Пендаровски поиска да не се бърза в спора с България, решението ще зависи от парламента в Скопие

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Първо не сте македонци, а северномакедонци.
  Второ, и да бързате, няма закъде, вратата ви е широко затворена.
  Трето, ние история за продаваме нямаме, така че точка две си остава постоянна.

 2. 2 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 421 Неутрално

  И ние не бързаме! Нека античките да си изтрият от историята, многото присвоени от нас събития и тогава, вероятно, може и да се случи разговор за ЕС.
  А идеите на Петков, че с икономически подбуди, може да ги склони да се съгласят, са нереалистични. Първи ги признахме, като накарахме и Русия да го направи след нас, танкове им подарихме, че иначе бяха голи и боси, и можеше да им се случи случка - но всичко бе напразно.
  Гърция повече от 20 години ги мъчи, ние можем поне двойно!

 3. 3 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Надяваха се, че с новото управление ще се разберат. Слава богу , парашутът им не се отвори. Сега изведнъж заговориха за икономически реформи?
  Впрочим тяхна си работа. Ние за никъде н ебързаме. Важното е да не допуснем грешката на Герберите и да неутрализираме всеки опит за оплюване на България пред ЕС!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  "е нужно спешно одобряване на сделка," - повече от грозно звучи, но явно така им е казано - сделка!? Въпросите за добросъседство се основават винаги и единствено на принципи, които да са ясни, точни и истински за всички. Всеки трябва преди всичко да е наясно със своите проблеми, които СтП ги споменава, и да се съобразява с това, което всяка независима съседна държава отстоява за себе си. Пробват почвата от всички страни, макар и да нямат право, особено с двуличието към България.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Те щото иначе се бяха много разбързали да решават нещо..

 6. 6 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ами и ние за никъде не бързаме . И без това имаме тонове проблеми след правителствата на гепаджиите.

 7. 7 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  БРЮМ-ци са. Северни или южни македонци - все е пародия.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 8. 8 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  БЮРМ-ци са. Северни или южни македонци - все е пародия.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 9. 9 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 355 Неутрално

  И ние искаме да не се бърза.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 10. 10 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Сизиф на гордиеви възли ли си е връзвал сандалите?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 11. 11 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 146 Неутрално

  Една макакска поговорка " бърза работа , срам за майстора"

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4164 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Авторът също, сигурно целенасочено, а не от неграмотност, многократно повтаря "македонски"...

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 13. 13 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Историята може да се фабрикува, но не може да се ПРЕНАПИШЕ ИСТИНСКАТА ТАКАВА! Още по-малко да СЕ КРАДЕ НАЙ -НАГЛО ОТ РСМ с вопли, че са жертва!!

  Законното желание за активен текущ бизнес на фирмите и удобно пътуване от София до Скопие трябва да се съизмерват със жертвите и страданията на милиони българи през последните стотина години по Македонския въпрос. Това е може би единствената тема в нашата съвременна история по която има почти пълно национално единство. Такова подозрително бързо сближаване на българската с македонската позиция по присъединяването на нашите съседи към ЕС ще бъде достойно за съжаление, защото е продиктувано от големия ни задокеански „приятел“. Българите едва ли ще приемат такъв съвет.

  Тревожи ме и структурата на депутатите от партията на бъдещия ни премиер. В Интернет прочетох, че от 67 депутата на „Продължаваме промяната“, 43 са свързани с фондация „Америка за България“. Питам се: дали тези хора ще работят за България или за друга държава? Дава ли си сметка г-н Петков какви ще са последиците от това, което прави? На ясно ли е, че държавата не е фирма за зеленчук?

  Такъв технократски подход не може да се пренася механично върху позицията на България по членството на РСМакедония в ЕС. В този случай трябва да се държи сметка за цял комплекс от фактори: емоционално-исторически, текущи социално-икономически, институционални, а също и правилата за присъединяване към ЕС. Например, от емоционално-историческа гледна точка може да няма проблеми, но ако страната-кандидат не отговаря на социално-икономическите и институционалните изисквания или на конкретните изисквания на ЕС за присъединяване, описани в Критериите от Копенхаген, тя едва ли трябва да се допуска в общността. Още по-малко ако има проблеми по всички направления."
  Още по-малко ако има проблеми по всички направления." Натъртено!! И то СЕГА, не преди 10 века, там всичко е ясно- все едно България да спори сама със себе си за идентичност и език.

  Ние също не бързаме- гърците десетилетия не бързахме, от какво чудо и ние да бързаме! Докато не си излекувате главите оттатък вардара и да спрете да служите на чужди идеи с Тито в главата, ние няма защо да бързаме!!

  Отнасям се силно резервирано към високомерните съвети на големци от далечни страни, които изобщо не познават историята, настоящето и перспективите на българо-македонските отношения. Фактът, че сега заемат временно висок пост в тяхната държава или в ЕС не ги прави компетентни по всичко. Не им дава право да съветват всички други народи по техни строго специфични национални проблеми и да им отправят ултиматуми. Те нямат право да налагат свои национални интереси над националните интереси на други народи. Нямат право на последна дума пред всички и за всичко. Това време отмина! /Б.М/

  А македонските власти нека концентрират вниманието си върху конструктивни разговори с българските власти, вместо да харчат парите на бедната си държава за толкова чести посещения на чуждестранни големци в Скопие, за организиране на уж спонтанни международни срещи на учени и други подобни, за инсцениране на външен натиск върху България.
  Отнасям се силно резервирано към високомерните съвети на големци от далечни страни, които изобщо не познават историята, настоящето и перспективите на българо-македонските отношения. Фактът, че сега заемат временно висок пост в тяхната държава или в ЕС не ги прави компетентни по всичко. Не им дава право да съветват всички други народи по техни строго специфични национални проблеми и да им отправят ултиматуми. Те нямат право да налагат свои национални интереси над националните интереси на други народи. Нямат право на последна дума пред всички и за всичко. Това време отмина!
  https://24may.bg/2021/11/24/северна-македония-не-е-готова-за-членс/

 14. 14 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 404 Неутрално

  нормално е да искат в ЕС, но там не е хубаво. ЕС е новото СССР. И сега си пътувате, който иска намира начин.

  Креативни сме, защото се борим за еволюция, а не толкова за революция.
 15. 15 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 20 Неутрално

  "Франција не може да чека предолго, но во исто време мора да имаме разбирање за проблемите што Бугарија и Македонија треба да ги решат"

  Паника и униние в Република Северна. Либерасткият балон "никой не ни разбира" се пукна днес с гръм и трясък. Жалко, че трябваше да го научим от северномакедонската преса. Скоро май ще си спомняме с умиление за прогресивните медии на Шиши.

 16. 16 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Така де. За такива като Пендаровски, по-важно е Сърбия да влезе.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 17. 17 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  Те и в спора с Гърция явно не бързаха. Е, щом не бързат, значи няма проблем, могат да почакат още. Само да не дочакат сатрапията Русия да докопа и тях. Като че ли няма да е добре за качеството на живота на македонците 😊

 18. 18 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  Първо не сте македонци, а северномакедонци.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  30 години спориха с Гърция, сега ще им трябват още 30 за да свикнат 😊

 19. 19 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Приветствам. Катопочакат едно 200 300 години вече ще имат достатъчно собствена история и няма да им се налага да крадат чужда.

 20. 20 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Първо не сте македонци, а северномакедонци.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Даже и северномакедонци не са. За да сме точни - те са "/ граждани на република Северна Македния". Или съкратено "///".

 21. 21 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":

  Че е сделка, сделка е. Обаче по начало никой не е броил БГ в тази сделка. И сега са изненадани и в шок, как си позволяваме ние това.
  Бранко Цървенковски IX.2021 :
  "ни беше најавено и гарантирано дека Преспанскиот договор ќе биде клучот што ќе ги отвори двете врати, но не е така“.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7024 Неутрално

  Ние не бързаме. Те си знаят.

 23. 23 Профил на truder
  truder
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#15] от "protoger":

  Може да пробваш с четене и на други медии освен "Дневник". Има я информацията, просто "Дневник" не са много "словоохотливи" по тази тематика.

 24. 24 Профил на В
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на В
  В
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Вчера след великолепния текст на Димитров който пишеше за вълка и кукуковичето яйце на българите което си го носят под мишница (а това е македонския въпрос )сто пъти писах че тези мили хора моите кръвни братя трябва да спрат да преговарят с терористи ...
  А дано го спазят Независимо от цената достойнството е най важно ...
  А истината тя винаги идва както пее Емил Димитров ...ти закъсняваш понякога истино но винаги идваш идваш при нас ...
  Когато ченгецата от ДС се заменят с нормални политици, когато и историците от българо македонската комисия които ченгето от ДС Иван ...Каракачанов се сменят защото е те са ченгета тогава истината ще дойде

  Две неща изпълват сърцето ми - звездното небе над мен (Бог) и моралния закон вътре в мен !
 26. 26 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#24] от "eog581083556":

  .А Македония е на страната на истината .
  —цитат от коментар 24 на eog581083556


  Коя истина по-точно? За Гоце или за Аце? Защото вие имате по няколко истини и по няколко имена в зависимост от случая.
  Имате фиромска истина, македонска истина, северномакедонска истина. За коя точно говориш?

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  " Президентът също така индиректно критикува колегата си Румен Радев заради посланията му за извършвана "дебългаризация" в Северна Македония с думите, че "не е възможно посланиците на 30 държави, които имат своите посланици в Скопие, от които 16 са държави членки на ЕС и които на дневна основа ще следят ситуацията при нас, да не известят в столиците си за такъв процес, който, ако съществува, би бил равен на геноцид", продължи държавният глава."


  Така ли ? И това ли е невъзможно :

  Македонец разби с чук паметника на загиналите български войници на Каймак Чалан

  https://offnews.bg/sviat/makedonetc-razbi-s-chuk-pametnika-na-zaginalite-balgarski-vojnitci-na-636545.html


  А нещо да последва от въпросните посланници, освен нормалните общи приказки и декларации по принцип тип : нека се въздържаме от това или онова........ ?

  Да чакаме ние на ЕС да проплаче в защита правата на българите в РСМ ? Леко трагикомично ми се струва !

 28. 28 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4431 Неутрално

  Така де. За такива като Пендаровски, по-важно е Сърбия да влезе.
  —цитат от коментар 16 на SgtPepper


  Ти май си по-голям македонец от Стево Коминтерната. Ама се правиш на българин.

 29. 29 Профил на В
  В
  Рейтинг: 922 Неутрално

  До коментар [#26] от "SgtPepper
  Намери си я сам Аз не съм тук да образовам хора подложени на дс опорки със деситилетия
  Който търси намира https://m.youtube.com/watch?v=q9OsKvkWIgU

  Две неща изпълват сърцето ми - звездното небе над мен (Бог) и моралния закон вътре в мен !
 30. 30 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":

  Доколкто знам, плочата там е поставена по самоинциатива на българи и юридически не се явява паметник. Тъй че български шовинисти си подават топката с македонски шовинисти - на това прилича случаят.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 31. 31 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3729 Весело

  "Пендаровски поиска да не се бърза в спора с България, решението ще зависи от парламента в Скопие"

  Ако зависеше от парламента в Скопие, нямаше да има интрига. Зависи от парламента в София.

  Еретик
 32. 32 Профил на jvx41612346
  jvx41612346
  Рейтинг: 8 Весело
 33. 33 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Вдигнаха бялото знаме май.

 34. 34 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4431 Неутрално

  До коментар [#15] от "protoger":
  "Паника и униние в Република Северна. Либерасткият балон "никой не ни разбира" се пукна днес с гръм и трясък. Жалко, че трябваше да го научим от северномакедонската преса."

  Само Дневник още държи оптимистичен тон за успех на коминтерновската държавица и внушава , че цял свят подкрепя Македония , а България била изолирана. Оказаха се по-македонци от самите македонци.

 35. 35 Профил на SgtPepper
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на В
  В
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Ха ха ...какви същества боже има тоа свет Пуснах интервю със внучката на Гоце Делчев където говори за Гоце и македонците ...и българите слагат минуси ...Е с такива които не искат да знаят истината не се разговаря ....Айде нека дс опорките и бг плювните започнат СЕГА .

  Две неща изпълват сърцето ми - звездното небе над мен (Бог) и моралния закон вътре в мен !
 37. 37 Профил на Kaka Mara
  Kaka Mara
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  До коментар [#18] от "Гражданин":

  Спорът им с Гърция е диаметрално противополен с нашия, но по-лесно е да се пишат глупости и да се правим на важни.

 38. 38 Профил на В
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3729 Любопитно

  До коментар [#36] от "eog581083556":

  Тая внучка от коя жена е, че не пише нищо за семейство? Или е на сестра му?

  Еретик
 40. 40 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4431 Неутрално

  "Президентът също така индиректно критикува колегата си Румен Радев заради посланията му за извършвана "дебългаризация" в Северна Македония с думите, че "не е възможно посланиците на 30 държави, които имат своите посланици в Скопие, от които 16 са държави членки на ЕС и които на дневна основа ще следят ситуацията при нас, да не известят в столиците си за такъв процес, който, ако съществува, би бил равен на геноцид", продължи държавният глава."

  Тези думи на Стево Коминтерната са изведени с едри букви в публикацията. Очевидно Дневник иска да подчертае , че никаква денационализация на Българите не е извършвана в Македония. Това са български измислици. Но може би Дневник иска да възмути българския читател от наглостта на Пендаровски да твърди това. Но като чета форума , никакви възмущения няма от наглото отричане на физическия и духовен геноцид на два милиона българи от Македония, подложени на насилствена денационализация след 1944 година. Над 20 хиляди се физическите жертви на този геноцид , а стотици хиляди са пратени в лагерите на смъртта на Тито.
  България е длъжна да запознае света за геноцида над българите, извършен в Македония , а не да си мълчи. Премълчаването на тази българска трагедия е най-голямото престъпление на комунистите , който властват над страната от 1944 година насам и гавра с паметта на жертвите на този геноцид. Тепърва трябва да се говори, да излизат истините за коминтерновската антибългарска македонистка доктрина и да се иска нейното международно осъждане. Македония до ден днешен е подвластна на тази доктрина , а тя е антиевропейска в своята същност. Всички проблеми на тази страна идват от този факт. Страна , в която господства престъпна доктрина не трябва да се допуска в ЕС.

 41. 41 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#38] от "eog581083556":

  Миленко ли не шовинист?
  Кое беше либералното на Заев? И що значи "неолиберална" политика?

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 42. 42 Профил на В
  В
  Рейтинг: 922 Неутрално

  До коментар [#39] от "Костадин Иванов":

  Да от сестра И виж как разгромява на пух и прах българските опорки
  Но българите никога няма да я пуснат защото тя говори за българските затвори и че Гоце ще се обърне в гроба ако чуе какво говорят за него

  Две неща изпълват сърцето ми - звездното небе над мен (Бог) и моралния закон вътре в мен !
 43. 43 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#42] от "eog581083556":
  е българска учителка, секретарка на Методи Андонов-Ченто и роднина на Гоце Делчев
  https://www.youtube.com/watch?v=-sKdCMBSqxg

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 44. 44 Профил на yut521045528
  yut521045528
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#42] от "eog581083556":

  Жената очевидно е с деменция.

 45. 45 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#42] от "eog581083556":

  И за югославките затвори говори, душко. И за югославските.
  Но македонците никога няма да я пуснат защото тя говори за югославските затвори

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 46. 46 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  А защо Катерина Нурджиева избега от свободна Макдеония и дойде да живее в България?
  Поркоа бе джанъм?

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 47. 47 Профил на В
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Виж че България е съдена за прескъпление срещу човеч3ството заради фашизма и нахлуването в Македония е ФАКТ
  —цитат от коментар 47 на eog581083556


  А документ имаш ли дето да го пише, ама точно това, което казваш. Защото така може да си говорим че Гърция е осъдена за петричкия инциден, защото е навлязла в Македония. Ама няма да е вярно.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 49. 49 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3729 Любопитно

  До коментар [#42] от "eog581083556":

  "Да от сестра И виж как разгромява на пух и прах българските опорки"
  =============
  Леле, не знаех, че и аз съм имал внуци. Е, моите са от брат, ама все същата работа.
  Добре е, че не си изкарал внуци и на Иван Вазов, парясник е.
  Аз съм неудобен за убеждаване. Родът ми по майчина линия е от Серес, та съм половин македонец. Баба ми и дядо ми обаче никога не са виждали противоречие в това да си българин, но и македонец, тракиец, шоп.....
  Затова предпочитам да вярвам на хора, които съм познавал, не на някаква непозната леля, която виждам за първи път и хем е внучка на Гоце, хем всъщност не е.
  На Александър Македонски някоя внучка нямаш ли?

  Еретик
 50. 50 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#49] от "Костадин Иванов":

  Те викат унука на всичко. Внуците на брат ти са и твои унуки демек.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  До коментар [#30] от "SgtPepper":

  " Доколкто знам, плочата там е поставена по самоинциатива на българи и юридически не се явява паметник. Тъй че български шовинисти си подават топката с македонски шовинисти - на това прилича случаят."


  Върнах се в 2016 година, когато темата беше обсъждана тук, в този форум :

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2016/09/25/2832271_pametnikut_na_kaimakchalan_e_postaven_nezakonno_tvurdi/

  Вместо моето мнение, да посоча няколко коментара към онзи момент :


  Паметникът бил поставен незаконно и един идиот възкреси законността !
  Коментар 5 !  "Паметната плоча на българските воини на връх Каймакчалан в Македония е била поставена там незаконно.."
  Пак повтарям: Но, българския параклис, там, беше построен законно. Защо беше разрушен?
  Коментар 11 !


  Да приемем че е била незаконна....това означава ли да я счупиш и да се хвалиш с това!?!
  Какъв дебил трябва да си да посегнеш на войнишки паметник!?!
  И какъв малоумник трябва да е външния министър на тая "държава" че вместо извинение(пък било то и чисто куртоазно) ни заявява че паметника бил незаконен и едва ли не ние сме виновни.......
  Дано в МВНР да не забравят случката, аз определено няма.
  коментар 12 !  Лично мнение : това беше спусъка, който сърбоманите чрез един доказан престъпник ( въпросният тип от снимката е именно такъв, просто човек малко трябва да се поразрови из нета) натиснаха и стигнаха дотука ! Той е метафора на цялата им политика и позиция спрямо нас и с днешна дата.........

 52. 52 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#51] от "samoedin":

  Тъй. За Миленко съм съгласен, че е олицетворение.
  За параклиса не знам.
  Макдонистът да каже, как седят нещата с параклиса.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 53. 53 Профил на В
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#53] от "eog581083556":

  До коментар [#48] от "SgtPepper":Не нямам Но имам "документи"че българите сса най старата цивилизация на Свето...
  —цитат от коментар 53 на eog581083556


  Тогава предлагам да си говорим за ФАКТИ доказани с документи, а не да се позоваваме на "документи"...

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 55. 55 Профил на В
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  До коментар [#47] от "eog581083556":

  "А ти можеш ли да четеш с разбиране или да те върнем в 4 клас
  Стево казва че Радев е лъжец защото Македония в момента я гледат под лупа
  и е пълна лъжа че някой дискриминиратези които се имат за българи."

  Стево може да си говори каквото си иска ! И да си мисли, че някой в ЕС се е трогнал за нещо, ставащо в РСМ ! Вид избиване на комплекси за малоценност, но това си е негова работа, пък не е от вчера ! Затова и на никого у нас не му прави особено впечатление треторазрядна демагогия от този тип. А примери за дискриминация на хора, имащи се за българи, колкото ще човек......

 57. 57 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5264 Неутрално

  За мен е ясно защо председателят Пендаровски се отказва от бързането. Преди изказването сега му имаше ясно изказване от Франция, че няма закъде да се бърза от споделена от френския пратеник в България. Затова и 6 месечния срок (койте беше дълъг за Пендаровски) се оказва доста къс.
  Активността на България в последно време явно покри 30-те милиона евро за лобиране от съседите.
  Пендаровски просто не иска да поеме негативите от провала и предлага общото мнение (засега България, Франция, Гърция) като свое :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 58. 58 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#52] от "SgtPepper":


  До коментар [#51] от "samoedin":Тъй. За Миленко съм съгласен, че е олицетворение. За параклиса не знам. Макдонистът да каже, как седят нещата с параклиса.
  —цитат от коментар 52 на SgtPepper


  На Каймакчалан няма български параклис. Нищо друго материално българско освен кости, гилзи и останки от окопи няма. Ако не броим паметта и духовете.
  Е, отскоро има и парчета от счупена паметна плоча.

  Има обаче достолепен сръбски параклис, над чийто вход пише "На загиналите на прага на отечеството" - щото по времето на ПСВ там е бил "прагът" на Сърбия, нищо че позициите са били разменени (сърбите идат от юг, ние сме от север).
  Пред параклиса има костница, в която очевидно няма как да не са омешани костите и на сърби, и на българи, щото за разлика от изгнилите шинели, на костите националността не им личи.

  Параклисът явно не пречи на никой родолюбив мъкидонец, няма и защо - загиналите геройски за родината си (каквито несъмнено са били и сръбските пехотинци, катерили 2000 м.н.в. през нашите телени мрежи) заслужават почит от всеки.

  Не трябваше да пречи и скромната паметна плоча на българските войници, но за целта първо трябва да си човек - наследник на Александър, а не на Букефал.

 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  До коментар [#57] от "penetrating":

  " За мен е ясно защо председателят Пендаровски се отказва от бързането. Преди изказването сега му имаше ясно изказване от Франция, че няма закъде да се бърза от споделена от френския пратеник в България. Затова и 6 месечния срок (койте беше дълъг за Пендаровски) се оказва доста къс.
  Активността на България в последно време явно покри 30-те милиона евро за лобиране от съседите.
  Пендаровски просто не иска да поеме негативите от провала и предлага общото мнение (засега България, Франция, Гърция) като свое :)"

  По - простичък и бърз отговор : веднага би получил следващо вето в момента, когато се разбърза отново ! За позицията на Франция и Гърция не знам, поне за гърците съм склонен да приема, че изобщо не са във възторг от евентуалното започване на преговори на комшиите с ЕС !

 60. 60 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#54] от "SgtPepper":Виж какво ако отричаш че България е съдена да плаща репарации за участие със фашисткия режим то аз със шапшали и глупендъри не разговарям Намери си такива на твоето ниво .
  —цитат от коментар 55 на eog581083556


  Ама ти преди малко рече "че България е съдена за прескъпление срещу човеч3ството заради фашизма и нахлуването в Македония е ФАКТ"
  Сега казваш "България е съдена да плаща репарации за участие със фашисткия режим"
  Кое от двете е вярно?
  Щом се заговори за документи и веднага почва да ми пада нивото.
  Общи лафове и опорки не искам.
  Хайде да ти помогна. Че гледам се затрудняваш да намираш документи.
  http://www.austlii.edu.au/au/other/dfat/treaties/1948/2.html

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 61. 61 Профил на lii07621540
  lii07621540
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поредните номера северномакедонски,прозрачни и досадни.Вчера не му се допадаха сроковете,сега пък призовава да не се бърза.Хахахаааа.Не напразно е кръстен Стево Коминтерната.Може би има раздвоение на личноста.Първо признава,че Гоце Делчев е българин,след това се уплаши и започна да усуква и да интерпретира собствените си думи.След това говори за чест,обещания и принципи.Кой ще повярва на такива политици и даже да подписва договори с тях.Опитва се да се надскочи,но смелостта не му достига и си остава посредствен бюрократ и кариерист.

 62. 62 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#58] от "forza":

  Ето това е въпросът, съгласен съм.
  Защо нормално сръбският параклис да не пречи, а е нормално българската плоча да пречи?
  Защо е нормално "Не искаме български кмет."?
  Защо е ненормално бабата на Гарванлиев да е българка?

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 63. 63 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#62] от "SgtPepper":

  Защото българите не признават македонския народ и македонския език и ни наложиха вето.
  И това не е нормално.

 64. 64 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#58] от "forza":

  https://bitola.info/mk/bugarski-voeni-grobista-capari/
  Еве и добар пример. Спомнете и вакви примери. Или тоа не е вашата цел.
  Не го спомнувајте само Миленко. Нема потреба од ширење повеќе непријателстбо веќе го има во доволни количини.

 65. 65 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 699 Любопитно

  До коментар [#64] от "146":

  Зборуваа за параклисот на Каjмакчалан, за него писав, тоа беше моjата едничка цел.

  Има и добри примери, има и лоши.
  А зошто воопште треба да има лоши?

 66. 66 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Прав е президентът. Бързай или не. Тези няма да ни пуснат, разбира се. Оттук нататък, когато искаме да се присъединим някъде, първо трябва да проверим дали има България и има ли право на вето. За да не губим време напразно.

 67. 67 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Игнорирайте акаунтите на ступида (eogxxx и 146). Той иска вашето внимание, защото е никой, няма приятели или хора на които да им пука за него.
  Просто го игнорирайте и го оставете да си умре в самота и тишина.

 68. 68 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#65] от "forza":

  Миленко е кретен. Вие него го земате за пример на сите македонци. Еве како Джамбаски да е претставник на сите бугари.

 69. 69 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 2956 Неутрално

  До коментар [#62] от "SgtPepper":Защото българите не признават македонския народ и македонския език и ни наложиха вето.И това не е нормално.
  —цитат от коментар 63 на 146


  Българите ви признаха и държавата и язикот , щото документот за това го подписаа на 2 язика .
  Българите не искт да ги мразите и ИСКАТ да пишете че имаме обща история..
  Това което правите не отговаря на изискванията да сте членове на ЕС.

 70. 70 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Македония е малка държава. По-слаб от всички съседи. Нашите хора се страхуват, че ще изчезнат и ще бъдат асимилирани.

 71. 71 Профил на В
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  До коментар [#70] от "146":

  "Македония е малка държава. По-слаб от всички съседи. Нашите хора се страхуват, че ще изчезнат и ще бъдат асимилирани."


  Проблемът с асимилацията може да дойде само от Албанска страна ! Няма как българин да асимилира българин !

 73. 73 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#70] от "146":

  Споко бе. Винаги смеказвали и ще ппродължаваме да казваме, че "Македонско девойче" е македонска народна песен

 74. 74 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 457 Любопитно

  Пендаровски иска да каже на сънародниците си, че трябва да чакат поне 10 години?

  Само с чакане няма да стане, иска да се промените основно, да признаете нашата история и чак тогава ще си говорим за влизане в ЕС!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 75. 75 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Позицията на Киро всъщност звучи доста добре. Реално се говори за възстановяване на прекъснатите връзки - пътна инфраструктура, търговия, медии (български в Македония) и естествен културен обмен. За ужас на Сърбия. Другото ще се намести от самосебе си.

 76. 76 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#36] от "eog581083556":

  Интелект,Боже се пише с главно Б.Останалото дето го плющиш са отдавна втръснали фалшивки,вкл.въпросното интервю,щото тая не е внучка на Георги Делчев и това се знае много отдавна.А истинският му внук ,диригента Христов ви го наби насред Скопие ,по телевизията,като каза-,,Винаги сме били българи".Ма вие удбашарчетата сте си като латерни още от времето на Друже Тито и генералчето Михаил Апостолов ,едно си знаете едно си баете -,,немам доказ,али твръдим"

 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5264 Весело

  До коментар [#29] от "eog581083556":

  "Който търси намира https://m.youtube.com/watch?v=q9OsKvkWIgU "
  За видеото със щерката на Гоце Делчев

  И пак там:

  "Госпожата Катерина има кажано со собствената уста, че е прогонета от Македония, защото била "бугарката" и ги учела децата во училището на "бугарски", т.е., защото ширела бугарашки пропаганди"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на Бай ти Ганя
  Бай ти Ганя
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#62] от "SgtPepper":Защото българите не признават македонския народ и македонския език и ни наложиха вето.И това не е нормално.
  —цитат от коментар 63 на 146


  А нормално ли е РСМ да гради националната си идентичност на база отричане и унищожение на българското културно-историческо наследство, памет и идентичност в Македония?

 79. 79 Профил на В
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Бай ти Ганя
  Бай ти Ганя
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#79] от "eog581083556":

  По-лекично с нервите... никой тук не ви е виновен, дека немате докази, али твърдите.. простотии!

 81. 81 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5264 Весело

  До коментар [#59] от "samoedin":

  съгласен :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 82. 82 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  До коментар [#70] от "146":

  "Македония е малка държава. По-слаб от всички съседи. Нашите хора се страхуват, че ще изчезнат и ще бъдат асимилирани."
  ===========
  И албанците като решиха да ви дръпнат, кой ви помогна? Ние! Имаше и украинци.
  А вие се чудите как да се качите на всички на главата.
  Айде мирясвайте! И на нас ни дойде ума в кратуната, ще си живеем в две държави, на кого ли му пука. Немците се събраха, не се оправиха, та ние ли?

  Еретик
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK