CoviVac съдържа „инактивиран“ (мъртъв) коронавирус. Този тип ваксина симулира естествен процес на заразяване, запознавайки имунната система с вируса и „обучавайки“ тялото да се бори с патогена, без риск той да се разпространи в тялото и да причини болести
  —цитат от коментар 33 на MilliVanilli


  "Проучване: Ваксината на Moderna и „Спутник V“ са по-ефективни от тази на Pfizer" https://t.ly/R2iU

  " Covid ваксината на Moderna Inc. и руският препарат „Спутник“ показват по-голяма ефективност от разработката на Pfizer Inc. и BioNTech в мащабно проучване в Унгария, засягащо пет различни ваксини, свързани с коронавируса, съобщава Bloomberg.

  Ваксината на Moderna показва 88,7% ефективност при защита срещу коронавирусна инфекция и 93,6% ефективност по отношение на смъртността, свързана с Covid-19. В същото време руската ваксина „Спутник V“ е на 85,7% ефективна при защита от вируса и 96,4% при смъртност. В сравнение с тях препаратът на Pfizer показва съответно 83,3% и 90,6% ефективност.

  Изследването прави преглед на ефективността на пет ваксини при хора, които са получили втората си доза най-рано преди седмица.

  Данните от повече от 3,7 милиона ваксинирани хора на възраст от 16 и повече години са анализирани от януари до юни тази година.

  „Широкият набор от ваксини, налични в Унгария, позволява да се направи оценка на ефективността на ваксините в реална среда в централноевропейска страна и поставя Унгария в уникалната позиция да предоставя подробна информация за множество видове ваксини от една и съща страна“, пишат авторите на проучването, включително унгарският министър, отговарящ за здравеопазването, Миклош Каслер, и главният здравен инспектор Сесилия Мюлер."

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 54. 54 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 983 Гневно

  Белгийският премиер откровено се подиграва с хората.

 55. 55 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4324 Любопитно

  До коментар [#45] от "Роси":

  Другата година Роси. Ти вече боцна ли се с трета доза?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 56. 56 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2956 Неутрално

  Въй...

  " В коментарни статии се посочва, че една от причините за влошаването на епидемичните данни е приложението на сертификатите за COVID-19, довело до опасно занижаване на бдителността на имунизираните. "

  Значи хем ваксинираните бяха защитени и пазеха хората, хем сега трябвало и те да бъдат пазени и хората да бъдат пазени от тях. Е, защо ги ваксинирахте тогава тия хора?

  И защо в този случай у нас има зелени сертификати още?

 57. 57 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 808 Гневно

  Антиваксърите и адептите на североизточната пропаганда вече са слюноотделили изключително изобилно!

 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 757 Неутрално

  То е ясно, че ваксинирането ще е годишно, не е ясно по колко пъти на година ще се провежда.

 59. 59 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3167 Весело

  До коментар [#50] от "Громя Ваксъри":

  Добре съм, да чукна на дърво, ама да дойде някой нековидист наблизо. Удивлявам се на простотията/свободията българска.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 60. 60 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  ""Бионтех" очаква да е необходимо ежегодно ваксиниране срещу COVID-19"

  Хахаха, щели да ни бодат ежегодно. Само не уточниха по колко пъти в годината. Който иска да става абонат на фармацевтичните компании, нека заповяда, аз както и 50 процента от Българите няма да се ваксинираме каквото и да стане. Има други 40 процента, които не искат но са склонни с презрение и омрезеност, да го направят за да могат да живеят. И всъщност желаещите тези бъркочи са по-малко и от 10 процента. С течение на времето, като видят какво им готват с ежегодното боцкане този и без друго мижав процент ще пада още повече.

 61. 61 Профил на kcq33617839
  kcq33617839
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Остава и да не искат пари за физиологичен разтвор...

 62. 62 Профил на kcq33617839
  kcq33617839
  Рейтинг: 41 Неутрално

  До коментар [#48] от "До руските мекерета":

  Нигерия изглежда в пъти по добре от територията.

 63. 63 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Най-честен е белгийският министър председател. Ваксините не работят.

 64. 64 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  "По официални данни в Белгия досега са имунизирани 89% от пълнолетните, а в следващите дни се очаква да започне ваксинирането на децата до 11 г."

  Несъмнено децата разболяват напълно защитените си родители и поставят в неудобно положение производителите на ваксини, да се обясняват защо препарата е с 30% ефективност, вместо 96,5, както вещаеха всички шамани.

 65. 65 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  ""Бионтех" очаква да е необходимо ежегодно ваксиниране срещу COVID-19"

  Бионтех очаква нов щам на всеки 6 месеца, което веднага отговаря на заявката му да прави лаборатория за борба с рака. Всъщност под прикритието за борба с рака ще се правят нови щамове, които да захранват фирмата му с поръчки. Колко удобно.

 66. 66 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#63] от "Tod":

  Така е, доживяхме да го чуем и от официален представител на ЕС. Това че Бионтех очаква ежегодно или ежеседмично ползване на техните продукти изобщо не ме учудва. В крайна сметка въпреки рушветите към политиците те от това печелят. Като не се имузираме срещу грип нещо страшно да е станало - не! Аз щях да умра от ваксина за сеознен грип 2004-та, но да речем че съм изключение.

  Един Българин
 67. 67 Профил на Boris Simeonov
  Boris Simeonov
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Омикрон превзема Европа до края на януари... Ще си го преместя от единия крачол в другия!!...

 68. 68 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#62] от "kcq33617839":


  До коментар [#48] от "До руските мекерета":Нигерия изглежда в пъти по добре от територията.
  —цитат от коментар 62 на kcq33617839


  Емигрирай тогава! Какво само се оплакваш.

 69. 69 Профил на Sanyu
  Sanyu
  Рейтинг: 457 Неутрално

  И как прекарваш омикрона?
  Малко сополки, лека хрема и до там!
  Колко страшен вирус. Бързо да си биете не преминалите трета фаза на тестване химикали по известни като "факсини" че смъртността надмина 0.2 %

 70. 70 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  Цитат:
  "Бионтех" очаква да е необходимо ежегодно ваксиниране срещу COVID-19

  ------
  Туй го обсъждахме още съвсем-съвсем в началото на истерията с короната...

  Короната, като всеки друг нов грип, в началото е по-смъртоносна, докато:
  1) естествените защитни и съпротивителни сили на Човеството не започнат да я омаломощават;
  и
  2) Науката и Медицината не ѝ намерят цаката - създаване на ваксини и способи за лечение.

  В момента сме свидетели да успешно противодействие на Човечеството срещу короната - както за укротяването на короната, така и удивителните успехи на Науката и Медицината в кратък срок да сведат до минимум пораженията.

  Съответно всяка година, като се подготвят ваксините срещу разните видове грип (А, Б, корона и пр.), то желаещите ще могат свободно и доброволно да се ваксинират срещу тия зарази.

 71. 71 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Починали от ковид в Дания и България за последните 43 дни:Дания: 77% ваксинирано население - 222България: 24% ваксинирано население - 5 925 В България умират 26 пъти повече хора.Гъстотата на населението в Дания е 2 пъти по-висока отколкото в България.https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 36 на Явор


  Яворе,стига заблуждава хората. Дания сваля смъртността от ковид още през април 2020г. . Тогава ваксините още са само във финансовите мечти на фарма компаниите.
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/ #graph-deaths-daily
  Гледай последната графика.

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 72. 72 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1375 Весело

  Вярно ли че днес е било това изказване на файзиръъ
  явно аз съм врачка :D:D:DD:D:


  MititU вчера, 13:41

  публикува коментар [#3]: ""Шефът на Pfizer: Ще е нужна годишна имунизация срещу COVID Според него това ще е нужно за много години напред" две дози и всичко ще свърши..." към "Замириса на революция!" и други от "шокиращите прогнози" на Saxo Bank за 2022 г." в Дневник

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 73. 73 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  Зелен сертификат трябва да се издава САМО срещу изследване на Т клетките. Вече е ясно, че ваксинираните се разболяват и разнасят вируса. Няма логика да могат да влизат навсякъде. Те с нищо не се различават от неваксинираните що се отнася до разпространение на вируса!

 74. 74 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  До коментар [#60] от "Billy Pilgrim":

  Хахаха, щели да ни бодат ежегодно
  🤣🤣🤣🤣🤣
  Ужас!!!!
  Всяка година да те боцкат за да си жив?
  😥
  Това вече не се издържа!
  Ядем по два, три пъти и пак огладняваме, това го издържаме някакси.
  Помните ли колко готино беше като се къпехме от неделя на неделя?
  А от Великден на Коледа?
  Сега всеки ден! Ужааас!
  😭
  А като си мушкахме старите чорапи в обувките и ги носехме докато станат като колосани? Къф кеееф си беше!
  😊
  А като си чистихме къщите пролетно и есенно!
  😀
  А като се престрашавахме да идем на зъболекар само за да извадят зъб?
  Или на механик за колата само и единствено като спре?
  🥶
  А сега и боцкане всяка година????
  И то за какво?
  За един живот!!!
  И то какъв мизерен живот????
  Да се къпем и перем всеки ден, да ядем и пак да огладняваме?

 75. 75 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1375 Любопитно

  До коментар [#63] от "Tod":Така е, доживяхме да го чуем и от официален представител на ЕС. Това че Бионтех очаква ежегодно или ежеседмично ползване на техните продукти изобщо не ме учудва. В крайна сметка въпреки рушветите към политиците те от това печелят. Като не се имузираме срещу грип нещо страшно да е станало - не! Аз щях да умра от ваксина за сеознен грип 2004-та, но да речем че съм изключение.
  —цитат от коментар 66 на Един Българин


  хайде да прочетем и останалата част от изказването което беше вчера ;)

  "На въпрос дали печеленето на пари от тези ваксини е неморално, Бурла казва, че в крайна сметка се спасяват човешки животи.

  „Ние спестихме трилиони долари на глобалната икономика. Това е сериозна стъпка към иновации, с които да посрещнем следващата пандемия. Хората трябва да разберат, че за да направим нещо, което спасява животи и спестява пари, трябва да има и финансова възвръщаемост“, коментира Бурла"

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 76. 76 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  Пълен провал в Белгия на бъркочите. Почти всички са набодени, но ще налагат още и още ограничения, защото бъркочите нищо не спират. Сто на сто и мрат доста "ваксинирани", щом е такава паника.

 77. 77 Профил на buzanka
  buzanka
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Нали уж е по-лек, що се плашат?

  Обичам да слушам само себе си
 78. 78 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  До коментар [#36] от "Явор":

  Вчера те предупредих да потърсиш друг подходящ пример, т.к. с Дания насаждаш анти-ваксърщина.

  Защото, ако се вгледаш, в последните 30 дни на ТАЗИ година смъртността в Дания е около два пъти по-голяма от смъртността през МИНАЛАТА година за същия период.
  Т.е. при неваксинирано население смъртността в Дания е била по-ниска.

  Отделно - не ме четеш. Това е процес - един път е така, друг път е иначе.

 79. 79 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  ...Не досегашното трошене на Света от управляващите, не досега вече две години бастисваните икономики и международни връзки на производство и търговия, не напечатаните от въздуха трилиони и трилиони, а Нероден Петко бил виновен!...
  —цитат от коментар 4 на xm...


  Ами виновен е. Иначе кого да окаушат за отписаните $30 ТРИЛИОНА гепени парички?
  Случайно съвпадение с короната? За което се знаеше предварително. Дори си разиграха тренировъчен сбор, на който проиграха това, което се случва вече втора година.

 80. 80 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Колеги,нали не обръщате сериозно внимание на всичко това,което е написано по-горе?Коментирайте,за да върви приказката,но нищо повече-живейте си живота и бъдете здрави!

 81. 81 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  Цитат:
  Русия
  ....
  Вицепремиерът Татяна Голикова,

  -----------
  Значи, таковата, колеги, много изоставаме от Братушките в дисциплината "Калинковщина"...

  Тази дама съм я гледал няколко пъти в клипчета по Тубата - нямате си представа каква ГРАМАДНА калинка е...
  Ние такава калинка досега не сме имали - т.е. по този показател изоставаме СЕРИОЗНО от Русия...

  Отделно тая съвсем в началото на кампанията за ваксиниране - Спутник току що бе изработен и пуснат за употреба, се изцепи, че който иска да се ваксинира трябва в продължение на около месец да не кърка МНОГО - т.е. между двете убождания + още две седмици след втората игла, т.к. МНОГОТО алкохол намалявал значително ефекта от ваксината.

  При което, според мен, Великият Братски Руски Народ, почти като един, започна да се ослушва и да се отклонява от ваксинирането. Наскочиха кремълските пропагандисти да увещават Народа - ма той не слуша и се противи...

  И в момента там - в Русия, вече половин година, смъртността е доста висока, независимо че ваксината им май не е лоша.

 82. 82 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Весело

  53.7% от руснаците са преболедували или са ваксинирани срещу COVID-19, съобщи правителството, цитирано от руската агенция ТАСС.
  ▪️▪️▪️▪️▪️
  🙄😂
  Да . Те също така казаха, че 85% от руснаците са щастливи. Анкета от ВЦИОМ

  "Чуждестранен агент"
 83. 83 Профил на rpi05621103
  rpi05621103
  Рейтинг: 117 Неутрално

  Ще има не ежегодни бустъри, а ежегодно палене на чучела.

  Добре че са некадърни апаратчици и мениджърчета. Като им се разпадне системката след половин година, ще трябва сериозни промени да се правят в ЕС.

  Като минимум разделение на държавата и корпорациите; крути наказания за дезинформация в медиите; крути наказания за цензура; и либерализиране на законите за оръжие за да станат като в тези 30 щата на САЩ които днес са свободни от каквито и да е вакс мандати, и за които медиите се преструват че не съществуват.

  психодесен
 84. 84 Профил на lbi021091124
  lbi021091124
  Рейтинг: 16 Весело

  Разбира се, че ще смятат така. Ако имах дял при тях, аз щях да мисля, че поне на всяко тримесечие следва да се ваксинират всички. И още една доза бонус през декември, че са ми повече разходите тогава. Може в мола, в тоалетната на бара, пред дюнерджийницата, като награда от Лъки Бой...

 85. 85 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 808 Весело

  Североизточните са големи шегаджии, въпреки, че да се живее там не е нито весело, нито смешно...!

 86. 86 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2706 Неутрално

  Бионтех, разбира се, нема никакъв интерес от тази работа. Новият немски канцлер обаче каза, а защо не два пъти в годината. Тва като Васката Коларов -- Сталин поискал да се изтрепят 20 хиляди българи, а онзи рекъл, тавариши, пачему да не ги направим 30?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 87. 87 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  в Русия бележат сериозен Оспех в преболедуването. А как са в смъртността :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 88. 88 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Бионтек не са сънували такава златна мина. Гарантирани държавни поръчки за милиарди, без изглед това скоро да спре.

 89. 89 Профил на westermann
  westermann
  Рейтинг: 69 Неутрално

  Ваксинираните в Русия днес са 40 %, а в България вече са 26 %. Виж https://www.nytimes.com/interactive/2021/world/covid-cases.html
  Може би преболедувалите Ковид 19 в Русия са 13,7 %.

 90. 90 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  До коментар [#89] от "westermann":

  нали ваксините не раобтят според местните мангър-овци, така че може да са и много повече от 13% :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 91. 91 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2706 Неутрално


  Русия обяви, че 54% от населението е ваксинирано или преболедувало COVID-19

  Умрелите башка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4324 Весело

  "Според руските здравни власти за достигане на колективен имунитет в Русия е необходимо да се ваксинира поне 80% от пълнолетното население."

  Аха, както в Испания, Португалия, Ирландия, Нидерландия и Дания (всяка една от тях с над 80 ваксинирано население) го постигнаха този митичен групов имунитет, така и вия ще го постигнете в Русия. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 96 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  "Ваксинирането срещу COVID-19 най-вероятно ще стане ежегодно, като това срещу грип, каза пред Ройтерс главният изпълнителен директор на "Бионтех" Угур Шахин в петък. Многобройните вариации на коронавируса ще са причина за редовните ваксинации, също както става при ежегодните щамове на сезонния грип."

  Най - добре е месечно по една игличка, щото вариациите на вируса край нямат ! Най - добре е за производителите на вксини, макар че тях ако ги питате - те съвсем безкористно го правят само с грижа за здравето на народите по света.......

 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4324 Любопитно

  "Ваксинирането срещу COVID-19 най-вероятно ще стане ежегодно, като това срещу грип, каза пред Ройтерс главният изпълнителен директор на "Бионтех" Угур Шахин в петък."

  Окей, но в такъв случай нека и ваксинирането срещу COVID-19 стане както ваксинирането срещу грип - само при желание!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "Бустерите са най-ефективни три месеца след ваксинацията"

  Първо беше "поне година", след това стана 6 месеца, сега слизаме на 3.
  Айде някой да измисли нещо читаво срещу тоя вирус, че да се приключва.

 99. 99 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4086 Весело

  Рассияните кой им вярва изобщо за нещо?!

  klimentm
 100. 100 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 2002 Весело

  До коментар [#45] от "Роси":

  Проявяваш явни признаци на зависимост към определени вещества.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK