Жертвите може да достигнат 20 хиляди

Жертвите може да достигнат 20 хиляди


Броят на жертвите може да нарасне до над 20 хиляди души, каза за агенция "Франс прес" Катрин Смолууд, старши служител по спешни случаи на Световната здравна организация за Европа.


"Продължава да съществува потенциал за още срутвания на сгради, така че често виждаме от порядъка на осемкратно увеличение на първоначалните данни", каза тя. Коментарът ѝ бе направен, когато жертвите бяха около 2600, т.е. два пъти по-малко от съобщенията от тази сутрин. "Винаги виждаме едно и също нещо при земетресенията за съжаление, а то е, че първоначалните съобщения за броя на загиналите или ранените хора ще се увеличат значително през следващите седем дни."


През 1999 г., когато земетресение с подобен магнитуд удари гъсто населения източен район на Мраморно море близо до Истанбул, то уби повече от 17 хиляди души.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK