На живо

Коронавирусът по света: ЕС одобри смесването на векторни и иРНК ваксини

Коронавирусът по света: ЕС одобри смесването на векторни и иРНК ваксини

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Дания и Великобритания съобщиха за местни случаи на Омикрон

Дания и Великобритания обявиха по отделно във вторник за вътрешно разпространение на инфекции на новия вариант на вируса Омикрон.


Здравните власти в Копенхаген обявиха, че огнища на заразата има в западните и в източните части на страната, като досега са потвърдени 398 случая.


Междувременно Великобритания обяви за 101 нови случая на Омикрон във вторник, с които потвърдените инфекции на Острова достигнаха 437.

Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия

Мъж, убил съпругата си и трите си малки деца, преди да посегне живота си, е посочил фалшив сертификат за COVID-19, като причина за трагедията.


Главата на семейството се е страхувал, че децата му ще му бъдат отнети, когато фалшификатът бъде разкрит, съобщи прокурорът във вторник, цитиран от Ройтерс.


Полицията откри двама възрастни на 40 г., и три деца на четири, осем и 10 години починали от огнестрелни рани в семеен дом в Кьонигс Вустерхаузен, южно от Берлин в събота.


В прощална бележка, намерена от полицията, мъжът каза, че е фалшифицирал сертификата за ваксинация на жена си. Нейният работодател разбрал и двойката започнала да се страхува, че ще бъде арестувана и ще загубят децата си, каза прокурорът Гернот Бантлеон пред Ройтерс.


Полицията е извикана в къщата, след като свидетели видели безжизнени тела, съобщиха полицията и прокуратурата.


Трагедията идва месец, след като беше въведено изискването служителите да показват сертификат за ваксиниране, преболедуване или тестване за COVID-19, за да могат да ходят на работа.


Германските власти се съгласиха миналата седмица да забранят на неваксинираните достъп до магазини, с изключение на хранителни, магазини и пекарни и планират да направят ваксинацията задължителна за някои професии.


Служители проверяват COVID сертификата на мъж, който иска да влезе в катедралата в Кьолн. Документът за ваксинация, преболедуване или тестване се изисква за почти всички обществени места в Германия

© Associated Press

Служители проверяват COVID сертификата на мъж, който иска да влезе в катедралата в Кьолн. Документът за ваксинация, преболедуване или тестване се изисква за почти всички обществени места в Германия

Швецария включва армията в битката срещу COVID-19

Швейцария ще разположи до 2500 военнослужещи на помощ на регионалните власти да се справят с пандемията на коронавирус, заяви правителството във вторник.


Швейцария и Лихтенщайн съобщиха за повече от 1 млн. потвърдени случая на COVID-19 и близо 11 300 починали от началото на пандемията.


Ръстът на нови случаи подлага на натиск болничната система и правителството се опитва да избегне затваряне на фона на това, което нарича "критична" ситуация. Миналата седмица беше разширено задължителното носене на маски и изискване на сертификат за достъп до обществени места и усулги.


Швейцария, която използва военните два пъти миналата година, ще позволи на кантоните да поискат помощ за грижи или транспортиране на пациенти и да подкрепят ваксинациите, ако ресурсите на гражданската защита, пожарната и частния сектор са недостатъчни, напомня Ройтерс.


Близо 79% от болничните отделения за интензивно лечение вече са заети. Пациентите с COVID представляват малко над 30% от пациентите в тях.Трима от четирима швейцарци над 12 г. са напълно ваксинирани.

Смесването на векторни и иРНК ваксини дава по-добра защита срещу COVID-19

Европейските здравни власти препоръчаха ваксините срещу COVID-19 да бъдат смесени и съчетани както за първоначалните курсове, така и за бустерните дози, тъй като комбинациите засилват имунния отговор.


Данните сочат, че комбинацията от векторни ваксини и иРНК ваксини произвежда по-добри нива на антитела и Т-клетки срещу коронавируса, причиняващ COVID-19, отколкото използването на еднотипни ваксини, заявиха Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) в съвместно изявление във вторник.


Подобен подход "може да предложи гъвкавост по отношение на опциите за ваксинация", особено при липсата на някоя ваксина, заявяват двете здравни агенции. Смесването се налага за провеждането на бустерните кампании за ваксинация, тъй като две от четирите одобрени ваксини в ЕС - "Астра Зенека" и "Джонсън и Джонсън" нямат разработени бустери.


Ообрението за смесването идва след голямо проучване, публикувано в понеделник, според което първата доза на "Астра Зенека" или "Бионтех"/"Пфайзер", последвана от ваксина "Модерна" девет седмици по-късно, предизвиква по-добър имунен отговор (виж по-долу).


EMA и ECDC заявиха, че са необходими повече изследвания, за да се подкрепи използването на смесване и съчетаване при хора със слаба имунна система, като и при възрастни хора и такива с хронични заболявания като рак, както и за хора, които са имунизирани с две дози иРНК. Изследванията все още не са достатъчни за окончателно мнение за използването на векторна ваксина като втора доза при първоначалната ваксинация, както и за прилагането на две различни иРНК ваксини, казват двете здравни агенции.


Препоръките на EMA и ECDC имат за цел да помогнат на здравните власти в отделните държави с техните кампании за ваксиниране. Указанията на двете европейски здравни агенции засягат само одобрените в ЕС ваксини: "Астра Зенека", "Модерна", "Бионтех"/"Пфайзер" и "Джонсън и Джонсън".


Коронавирусът по света: ЕС одобри смесването на векторни и иРНК ваксини

© Associated Press


Съединените щати вече дадоха зелена светлина за смесването на ваксини, докато СЗО все още не е излязла с мнение, припомня Ройтерс.

Медици в Белгия стачкуват срещу задължителната ваксинация

Близо 4000 белгийски медици участват във вторник протест всрещу проектозакон за задължителното им ваксиниране срещу COVID-19 в Брюксел, съобщава БТА.


Протестиращите смятат, че той би бил дискриминационен и че отстраняването на неваксинираните им колеги ще задълбочи кризата в здравеопазването, зължаща се на недостига на персонал и лоши условия на труд.


Правителството предлага здравният сектор да бъде задължително ваксиниран от 1 февруари, като средство за ограничаване на огнищата на зараза в социалните домове и недостига на кадри в болничната помощ. .


БТА съобщава, че здравни служители, които са били в графика за деня, са били посетени от полиция по домовете им, за да подпишат протокол да се явят на работа. Те разказват пред медиите, че са били заплашени от полицията с наказателно преследване, ако не подпишат документите. Отбелязва се, че тази крайна мярка е предвидена в закона, ако болниците изпитват недостиг на персонал.


По данни на европейската здравна агенция 87.4% от белгийското население е ваксинирано срещу COVID-19.

ЕС поиска от Сеул да признава сертификатите за COVID-19

ЕС прикани Южна Корея да признае сертификатите за ваксинация срещу коронавируса на европейските граждани, ваксинирали се в чужбина.


"Те би трябвало да имат същите права на достъп до съоръжения и услуги за обществено ползване, както корейските граждани, които са се ваксинирали в чужбина", написа в "Туитър" дипломатическото представителството на ЕС в Сеул. Подобни призиви бяха отправени от посолствата на Великобритания, САЩ, Нова Зеландия и други страни.


Южнокорейските власти признават ваксинационния статус на южнокорейците, които са се имунизирали в чужбина, но не и сертификатите на чуждестранните граждани, които нямат достъп до ресторанти, кафенета, кина или други места, в които задължително трябва да представят доказателство за ваксинация, уточнява БТА, като се позовава на германската информационна агенция ДПА.


Южна Корея въведе понеделник по-строги ограничения за справяне с коронавируса в опит да спре разпространяването на новия вариант Омикрон. В Сеул и околностите за частни срещи е позволено събирането само на до шест души. Здравните власти съобщиха във вторник за 4954 новозаразени.

Лекарството на GSK е ефективно срещу Омикрон

Британският производител на лекарства "Глаксо Смит Клайн" GSK съобщи във вторник, че терапията му срещу COVID-19, базирана на антитела терапия, е ефективна срещу всички мутации на новия вариант на коронавирус Омикрон.


Ройтерс съобщава, че препаратът, разработен с Vir Biotechnology, е ефективен срещу всичките 37 мутации в шиповия протеин на варианта Омикрон, като се позовава на резултати от изследване на производителя, което още не е преминало научна рецензия. Лекарството, чието търговско название е сотровимаб е проектирано да се захваща за шиповия протеин на повърхността на коронавируса.


"Тези предклинични данни демонстрират потенциала на нашето моноклонално антитяло да бъде ефективно срещу най-новия вариант, Oмикрон, както и към останалите варианти, идентифицирани от СЗО като предизвикващи безпокойство", каза главният научен директор на GSK Хал Барън.


GSK и Vir са разработили така наречени псевдовируси, които се характеризират с големи мутации на коронавирус във всички известни досега подозрителни варианти и са провели лабораторни тестове за тяхната уязвимост към лечението със сотровимаб, пише Ройтерс.

Конституционният съд отхвърли задължителната ваксинация в Словения

Върховният съд на Словения постанови, че регламентът, който задължава държавните и общинските служители да се ваксинират срещу COVID-19, е противоконституционен.


Правителството искаше да въведе мярката от 1 октомври, но Конституционният съд блокира изпълнението на решението в очакване на окончателно решение.


Според националната информационна агенция STA магистратите смятат, че е необходима промяна в закона за заразните болести преди да се въведе задължителна имунизация. Досега Словения е ваксинирала напълно около 55% от своите два милиона жители, което е под средните нива в ЕС от 66.4%.


От октомври Словения регистрира ръст на ежедневните случаи на COVID-19, въпреки че броят на новите инфекции намалява през последните дни. В неделя Словения отчете 775 нови случая в сравнение с 1116 в събота.

Повече починали от малария заради епидемията от COVID-19

69 хил. души (12%) повече са починали от малария през 2020 г. заради прекъсванията в здравното обслужване, свързани с пандемията на коронавирус, съобщи Световната здравна организация.


Общо над 627 хил. души, повечето в най-бедните части на Африка, са умрели от малария в сравнение с 558 хил. през 2019 г., посочва СЗО в годишния си доклад за маларията. Това е почти два пъти повече от официалните жертви на COVID-19 в Африка (224 хил.).


Около две трети от допълнителните смъртни случаи от малария през 2020 г. се дължат на ограничителните мерки срещу коронавируса, довели до пробиви в превенцията, диагностиката и лечението на маларията, съобщи СЗО. Въпреки ръста на жертвите е избягнат най-лошият сценарий, при който се прогнозираше удвояване на починалите от малария.


Но усилията за поддържане на здравните услуги въпреки предизвикателствата означаваха, че Африка на юг от Сахара не видя удвояването на смъртните случаи от малария през 2020 г., за което СЗО предупреди, че е възможно.


Експертите се надяват, че борбата срещу маларията може да се подобри значително след препоръката на СЗО през октомври за изпилзване на ваксината на "Глаксо Смит Клайн" срещу малария Mosquirix, която ще бъде давана на деца в Африка.

Смесването на ваксините срещу COVID-19 дава по-добра защита

Имунният отговор при хора, които са получили първа доза от ваксините срещу COVID-19 на "Астра Зенека" и "Бионтех"/"Пфайзер" с "Модерна" е по-висок, установи, голямо британско проучване.


"Открихме наистина добър имунен отговор като цяло... всъщност по-висок от прага, определен от две дози ваксина на "Астра Зенека", каза Матю Снейп, професор в Оксфорд, ръководил проучването, наречено Com-COV2, пред Ройтерс.


Ако ваксината на "Астра Зенека" бъде последвана от ваксина на "Модерна" или на "Новавакс", броят на антителата и на Т-клетките е по-висок, отколкото с две дози "Астра Зенека", установяват изследователите. В проучването, в което са участвали 1070 доброволци, също се доказва, че една доза от ваксината "Бионтех"/"Пфайзер", последвана от "Модерна" или "Новавакс".


Резултатите са добра новина особено за държавите с по-ниски доходи, които не могат да си осигурят достатъчно широко портфолио от ваксини, добавя Ройтерс.


Коронавирусът по света: ЕС одобри смесването на векторни и иРНК ваксини

© Associated Press

Чехия въвежда задължителна ваксинация за медици и възрастни

Чехия ще ваксинира задължително здравните служители, полицаите, военните и навършилите 60 г. срещу COVID-19, съобщи здравният министър Адам Войтех, цитиран от Ройтерс.


В страната, където първите вълни на инфекцията преминаха изключително тежко, броят на имунизираните е по-нисък от средните в ЕС и властите обявиха, че мярката цели намаляване на натиска върху болниците.


"И други страни тръгват по този път. Това е тенденция, която ще стане водеща в Европа", каза Войтех.


Съседна Австрия въведе задължителна ваксинация за всички граждани от 1 февруари. По данни на европейската здравна агенция 59.6% от чешкото население е напълно ваксинирано.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  Теория на конспирацията се превърна в реалност. На печелившите - честито.

 3. 3 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  Върховният съд в Словения отхвърли задължителното ваксиниране. Има и здравомислещи хора.

 4. 4 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Смесването на ваксините срещу COVID-19 дава по-добра защита"

  Тоест новите суперзелени сертифаките ще са с по 3 дози от всяка ваксина?

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  Смесването на ваксините срещу COVID-19 дава по-добра защита

  Що ли ми напомня това за Пипи Дългото чорапче, която смесила всички лекарства в едно шише и си пийвала от него за здраве?
  Или за Бай Ганьо, който като не знаел откъде се спира влакът, взел да дърпа всички ръчки и да върти всички колелета в кабината на машиниста и успял да спре влака!

 7. 7 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgievb":
  До коментар [#2] от "Vlado Nikolov":

  Здравейте и вие от Средновековна България.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 8. 8 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3077 Весело

  До коментар [#2] от "Vlado Nikolov":

  И ето отговора с видео:
  https://www.youtube.com/watch?v=32vA6Zyv2ig

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 9. 9 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Теория на конспирацията се превърна в реалност. На печелившите - честито.
  —цитат от коментар 2 на Vlado Nikolov


  Кое било станало реално? Аз сега като съм "набоден с препарата" за какво трябва да се притеснявам? Че група супер умни и прозорливи работещи в най-добрия случай за 2-3 хиляди левчета на месец в най-голямата дупка в ЕС и без никакъв медицински бекграунд ми сравняват парче плат на лицето и строго регулирана течност с Хитлер ли?

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на vnc171009947
  vnc171009947
  Рейтинг: 115 Неутрално

  [quote#9:"Тасков"][/quote]

  Хитлер не е почнал с "лагерите на смърта" от ден 1-ви умнико. И има различни форми на фашизъм, това че акълът ти не побира адекватни паралели за засилване ролята на държавата в личния живот, е изцяло твое сляпо петно. Никоя от тези мерки вече няма нито научна, нито медицинска обосновка. Просто такива като теб, които и 100 камшика поемат и смятат, че са им малко, позволяват правителствата под предекст да си засилват властта и да си правят каквото искат.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#11] от "vnc171009947":

  Дам, дам, един ден в обозримо бъдеще ще видим кой от нас двамата се е оказал супер глупав. Дано не съм аз...

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#7] от "Dr_Doolittle":

  Ти ни кажи как дозата не зависи от килограмите. Още ли го твърдиш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Любопитно

  "Чехия ще ваксинира задължително здравните служители"...

  Хайде плоскоземците кажете - на лекарите ли вярвате за медицина или на политиците? Когато лекарите задължават политиците да се ваксинират, ще повярвам във "ваксината"!

  P.S. Благодаря за минусите, но те не са отговор на въпроса.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 17. 17 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1253 Любопитно

  До коментар [#1] от "georgievb":До коментар [#2] от "Vlado Nikolov":Здравейте и вие от Средновековна България.
  —цитат от коментар 7 на Dr_Doolittle


  Ми ние нали ще измрем и тогава ще останете само модерните уплашеняци, какво се притесняваш...?!?

 18. 18 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  "Смесването на ваксините срещу COVID-19 дава по-добра защита"Тоест новите суперзелени сертифаките ще са с по 3 дози от всяка ваксина?
  —цитат от коментар 4 на Dimitar Mogilarov


  Това е само началото, всъщност най-вероятно накрая ще са по доза на 4 месеца задължително за всички, от кърмачета да старци.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#13] от "Тасков":

  Пази се!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4700 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тасков":

  Верно нямаш спирчки.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на vnc171009947
  vnc171009947
  Рейтинг: 115 Неутрално

  До коментар [#11] от "vnc171009947":Дам, дам, един ден в обозримо бъдеще ще видим кой от нас двамата се е оказал супер глупав. Дано не съм аз...
  —цитат от коментар 13 на Тасков


  Да, дано не си ти. Проблемът е, че най-вероятно даже няма да разбереш кога границата е премината, предвид факта, че не намираш нищо екстремно и сега. Нека да сме напълно ясни - правителствата с всичките тези мерки имаха точно 0 влияние върху ковид, да не кажа отрицателно. Единствената им полза беше, че се одръпнаха от пътя, за да може биг фарма да разработи ваксини и медикаменти и след това ги закупиха. Това беше единственото полезно, което свършиха. Оттам насетне всички тия политики, които "щяха да спират вируса", както виждаш - не спряха нищо. Единственото, което спряха е правото на свободно придвижване, право на работа, право на личен избор за твоето здраве и т.н. Така че те вече са иззели бая власт, може да не стигнат до разтрели, но не изключвам затвор и солени глоби. И това е само началото, след това ако нещата продължават така, е много вероятно да се пренесем със същите истории и към борба с "глобалното затопляне".

 23. 23 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  В България задължителна ваксинация няма как да има. Явно ще си останем остров на нормалността в сравнение с други. Въпросът е до каква степен на принуда с мерките ще стигнат, казвайки че "ваксинацията" всъщност била доброволна. Но колкото повече натискат, толкова повече ще засилят ответната реакция на обществото ни, а това ще има негативен ефект за тях, така че политиците ще мислят доста преди да направят нещо в тази посока. Независимо от ЕСССР.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1480 Весело

  Нямам нищо против да смеся Янсен-а ми с тунингованата Астра Зенека, ако направят у нас задължителен бустер-а. Ама не ща фазери, шперплати и други лепени дървени плоскости!

  мурзилка
 26. 26 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Значи да кажа на някой негър е лошо нещо, но да ме бодат с нещо въпреки волята ми не е? Интересна логика особено с оглед факта, че аз първи ще пострадам ако се разболея, а околните имат избора да стоят на дистанция от мен, може изобщо да не ме срещнат докато съм заразен или ако са си сложили ваксина доброволно и да го пипнат ще го изкарат леко. Наскоро обеснявах на един познат, че е по-правилно да правим повече тестове на случаен принцип и да контролираме по-ефективно карантинираните, защото е съвсем друго да знам, че съм болен и да излизам. Отговорът не беше за правата. Така е по-лесно на държавата и тук съм съгласен. Не съм против ваксините и като ми паднат антителата сигурно ще си сложа, но да не забравяме, че пътят към ада е послан с добри намерения. Учените са открили всяко технологично достижение именно заради свободата да подлагат всяко нещо на съмнение.

 27. 27 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Как задължителната ваксинация се разпространява из Европа:

  https://twitter.com/i/status/1467968198670577665

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 881 Весело

  Яко квичене на плоскоземни дебили се очертава 😀
  Доволно!
  От Китай и Русия, та през ЕС и САЩ - едно и също! Световна конспирация! 😀
  ----
  А още по-жалкото е че ще клекнат за едното ходене в МОЛ-а, Гърция или Итали 😀
  Едно време антиваксърите беха по-корави!

 30. 30 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Това с маларията, дали е заради влошеното обслужване? Че се появиха предположения, че векторните ваксини може да предизвиквали свръхпроизводство на специфични антитела, но да снижават общия имунитет, правейки организма силно уязвим за всички други инфекции.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Ех, Чехия... Трудно е да се повярва, че това е държавата, която 1968 въстава срещу комунистическата диктатура.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Чехия ще ваксинира задължително здравните служители, полицаите, военните и навършилите 60 г.
  Иначе заглавието това не го уточнява, а е само бомбастично и се разбира, че е за всички

  malart.blog.bg
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Любопитно

  До коментар [#7] от "Dr_Doolittle":

  Привет! Как е в първобитнообщинния строй? Справяте ли се с коронавируса? Как определяте носителите на сертификат?

 37. 37 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  Търси се едно детенце , да извика "Царят е гол"!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Чехия ще ваксинира задължително здравните служители, полицаите, военните и навършилите 60 г.Иначе заглавието това не го уточнява, а е само бомбастично и се разбира, че е за всички
  —цитат от коментар 34 на malart


  Ще ще, ще видим като дойде новото правиство.

 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#18] от "georgievb":

  >най-вероятно накрая ще са по доза на 4 месеца

  Преди няколко дни Науката откри че най-ефективно било да се Освежаваш през максимум 3 месеца

  ---

  LONDON, Dec 3 (Reuters) - COVID-19 vaccines made by Pfizer (PFE.N) and Moderna (MRNA.O) that use mRNA technology provide the biggest boost to antibody levels when given 10-12 weeks after the second dose, a new British study has found.

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  "Чехия ще ваксинира задължително здравните служители, полицаите, военните и навършилите 60 г. "

  Ами то беше ясно, че най-важни са полицаите и военните, които ще бъдат изправени срещу протестиращите. Репресивния апарат ще бъде прочистен и тогава ще настане истинската дикататура. Както каза Пламен Пасков за пръскането на протестиращи с водни оръдия в Белгия - хората показват на полицията къде има мръсни улици и полицията мие улиците под вещия контрол на протестиращите.

  Колкото до новото правителство в Чехия, вече стана ясно защо смениха Бабиш, явно не е искал да налага диктатура върху съгражданите си. Компроматната война е известна още от соца, но си личи, че и демократите я ползват много успешно. Навсякъде където има ново правителство, назначено от посолството се забелязва рязък уклон към ковид диктата!

 42. 42 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 723 Неутрално

  "Чехия ще ваксинира задължително здравните служители, полицаите, военните и навършилите 60 г. "Ами то беше ясно, че най-важни са полицаите и военните, които ще бъдат изправени срещу протестиращите. Репресивния апарат ще бъде прочистен и тогава ще настане истинската дикататура. Както каза Пламен Пасков за пръскането на протестиращи с водни оръдия в Белгия - хората показват на полицията къде има мръсни улици и полицията мие улиците под вещия контрол на протестиращите.Колкото до новото правителство в Чехия, вече стана ясно защо смениха Бабиш, явно не е искал да налага диктатура върху съгражданите си. Компроматната война е известна още от соца, но си личи, че и демократите я ползват много успешно. Навсякъде където има ново правителство, назначено от посолството се забелязва рязък уклон към ковид диктата!
  —цитат от коментар 41 на otrqdnik


  Доколкото ми е известно новото правителство не е застъпило, а Адам Войтех е здравен министър на Бабиш.

 43. 43 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Смесването на ваксините срещу COVID-19 дава по-добра защитаЩо ли ми напомня това за Пипи Дългото чорапче, която смесила всички лекарства в едно шише и си пийвала от него за здраве?
  —цитат от коментар 6 на Patsis

  Не само.
  Под тезгяха на бара бе нагласил едно глинено шише с фуния в гърлото и всичко, останало по чашите, преди да ги измие, той изливаше във фунията. ..Така полученото питие, което отнасяше в „Палас“, беше винаги особено и понякога изненадващо. Смесицата от ръжено уиски, бира, царевично и шотландско уиски, вино, ром и джин беше горе-долу винаги една и съща, но сегиз-тогиз някой изтощен посетител си поръчваше ментовка и бренди с лед, мастика или кюрасо и тогава техният едва доловим оттенък придаваше на сместа особен вкус.
  http://chitanka.info/text/2136-ulitsa-konservna/7 #textstart

 44. 44 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#41] от "otrqdnik":

  Скоро и у нас.

 45. 45 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  До коментар [#44] от "Green Day":

  Ако не защитим конституционните права на сънародниците ни от армията и полицията, после няма как да защитим самите себе си, след това ще посегнат и на децата ни!
  Трябва да сме на улицата още при посегателството срещу полицията, след това шансовете ни рязко намаляват.

 46. 46 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Починали от ковид в Израел и България за последните 47 дни:

  Израел: 65% ваксинирано население - 175

  България: 24% ваксинирано население - 6 329

  В България умират 36 пъти повече хора.

  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 47. 47 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Чехия ще ваксинира задължително здравните служители, полицаите, военните

  Чешките доктори явно са плоскоземци, щом не искат да се боцкат доброволно и трябва да ги принуждават. А кой ще накара полицаите и военните да се ваксинират? Прокурорите и съдиите ли?

 48. 48 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Ех, Чехия... Трудно е да се повярва, че това е държавата, която 1968 въстава срещу комунистическата диктатура.
  —цитат от коментар 32 на ivanpopov


  Имай търпение. Тоя номер няма да мине нито в Чехия, нито в Австрия. Сега пробват фармаизродите да сложат още някоя и друга доза на хора със слаби нерви. Трудно е да се изрече, но това ще бъде една кървава Коледа.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 757 Неутрално

  "Смесването на ваксините срещу COVID-19 дава по-добра защита"

  Хайде сега, овцете - по три дозички от всяка. За най-добра защита :)

  Кунчев нали ви каза - закъснял бил да си сложи третата доза и затова се разболял. Това, че първите две дози не са действали, за него не е притеснително, а е аргумент, че трябва да се сложат още няколко :)

 51. 51 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 866 Неутрално

  [quote#48:"Vivian Apostolov"][/quote]

  Не знам дали ще мине, защото няма практика да се пита народа за такива неща. Но например в Швейцария, които имат практика да гласуват на референдум всичко важно, подкрепиха ограничения на базата на сертификат с 62 процента "за".

 52. 52 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#47] от "Густав":

  Не бе, НПО-тата.

  Шегата настрана. Всяка държава, предала властта в ръцете на анонимни грантаджии, имащи "сдружение", "движение" и "фондация" за всяка област от политиката и социален живот, е обречена на лавинообразен външен дълг, промиване на мозъци във всички образователни институции и неумолимо съсипване на живота на всеки критично мислещ представител на политиката или обществото. Пропагандната система на неолибералите е успешна и смъртоносна като Гьобелсовата, за щастие няма как да стане бързо. Ако не допуснем НПО-та да завземат правосъдието и образователната система, ще се съхраним.

 53. 53 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  До коментар [#51] от "petiopit":

  Фактът, че една от най-послушните пупулации като австрийската се разгневи в степен, че почти няма ден без хилядни протести е достатъчен , за да се аргументира невъзможността за прокарването на подобен закон. И лекари и юристи надигнаха глас, защото става ясно, че препаратите не работят, все още са в изпитателен срок и няма начин нещо, което законово не е допуснато за прилагане върху хора да се въведе като задължително.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 54. 54 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  До коментар [#52] от "Green Day":

  Да дам пример за престъпната наглост на участващите в експеримента. Австрийска юристка, която представлява 42г. жена на която преди месеци е поставена първа доза. Само след 20 мин. тя получава гърч. Поставена е под наблюдение и след това приета в болницата. Защото следват гърч, след гърч. Жената не е епилептичка, няма предшестващи заболявания. Съпругът и пита лекарите дали са обявили случая пред службите за странични действия на ваксината. Отговарят му са да. Но той е от по упоритите и отправя писмено запитване. Оказва се, че лекарите са класифицирали почти коматозното с-е на жената с многократни гърчове като "леки странични действия". Тя престоява ТРИ седмици в болница. Съпругът завежда дело. Дано жената се оправи, независимо от изхода на делото.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#11] от "vnc171009947":Дам, дам, един ден в обозримо бъдеще ще видим кой от нас двамата се е оказал супер глупав. Дано не съм аз...
  —цитат от коментар 13 на Тасков


  Естествено, че ти ще оцелееш. На кого му трябват хора с аналитична мисъл. Такива като тебе са бъдещето - безмозъчни послушковци.

 58. 58 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#26] от "Batezuzi":

  мда и да си против абортите също е лошо - май боди май чойс - ама само за абортите, нали да не се объркаме нещо

  Креативни сме, защото се борим за еволюция, а не толкова за революция.
 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Една по една , ще се стигне и до България.

 60. 60 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5992 Весело

  Това е само началото, всъщност най-вероятно накрая ще са по доза на 4 месеца задължително за всички, от кърмачета да старци.
  —цитат от коментар 18 на georgievb


  Аз съм по-голям оптимист, всяка сутрин преди сутрешното кафе по един бустер!

  ДБ: Време е да спечелим България
 61. 61 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5992 Весело

  Чехия ще ваксинира задължително здравните служители, полицаите, военните и навършилите 60 г.Иначе заглавието това не го уточнява, а е само бомбастично и се разбира, че е за всички
  —цитат от коментар 34 на malart


  Заглавието е меко казано подвеждащо!

  ДБ: Време е да спечелим България
 62. 62 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#61] от "Полковник Паликъщов":

  Журналисти Сър!

  Първо съм ваксиниран, а след това заразен и оздравял, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 63. 63 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Yahoo Finance, днес:
  Европейските фондови пазари се покачват, тъй като търговците се отърсват от опасенията за Omicron

  https://finance.yahoo.com/news/european-stock-markets-ftse-dax-cac-rise-traders-shrug-off-omicron-concerns-090318063.html

  пЛандемията приключва Дами и Господа. И я приключва природата с Омкрона - силно заразен, слабо опасен, изместващ всички други варианти. Природата побеждава невежите политици, казионните им експерти, клакьорско-мисирските-паникьорски медии. Акциите на компаниите за ваксини от тук нататък само надолу.

  Първо съм ваксиниран, а след това заразен и оздравял, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 64. 64 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 848 Неутрално

  "Смесването на векторни и иРНК ваксини дава по-добра защита срещу COVID-19"

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  С две думи ръгай си каквото ти дойде........

 65. 65 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  Вместо да заграждат хората с тенти и палатки да направят вакси коктейл барове и да джуркат всички ваксини а сестри с големи инжекции да поцкат неограничени дози на желаещите !


  Една по една , ще се стигне и до България.
  —цитат от коментар 59 на Роси  Търси се едно детенце , да извика "Царят е гол"!
  —цитат от коментар 37 на Judjuk  "Смесването на ваксините срещу COVID-19 дава по-добра защита"Тоест новите суперзелени сертифаките ще са с по 3 дози от всяка ваксина?
  —цитат от коментар 4 на Dimitar Mogilarov


  Дозите ще са доживотни и поне по 2 годишно!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 66. 66 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3275 Весело

  "Векторни и и РНК"
  ==============
  Чунким знам коя каква е.... Само помня, че Астрата разви такава слава, че шурето продаде неговата.

  Еретик
 67. 67 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 483 Неутрално

  С две думи, СЗО, Световната банка, МВФ, биг фарма и т.н.т.. искат от вас да се третирате задължително през определени периоди с експеримнтални препарати за генна терапия....

 68. 68 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1480 Любопитно

  Може ли да обясните парадокса:
  1. Няма консенсус какви нива и видове антитела са достатъчни срещу вируса;
  2. При някои проучвания броенето на антитела се смята за прокси показател за ефективност, защото няма време да се видят нещата с просто око и в реалния свят. За там как знаем колко антитела са достатъчни и с какъв тест се мерят - май със същия като при преболедуване...

  Как и двете положения може да са валидни едновременно?

 69. 69 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2512 Любопитно

  C predvid intelektualnoto nivo na bulgarina, smiatam, che v stranata triabva da se vuvede zaduljitelna kastratzia.
  —цитат от коментар 56 на pso451006238


  Е, задължителната кастрация не е ли "животоспасяваща операция" в борбата със силно заразните папилома вируси!? Повече кастрирани - по-малко натоварване на търговските дружества "Болница", включително и от "оплаквачи" на простата.

 70. 70 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#68] от "lil_alex":

  "Как и двете положения може да са валидни едновременно?"

  Само това, което записано "черно на бяло" в характеристиката на продукти, за които продавачът носи отговорност. Например:
  https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/vaxzevria-previously-covid-19-vaccine-astrazeneca-epar-product-information_bg.pdf
  "4.1 Терапевтични показания
  Vaxzevria е показана за активна имунизация за превенция на COVID-19, причинен от
  SARS-CoV-2, при лица на възраст 18 и повече години.
  Употребата на тази ваксина трябва да бъде в съответствие с официалните препоръки*.
  ...Курсът на ваксинaция с Vaxzevria се състои от две отделни дози по 0,5 ml всяка. Втората доза трябва да се приложи между 4 и 12 седмици (28 до 84 дни) след първата доза (вж. точка 5.1).
  Липсват данни за взаимозаменяемост на Vaxzevria с други ваксини срещу COVID-19, за да се завърши курсът на ваксинация. Лица, които са получили първата доза на Vaxzevria, трябва да получат втората доза Vaxzevria, за да се завърши курсът на ваксинация.
  Съпътстващо заболяване
  Ваксинацията трябва да се отложи при лица, страдащи от остро тежко фебрилно заболяване или остра инфекция. Наличието на лека инфекция и/или слабо повишена температура обаче не трябва да забавя ваксинацията.
  Нарушения на кръвосъсирването
  ...
  Медицинските специалисти трябва да подхождат с повишено внимание по отношение на признаците и симптомите на тромбоемболия и/или тромбоцитопения. Ваксинираните лица трябва да бъдат инструктирани да потърсят незабавно медицинска помощ, ако след ваксинацията развият симптоми като задух, болка в гръдния кош, оток на крак, болка в крака, упорита коремна болка
  ...
  Механизъм на действие
  Vaxzevria е моновалентна ваксина, съставена от рекомбинантен, нерепликиращ се аденовирусен вектор от шимпанзе (ChAdOx1), кодиращ S гликопротеина на SARS-CoV-2.
  SARS-CoV-2 S имуногенът във ваксината се експресира в тримерна префузионна конформация; кодиращата секвенция не е модифицирана, за да се стабилизира експресирания S-протеин в префузионната конформация. След приложение, S гликопротеинът на SARS-CoV-2 се експресира локално, като стимулира образуването на неутрализиращи антитела и клетъчен имунен отговор, което може да допринесе за защита срещу COVID-19.
  ...
  Разрешаване под условие
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба по т. нар. схема „разрешаване под условие“.
  Това означава, че за този лекарствен продукт се очакват допълнителни данни.
  Европейската агенция по лекарствата ще извършва преглед на новата информация за този лекарствен продукт поне веднъж годишно и настоящата КХП съответно ще се актуализира.
  ...
  6.2 Несъвместимости
  Този лекарствен продукт не трябва да се смесва с други лекарствени продукти или да се разрежда.

  * It is not currently known how long protection given by Vaxzevria lasts. The people vaccinated in the clinical trials will continue to be followed for 1 year to gather more information on the duration of protection.

  Всичко останало е фантазия, пропаганда, търговска реклама или търсене на внимание от слабо компетентни лица.
  Това е "Договорът" с АстраЗенека! И за него носи отговорност. Всичко останало е безотговорно бръщолевене.

 71. 71 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  "Смесването на векторни и иРНК ваксини дава по-добра защита срещу COVID-19"---------------------------------------------------------------------------------------------------------------С две думи ръгай си каквото ти дойде........
  —цитат от коментар 64 на drill


  По-скоро - все тая какво си ръгал досега, от сега нататък задължителен пожизнен иРНК абонамент!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 72. 72 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 443 Неутрално


  Може ли да обясните парадокса: 1. Няма консенсус какви нива и видове антитела са достатъчни срещу вируса; 2. При някои проучвания броенето на антитела се смята за прокси показател за ефективност, защото няма време да се видят нещата с просто око и в реалния свят. За там как знаем колко антитела са достатъчни и с какъв тест се мерят - май със същия като при преболедуване...Как и двете положения може да са валидни едновременно?
  —цитат от коментар 68 на lil_alex


  Сметките са много прости:
  1. Ако си ваксиниран, първоначално антителата са достатъчно, защото един чичко, собственик на фармацевтична компания, е прибрал паричките от ваксината.
  2. Но понеже това трябва да става възможно най-често, антителата, които след поставяне на ваксината са достатъчно, след няколко месеца вече не са, защото чичкото е гладен.
  3. В случай, че си прекарал болестта, антителата никога не са достатъчно, затова трябва да се ваксинираш, за да е изпълнено първото условие, и чичкото да става все по-богат, повтаряйки цикъла точка 1 / точка 2.

  Иначе и двете изследвания - след ваксинация и след преболедуване, се правят с един и същи тест.

 73. 73 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Е тоя Омикрон май е лек, по хиляда на ден нови в Англия, ма нито един починал, тия па и лекарство пуснали.

 74. 74 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 760 Любопитно

  "Смесването на векторни и иРНК ваксини дава по-добра защита срещу COVID-19..."

  Демек, който се е ваксинирал с АстраЗенека, пИчели...
  Който се е ваксинирал с Модерна или Пфайзер - няма как да направи такава комбинация сега.

 75. 75 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#68] от "lil_alex":

  Като цяло в това отношение има много парадокси. А на този въпрос се съмнявам да има конкретен отговор в близко бъдеще.

 76. 76 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 760 Любопитно

  C predvid intelektualnoto nivo na bulgarina, smiatam, che v stranata triabva da se vuvede zaduljitelna kastratzia.
  —цитат от коментар 55 на pso451006238


  ....особено на онези, които не пишат на кирилица!

 77. 77 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  "Швецария включва армията в битката срещу COVID-19"

  Над 75 процента от хората над 12 години са набодени и в същото време болниците им се препълниха. На базата на какво искат да бодат останалите при положение, че набодената досега субстанция в организмите на хората се оказа провал?

 78. 78 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3926 Неутрално

  Като гледам снимката със желаещия да влезе в Кьолнската катедрала, имам известни съмнения че е спрян само за проверка на сертификата за ваксинация...

 79. 79 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  "Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия"

  Така ли Йовке? Преди 70 години какво щеше да напишеш:
  "Задушлив газ погуби семейство евреи в трудов лагер"?

 80. 80 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  не е виновен серитификата а изтрещелия психар... ако не беше сертификата, щеше да му говори изънземен или бог... пълно е с такива случаи

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 81. 81 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1140 Весело

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  е тя и от годините не зависи :)
  както типа храна и количеството й - еднакви от пеленаче до 80 години...

 82. 82 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Сега очаквам да ви (на ваксинираните) обяснят, че при непоставяне на поредния бууст могат "да настъпят нежелани изменения" в организма ви. Сеир ! Явор не може да насмогне на памперси...

 83. 83 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#67] от "mranderson":

  Прочети за новия противоепидемичен проект на СЗО и колко НПО ще вкарат в него. Плюс неограничени правомощия на биг фарма да обявява епидемии и да контролира държавите. Поглед. Инфо от 06.12.2021 годинка, 16.39 часа.

 84. 84 Профил на az_mislia
  az_mislia
  Рейтинг: 135 Неутрално

  "Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия"

  Това заглавие е направо покъртително. Явно войната вече се води с други средства.

 85. 85 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#68] от "lil_alex":

  Всичко е "Ала бала портокала", както казваше една детска броеница.

 86. 86 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  "Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия"
  Не, не фалшивият сертификат, а принудата върху хората да прибягват в отчаянието си до подобни зействия. Убийци.

 87. 87 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 197 Весело

  "Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия"

  Вие сериозно ли !? Съвсем на мисирщина го обърнахте. Хвърляйте си журналистическите дипломи в коша преди да сте се изложили още.

 88. 88 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1565 Весело

  "Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия"

  Още една жертва на нацизма, иронично в Германия

  Сертифицирането въобще кара хората да изперкват... Деленето на жълти звезди и чисти арийци

 89. 89 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#51] от "petiopit":Фактът, че една от най-послушните пупулации като австрийската се разгневи в степен, че почти няма ден без хилядни протести е достатъчен , за да се аргументира невъзможността за прокарването на подобен закон. И лекари и юристи надигнаха глас, защото става ясно, че препаратите не работят, все още са в изпитателен срок и няма начин нещо, което законово не е допуснато за прилагане върху хора да се въведе като задължително.
  —цитат от коментар 53 на Vivian Apostolov


  И в Швейцария имаше протести и все пак мнозинството подкрепя мерките. Аз мисля, че с навлизането на омитрон нещата ще се променят. Но за момента протестите са на едно кресливо малцинство.

 90. 90 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  В Германия изтрещяха. Но насадането на страх и паника, до това води. Ще има и други случаи, особено със зелените сертификати, които се оказаха излишни.

 91. 91 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Защо заглавието е "Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия", а не "Фашистките опити за налагане на ваксиниране погубиха семейство в Германия"?
  Само питам? Ясно е, че човека е бил смахнат, но заглавието е жалко в своята тенденциозност.

  Сертификатите не убиват, оръжията също. Убиват хората.

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 92. 92 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#87] от "themtrx":

  Фалшив ковид сертификат свали самолет в Германия !

  След като стюардеса казала, че не е ваксинирана настанала паника в пилотската кабина, единия от пилотите получил сърдечен удар, а другия искал да слезе от самолета, в кабината избухнал пожар..

  Сред оцелелите 3-ма, които са били близо до опашката на самолета преди неговото падане, се радваме да споделим, че тестовете им са негативни, а сертификатите им са истински :))

 93. 93 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  Господи, благодаря ти, че живея в България!

 94. 94 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1793 Гневно

  "Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия"

  Това заглавие е изключително невярно и човеконенавистническо! Текстът под него разказва за престъпна група, която е докарала човека до самоубийство. Призовавам газетата да не се включва в тази ОПГ.

 95. 95 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  браво на швейцарските власти.
  при 38 % антиваксъри требе се изкарва армията .
  щото инак лошо.

 96. 96 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  тоя антиваксър де убил благоверната и децата си , да тежи на съвестта на Мангъров.
  Мангъров уби над 5 милиона души в световен мащаб заради тва , че не слизаше от телевизорите и сееше антиваксърство и скептицизъм относно ковид .

 97. 97 Профил на Приказки от шипковия храст
  Приказки от шипковия храст
  Рейтинг: 891 Неутрално

  "Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия"

  Това заглавие е за Гьобелсова награда.

  Също толкова близо до истината би било и следното: "Изискването за ковид сертификат, въведено от правителството, погуби семейство в Германия".

 98. 98 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  спазвайте Мерките .
  носете си Сертификатите .

 99. 99 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Разстроено

  Няма как нормален човек да е антиваксър. Добре, че се е разминало само с 5 трупа,.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 100. 100 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Мангъров и Чорбанов задочно убиха семейство в Германия .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK