Огромен аквариум рухна и разруши хотел в Берлин

Огромен аквариум рухна и разруши хотел в Берлин

© ReutersОгромен аквариум, издигащ се на 16 метра в берлински хотел, се пръсна на парчета рано тази сутрин и стотици тоновете вода разрушиха фоайето, изкъртиха врати и витрини на входа и заляха три подземни етажа. Но място са стотина пожарникари и по първоначални съобщения двама души са пострадали от счупени стъкла.


Сградата е практически негодна за настаняване на хора и около 350 гости трябва да бъдат евакуирани.


Dom Aquarée се намира в хотел "Радисън" (Radisson Collection Hotel), пред който гледката от улица "Карл Либкнехт" е като след бомбена експлозия на приземния етаж.
Пожарните коли и аварийните екипи са били изпратени за ситуация с "масови наранявания".


Вътре от години се намира съоръжението, което е представяно като "най-големия цилиндричен аквариум в света" с около 1500 риби и други обитатели.


Полицията съобщава, че малко след 5:20 тази сутрин се е чуло нещо като експлозия, но водещата версия не е за покушение, а за износване на материалите. Аквариумът не е преминавал през основна профилактика и ремонт през последните години.Диаметърът на съоръжението е 11.5 метра и вътре в него преминава асансьор, което прави мястото популярна атракция за туристите на германската столица.


Аквариумът е пълен с около 1 милион литра солена вода, което са хиляда куб.м с тегло около хиляда тона.


Огромен аквариум рухна и разруши хотел в Берлин

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK