Русия и Украйна: как се стига от мирно предаване на ядрени оръжия до война

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 3446 Неутрално

  До няколко дена в Украйна няма да има храна и вода в магазините. Сега вече магазините са полупразни. Така че се надявам целият свят да започне да изпраща вода и храна за Украйна.

 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  > как се стига от мирно предаване на ядрени оръжия до война

  Накратко: тотален грабеж на природните ресурси, населението тъне в мизерия и трябва външен враг които да е виновен.

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Войната озлоби украинците срещу Русия. Русия иска да постави марионетно правителство начело на Украйна. Как ще го направи? Дори и да завладее Киев, ще владее 30% от Украйна. Ще суспендира конституцията, ще разпусне парламента и няма да допусне нормални избори?! Не ми се струва възможно. Мисля че Русия е очаквала бърза победа и диктуване на условията. Сега, при проточващия се конфликт, просто няма изход освен да се оттегли и да остави военни контингенти в Луганск и Донецк, които и без това се владееха от Русия.

 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2455 Разстроено

  "руснаците и украинците са "един народ", част от "едно цяло", а сега между тях била издигната стена" - бавно и полека, но упорито и скрито налагащите ДЕМОкрацията по света и у нас изградиха и тази стена, и изкопаха още една дълбока пропаст между два славянски народа. Разделянето на нациите не е от днес, но винаги е било заради т.н. англосаксонски приятели на всяка една тяхна колония. Славянските народи КОИ други са прекарали, освен да се избиват помежду си? Иначе късата памет в днешния ни свят е много удобна - само за някои.
  "Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност...
  Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014...
  Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014...
  Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент...
  Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вок-зал - София"...
  Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 май 2017...
  Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език.
  Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинството си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г...
  "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискриминиращ живеещите от векове там българи..."
  С ядрено или без, оръжието трябва да се харчи...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Русия смята, че САЩ са предали десетки хиляди бройки снаряди от нов вид изключително мощен неядрен експлозив на украинската армия. Ако тези оръжия бъдат използвани във войната, Путин обещал да наложи санкции, които буквално ще разтърсят недвижимите имоти... пардон, пазара на недвижимите имоти в Западна Европа.

  Ето една демонстрация какво може този експлозив:
  https://www.youtube.com/watch?v=u3Fh8Afn0fw&t=9s

  Компилация от използването на експлозива от страна на сирийската опозиционна либерал-демократическа партия в битката срещу кървавия режим на Башар Асад:
  https://www.youtube.com/watch?v=fWKQclMSCgs

 6. 6 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4317 Неутрално

  Как се стигна?
  Украйна беше измамена!

  Fu*k Your Opinion
 7. 7 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Изземването на оръжието от Украйна е показателно за руските планове за Източна Европа. Сега иска тя да остане без оръжие, утре да се изтегли от НАТО и накрая да стане лесна плячка. Поне в България не липсват русороби, които с готовност биха организирали сцени на тормоз над вече немалкото руснаци тук и поискали помощ от Путин.

 8. 8 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Огромна статия, в която не видях най-важното за това как се стигна дотук, а именно, ролята на Европа. Сума ти години Путин прилапваше по малко оттук оттам, докато Европа се правеше, че не вижда и налагаше символични санкции. Междувременно бабичката Меркел строеше северен поток, а националния предател БМБ за нула време с наши пари построи на Путин южен поток. С това развързаха ръцете на Путин да си прави каквото иска с Украйна. Нещо повече, европейците купуваха все повече и все по-скъпа руска газ, с което наливаха все повече пари в сатрата за да се въоръжава. Сума ти европейски политици, след напускането на постовете им заминаха на заслужена служба в руски компании. Медийното пространство в Европа се напълни с платени проруски медии за фалшиви новини и всички се правеха, че не виждат. Трябва цялостно разчистване на 5-тата колона, но не само в България, а в цяла Европа.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 9. 9 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Времето на руската империя изтече завинаги преди 105 години. Тя няма да се повтори никога вече, светът няма да го позволи, защото тя е вредна за него.

  Марш навън от Украйна, завоеватели никому ненунжни!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 10. 10 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":

  Този подаден ви от Посолството текст вече бе ползван два пъти вчера.

 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2316 Любопитно


  Както и да приключи войната, даже и Путин да бъде сменен или свален, Русия никога няма да се съгласи Украйна да влезе в НАТО. Западният свят трябва да помисли за статут, може би подобен на Финландия, иначе дългосрочен мир няма да има. Другото са илюзии.

 12. 12 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Кой знае, може би пък и да се обединят?
  Украйна да присъедини Русия към себе си?
  Путлер капут!!!

 13. 13 Профил на dofftora
  dofftora
  Рейтинг: 153 Неутрално

  Дотук се стигна заради мачкането на достойнството на руският човек който е дал ука и наука на човечеството. и дългото русофобство нацистко. Аз от русофоб станах русофил и ще защитавам руснаците.

  Ще защитавам руснаците като хора каквито те са. Крайно време е да се спрат санкциите срещу този народ. Не вършат работа. Ще защитавам този репресиран народ, най-малкото защото съм длъжен да го направя към един народ освободил ни от Осман

 14. 14 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":

  украинци и руснаци НИКОГА не са били и НЯМА да бъдат един народ!

 15. 15 Профил на Z    V
  Z V
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дотук се стигна от 6 март 1991
  Joshua Shifrinson, Associate Professor of International Relations at the Frederick S. Pardee School of Global Studies at Boston University, открива засекретен документ, който САЩ подписват на 6 март 1991 и никога не спазват.
  Само едно не ми е ясно, защо те Сащ сами са предложили да ограничат експанзията на Нато? U.S. Offer to Limit NATO Expansion
  Така че аггрессията на Сащ не е очаквала ответен удар от Русия.
  Е сега знаят, че ще има ответен удар, а те самите нямат сили да отвърнат освен медиен спор и лъжи по социалните мрежи)))))))))))))))
  Ако не бяха поденили изборите си в 2019-2020, можеше и да имат по добър имидж пред света)))))))))))

  Joshua R. Itzkowitz Shifrinson
  Former Associate, International Security Program, 2012–2013; Former Research Fellow, International Security Program, 2011–2012

  Русия ZZZаVършVа Vойната, която сащ Zапочна 2014.
 16. 16 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Русия смята, че САЩ са предали десетки хиляди бройки снаряди от нов вид изключително мощен неядрен експлозив на украинската армия. Ако тези оръжия бъдат използвани във войната, Путин обещал да наложи санкции, които буквално ще разтърсят недвижимите имоти... пардон, пазара на недвижимите имоти в Западна Европа.Ето една демонстрация какво може този експлозив:https://www.youtube.com/watch?v=u3Fh8Afn0fw&t=9s Компилация от използването на експлозива от страна на сирийската опозиционна либерал-демократическа партия в битката срещу кървавия режим на Башар Асад: https://www.youtube.com/watch?v=fWKQclMSCgs
  —цитат от коментар 5 на slq84014722


  Защо пускаш фалшиви новини?

 17. 17 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  Русия вижда в разширяването на НАТО на изток заплаха
  ======
  Какво неясно има тука....?

  Bukalemun
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Z    V
  Z V
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#14] от "alg57373608":

  Точно както българи и македонци, упс северо-македонци)
  Нали?
  А я рзакажи за Украйна преди 1914 ? Или ще ми цитираш техната измислена американска история, дето са строили пирамиди пъви преди египтяните?

  Русия ZZZаVършVа Vойната, която сащ Zапочна 2014.
 20. 20 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Дотук се стигна от 6 март 1991 Joshua Shifrinson, Associate Professor of International Relations at the Frederick S. Pardee School of Global Studies at Boston University, открива засекретен документ, който САЩ подписват на 6 март 1991 и никога не спазват.Само едно не ми е ясно, защо те Сащ сами са предложили да ограничат експанзията на Нато? U.S. Offer to Limit NATO ExpansionТака че аггрессията на Сащ не е очаквала ответен удар от Русия. Е сега знаят, че ще има ответен удар, а те самите нямат сили да отвърнат освен медиен спор и лъжи по социалните мрежи)))))))))))))))Ако не бяха поденили изборите си в 2019-2020, можеше и да имат по добър имидж пред света)))))))))))Joshua R. Itzkowitz ShifrinsonFormer Associate, International Security Program, 2012–2013; Former Research Fellow, International Security Program, 2011–2012
  —цитат от коментар 15 на V


  Ако съществува този "дълбоко засекретен" документ не би ли трябвало ако е обвързващ договор и другата страна да има екземпляр? И да го покаже ако смята че е нарушен договора?

 21. 21 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#14] от "alg57373608":Точно както българи и македонци, упс северо-македонци)Нали?А я рзакажи за Украйна преди 1914 ? Или ще ми цитираш техната измислена американска история, дето са строили пирамиди пъви преди египтяните?
  —цитат от коментар 19 на V


  Лельо, още Паисий е писал за руси и москали. И е правил разлика между тях. Това е бая преди 1914та.

 22. 22 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  "Все пак с международни усилия се стигна до крехко - но досега по-скоро спазвано - примирие между Киев и сепаратистите. Две споразумения, сключени през 2014-2015 г. с посредничеството на Франция и Германия, спомогнаха за деескалация. "

  Украйна не е спазвала нито едно мирно споразумение с въстаналият Донбас. Тук сигурно вече не помнят но имаше едно споразумение в Швейцария след първите въоръжени престрелки. То бе нарушено от ВСУ които използваха краткото примирие за прегрупиране и започнаха лятото на 2014 г. кървава въоръжена война срещу несъгласните с Киевската хунта. Резултатът бе стотици убити в това число и цивилни. След като бяха спирани два пъти бяха подписани и минските споразумения които никога на са били изпълнявани от ВСУ и обстрелът на Донбас не е бил прекратяван въпреки десетките примирия. За всеки беше ясно че това не може да продължи безкрайно и гордиевият възел заплетен в 2014г трябва да бъде разкъсан с отблъскването на украинските войски блокирали Донбас и демилитаризиация и денацификация на Украйна.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 23. 23 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  До коментар [#1] от "anonimnii":

  Путин иска бавна, мъчителна и заслужена победа....да остане и като голямо историческо събитие в бъдещите учебници по история.....
  Играе си с Киев като сит котарак....уловил мишка....без голям апетит да я изяде....
  Това бавене в същото време ще носи и големи минуси за НАТО.....
  С две думи..... Путин превзема Киев по бавната процедура....с цел да зле постави НАТО.

  Bukalemun
 24. 24 Профил на Z    V
  Z V
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#20] от "Nick F":

  Документът съществува и на 22 февруари е качен онайн от немския Шпигел и британския Телеграф.
  Може и франсета да са го качили, но аз не виждам такава новина на френски, въпреки че съм на средиземно море и на нк км от френската държава.
  Отиваш в гугл и даваш следното :
  joshua shifrinson nato spiegel
  ....и линкът се отваря безпроблемно
  британският телграф е плетен и няма да видиш нищо, ако нямаш або

  Русия ZZZаVършVа Vойната, която сащ Zапочна 2014.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  До коментар [#16] от "Nick F":

  Какви фалшиви новини? Не виждаш ли, че се бъзикам в стил НЕновините?

 27. 27 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  Войната е добър бизнес иначе Байдън много добре знаеше какво ще направи Путин, но не направи нищо за мира в Европа.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Любопитно

  Изземването на оръжието от Украйна е показателно за руските планове за Източна Европа. Сега иска тя да остане без оръжие, утре да се изтегли от НАТО и накрая да стане лесна плячка. Поне в България не липсват русороби, които с готовност биха организирали сцени на тормоз над вече немалкото руснаци тук и поискали помощ от Путин.
  —цитат от коментар 7 на Lazarus


  Какво искаш да кажеш че Путин организирал Майдана и екцесиите срещу руснаците за да има повод за въоръжена намеса?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 30 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#8] от "rumen_s":

  Огромна статия, в която не видях най-важното за това как се стигна дотук, а именно, ролята на Европа.
  =======
  Пише пише....!
  Прочети още веднъж статията....
  Пише че щом Украйна и Русия се скарат.... Европа замръзва.....

  Я да си спомним.....кой скара последния път двете държави....?

  Bukalemun
 31. 31 Профил на nkk81@abv.bg
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "eti mehter":
  Не мисля като тебе. Мисля че искат бързо да приключат но за момента не се получава. Трудно им е, защото пазят мирната инфраструктура. Така или иначе е въпрос на часове. Скоро ще са я обградили и ще тръгнат от всички страни. При по продължителни бойни действия има и риск руските сили да се озлобят и да не пазят толкова цивилното насвление

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 3446 Неутрално

  До коментар [#23] от "eti mehter":

  Путин е комунист. А Турция на Ердоган за срам на Турция не предприема мерки срещу него.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#8] от "rumen_s":

  > а националния предател БМБ за нула време с наши пари построи на Путин южен поток.

  Официалният термин вече е Троянски Поток.

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#25] от "alg57373608":

  Не ти ли хареса.....?
  Ама е верен......

  Тя и Ким кардашиян е красива, но само с грим..... :)

  Bukalemun
 38. 38 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Любопитно

  До коментар [#1] от "anonimnii":Путин иска бавна, мъчителна и заслужена победа....да остане и като голямо историческо събитие в бъдещите учебници по история.....Играе си с Киев като сит котарак....уловил мишка....без голям апетит да я изяде....Това бавене в същото време ще носи и големи минуси за НАТО.....С две думи..... Путин превзема Киев по бавната процедура....с цел да зле постави НАТО.
  —цитат от коментар 23 на eti mehter


  На вас с азерите ви трябваха 44 дена в Карабах, а искаш Русия да принуди Украйна да прекрати съпротивата за 4-ри дена?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 39. 39 Профил на Z    V
  Z V
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#21] от "Nick F":

  Леля мога да съм на твоите внуци, но ти си ми може би дядо))))
  Та дядо, недей да лъжеш така безсрамно, защото великоросси, малоросси беслоруси и русини са един народ. Това даже и поляците признават. Да не говорим, че поляки са се вписвали до 18 век в тая категория също сами, като са вписалвали мала полска като руска националност

  Защо поствате откроеени лъжи и изменяте историята и фактите, а сте ужким участници в политфорум, за обмен на мнения....Държите се като троллове и искате да ви вярваме. Дръжте се за фактите, а това че сте русофоби, не се стснявайте да си го кажете. Зная че нямате аргументи за вашта позиция освен лъжи и измислици

  Русия ZZZаVършVа Vойната, която сащ Zапочна 2014.
 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  > Русия никога няма да се съгласи Украйна да влезе в НАТО.

  Не че нещо ама Русия всъщност е Руска Федерация. И диамантите, и нефта са в едни други федеративни единици.

  Та какво ще стане с Русия ако тия федеративни единици решат че не щат вече да се занимават с мащехата и искат сами да си продават изкопаното ? Дали НАТО и Украйна ще са и най-големия проблем ?

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#34] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":

  Тъй ли ?
  =====
  Тъй...!
  А Босфора си е отворен....
  Пак са ви изпързаляли....с медийна динена кора....

  Bukalemun
 42. 42 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1330 Разстроено

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  нека първо свърши войната, после да видим, в какъв вид ще свърши Русия, после да видим дали ще е в ситуация да се съгласява въобще с едно или друго...

 43. 43 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#12] от "Таралеж":

  > Путлер капут!!!

  Недей така, единствено там останаха правоверни.

  20.12.2021

  Русия въведе задължителна ваксинация срещу коронавируса

  Русия добави ваксината срещу коронавирус в националния ваксинационен календар. Това стана със заповед на министъра на здравеопазването Михаил Мурашко. Заповедта на Министерството на здравеопазването и приложенията към нея са публикувани на официалния интернет портал за правна информация на страната.

  કટાક્ષ
 44. 44 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#13] от "skw42563365":

  > и дългото русофобство нацистко

  80 години борна със световния фашизъм, а ?

  Хората изстрелват ракети към Марс. Русия изстрелва ракети към жилищни блокове и детски градини НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ.

  કટાક્ષ
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4864 Неутрално

  Каквото и да си говорим е ясно, че Путин изкривява историята в своя полза.Типично по комунистически, типично по кагебейски.Зашо , обаче московският боклук не казва нищо за Голидимира или за Чернобил?!Защото удобно заобикаля тези исторически факти , които са в ущърб на Москва и Русия!!!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#19] от "V":

  > А я рзакажи за Украйна преди 1914 ?

  Нормалните хора живеят в 21 век от двайсетина години.

  કટાક્ષ
 49. 49 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":украинци и руснаци НИКОГА не са били и НЯМА да бъдат един народ!
  —цитат от коментар 14 на alg57373608


  Не са били защото украинците се появяват чак в края на 19в. Така че има един руски народ, част от който е била украинизирана като нашите българи в Македония.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 50. 50 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Моля Дневник да публикува статия, как хората могат наистина да помогнат на Украйна. С пари или по друг начин.

  Слава Україні!
 51. 51 Профил на nkk81@abv.bg
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "bat_plamen":
  Незнам Путин дали изкривява историята, но така наречения западен свят със сигурност има различни аршини при прочита на различни събития

 52. 52 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Весело

  До коментар [#30] от "eti mehter":

  "Пише че щом Украйна и Русия се скарат.... Европа замръзва....."

  Я кажи сега като изчезне Украйна как Ердо ще я помирява с Русия?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 53. 53 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#14] от "alg57373608":А я рзакажи за Украйна преди 1914 ?
  —цитат от коментар 19 на V


  Веднага започвам, обаче те предупреждавам, че няма да ти хареса

  Слава Україні!
 54. 54 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  Истината е че Украйна бе подло излъгана , измамена и ударена в гръб от своите " братушки " .

 55. 55 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#35] от "skw42563365":

  > За мене Русия е велика държава и нейният принос към културата религията и науката.

  Също така има и голям принос със Спасяването на Световния Мир чрез Въоръжаване.

  Както и затриването на големи маси хора. Повечето от собствения си народ.

  Преди другаря Сталин КОВИД ряпа да яде.

  કટાક્ષ
 56. 56 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  До коментар [#38] от "Julian Mall":

  а искаш Русия да принуди Украйна да прекрати съпротивата за 4-ри дена?!
  ========
  Нямало е никаква съпротива....

  Вчера се върнаха първите евакуирани турски граждани от Украйна.....
  " украинците нямат желание да се бият"....казват те....
  Затова и евакуацията е така отчетлива и по план скица....

  Bukalemun
 57. 57 Профил на _plamen_
  _plamen_
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Абе рано е за дебати, ето нещо хем весело, хем с послание:

  https://www.youtube.com/watch?v=X1Zh7jBK9I8

  СЛАВА НА УКРАЙНА! СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!
 58. 58 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#14] от "alg57373608":?А я рзакажи за Украйна преди 1914 ?
  —цитат от коментар 19 на V


  https://budha2.blog.bg/history/2014/09/22/kak-moskoviiata-otkradna-istoriiata-na-kievska-rus-ukraina.1299250

  Слава Україні!
 59. 59 Профил на dofftora
  dofftora
  Рейтинг: 153 Неутрално

  Всичко което днес сме продукт е резултат на неуморимият труд на руската школа, знание, медицина. От нашите родители предадено. Закърмено. Всичко от нашата нова история и освобождение. Русия винаги е била човечна култура от най-висш интелект. Няма да позволя на бандеровци терористи да отнемат това наследство. Обърнаха украинците на палачинка и се опитаха да принизят достойнството и приноса на Русия. Това не е редно, това не е редно, те не познават историята си колко много е дала Русия на тези народи за техният прогрес. Изпратихме хора в Космоса, направихме медицина, направихме наука, а накрая някакви нацисти ни се подиграват и слагат ракети срещу нас сякащ че ние сме враг. НЕ.

 60. 60 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Любопитно

  До коментар [#23] от "eti mehter":Путин е комунист. А Турция на Ердоган за срам на Турция не предприема мерки срещу него.
  —цитат от коментар 33 на anonimnii


  Е как да не предприема след като прати дронове на Украйна и искаше НАТО да обяви безполетна зона над Украйна?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#49] от "Julian Mall":

  > част от който е била украинизирана като нашите българи в Македония.

  Значи да яхваме танковете и да обстрелваме Скопие с ракети за да им направим забележка че Гоце Делчев в българин ?

  Годината е 2022-а.

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#49] от "Julian Mall":

  Сигурен ли си? Айде пак трябва да преподавам История.
  1. Държавата, наричаща се сама Московия, едва цар Петър I през 18 век (1721 г.) преименува в Русия.

  2. Племето Мокши е нарекло своята река Москва, което, в превод от мокшински език, означава „мръсна вода”. Нито един друг език на света не може да преведе думата „москва”. Горе долу такава е ситуацията и с думата „кремль”. Тя е от татарски произход и означава укрепено възвишение.

  З. Средновековните картографи са определяли границите на Европа като са включвали и днешните граници на Украйна. На изток от нея, това, което се простира го отнасят към територията на Азия.

  4. До 1700 г. Московията (бъдещата Русия) плаща данък на Кримския хан, неин Суверен и Господар, правоприемник на Златната орда. Самите руснаци разказват как царят на московитите, когато е посрещал посланика на Крим, му е предоставял коня си, а сам е вървял пеша.

  5. През 1610 г. в Московията приключва владеенето на династията на Ченгизидите и трона заема Алексей Кошку от финския род Кобили. Смутена от фамилията му Църквата му дава фамилия Романов, за да изглежда, че някой от Рим е дошъл да управлява Московията.

  6. След окупацията на Великото Литовско Княжество през 1795 г. Екатерина II издава указ, с който нарежда угро-финското племе обитаващо Московията да се нарича - великоруси, а

  украинците – истинските руси, да бъдат наричани малоруси

  7. Никой и никога не е виждал в оригинал договорът за съединяване между Московията и Украина, за който се твърди, че е подписан от Богдан Хмелницки и цар Алексей Романов.

  8. От столетия московските археолози търсят артефакти, които да потвърдят т.нар. Куликовска битка, която според легендата се е състояла на Куликовското поле на 8 септември 1380, където обединените войски на повечето руски княжества, водени от Дмитрий Иванович (получил след битката прозвището Донски), велик княз на Москва и Владимир, разгромяват армията на Мамай, един от претендентите за трона на Златната орда. Търсенето на артефакти засега е безуспешно, но затова пък се пеят песни.

  9. Псковска, Новгородска, Смоленска области са бивши славяно-руски княжества, но те нямат нищо общо с угро-финската Москва, докато последната не ги окупира съответно през 1462, в 1478 и в 1654 г. В Московията никога не са живели славянски племена и народи.

  10. Златната орда и нейната дъщеря – Московията, са единствените държави в света, които са държали в робство собствените си народи. Вероятно това обяснява и вечната изостаналост на богатата на природни богатства Московия от бедните на природни ресурси европейски страни. Очевидно е, че ефективността на труда на свободните хора е по-висока от тази на робите.

  Слава Україні!
 63. 63 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2455 Разстроено

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":Този подаден ви от Посолството текст вече бе ползван два пъти вчера.
  —цитат от коментар 10 на Lazarus


  Не е дарлинг, не е от никое посолство, а факти, които КОЙ знае защо се пропускат като причина например.
  Впрочем от никое посолство не могат да диктуват какво може да се публикува и коментира. Поне на "ползваното" - един път вчера и един път днес. Да се запомни де.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 64. 64 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#21] от "Nick F":Леля мога да съм на твоите внуци, но ти си ми може би дядо))))Та дядо, недей да лъжеш така безсрамно, защото великоросси, малоросси беслоруси и русини са един народ. Това даже и поляците признават. Да не говорим, че поляки са се вписвали до 18 век в тая категория също сами, като са вписалвали мала полска като руска националностЗащо поствате откроеени лъжи и изменяте историята и фактите, а сте ужким участници в политфорум, за обмен на мнения....Държите се като троллове и искате да ви вярваме. Дръжте се за фактите, а това че сте русофоби, не се стснявайте да си го кажете. Зная че нямате аргументи за вашта позиция освен лъжи и измислици
  —цитат от коментар 39 на V


  Един народ, ама на куково лято. Още преди събитията на Майдана украинците не обичаха руснаците и не искаха да им се говори на руски. Малоум_а тьотке, мислиш ли, че украйнците са толкова глупави, че са забравили голодомора и сталинския геноцид? Масовите разстрели и изселванията към Сибир? Не тьотке, украйнците са горд и свободен народ, нещо, което робската ти руска душица никога няма да разбере. Затова и Зеленски и Порошенко са на улиците при народа си, а руското джудже се е завряло в някой бункер.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#56] от "eti mehter":

  Само дето св. Джавелин спаси Украйна.

  Слава Україні!
 67. 67 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#59] от "skw42563365":

  > Русия винаги е била човечна култура от най-висш интелект.

  ХА-ХА-ХА.

  Каквото и да добро да е се е случило или да е дошло от тоя край на света, корените му са били в западната култура и цивилизация.

  Ти знаеш ли примерно какво е истинското име на Екатерина Велика ?

  કટાક્ષ
 68. 68 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  До коментар [#54] от "crq15625101":

  Истината е че Украйна бе подло излъгана ,
  ======
  Истината е че има добре обмислен план за демографски размествания на отделни етноси.
  И всички са доволни....
  Путин.....засича и Прочиства бандеровците
  Европа...... " 5 милиона бежанци"..... (статия).....
  Байдън.... " ще (трябва да) има война"....

  Bukalemun
 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#59] от "skw42563365":

  Екатерина II (на руски: Екатерина II), родена София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст (на немски: Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst-Dornburg), с православно име Екатерина Алексеевна[1] (на руски: Екатерина Алексе́евна), още приживе известна като Екатерина II Велика е императрица и самодържица на Русия от 1762 г. до смъртта си.

  > а накрая някакви нацисти ни се подиграват и слагат ракети
  > срещу нас сякащ че ние сме враг.

  А така, като няма какво да се яде - бой по фашагите!

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#38] от "Julian Mall":а искаш Русия да принуди Украйна да прекрати съпротивата за 4-ри дена?!========Нямало е никаква съпротива....Вчера се върнаха първите евакуирани турски граждани от Украйна....." украинците нямат желание да се бият"....казват те....Затова и евакуацията е така отчетлива и по план скица....
  —цитат от коментар 56 на eti mehter


  Остави я тази колкото и да преувеличават русофобите реално досега руската армия не е превзела нито един голям град. Целта им е да превземат Киев и оттам командването на ВСУ да обяви прекратяване на въоръжената съпротива. Искат някакво повторение на Кримският сценарий но украинците както винаги са подли и уж се съгласяват а после стрелят в гръб като в руската колона за която толкова се хвалят че били унищожили.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 71. 71 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4317 Любопитно

  До коментар [#15] от "V":


  открива засекретен документ
  —цитат от коментар 15 на V


  Дипломата на Путя?

  Fu*k Your Opinion
 72. 72 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#65] от "alg57373608":

  Ок..... :)
  Нека е така....
  Не си длъжен да вярваш....

  Bukalemun
 73. 73 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2316 Разстроено

  До коментар [#42] от "alg57373608":

  Амиии, Русия е водеща ядрена държава, с нея трябва по- внимателно. Някак всички са склонни да го забравят. И ще остане ядрена сила и след войната с Украйна, както и да завърши.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#62] от "Doge":

  Стига си ми преподавал Македонска история за величието на Украйна и нищожността на Русия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 76. 76 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4317 Неутрално

  До коментар [#59] от "skw42563365":


  Русия винаги е била човечна култура от най-висш интелект.
  —цитат от коментар 59 на skw42563365


  ... Русия винаги е била човечна култура от най-висш интелект. Каза Алф, и допълни:
  МАЙТАП, БЕ УИЛИ!

  Fu*k Your Opinion
 77. 77 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#73] от "boevbisser":

  Русия, като държава свърши. Поне такава каквато я познаваш до сега.

  Слава Україні!
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3069 Любопитно

  До коментар [#49] от "Julian Mall":> част от който е била украинизирана като нашите българи в Македония.Значи да яхваме танковете и да обстрелваме Скопие с ракети за да им направим забележка че Гоце Делчев в българин ?Годината е 2022-а.
  —цитат от коментар 61 на Ан Он


  В ПСВ защо влизаме бе драги? Нали да освобождаваме Македония в която сърбите искат да направят от българите "прави сърби"?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 80. 80 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2316 Любопитно

  До коментар [#77] от "Doge":

  А дано да си прав, ама надали, както се казваше в оня виц. Първо - да спре войната, след това ще има преговори. Нека не приемаме желаното за действително.

 81. 81 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#75] от "Julian Mall":

  Чети може пък да научиш нещо. Нали се интересуваш за Московията.

  Слава Україні!
 82. 82 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#80] от "boevbisser":

  Виж какво. Всички войни на диктаторите срещу целия свят свършват по един и същ начин. Ако има късмет диктатора се застрелва в собствения си бункер. Ако няма тълпата го обесва на уличен стълб. Справка - историята.

  Слава Україні!
 83. 83 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 127 Весело

  Да спрем с водката, че се говорят и глупости от нея.....

 84. 84 Профил на nkk81@abv.bg
  *****
  Неутрално

  До коментар [#82] от "Doge":
  Хисторито, какъв е края на Франко.
  Казах ти, че историята не ти е силна

 85. 85 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4317 Неутрално

  До коментар [#73] от "boevbisser":


  Русия е водеща ядрена държава, с нея трябва по- внимателно.
  —цитат от коментар 73 на boevbisser


  Hold a second!
  Самият Путя в коментар към една от анимациите си споменава за оръжие, пред което ядреното изглежда като детска играчка!
  Поне за това е прав!
  Въпрос на време е разработване на оръжие, което ще засенчи ядреното!
  Друг е въпросът, дали пък някои държави към момента не го притежават!

  Fu*k Your Opinion
 86. 86 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#84] от "Niko Kostantinov":

  Франко не е водил война срещу целия свят. Пак не четеш. После се чудиш що те смятат за глупав.

  Слава Україні!
 87. 87 Профил на nkk81@abv.bg
  *****
  Неутрално

  До коментар [#82] от "Doge":

  Само не ми минава номера, че си имаш в предвид диктатори които водят война с целия свят. Че световните воини са само 2

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#79] от "Julian Mall":

  > В ПСВ защо влизаме бе драги?

  Ние сега османската империя ли делим или останките от СССР (30+ години след разпадането му) ?

  Нормалните хора махат всички граници и пускат всеки да ходи да където си иска.

  કટાક્ષ
 90. 90 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#80] от "boevbisser":

  > Първо - да спре войната, след това ще има преговори.

  Война няма.

  Това е разходка с бронирана техника из двора на съседа. А и с малко ракети.

  કટાક્ષ
 91. 91 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 649 Неутрално

  , той е нацист след катоизпрати стингери вместо хляб на украинците
  —цитат от коментар 88 на skw42563365


  Що кво им е на стингерите? А имат и едни СААБ-и. И СААБ-и им пратиха.

  Слава Україні!
 92. 92 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  " Това, което се внушава на сръбските граждани, е напълно срамно. Това е дезинформация. Такъв е примерът със загаглавието в таблоида „Информер“ във вторник, че Украйна е нападнала Русия"

  Това е официалната преса в съседна Сърбия!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 93. 93 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#85] от "vova.josei_ki":

  > Въпрос на време е разработване на оръжие, което ще засенчи ядреното!

  И за какво точно ни е нужно това оръжие? За да се борим за Победа на Световния Мир ?

  કટાક્ષ
 94. 94 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#88] от "skw42563365":

  > Няма да стане. Нацисти. Путин напред. ЕС

  А така.

  Аз предлагам като/ако завземе Украйна, да продължи към Финландия.

  કટાક્ષ
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на dofftora
  dofftora
  Рейтинг: 153 Неутрално

  Браво Путин
  Нашият шнорхел Слави Трифонов е точно като мракобесника Зеленския. Пълна измет който има за цел да баламоса народа през ефира. Измет ИТН и вероятно цялото ПП правителство, само да пипнат Янев край пада това фалшиво правителство. Без Русия няма Европа, край на това долно потъпкване на руснаците десетилетия наред.

 97. 97 Профил на nkk81@abv.bg
  *****
  Весело

  Аеде сега и Цвъ Цвъ ще громи врага. След АлЙо

 98. 98 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2316 Любопитно

  До коментар [#82] от "Doge":

  За Путин си мисля, че неговите ще го махнат. Но Русия ще остане, и то като ядрена държава, и пак ще има интереси, и пак ще си ги преследва. Така че - да не бързаме.

 99. 99 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#92] от "chichka":

  > Това е официалната преса в съседна Сърбия!

  Еми времето е ладно, трябва им газчица. Добре че се навихме да им направим тръбата навреме.

  કટાક્ષ
 100. 100 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  До коментар [#73] от "boevbisser":
  —цитат от коментар 85 на vova.josei_ki


  Не само ядрените, но и неядрените оръжия вече не са това което бяха. Видя ли какво пуснах в коментар 5?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK