Кирил Петков пред "Шпигел": Асен Василев ще е с права на супер министър

Кирил Петков пред "Шпигел": Асен Василев ще е с права на супер министър

© Цветелина БелутоваАсен Василев ще стане финансов министър и вицепремиер, отговарящ за енергетика и икономика, нещо като супер министър." Това заявява Кирил Петков в интервю за "Шпигел" след въпрос как ще управлява в коалиция с бившите комунисти. "Това, което има значение, е, че аз искам да заема поста на премиер", отвръща той и допълва за супер правомощията на Василев.


Любопитно е, че тази подробност за бъдещата структура на евентуалното коалиционно правителство още не е съобщавана в България, но е споделена с германското списание миналата седмица. Разговорът е публикуван в понеделник под заглавие "Ще бъдем безмилостни в прилагането на закона".


Разговорът започва с уточнение, че преговорите още не са приключили и няма нито коалиция, нито правителство. "Все още няма", отвръща Петков, и изтъква как за пръв път в България са провели публични заседания на 18 работни групи и опитват "точка по точка" да съберат четири партии "с много различни история и партийни платформи". (бел.ред. - това бяха продължаващи до 7 часа сесии за представяне позициите на всяка партия и опит за описване на съгласието и несъгласието по конкретни точки, понякога надхвърлящи 30 на брой; заключителните протоколи с формулировките останаха поверителни)
В интервюто "Продълаваме промяната" често е наричана партия. Тя не е политическа партия - това е представен през септември "проект за управление на България", както пише и на интернет страницата му. Не е регистриран в съда като политическа партия, а и Петков и Василев казаха вечерта след изборите на 14 ноември, че в момента нямат време за това.


В разговора Кирил Петков споделя и следното: "Политически, Асен и аз работим на принципа на двойния контрол - нито едно решение не се взима, без да е одобрено от другия. Това действа като форма на контрол и балансиране". (бел. ред. - използван е изразът checks and balances, съгласно който отделни части от управлението са овластени да контролират и, ако трябва, да спират действията на другата; това действа и като стимул за споделяне на властта, а не концентрирането ѝ на едно място).


"Къде бихте поставили себе си и вашата много млада партия в политическия спектър", пита журналистът Валтер Майр.


"Не е лесно да ни определите - не сме нито десни, нито леви. И това е нещо добро, защото ако все още вярваш в идеологии, реално не използваш мозъка си", отвръща Петков. Но журналистът настоява: "Каква е основната идентичност на "Продължаваме промяната"? Отговорът е:

"Може да сме съвсем нова партия, но избирателите ни можаха да тестват Асен и мен като министри в служебното правителство. Те приеха като обещание нашето противопоставяне на корупцията. Запазената ни марка трябва да е това, че ние спазваме обещанията си. Не можем да обещаем всеки да забогатее, но можем да обещаем усилна работа и нулева толерантност към корупцията. Безмилостно ще прилагаме закона. Искаме да трансформираме етикета на корупцията, прикачен към България, в нещо позитивно - че това е страна, която е преодоляла този проблем."


На въпрос, че изброеното е обещавано и от мнозина преди него, Кирил Петков продължава в същия дух - че разликата, че "ние го правим от самото начало". След това обяснява, че партията им отказала финансова подкрепа от хора с интереси, както и помощ с хора или предложения за пакети от гарантирани гласове. "Никой не може да ми се обади и да каже "Кириле, сега трябва да направиш това или онова". Как можем да си го позволим? Мнозина от нашата основна група са завършили "Харвардската програма" в България. Адвокати, лекари, хора от ИТ сектора".


Майр го пита как планира да се справи с хората на Бойко Борисов в администрацията и спецслужбите. Конкретен отговор няма. Петков отвръща, че от 1989 г. насам на сцената са доминирали винаги едни и същи политически манипулатори и обвързани хора с пари. "Можем ли да ги спрем? Ще видим."


Изтъкващ безкомпромисната борба с корупцията като отличителната черта на "Продължаваме промяната", Петков е питан и дали лично подкрепя разследване на Борисов и обкръжението му и отговорът е, че е против това да се призовава за разследване на конкретни хора. "Подкрепяме напълно независимо и ефективно правораздаване. Нуждаем се от безупречен главен прокурор. Най-добре е сегашният доброволно да подаде оставка."


"Оптимизмът ви изглежда заразен, но и наивен", допълва журналистът.


"Кой би си помислил преди 8 месеца, че ще спечелим изборите? Ние сме оптимисти, вярно е. Но повечето служители в министерствата не са корумпирани. Говорим само за няколко души. Трябва да се отървем от тези няколко гнили ябълки", казва Петков. (бел.ред. - министърът на културата например тази седмица заяви, че цялото министерство е просмукано от законна и незаконна корупция.)


Той не дава ясен отговор и на конкретен въпрос как планира да постигне бързи успехи с такава шарена компания, включваща социалисти и "партията на ярката бивша поп звезда и телевизионен водещ Слави Трифонов". Петков обяснява, че се надява бързо да има подписано коалиционно споразумение и ново правителство, "защото няма време за губене". И допълва: "Що се отнася до социалистите - те не са били на власт отдавна, в смисъл, че не са били близко до лостовете на властта, и това е предимство".


Отговорите пред "Шпигел" продължават в същия дух:

 • Запитан "Колко солидна е демокрацията в България, щом партия като вашата печели избори само няколко седмици след основаването си, Петков отвръща, че "добрата новина е, че на хората им писна от всичко друго". Следва пример как с Асен Василев разкрили голяма схема за измама в ББР и строежа на пътища.
 • На въпрос защо съсипаната от управлението на Чаушеску Румъния днес икономически е по-добре от България, отговорът е "защото в нашата страна лошо се управляват субсидиите - отиват или в частни джобове, или в погрешни проекти, но за четирите месеца, в които бяхме част от служебното правителство, икономическият растеж е 10%" (бел.ред. - става дума за растеж на годишна основа спрямо срива от лятото на 2020 г.; през третото тримесечие ръстът е малко над 4%).
 • За пандемията въпросът е какви са плановете за справяне с най-ниското ниво на ваксиниране в ЕС и най-високата смъртност от COVID-19, отговорът е: "Имаме много ясна стратегия - хората са зле информирани, не вярват на системата и често имат болестни състояния. Трябва да образоваме, да привлечем най-добрите специалисти, да започнем агресивна маркетингова кампания и да мотивираме определени групи".
 • "Наистина ли България иска да влезе в еврозоната?", пита "Шпигел". "Абсолютно и колкото може , по-скоро", отговаря Петков и допълва, че трябва на населението да се обясняват плюсовете и минусите от това, да се разясни колко ще продължи преходният период с двете валути. "Хората трябва да разберат, че след това ще е значително по-лесно да се привличат инвестиции, защото ще изчезне рискът от валутни флуктуации." (бел.ред. - в действителност левът е с фиксиран курс към еврото от 1997 г. насам, а основни проблеми за инвеститорите са корупцията, честите смени на закони, вкарването на лобистки поправки в полза на български бизнесмени, несигурност в прилагането на регулаторната рамка, недостиг на работна ръка и специалисти, лоша инфраструктура.)

В разговора Петков е питан и какво го мотивира лично него. "Виждам потенциала на страната, част сме от най-големия единен пазар в света, имаме добри хора и неизползван потенциал. Не мога да търпя да говорят за България като за "най-бедната страна в ЕС", отговаря той.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  Какви са правата на суперменът?

 2. 2 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  ще бъде супер издънка, както се е заял с осигурителния праг

  Евроатлантида
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  "....не сме нито десни, нито леви....."
  ..............
  Както няма вече полове, така явно няма и идеологии!

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Това със "супер-героите" със супер правомощия не го ли играхме вече?
  Виждам и някои други притеснителни детайли, които може да се окажат доста съществени:
  - пред чужди медии се коментират доста неща, които не са коментирани с коалиционните партньори. Или , ако е коментиране е станало не официално пред драгия зрител, а задкулисно
  - говори се вече за "нулева толерантност към корупция", а не за "нулева корупция". Впрочем, аз не знам в историята на света да има някой, който е изказвал официално друго, освен "нулева толерантност". Няма прецедент, при който политик да е казал, че е толерантен към корупцията.

  "Промяната" започва май с промяна в мнението на водещите супер-герои :):)

 6. 6 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Само да добавя, че дова за растеж от 10 % е абсолютна манипулация, при положение, че година по-рано всичко се е сринало, а в целия свят се забелязва подем, щеше да е направо невероятно, ако у нас нямаше ръст.
  Впрочем една от най-обективните оценки за състоянието на икономиката и за интереса на инвеститорите е капиталовия пазар. Интересно какво би казал г-н Петков за динамиката в индексите на БФБ ;)
  По моето скромно мнение на икономист, там няма много сериозен "подем" :)

 7. 7 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Ами щом не са партия, как са допуснати на избори? Иначе по прилича на късната римска империя с двамата императори. Те вземали били решенията. Какво стана с вътрешно партийната демокрация? Алоууу форумните демократи няма ли да кажете нещо по въпроса?

 8. 8 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 74 Неутрално

  След Джон Траволта си имаме и Супермен/СуперКокорко/

 9. 9 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1743 Весело

  Е тъй де.... Супер дупер биг дата бос.... един колега го беше събрал в едно още преди месеци

 10. 10 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1239 Любопитно

  На практика вие двамата сте теоретици, а на теория сте практици.
  Да внимават динозаврите от ГЕРБ в джунглата ще изкочат нови хищници готови да унищожат досега съществуващите икономически гиганти галеници на държавата.

 11. 11 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1647 Весело

  Представянето на това правителство, върви малко като листване на първични акции. Тук малко неясно, там малко неясно но бъдещето е цветя и рози. Само не знам кои са белите ангели, които ще капитализират при първичното предлагане.

 12. 12 Профил на chris3bg
  chris3bg
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Що се отнася до социалистите - те не са били на власт отдавна, в смисъл, че не са били близко до лостовете на властта, и това е предимство"

  сериознооо?!

  Chris3bg
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6326 Неутрално

  Да си дават каквито права си искат. Но да вършат работа.
  Важни са безработицата, финансовата стабилност, инфлацията, доходите на хората, икономиката като цяло.
  Сиренето е с пари.
  Когато си гладен, никой не може да те убеди, че като направим персонални промени в съдебната власт, или ако изчегъртаме едни калинки, хладилникът ще се напълни, като с магическа пръчка.
  Затова хората не гласуваха масово.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Шпигел му е началник на този явно.
  Или Гералд Кнаус.
  Прекалено лекомислен, неопитен в политика, често и дори арогантен.
  Ще падне от доста високо, а тогава доста боли.

 16. 16 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Не знам как да определя "новите политици", освен като най-нелепият цирк, който сме гледали през последните 32 години. Като добавим и Тошо тъпото от ИТН, Ристю и Тънас - ситуацята добива елементи на драматичност, най-вече за България и българите.
  —цитат от коментар 13 на Врачка Невидимка


  чакай да видиш новите калинки, запъплили към парламентарните комисии!

  Евроатлантида
 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  До коментар [#11] от "stoiank":

  Още няма правителство, още няма дори връчен мандат, изчакай, ясни подробности ще има.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Да си дават каквито права си искат. Но да вършат работа.Важни са безработицата, финансовата стабилност, инфлацията, доходите на хората, икономиката като цяло.Сиренето е с пари.Когато си гладен, никой не може да те убеди, че като направим персонални промени в съдебната власт, или ако изчегъртаме едни калинки, хладилникът ще се напълни, като с магическа пръчка.Затова хората не гласуваха масово.
  —цитат от коментар 14 на Незнайко в Слънчевия град


  Другар, не става така с правата, каквито си искат. В БГ има разрешителен режим за регистрацията на политическа партия, уставът трябва да отговаря на определени изискавания и т.н.

 19. 19 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1743 Весело

  """"Кирил Петков в интервю за "Шпигел" след въпрос как ще управлява в коалиция с бившите комунисти. "Това, което има значение, е че аз искам да заема поста на премиер""""" ........ тва уникално умно бе Кире! ....... че "Това" е , което има значение разбира се, кво друго ..... хахахаха .....

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  Такива хора трябват на България - оптимисти, диалогични, заразителни. Кирил ако отиде в Брюксел, и почне в неформален разговор да говори по някой проблем, слушателите ще се тълпят и няма да могат да се вредят.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  До коментар [#19] от "MPetr":

  Трябвало е да го кръстят Нарцис...

 22. 22 Профил на Einzigen
  Einzigen
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#2] от "sa6":

  трябва да се вдигне, имай малко повече солидарност!! За доброто на всички е,..

  No hagas lo que no quieres que te hagan
 23. 23 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  До коментар [#22] от "Einzigen":

  Кое да се вдигне?

 24. 24 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Такива самоповярвали си наивници отдавна не съм виждал в българската политика. Абе като не разбирате една материя, мълчете бе. Всяка произнесена глупост пред прожекторите показва колко сте неподготвени.

 25. 25 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 534 Неутрално

  """"Кирил Петков в интервю за "Шпигел" след въпрос как ще управлява в коалиция с бившите комунисти. "Това, което има значение, е че аз искам да заема поста на премиер""""" ........ тва уникално умно бе Кире! ....... че "Това" е , което има значение разбира се, кво друго ..... хахахаха .....
  —цитат от коментар 19 на MPetr


  Хахаха - това е наистина ВЕЛИКО - добре им е отговорил :):):)

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  До коментар [#22] от "Einzigen":

  Е как да е за доброто на всички, като само едни ще го плащат???

 27. 27 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 569 Весело

  Значи ще си имаме правителство със суперминистър, сигурно неговия шеф пък ще е супермен :))

  другари комунисти (ПП, БСП, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Василев да вземе проф. Красимир Петров за съветник. Иначе икономиката има голяма вероятност да се плъзне по нерадостния път на средиземноморските държави, както ги класифицира Фернан Бордел.

 30. 30 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1743 Весело

  До коментар [#21] от "НеКой":

  ====Трябвало е да го кръстят Нарцис...====Петко Петков ...."Татко Петко" го е казвал впрочем това, в онова интервю дето обясняваше че го е правил в пясъка на къмпинга и бил малко "грешка" ......

 31. 31 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1219 Неутрално
 32. 32 Профил на Врачка Невидимка
  Врачка Невидимка
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Такива хора трябват на България - заразителни.
  —цитат от коментар 20 на hamiltonf


  Заразителни или заразни?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  А защо пред Шпигел, а не пред Дойче веле ?
  Направо сме обидени, макар и двете издания да се водят немски.

  кратък
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Хех, тролетариатът се е вдигнал на бойна нога.
  —цитат от коментар 34 на Хриси


  Ти от капиталистите ли си?

 38. 38 Профил на inspektora
  inspektora
  Рейтинг: 328 Неутрално

  "Paroles, paroles ..." (Думи, думи ...)
  Много ми е интересно като се сблъскат с реалните проблеми (които подценяват) и манталитета на "гордите" българи (който или не познават или подценяват), какво ще излезе.

 39. 39 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4180 Весело

  До коментар [#20] от "hamiltonf":

  Е, чак пък тълпи от слушатели. Припомни ми одеския виц:
  "По време на делото за имуществени престъпления срещу Рабинович той говореше така интересно, че хората се тълпяха да го слушат и съдията започна да продава билети за съдебните сесии."

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8071 Неутрално

  Липсата на опит понякога може да е от полза. Да не бързаме да съдим, преди да сме видели резултати.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1743 Весело

  До де стигнахме само....Кире социалисту с БСП-ту капиталисту.....

 44. 44 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6394 Весело

  Нуждаем се от безупречен главен прокурор. Най-добре е сегашният доброволно да подаде оставка."

  "Оптимизмът ви изглежда заразен, но и наивен", допълва журналистът.
  _______________________________________________________________________

  Немският журналист само от едно интервю е разбрал колко струва Кирил Петков!

  ДБ: Време е да спечелим България
 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Весело

  До коментар [#41] от "Роси":

  Така викат и циганите, като си заженят децата на 12-13 години.
  После обаче става както обикновено, изключенията затова не са правила...

 46. 46 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  [quote#16:"sa6"][/quote]

  "чакай да видиш новите калинки, запъплили към парламентарните комисии!"
  ..........
  Новите запътили се към парламентарните комисии, тръгнаха от МОЛ-а.
  Така, че ще гледаме молци.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Липсата на опит понякога може да е от полза.
  —цитат от коментар 41 на Роси


  Кога?

  Евроатлантида
 49. 49 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  До коментар [#47] от "georgievb":

  като гледам вчера проучването на маркет линкс си е напълно оправдано да надуят малко перки. да му мислят другите с техните резултати

 50. 50 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 707 Весело

  Кирил Петков е отговарял на въпрос как ще управлява в коалиция с бившите комунисти в интервю за "Шпигел" от бившата фашистка Германия :)

  Who the fuck are you to lecture me?
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Дневник, цензурата ви стана чудовищна, само триете и блокирате.
  В това ли се състои промяната и либералните ви ценности???

 53. 53 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  Относно това къде в политическия спектър е позиционирана ПП - нарича се "центризъм" и обикновено е най-читавото място за една партия. Не знам защо така излезе от мода през последните години - все трябва да сме в някакви крайности...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 54. 54 Профил на frantotti
  frantotti
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#14] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Според теб гладните не гласуваха, така ли? Защото според мен не гласува масово апатичният, незаинтересован от нищо извън собствената си чиния българин. Ситите не гласуваха, не гладните. Да имаше един образователен ценз и праг на възрастта - 300 000 човека щяха да избират живота на останалите 6 млн.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Хех, тролетариатът се е вдигнал на бойна нога.
  —цитат от коментар 34 на Хриси


  Така е . И потрива ръце задкулисно преди да лапне 3-4 министерства официално и още 7-8 неофициално през ПП и "супер-експертите" им, докато бъдещия министър председател дава притеснителни интервюта пред чужди медии :)
  Нищо де, вече сме претръпнали на "супергерои" и "силна ръка" :) Тези поне са по-добре облечени, образовани и с обноски :)

 57. 57 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6394 Весело

  Цитат от статията:

  "Хората трябва да разберат, че след това ще е значително по-лесно да се привличат инвестиции, защото ще изчезне рискът от валутни флуктуации."
  _____________________________________________________________________

  Кирил Петков иска непременно влизане в Еврозоната, понеже щял да изчезне РИСКЪТ от ВАЛУТНИ ФЛУКТУАЦИИ?

  Но от 1997 година левът е вързан към еврото и до сега, 25 години подред, няма нито една флуктуация!!!!

  Кирчо къде е живял през това време, как може да не знае този факт, и защо иска да взема еврото с недомислени аргументи?

  ДБ: Време е да спечелим България
 58. 58 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  "Василев ще стане финансов министър и вицепремиер, отговарящ за енергетика и икономика, нещо като супер министър."..
  Само да не се задави от толкова много власт.

  Panta rhei....
 59. 59 Профил на aho11691063
  aho11691063
  Рейтинг: 338 Неутрално

  ПРОДЪЛЖАВАМ.Беше много назад в миналото,имах къси панталонки и риза с копченца когато по-големите батковци бяха поставили 50 метрова антена между дърветата и слушаха радио СВОБОДНА ЕВРОПА,ТА ТОГАВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧУХ ПЕСЕНТА ЧЕРНОТО КУЧЕ НА ЛЕДЦЕПЕЛИН.....ИМАХА ДВЕ КИТАРИ и след 1 час мелодията на тази песен звучеше в нашето малко градче....За да не говоря изпуших и първия си ФАС.От този момент ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ стана най-отвратителния цвят,след това дойде СИНИЯ ЦВЯТ-ЦВЕТА НА ДОБРОТО НАСТРОЕНИЕ както ни обещаваха сините дошли от редиците на предишните червени....ФММФ на всички редактори на тази помийна яма дневник,ФММФ на всички социолози и политолози.ПОЗДРАВИ ЗА КОНСЕРВАТОРА..А аз съм само един метач в една огромна база и ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА МЕТА.......

 60. 60 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  Кирил Петков пред "Шпигел": Асен Василев ще е с права на супер министър
  —цитат от коментар 0 на Сттия


  Понастоящем няма нищо "супер" в България, освен корупцията и смъртността от Ковид!
  "Супер министъра" на Петков, може да се сгромоляса по ултрасупер традиционен начин заедно със супер премиера, ако една от партиите се оттегли!

  Точно заради това, суперлативите трябва да се спестяват особено ако се касае за някой от твоите хора!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1743 Весело

  Не само Асен Василев ще е "супер министър" а всички до един ще са "супер министри" в едно "супер правителство" в една "супер България"........ и всичко ще е "супер дупер биг"....... 100%

 62. 62 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Тия новите се държат , като че ли държавата им е бащиния.

 63. 63 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  А ултраминистър кога?

 64. 64 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 502 Неутрално

  "Запитан "Колко солидна е демокрацията в България, щом партия като вашата печели избори само няколко седмици след основаването си, "

  Този въпрос ме кефи. Това е точно демокрация в действие. Идва нов, хората го харесват и го избират. Предполагам в САЩ демокрацията се счита за солидна, но там има само две партии и трябва да се мине през толкова препятствия, за да се стигне до номинация от някоя от тях, че повечето нови лица не оцеляват процеса. Да не говорим как Тръмп стана президент, въпреки че повече граждани гласуваха за Клинтън.

  А пък в Германия за последните 39 години управляваха три човека. Някои биха казали, че това е твърде солидно...

 65. 65 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  До коментар [#39] от "daskal1":

  Готин! Имам предвид, че бюрократите, особено евробюрократите са ошлайфани до съвършенство да говорят празни приказки, такива като наш Кирил винаги правят впечатление, и щеш не шеш чуваш какво говори, отделно отговаря на въпросите смислено, интересно, с примери. Не знам, на мен така ми се струва, че с него България, специално в Брюксел, ще излезе от дупката в която е попаднала, вкл. и за СМ.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 66. 66 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  Липсата на опит понякога може да е от полза. Да не бързаме да съдим, преди да сме видели резултати.
  —цитат от коментар 41 на Роси


  Резултатите вече се виждат! За откраднатите пари за пътища ще съдят бушон. Сефте ...

  Не че съм се надявал аз лично на нещо, но са ми интересни наивниците, които си мислят, че поредният спасител ще дойде и ще ни оправи. Без работещо правосъдие нищо няма да се промени! Никога!

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4997 Неутрално

  Кирчо не трябва ли да е при бай Ставри за нарушение на Конституцията и за подписване на декларация с невярно съдържание? От каква точно позиция дава акъл? Засега сме го избрали само за депутат. Нито за премиер, нито за пожизнен цар.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 68. 68 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Кирил Петков пред "Шпигел": Асен Василев ще е с права на супер министър

  казано от супер премиер на А-отбора на България с нулева толерантност към конституционните ограничения..

  Да идват психиатрите и Бог да пази България!

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 69. 69 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1743 Весело

  До коментар [#21] от "НеКой":
  .......
  Сенсей НАНАЙ ..... НА-НАЙ Бял кон НАНАЙ....

 70. 70 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4180 Весело

  До коментар [#65] от "hamiltonf":

  Ха дано да не се окаже наивен в земята на Бай Ганьо, както го предупреждава и журналистът от "Шпигел". Изказването му е доста непредпазливо погледнато като политическа заявка че той и Асен Василев ще управляват, а останалите са за "гарнитура".

 71. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  "Наистина ли България иска да влезе в еврозоната?", пита "Шпигел". "Абсолютно и колкото може по-скоро", отговаря Петков ...
  —цитат от коментар 0 на Сттия


  Това да успеят да свършат за 4 години и да построят газовата връзка с Гърция, е предостатъчно!
  Битката с корупцията разбира се ще бъде нон-стоп на дневен ред, където главни потърпевши ще бъдат върхушките на герп и дпс с Делян Пеевски на първия ред...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на BAte Venci
  BAte Venci
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Продължаваме подмяната! вече няма да е тиквун с джипката, а кокорчо...

 73. 73 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 91 Разстроено

  Още едни повярвали си, че са супер, супермен, батман и други подобни. Още мандат невзели, но грандоманията ги гони.

  Не помня да е имало избори на които толкова много да искам да НЕ се разберат и да не сформират правителство. Нови избори! Друга опция няма.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3039 Неутрално

  Какви са правата на суперменът?
  —цитат от коментар 1 на 4ort


  Като на супер Марио.

 76. 76 Профил на allin
  allin
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Преразказ на интервю - нова журналистическа висота!

 77. 77 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 681 Неутрално

  "Това, което има значение, е, че аз искам да заема поста на премиер"

  Хахаххахахахоххохо. Няма да го коментирам, че ще ми изтрият коментара за обида.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#50] от "Helen of Bikini":

  Я ни припомни от колко време няма фашисти на власт там. За разлика от БГ, където не можем да се отървем от комунделите, които пак ще бъдат на власн с любезното съдействие на Христо Иванов.

 81. 81 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3039 Неутрално

  Само Гешев може да ни спаси от позорището Киро - премиер! Нзабавно искане за снемане на имунитета и повдигане на обвинения за нарушения на Конституцията и куп закони - като следствие. Но пък може да му повдигне обвиненията и когато стане премиер - тогава няма да има имунитет...
  —цитат от коментар 28 на Врачка Невидимка


  Имай търпение - като министър няма да е с имунитет. ;)

 82. 82 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Асенчо ще е като в цех на ишлеме - супервайзер .

 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4997 Любопитно

  До коментар [#71] от "Рим":

  Корупцията с кого ще я борите? С Румен (Петков, Радев, Овчаров, Гечев) или с Таско (Ерменков)?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 84. 84 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  И защо в крайна сметка не ги оставиха ПП правителство на малцинството да си направят и на къса каишка да ги държат ? ...... точно това беше добре за българина, по всеки важен въпрос парламента да чуем !!! ..... но алчността на партийните ръководства е безгранична.....всичко друго са уйдорми за пред матриала ......

 85. 85 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Немският журналист само от едно интервю е разбрал колко струва Кирил Петков!
  До коментар [#44] от "Полковник Паликъщов":

  А българите не можаха.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 86. 86 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Планът Сорос :

  Слави разбутва българската политика.
  После самоубива партията си и подава топката на Радев.
  Той създава сороски комунистическа партия която да залъже и русофили и джендъри да гласуват за нея.
  Налага се затоплизъм за да ви направи още по бедни.

 87. 87 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  мда, в интервюто се откроява класата на Кирчо !
  Справка: интервюто на Сливуца, учиндолския гащник, дадено за "Монд" !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 88. 88 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  “Оптимизмът ви изглежда заразен, но и наивен"
  ——
  По случайност му се е получило на преводача— “заразен” вместо “заразителен” има хубав смислов оттенък. А наивността на селския бек не е очевидна само за българския избирател. Ма квото си надробиш, това ще сърбаш. Дано не се осЕре твърде зле

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 89. 89 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  До коментар [#52] от "НеКой":

  Естествено!

 90. 90 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3039 Любопитно

  "Асен Василев ще е с права на супер министър"

  Някой знае ли какви са "супер правата"? Обикновените права на министъра са ясни, та не разбрах изказването на Кирчо. Напомня на нещо като "супер маркет" :О

 91. 91 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1783 Весело

  [quote#60:"Рим"][/quote]

  4-ти опит за мисия 121...
  Хотели как лучше а получилось как всегда....
  А сефте.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 92. 92 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  суперминистър...
  предпочитам инфантилизма на Супермен и други комиксови персонажи пред надутостта на държавни "супер"функционери

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 93. 93 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  До коментар [#70] от "daskal1":

  Поемане на отговорност.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  До коментар [#65] от "hamiltonf":

  Не изглеждаш заблуден човек,но така се държиш!Кире говорил смислено?!Кире говори като ТВ Пастор или актьор от ВС Телешоп.Може и да продава добре,но това не значи нищо.Просто бизнес.Само отегчена от скука домакиня мобе да му се върже!

 95. 95 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1736 Весело

  До коментар [#72] от "BAte Venci":

  мда, бай Муй от Зайчарника ша има да се кокорииииииии яката !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 96. 96 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  До коментар [#59] от "aho11691063":

  50-метрова?

  олеле

  с 50-САНТИметрова антена се хващаха югославски и РУМЪНСКИ станции с Лед Цеппелин и кой ли не още

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  До коментар [#76] от "allin":

  Преразказ на интервю,я!?Дневник даже не са достойни Кире да си избърше канадския ас_ол с него,камо ли интервю да даде!

 98. 98 Профил на Трол с лопата
  Трол с лопата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Уффф. Аре свършете нещо , че да си изградя представа. МаркЕтинг, майна.

  Генерал Суперястреб маршируваше надолу по коридора в адмиралския кораб, заобиколен от постоянната си свита верни подмазвачи.
 99. 99 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  До коментар [#85] от "AModoMio":

  не всички българи

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 100. 100 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Какви супер сили ще има? Да гледа втренчено без да мига 15 минути?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK