Снимка с история: Хаос и ярост в класната стая

Снимка с история: Хаос и ярост в класната стая

© ReutersАгенция "Ройтерс" представя в края на годината историите зад някои от снимките на 2021 година, разказани от фотографите, които са ги направили.


Мъж е задържан от полицията, след като е избухнал бой по време на заседание на училищния съвет на окръг Лудун, на което е обсъждано критичното расово отношение и транссексуалните ученици, в Ашбърн, Вирджиния, САЩ. Снимката е от 22 юни 2021 г.


Фотографът Евелин Хокщайн разказва: "Класните стаи в САЩ се превърнаха в политическо бойно поле, тъй като няколко ръководени от републиканците щата въвеждат правила за ограничаване на това, което може да се преподава в държавните училища за проблемното наследство на Америка в областта на расовите отношения. Отразявах местните новини във Вирджиния и очаквах, че предстоящото заседание на училищния съвет в Ашбърн по тази тема може да стане разгорещено.
Но не предполагах, че полицията ще отведе двама души с белезници. Тълпа от стотици хора наводни заседанието и бързо стана непокорна, което накара училищния съвет да го прекрати и да си тръгне. Стана стълпотворение. Забелязах суматоха в отсрещната страна на залата и група полицаи. Приближих се, но гледката беше блокирана. Скочих на един празен стол и се изкачих на няколко реда през седалките, за да се доближа до действието. Погледнах надолу и видях как полицаите задържат мъж с окървавена уста. Един мъж зад мен ме хвана за ръкава и ми извика да се махна. Не бях сигурен дали се опитваше да снима с мобилния си телефон, или се опитваше да ме спре да снимам сцената, но го игнорирах и продължих да снимам.


Въпреки че бях изненадан как се разви нощта, хаосът и яростта, които снимах, в крайна сметка ми се сториха като поредното отражение на напрежението, което се разиграва в цялата страна от години."

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK