Нищо не казват за газирането на бирата. Ако не е газирана бирата на прах става като изветряла бира. Аз не бих пил такава. Бих предпочел бира от бутилка или наливна.
Не мисля, че бирата на прах е нещо ново. Бира на прах (мисля че и вино на прах) се използва масово в хотелите с програма "ол инклузив". Прилича на бира и става за пиене (вероятно е разтварят в газирана вода, вероятно добавят и малко алкохол), и прилича на пилзнер, както и водата от чешмата става става за пиене, и прилича на "евиан".
Дори и с газирана вода надали бирата на прахче ще е подобна на качествената крафт бира. И тук може да направил паралел на истинското шампанско от Реймс, и газираните вина от Лясковец Мехурчитата от шампанските са много фини, едва ли гъделичкат езика и небцето, докато мехурчетата от газираните вина надуват и устата, и корема.
е па га одиш на ол инклузив три звезди може и така да е обаце не знам дали си забелязал у хотелите за бели на пуул бара пълно с кенчета и бутилки къде ти ги отварат пред тебе
Със сигурност на пакетчето е обяснено как се процедира. Само твърдя, че съм консумирал подобна бира в хотел на "РИУ" (ол инклузив), но даже и на мен (не съм фен на бирата) не ми хареса (дори и най-отчаяният бираджия може да направи разлика между бира "Славена", и качествена белгийска бира. Между другото бирата от РИУ бе пикня, сравнявана със "славена".
Все пак да не бъдем много взискателни - само глупак може да се прави на взискателен, и да търси качествена бира и храна в заведения с хранене на корем.
След 10 години масовият вкус вече ще е дресиран - почва световното първенство, сядаш на дивана, разтваряш си бира на прах, отваряш си пакетче хрупкави щурчета и си мислиш: "Ей т'ва е живота..."
Кое те кара да мислиш, че в Испания е различно? Технологията "ол инклузив" е разработена точно там, с германско сътрудничество "РИУ". В интерес на истината, чуждите туристи са много по-доволни от българската верига от "Грифид хотели" отколкото от "РИУ" А яйцето на салам е велико достижение, подпомагащо невероятно кулинарите - реално то замества прясно яйце без недостатъка, че краещника му ще е само бял.. Яйцата на прах са май незаменими за производството на майонеза (май имало майонеза без яйца?).
Добра идея. Тук някои искат да е газирана. Бирата трябва да е естествено газирана от въглеродния двуокис при ферментацията, а пяната не трябва да е от газировката. Не искам да пия алкохолизирана лимонада.
При сухата бира поне няма да ме боли гърлото от стабилизатори и изкуствена газировка. Който иска може да си купи газировка на хапчета, като витамините на таблетки.
Искам да я опитам. Знае ли някой има ли я в България вече?
Преди години видях реклама на "коняк" - "Свободата е да имаш ИЗБОР!" (да избираш между напр. 20 марки коняк. Никой не може да ни задължи да консумираме бира на прах, но със сигурност ще се появи и по менюто (напр. чаша бира на прах-1€, и чаша крафт бира - 5€). В хотелите "ол инклузив" отдавна е така - бирата на корем е без пари (леко кофти), и добрите марки на бара - срещу заплащане.
И вероятно няма да закъснее и времето на чипс от скакалци (1€), и чипс от свежи картофи - 5€.
Сега вече най-сетне местните ни производители на бира, "изплюха камъчето" относно истината за производството на бира у нас, което се практикува вече от години у нас ! Така че, германците отдавна ни "дишат прахта" на нас българите, които отдавна сме ги изпреварили в "пивоварната" промишленост . . .
..а може направо да се шмърка - дори и лъжицата отпада :)
"...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
Нищо чудно да измислят. Биогоривото което добавят на бензина и дизела си е дехидратиран спирт, на прах. Малко есенция + дехидратиран спирт и мастиката е готова.
За майонезата преди години имах рецептата- 120 литров бидон, в него 110 л вода, три химикала, разбърквани и имаш 120 л майонеза. Химикалите струваха общо 14 лв. Така имаш майонеза на себестойност под 14 ст/л. Ти какво мислиш има в тази която я продават на кофи?
Менджмънтът на "РИУ", "Мелиа", "Иберостар" са част от испанско-германски вериги, плащат такси за марките на веригите, и са с чужди мениджъри. Всъщност и трите бранда (има и други) са част от масовия туризъм, осигурява относително приемливо качество за цената, но няма абсолютно нищо общо с ресторантите със звезди на Мишлен.
Горе съм писал за това, което се получава във веригите "ол инклузив". Малките ресторанти по Средиземноморието ,вън от тези хотели, нямат нищо общо с масовия туризъм в тези вериги. НИЩО общо!
До коментар [#16] от "pontius_glarus":...."Бягат ти едни 50+ години, не се тревожи изостанал си само с две поколения, ще наваксаш при някой от следващите прераждания...
Подсети ме за едни опаковки "корезит" (сух спирт), силно хигроскопичен, който използвахме за разпалване на лагерни огньове, или да си стоплим чай или кафе. Вероятно е бил някакъв дериват на метиловия спирт? (Във всеки случай не ни е идвало на ума да го консумираме)
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
zxp53317185
Рейтинг: 3213 НеутралноНашмъркан с бира 🤷
nnj31646874
Рейтинг: 155 НеутралноНещо като сокчетата Степ.
ЗаНиЗа
Рейтинг: 2838 Весело"Изобетението спестява на находчивите бизнесмени разходи за бутилиране, електричество и транспортт." - на Октоберфест не се котира това!
Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.Боян Таксиров
Рейтинг: 2411 Неутрално"Търсенето, особено от Америка, е голямо"
ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bgТам сме :)))
atmanpg
Рейтинг: 1817 НеутралноКакто ми беше казал един работник в мандра - "Аз тука мляко в цистерна не съм видял. Само в чували...".
Веселин Дечев
Рейтинг: 3842 Весело"Така производителите пестят от бутилиране, електричество и транспортп"
В Русия съм! В Русия съм!И качество.
Цената обаче остава същата - гаранция!
Веселин Дечев
Рейтинг: 3842 ВеселоИ аз като ходих на хижата до мандрата на Зоров не съм виждал цистерни да идават и да си отиват от мандрата. В Русия съм! В Русия съм!
chichka
Рейтинг: 3447 НеутралноОт много години по черноморието за ол инклузив напитките са подобни ментета, вино на прах, яйца на салам....
Русия е проказата на планетата Земя.442
Рейтинг: 1536 ВеселоУЖАС, дано не измислят и мастика на прах.
tacheaux
Рейтинг: 4758 НеутралноНищо не казват за газирането на бирата. Ако не е газирана бирата на прах става като изветряла бира. Аз не бих пил такава. Бих предпочел бира от бутилка или наливна.
plynii
Рейтинг: 1466 НеутралноИ водата трябва да е качествена и хубава.
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноНе мисля, че бирата на прах е нещо ново. Бира на прах (мисля че и вино на прах) се използва масово в хотелите с програма "ол инклузив". Прилича на бира и става за пиене (вероятно е разтварят в газирана вода, вероятно добавят и малко алкохол), и прилича на пилзнер, както и водата от чешмата става става за пиене, и прилича на "евиан".
john trivolta
Рейтинг: 835 ЛюбопитноА опаковките от бирения прах? За разлика от бутилките те ще отиват на боклука. Къде спят еколозите?
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноДо коментар [#12] от "pontius_glarus":
Дори и с газирана вода надали бирата на прахче ще е подобна на качествената крафт бира. И тук може да направил паралел на истинското шампанско от Реймс, и газираните вина от Лясковец Мехурчитата от шампанските са много фини, едва ли гъделичкат езика и небцето, докато мехурчетата от газираните вина надуват и устата, и корема.
anlazar
Рейтинг: 321 НеутралноЩе го докараме и на секс на прах.Итой пести пари и въглеродни емисии.
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноЕдинственият проблем е със спирта! Спирт на прах все още няма.
bruno__dante
Рейтинг: 1307 НеутралноДо коментар [#12] от "pontius_glarus":
вероятно е разтварят
нещо да ти е позната разлика между Е и Я?
дейбъ и простотия жълтопаветна
potrebitelll
Рейтинг: 1163 НеутралноДо коментар [#14] от "pontius_glarus":
не мога да коментирам, без да обиждамНачина по който се разтваря праха - с миксер, изключва напитката да остава достатъчно газирана.
brazza
Рейтинг: 2117 НеутралноБира на прах, кюфтета от магданоз, надуваеми жени, а утре с какво ще ни зарадват?
bruno__dante
Рейтинг: 1307 ВеселоДо коментар [#8] от "chichka":
е па га одиш на ол инклузив три звезди
може и така да е
обаце не знам дали си забелязал у хотелите за бели
на пуул бара пълно с кенчета и бутилки
къде ти ги отварат пред тебе
valtoro
Рейтинг: 1020 НеутралноВсички знаят каква е разликата между полуфабриката и натуралния продукт !!!
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноСъс сигурност на пакетчето е обяснено как се процедира. Само твърдя, че съм консумирал подобна бира в хотел на "РИУ" (ол инклузив), но даже и на мен (не съм фен на бирата) не ми хареса (дори и най-отчаяният бираджия може да направи разлика между бира "Славена", и качествена белгийска бира.
Между другото бирата от РИУ бе пикня, сравнявана със "славена".
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноВсе пак да не бъдем много взискателни - само глупак може да се прави на взискателен, и да търси качествена бира и храна в заведения с хранене на корем.
xyz84014722
Рейтинг: 1781 НеутралноОчаквайте скоро - виртуална бира :) :)
krasnoselo
Рейтинг: 514 НеутралноКюфтета от Щурци!
doc511104859
Рейтинг: 629 НеутралноАааа, това да си го пият тези, на които им е хрумнало...
Звучи толкова гадно и противоестествено.
theh5n1
Рейтинг: 256 НеутралноСлед 10 години масовият вкус вече ще е дресиран - почва световното първенство, сядаш на дивана, разтваряш си бира на прах, отваряш си пакетче хрупкави щурчета и си мислиш: "Ей т'ва е живота..."
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноКое те кара да мислиш, че в Испания е различно? Технологията "ол инклузив" е разработена точно там, с германско сътрудничество "РИУ". В интерес на истината, чуждите туристи са много по-доволни от българската верига от "Грифид хотели" отколкото от "РИУ"
А яйцето на салам е велико достижение, подпомагащо невероятно кулинарите - реално то замества прясно яйце без недостатъка, че краещника му ще е само бял.. Яйцата на прах са май незаменими за производството на майонеза (май имало майонеза без яйца?).
evtimvz
Рейтинг: 1070 НеутралноДобра идея. Тук някои искат да е газирана. Бирата трябва да е естествено газирана от въглеродния двуокис при ферментацията, а пяната не трябва да е от газировката. Не искам да пия алкохолизирана лимонада.
При сухата бира поне няма да ме боли гърлото от стабилизатори и изкуствена газировка. Който иска може да си купи газировка на хапчета, като витамините на таблетки.
Искам да я опитам. Знае ли някой има ли я в България вече?
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 4517 НеутралноНай- хубави с кренвиршите в течно състояние с които тровят раята обръчите на банкя и дърдар.
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Същото важи за всички нетрайни 'колбаси'!!!
Роси
Рейтинг: 8208 НеутралноХитро...Щом я купуват, значи става.
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноПреди години видях реклама на "коняк" - "Свободата е да имаш ИЗБОР!" (да избираш между напр. 20 марки коняк. Никой не може да ни задължи да консумираме бира на прах, но със сигурност ще се появи и по менюто (напр. чаша бира на прах-1€, и чаша крафт бира - 5€). В хотелите "ол инклузив" отдавна е така - бирата на корем е без пари (леко кофти), и добрите марки на бара - срещу заплащане.
И вероятно няма да закъснее и времето на чипс от скакалци (1€), и чипс от свежи картофи - 5€.
sandor_clegane
Рейтинг: 2655 НеутралноДо коментар [#9] от "442":
И таратор!
sandor_clegane
Рейтинг: 2655 НеутралноДо коментар [#26] от "doc511104859":
А как ще си сигурен, че бутилираната бира не от същото, вече няма гаранция.
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 Неутрално"А как ще си сигурен, че бутилираната бира не от същото, вече няма гаранция."
Напр. бира с цена в супермаркета 0,60 лв.
Както и бутилка вино с цена 2,60 лв
citoyen
Рейтинг: 1665 НеутралноАко искат да ме откажат от немската бира -добре!
rexx
Рейтинг: 297 НеутралноТе като не са я направили на супозиторий и задължили да си я слагаме анално пак добре.
uq
Рейтинг: 1942 НеутралноМоже да си кусаш прахта с лъжица, тамън нема да пикаеш
ramses_3
Рейтинг: 235 РазстроеноСега вече най-сетне местните ни производители на бира,
"изплюха камъчето" относно истината за производството
на бира у нас, което се практикува вече от години у нас !
Така че, германците отдавна ни "дишат прахта" на нас българите,
които отдавна сме ги изпреварили в "пивоварната" промишленост . . .
potrebitelll
Рейтинг: 1163 НеутралноДо коментар [#22] от "pontius_glarus":
не мога да коментирам, без да обиждамНяма нужда да четеш как се разтваря. Има видео. Ползват уред за разбиване. Знаем какво става с газираната напитка, когато се разбие.
potrebitelll
Рейтинг: 1163 НеутралноДо коментар [#32] от "pontius_glarus":
не мога да коментирам, без да обиждамЩурците са по-скъпи от картофите.
sanlivko
Рейтинг: 606 НеутралноЩях да се обзаложа, че това е първоаприлска шега, ама май не е.
plamenss
Рейтинг: 1581 НеутралноДаже леко по-скъпа!
schwimmwagen
Рейтинг: 1598 НеутралноДо коментар [#38] от "uq":
"...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."..а може направо да се шмърка - дори и лъжицата отпада :)
ryk511146816
Рейтинг: 1471 ВеселоДо коментар [#16] от "pontius_glarus":
Това убеден ли си , че е вярно?
"In 1966 Sato Foods Industries Co., Ltd. invented alcohol pulverization"
Бягат ти едни 50+ години, не се тревожи изостанал си само с две поколения, ще наваксаш при някой от следващите прераждания...
ryk511146816
Рейтинг: 1471 ВеселоДо коментар [#28] от "pontius_glarus":
"Кое те кара да мислиш, че в Испания е различно? "
Защото е различно...
ss
Рейтинг: 381 НеутралноНищо чудно да измислят. Биогоривото което добавят на бензина и дизела си е дехидратиран спирт, на прах. Малко есенция + дехидратиран спирт и мастиката е готова.
Един вампир броди из Европа
Рейтинг: 3110 НеутралноТва първоаприлско ли е?
Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)sandor_clegane
Рейтинг: 2655 НеутралноДо коментар [#48] от "Един вампир броди из Европа":
Не е, вчера изгледах рекламно клипче, което един приятел ми прати.
sandor_clegane
Рейтинг: 2655 ВеселоДо коментар [#38] от "uq":
Може да си кусаш прахта с лъжица, тамън нема да пикаеш
+++
Добро!
sandor_clegane
Рейтинг: 2655 ВеселоИ доста по-пъргави!
bruno__dante
Рейтинг: 1307 ВеселоДо коментар [#31] от "Роси":Щом я купуват, значи става.
ве то и тебе те четеме...
ма не значи че ставаш
blondofil
Рейтинг: 2385 НеутралноЕ те сега вече няма проблем да си турил каса бира за излет в планината
chichka
Рейтинг: 3447 НеутралноДо коментар [#20] от "bruno__dante":
Русия е проказата на планетата Земя.Точно от кенчета "ламаринени" напитки за гастарбайтери не пия.
chichka
Рейтинг: 3447 НеутралноДо коментар [#28] от "pontius_glarus":
Русия е проказата на планетата Земя.За майонезата преди години имах рецептата- 120 литров бидон, в него 110 л вода, три химикала, разбърквани и имаш 120 л майонеза. Химикалите струваха общо 14 лв. Така имаш майонеза на себестойност под 14 ст/л. Ти какво мислиш има в тази която я продават на кофи?
Полковник Паликъщов
Рейтинг: 4227 ВеселоБира на прах: Лятото идва с най-новото германско изобретение
Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)___________________________________________________________
А дали добавят 5% щурци на прах, за да стане по-вкусна и питателна?
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноМенджмънтът на "РИУ", "Мелиа", "Иберостар" са част от испанско-германски вериги, плащат такси за марките на веригите, и са с чужди мениджъри. Всъщност и трите бранда (има и други) са част от масовия туризъм, осигурява относително приемливо качество за цената, но няма абсолютно нищо общо с ресторантите със звезди на Мишлен.
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноДо коментар [#57] от "pontius_glarus":
Горе съм писал за това, което се получава във веригите "ол инклузив". Малките ресторанти по Средиземноморието ,вън от тези хотели, нямат нищо общо с масовия туризъм в тези вериги.
НИЩО общо!
pontius_glarus
Рейтинг: 3684 НеутралноПодсети ме за едни опаковки "корезит" (сух спирт), силно хигроскопичен, който използвахме за разпалване на лагерни огньове, или да си стоплим чай или кафе. Вероятно е бил някакъв дериват на метиловия спирт? (Във всеки случай не ни е идвало на ума да го консумираме)
Марияна Бачева
Рейтинг: 10 НеутралноБезалкохолната бира не ми харесва.