Унгарци протестираха срещу затягането на правилата за абортите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3889 Неутрално

  В католическия свят абортите бяха табу, но след зачеванията от пришелец, започнаха да ги либерализират!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  [quote]Въпреки че правителството се преструва, че е "за живота", тези мерки не защитават нито един живот: истинската цел на подлото ограничение е унижението на жените и упражняването на контрол върху живота им", заявиха организаторите на демонстрациите.

  ...

  "Вярвам, че всеки човек сам решава дали да има дете или не... и правителството не бива да се меси в това", заяви 22-годишна студентка, която бе сред протестиращите.[/quote]

  Абсолютно правилно. Насила деца НЕ могат да се създават! На съвременните фашисти много им се иска да превърнат хората в добитък за работа и разплод, но НЯМА да стане!

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 3. 3 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Орбан е глупак и рискува твърде много

 4. 4 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Любопитно

  До коментар [#2] от "Боян Таксиров":

  Хайде да не се лъжем, че въпросната мацорана са я заплодили баш като добитък. Много добре е знаела какво прави и е била свободна да го прави - нито са я заключили в манастир, нито някой е дошъл насила да я награби.

  И да, унизително е да ти покажат пред очите реалността и да усетиш, че животът не е само забавление и май си от по-тъпите.

  А жените могат да са много тъпи и да тропат с краче да ги признаят за прави. Чак ме е срам от своя пол.

  Може би с по-стриктни закони и говорене някои девойки ще се позамислят. Фриволно да забременяваш и после да ползваш аборта за контрацепция е бездънно глупаво. А дори не мисля, че аборт е чак такава невероятна трагедия- но ме отвращава да се тривиализира и да е масово. Трябва да е безопасно и рядко случващо се.

 5. 5 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#4] от "lil_alex":

  Всичко това си е твое мнение, за живота, за защитниците на аборта и т.н. и ти нямаш правото да го налагаш на другите. Ти не прави аборт, мисли си за ТВОЯ собствен живот каквото си искаш, срамувай се от когото си искаш, но не очаквай другите да приемат твоите критерии и ценности. Насилствените опити да се накарат хората да живеят според определени виждания и идеология винаги са контрапродуктивни.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 6. 6 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боян Таксиров":

  OK, но когато има активизъм, протести и промяна на законите - това също е налагане на мнение. Тоест караме света към мнението на мацораните, които искат да си изтрият грешките. Което е силно разбираемо, имайки предвид човешката природа. Впрочем мъжете също пригласят, защото е в тяхна полза. Също е разбираемо, че човешката сексуалност не се контролира лесно - нито отвън, нито отвътре.

  Обаче това не значи, че всички посоки са еднакви. Все на някой ще му е гадно. Има по-добри и по-лоши решения.

  А иначе не е зле нахаканите мацорани да ги посгъне малко животът, защото иначе клатят лодката за всички, че и трябва да им ръкопляскаме колко са смели и независими. Ми не, тъпи са, но им позволяваме.

 7. 7 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  Орбан като степендиант на Сорос е добре запознат с чуствителните струни на либерализма и удря точно там. Само малкия потенциал на Унгария го ограничава да обяви строителството на четвъртия райх.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 8. 8 Профил на Dimitar Dimitrov
  Dimitar Dimitrov
  Рейтинг: 1372 Любопитно

  До коментар [#2] от "Боян Таксиров":Хайде да не се лъжем, че въпросната мацорана са я заплодили баш като добитък. Много добре е знаела какво прави и е била свободна да го прави - нито са я заключили в манастир, нито някой е дошъл насила да я награби. И да, унизително е да ти покажат пред очите реалността и да усетиш, че животът не е само забавление и май си от по-тъпите. А жените могат да са много тъпи и да тропат с краче да ги признаят за прави. Чак ме е срам от своя пол. Може би с по-стриктни закони и говорене някои девойки ще се позамислят. Фриволно да забременяваш и после да ползваш аборта за контрацепция е бездънно глупаво. А дори не мисля, че аборт е чак такава невероятна трагедия- но ме отвращава да се тривиализира и да е масово. Трябва да е безопасно и рядко случващо се.
  —цитат от коментар 4 на lil_alex  Добре де,тия гъски не са ли чували за противозачатъчни?Презервативи?Календар?

 9. 9 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#6] от "lil_alex":

  В случая законите се променят от тези, които ограничават абортите, и хората протестират срещу налаганите промени. Изразът "Мнението на мацораните" ми звучи излишно снизходително, аз бих казал, мнението на всички, които не желаят да им бъде ограничавана свободата да избират и планират живота си, в това число както жени, така и мъже. А що се отнася до контролирането на човешката сексуалност - хипитата например, не биха се съгласили с това. Също така искаш "мацораните", демек тези, които са за абортите, да ги "посгъне животът", защото не споделят твоята идеология и виждания.

  Т.е. ти си за общество обуславено от ограничения, контрол, потискане, в което идеята е, че животът е формиран от определена идеология, независимо дали на индивида му харесва или не. И който не споделя твоите виждания, трябва да бъде "посгъван".

  Чист фашизъм. Ще трябва да се борите за налагането на вашите ценности и идеи за живот с тези, които са абсолютно против. А те са много...

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 10. 10 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боян Таксиров":

  Аз съм за общество, в което не те потупват по главичката, ако си тъп, а те насочват да поумнееш и да си по-адекватен.

  Ако обществото стане прекалено меко и приемащо, накрая е по-зле от общество със строги правила. Живее се по-ограничено, навсякъде има микро-правила, обструкции и всичко се случва бавно, защото всички са тъпи и им се позволява да са тъпи.

 11. 11 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3141 Весело

  ""Вярвам, че всеки човек сам решава дали да има дете или не... и правителството не бива да се меси в това", заяви 22-годишна студентка, която бе сред протестиращите."

  Ама то правителството не ви се меси бе. Правителството поставя граници в които едно вече създадено дете може да бъде убито (каквото е абортът по дефиниция), понеже на майката ѝ дошъл друг акъл. Ако девойчето не знае, че се забременява след точно определени действия, а не от въздуха, явно говорим за сериозен провал на унгарската образователна система.
  Очевидно унгарското законодателство предоставя изключения за постоянно даваните като пример причини за под 1% от абортите, така че не виждам драма.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 12. 12 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#10] от "lil_alex":

  Да ти е хрумвало, че според някои изказаното от теб мнение може да е тъпо?

  Ти си мислиш, че "умните" трябва да имат право да бият, пардон "потупват" по главите тези, които не им се подчиняват и биват обявени за тъпи. И че трябва да има строги правила, пак наложени от "умните". Ами това не е много умно, защото няма как повечето хора да се съгласят с теб. Дали потенциалът на тези, които искат да "потупват по главичката" е достатъчен, за да осъществят намеренията си?

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 13. 13 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3141 Весело

  До коментар [#2] от "Боян Таксиров":

  Таксиров, само да ти кажа, че най-големите радетели за свободен и масов аборт са големите корпорации, които много държат жените да са на тръстиката, а не майки вкъщи, че и да излизат по майчинство и да трябва да се плаща за това. Казвам го понеже явно не си наясно кой на какви позиции по темата е. Основната причина за аборт, е че някоя кака е решила, че е по-добре да слугува на някой мениджър-неврастеник в някой зле проветряван офис, щото така са ѝ казали, че се себедоказва по телевизора, а не някоя от изрежданите като изнасилване, инцест или риск за здравето на майката. Та помисли кой има най-голяма полза от това.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 14. 14 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#12] от "Боян Таксиров":

  Не, защото води до по-малко страдание и израстване на личността.

  Странно е наистина, в съвременния свят сексуалното образование почва рано, няма табута, говори се много. Има интернет, информация, има всичко - и пак някои жени успяват да не разберат какво да правят. Това е хабене на потенциал, пилеене на сили и по-добре да наложиш правила, отколкото да позволиш на тоя хаос да си съществува.

  Няма такова нещо като личен избор, всичко се отразява на другите. Ако живеем в общество с аборти, то мъжете потриват доволно ръце и накрая ги измиват лесно - ето, имаш избор.

  А всъщност жените хич не са свободни, живеят в атмосфера, която иска от тях да си отрежат самоуважението и да решават проблема сами, ако може да не занимават обществото. На ви аборти, оправяйте се. Ми това дори не е феминизъм...

 15. 15 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#13] от "Тюфлекчия":

  Странни аргументи изтъкваш, Тюфлекчия. Това, че недолюбвам корпорациите, а те били фаворизирали абортитие, по никакъв начин няма да промени позицията ми. И какво лошо има в това жените да искат да работят и да правят кариера? Е, разбирам, че това не пасва на фашизоидно - патриархалната ви идеология на безумно плодене и строги йерархии, но какво да се прави, не може всички да мислят като вас.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 16. 16 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Весело

  До коментар [#15] от "Боян Таксиров":

  Нищо лошо няма жените да работят и да правят кариера.

  Само че предполагаме, че ако са толкова топ-умни-невероятни гърл босове с огромни данни да променят света...то ще имат акъл да не надуят корема. Ако за това нямат акъл - за каква кариера говорим?

 17. 17 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Весело

  До коментар [#13] от "Тюфлекчия":

  Всъщност най-големите радетелки за аборт са бели, доволни и гледани жени със семейства и деца. Защото знаят, че абортите ще ги правят техните бедни сестри, или такива с по-тъмна кожа. Защото се гнусят от тях, но не може да го кажат в прав текст, затова - на ти права и стига сте се плодили:)

 18. 18 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 923 Неутрално

  едно вече създадено дете може да бъде убито (каквото е абортът по дефиниция)
  —цитат от коментар 11 на Тюфлекчия


  Като ще говорим за дефиниции - убийството предполага личност, а недоразвит ембрион НЕ е личност.

  Следователно, отстраняването му не е "убиване".

  По дефиниция, нали ;)

 19. 19 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#14] от "lil_alex":


  До коментар [#12] от "Боян Таксиров":Не, защото води до по-малко страдание и израстване на личността.
  —цитат от коментар 14 на lil_alex


  Твое мнение. Едно или повече нежелани деца и несвобода са огромно страдание за цял живот. А страданието и несводата водят толкова до израстване на личността, колкото и робството. Т.е. никак, дори напротив.

  Има интернет, информация, има всичко - и пак някои жени успяват да не разберат какво да правят. Това е хабене на потенциал, пилеене на сили и по-добре да наложиш правила, отколкото да позволиш на тоя хаос да си съществува.
  —цитат от коментар 14 на lil_alex


  КАК ще наложиш правила? Със сила? НЕ забравяй, че така може да постигнеш и друг резултат...

  Няма такова нещо като личен избор, всичко се отразява на другите.
  —цитат от коментар 14 на lil_alex


  Отричаш личния избор? Отново да ти напомня, не забравай, че не всеки споделя отвратителния колективизъм, който отрича правата на личността и правото и сама да определя себе си и живота си.

  А всъщност жените хич не са свободни, живеят в атмосфера, която иска от тях да си отрежат самоуважението и да решават проблема сами, ако може да не занимават обществото. На ви аборти, оправяйте се. Ми това дори не е феминизъм...
  —цитат от коментар 14 на lil_alex


  Моля? Да не би някой насила да ги кара да абортират?


  Ако трябва да обобщим - либерално настроените не искат да налагат нищо на никого, докато нелибералните искат да налагат всичко на либералните. Това поражда непримирим конфликт.


  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 20. 20 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#16] от "lil_alex":

  До коментар [#15] от "Боян Таксиров":Нищо лошо няма жените да работят и да правят кариера. Само че предполагаме, че ако са толкова топ-умни-невероятни гърл босове с огромни данни да променят света...то ще имат акъл да не надуят корема. Ако за това нямат акъл - за каква кариера говорим?
  —цитат от коментар 16 на lil_alex


  Едното няма пряка връзка с другото. Пък и кариера правят и тези, които не са чак толкова топ-умни или пък тяхната специалност не е промяна на света. Или викаш, само най гениалните имат право на кариера, другите просто тихо и кротко опъват каиша?

  Отново повечето няма как да се съгласят с теб.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 21. 21 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#20] от "Боян Таксиров":

  Ми иначе нещата стават идиокрация. Разбира се, че е хубаво да има цедки и тестове. И да, има връзка между акъл и това да си планираш живота. Контрацепцията е нещо сравнително лесно - ако за там нямаш акъл, не знам каква точно кариера ще правиш...все едно да не знаеш таблицата за умножение, а да искаш да изстреляш ракета на Луната...

 22. 22 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#21] от "lil_alex":

  Елементаризираш. Човек може да направи кариера в много области, не непременно като топ мениджър. Може да си писател, художник, артист и какво ли още не, не е задължително да се изявяваш единствено в технократската и бизнес сфера и да си непременно на ръководна позиция. Иначе независимо от леснотата на контрацепцията, бели стават... Означава ли това, че заради една нещастна случайност животът ти да трябва да протече в съвсем различна насока, защото правителството така решило?

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 23. 23 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Весело

  "КАК ще наложиш правила? Със сила? НЕ забравяй, че така може да постигнеш и друг резултат..."

  Не, просто позволяваш логичния изход от действията. Ама щяла да прави криминален аборт- ми ОК. Ама гадно е. Ми да, гадно е, да си мислила, гумичката струва стотинки, а можеше да си избереш и друг вид забавления.

 24. 24 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#22] от "Боян Таксиров":

  Не знам, май трябва да има изпити, това си са базови знания на живота, и селските жени са ги налучквали. В 21 век колко трябва да си тъп, за да имаш цялата свобода да планираш размножаването - и пак да не го планираш, ами да чакаш обществото да ти гласува решение на проблема.

 25. 25 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3141 Весело

  До коментар [#17] от "lil_alex":

  Това въобще пък не искам да го коментирам, защото навлизаме в дебри, в които комунистите като Таксиров се чувстват в свои води и веднага ще ни нарекат "расисти". Иначе си напълно права, всички (без Таксиров и Стюпида) знаем какви са били вижданията за хората извън бялата раса на знамето на абортаджиите Маргарет Сангър. Също така всички знаем в кои квартали са клиниките за аборти, спонсорирани от държавата и от НПО-тата. Не са в Бевърли хилс или Мартас Винярд, да помагат на клети девойки от семейства на консерватори-милионери да не си "провалят живота"...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 26. 26 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#23] от "lil_alex":

  Гадно или не - ще се случва. И защо криминален - отива се в съседната страна и се прави аборт. Човек винаги намира начини да си защити свободата и автономията.

  И не властта ще определя кой какъв вид забавления да си избира. Просто не се получава...

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 27. 27 Профил на zakintos
  zakintos
  Рейтинг: 476 Неутрално

  В една не-супер-богата страна това ограничаване на абортите би било пагубно за икономическия ѝ растеж. Пагубно, защото може демографията да премине във възходящ тренд, но хора, израстнали в бедност, в болшинството си не могат да се откъснат от нея и да израстнат, съответно не могат да подобрят социалната си среда. Това би увеличило "ножицата" на приходите между бедни и богати, което обобщено за страната е лошо. Отделно, че е ограничения на лични права и свободи - избора какво да правиш с тялото си.

  От друга страна не ги съжалявам унгарците, хубава архитектура има в Будапеща, заради Австро-унгарската империя навремето, но до там - след като си избраха и търпят червения кхмер Орбан, по аналогия на рушлямците и путин, си заслужават съдбата. Както и хората в България, междувпрочем, след като 12 години си избираха за премиер една тъпа, страхлива, продажна и крадлива мутра.

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2012/12/24/1975054_da_se_publikuva_pod_post_nomer_3nastroenieto_-/
 28. 28 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#24] от "lil_alex":

  Селските жени са пили отровни билки и са си удряли коремите с камъни за да пометнат. За такива "базови знания за живота" ли говориш?

  Обществото не решава проблема на забременялата. Тя си го решава, нейна е отговорността, както вероятно и на партньора и. Ти искаш обществото да и попречи да си реши проблема.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 29. 29 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3141 Весело

  До коментар [#13] от "Тюфлекчия":Странни аргументи изтъкваш, Тюфлекчия. Това, че недолюбвам корпорациите, а те били фаворизирали абортитие, по никакъв начин няма да промени позицията ми. И какво лошо има в това жените да искат да работят и да правят кариера? Е, разбирам, че това не пасва на фашизоидно - патриархалната ви идеология на безумно плодене и строги йерархии, но какво да се прави, не може всички да мислят като вас.
  —цитат от коментар 15 на Боян Таксиров


  Ама защо реши, че мисля, че е лошо жените да правят кариера? Не мисля така. Опитвам се да ти обясня, че правенето на кариера не носи ползи на самите жени като цяло (не говорим за отделни единици), което се вижда от всички изследвания на индекса на щастие и задоволеност за последните 50 години - непрекъснато пада. Въпросът е, че жените са ПРИНУДЕНИ да правят кариера, щото корпорациите свалят заплащането непрекъснато. Ако 50-те, 60-те и до средата на 70-те едно западно семейство с 3-4 деца се е издържало спокойно с една заплата, сега това е невъзможно дори за сам възрастен, ако не е на високоплатена работа. И това е резултат от масовото нахлуване на жени в работната сила, в резултат на което падат възнагражденията. Няма нужда да ти обяснявам законите на търсенето и предлагането. В реазултат ако 60-те една жена е имала избор (и повечето са избирали да стават домакини), сега няма. Щото може да е домакиня само ако се омъжи за милионер, ама те са краен брой. Така че не ми обяснявай как абортът "empower"-вал съвременната жена и я предпазвал от попълзновенията на разни фашисти, щото е точно обратното. Ако си мислиш, че идеалът на жените е да приключат на 45 години, сами, с някаква позиция от типа "шеф на отдел от 10 души", повече популярна като "последна дупка на кавала", без никакви шансове да намерят съпруг и да създадат семейство, но с всякакви хронични депресии, зависимости, фобии и комплекси, то значи не познаваш достатъчно жени. И нямам предвид какво би казала някоя като тая 22-годишната от статията, дето още е на издръжка на техните, а жени.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 30. 30 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Весело

  Аз обаче предлагам да въведем понятие "антиконтрацептори", като "антиваксъри". Как така няма да искаш контрацепция, не вярваш ли в науката? Ама хапчетата били рискови - да, ама са по-малко рискови от аборт. Ама не било приятно - айде сега, да не си като антиваксърите, дето се плашат от игли, а ти се плашиш от една гумичка...

  И ще товариш и здравната система...бе изобщо как сте такива путинисти- плоскоземци, дето не можете да не надуете корема с цялата наука на разположение...

 31. 31 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#29] от "Тюфлекчия":

  Наистина нелепо и забавно съшити аргументи в полза на патриархизма :)) Заплатите били ниски, викаш, щото жените работели. И ако жените престанат да работят, заплатите щели да скочат? Е, да де, ама доходът на домакинство пак ще остане същият(и то ако заплатите скочат двойно), а жените тогава няма да имат никаква свобода и независимост, ще са роби на мъжете си. Пък и мъжете ще трябва да вършат двойна работа тогава - и тази, която жените преди това са вършели. А има и жени, които искат да правят нещо друго, освен да са домакини и да гледат деца. И кой е казал, че работещите жени нямат съпрузи и семейства? Що за глупости? Помисли малко, вместо да пишеш постовете си на един дъх.


  Иначе безработицата може да се контролира много лесно - като се намали работния ден - която теза застъпва небезизвестният учен и философ Бертранд Ръсел, на чиято популярна по света статия "Във възхвала на безделието" съм направил единственият засега превод на български, но това е друга тема. Все пак, за който се интересува:

  https://fatalerror.bg/fed/node/82

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 32. 32 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Любопитно

  Между другото, като говорим за налагане и промяна на живота - от мен в 21 век се искаха доста промени, свръхбдителност и мислене. Например да помня и спазвам измислени местоимения. Да събирам разделно, да не ползвам пластмасови сламки, да ползвам маломощни уреди, да не се къпя...

  И при всичко това ми се дава аргумент, че не било хубаво да се принуждават хората...

  Явно може да се принуждават и се прави, но за "правилните" неща, докато другите ги оставяме...

 33. 33 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#32] от "lil_alex":

  Например да помня и спазвам измислени местоимения. Да събирам разделно, да не ползвам пластмасови сламки, да ползвам маломощни уреди, да не се къпя...И при всичко това ми се дава аргумент, че не било хубаво да се принуждават хората...Явно може да се принуждават и се прави, но за "правилните" неща, докато другите ги оставяме...
  —цитат от коментар 32 на lil_alex


  Ами пробвайте да наложите и "правилните" според вас неща, да видим дали хората ще приемат насилственото създаване на деца по същия начин като неползването на пластмасови сламки...

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 34. 34 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3141 Весело

  До коментар [#31] от "Боян Таксиров":

  Пич, ти май не правиш разлика между това дали заплатите са паднали защото жените масово са се включили в работната сила и дали ще се вдигнат автоматично, ако сега излязат. Опитваш се да ми кажеш, че ако вкараш един милион нови работници, това няма да се отрази на заплатите. Нормално де - ако комунистите разбирахте от икономика, нямаше да сте комунисти.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 35. 35 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#33] от "Боян Таксиров":

  Дори няма нужда да ги налагам - повечето жени по принцип НЕ искат да правят аборти. Тия, при които е "женска съдба", са най-вече в някакъв вид неравностойно положение или нямат други видове обществена подкрепа. В нормално общество, което може да си го позволи, жените не са непряко притиснати да правят този избор.

 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#34] от "Тюфлекчия":

  Виж сега, ако милион нови работници дойдат отнякъде, заплатите ще паднат и безработицата ще се увеличи. Но работните места ще останат същите. Ако жените са се изляли на трудовия пазар, по споменатия от теб начин, то тогава и безработицата би скочила пропорционално на броя на жените, да кажем двойно, ако приемем, че са работели толкова жени, колкото и мъже. Но това не е било така. Няма историческа корелация между безработицата и навлизането на жените на трудовия пазар. Т.е. корпорациите са намалявали(и намаляват) заплатите постепенно не заради това, че жените са навлизали на трудовия пазар, а по причини свързани с монополизма и картелирането.

  Сега, ако жените престанат да работят, ще има много незаети работни места(нивото на безработица е пренебрежимо ниско, за да ги запълни, пък някъде се иска опит и квалификация). Тези места ще трябва да се запълнят от непретенциозни мигранти. И заплатите няма да се вдигнат, нали ти е ясно? Другият вариант е мъжете да работят двойно повече и да вършат и работата и на жените. Дори и това да беше възможно, заплащането не би скочило пропорционално на увеличения обем работа.

  Та ако забраним на жените да работят и да правят кариери, ще има хаос, обедняване, мигрантски прилив, повече гърч и работа и т.н. Нелепо е.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 37. 37 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#35] от "lil_alex":

  Е, щом повечето жени НЕ искат да правят аборти, оставете тези, които искат, на мира. Ако не ги оставите, лошо няма, просто и те няма да ви оставят на мира. Насила хубост НЕ става.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 38. 38 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2364 Любопитно

  ""Вярвам, че всеки човек сам решава дали да има дете или не... и правителството не бива да се меси в това", заяви 22-годишна студентка, която бе сред протестиращите."Ама то правителството не ви се меси бе. Правителството поставя граници в които едно вече създадено дете може да бъде убито (каквото е абортът по дефиниция), понеже на майката ѝ дошъл друг акъл. Ако девойчето не знае, че се забременява след точно определени действия, а не от въздуха, явно говорим за сериозен провал на унгарската образователна система.Очевидно унгарското законодателство предоставя изключения за постоянно даваните като пример причини за под 1% от абортите, така че не виждам драма.
  —цитат от коментар 11 на Тюфлекчия


  Ами провал на образователната система си е.
  Като не са ги образовали либерално, че трябва да правят секс "в една друга дупка", забременяват завалийките.

  А тия с хомо дъгата, интересно от кой ще забременяват. То за тая работа ... си требе.

 39. 39 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2364 Любопитно

  [quote#29:"Тюфлекчия"][/quote]

  ++++++++

  Кевин Самюълс в ютуб за повече информация.
  За съжаление мистериозно си замина млад и зелен тази година. Дали от вакса, дали от "фенки".

 40. 40 Профил на lenuza
  lenuza
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#4] от "lil_alex":

  Погледнете действителността в очите, за нежелана бременност са нужни двама! Хормоналните бомби, наречени противозачатъчни имат сериозни и понякога тежки странични ефекти, и не съветвам никой да ги приема, освен ако няма много основателна причина. Тези които не искат да ползват презерватив са мъжете, не било толкова приятно, а после ако девойката забременее бягат и тя остава сама! Много удобно за вашата теза, обиждате едно младо момиче, наричайки го мацуранка, което дори не познавате, нито знаете какъв полов живот води. Не ви познавам и не знам какъв опит и трамви имате от живота, но не познавам и една жена, която фриволно и просто ей така е решила да прави аборт, това решение се взима трудно и има последствия, но понякога животът е такъв и абортът е по-доброто решение за всички. И нека всеки да решава дали ще прави аборт или не, но всеки трябва да има свободен избор да го решава и когато някой реши, че ще решава вместо теб, всички независимо дали ние самите бихме правили или не аборт, трябва да излезем и да защитим свободния избор!

 41. 41 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2364 Любопитно

  До коментар [#4] от "lil_alex":Погледнете действителността в очите, за нежелана бременност са нужни двама! Хормоналните бомби, наречени противозачатъчни имат сериозни и понякога тежки странични ефекти, и не съветвам никой да ги приема, освен ако няма много основателна причина. Тези които не искат да ползват презерватив са мъжете, не било толкова приятно, а после ако девойката забременее бягат и тя остава сама! Много удобно за вашата теза, обиждате едно младо момиче, наричайки го мацуранка, което дори не познавате, нито знаете какъв полов живот води. Не ви познавам и не знам какъв опит и трамви имате от живота, но не познавам и една жена, която фриволно и просто ей така е решила да прави аборт, това решение се взима трудно и има последствия, но понякога животът е такъв и абортът е по-доброто решение за всички. И нека всеки да решава дали ще прави аборт или не, но всеки трябва да има свободен избор да го решава и когато някой реши, че ще решава вместо теб, всички независимо дали ние самите бихме правили или не аборт, трябва да излезем и да защитим свободния избор!
  —цитат от коментар 40 на lenuza


  Крайно време е жените да поемат отговорност и започнат да ПОДБИРАТ тези, които "не искат да ползват презерватив" и "бягат".

  Цялата "тиндър" мода, където вече дори срещи няма, а се подбира с кликчета някой за "бърза еВан" посреднощ, обслужващ още 10, също като поръчка от "фаст фууд" е време да си ходи.
  Като искаш някой да си слага оная работа в оная работа ПОДБИРАШ!
  Търсиш човек със сериозни намерения, който ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ още от 20+.
  А не, (беразборна) еВан до 40+, с някакви "непригодни" за семейство (к-вари), а след 40+ абонат/ка на фертилните клинки с една шепа замразени яйца.
  Голяма нАука, голям прогрес! Така било модно.

 42. 42 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  И унгарците казали: Това са нашите тела!

  В Лондон пък кметът Садик Хан казал, че няма място за паметник на кралица Елизабет Втора на Трафалгар Скуер. Мястото било заето от антиколониална инсталация, а след това щяло да има транссексуална такава.

  Интересно как секнаха отведнъж новините от Великобритания, точно когато нашата КриСталина поведе борбата срещу новото правителство Вместо това ни пишат за рапъра Какмубешеимето, който отишъл в рая на гангстърите. И спрели коментарите, та не можах да утеша ридаещите, че Партията скоро ще им намери нов.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 43. 43 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  "My body - my choice"

  Къде бяхте когато ваксинираха доброзорно хората, лицемери такива?
  Иначе е ясно кой пак стои зад тези протести, вижда се по дъгоцветната торбичка на едната протестираща на преден план

 44. 44 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Насила деца НЕ могат да се създават! На съвременните фашисти много им се иска да превърнат хората в добитък за работа и разплод, но НЯМА да стане!
  —цитат от коментар 2 на Боян Таксиров


  МАлко си объркал темата, не говорим за създаването на деца, а за тяхното убиване.

 45. 45 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Т.е. ти си за общество обуславено от ограничения, контрол, потискане, в което идеята е, че животът е формиран от определена идеология, независимо дали на индивида му харесва или не. И който не споделя твоите виждания, трябва да бъде "посгъван".Чист фашизъм. Ще трябва да се борите за налагането на вашите ценности и идеи за живот с тези, които са абсолютно против. А те са много...
  —цитат от коментар 9 на Боян Таксиров


  Не че нещо, но ако ти извадим думите от контекста, те могат да бъдат изречени от всеки един престъпник. Представи си утре парад на престъпниците, които искат да правят каквото си искат, и скандират, че законите са измислени за контрол на населението и ограничаването на свободата им. С какви доводи ще им откажеш?

  П.С. за да дам реалистичен пример, смятам, че много скоро това най-вероятно ще се случи с педофилите. Има политически партии, които се борят за намаляване на възрастта за съгласие на сексуален акт

 46. 46 Профил на lenuza
  lenuza
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#32] от "lil_alex":

  Наиситина ли сравнявате отражението върху живота, което би имало едно дете с това, което сте почувствали, когато са ви казали да не ползвате пластмасова сламка? Наиситина ли ви е толкова противно да не ползвате пластмаса за еднократна употреба, толкова ли не харесвате планетата си, че искате да е зарита в пластмаса, защото сламки има от други материали, пак може да ползвате, а на много места съм сигурна, че има и пластмасови сламки! Има и пластмасови за многкратна употреба, т.е имате много широк избор на сламки - имате свобода. За некъпането, кой ви кара да не се къпете и само да добавя, допреди 30 години българина се къпеше веднъж в седмица, сега се заговори за икономии и си е направо комично как къпането изведнъж се оказа, основна ценност и традиция за българина:) . Личната ви хигиена си е ваша лична отговорност, ако сте живели в София 90те ще помните режим на водата, но не това не беше извинение, да не се мие човек, а сама написахте някъде по-горе "това си са базови знания на живота, и селските жени са ги налучквали", щом те са могли и вие ще можете и ще измислите как да поддържате хигиена. Относно местоименията, кои местоимения и къде работите и живеете, че ви се налага да ги ползвате?! На мен нито веднъж не ми се е наложило досега да ползвам измислени/ нови местоимения, но като не ви харесва махнете се от ситуацията и не го правете щом ви натоварва, нещо което ще е невъзможно, ако са ви накарали да запазите нежелан плод и да отгледате дете.

 47. 47 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Като ще говорим за дефиниции - убийството предполага личност, а недоразвит ембрион НЕ е личност.

  Следователно, отстраняването му не е "убиване".

  По дефиниция, нали ;)
  —цитат от коментар 18 на Vorknkx


  Сиреч ако сритам една бременна жена в корема и пометне най-много да ме осъдят за лека телесна повреда? Я помисли пак

 48. 48 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#40] от "lenuza":

  Всяко младо момиче има 2 опции: или наистина активен фън полов живот, или наивно и неопитно. Ако е второто, има акъл да се замисли дали има смисъл изобщо, ако дори не е кеф, а само риск. Ако е първото - виж точката за контрацепцията.

  И не, хапчето не е "бомба", има различни видове. Да, има риск, но и бременността е риск. Също така жената не иска да си развали хормона, ама бебето...то плаща за това с живота си...

 49. 49 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Може да си писател, художник, артист и какво ли още не, не е задължително да се изявяваш единствено в технократската и бизнес сфера и да си непременно на ръководна позиция.
  —цитат от коментар 22 на Боян Таксиров


  Ужасно си прав. Само дето никоя феминистка няма да се подпише под подобно твърдение, защото всичките говорят как по високите върхове на компаниите, директорските бордове, политика и т.н. имало много малко жени. Т.е. целия плач е за власт, не съм чул никоя жена да писка, че мъжете доминират професии като подземни миньори и зидаро-мазачи. Ама виж топ компаниите от някой водещ борсов индекс или министерски постове, голямо драпане е за там.

 50. 50 Профил на lenuza
  lenuza
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#41] от "Тангра":

  Да нека, но нека и мъжете да поемат отговорност! За нежелана бременоост са нужни двама, и погледнете статистиката мъжете са тези, които по-често натискат за аборт! Противницте на аборта трябва да натискате за контрол върху мъжете, а не върху жените! А защо не секс само след брак! А брак само след подписано уверение от мъжа и жената, че искат деца и няма да се прави аборти в техния брак! И хоп няма да има и 1 аборт! А дотогава контрол върху мъжете, защото те осеменяват и те са причина за нежеланите деца!

 51. 51 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3169 Неутрално

  Под всяка стятия за абортите се изказват изключително само мъже да ни убеждават колко лошо е да има аборти. Никой не е казал, че е хубаво, но аборти винаги е имало и ще има. За намаляване на абортите трябва полова просвета в училище за безопасен секс и предпазване от нежелана бременност. Също и отговорност на родителите е да говорят с децата си по тези въпроси.
  Забраните нищо не решават, начини за прекъсване на бременност винаги ще се намерят, още повече на днешно време, когато си поръчват хапчета по интернет. затова по-добре разрешени аборти, отколкото криминални.
  А, да! Също и да се оплюят "феминистките", разбирай жени, които искат да правят кариера, а не да си стоят вкъщи и да готвят манджи. Защото стоенето вкъщи и домакинската работа им се отразявало добре!? Особено интелектуално, бих добавила.
  Щом някои намират домакинската работа за привлекателна, защо в много от случаите мъжете не желаят да я вършат, защото било "женска" работа, разбирай неприятна и затова трябва да се върши само от втора категория хора?
  Защо мъжете смятат, че те знаят кое е най-доброто за една жена? Жените не са правени по калъп, на някои може да им харесва да са домакини, на други обаче не.
  И забележете: повечето от тези, на които има харесва да си стоят вкъщи имат добре печелещи мъже, което им позволява да си имат прислужници и детегледачки и да могат да ходят на фитнес, козметик, маникюрист и фризьор, т.е. те не са типични домакини, които вършат всичко вкъщи сами. 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7588 Неутрално

  Избират Орбан, после протестират, също, като в България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK