Николай Малинов, Лавров и Стивън Сегал основават Интернационал на русофилите

Николай Малинов, Лавров и Стивън Сегал основават Интернационал на русофилите

© Надежда ЧипеваМеждународно движение на русофилите (МДР) ще бъде учредено на 14 март в Москва, като инициативата от дълги години е на Николай Малинов, ръководител на българското Национално движение "Русофили".


Идеята е подкрепена от външното министерство на Русия и министър Сергей Лавров ще присъства на събитието "с участие на представители от над 40 държави". Там ще бъде известният в миналото екшън актьор Стивън Сегал, който от години живее в Русия и е специален представител на външното ѝ министерство за хуманитарни връзки със САЩ и Япония. На учредяването ще е е Константин Малофеев, председател на общественото сдружение "Царьград", наричан още "православен олигарх", активен на Балканите, обвиняван, че е замесен в опит за преврат в Черна гора и санкциониран от Запада.


Малинов беше обвинен в България в шпионаж в полза на Русия в началото на септември 2019 г. и санкциониран от преди месец от САЩ заради подкупване на съдия, позволил му да пътува зад граница и да получи руски орден лично от президента Владимир Путин. Въпросният съдия е Андон Миталов, когото САЩ също санкционираха за участие в корупционни дейности. Национално движение "Русофили" и Русофили за възраждане на Отечеството също са санкционирани от САЩ през февруари за това, че са контролирани пряко или непряко от Малинов.
Сега Малинов твърди, че на срещата си с Путин на 4 ноември 2019 г. споделил с президента идеята си за Международно движение на русофилите и той я подкрепил.


Емблема, която се разпространява и в български издания, като знак на бъдещото движение. Над думата Мир е застанала балерина, а над нея е съветският "Спутник". Спиралата зад нея наподобява стилизирано Z.

Емблема, която се разпространява и в български издания, като знак на бъдещото движение. Над думата Мир е застанала балерина, а над нея е съветският "Спутник". Спиралата зад нея наподобява стилизирано Z.


На 15 февруари той заяви, че отива в Москва за среща с Лавров, за да говори "с приятели" и да обсъдят какви действия да бъдат предприети. Не е известно дали той се е връщал в България след това, тъй като на 27 февруари участва в студиото в предаване по държавната телевизия "Первый канал", а в канала си в "Телеграм" публикува на 6 март снимка как се е прегърнал с Малофеев.


Именно едно от изданията на Малофеев дава повече подробности за учредяването на интернационал на русофилите. Целта била да бъдат сплотени "истинските патриоти" от различни страни, представляващи различни вероизповедания и политически възгледи, обединени от любовта си към Русия и нейната култура и стремящи се към многополюсен свят на основата на традициите на народите.


Малинов каза по руската телевизия, че организацията щяла да структурира дейността особено за събиране чрез Европейска гражданска инициатива в поне 7 държави от Европейския съюз на един милион подписа за сваляне на санкциите на ЕС срещу Русия и за провеждане на събития, свързани с историята и антифашистката борба.

"Днес, в контекста на антируския санкционен натиск и русофобската пропагандна кампания на Запада, опитите за "отмяна" на Русия и руската култура, в света нараства броят на онези, които не крият симпатиите си към страната ни. За много от тях Русия се превръща в истински "спасителен ковчег", център на международно движение за справедлив световен ред, основан на многополярност и уважение към традиционните ценности на страните и народите. Свят, в който децата имат баща и майка, а не "родители № 1 и № 2", където бракът е съюз на мъж и жена, а вярата в Бог и етнокултурната идентичност не са неща, което трябва да да бъдат срамно скрити", отбелязват организаторите в проекта за манифест.

Кадри как българи тъпчат европейското знаме на протест на "Русофили" бяха показани по руската телевизия. Николай Малинов (горе вдясно) говори в същото време в предването.

Кадри как българи тъпчат европейското знаме на протест на "Русофили" бяха показани по руската телевизия. Николай Малинов (горе вдясно) говори в същото време в предването.


Порталът "Русский мир" твърди, че при обсъждането на идеята с Лавров във външното министерство в Москва първият дипломат на Русия я подкрепил и пожелал на инициаторите твърд дух и мъжество за реализирането ѝ.

Мария Захарова, говорителка на министерството, потвърди на 9 март, че Лавров ще участва на учредителния конгрес на Международното движение на русофилите. По думите ѝ, цитирани от ТАСС, ще присъстват руски държавни, политически и обществени дейци, представители на науката, културата и чуждестранни делегати от няколко десетки страни. "Идеята им (на чуждестранните делегати - бел. ТАСС), вдъхновила подобно постижение, е уважението, съхраняването и разпространението на руската култура, традиции, духовност", подчерта тя. "Международното движение на русофилите е призовано да обедини приятелите на страната ни."


Особено възторжено пише за Малинов в "Царьград", където той е наречен "най-руският от българите". В неотдавнашна публикация се посочва, че той е инициаторът за международното движение и "двигател на сегашния форум".


Николай Малинов, Лавров и Стивън Сегал основават Интернационал на русофилите


Пред изданието Малинов твърди, че идеята съществувала в неговото движение от 2003 г., но се обсъжда с политици и общественици в Русия от 2018 г насам. Публично Малинов представил подробности на Ливадските форуми в Русия през 2018 и 2019 г.


На 27 февруари Малинов участва в предаването "Голямата игра" по държавния руски "Первый канал", в което каза, че обявяващите Русия за агресор са "варвари, русофоби и съвременни фашисти". Той потвърди там, че шествието "За неутрална България" всъщност е било за подкрепа на Русия, но властите в София не му разрешили такова, макар че от лозунгите станало ясно каква е целта на мероприятието.


Докато Малинов говореше на огромни екрани се излъчваха кадри от България как негови съмишленици тъпчат знамето на Европейския съюз и позират с тениски "Путин е нашият президент".


Николай Малинов, Лавров и Стивън Сегал основават Интернационал на русофилите


В началото на участието му камерата показа голяма карта на "Деколонизирането на Европа", на която всичко на изток от границите на ЕС е просто Русия (погълнала Украйна, балтийските републики, и Молдова). Европа се е разпаднала на множество държавици, като на мястото на България пише "Земята на Святослав Игоревич", в Румъния се намира "Циганска империя", а всички бивши югорепублики плюс Албания и Косово са в "Кралство Сърбия".


Николай Малинов, Лавров и Стивън Сегал основават Интернационал на русофилите


Картата всъщност е опит от 2022 г. за отговор на подобни аматьорски карти с това на какви държавици уж ще се разпадне в бъдеще Руската федерация. Тя стана известна от Телеграм канала "Обикновен царизъм" с коментира "Европа е тюрма (затвор - бел.ред.) за народите. Хилядолетия наред европейските империалисти са потискали независимите идентичности,окато говори. симулирали са ги, държали са ги несвободни. Настана моментът на това да се каже решително "Не!".


Николай Младенов не коментира показаното в телевизионното предаване.


Картата за "деколонизиране на Европа", която бе показана в предаването.

Картата за "деколонизиране на Европа", която бе показана в предаването.


Любопитен момент е, че Святослав е княз на Киевска Рус и всъщност е викинг. Родителите му са Ингвар (по-късно наричан Игор I) и Хелга (Олга), която управлява от името на Святослав близо четвърт век, докато той порасне. Синът ѝ напада България през 968-967 г., стига до столицата Велики Преслав, където от удар умира цар Петър, най-дълго управлявалият български владетел в историята. Войните на Святослав срещу българската държава, а след това и срещу Византия завършват с неговото поражение, Тракия, Източна Мизия и българските земи отвъд Дунав минават под владение на империята, а отслабена България продължава да съществува още около 40 години в т.нар. Западни български земи, след което окончателно изчезва до 1185 г.


Синът му Владимир I (Валдемар) покръства Киевска Рус през 988 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK