Сами или с другите: какво мислят младите за връзките с други държави

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Младите хора са по-отворени към света, но населението в България е преобладаващо на средна и над средната възраст и в главите на много от тези хора все още има сърпове, чукове и петолъчки.

 2. 2 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Разбрах! Тая статия има за цел да изкара всички млади хора неадекватни лентяи, които не правят нищо друго, освен да се занимават и мислят глупости. Вината за това имат политиците, които вместо да научат младите на полезни за живота умения, ги зомбират с малоумни послания. За това е и толкова висок процента на функционално неграмотни, депресирани, вманиачени в социалните мрежи.

 3. 3 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4327 Любопитно

  "Обединено кралство
  Гордост: Демокрация; икономическа сила; световно лидерство и влияние; монархия; мултикултурализъм; социални услуги.

  Срам: Колониализъм; вътрешно социални разделения; монархия; скорошни промени в политическото ръководство; роля в конфликтите в Близкия Изток."

  Интересното тук е как монархията е хем повод за гордост, хем повод за срам сред младите британци. Аз ако бях британец щях да изпитвам по-скоро срам, че моята държава все още е монархическа държава. Това е архаическа и ненужна политическа система, която трябва да остане в миналото, а бъдещето принадлежи на парламентарната и/или президентска република. Янките са разбрали това още през 18 век, когато изритват монархическите боклуци от своята родина (войната за независимост на САЩ).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 4. 4 Профил на рИформата идва
  рИформата идва
  Рейтинг: 724 Неутрално

  “ Сами или с другите: какво мислят младите за връзките с други държави”

  Класическо “промиване” на мозъци и пропаганда. По същия начин и Дявола тълкува Библията (както му е угодно). Казано накратко - И автора трябва да припечели пари (някой грант от презокеански “приятел” или негово прокси)

  И в морето ми е до колене .....................
 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8899 Весело

  Британците са едновременно горди с и ги е срам от монархията :)
  Това е добър пример, че подобни обобщения не дават никаква добавена стойност към знанията, които вече имаме.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  ...Срам: Колониализъм; вътрешно социални разделения; монархия; скорошни промени в политическото ръководство; роля в конфликтите в Близкия Изток."Интересното тук е как монархията е хем повод за гордост, хем повод за срам сред младите британци. Аз ако бях британец щях да изпитвам по-скоро срам.....
  —цитат от коментар 3 на Иво


  Колониализмът-а срам? Или хората от новите независими страни трябва да се червят заради некадърността си? Воюваха за независимост, дадоха им я, и сега като малоумни пропътуват хиляди км (пеша, на колесниците на самолети, плувайки сред акули), само и само за да доберат до старата метрополия.
  Банда некадърници!

  Монархия - не е много съвременно, но е туристическа атракция, а ние сме последните които имаме право да даваме оценка на британската монархия имайки предвид Мунчата на Дондков 1 (централен булевард на името на монархически руски генерал)

 7. 7 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1857 Весело

  Хахаха ДБ от кои са? Статията казва, че левите поставят помощта на Украйна пред родината, а десните- поставят родината пред Украйна. Питам щото се пишат за десни, а според тази дефиниция са леви.

 8. 8 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  Каквото и да мислят, методът на д-р Емилова ще го излекува.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 9. 9 Профил на himars
  himars
  Рейтинг: 1120 Весело

  Младите хора са по-отворени към света, но населението в България е преобладаващо на средна и над средната възраст и в главите на много от тези хора все още има сърпове, чукове и петолъчки.
  —цитат от коментар 1 на volarok


  И аз като млад човек, който не е от поколението със сърповете и чуковете, а от младото: съм съгласен с хората от втората група. Определено за взаимодествие, диалог и взаимопомощ с останалата част от съседите ни в Европа, че и отвъд.
  Против съм за руският стил на консервативност насаждащ ксенофобия, нарцисизъм и самозаблуда че твоята нация е над другите, вкл. и манталитета което води до нещо граничещо с нацизъм, глупости като вербален тормоз в училище от самите учители, или възпитание чрез системен побой, отново било то в училище или вкъщи. Все руски манталитетни глупости, които преди в Бългаия са били нормата, че и все още са нещо често срещано, крайно дразнещо и унизително.

  Съжалявам, че няма повече от младите и действително по възрастните са многобройни тук, но за това можете да благодарите на любимият ви комунизъм, влиянието на русия и корумпираното ни и слабо правителство. ЕС, САЩ или който и да е било е много по назад в списъка за "те са виновни, не аз".
  Така е, не се научихме на дисциплина и стоицизъм, за това скачаме да овбиняваме други, Копейката е перфектното лице на тази част от България, която мразя и не усещма българска. :)

  Организатор на безплатен ракетен кетъринг за пияни и непияни руски фашисти.
 10. 10 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3107 Неутрално

  Аз пък виждам похарчени едни пари за проучване, което виждам за какво ще послужи.

 11. 11 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Бидейки жители на планетата Земя няма как да се изолираме от събитията извън нас, но да мислим за чужди проблеми преди да сме решили поне някои основни вътрешни е неразумно. Аз лично не смятам за разумно да ходим да убеждаваме как някой трябва да си живее живота. Ако ме пита как си решихме еди кой си обществен проблем ще му покажа, но да пращам войска или да налагам санкции понеже някой не мисли по същия начин както мен е грешка. Ето сега Франция иска да вкара в Конституцията правото на аборт. Еми не ми е ок някоя друга държава да вземе да се възмущава и оказва дипломатически или друг натиск това нещо да не се случва понеже еди къде си хората били по-религиозни и това не им харесва.

 12. 12 Профил на himars
  himars
  Рейтинг: 1120 Весело

  “ Сами или с другите: какво мислят младите за връзките с други държави”Класическо “промиване” на мозъци и пропаганда. По същия начин и Дявола тълкува Библията (както му е угодно). Казано накратко - И автора трябва да припечели пари (някой грант от презокеански “приятел” или негово прокси)
  —цитат от коментар 4 на рИформата идва


  Ако някой се чуди защо "сме така".
  Докато вярвате на платени боклуци и провокатори встил Копейката, "ще е така" :)
  Неговата и тяхната цел е да подхранват апатията ви. Те не са много, всъщност са малка група от необразовани индивиди, ужасно глупави и лесни за манипулация, но ужасно много вокални. Когато се научите да спрете да им вярвате на лъжите, става непирятно за тях :)

  Организатор на безплатен ракетен кетъринг за пияни и непияни руски фашисти.
 13. 13 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  Един за всички, всеки за себе си:D

 14. 14 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  До коментар [#1] от "volarok":

  Ма верно ли? Я да видим...който е бил на 16 през 89та, сега е на 50.

 15. 15 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4327 Любопитно

  Колониализмът-а срам? Или хората от новите независими страни трябва да се червят заради некадърността си? Воюваха за независимост, дадоха им я, и сега като малоумни пропътуват хиляди км (пеша, на колесниците на самолети, плувайки сред акули), само и само за да доберат до старата метрополия.
  Банда некадърници!

  Монархия - не е много съвременно, но е туристическа атракция, а ние сме последните които имаме право да даваме оценка на британската монархия имайки предвид Мунчата на Дондков 1 (централен булевард на името на монархически руски генерал)
  —цитат от коментар 6 на pontius_glarus


  Разбира се, че колониализма е срам за младите хора от анкетираните западни държави (и то и за левите и за десните, факт отбелязан в статията). Срам защото по времето на техния колониализъм хиляди невинни местни хора са били избити и безжалостно експлоатирани. Затова и всички бивши западни колонии (или поне повечето се извиниха на държавите и народите, които в миналото са били колонизирали).

  Това, че днес голяма част от бившите колонии са пропаднали държави (на английски термина е failed states) и че милиони граждани от въпросните държави мечтаят да се заселят в бившите метрополии е отделен въпрос. Прав си също, че голяма вина за това пропадане имат некадърните, корумпирани и алчни власти и политици в тези държави. Но тук мисля, че е добре да споменем и успешните примери на бивши колонии, които след освобождението си от западните колониалисти тръгнаха по пътя на развитието и доброто образование и здравеопазване до толкова, че изпревариха западните държави, които в миналото са ги колонизирали. И най-добрия пример за това е Сингапур (понастоящем най-богата държава в Азия (заедно с Катар)). Добър пример за развитие на бивши колонии е още Малайзия, Ботсвана (една от най-развитите и демократични държави в Африка), и да кажем ОАЕ и Катар (макар, че там развитието се дължи главно на техните огромни запаси от природен газ и нефт) и въпреки това успяха да вложат парите в развитието на страната си, за разлика от други бивши колонии богати на нефт, които продължават да са бедни и изостанали държави като Нигерия и Ангола например.

  А, относно монархията и туризма.... това аз лично никога няма да го разбера, как е възможно нормален човек да се прехласва пред монархията в своята държава и още повече в чужда държава, да си купува там някакви чаши с лика на бившата кралица, да посещава някакви кралски замъци, градини и т.н. но е факт, че има подобно нещо във Великобритания. И така тамошната монархия печели някакви приходи.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 16. 16 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 231 Неутрално

  За кои млади говорите тук в България поколението Хъ е разделено на две под поколения. Едните са джендърфили, прекланящи се на всяка тъпня от запада ,а другите са с чака рара хромозома и техния капацитет е достигнат някъде малко преди да пробват да ги научат азбуката ,те са върли последователи на путинизма и ердоганизъма. Когато два такива индивида се снушат ще се получи поколението Ибаха ни Майката.

 17. 17 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1266 Разстроено

  Разбрах! Тая статия има за цел да изкара всички млади хора неадекватни лентяи, които не правят нищо друго, освен да се занимават и мислят глупости. Вината за това имат политиците, които вместо да научат младите на полезни за живота умения, ги зомбират с малоумни послания. За това е и толкова висок процента на функционално неграмотни, депресирани, вманиачени в социалните мрежи.
  —цитат от коментар 2 на 4u4o


  Те са. Не могат да си оправят леглото, да сготвят, камо ли, да плащат наем, но искат с моите данъци, да идват разни и милиони готованци като тях, щот' са харесали некое негро в Тик-Ток...
  Най-доброто обучение е, когато им се дават джобни, да им се удържат 50% за данъци, храна и наем.

 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  Хубаво е, че за младите българи и българки има програми като Еразъм, жаргонно наричан още Оргазъм или Е*азъм, а и европейски влаков билет, с който да пътешестват на тумби с нощните влакове. В съчетание с хормоните, резултатът са незабравими приятни спомени от представители на срещуположния пол от други народи, които правят човека интернационалист завинаги.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 19. 19 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2399 Весело


  Десетилетия наред международни проучвания показват, че младите хора е по-вероятно да бъдат по-ориентирани по международните въпроси от възрастните.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Още след първото изречение,
  изпаднах в неконтролеруем смях!

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7775 Неутрално

  До коментар [#9] от "himars":

  ++++++++

 21. 21 Профил на isprian
  isprian
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#9] от "himars":

  Подкрепям вашият начин на разсъждения. Радост за окото е да има светски млади хора с вашето разбиране и още по радостно е че не сте малко!

  Образованието, знанието и свободата на мисълта е опасност за всяка диктатура!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK