На живо

Коронавирусът по света: Бустерът може да се постави и след три месеца

Жена наблюдава конвой от автомобили в Совето, които участват в кампания в подкрепа на ваксинацията под мотото "Не бързаме да ви видим".

© Associated Press

Жена наблюдава конвой от автомобили в Совето, които участват в кампания в подкрепа на ваксинацията под мотото "Не бързаме да ви видим".Дневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Бустерите срещу COVID-19 могат да се слагат и три месеца след ваксиниране

Бустерните дози ваксини срещу COVID-19 могат да се поставят и три месеца след първоначалната имунизация, заяви в четвъртък европейският лекарствен регулатор ЕМА.


"Докато настоящата препоръка е бустери да се прилагат за предпочитане след шест месеца, наличните данни подкрепят безопасното и ефективно прилагане на бустер най-рано три месеца след завършването на първоначалния цикъл", заяви Марко Кавалери, ръководител на отдела за ваксините на ЕМА.


Той добави, че анализът дали ваксините трябва да се преработят заради варианта Омикрон, е в ход, но сега усилията трябва да се насочат към справяне с разпространението на доминиращия вариант Делта.


"Имунологичната ситуация в Европа остава изключително тревожна. Делта ще остане основният фокус на действията за обществено здравеопазване за справяне с пандемията и нейните последици", каза епидемиологът.


Кавалери каза още, че в САЩ, където вече са ваксинирани над 5 млн. деца между 5 и 11 г., няма сведения, които да предизвикват безпокойство по отношение на тяхната безопасност.


Коронавирусът по света: Бустерът може да се постави и след три месеца

© Associated Press

Словакия дава 300 евро за ваксиниране срещу COVID-19

Словакия ще дава пари в брой на хора над 60 г., които се ваксинират или си поставят бустерна доза срещу COVID-19, за да се опита да ускори ваксинацията.


Страната е една от четирите в ЕС, които все още не са имунизирали дори половината от населението си, заедно с България, Румъния и Хърватия.


Парламентът одобри плащанията в четвъртък, като даде зелена светлина на предложението на правителството, което първоначално обмисляше да раздава ваучери за хотели или ресторанти, но вместо това избра изплащане в брой.


Така тези, които си поставят бустерна доза до средата на януари, ще получат 300 евро, а ваксиниращите се - 200.


Словакия не е първата страна, която предлага стимули за ваксиниране. През октомври Швейцария предложи на гражданите, които убедят приятелите си да се ваксинират, безплатни ваучери за ресторант или кино.


В момента страната премина през тежка вълна от Делта варианта, като в момента има втория най-висок процент на заразяване в свет според Our World in Data. Само 68% от словаците над 60 г. са ваксинирани, като по този показател ситуацията е по-зле само в България и Румъния, посочва Ройтерс, добавяйки, че средно в ЕС 88% от възрастните са имунизирани. Мнозина в Словакия са скептични към ваксините, тъй като някои опозиционни фигури, включително бившият министър-председател Роберт Фицо, поставят под съмнение ефективността им.


Коронавирусът по света: Бустерът може да се постави и след три месеца

© Associated Press

ЕС ще ограничи COVID сертификата за ваксинирани на девет месеца

ЕС ще успее да постигне съгласие за ограничаване на COVID сертификата за пътуване в Съюза на девет месеца, съобщи Ройтерс в четвъртък. Европейската комисия предложи през ноември въвеждането на лимит за документа за ваксинирани, който досега беше безсрочен, за да ускори поставянето на бустерни дози и заради информациите, че с времето защитата от ваксините намалява.


Два източника на Ройтерс са съобщили, че се очаква решението да бъде взето още в петък, като новата продължителност на документа ще влезе в сила от 10 януари.


Въпреки това някои държави обявиха, че ще прилагат собствени изисквания за валидност. Франция постави ограничение от седем месеца, считано от 15 януари, също както и Кипър. В Гърция сертификатите за хора над 60 г. ще важат 6 месеца.


Здравните експерти на ЕС също трябва да обсъдят в четвъртък премахването на ограниченията за пътуване в южноафриканските страни и въвеждането на задължението за отрицателен PCR тест за всички пристигащи от държави, които не са членове на ЕС.


Вижте повече за предложените от Европейската комисия нови правила за пътуване в ЕС тук.


Източници казаха, че изискването за PCR е широко подкрепено, докато отпадането на ограниченията за пътуване от и до южната част на Африка остава спорно заради информациите, че новият вариант на вируса, който е разпространен в тях е силно заразен.


Коронавирусът по света: Бустерът може да се постави и след три месеца

© Associated Press

Великобритания въведе "Коледни" ограничения

Великобритания въведе по-строги ограничения, които ще действат по време на предстоящите празници, за да се ограничи разпространението на коронавирусната епидемия.


Британският премиер Борис Джонсън разпореди хората да работят дистанционно, да носят маски на обществени места и да използват ваксинационни пропуски за достъп до обществени събирания на закрито. Маските ще са задължителни за обществения транспорт и магазините.


Джонсън каза, че Омикрон се разпространява бързо и че няма избор, освен да премине към "План Б", за да спечели време и да постигне поставянето на бустерни дози на повече хора, съобщава БТА.


"Макар че има шанс картината да се подобри, а искрено се надявам това да се случи, знаем, че безмилостната логика на експоненциалния ръст може да доведе до голямо увеличение на хоспитализациите и така, колкото и да е тъжно, на смъртните случаи", каза Джонсън.

Финландия ще ваксинира задължително здравните си работници

Финландските власти планират да направят ваксинацията срещу COVID-19 задължителна за работещите в здравния сектор и социалните грижи, а работодателите ще имат достъп до ваксинационния им статус съобщи Ройтерс.


"Тези регулации ще направят възможно да се гарантира здравето и безопасността на работещите в сферата на здравеопазването и социалните грижи, а по този начин и достъпа до тези услуги", каза министъра по въпросите на семейството и социалните служби Криста Киуру.


Въпреки ръста на дневния брой на новите случаи, Финландия остава сред най-слабо засегнатите страни от пандемията. 81.1% от 5.5 млн. финландци са ваксинирани. Починалите от началото на паднемията са 1389, а заразените наближават 198 хил., напомня БТА.

Сертификатът за преболедуване ще важи само 3 месеца в Гърция

Гърция ще намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца. Правителството внесе предложение за промяната в четвъртък, като обясни решението си със съветите на експертите, съобщава в. "Катимерини"


Властите се надяват това да доведе до увеличаване на ваксинираните, тъй като след изтичнането на сертификата на преболедувалите се препоръчва ваксиниране. Сертификатът за имунизация за хората над 60 г. ще е валиден до 7 месеца, а при непоставяне на трета доза тази възрастова група ще се третира като неваксинирани.


С анулиран сертификат за ваксиниране са вече над 150 хил. гърци на над 60 г., които здравното министерство приканва да си поставят трета доза от ваксината, съобщава БНР. Отказалите ще бъдат глобявани с по 100 евро месечно след Нова година.


Усилията на здравните власти са насочени към убеждаване на родителите да имунизират децата от 5 до 18 г., тъй като една четвърт от новите случаи са в тази възрастова група.


Коронавирусът по света: Бустерът може да се постави и след три месеца

© Associated Press

Сенатът на САЩ отхвърли задължителното ваксиниране в частния сектор

Контролираният от демократите Сенат на САЩ одобри предложение на Републиканската партия за отмяна на наложеното от президента Джо Байдън задължително ваксиниране срещу COVID-19 на служители в частния сектор, предаде Ройтерс.


Това стана, след като двама демократи се присъединиха към републиканците в гласуването и така мярката на Байдън беше отхвърлена с 52 срещу 48 гласа.


Законопроектът за отмяна на задължителното ваксиниране в частни компании с над 100 служители отива за разглеждане в доминираната от демократите Камара на представителите, където бъдещето му е неясно, пише БТА.
Байдън е заплашил, че ще му наложи вето, ако бъде приет.

Омикрон е вече в 57 държави

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че вече 57 държави са я информирали за установяване на случаи на новия вариант на коронавируса Омикрон, който беше секвениран за първи път в Южна Африка на 24 ноември.


Заразените в южната част на Африка се увеличават, като се очаква повече хора да се нуждаят от болнично лечение, съобщава Ройтерс.


Засега СЗО не се ангажира мнение за тежестта на протичането на заболяването, причинявано от Омикрон и ефективността на ваксините, като посочва, че са необходими още данни.


"Предварителните данни от Южна Африка навеждат на мисълта, че рискът от повторно заразяване с Омикрон е по-голям, но повече данни са необходими, за да се направят по-категорични заключения. Също така някои елементи ни карат да смятаме, че Омикрон предизвиква по-леки симптоми от Делта, но също е твърде рано да бъдем сигурни в това", каза директорът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.


Дори сериозността да е същата или дори по-малка, отколкото при варианта Делта, се очаква хоспитализациите да нараснат, ако повече хора се заразят, и да има времеви промеждутък между увеличаване на заразяванията и увеличаване на смъртните случаи, смята здравната агенция на ООН.

ЕС ще произведе 3.6 млрд. ваксини срещу COVID-19 догодина

Фармацевтичните заводи в ЕС ще произведат 3.6 милиарда дози ваксини срещу коронавирус през 2022 г., съобщи Ройтерс.Очаква се световното производство да достигне 20 млрд. дози, най-вече заради увеличените мощности в Китай и Русия.


От ЕС не уточняват кои производители по колко ваксини ще пуснат. Най-големите заводи в ЕС, произвеждащи ваксини, са тези на "Пфайзер", но свои мощности имат и "Модерна", "Астра Зенека", "Джонсън и Джонсън". Свои фабрики планира да отвори и "Новавакс".


До декември ЕС е дарил 350 млн. дози на по-бедни държави, които се снабдяват чрез програмата на ООН за разпределение на ваксини COVAX. Едва 120 милиона от тях обаче са били доставени поради регулаторни и инфраструктурни пречки.

"Мета" връща персонала в офисите си

"Мета платформс", новото име на собственика на "Фейсбук", "Инстаграм" и "Уотсап" и "Окулус" съобщи, че от 31 януари отваря офисите си в САЩ, но същевременно ще даде възможност на служителите си да продължат да работят от вкъщи още три до пет месеца, предаде Ройтерс. Всички, които ще идват в офисите, ще трябва да бъдат ваксинирани.


"Приемаме, че някои служители не са напълно готови да се върнат в офисите си," заяви вицепрезидентът на компанията Джанел Гейл. "Затова продължаваме да предлагаме различни възможности за работа, от които те информирано да изберат."


Миналата седмица "Алфабет", компанията майка на "Гугъл", отложи планираното за януари връщане по офисите заради Омикрон.

Пандемията ще приключи през 2022 г., според "Джей Пи Морган"

Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г. и светът ще поеме към пълно икономическо възстановяване, прогнозира американската инвестиционна банка "Джей Пи Морган" (JP Morgan), цитирана от Ройтерс.


Прогнозният доклад на банката посочва, че нови ваксини и медикаменти ще доведат до "силно циклично възстановяване, завръщане на глобалната мобилност и освобождаване на отложеното търсене от страна на потребителите".


По думите на Марко Коланович, главен пазарен стратег и съпредседател на отдела за глобални изследвания, банката очаква индексът "Стандарт енд Пуърс" да се повиши с около 8% до 5060 пункта, акциите в развиващите се пазари да се покачат с 18%, а 10-годишните американски държавни облигации - ключови за цената на глобалните заеми - да се поскъпнат с 2.25% до края на 2022 г.


"Смятаме, че 2022 г. ще бъде годината на пълно глобално възстановяване, край на пандемията и завръщане към нормалните икономически и пазарни условия, каквито бяха преди появата на коронавируса", посочи Коланович. /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (176)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1273 Весело

  Ами сега?!? Ужас, просто ужас ...

 2. 2 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3032 Любопитно

  До коментар [#1] от "georgievb":

  И на тях им намериха цаката.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 3. 3 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1411 Весело
 4. 4 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1381 Весело

  Локдаун, веднага!

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  То това е новина от преди една седмица, ама карай.

 7. 7 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г. и светът ще поеме към пълно икономическо възстановяване, прогнозира американската инвестиционна банка "Джей Пи Морган" (JP Morgan)"

  Тези сериозно ли? Аз лично не вярвам, че хората които са живи сега ще видят края на "пандемията". Прекалено е удобна за много хора, а най-вече за управляващите политици...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 8. 8 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1411 Весело

  "Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г. и светът ще поеме към пълно икономическо възстановяване, прогнозира американската инвестиционна банка "Джей Пи Морган" (JP Morgan), цитирана от Ройтерс."

  Омикронът ще бъде нашият спасител!
  Крайно време беше.

  Вместо мерки, махайте мерките, та да го прегърнем по-бързо!

 9. 9 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Всички, които ще идват в офисите, ще трябва да бъдат ваксинирани. "Приемаме, че някои служители не са напълно готови да се върнат в офисите си,"

  Върховна наглост!

 10. 10 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4465 Весело

  "Великолепно" подреждане на новините от Дневник.
  Започваме с:
  Пандемията ще приключи през 2022 г., според "Джей Пи Морган"
  Следва:
  ЕС ще произведе 3.6 млрд. ваксини срещу COVID-19 догодина
  И завършваме (за момента) с:
  Омикрон е вече в 57 държави
  Като СЗО казват: "Също така някои елементи ни карат да смятаме, че Омикрон предизвиква по-леки симптоми от Делта, но също е твърде рано да бъдем сигурни в това", каза директорът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус."
  😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1411 Весело

  "ЕС ще произведе 3.6 млрд. ваксини срещу COVID-19 догодина"

  Сигурно ваксърите ще си слагат по 5, защото кой ще ги изхарчи иначе.

 12. 12 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4465 Весело

  Кмета в сянка - веднага бързо бегом марш да се ваксинираш!
  —цитат от коментар 5 на Deaddark


  Няма начин, ГЕРБ е виновен😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Прогнозният доклад на банката посочва, че нови ваксини и медикаменти ще доведат до "силно циклично възстановяване, завръщане на глобалната мобилност и освобождаване на отложеното търсене от страна на потребителите".

  Дори и да ме вакснете насила, няма да получите "отложеното търсене", защото хората видяха, че може и с малко.

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  До коментар [#11] от "Тангра":

  Смяташ, че произведеното в ЕС е единствено за ЕС?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1411 Весело

  "Великолепно" подреждане на новините от Дневник.Започваме с:Пандемията ще приключи през 2022 г., според "Джей Пи Морган"Следва:ЕС ще произведе 3.6 млрд. ваксини срещу COVID-19 догодинаИ завършваме (за момента) с:Омикрон е вече в 57 държавиКато СЗО казват: "Също така някои елементи ни карат да смятаме, че Омикрон предизвиква по-леки симптоми от Делта, но също е твърде рано да бъдем сигурни в това", каза директорът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус."😂😂😂
  —цитат от коментар 10 на padrino


  Ами то е ясно. "Калинките" ги е страх да си кажат, че Омикрон предизвиква леки симптоми, ниски рискове и 0ла истерия. Чакат правилните опорки.
  Но в същото време гигантите акули, като JP Морган Гугъл, Мета, Бета, Пета знаят много добре какво се случва и започнаха да натирят работниците обратно в офисите.

 16. 16 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Значи директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус казва че "Предварителните данни от Южна Африка навеждат на мисълта, че рискът от повторно заразяване с Омикрон е по-голям, но повече данни са необходими, за да се направят по-категорични заключения" - или с 2 думи имал някой подозрения без да има за момента факти дето да ги подкрепят ама Йовка-Гьобелса бърза да изплеска едно паникьорско заглавие "Омикрон атакува и преболедувалите" - вие в тая редакция съвсем през просото я подкарахте - досущ ПИК, БЛИТЦ, ШОК.

 17. 17 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Явно преразпределението на парата свърши в нужните засега размери, инфлацията и отрицателните лихви ще свършат останалото ...

 18. 18 Профил на petrov_p
  petrov_p
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Стига с тия глупости....

 19. 19 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1411 Весело

  До коментар [#11] от "Тангра":Смяташ, че произведеното в ЕС е единствено за ЕС?
  —цитат от коментар 14 на дерибеев


  Не си играя да смятам. Цялата работа е пунта мара. Съмнява ме и че от самите централи на фармите някой смята. Все пак политиците дават по 1 рамо да се пласира колкото може. А при ниска себестойност, и да има фира, е пренебрежима.

 20. 20 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Любопитно

  "Прогнозният доклад на банката посочва, че нови ваксини и медикаменти ще доведат до "силно циклично възстановяване, завръщане на глобалната мобилност и освобождаване на отложеното търсене от страна на потребителите"."

  "Джей Пи Морган" какво е секвинирала или е секвестирала!?
  "циклично възстановява" - какво означава? Локдуани през месец? Или "бодене" през три месеца?
  "завръщането на глобалната мобилност" да не би да означава отмяна на всякакви сертификати, зелени, пембени, жълти?
  Кои потребители имат "отложено търсене"? Починалия от Ковид свят (както пропагандира СЗО) или тия с увеличени печалби от продукти не създаващи нищо, ни имунитет, ни защита? Само рекет!

  "Джей Пи Морган" какво разбират от вирусология и медицина? Това не е ли фейк новина - някаква баба фърляла боб и зърната са се подредили добре. Другия месец ще се коригира като види, че е сбъркала. Коя е последната вярна прогноза на тая банка, та си заслужава вниманието? Спада на цените на горивата? Временната инфлация? Спада на цената на ел. енергията?

 21. 21 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Любопитно

  До коментар [#10] от "padrino":

  ""Великолепно" подреждане на новините от Дневник."

  Има ли значение как ще бъдат подредени фейк новините? "Фалшив сертификат уби семейство" или "(фалшив) сертификат умря с ваксинирания"?

 22. 22 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2593 Весело

  До коментар [#17] от "georgievb":

  "отрицателните лихви"

  Лихвите вече са положителни. Само лихвите по десетгодишните немски държавни облигации са още на минус 0.3%, но Олаф Шулц и зелените ща направят необходимото.

 23. 23 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Весело

  Заглавието:
  "Омикрон атакува и преболедувалите"

  В съдържанието:
  "Предварителните данни от Южна Африка навеждат на мисълта, че рискът от повторно заразяване с Омикрон е по-голям, но повече данни са необходими, за да се направят по-категорични заключения."

  Важното е, че другарката Йовка е стигнала до категоричното заключение, че Омикрона тръшва и преболедувалите.
  Толкова жалка и пошла пропаганда мислех, че има само в Блиц и Пик.

 24. 24 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Малко ме съмнява кризата да приключи през 2022. Световния елит трупа невероятни бенефити от това състояние. Богатството се увеличава с изумителна скорост:
  ---
  Според годишния списък на милиардерите на "Форбс" тази година в него влизат 2755 души с общо богатство от 13.1 трлн. долара в сравнение със "само" 8 трлн. долара през миналата година.
  Източник: https://econ.bg/Научи-за/COVID-кризата-е-задълбочила-неравенствата_l.a_i.792089_at.10.html

 25. 25 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  "Смятаме, че 2022 г. ще бъде годината на пълно глобално възстановяване, край на пандемията и завръщане към нормалните икономически и пазарни условия, каквито бяха преди появата на коронавируса", посочи Коланович. "

  Ами хайде да видим къде бяхме преди ковида - пред икономическа криза. С добавката на икономическите и пазарни погроми през изминалите две години къде да очакваме да сме, според формулата
  КРИЗА + КОВИД БЕЗУМИЯ = КРИЗА'

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  "Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г. и светът ще поеме към пълно икономическо възстановяване, прогнозира американската инвестиционна банка "Джей Пи Морган"
  Щом и банките почнаха да разбират... може и да приключи.

 27. 27 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  "Сенатът на САЩ отхвърли задължителното ваксиниране в частния сектор"
  Преди това съдии обявиха задължителното ваксиниране на здравните работници и държавните контрактори за неправомерно. В Америка все още ценят и спазват законите и Конституциите си. За разлика от обхванатата от старческо малоумие Европа, забравила и законите, и историята си.

 28. 28 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Защо са ни 3.6 милиарда ваксини?!? По колко пъти ще се ваксинираме?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Весело

  До коментар [#28] от "stargate":

  Като изтипосат някоя нова мантра, че домашните любимци може да са разпространители на Заразата и Препаратите са ефикасни и за тях, тия 3.6 млрд. дози няма да стигнат.

 31. 31 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  В Америка все още ценят и спазват законите и Конституциите си. За разлика от обхванатата от старческо малоумие Европа, забравила и законите, и историята си.
  —цитат от коментар 27 на Хелиана

  Не е старческо малоумие, а е организиран рекет и мега далавера. Ако се поразровиш за кой е женена Фон Дер Лайен и с кои фирми е свързан мъжа и, ще ти станат ясни някои неща. Хайко фон дер Лайен в момента разработва суперваксината, която ще ни натресат след 2023-та. Иначе Урзулчето е един провален политик, но със синя кръв и близко приятелство Ангела Меркел, която и дава старт на кариерата и от гинеколог я прави министър на отбраната.

  На 20 май 2021 г. Усрзула подписа трети договор с BionTech/Pfizer за закупуване на допълнителни 1,8 млрд. дози РНК ваксини за периода 2021-2023. Цената на една доза е €19,5, което е с €4 по-висока в сравнение с първия договор на ЕС с Pfizer.
  Броят на ваксините е 3 пъти по-голям от сегашното население на ЕС. Краят на 2023 г., когато договорът изтича, съвпада с края на периода за тестване на ваксините. Фон дер Лайен е напълно наясно, че пандемията ще продължи до 2023 г. и че в Европа ще има ненужни ваксини на стойност десетки милиарди евро.

 32. 32 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Починали от ковид в Дания и България за последните 7 седмици:

  Дания: 77% ваксинирано население - 282

  България: 24% ваксинирано население - 6 548

  В България умират 23 пъти повече хора.

  Гъстотата на населението в Дания е 2 пъти по-висока отколкото в България.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 33. 33 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  "Прогнозният доклад на банката посочва, че нови ваксини и медикаменти ще доведат до "силно циклично възстановяване, завръщане на глобалната мобилност и освобождаване на отложеното търсене от страна на потребителите".""Джей Пи Морган" какво е секвинирала или е секвестирала!?"циклично възстановява" - какво означава? Локдуани през месец? Или "бодене" през три месеца?"завръщането на глобалната мобилност" да не би да означава отмяна на всякакви сертификати, зелени, пембени, жълти?Кои потребители имат "отложено търсене"? Починалия от Ковид свят (както пропагандира СЗО) или тия с увеличени печалби от продукти не създаващи нищо, ни имунитет, ни защита? Само рекет!"Джей Пи Морган" какво разбират от вирусология и медицина? Това не е ли фейк новина - някаква баба фърляла боб и зърната са се подредили добре. Другия месец ще се коригира като види, че е сбъркала. Коя е последната вярна прогноза на тая банка, та си заслужава вниманието? Спада на цените на горивата? Временната инфлация? Спада на цената на ел. енергията?
  —цитат от коментар 20 на wanderer


  циклично означава, че ни чака нов икономически цикъл на растеж. Както инвестирането може да е антициклично и проциклично. При антицикличното инвестираш, когато се спихват нещата и купуваш, когато се "лее кръв по улиците" в сектора. Процикличното е когато видиш синьо небе и е ясно, че цикълът със сигурност е започнал.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Любопитно

  До коментар [#32] от "Явор":

  А в Дания пишат ли загиналите в катастрофи, задушените и изгорелите в пожари за жертви на Ковидя?

 38. 38 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 69 Неутрално

  Починали от ковид в Португалия и Албания за последните 7 дни:

  Португалия: 100 % ваксинирано население - 129

  Албания: 34% ваксинирано население - 25

  В Португалия умират 5 пъти повече хора заради глупостта да се ваксинират.

  Гъстотата на населението на двете държави е почти еднаква.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/ #weekly_table

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  До коментар [#35] от "Pomak":
  Може и много по-зле в гесуърка всъщност - прочети
  ""Смеси и съчетай" (mix and match) – възможен подход за начално ваксиниране и за бустери".
  https://coronavirus.bg/bg/news/3032
  Нищо не знаят, нямат данти да правят каквито и да било заключения, но това не им пречи с две ръце да препоръчват смесване на ваксините. Гениите на новото време. Кога ли ще ги видим в съда?

 41. 41 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Весело

  "Сенатът на САЩ отхвърли задължителното ваксиниране в частния сектор

  Това стана, след като двама демократи се присъединиха към републиканците в гласуването и така мярката на Байдън беше отхвърлена с 52 срещу 48 гласа."

  The Silence of the Lambs.
  Някой няма ли да се изцепи, че тия двамата предатели са Копейкиновци?

 42. 42 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#40] от "Хелиана":

  няма да е скоро .
  пък и да се стигне до процеси, те имат пари, лобита , лостове и адвокати да протакат делата с години .
  накрая договарят едно споразумение за няколко милиарда , щото през тва време са натрупали стотици милиарди .
  бълха ги ухапала .
  в САЩ по делото за опиоидите общо съдените фирми ше снесат 27 милиарда по съдебно споразумение и ше се измъкнат сухи от водата . един няма да флезне в дранголника , а ако влезе, ше е в затвор за ''бели якички'' и то някоя дребна риба .
  на нас даже няма и да ни съобщят, за да не всеят ''недоверие в нАуката и чистите намерения'' на фармата

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#38] от "Громя Ваксъри":

  Пълни глупости.

  Население Албания - 2 846 000

  Население Португалияия - 10 348 000

  129 / 3,6 = 36

  В Португалия живеят 3,6 пъти повече хора. В сравнение с Албания изчислено спрямо населението в Португалия са умрели 36 човека за последните 7 дни.

 45. 45 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 69 Неутрално

  До коментар [#44] от "Явор":

  Повече ли са? Повече са.

  Защо са повече - защото са се ваксинирали всички.

  Айде обратно в бърлогата.

 46. 46 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  До коментар [#11] от "Тангра":

  Ами, това, както и да го смятаме, са по 4 дози на калпак от населението за една година. Тия компании трябва някак да пласират произведеното. Ако трябва, ваксината ще се слага допълнително и на хора с ишиас, ревматизъм, уголемена простата....

 47. 47 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#44] от "Явор":

  нали при масово оваксване , след близо една година вакса кампания , би трябвало в Португалия вече да са забравили за ковида ?
  не ли ?


 48. 48 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#32] от "Явор":

  Хайде сега ни кажи и средната възраст на починалите и дай разумен аргумент, защо младите хора, които карат вируса леко, трябва да се ваксинират.

 49. 49 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#44] от "Явор":

  по колко души умираха преди вакса кампанията в Португалия за седем дни ?

 50. 50 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  До коментар [#44] от "Явор":

  Обаче сравнено на милион население умрелите са им:

  заболели заб. на милион умрели умрели на милион дози на 100 човека
  Albania 2,175 757 21 7 73.13
  Portugal 24,080 2,371 120 12 170.28

  Елементарната сметка показва, че Албания е двойно по-добре откъм умрели и 3 пъти по-добре откъм заболели при 2 и половина пъти по-малък дял ваксинирани.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Албания е новата обетована земя за антиваксерите.
  Подсказвам ви, антиваксери - в Бутан има 3 умрели от ковид за цялата пандемия. Очевидно те се справят най-добре.

 54. 54 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  До коментар [#42] от "pavur":

  Не знам. Залозите станаха огромни, затова се надявам, че Видовден все пак ще дойде.

 55. 55 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Сертификатът за преболедуване ще важи само 3 месеца в Гърция
  —цитат от коментар 0 на статия

  "Слушайте науката". :О)

 56. 56 Профил на dkp49574442
  dkp49574442
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Ми тия 3 600 000 000 ваксини какво ще ги правим? Вече месец никой не умира от Омикрон...

 57. 57 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 69 Неутрално

  До коментар [#53] от "koz":

  Албания ли, а?

  Гледай сега малко антиваксъри и как се справят:

  Египет - 16 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 3
  Ирак - 12 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 2
  Парагвай - 38 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 2
  Венецуела - 35 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 2
  Боливия - 37 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 6
  Индонезия - 37 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 0.2
  Индия- 36 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 1
  Беларус - 29 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 12
  Пакистан - 24 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 0.2
  Бангладеш - 24 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 0.2
  Узбекистан - 18 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 0.6
  Либия - 10 % ваксани - смъртност на милион последната седмица - 6

  Общото между всички тези държави - умират по-малко от 100 % ваксната Португалия за последната седмица, която е със смъртност 13 на милион ;)

  Сега ще влезеш ли обратно в бърлогата или?

 58. 58 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#53] от "koz":

  Албания е новата обетована земя за антиваксерите. Подсказвам ви, антиваксери - в Бутан има 3 умрели от ковид за цялата пандемия. Очевидно те се справят най-добре.
  —цитат от коментар 53 на koz


  Хайде и теб да питам, че до тук никой не е успял да отговори, дай един смислен аргумент, защо младите хора трябва да се ваксинират, при положение, че карат вируса леко!

 59. 59 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3032 Разстроено

  До коментар [#51] от "Громя Ваксъри":

  Бях по срещи до преди малко, в офиса е имало кампания за бустеризация, но аз ги изтървах.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#57] от "Громя Ваксъри":

  Не е 100% ваксинирана, а е 89%
  Сегашните ваксини не гарантират 100% защита, както, впрочем, всички предишни ваксини, с които сме ваксинирани.
  Нищо необичайно не се случва в Португалия.
  Не знам защо си говоря с трол.

 62. 62 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3032 Любопитно

  До коментар [#52] от "Bond007":


  До коментар [#51] от "Громя Ваксъри":

  Май сертификата за преболедуване се оттича в канала и накрая ще остане само един.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 63. 63 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 884 Неутрално

  ... Нищо необичайно не се случва в Португалия...
  —цитат от коментар 61 на koz

  Свалете си розовите очила и прогледнете какво реално се случва в света!

 64. 64 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 1030 Гневно

  До коментар [#52] от "Bond007":До коментар [#51] от "Громя Ваксъри":Май сертификата за преболедуване се оттича в канала и накрая ще остане само един.
  —цитат от коментар 62 на Consumer


  Тва също ни беше пределно ясно още отдавна. Ще доведе до случаи - току-що преболедувал с антитела в изоболие се набоцква и си прави проблем.

 65. 65 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Логичен извод. Видя се че омикрон ще се разпространи глобално. Учените вече установиха, че част от мутациите са типични за старите корона вируси, които причиняват настинка. Не е случайно и сходството в симптомите. Пандемия от настинка звучи несериозно.
  А болниците в южна африка не искат и не искат да се пълнят. Около 60 милиона държава, с 1000 ковид болни, от които две трети са влезли за друго и ги открили като ги тествали на входа. Седят по 2-3 дена и ги изписват, защото нямат оплаквания.

 66. 66 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Омикрона ще приключи пандемията. Който се е прецакал да се набоцка, прецакал, който не е, ще живее спокойно, че няма да има странични ефекти.

 67. 67 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  До коментар [#57] от "Громя Ваксъри":

  То Португалия е на 29то място в Европа(т.е. с включена и Русия примерно) и не само Албания, а и Беларус са по-добре от тях. Бях пускал пълната статистика за миналата седмица. Извън 2ро до 6то място по брой умрели, сред които сме и ние,

  Австрийци пуснаха интересна статия по въпроса- на световно ниво лидерите по ваксинация са няколко пъти по-зле от страните с ниска или без ваксинация. Не че я приемам тази част за чиста монета, щото някак си тропическите страни трудно боледуват от грип по принцип. Но извън една малка извадка страни като нас наистина положението е обратно на всички внушения на пропагандата.

 68. 68 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#32] от "Явор":

  Яворе,ще потретя както съм обещал. Ето ти статистика само от Дания :
  01.05.2020 год. - 6,40 % от заразените умират.
  31.10.2020 год. - 2,05 %
  08.12.2021 год. - 0,64 %

  Със или без ваксини спада в смъртността сред заразените в Дания е около 3 пъти. Спада на смъртността без ваксини е за по-кратко време отколкото с ваксини. Изводите можеш ли да ги направиш сам или да помагам ?

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 69. 69 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 438 Неутрално

  "Сертификатът за преболедуване ще важи само 3 месеца в Гърция"

  След хилядите изследвания, доказващи по-добър имунитет при преболедуване, отколкото при ваксиниране, никой вече не може да ме убеди, че тук не става дума за пари!!!

 70. 70 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Омикрона ще приключи пандемията. Който се е прецакал да се набоцка, прецакал, който не е, ще живее спокойно, че няма да има странични ефекти.
  —цитат от коментар 66 на stargate


  Омикрона нищо няма да приключи сега, а в ЕС може и въобще никога да не приключи. Предполагам, че след 50 години на тия, които са още живи, ще ги пускат да излизат от домовете си само, за да им дънят бустери, но даже и няма да помнят срещу какво точно.

 71. 71 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 1030 Неутрално
  До коментар [#70] от "Ipolit":

  След 50 години изобщо няма да има ЕС. Иначе съгласен, горе-долу така ще бъде. Тогава ще се налага вегетарианството, както сега налагат ваксините...

 72. 72 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1158 Весело

  "Има нещо гнило в Дания". Freedom day на 10-ти Септември, 85-90% над 18 годишните набоцкани по два-три пъти и сега това:

  "Дания отново ще наложи ограничения, насочени към ограничаване на бързото разпространение на COVID-19, включително новия вариант Omicron, заяви в сряда министър-председателят на страната."

  https://www.reuters.com/world/europe/denmark-reintroduces-some-covid-19-restrictions-2021-12-08/

  Уж набоцканите СМЕ безсъртни. Уж била пандемия на "Ненабицканите". А глей каква стана...

  Първо съм ваксиниран, а след това заразен и оздравял, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 73. 73 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  "Гърция ще намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца.
  Властите се надяват това да доведе до увеличаване на ваксинираните, тъй като след изтичнането на сертификата на преболедувалите се препоръчва ваксиниране."

  Не бе, станала е печатна грешка. Те го правят, защото са загрижени за вашето здраве 🤣🤣🤣

 74. 74 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  "Гърция ще намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца."

  При сегашните темпове на заразяване скоро всички ще са го минали. И какво правим с тези 3 млрд. и кусур ваксини? Не може да се отхлабва фронта точно на финала, малко преди да успеят да направят бустерите доживотни.

 75. 75 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 855 Неутрално

  До коментар [#70] от "Ipolit":

  Знаеш ли, това с ваксинациите в Европа се прави отдавна, още по отношение грипа. Но нещо не виждам да страдат или да измират от странични ефекти. Кой знае защо, живеят по-дълго от нас. Много са зле горките.

 76. 76 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Р

  При сегашните темпове на заразяване скоро всички ще са го минали. И какво правим с тези 3 млрд. и кусур ваксини? Не може да се отхлабва фронта точно на финала, малко преди да успеят да направят бустерите доживотни.
  —цитат от коментар 74 на Хелиана


  И като го минете, сертификата ви за минаване ще изтече след 3 месеца. После ваксина, бустер, модификатор, преболедуване от нов щам (може и глисти, причинени от коронавирус), 3 месеца сертификат, ваксина, бустер, модификатор... След 2 години още 3 млрд и кусур ваксини. Няма да останат, не ги мисли.

 77. 77 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2059 Весело

  "Пандемията ще приключи през 2022 г., според "Джей Пи Морган"

  Нямам намерение да чета никакви други новини!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 78. 78 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2059 Весело

  До коментар [#68] от "Чичо Ваньо":

  На 31 октомври миналата година нямаше ваксина.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 79. 79 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  ЕС ще ограничи COVID сертификата за ваксинирани на девет месеца
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  И що тъй?
  Нали експертите се произнесоха, че след третия месец имунитета рязко спада?
  Боцкането трябва да е на всеки два месеца и половина, за да сме сигурни за здравето на народа.

 80. 80 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  Единстветната страна която не съм видял местният тролетарият да критикува е Русия. Без коментар...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 81. 81 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 794 Неутрално

  "ЕС ще ограничи COVID сертификата за ваксинирани на девет месеца" - абе вие нормални ли сте, на всеки 6 месеца ли ше се бодем? Нали ше има хапчета, аре стига вече...

 82. 82 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  "ЕС ще ограничи COVID сертификата за ваксинирани на девет месеца"

  Хаха, като ви обяснявахме, че тия мечтата им е да ни карат да се подем на 2-3 месеца, не вярвахте. Съвсем скоро ще се водим пак с 0 процента ваксинация, щото 9те месеца на всички ще изтекат и цирка почва наново, за съжаление този цирк не ни е никак безплатен ами излиза много солено.

 83. 83 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Как 9 месеца? Всяка седмица трябва да се боцкате. По 2 пъти. В сряда и петък.
  Напоследък няколко проблема разделят обществото:
  Ваксърството
  Затоплизма
  ЛГБТ простотиите
  Истанбулската конвенция
  Мигрантите и исляма.
  Правете си изводите на кой бряг сте.

 84. 84 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  Сега ограничават сертификата на девет месеца, после на шест. Накрая ще дадат една книжка с полета за поставяне на печат. Заверка след поредния бустер. И отпечатък от палеца, който ще се сравнява при всяка нова инжекция.

 85. 85 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#7] от "Nil satis nisi optimum":

  Така се сварява жаба/въвежда новия световен ред/организира голямото зануляване.

 86. 86 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#11] от "Тангра":

  Бустер всеки месец. Иначе няма зелен сертификат.

 87. 87 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#20] от "wanderer":

  Важното е да има страх, ужас и паника.

 88. 88 Профил на mre381090935
  mre381090935
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Сенатът на САЩ отхвърли задължителното ваксиниране в частния секторТова стана, след като двама демократи се присъединиха към републиканците в гласуването и така мярката на Байдън беше отхвърлена с 52 срещу 48 гласа."The Silence of the Lambs. Някой няма ли да се изцепи, че тия двамата предатели са Копейкиновци?
  —цитат от коментар 41 на Bond007


  Сената ошамари зомбито но и да не беше в щатите войната с психопарите така или иначе започна. Само западна европа се излага но накрая ще има увиснали психари по стълбовете, като в доброто старо време.

 89. 89 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Весело

  До коментар [#28] от "stargate":

  Колкото повече, толкова повече. Цитат приписван на Мечо Пух.

 90. 90 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Весело

  До коментар [#41] от "Bond007":

  Не са се сетили още! 😀

 91. 91 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#68] от "Чичо Ваньо":На 31 октомври миналата година нямаше ваксина.
  —цитат от коментар 78 на etty1


  Да,де. За 5-6 месца без ваксини смъртността от ковид в Дания (и не само там ) е спаднала три пъти.От 6% на 2 %. След това за повече от година ,през по-голямата част от времето с 1,2...5 дози ваксина,пак спад около три пъти. Не съм се опитвал да хвана абсолютно точно нито края на първата вълна,нито началото на ваксинацията. Ако знаете точните дати,моля коригирайте ме.
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/ #graph-deaths-daily
  Това е линка за Дания.Последната графика показва процентно колко са починали от заразените. Можете да сравните и с други държави. Срещнал съм само две изключения - Франция и Аржентина. При всички останали за които има въпросната графика тенденцията е еднаква. Веднага след първата вълна има рязък спад на смъртността до около 5%,и след това плавно постоянно намаляване без значение липса или наличност на ваксини.

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 92. 92 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Сегашните ваксини не гарантират 100% защита, както, впрочем, всички предишни ваксини, с които сме ваксинирани.
  —цитат от коментар 61 на koz


  А ваксината туберкулоза? А? Би ли се видял с приятел с туберкулоза? Щото е ясно, че с приятел с корона не би се видял, дори и да имаш два бустера.

 93. 93 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  "Словакия дава 300 евро за ваксиниране"

  Разбира се, под заглавието се разбира, че тези пари ще се дават на хора над 60 години. Приветствам идеята и я подкрепям с две ръце. Дано да не побъркат останалите с безумни задължения.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2474 Весело

  ..Словакия дава 300 евро за ваксиниране ...
  —цитат от коментар 0 на матряла

  Представям си, ако в Бг почнат да дават по 300 лева за ваксиниране, форума сигурно ще обеднее от към антиваксери.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 96. 96 Профил на Любен
  Любен
  Рейтинг: 481 Весело

  Ех Словакия, ех Словакия - машала!
  моя балкански ум веднага пресметна:
  400 за доктора,
  за пациенто 200 за 1во или 2ро бучкане
  и 300 за ЕН брой бучкане
  Общо - 900 евро на всяка манипулация с игла - Хвала!!
  Нали се сещате, че в България всяко боцкане ще се изчислява като 1во, 2ро и Ен на брой, едновременно
  В Дойчланд дават по 400 евро на боцкане (на лекарите, при поне 3ма пациенти за ден) - супер кяр, евала!

 97. 97 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  Браво на Словакия.
  Истински член на съюза.
  И две по-малки.

  кратък
 98. 98 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 968 Весело

  Сега ограничават сертификата на девет месеца, после на шест. Накрая ще дадат една книжка с полета за поставяне на печат. Заверка след поредния бустер. И отпечатък от палеца, който ще се сравнява при всяка нова инжекция.
  —цитат от коментар 84 на Vlado Nikolov


  Когато бях малък , (това беше много отдавна ) имаше един филм в който всяка сутрин се гълташе хапче. Ако не глътнеш хапчето те водеха в затвора. Някой може ли да помогне с името на филма ?

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 99. 99 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1360 Любопитно

  До коментар [#81] от "SEAL":

  Няма стига, това е заради съзнателните и добри граждани, дето се хванахте първия път. Казахме ли? Казахме. Даже ваксината да е ОК и научно всичко да е точно, пак тоя контрол и следене не са ОК на фундаментално ниво. Ма като изпаднете в паника за животеца, кой да ти мисли за по-важни неща...

 100. 100 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#98] от "Чичо Ваньо":

  Equilibrium

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK