Твърде леки присъди – германски медии за трафикантите в България

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (30)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Longanlon
  Longanlon
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  В последните години присъдите за всичко са леки. Има рецидивисти, почти невярващи на тримесечните си присъди.

  Някаква тиха кампания беше това от 2016 г. някъде, да се намали броят на затворниците у нас наполовина и го постигнаха. Разбира се, сега тая половина е навън сред населението и си върши нови престъпления...

  http://kaka-cuuka.com
 2. 2 Профил на Московит
  Московит
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Меки присъди? А в Германия, Италия, Франция, ВБ... там какви са присъдите? Разстрел, обесване или доживотна без обжалване? А стига толкова лицемерие! Светът е поставен на скарата на Трета световна война, а някои си мечтаят България да бъде превърната в етапен/филтрационен/ лагер за мигранти! Ето, такива мераци и подобни на тях са камъчето, което може да обърне колата и да извади България от релсите на ЕС и НАТО! Такава ли е идеята на някои стратези по ЕС- и НАТО-строителство? Няма проблем! И Копейкиновци, и Мунчовци, и още една камара знайни и незнайни радетели за напредъка на България към зоната на изгряващато Слънце потриват ръце и чакат своя час!
  Да ни е честито!

  Per aspera ad astra!
 3. 3 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 508 Неутрално

  По 6000/7000 евро на човек
  Пресмятаме колко пари са платени при 52 души - само в този камион .......

  С условните присъди, които получават дали ще се спре трафикантството
  Отделно знаем кой получава парите и защо имаме частна граница и към момента на Капитан Андреево

  Не си губя времето да отговарям на тролове . “Pacta sunt servanda”
 4. 4 Профил на brazza
  brazza
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Пак липса на интерес.
  Къде се губи храброто форумно братство?

 5. 5 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  В държавата на мафии ята, всяка ОПГ получава леки присъди, защото знае НС кого да кихне, а няма никакъв механизъм за превенция на корупция в прокуратура и съд

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 6. 6 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Леки са присъдите в България за трафик на мигранти. Факт! В Гърция за няколко емигранта ги очакват едно 20 години. Нали бяха хванали един българин, който твърдеше, че качил двама или трима на стоп, но не знаел, че са мигранти и го бяха хванали. Не зная дали го осъдиха или не, но ставаше дума за затвор до 20 години. Пред гръцките власти такива оправдания не минават.
  След като има и толкова починали, вероятно присъдата е доживот.
  На мене ми направи впечатление, че осъдени за жестоки убийства в България получиха по 20 години, а не доживот без право на замяна. Няколко души, убили жените си и онзи изрод Викторио, убил жена си и детето си.

 7. 7 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Хубавото е че тези неща вече се забелязват и от САЩ и от ЕС и следващото намагнитване и ЕС реакции предстоят. Няма да могат да я карат така още дълго

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 8. 8 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3395 Любопитно

  А Меркел?

  Еретик
 9. 9 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  От ЕС не искат да дават пари за ограда и техника, защото не било хуманно, решиха бежанците да се връщат в държавата, в която първоначално са се регистрирали, не ни искат в Шенген и отгоре на това имат наглостта да се оплакват от нашата съдебна система?

 10. 10 Профил на Московит
  Московит
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#6] от "pamela":

  Съгласен съм, че присъдите трябва да са тежки. Това, донякъде, има (лек)възпиращ ефект, но до там! Нима смъртното наказание спира убийците? Проблемът на нашето право-/криво-/съдие не е в тежестта на наказанията, а в липсата на неотвратимост или неизбежност при прилагането им! И тук вината е точно при съдиите, а не при обвиняващия или защитника, тъй като и двете страни са длъжни да използват, особено защитата, всякакви средства за постигането на благоприятна или поне приемлива донякъде присъда. Ако престъпилият или кандидат-престъпника твърдо знае, че шест месеца затвор са му "в кърпа вързани", съвсем, ама съвсем ефективно и неизбежно, доста би се замислил!

  Per aspera ad astra!
 11. 11 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Кои присъди- на добралите се до Германия мигранти, дето се врязват в тълпите по коледните пазари?

  Вярно е, твърде леки са!

 12. 12 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Присъдите са леки, защото за 7 години престой във ВКС Лозан Панов промотира съдии, които защитават джендърските и лесбийски ценности вместо закона да се прилага в необходимата строгост. Лозан Пановци са проклятието за съдебната система и те ще се провалят както се провали и недоучили право и без всякакви делови качества Лозан Панов!

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6787 Неутрално

  Нищо не може да стане, ако не са замесени полицаи. От там да тръгнат.

 14. 14 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Поредната доза фалшиви неокомунистически ревове.
  За да стигнем до присъдите трябва да видим кое е престъплението и кой какво е извършил. Престъплението е незаконно преминаване на границата. Извършено от въпросните емигранти. Свободни и сравнително заможни хора. Обявените за трафиканти нито са ги отвлекли, нито заплашвали нито нищо. Извършват транспортна услуга. Която юридически погледнато е помагачество. Може ли наказанието за помагащия да е по-голямо от това на извършителя? Явно не. Трябва да е по-малко. Какво е наказанието за престъпниците нарушаващи границата? никакво.
  Ама проблема не бил там. В помагачите бил.
  Комунистическа псевдологика.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 15. 15 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1742 Весело

  ,,Телевизия NTV на сайта си информира за задържането на предполагаемия шеф на трафикантите на хора в България и коментира в тази връзка, че досега страната е била известна с твърде либералното си отношение спрямо криминалните банди на трафиканти.”

  Ами ,,не са намерили” достатъчно данни за извършено престъпление…

 16. 16 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Има една присъда която ще има светкавичен ефект. Да се сключи споразумение с талибаните - получилите ефективна присъда за трафик на хора да се изпращат ( може и със самолет) в Афганистан да си излежат там присъдите. Може да ги осъждаме дори само на един месец. Ще им плащаме и разходите по местните стандарти за издръжка на затворник. Даже с някаква надбавка. Смятайте че само след първата пратка към азиатската деситинация и в България няма да остане ните един прафикант.

 17. 17 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Щом сме външна сухоземна граница на ЕС трябва да сложим ограда като между САщ и Мексико и/или като между Турция и Гърция. Толкова е лесно решението.

 18. 18 Профил на alx061154739
  alx061154739
  Рейтинг: 132 Неутрално

  По 6000/7000 евро на човекПресмятаме колко пари са платени при 52 души - само в този камион .......С условните присъди, които получават дали ще се спре трафикантствотоОтделно знаем кой получава парите и защо имаме частна граница и към момента на Капитан Андреево
  —цитат от коментар 3 на nessarox


  6000-7000 е за цялото прехвърляне до Германия/Франция. Виждаш, 100евро на човек на шофьора и 1000 евро на българския тартор. В следващата държава подобни цени. Доста държави има за преминаване.

 19. 19 Профил на alx061154739
  alx061154739
  Рейтинг: 132 Неутрално

  Щом сме външна сухоземна граница на ЕС трябва да сложим ограда като между САщ и Мексико и/или като между Турция и Гърция. Толкова е лесно решението.
  —цитат от коментар 17 на log_on


  Трябва да се изсече еднокилометрова полоса около границата и след това ограда. И като украинците да си купим един сателит за няколко десетки милиона долара и да следим границата. Вижда и през облаци. Начини има, но много хора ще спрат да получават пари. А принципът е, че пътуващите така или иначе не искат да останат у нас, а отиват да цоцат чужд социал. Тук Германия и Франция трябва да се намесят и да пожелаят да изградят оградно съоръжение с техни фирми и работници и да се оперира от западни центрове, за да се избегне корупцията в България.

 20. 20 Профил на Христо Атанасов
  Христо Атанасов
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Какви са присъдите натрафикантите и емигрантите влезли в Германия незаконно? Или за Германия важи "Ще се справим" на Меркел,а зо България присъдите ка ниски. Иначе няма за какво са се оплакват немците, щом ни ти искат в шенгенското пространство са си го охраняват ти и да си слагат каквито искат присъди. Който има проблем с миграции да ки го решава, а са те ни дава указания. Стигат ми указанията на американските ни господари и синусите на партията Америка за България наричана се Пълен Провал и Доноснициза България.

 21. 21 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  [quote#19:"alx061154739"][/quote]

  Абсолютно точно.
  Но ако Германия се прави на перде на принципа хем боли ,хем сърби , това тук каквото е ще си продължи ,даже ще се умножи. И наште да си умият ръцете.

 22. 22 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 504 Неутрално

  А дано на нашите галфони в съда им светне малко. Трябваше още преди време да започнат да вкарват за поне 5 години в затвора трафикантите, това е престъпление съизмеримо с престъпление против националната сигурност.
  Като вкарат 10-на за по 5-10 години, може и да се замислят останалите.

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 23. 23 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 499 Неутрално

  И затова сме на този хал...

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 24. 24 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2297 Разстроено

  До коментар [#2] от "Нормален":

  "някои си мечтаят България да бъде превърната в етапен/филтрационен/ лагер за мигранти! Ето, такива мераци и подобни на тях са камъчето, което може да обърне колата и да извади България от релсите на ЕС и НАТО!"

  "Всички са маскари", казвате?

  Не, това което вече изтиква България от Европа (да си спомним за Шенген и Евро зоната) е корупцията и предателството на интересите на България от нашите си вътрешни "някои"...

  Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
 25. 25 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2297 Разстроено

  До коментар [#22] от "libretto":

  "Трябваше още преди време да започнат да вкарват за поне 5 години в затвора трафикантите"

  Пет години? Вие се шегувате!

  Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
 26. 26 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Нашит порции мигранти са трохички пред волния потока нелегалните мигранти в САЩ. Там въобще няма нужда от каналджии. САЩ се бъркат по навик в нашата съдебна система.

 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4583 Неутрално

  Тези леки присъди/ заедно с мега-корупцията у нас/ допълнително дават тласък на каналджийството у нас!

 28. 28 Профил на mkebg
  mkebg
  Рейтинг: 500 Неутрално

  дойче вебле не е германска медия, а седство за натиск и манипулация...каквата е и Дневник...

 29. 29 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 649 Любопитно

  А кога ''Твърде леки присъди за незаконните мигранти''?

 30. 30 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Заплащанията на тези неимоверно високи суми от афганистанци и подобни представители на много бедни народи е, обикновено, за пътя до една от желаните от тях страни. България не е в Шенген, следователно тези незаконни мигранти трябва да минат съответната граница на страна-член на Шенген. Хайде поне веднъж и страните-членки, като Австрия например, да поемат солидарна отговорност и да се поогледат в собствения си двор. "каналджиите" са международна мрежа, мигрантите получават указания по мобилните си телефони за "безопасния път".

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK