Българин купи луксозен парижки имот на скандален американски милионер

Апартаментът се намира в тази сграда на булевард "Фош" 22 във френската столица.

© Google.bg/Maps

Апартаментът се намира в тази сграда на булевард "Фош" 22 във френската столица.Българският бизнесмен Георги Тучев е купил през лятото имот в една от най-луксозните части на Париж, който е принадлежал на скандалния американски мултимилионер Джефри Епстийн, съобщи "Блумбърг". Сделката е за малко над 10 млн. евро и обхваща два съединени апартамента на бул. "Фош" с обща площ 685 кв.м, студио и малък апартамент на последния етаж на сградата, намираща се на по-малко от километър от Триумфалната арка.


Името на Епстийн привлече вниманието в САЩ и Европа с това, че е изградил и години наред е развивал мрежа за примамване и трафик на момичета, изнасилване на десетки от тях и предоставянето им за проституция на прочути и влиятелни негови познати. Сред тях бе и принц Андрю, брат на крал Чарлз Трети, който приключи подозренията срещу него с извънсъдебно споразумение за милиони долари и бе изваден от майка си Елизабет Втора от списъка с членове на семейството, изпълняващи ангажименти на Короната.


Епстийн бе осъден на кратък срок затвор за един от случаите с 14-годишно момиче, след което отново бе задържан в САЩ след пристигане от Париж при разкритията за мрежата му, но беше намерен обесен в килията си.


Приятелка на мултимилионер е виновна за трафик на момичета
Приятелка на мултимилионер е виновна за трафик на момичетаЧаст от средствата за парижкия апартамент ще отидат за специални фонд, с който управляващите имуществото на Епстийн обезщетяват неговите жертви.


Имотът на втория етаж е с 5-метрови тавани, декориран е от известния фотограф и дизайнер Алберто Пинто и има пищни приемни, сауна, фитнес и зала за масажи, добавени от Епстийн преди около 20 години.


От "Блумбърг" не са успели да се свържат с Георги Тучев и дъщеря му и ги представят с фирмата им "Готмар" в град Съединение и нейно интервю, в което тя казва, че през 2020 г. продажбите им са били за над 120 милиона евро.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK