"Гугъл" добавя изкуствен интелект в търсачката си

"Гугъл" добавя изкуствен интелект в търсачката си

© ReutersГугъл" (Google) обяви, че внедрява генеративен изкуствен интелект в основната си търсачка, съобщи Би Би Си.


Съобщението идва, след като "Майкрософт" включи GPT-4 в своята търсачка "Бинг" (Bing) по-рано тази година.


Search Generative Experience, който ще бъде част от "Гугъл", ще генерира отговори на отворени заявки, като първоначално системата ще бъде достъпна само за ограничен брой потребители.
"Ние преосмисляме всички наши основни продукти, включително търсенето", каза Сундар Пичай, шефът на компанията - майка на "Гугъл", "Алфабет" (Alphabet).


От лятото компанията ще добави нова функция в системата "Aндроид", която проактивно ще предупреждава потребителите за неизвестни AirTags - малки устройства, разработени за проследяване на лични вещи като ключове и портфейли.


Миналата седмица "Епъл" (Apple) и "Гугъл" обявиха, че работят заедно за справяне с проблема, след като се оказа, че потребители могат да бъдат проследявани през миниустройствата, без да знаят за това.


"Гугъл" направи съобщението на годишната си конференция за разработчици, където бяха представени най-новите постижения в областта на изкуствения интелект и нови хардуерни предложения, включително телефон за $1799, който се отваря и затваря като книга.


Защо "кръстникът" на изкуствения интелект го смята за опасен
Защо "кръстникът" на изкуствения интелект го смята за опасен


Компанията заяви, че премахва списъка с чакащи за Bard - нейната експериментална разговорна чат услуга, която ще бъде пусната на английски в 180 държави, като добави, че чатботът скоро ще може да отговаря на заявки с изображения, както и с текст.


Би Би Си посочва, че "Гугъл" е била подложена на натиск да усъвършенства своите предложения за изкуствен интелект след успеха на конкурентния чатбот ChatGPT, който се финансира от "Майкрософт".


През февруари Bard сконфузи "Гугъл", след като се оказа, че в реклама, предназначена да илюстрира възможностите му, е отговорил неправилно на въпрос. Това доведи до загуба на $100 милиарда от стойността на акциите на "Алфабет" - индикация за това колко настойчиво инвеститорите следят как се развиват начинанията на технологичните гиганти с изкуствен интелект.

Мъск, Харари и много други: Спрете за малко проектите с изкуствен интелект
Мъск, Харари и много други: Спрете за малко проектите с изкуствен интелект

Освен "Майкрософт" с ChatGPT китайският технологичен гигант Baidu също има чатбот, наречен Ernie.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK