Защо снимките на децата ни нямат място във Фейсбук

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Нищо няма място във фейсбук, особено снимки на децата!

 2. 2 Профил на Васил Пенчев
  Васил Пенчев
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Това е пример на едно неразрешимо противоречие в отношенията на деца и родители, които първоначално са незаменими, но постепенно стават излишни, но не могат да преодолеят превърналата се в патологична и вредна, често изключително вредна за самите деца, любов към тях.
  "1300-та снимки средно" са израз на тази любов, толкова важна за болшинството хора, че я допълват или заместват с любов към домашни любимци, в качеството на каквито нерядко третират и своите деца, пречейки им да станат личности, понякога съзнателно, тъй като това накърннява родителската им "любов" или дори "правото им на родителска любов".
  Много родители не обичат всъщност своите деца , нито ги разбират: те са станали зависими до абстиненция от ендорфините, произвеждани от мозъка им от тази "любов". И за тези ендорфини - като всеки наркоман - са готови да вредят на децата си, уж "от любов към тях".

  Васил Пенчев
 3. 3 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Само малоумни кокошки могат да пляснат снимки на децата си в публични медии.

 4. 4 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 282 Весело

  До коментар [#3] от "log_on":

  Нали знаеш кокошката като снесе яйце как почва да квака и да се хвали, на същия механизъм е и при жените... Квааа кваа снесох яйце... Кваа кваа голямо постижение..

  А може да уважаваш правото на своето дете да няма снимки из целия интернет..

 5. 5 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Аз нямам профил в социалните мрежи. Някои нямат личен живот, всичко им е на показ.
  Не разбирам и този нездрав интерес към живота на другите.

 6. 6 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 63 Неутрално

  Нищо няма място във фейсбук, особено снимки на децата!
  —цитат от коментар 1 на BloodSport


  Абсолютно! Аз преди година разкарах профила си и не искам да чувам за тая клоака наречена "социална" мрежа

 7. 7 Профил на Армеец
  Армеец
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Накратко: избиване на комплекси...

 8. 8 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 719 Неутрално

  С годините все повече се радвам, че в един момент спрях да качвам снимки, не разрешавам и на училища и градини да го правят. Особено градините - доста от тях пльоскат всичко публично, който иска да гледа деца.

  Има и още един момент през 2023 - изкуствен интелект. Всяка снимка може да се ползва за създаване на изкуствена медиа, все още с разпознаваеми знаци на изкуствен интелект, но се подобряват. Не се знае кой луд на какво ще ти лепне снимката на детето. Или примерно съученици да се тормозят и подиграват с монтажи.

  Иначе позволявам на децата си да ползват някои социалки, но за снимки на всичко освен лицата им. Примерно да си правят монтажи с анимация.

 9. 9 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Защото са пълни дебили, преливащи от комплекси и с его до небесата, които въобще не си правят труда да мислят. Оттам идва всичко и няма нищо общо с каквато и да било любов, както пишеше в коментар по-горе. Уви, такива са повечето хора.

  Затова в сащ всяка година изчезват огромно количество деца, с които никой не знае какво се случва.

 10. 10 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1235 Весело

  Оправихме рака, диабета, младежката безработица, работещите бедни, състоянието на болниците, погрижихме се за самотните старци и опряхме до снимките на бебетата и избора на пол.

  В Русия съм! В Русия съм!
 11. 11 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1444 Весело

  Затова е изключително важно и децата да бъдат включени във вземането на това решение, а не да бъдат игнорирани.
  Айде бебе, кажи да, че да ти сменям памперса преди снимката:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 12. 12 Профил на Петя Янчева
  Петя Янчева
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Преди социалните мрежи и нета, снимки на деца от детски градини и у-ща по 24 май се излагаха на табло по витрините на обществени сгради, било магазини или друго.

 13. 13 Профил на Петя Янчева
  Петя Янчева
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Ами то вече семейният албум е виртуален, обществен. Няма вече нашо, има общо. Преди ерата на социалната мрежа, тя се състоеше в това да идеш на гости или да ти дойдат такива и ти да извадиш тези снимки и са пофалиш. Правеше се и се прави с цел да предизвика там където се успее, завист у хората. Нали всяка гарга си мисли, че нейното гарче е бяло.

 14. 14 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Защото са пълни дебили, преливащи от комплекси и с его до небесата, които въобще не си правят труда да мислят. Оттам идва всичко и няма нищо общо с каквато и да било любов, както пишеше в коментар по-горе. Уви, такива са повечето хора.Затова в сащ всяка година изчезват огромно количество деца, с които никой не знае какво се случва.
  —цитат от коментар 9 на serena


  Аз му викам синдрома на Ганьо, но медицинското название е "Синдромът на само доверието на дилетанта".

  "Синдромът на само доверието на дилетанта". е обратното на "синдрома на самозванеца" (тогава човек не вярва в своите способности).

  Човекът, който го преживява, смята, че е по-умен или по-квалифициран, отколкото е наистина. Те имат преувереност в своите умения, но често пренебрегват фактите и знанията на други хора.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 15. 15 Профил на uqp50646877
  uqp50646877
  Рейтинг: 27 Неутрално

  "Затова е изключително важно и децата да бъдат включени във вземането на това решение"

  Либерастки дебилизъм. Децата са толкова лесни за манипулиране, че не са способни да вземат никакви решения. Но либерасткият интернационал опитва да ги овласти точно защото може по-лесно да им промива мозъците, включително и по линия на транс-джендър идеологията.

 16. 16 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Но либерасткият интернационал опитва да ги овласти точно защото може по-лесно да им промива мозъците, включително и по линия на транс-джендър идеологията.
  —цитат от коментар 15 на uqp50646877


  Хайде, и тука заприказвахте за "джендър идеология", все едно това има нещо общо с каквото и да било.
  Вие осъзнавате ли, че тия, които говорят най-много за "джендър идеология", са прасенцата, които квичат против нея? И разни като Устата, чиято най-известна песен е дует с Азис, нали...

  Прочее, самият проблем на статията е доста сериозен. Понеже, реално погледнато, родители да споделят снимки на децата си помежду си или с приятели е ОК. Почти никой не виждаше проблем в началото, когато Фейсбук се появи. Само че бебетата, чиито снимки бяха споделяни през по-миналото десетилетие, сега са тийнейджъри - и за тях изведнъж се оказва проблем, че майка им е качила тяхна гола снимка в нета, за да я гледат всички, да я намерят съучениците им, да я разнесат навсякъде. Оказва се проблем, че снимката от някакво срамно или неприятно изживяване си остава завинаги в публичното пространство, достъпна за абсолютно всички.

 17. 17 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  Най-сетне малко разум! С ИИ много хора ще установят, че цялата информация, вкл снимки, която качват в нета може да бъде много опасна за тях.

 18. 18 Профил на Пералня Перла
  Пералня Перла
  Рейтинг: 1104 Весело

  Например, когато децата не са съгласни с онова, което родителите им публикуват - нещо, което те смятат за очарователно, за детето може да е срамно.


  "когато децата не са съгласни" - АЛО ЛЬОХМАНИ ДЕЦАТА ДОРИ НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА БЪДАТ РАЖДАНИ

  Програми за пране: 01. Настоящи корумпирани политици - техния консенсус ни трябват за реформата 02. Семейства на ченгета от ДС - те са млади и кадърни и не са се възползвали от семейната си привилегия
 19. 19 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Живеем във времето на "социалния кошер" или "човешкия рояк". Вече няма нищо лично, всичко е на показ, индивидуалното мнение и пространство е анахронизъм, индивидът се разтваря в кошера и се превръща в негова частица, моделирана и обуславена от неговото жужене. Така световният елит вижда бъдещето на човечеството. Но не и своето, разбира се.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 20. 20 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Хм, значи децата можело някой ден да не бъдат съгласни бебешките им снимки да са публични, обаче ако решите да правите аборт, не мислите, че може някой ден просто да искат да ги е имало?... И съм против постването на чужди снимки където и да е.

 21. 21 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2832 Неутрално

  Освен от съображения за сигурност, другата основна причина да нямат място такива снимки в социалните мрежи, е че са страшно дразнещи. Навремето хората снимаха най-важните моменти от отрастването на едно дете (първо зъбче, първи рожден ден, първи учебен ден и т.н.), слагаха ги в албуми и ги показваха на роднини, приятели и познати. Сега имам чувството, че някои люде държат обществото да знае с какво е облечено и какво е яло отрочето им всеки Божи ден. Добре че има опцията да скриваш от стената си отделни хора без да ги триеш (че някои са близки и роднини, или женени/омъжени за такива).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 22. 22 Профил на Rossonero
  Rossonero
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  До коментар [#6] от "Драгомир Дончев":

  Туитър по-добреЛи е за вас

 23. 23 Профил на himars
  himars
  Рейтинг: 378 Весело

  То във фейса и без това фрашкано само с русороби, руски ботове и пияни комсомолчета :)

  Организатор на безплатен ракетен кетъринг за пияни и непияни руски фашисти.
 24. 24 Профил на uqp50646877
  uqp50646877
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#16] от "feniks_na_gril":

  Олигофрен, това е просто още един пример, показващ закономерност в опитите за овластяване на децата от либерастията. Явно джендърщината ти е болна тема та изквиче така истерично ...

 25. 25 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Навремето като не подписвах онези декларации, че нямам нищо против да снимат и публикуват снимки на децата и като опитвах да обяснявам, защо имам нещо против, все бях побърканячката.
  Сега дали някои от родителите, даскалиците и директорките на детски градини са ги емнали порасналите деца за безразборното качване на снимки кой, където му падне - не знам ...

 26. 26 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Напълно компрометирана социална мрежа. Като чета коментарите се радвам се, че не малко сред вас са казали сбогом на този долен клюкарник. Направих го преди повече от 10 години.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK