"Ще се подпише нещо": И ВМРО-ДПМНЕ поведе поход срещу несъществуващата сделка с България

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  ... несъществуващата сделка ...

  Не знам, не знам ...
  Но щом даже и Зайо изпълзя да ръси акъл по темата - явно наистина има някакъв огън, от който идва този дим ...

 2. 2 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 204 Неутрално

  Несъществуваща, несъществуваща... Колко да е несъществуваща?

 3. 3 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Опипва се почвата , едваам полека.

  Иначе точките са си ясни. Да си ги изпълняват.Никакви отстъпки.
 4. 4 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Доста пространно изложение и нито думичка за основната причина за акцията на ВМРО-ДПМНЕ - да се отклони вниманието от намагнитването на Груевски и Миялков.

 5. 5 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1453 Разстроено

  За мен това е най-задкулисното правителство. Тънки сметки, тайни преговори, скрити от широката общественост компромиси. Резултатът е - СЛАБА И ЛЪЖЛИВА Държава. Уж подкрепяме Украйна, ама аели разбирате ще даваме каски. Нищо ,че за Русия сме вражеска държава.
  Македония няма да я пуснем - ама нали разбирате външен натиск, дребни уговорчици и т. н.
  Никой не уважава такава държава. С това си държене ни гледат подозрително както от ЕС и САЩ така и от Русия. Страхливата политика води до този резултат.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 6. 6 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  С една дума няма никакво движение по темата ''РСМ в ЕС''.
  Независимо кой какви ги плещи от двете страни.

 7. 7 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Поредното потвържнеие, че е невъзможно да се осъществят условията на България. Дори днес на власт да е Ковачевски, утре ще дойдат избори и македонците ще изберат ДПМНЕ. Тогава Мицкоски ще се откаже от всички договорени вече условия и дори ще анонисра договора за добросъседство. Как да дадем зелена светлина за преговори на една държава, в която няма никакви последователност и предсказуемост? Как можем да избегнем съвнението, че днес Ковачевски ще приеме всички наши условия, а утре Мицкоски няма да се откаже от тях и вече да сме поставени пред свършен факт, когато сме дали зелената светлина?

  В РСМ обществото няма нагласата за приемане на нашите условия. Този е основният проблем. Ако македонското общество беше обединено в премането на нашите условия, за да влезе в ЕС, щеше да е идеално. Но няма нищо такова. Македонското общество е твърдо против нашите условия и ще избере на власт всеки, който обещае да денонсира всяка наша договореност.

  ВЕТО.

  РСМ няма място в ЕС, колкото и да е симпатичен реформаторът Ковачевски. Зад него не стои никой. Още на следващите избори той ще изгуби властта.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 8. 8 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 14 Неутрално

  И как така все със сърбизираните бивши българи от РСМ се случват тези работи? И с Гърция, и с България. Защо с Румъния, Турция, Гърция или даже със Сърбия нямаме спорове за идентитетот и язикот, а? Отговорът е в коминтерновското мичуринско творение - една "нация" създадена с лъжа, закърмена с омраза към истинската си родина и отгледана в страх от всичко българско. Да, днес тези сърбизирани славяни, говорещи оскатен български диалект, не се чувстват българи. И слава Богу! Но това не означава, че имат история, различна от българската до 1945 г., или че езикът им не е най-близък с днешния книжовен български, а е близък с гръцкия език на Александър Велики. Дореде е мъничка била змията - 50-те и 60-те години, България по разбираеми причини е пропуснала с крака да й строши главата, ако можем да перифразираме класиците, затова и днес коминтерновската пепелянка хапе и съска по повод и без повод срещу всичко българско, безсмислено е да се заниваме ежедневно с нея.

 9. 9 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Аз така и не разбрах какъв е този "пробив", постигнат за Цар Самуил. Нещо не чух северномакедонците да са се отказали от налудничавите си тези за него .... има тук нещо мътно.

 10. 10 Профил на Ray
  Ray
  Рейтинг: 503 Любопитно

  Цялата ретроградна пасмина, всички кланове на мафията, в единен поход, срещу новото проевропейско, процивилизационо правителство

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7440 Неутрално

  До коментар [#5] от "kvasimodo":

  Вие къде бяхте , когато Борисов х3върляше милиарди на Путин, защо тогава не го казахте това. Защо сме най-зависимата от Русия държава по отношение на горивата, защо 12 години не диверсифицирахме доставките, защо направихме за 3 млрд. тръби на Сърбия и Унгария,а за нас не помислихме. Когато са трупани проблеми с години, сега е лесно да хвърляме вината на едно четиримесечно правителство. И пак по вина на герберското правителство гръмна Павец Чаира и се лишихме от част от евтиния ток.

 12. 12 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5808 Весело

  Значи македонците са същите като нас

 13. 13 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Голяма част от северномакедонците са с промити мозъци, също като руснаците.
  Но това е вследствие на коминтерна и най вече на нашите русофили които работят в полза на империята на злото Русия.
  Изключително трудно е в създадената ситуацията да има развитие по въпроса за започване на преговори за членство на СМ в ЕС.

 14. 14 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lou":

  Нагласата в обществото не е критерий. Трябва ли България да не праща военна помощ на Украйна, понеже не сме обединени като общество по тази тема? Изисква се визионерство и лидерство, за да се вземат правилните и полезните решения.

  Всяка направена крачка напред е важна и трудна за връщане. Ръководенето от страха от евентуални реакционни действия и насаждането по един и същи начин на напрежение и омраза като по команда от един и същи източник на хибридни и политически проруски и антиевропейски инструменти и от двете страни е крайно противопоказателно за отношенията между двете страни, историята го е доказала и трябва да се борим срещу това, а не да му се поддаваме, обсебени от емоции.

  Най-полезно за България е Северна Македония да започне присъединяване към ЕС възможно най-бързо, което ще ускори решаването на проблемите между двете ни страни. Другото е опасност.

 15. 15 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Аз така и не разбрах какъв е този "пробив", постигнат за Цар Самуил. Нещо не чух северномакедонците да са се отказали от налудничавите си тези за него .... има тук нещо мътно.
  —цитат от коментар 9 на Alex Ivanov


  "Пробивът" е, че Самуил бил "продължител на традициите на българското царство".

  За което макеконците после ще обясняват: навсякъде в миналото е било практика, когато някой владетел завладее чужда държава, да си присвои титлата на владетеля на завладяната държава. Ето така в титлата на руските царе се появява Велик Княз на Москва, на Киев, на Финландия, крал на Полша, Цар Казански и т.н. и т.н.

 16. 16 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2291 Гневно

  До коментар [#8] от "Citizen":

  Кой щей строши главата на змията през 50-те и 60-те? Вълко Червенков, Васил Коларов, Тодор Живков? Всички те бяха на подчинение към Коминтерна и Москва. А именно Коминтерна, диктуван от Сталин, създаде идеята за македонската нация и после я реализира. За престъпленията срещу правата на нашите българи там, за кражбата на история, за поругаването на паметници и надписи в църкви са знаели само партийните велможи на БКП, които са целували краката на Генсека на СССР. А щом самата СССР е създала македонската лъжа, как после да се отрече от лъжата си?

  България тряваше да реагира през 1990 г. Тогава трябваше да наложим на Македония днешните ни условия - за правата на българите, за признаване геноцида над българите, за кражбите на история и поругаването на паметници, гробове и надписи. И да откажем да признаем новата независима република, преди да получим всичко това.

  Ама тогава народът беше опиянен от демокрация и не сваляше розовите си очила. Ето - дойде демокрацията и ще се прегърнем с нашите македонски братя, ще станем отново един народ, една душа. Една душа, ама друг път - те в продължение на 50 години нашите "македонски братя" учили, че ние, българите, сме техните най-големи врагове. Но нашият идиот Жельо първи скочи да признава Македония. Признахме я и какво стана? Вече 30 години тъпчем на едно място.

  Преди 25 години имахме нов шанс - Гърция наложи вето над Македония заради името. Ние отново трябваше да реагираме и да се присъединим към гърците, да имам обща позиция. И нищо. Отново проспахме всичко. Изведнъж, към 2017 г. се сетихме, че имаме проблеми с РСМ. Подписахме една безполезна хартия, която нищо не решаваше, но проблемите ги оставихме за по-нататък. И оттогава сме в патова ситуация. Гърците получиха всичко, което поискаха от Македония - отричане от древногръцката култура, смяна на името... Ние тъпчем на едно място и "водим преговори".

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 17. 17 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Македонският въпрос е създаден от геополитическата стратегия на Сталин и продължен в новите условия от Путин. Изпълнителят е Сърбия. Поради това, неговото решение също е в ръцете на украинците.

 18. 18 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2291 Гневно

  До коментар [#15] от "razor":

  Ясно. Значи Самуил е бил македонец, ама се пишел български цар, щото "превзел" България. Как я е превзел без битка, не е ясно. Защо неговият опонент се казва "българоубиец" - също не е ясно. Къде е било митичното велико македонско царство, на което Самуил е бил цар, отново не е ясно. А къде са изчезнали митичните македонци след Самуил - за пореден път не е ясно. Къде са били тези македонци по време на османските власти, когато са описвали населението за плащане на данъците - и там не е ясно.

  Тези македонски мушмороци подиграват ли ни се? Каква е тая гавра с нашата история? Щом дори гърцизираните византийски ромеи признават, че Самуил е бил българин и затова Василий е избрал прозвище "Българоубиец", как смеят тея вчерашни македонци с30 години история да твърдят подобни дивотии?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 19. 19 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Македонският въпрос е създаден от геополитическата стратегия на Сталин и продължен в новите условия от Путин. Изпълнителят е Сърбия. Поради това, неговото решение също е в ръцете на украинците.
  —цитат от коментар 17 на авторът


  Само дето САЩ и ЕС ни натискат да приемем чадото на Коминтерна. И то с все крадената му "история". "История", съчинена от комунистите.Нещо не виждам САЩ и ЕС да натискат северномакедонците да се откажат от съветската си "идентичност".

 20. 20 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#14] от "Активист":

  Волята на обществото е най-важна, защото именно това общество избира кой да го управлява на избори. Ако общетвото е готово да направинякакъв компромис в името на нещо по-добро, ще го направи. Ако не е готово - просто ще счита всеки политик, правещ компромис, като предател и ще го свали от власт.

  Ако македонското общество не е готово да приеме нашите условия и да направи компромис, няма да приеме решенията на Ковачевски. Тогава на власт ще дойдат ДПМНЕ и ще отменят всички решения на Ковачевски. И ще се върнем в изходна точка. Нали точно заради това го играем целия тоя театър - за да получим трайни решения на нашите условия. От какъв зор са ни временни решения за 3-5-8 години, ако после се денонсират и ние сме дали зелената светлина напразно?

  Да припомня ли, че за да влезем в ЕС, ние изключихме двата си ядрени блока. За да влезем в НАТО, ние нарязахме на скрап своите ракети? Искахме ли го? Не. Но ни казаха - или го правите, или оставате вън.Ние го направихме в името на нашето бъдеще. Сега македонците трябва да решат дали искат бъдеще или историческите си лъжи.

  В Е Т О

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Македонският въпрос е създаден от геополитическата стратегия на Сталин и продължен в новите условия от Путин. Изпълнителят е Сърбия. Поради това, неговото решение също е в ръцете на украинците.
  —цитат от коментар 17 на авторът


  Е, добре де, ама как може да се плещи така идиотски?

  "Македонският въпрос" възниква на Берлинския конгрес. От тогава е и термина!

 22. 22 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Скоро ще се роди изчадието на македонофашизма, под акушерството на САЩ и Европейската колониална администрация.

 23. 23 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Ветото трябва да остане.

 24. 24 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  До коментар [#19] от "Alex Ivanov":

  Проблемът не е в САЩ и ЕС, а в това, че не назоваваме истинския корен на македонския проблем - геополиктическите интереси на СССР и РФ. Ако това се популяризира в България, СМ и самия ЕС, няма да има възможност за спекулиране с политическа цел (както правят ВМРО, Възраждане и БСП) и произтичащото оттук прокарване на руските интереси.

 25. 25 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#20] от "Lou":

  Преди да започнем преговорите за присъединяване ли изпълнихме условията? Преговорният процес и докосването до ползите от ЕС имат стимулиращ ефект. А Съюзът е наясно какви са ни притесненията и ще направи необходимото за споразумение и решение преди приемането на Северна Македония. Другото е недалновидност.

 26. 26 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  До коментар [#18] от "Lou":
  "Ясно. Значи Самуил е бил македонец, ама се пишел български цар, щото "превзел" България. "

  По едно време македонците пред неоспоримите исторически документи , че Самуил е български цар се съгласиха , че е такъв , но той бил цар на българи и македонци. Демек , те са съществували като народност през средновековието. Това е важно за тях , че са народ не от средата на ХХ век , а още от древността. Не искат да признават , че техните деди са били българи , че генезисът им е български.

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1819 Весело

  До коментар [#20] от "Lou":Преди да започнем преговорите за присъединяване ли изпълнихме условията? Преговорният процес и докосването до ползите от ЕС имат стимулиращ ефект. А Съюзът е наясно какви са ни притесненията и ще направи необходимото за споразумение и решение преди приемането на Северна Македония. Другото е недалновидност.
  —цитат от коментар 25 на Активист


  Що за маниловщини?
  Те не си мръднаха пръста за гърците - нашата работа заради черните ни очи щели да свършат!

  Момци, съвсем сте дали фира!
  Дип, че сте само шепа кресльовци ...

 28. 28 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  "И ВМРО-ДПМНЕ поведе поход срещу несъществуващата сделка с България"

  Обидно е реакционното ВМРО-ДПМНЕ в Македония да се приравнява на патриотичните българи , които не сесъгласяват да загърбим българския идентитет в името на "светлото" бъдеще в ЕС. Битката е между македонската лъжа и българската истина. Престъпление е да се дава зелена светлина за тържествуване на македонската лъжа. Страна в която властва лъжлива и реакционна антиевропейска доктрина, каквато е антибългарския македонизъм, не трябва да се допуска в ЕС , защото тя ще е лъжичката катран в европейското буре с мед.

 29. 29 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Още в края на 19-ти и началото на 20-ти век по македонско ври и кипи; най-емблематичните имена на Македония се бият и трепят помежду си така, както и турчин не го е правил. Неотстъпно, безмилостно, инатливо, тъпчейки се по братски, на практика унищожавайки бъдещето на рода си. Всичко в полза на ромейско и сръбско притворство и както днес се оказва в полза на големия печеливш - албанците. Кои ли са били тези унищожаващи се умници? Риторичен въпрос. Били са чист, 100 процентови българи. До един. И сега, в днешно време, е така - българи срещу българи, но не за род и родина, а като чужди подметки и изтривалки. И не Македония имам предвид. Този форум е огледалото на българската вековна неадекватност. Полуостров населен с българско племе ще остане полуостров без българи. Кретени! И отвъд, и отсам Осогово.

 30. 30 Профил на kmw241073472
  kmw241073472
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Да пазим паметта за десетки хилядите убити българи по време на македонската Кървава Коледа януари 1945 година !!!

 31. 31 Профил на dicky_hardbawls
  dicky_hardbawls
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Предлагам официоза на лилавата пасмина да се преименува на Работническо дело - разликите са само в нюансите.

  Системата ма прибива
 32. 32 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Нека дойдат на власт античките югославяни от ДПМНЕ-Вальево, после Пера Богоевич со неговиот концепт и да стане ясно защо е нужно вето поне до 2040-та.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 33. 33 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  До коментар [#28] от "tacheaux":

  "Обидно е реакционното ВМРО-ДПМНЕ в Македония да се приравнява на патриотичните българи , които не сесъгласяват да загърбим българския идентитет в името на "светлото" бъдеще в ЕС."

  Напротив! Македонското и българското ВМРО са от един дол дренки. Еднакво вредни са за двете ни страни.

 34. 34 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Нека дойдат на власт античките югославяни от ДПМНЕ-Вальево, после Пера Богоевич со неговиот концепт и да стане ясно защо е нужно вето поне до 2040-та.
  —цитат от коментар 32 на Пипера е много лют


  И ще вземат властта, ако не направим нужното, за да подкрепим днешното правителство. Какво ще спечелим и въобще какво печелим от ветото - само ни мразят още повече и още повече македонци. Съответно, повече българи мразят още повече македонците. И какво? Ще стоим от двете страни на границата и ще се мразим, вместо да я заличим и да си градим заедно живота. Много важно какъв бил Гоце Делчев! Аз не знам как се появи това име. Защо само той, без Даме Груев, например, който го е привлякъл към революционното движение? Нищо не чувам, да речем, и за Гемиджиите - те какви са, не са ли българи, защо никой не се бие за тях и за още много фигури, нацвъкани на централния площад в Скопие? И какво, ако са македонци? Колко българи знаят кои са те? Колко българи изобщо бяха чували за Гоце Делчев преди да започнат тези глупави, безсмислени спорове?

 35. 35 Профил на id.macedonian
  id.macedonian
  Рейтинг: 152 Неутрално

  До коментар [#34] от "evpetra":

  Како Македонец можам да кажам секоја чест за коментарот. Убаво е да се види дека во Блгарија има и нормални разумни луѓе, за разлика од некои овде дежурни форумни коментатори-плукачи врз се што е македонско.
  Поздрави!

 36. 36 Профил на veg361110745
  veg361110745
  Рейтинг: 195 Неутрално

  Цялата тази история наистина става доста уморителна. Една и съща дискусия всеки ден, в която трябва да се повтаря до откат, че решение няма да бъде взето без парламента.

  Да, Ковачевски и Петков вероятно са твърде оптимистично настроени. Да, вероятно избързват, защото искат да им се получат нещата. Но работа се върши и прогрес се постига, дори да е постепенно. Желанието им за добросъседство трябва да се подклажда, не да бъде срещано с недоверие.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK