Фашизмът е престъпление на ума. По-внимателно с тази дума

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  Фашизъм и социализъм по СССР-ски звучат почти идентично.
  В Путинова Русия ссср-ския социализъм-тероризъм е примерен с олигархо-капитализъм.
  И като подправка е добавена велико руската идея естествено комбинирана с тероризирания, алкохолизиран и уплашен руски народец.
  И всичко обилно подправено с атомни оръжия.
  Е, как няма да стане световен проблем!
  Въпросът беше не дали, а кога!

 2. 2 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  Добре е да се пишат и публикуват подобни отрезвяващи и изясняващи терминологията работи в тази обстановка на противопоставяне и взаимни обвинения във фашизъм. Много навреме.

 3. 3 Профил на hwx281109824
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Какво ще се случи с Русия? Русия ще става все по-зависима от Китай, тъй като ще търси икономически и технологични алтернативи на Запада. Китайския ще се чува все по-ясно в Москва. В Далечният Изток отдавна е така. Русия ще се превърне в „Техеран на Волга“. "При него изолацията и радикализацията вървят ръка за ръка. Образованите, мобилни руснаци ще напускат страната (вече е факт), освобождавайки режима от най-отявлените му либерални критици. Привържениците на твърдата линия ще приемат „икономиката на съпротива“, основана на самодостатъчност и избягване на "замърсяващото" влияние на Запада. Агресивните вътрешни чистки, безмилостната пропаганда и раздухването на войнстващ национализъм ще създадът руски вариант на фашизъм. (И това вече е факт)." Когато Путин в крайна сметка ще падне по естествени причини, колкото и хапчета да му дават за подмладяване, той ще бъде заменен от също толкова репресивен, амбициозен и ксенофобски лидер. Така Русия ще се превърне в свръхсилен Иран с ядрени оръжия - страна, която ще бъде трайно отчуждена от света и ще компенсира слабостта си със засилена войнственост. Вместо да се оттегли от конфронтацията си със Запада, тази Русия ще ескалира борбата – преследвайки широкообхватни програми за саботаж в Европа или по-агресивно насочване на своите кибероръжия срещу цели в САЩ и други демократични страни."

 5. 5 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Фашизмът, националсоциализмът т.е. нацизмът и обявения със Закон у нас комунистически режим за престъпен не се изучават качествено от българските ученици, което води до сериозна морална деградация и наличието на хахави политици дори и Народното събрание.
  Трябва много сериозна "деидеологизация" и много усилия в тази насока. Обществени, а не спорадични и епизодични.

 6. 6 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 996 Неутрално

  # "Не подценявайте Хитлер! Той може да направи големи бели" - Ерих Фром за Хитлер, когато влиза с относително нисък процент в Райхстага, както Копейкин сега с изцъкления поглед.

 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5653 Неутрално  И ФАШИЗМЪТ в ТАТАРО-МОСКОВСКАТА ОРДА е като всичкото им друго

  Азиатски,

  От СЕВЕРО-КОРЕЙСКИ тип

 8. 8 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  Най-гадното е как всички подценихме опасността идваща от Путинова Русия.
  Мислихме си че икономически засилващия се Китай ще е и военна заплаха.
  Че ислямски Иран или гладната Северна Корея ще са опасност.
  Че Близкоизточния ислямски тероризъм е голямата опасност.
  И пропуснахме лудия Путин!

 9. 9 Профил на Васил Пенчев
  Васил Пенчев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Украинците говорят за "рашизъм", имайки прдвид както пропагандната, така и в резултат масовата подкрепа за войната, обявена вкл. от ООН за престъпна, а Путин - с обявено рзаследване за военен престъпник от Международния наказателен съд. "Рашизъм" - руската нация в Руската федерация поддържа в болшинството си престъпления срешу човечеството.

  Васил Пенчев
 10. 10 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  Русия ще се превърне в „Техеран на Волга“.
  🎖🎖🎖
  Дали руснаците са с толкова промити мозъци?
  Надявам се да не са!
  Все пак за терористична държава се иска и изключително уплашен и/или изключително изостанал народец.
  Надявам се че руснаците направиха огромна грешка с Путин заради мерака им за реваншизъм.
  И се надявам скоро да осъзнаят грешката си.
  Да се присъединят към цивилизования свят, не към варварите.

 11. 11 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  "ненавист към либерализма и комунизма"

  по±полека :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 12. 12 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4063 Любопитно

  Дори Ердоган наскоро упрекна Запада във фашизъм, заради идеята на нидерландски симфоничен оркестър да санкционира Чайковски заради агресията на Путин. А щом самият Ердоган се е загрижил за дефектите на нидерландската демокрация, значи моралният компас на света напълно се е разстроил .....
  ========
  Автора е изпаднал в досадна грешка.
  Фашизма който Ердоан припомня ...се различава от "Азов"ския.....
  Европейския фашизъм е еволюирал и вече е идеологически обоснован ,а в много европейски правителства е и официално легитимиран....
  Докато украинските фашизоидни наченки са дори още недоказани,опортионистки и наслоени едва от десетина години....

  Bukalemun
 13. 13 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Либерализмът е ляво и дясно, в политиката. Фашизмът е отстраняване на лявото в политиката, само умни и красиви - управляват. Комунизмът е само средна класа, само ляво. Хитлер: „Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество“ Корпоратизъм или корпоративизъм (на италиански: Corporativismo) е политико-икономическа доктрина, при която властта в държавата се съсредоточава в големи сдружения, наречени корпорации. Макар и зародил се по-рано, корпоратизмът за първи път е приложен във Фашистка Италия от Бенито Мусолини. Корпоратизмът идва в резултат на Голямата депресия, и почти повсеместно настъпилото свиване на икономиката. В икономически план той се изразява в обединение на всички профсъюзи и предприятия (съответно всички работници и собственици) от дадена област в една-единствена корпорация. Например, всички производствени предприятия, техните собственици, и всички работници в сектора на стоманопроизводството в държавата могат да формират отделна корпорация, занимаваща се само с такова производство. Корпоратизмът обаче не се ограничава само до икономиката. Моделът му може да бъде приложен във всеки аспект на държавата.
  По традиция той се отъждествява с фашизма, защото е приложен за пръв път именно във фашистка Италия и други фашизоидни държави (Нацистка Германия, Латвия при управлението на Карлис Улманис и др.) КРИБ и другите синдикати на капиталистите, субсидиите, ЕЦБ политиката, обединение за въглища и стомана което създава ЕС, Общият пазар, сега помагане плащането на токът на бизнесът, напрактика корпорации и капиталистически съюзи управляват, СЕ НАРИЧА ФАШИЗЪМ. Е ФАШИСТКА СИСТЕМА! Предсказано от Маркс. https://chitanka.info/text/26841-manifest-na-komunisticheskata-partija/12 … Изобщо сблъскванията вътре в старото общество подпомагат в много отношения развитието на пролетариата. Буржоазията се намира в непрекъсната борба: отначало против аристокрацията, по-късно против ония части от самата буржоазия, чиито интереси идват в противоречие с напредъка на индустрията, и винаги — против буржоазията на всички чужди страни. Във всички тия борби тя е принудена да се обръща към пролетариата, да търси неговата помощ и така да го въвлича в политическото движение.
  Аристокрацията размахваше като знаме пролетарската просяшка торба, за да поведе народа подир себе си. Но винаги, когато той тръгнеше след нея, съглеждаше на задника й старите феодални гербове и се разбягваше с гръмък и непочтителен смях.
  Тази комедия разиграха част от френските легитимисти и „Млада Англия“ Те много повече упрекват буржоазията в това, че създава революционен пролетариат, отколкото че изобщо създава пролетариат.
  Затова в политическата практика те участват във всички насилствени мерки против работническата класа, а в обикновения живот, въпреки всичките си надути фрази, не изпускат случая да събират златните ябълки и да разменят вярност, любов и чест срещу печалба от търговия с овча вълна, захарно цвекло и ракия. (когато големият капитал управлява държавата и отменя демокрацията и истината, се нарича ФАШИЗЪМ)

 14. 14 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 120 Неутрално

  1911-1941г. - Китай, военно-морските сили и сухопътните войски на САЩ окупират страната и участват в потушаването на многобройните въстания. Те взимат цялото злато на Китай и им оставят сребърни долари... Холокост (жертвоприношение) - Първо, то освобождавало жертвоприносителя от греховете му чрез убийството на жертвата, с която той се отъждествява или която отъждествява врага. Холокостът е пълно изгаряне на жертвата. Жертвите били два вида – вражи и на първородни родни деца в трудни моменти и при драматични обстоятелства, които заздравявали връзките между близките с божеството и общността. ... Нацизмът е ционистко оръдие. На богатите евреи се дава паспорт да отидат в САЩ, като тоягата да го направят е антисиметизмът. Когато САЩ събира достатъчно злато, става Бретън Уудс, и войната свършва. И доларът става световната резервна валута и международна търговска. ... За неолибералният елит управляващ светът, е недопустимо левичарство кейнсиянството и план Маршал. Ето защо предпочитат Пандемия или война, ако се налага държавна подкрепа, но да не признаят левите политики. САЩ имат само една действаща икономика, кейнсиянство. Войната е кейнсиянство, копаеш дупки и заравяш дупки. Преди гражданската им НА САЩ война, Русия е била първа икономика, после стават САЩ. Пак липса на злато става ПСВ и свалянето на царят в Русия. Царят е дал много златни облигации на банките в САЩ, а федералният резерв събира злато, след борсовият и банков срив 1907г. - когато кредитите и депозитите надвишават 50 пъти наличното злато в банковият резерв. 1918-1922 г. - Русия, военно-морските сили на САЩ извършват 5 дебаркации на войски за борба с болшевиките.да взимат злато и документи от банките..

 15. 15 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#1] от "Таралеж":

  "Фашизъм и социализъм по СССР-ски звучат почти идентично."

  Разликата е , че по дефолт фашизмът идва на власт с контитуционни средства, а комунизмът с насилие .

 16. 16 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Да спре този фашизъм - парите от АЕЦ-Козлодуй да отиват да плащат токът на капиталистите. .. Хитлер: „Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество“ ... Трябва да спре компенсирането цената на токът. Защото това не е временно явление, високата цена, а е нормална пазарна цена. Когато зърното стана на световни борсови цени, агнета и овце изчезнаха от селата, и прасета кокошки, крави. И така си е вече 15-20 години. Бензинът и нафтата са на световни цени.

 17. 17 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Поздравления за статията.

 18. 18 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2925 Разстроено

  На човек да му стане драго, че е достигнал залеза на живота си...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 19. 19 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Блестящ анализ на Ясен Бориславов.
  В българското политическо говорене отдавна търпим словоблудствата на невежи хора. Вярно, че не се очаква да бъдат филолози, но нивото на грамотност, дори по отношение на базови понятия, е по-ниско от всякога.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 20. 20 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7684 Неутрално

  Чудесен текст. Двата фокуса за мен са особено важни:
  - конформизмът и страхът да заемеш позиция води до фашизъм. Особено сега в една толкова черно-бяла ситуация като войната на Русия в Украйна (в България фашизоиден режим, понеже не сме по крайностите и затова не се развиваме)
  - войнствената политическа коректност се приближава до фашизма

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 21. 21 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Статията много ясно описва защо в Русия имаме очевидни наченки на фашизъм, освен ако той вече не е в напреднала фаза. Заглавието малко ме обърка. Няма какво да внимаваме с думата фашизъм, когато говорим за Русия. В Русия има фашизъм, Путин е Хитлер, Лавров е Рибентроп, Медведев е комедианта Гьоринг, Жириновски е глупакът Хес, а даже си имат и белоруски Мусолини в лицето на Лукашенко. А и народът не е по-различен. Вижте това видео.

  https://www.youtube.com/watch?v=nwRFyU7pkds

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3043 Неутрално

  Подкрепям анализа, призовавам редакцията да оправи надписа под снимката.
  Объркали са "кройките".

  Еретик
 23. 23 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 779 Неутрално

  И по признаците на фашизма, изброени от Умберто Еко, путиноидна Русия се класира като чисто фашистка държава.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 24. 24 Профил на Ангел Иванов
  Ангел Иванов
  Рейтинг: 30 Неутрално

  То фашизма ще се окаже, че е нещо като верблюда и тенеца на героите на Йордан Радичков!
  Всеки знае, че съществува , че всички злини идват от него, че може да омагьосва хората и животните, да предизвиква природни бедствия, с една дума - натамия, но никой реално не може да го охарактеризира!
  На едни прилича на камила, на друг - на нещо рогато и тем подобни неща, но при всички случаи не прилича на човек!
  Това го прави универсалното зло , удобно за употреба от всички, срещу всичко, което определяме, че е срещу нас!
  Така е и сега, на едни фашизма се явява като кръвожадни украинци, на други - като зли и безчувствени руснаци!
  Размахвайки това определение, някои смятат, че получават индулгенция за действията си!
  А в писанието кратко е казано - "По делата им ще ги познаете"!

 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4063 Неутрално

  За България през по-голямата част от XX век водеща национална идеология е конформизмът, облечен според актуалната за тази част от света политическа мода - до 1944 г. тя е фашизоидна, след това комуноидна, а след 1990 г. демократоидна.
  =======
  Който смята че анализа е блестящ нека се замисли

  Bukalemun
 26. 26 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ангел Иванов":

  "но никой реално не може да го охарактеризира!"

  Колко по реалено охарактеризиране искаш от това в статията?

 27. 27 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4063 Любопитно

  До коментар [#24] от "Ангел Иванов":

  Така е и сега, на едни фашизма се явява като кръвожадни украинци, на други - като зли и безчувствени руснаци!
  =======
  Тогава фашизма се оказва като крайна метастаза на националната идея.
  Затова Путин се стреми да денационализира....
  Затова и бърза .... докато процесите в Украйна са още в началния им период.
  Друг е въпроса че методите му са допотопни....

  Bukalemun
 28. 28 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  в Корзика тези дни народа е на улица. Макрон предлага автономия. Пълно мълчание в "свободните" медии по темата.
  Новите държави в Европа ще са:
  - Корзика
  - Северен Алжир (в южните части на Франция със столица Марсилия)
  - Ал Франция (афро - арабска държава в северна Франция със столица Париж)
  - Каталуня
  - Баския
  - Шотландия
  - Уелс
  - Англия
  - Германистан (арабско - турска държава в западните части на Германия)
  - Прусия (про-руска държава в източните части на Германия)
  - Новороссия (създадена с обединението на Крим, ДНР, ЛНР и новоосвободените територии)

 29. 29 Профил на Левскар
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Не знам за Русия и Украйна ама така описано първото, което ми дойде на ума беше Бойко Борисов.

 31. 31 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":Русия ще се превърне в „Техеран на Волга“. 🎖🎖🎖Дали руснаците са с толкова промити мозъци?Надявам се да не са!Все пак за терористична държава се иска и изключително уплашен и/или изключително изостанал народец.Надявам се че руснаците направиха огромна грешка с Путин заради мерака им за реваншизъм.И се надявам скоро да осъзнаят грешката си.Да се присъединят към цивилизования свят, не към варварите.
  —цитат от коментар 10 на Таралеж


  @Таралеж, това, което е написал @Анти Шишковци, всъщност го е преписал от ето тук: „Професор от САЩ: Ако Путин не спечели в Украйна, за Русия е възможен „ирански“ сценарий“ - https://epicenter.bg/article/Ako-Putin-ne-specheli-v-Ukrayna--za-Rusiya-e-vazmozhen--iranski--stsenariy/277565/11/0 - и ако си направиш труда да го прочетеш цялото, ще видиш какво точно е преписал колегата по форум. Има три сценария за съдбата на Русия, но могат да бъдат прибавени и някои други, които дори са по-близо до истината, като разпада на Русия на отделни държави, както се разпадна СССР, както и китаизацията на Сибир - https://inosmi.ru/20130807/211654586.html ! Китай може да присъедини Сибир, без да пукне и една пушка! Така че, който се интересува, може да намери доста материали в нета!

 32. 32 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3474 Неутрално

  До 3:"hwx281109824"...Да бомбиш либийски деца също е фашизъм, но лицемерните форумни откачалки, които имат мокри сънища за Путлер, не го признават..."

  В края на ВСВ бомбиха и германски деца, съветските "освободители" масово изнасилваха, убиваха и крадяха часовници.
  Вярно, либийските деца не бяха и чували за самолетната катастрофа над Локърби, издевателствата с българските медсестри (за русофилията удобно за антикостовизма им), или за атентатите в Европа. Което не оневинява родителите им.

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  Режимът на Путин е класически фашизъм:

  https://www.clubz.bg/125989-ruski_ikonomist_rezhimat_na_putin_e_klasicheski_fashizam

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3474 Неутрално

  До коментар [#28] от "novo-star dnevnik-ar":

  В Корсика на всеки трима един е за автономия или независимост.
  Македония е искала автономия в рамките на Царство България, но София не е била съгласна.
  Съвсем малко е необходимо да се появят подобни настроения и в нашата мила България, особено в Източна!

 35. 35 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4063 Неутрално

  До коментар [#29] от "Левскар":

  И кое от изброените не е вярно за Украйна. Фашистката хунта мечтаеше да я няма руската диаспора, да изчезне
  ========
  Всичко е верно,но анализите ще се правят тепърва .
  На времето подобни процеси е имало и в България
  А през 1931 година се стига дори до международна конфронтация....
  Ататюрк праща част от турската флота недалеч от бреговете на Варна и прави предупредителни топовни изстрели.....
  Причините за всичко това са асимилационните политики на цар Борис.... срещу едно малцинство в България.....
  Подобни неща се случват и от близо осем години в Украйна.

  Bukalemun
 36. 36 Профил на Georgi Kanev
  Georgi Kanev
  Рейтинг: 662 Неутрално

  "Фашизмът е тоталитарен политически режим, който постига институционална завършеност в няколко последователни стъпки."

  Като се мине по 8-те точки, за Русия и Путин смело може да се чекнат поне 6 от тях.
  Стана малко крадецът вика дръжте крадеца...

 37. 37 Профил на pernikforbg
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3474 Неутрално

  "Фашистката хунта мечтаеше да я няма руската диаспора, да изчезне..."

  Само дето т.нар. "руска" диаспора вече защитава целостта на Украйна. И никой от тях не емигрира в Русия.

 39. 39 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1778 Весело

  Фашизмът е престъпление на ума. По-внимателно с тази дума
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  След, като прочетох излиянията определени
  като "статия", стигнах до извода,
  че са писани от някой бивш "комунист".
  Най-интересното е, че ако се четат
  точките, според които се разяснява ,
  какво е "фашизма",
  е много лесно да се съпостави с това,
  какво беше "комунизма" у нас!
  А "комунизма" у нас дойде от земите на СССР,
  а там се пръкна от "болшевиките", активно подпомагани
  от парите на "запада"!
  Та не само фашизма,
  а и комунизма са "престъпление на ума"!
  Само не знам, след като съпоставим някои
  "модерни демокрации" с горните,
  дали по действията си няма да се припокрият с тях?!?

 40. 40 Профил на pontius_glarus
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  И какъв морален капитал е натрупала Русия в последните 200 години ?Това че Франция.и Великобритания обявяват война само на една от държавите окупатори на Полша-Германия,а не обявяват война на другия окупатор СССР,не означава,че СССР е бил някакъв морален победител във ВСВ.СССР не само окупира половината Полша,но напада и Финландия и завзема част от територията на Румъния.

 42. 42 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4063 Неутрално

  До коментар [#37] от "pernikforbg":

  специфичната българска особеност на фашизма, а именно "монархо-фашизма", заради влиянието на Борис 3 върху политиката и античовешкия Закон за защита на държвата!
  =========
  :).... И какво друго можеше да направи Борис...?
  Бил е монарх....а през същия период цяла Европа е била в апогея и възхода на националните държави..
  Мусолини, Хитлер, Чърчил, Ататюрк....на всички целта им е била една и съща....
  Така се стига и до ВСВ....
  Целта на Зеленски е абсолютно същата,но с около век закъснение....
  Затова и шанса му за успех не е голям...
  Къде в тия времена на интернет и глобална икономика....?!

  Bukalemun
 43. 43 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3474 Неутрално

  ...: В Корсика на всеки трима един е за автономия или независимост....
  —цитат от коментар 34 на pontius_glarus


  Или корсиканците, гледайки Германия, мечтаят за федерална, а не силно централизирана Франция.
  Всъщност Франция е тръгнала към децентрализация, имат вече и регионални избори. Но Корсика може би си мечтае за провинциален парламент, правителство.
  У нас и дума не се обелва за децентрализация.

 44. 44 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  По отношение на батальона "Азов" и други местни структури упрекът може и да не е лишен от основание, но тяхното политическо присъствие е твърде незначително, за да може днес етикетът да бъде лепнат върху президента, правителството и цялата държава.
  ____________________________________________________________

  Тоест авторът признава за съществуването на фашистки структури в Украйна? Те са обаче напълно интегриране в държавни структури, "Азов" е в националната гвардия на Украйна, тоест обвинението засяга и президента Зеленски!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 45. 45 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  1911-1941г. - Китай, военно-морските сили и сухопътните войски на САЩ окупират страната и участват в потушаването на многобройните въстания. Те взимат цялото злато на Китай и им оставят сребърни долари... Холокост (жертвоприношение) - Първо, то освобождавало жертвоприносителя от греховете му чрез убийството на жертвата, с която той се отъждествява или която отъждествява врага. Холокостът е пълно изгаряне на жертвата. Жертвите били два вида – вражи и на първородни родни деца в трудни моменти и при драматични обстоятелства, които заздравявали връзките между близките с божеството и общността. ... Нацизмът е ционистко оръдие. На богатите евреи се дава паспорт да отидат в САЩ, като тоягата да го направят е антисиметизмът. Когато САЩ събира достатъчно злато, става Бретън Уудс, и войната свършва. И доларът става световната резервна валута и международна търговска. ... За неолибералният елит управляващ светът, е недопустимо левичарство кейнсиянството и план Маршал. Ето защо предпочитат Пандемия или война, ако се налага държавна подкрепа, но да не признаят левите политики. САЩ имат само една действаща икономика, кейнсиянство. Войната е кейнсиянство, копаеш дупки и заравяш дупки. Преди гражданската им НА САЩ война, Русия е била първа икономика, после стават САЩ. Пак липса на злато става ПСВ и свалянето на царят в Русия. Царят е дал много златни облигации на банките в САЩ, а федералният резерв събира злато, след борсовият и банков срив 1907г. - когато кредитите и депозитите надвишават 50 пъти наличното злато в банковият резерв. 1918-1922 г. - Русия, военно-морските сили на САЩ извършват 5 дебаркации на войски за борба с болшевиките.да взимат злато и документи от банките..
  —цитат от коментар 14 на Джони Пенкофф


  Империализмът на САЩ е точно толкоз вреден за човечеството, колко са фашизмът и комунизмът!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 46. 46 Профил на SN DV
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1042 Разстроено

  И кое от изброените не е вярно за Украйна. Фашистката хунта мечтаеше да я няма руската диаспора, да изчезне. Яйценюк я наричаше проруските източни украинци подчовеци, а беше МинПред. "Зеленото човече" пък ги нарече организми. Забраниха със закон руския език, а за престъпления срещу личността и живота не се преследваха виновните, какъвто най-ярък пример е масовото убийство в Одеса на 02.05.2014.
  —цитат от коментар 29 на Левскар


  Украинският фашизъм е налице, но понеже е насочен срещу Русия от Запада го търпят!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 48. 48 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Платените тролове много го ползват това фашистко правителство в Украйна, а то на практика фашистите са в Кремъл. Отговарят на всички гореописани точки точно кремълските питекантропи.

 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4063 Неутрално

  До коментар [#46] от "SN DV":

  и се подкрепя едно нацистко правителство в Украйна,
  ========
  То не е нацистко, но е на път да се превърне в такова.....
  А Русия е държава придобила достатъчен имунитет да забелязва подобни зародиши....
  17 милиона жертви е дала докато го придобие....а Китай почти двойно повече...
  Докато САЩ излязоха почти сухи от ВСВ....
  Какво видяха те....?
  Един Пърл Харбър.... Една Нормандия и малко Окинава.....

  Bukalemun
 50. 50 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5653 Неутрално  ОВПУТЕНА русия търпи ГРАНДИОЗЕН ПРОВАЛ в разпалената от нея
  ВОЙНА в Украйна поради следните причини, пропуснати в иначе
  Блестящата Статия, които причини сега ги допълвам.

  Първо:
  Фашизмът бива Ецропейски - Германия, Италия, Испания и
  ТАТАРО-МОНГОЛСКИ - русийката на Ленин, Сталин, ПУТИн и
  СЕВЕРО-КОРЕЙСКИ - дефакто ъпгрейднат ТАТАРО-МОНГОЛСКИ

  Второ:
  НИВОТО на ЦАРЕДВОРЦИТЕ при Фашизма НЕ НАДВИШАВА нивото
  на Диктатора като Всеки ФАШИСТКИ ДИКТАТОР се обгражда нарочно
  с ГЛУПАВИ и НЕКАДЪРНИ ЦАРЕДВОРЦИ, издига нарочно НЕКАДЪРНИЦИ
  не за друго а от страх че по-умните биха му видели сметката.

  Оттам и това което виждаме
  ПРОВАЛЕНИЯТ шумно С ГРЪМ и ТРЯСЪК блитZкриг в Украйна
  се ПРОВАЛИ по причина че се води на НИВО ТАКСИМЕТРАДЖИИ

  НЕУСПЕЛИЯТ и НЕРЕАЛИЗИЕРАН ЧИКИСТ ПУТИн
  след ИЗХВЪРЛЯНЕТО Му поради непригодност от Тайната Милиция
  е бил на път да започне като ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР в Ленинград.
  За това са стигали ОБРАЗОВАНИЕТО и КВАЛИФИКАЦИЯТА Му.

  Затова вече като ФАШИСТКИ ДИКТАТОР ПУТИн се обгражда
  с НЯМАЩИ нужното образование и квалификация ШУЙГОВЦИ
  които ШУЙГОВЦИ видяхме какво направиха в УКРАЙНА

 51. 51 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5653 Неутрално

  Като гледам каква омраза се лее от повечето западни медии към всичко руско и се подкрепя едно нацистко правителство в Украйна, си мисля, че уверено вървим към ада на войната.
  —цитат от коментар 46 на SN DV


  ПУТИНДЖИЙЧЕ,

  РАЗРУШАВАНЕТО на МИРНИ УКРАИНСКИ ГРАДОВЕ
  и ИЗБИВАНЕТО на МИРНИ УКРАИНЦИ
  от ОРКИТЕ на ОВПУТЕНА РУСИЯ

  НЕ Е ЛИ ВОЙНА, бре ?!?!?!?!?!

  Вие ПУТИНДЖИИТЕ надсвирихте ОРУЕЛ

  СКЪСВАЙКИ с НОРМАЛНОСТТА

 52. 52 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Дневник, доживях да публикувате автор, твърдящ, че политическата коректност е форма на фашизоидна идеология.

  Май нещо се случва на ниво генерален спонсор?

 53. 53 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#51] от "Hawaii":

  " ПУТИНДЖИЙЧЕ,
  РАЗРУШАВАНЕТО на МИРНИ УКРАИНСКИ ГРАДОВЕ
  и ИЗБИВАНЕТО на МИРНИ УКРАИНЦИ
  от ОРКИТЕ на ОВПУТЕНА РУСИЯ
  НЕ Е ЛИ ВОЙНА, бре ?!?!?!?!?! "

  В момента в Донбас има много журналисти от целия свят и много интензивно предават какво реално се случва там. Информационната блокада на Запада е разбита. Целият свят вече в реално време получава информация. Истината излиза наяве.

  В момента в Мариопол тече МАЩАБНА на хуманитарна операция на освободените територии.

  Нацистите от "Азов" са блокирани в промишлената зона и скоро ще се предадат или ще бъдат унищожени.

 54. 54 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3474 Неутрално

  А Русия е държава придобила достатъчен имунитет да забелязва подобни зародиши....
  17 милиона жертви е дала докато го придобие..
  На рашистанците все друг им е виновен, че зад батальоните вървяха едни специални части, които са убили не по-малко войници от германците.

 55. 55 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3474 Неутрално

  А Русия е държава придобила достатъчен имунитет да забелязва подобни зародиши....
  17 милиона жертви е дала докато го придобие..
  На рашистанците все друг им е виновен, че зад батальоните вървяха едни специални части, които са убили не по-малко войници от германците.

 56. 56 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#8] от "Таралеж":

  Не говори от името на всички Някои от четвърт век предупреждаваха, че Русия е агресор, но ги смятаха за параноици. Дори след Крим. Иначе е факт, че на либералните ти идоли (спонсори) мисленето трудно им се удава, особено когато им липсва мотивация.

 57. 57 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  Единствената разлика между фашизма и комунизма е, че фашистите избиваха чужди народи, а комунистите избиваха своите.

 58. 58 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#27] от "eti mehter": "Тогава фашизма се оказва като крайна метастаза на националната идея. Затова Путин се стреми да денационализира...."

  Очевидно държавата, която се нуждае от денацификация и демилитаризация е Русия. нахлуването в Украйна е плод именно на това, че Русия страда едновременно от тези две заболявания.

 59. 59 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#46] от "SN DV":
  "Като гледам каква омраза се лее от повечето западни медии към всичко руско и се подкрепя едно нацистко правителство в Украйна..."

  Всичко руско обслужва властта на Путин. Путин е всичко руско. Няма как да се гледа на диктатор по друг начин. Ти как гледаш на властта на Путин - кой е нейният ограничител?!

 60. 60 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  С леко, а се приписват квалификациите фашизъм, фашист, нацизъм, нацист, добилият широка популярност след началото на войната в Украйна денацификация и т.н. С лекота се правят асоциации и аналогии с Хитлер. Без да се отчита дори, че друг бивш европейски лидер е символ на фашизма.
  В България след Девети са били наричани фашисти шсички, които са си позволявали да изразяват дори и минимални различия с позициите на комунистическата партия и комунистическите комисари установяващи народната власт и ТКЗС-тата.
  Дори и в момента огромна част от употребявате споменатите квалификации и асоциации се затрудняват да дадат определение за съответния термин и сравнение. Някои дори не изпитват никакво неудобство от езика и поведението си.
  След 24.02.2022 г. все по-често се употребяват термините путинизъм, путинисти, рашизъм, рашисти ....

 61. 61 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#52] от "klecho":

  " Май нещо се случва на ниво генерален спонсор? "

  Генералния спонсор знае накъде отиват нещата и бързо се пренастройва към новата реалност..... Налага се смяна на концепцията. Вече сме в друга реалност.

 62. 62 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2769 Неутрално

  Само североизточната пропаганда може да измисли "тезата" за "украински нацизъм", за страна, на чело на която стои президент- евреин...!!!

 63. 63 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Фашизъм, нацизъм и комунизъм са разноводности на тоталитаризма.

 64. 64 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#59] от "авторът":

  " Всичко руско обслужва властта на Путин. Путин е всичко руско. Няма как да се гледа на диктатор по друг начин. Ти как гледаш на властта на Путин - кой е нейният ограничител?! "
  -------------------------
  Остави го Путин. Говорим, че се демонизира , отрича, забранява АБСОЛЮТНО ВСИЧКО РУСКО. Целия руски народ, история всичко.
  Дори олигарсите, които са инвестирали на запад се подлагат на санкции и конфискации. Това си тотална война и руснаците го разбраха. Ще воюват.

 65. 65 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  До коментар [#59] от "авторът":" Всичко руско обслужва властта на Путин. Путин е всичко руско. Няма как да се гледа на диктатор по друг начин. Ти как гледаш на властта на Путин - кой е нейният ограничител?! " -------------------------Остави го Путин. Говорим, че се демонизира , отрича, забранява АБСОЛЮТНО ВСИЧКО РУСКО. Целия руски народ, история всичко. Дори олигарсите, които са инвестирали на запад се подлагат на санкции и конфискации. Това си тотална война и руснаците го разбраха. Ще воюват.
  —цитат от коментар 64 на SN DV


  Ами да воюват. Те така воюваха и по време на комунизма,пък после той рухна.

 66. 66 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  До коментар [#28] от "novo-star dnevnik-ar":

  Ти си готов за освидетелстване, мой човек!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 67. 67 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#65] от "Мусаши":

  " Ами да воюват. Те така воюваха и по време на комунизма,пък после той рухна. "

  Така е. Сега се провежда реванша. Вървим към СССР-2

 68. 68 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#50] от "Hawaii":

  Най-интересното е, че „Руският военен министър Шойгу не се е появявал публично от 11 март“ - https://www.mediapool.bg/ruskiyat-voenen-ministar-shoigu-ne-se-e-poyavyaval-publichno-ot-11-mart-news333745.html ! Ето и друг линк: „Шойгу не се е появявал публично от 11 до 24 ...“ - https://novini247.com/novini/shoygu-ne-se-e-poyavyaval-publichno-ot-11-do-24_4239221.html - в който Антон Геращенко пише: „У Шойгу инфаркт“.

 69. 69 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#64] от "SN DV":

  Отговорът е прост: Путин мобилизира ресурсите на цяла Русия, наложи информационно затъмнение, прирлавни участието в протест срещу войната на убийство и пр., т.е. превърна всичко руско в аргжумент във войната.
  Отговорът на Запад елогичен. Ние няма да воюваме срещу Русия, но ще покажем до каква степен научните, културните и други постижения на Русия стъпват върху тези на Запада. Дали, например, Гергиев щеше да стане световно известен диригент, ако не беше стъпил за подиуми, в които западната цивилизация инвестира от два века?!

 70. 70 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5653 Неутрално

  Вървим към СССР-2
  —цитат от коментар 67 на SN DV


  В ОВПУТЕНА РУСИЯ вървите към

  СЕВЕРНА КОРЕЯ-2

 71. 71 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  Наричам властта в расссия тук във форума “фашизъм по учебник” от десетина години.
  Поради това съм бил с прекратен достъп до форума 3 пъти. Това не ме учудва, познато ми е. Всичките ми виждания като архитект са били приемани като безспорно разумни след периоди средно от 10 години.

  Както и да е.
  Според форумните рашистанци “в Украйна искали да унищожат всичко руско, значи са фашисти”.
  Снежана, рускиня-украинка, която украинците “трябвало да унищожат”, ми разказа за последните ѝ думи към мъжа ѝ - също руски украинец, като го е изпращала в Териториалната отбрана на Киев на 25февруари2022:
  “Пази се! Ние със Святослав (2г и 4мес.) ще се справим! Бясна съм им! Убивай ги и вместо мен!”
  Рускиня от Украйна иска смъртта на руските фашисти, нападнали дома ѝ - осъзнава ги като такива и праща мъжа си, също руснак, да ги трепе яко, докато е жив.
  Цялата пропагаДна за “укрофашисти”, “нацистки батальони” се пука като руски танк под удара на Javelin.
  расссия е фашисткото ЗЛО , което няма право да живее.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 72. 72 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 669 Неутрално

  "По отношение на батальона "Азов" и други местни структури упрекът може и да не е лишен от основание"

  Не е батальон Азов, а полк Азов. Освен това те не са никакви фашисти, а най-обикновени националисти.

  Единствената групировка с фашистки уклони в Украйна е Десен сектор. Само че те отдавна изчезнаха.

  Авторът трябва малко по-сериозно да се образова по темата Украйна, защото така и другите му тези, които в по-голямата си част са правилни, олекват.

 73. 73 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#50] от "Hawaii":Най-интересното е, че „Руският военен министър Шойгу не се е появявал публично от 11 март“ - https://www.mediapool.bg/ruskiyat-voenen-ministar-shoigu-ne-se-e-poyavyaval-publichno-ot-11-mart-news333745.html ! Ето и друг линк: „Шойгу не се е появявал публично от 11 до 24 ...“ - https://novini247.com/novini/shoygu-ne-se-e-poyavyaval-publichno-ot-11-do-24_4239221.html - в който Антон Геращенко пише: „У Шойгу инфаркт“.
  —цитат от коментар 68 на Santos


  Инфарктът е често срещана диагноза в руския политически елит. Очаква се скоро и путин да получи инфаркт.

 74. 74 Профил на todorvas
  todorvas
  Рейтинг: 90 Неутрално

  До коментар [#36] от "Georgi Kanev":
  В нашите училища не се изучава и специфичната българска особеност на фашизма, а именно "монархо-фашизма", заради влиянието на Борис 3 върху политиката и античовешкия Закон за защита на държвата! Благодарение на Съюзниците има известна историческа справедливост чрез създадения Народен съд, а и ролята на Съда не се изучава подобаващо!

  Точно монархо-фашизъм е българския модел. Заложен е още с поправката на Търновската конституция след обявяването на независимост на България и отделянето й от Отоманската империя.
  Съгласно същата конституция, която прави княза на цар, няма вариант за абдикация или отказ от престола от живия цар. Фердинанд живее до 1948 г. и така никой освен Фердинанд не може да бъде цар на България.
  Разбира се, никой в Европа няма да позволи да се говори за монархо-фашизъм.

 75. 75 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Като гледам каква омраза се лее от повечето западни медии към всичко руско и се подкрепя едно нацистко правителство в Украйна, си мисля, че уверено вървим към ада на войната.
  —цитат от коментар 46 на SN DV


  Нацисти има само в кремъл и в бункера в Урал.

 76. 76 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Най-гледаното видео в тикток:

  https://t.me/uniannet/41552

  Заслужава си.

 77. 77 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 669 Неутрално

  На човек да му стане драго, че е достигнал залеза на живота си...
  —цитат от коментар 18 на дедо Андро


  ... ако мисли само за себе си. Явно нямаш деца и внуци.

 78. 78 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#75] от "galapagas":

  " Нацисти има само в кремъл и в бункера в Урал."

  Дори "Вашингтон пост " е на друго мнение. Статията беше публикувана и в "Дневник" .

  А " Фокс нюз " по някаква причина говори същото. 79. 79 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#74] от "todorvas":

  Тоест,според твоята психарска теория всички български царе са нацисти и фашисти,понеже управляват до живот?! И то при ФАКТЪТ,че Цар Фердинанд абдикира..! Баси откачалките сте!

  Откакто почна войната на Путин срещу Украйна,западните псевдо-либерали,(а всъщност комунисти),са в ступор,щото именно Путин набеди украинците за...нацисти и фашисти! Смех! Ако разбирате какво намеквам...

 80. 80 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Особеност на руския фашизъм (путинофашизма) е че фашистката партия, която взема властта е заменена със самия Путин и всичко останало е по дефиниция - разликата е че не управлява фашистката партия, а самия вожд.
  При това остават различни партии, но тези които са законни (по руската дефиниция - системни) са само одобрените от Путин. Той самия ги аранжира или като управляващи, или като опозиционни, но те всичките са негови и се вписват в сценария му. Ако напуснат сценария се закриват - такава беше историята с бившата "бизнес" партия на олигарха Прошенко, която някак си уплаши вожда че ще тръгне накриво.
  Другата особеност на фашизма е, че се основава на идеология, но това е малко сложно за Путин, така че руския фашизъм е беден в това отношение - може да го наречем примитивен фашизъм.

 81. 81 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#70] от "Hawaii":

  " В ОВПУТЕНА РУСИЯ вървите към
  СЕВЕРНА КОРЕЯ-2 "

  Гледа ли клипа с ракетата , която изстреляха ? Може да достигне всяка точка на САЩ. Как ти се струва ?

 82. 82 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#80] от "blagoj":

  Моля за извинение, сгреших името на олигарха, казва се Прохоров - Михаил Прохоров

 83. 83 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#69] от "авторът":

  " Отговорът на Запад е логичен. Ние няма да воюваме срещу Русия, но ще покажем до каква степен научните, културните и други постижения на Русия стъпват върху тези на Запада "

  Напротив. В случая става въпрос за тотална война с Русия на всички фронтове. Целта е пълно унищожение на всичко руско, не само властта в Кремъл, но май няма да се получи.....

 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3834 Неутрално

  До коментар [#10] от "Таралеж":
  "Надявам се че руснаците направиха огромна грешка с Путин заради мерака им за реваншизъм.
  И се надявам скоро да осъзнаят грешката си.
  Да се присъединят към цивилизования свят, не към варварите."

  Те винаги са принадлежали към варварите и никога не са били в цивилизования свят:

  " Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."

  Илия Бешков

 85. 85 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3834 Неутрално

  До коментар [#83] от "SN DV":
  "В случая става въпрос за тотална война с Русия на всички фронтове. Целта е пълно унищожение на всичко руско, не само властта в Кремъл, но май няма да се получи....."

  Фантазии на русоробски мозък.
  В случая става въпрос за брутална руска военна агресия на съседна на Русия независима държава с цел да я подчини на руските интереси и да я направи васална на Русия.
  Що се отнася до фаназиите ти как западът искал да унищожи "всичко руско", те са резултат на промит от руската пропаганда мозък.

 86. 86 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#85] от "tacheaux":

  " Що се отнася до фаназиите ти как западът искал да унищожи "всичко руско", те са резултат на промит от руската пропаганда мозък. "

  Няма нужда от руска пропаганда. Достатъчно е да видиш големите западни медии. Има някаква истерия. Добре че руснаците умеят да се владеят, но ако така продължава ще се стигне до война в Европа, а от там и световна.

 87. 87 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Стига с това "политическа коректен" ПК имаме такава хубава родна дума "идеологически благонадежден" ИБ.

 88. 88 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 714 Неутрално

  “Удивително е как само за няколко дни Путин успя да похарчи целия морален капитал на Русия, трупан за последните 200 години, включително и престижа й на страна - победителка във Втората световна война.”

  Това е разковничето. Всичко останало са подробности. Нашите демократски фашисти, узурпирали чрез ковиден преврат централната власт в САЩ, правиха, струваха и му намериха цаката. Още на 13-ти Март, Петък, 2020 г. беше ясно, че превратът беше направен, за да си довършат работата с провокирането на един жалък мафиот, начело на една скована от мракобесие регионална сила, да направи фаталната историческа грешка. От подобен сорт, но, колкото и в името на същата цел, от далеч по-скромен мащаб, е и планът да изоставят в Афганистан (след привиден, но внимателно планиран, провал) модерно оръжие за повече от 80 милиарда долара, в ръцете на дрипльовци по джапанки, които не знаят нищо друго, освен да безчинстват. След като демократската пасмина разбута Близкия Изток, сега дойде ред на централна Азия. Всички брожения, които се наблюдаваха в тази част на Азия са с една едничка цел—глобализмът, “The Great Reset”, удари на камък в огромни световни територии и това трябваше да се поправи. Глобалисткият преврат успя в САЩ, но бе смазан жестоко от централната власт в Китай. Протежетата на демократската партия, хунвейбините от Ухан, видяха обратния край,

  Вместо да търкат наровете като мецдународни престъпници, каквито те в действителност са, оцапани в кръв до лактите, сега цялата демократска пасмина е в бяло, и то, завинаги, какъвто и да е изходът от днешната уникална гадост, която същите тези демократски фашисти (да, използвам термина съвсем съзнателно и, ако на някого не е ясно защо, можем да си поговорим) сътвориха подбуждайки от 2014 насам откровени нацисти за кървава разправа (помним снайперистите през 2014-та, които убиваха мирни демонстранти). Уникална победа по учебник за военни измами, изкована от уникални стратези на мрака (да, това, че са погодили номер на някакво дребно нищожество да разпорежда безумия, махайки къси краченца, изобщо не ги прави ангели). Допълнителният проблем е, че тази уникална победа на мрака е дадена днес в ръцете на откровено посредствени хора, които винаги са били услужливи слуги, рожби на affirmative action, хора, кито кандидатстват за Върховния съд на САЩ без да могат да обяснят що е то съществото наречено “жена”, или на самата ходеща посредственост, каквито са днешните отговорници на ЕС. Тази тъпота, командваща днес висшите ешелони на света, е предпоставка за кой знае още какви ли не безумия, които ни чакат. Включително възвръщане и тържество на източната мафиотщина. Нещо като връщането на бял кон на компрадорския сикофант Борисов, заедно с цялата му клиентела, както последните събития очертаха да е бъдещето на България, ако някакъв гръм случайно не се смили да удари, та да ни стресне и небето да пропадне.

  До такива висоти се стига, когато всичко е на парче—дай да сръчкаме животното, а че, наранено, то ще продължи да хапе, за това ще му мислим друг път. Как да си обясним приклещването, което се получи с напъна да се превърне рублата в резервна валута? Значи всичко било заради икономика и който държи the commdities, той диктува, нищо че му спряха суифта и му причинихте историческо унижение, вероятно по-голямо от сгромолясването на СССР. Какъв ще е този планиран бъдещ свят, в който някакъв всевластник, макар и напълно морално компрометиран, ще продължи да поставя всички на колене? За това много тъпите узурпатори на властта в САЩ изобщо не мислят. Тях не ги е грижа за западната цивилизация. Те не се чувстват част от нея и им е все едно дали светът гори. Ендгеймът им свършва при горенето, защото на тях същностно им е чуждо са съзидават, да градят. На тях същностно им е чуждо онова, което направи Америка велика. Те са врагове на собствената си страна. Те я мразят, ненавиждат я, както само тъп човек може да мрази и ненавижда, и в името на тази омраза са способни единствено на подли преврати, цензура и разруха. Това е истинският проблем на света, не днешната регионална трагедия, колкото и голяма да е тя. Световната глобалистка трагедия на тъпотата е истинският враг на човечеството.

 89. 89 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3834 Неутрално

  До коментар [#86] от "SN DV":
  "Няма нужда от руска пропаганда. Достатъчно е да видиш големите западни медии. Има някаква истерия. "

  Истерията е в руските медии тя не е от сега , а поне от 15 години , в която на руснака се внушава , че главният враг на Русия е Западът , който се стреми да унищожи Русия. Твоето мислене е плод на тази руска пропаганда.

 90. 90 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2687 Разстроено

  Поредна плиткоумна пропаганда. Авторчето дори не се е посвенило да се изгаври и с Желю Желев наричайки книгата му памфлет който през 1982г не бил вече актуален за разлика от неговите характеристики що е фашизъм от които бъдещите изследователи сигурно трябва да се учат.
  Това което обаче е безспорно и за което не е казал и дума че в Украйна се проповядва украински национализъм основан на пещерна русофобия който в крайните си форми по-нищо не се отличава от националсоциализма а в Русия липсва официална идеология освен повтаряната безсмислица за многонационалният и характер което оборва напълни всички обвинения за фашизъм защото фашизмът винаги е тясно свързан с национализма и никога с многонационалността която смени интернационализма на СССР.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 91. 91 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#90] от "Julian Mall":

  Авторът е прав. На Желю Желев книгата е нескопосно епигонско упражнение на гърба на такива като Хана Арендт.

  Колкото до това:

  “Това което обаче е безспорно и за което не е казал и дума че в Украйна се проповядва украински национализъм основан на пещерна русофобия който в крайните си форми по-нищо не се отличава от националсоциализма а в Русия липсва официална идеология освен повтаряната безсмислица за многонационалният и характер което оборва напълни всички обвинения за фашизъм защото фашизмът винаги е тясно свързан с национализма и никога с многонационалността която смени интернационализма на СССР. ”

  Колкото и да е безспорно (дали ?), начините за справяне с подобно зло, ако наистина е налице, в никакъв случай не е чрез агресията, която наблюдаваме. Една морално превъзхождаща сила, което в крайна сметка я прави победител, никога не би си позволила такова, не само компрометиращо, но и напълно губещо предприятие, каквото е настоящото, каквито и кръшни думи от сорта на “военна операция” да му измисляш, за да му прикриваш не само зверския, но и крайно неинтелигентен начин да се справиш със злото и то провокиран от точно тези, с които си се заел да се бориш. Така, в крайна сметка, сам се поставяш там, където ти е мястото—при губещите, при слабаците.

 92. 92 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3834 Неутрално

  До коментар [#90] от "Julian Mall":
  "в Украйна се проповядва украински национализъм основан на пещерна русофобия"

  Украинската русофобия(страх от Русия) идва от многовековното руско робство, от анексията и окупацията на украински земи, от откритите заплахи идващи от Русия , както и от непризнаването на украаинската националност от страна на официалната руска власт.
  Представи си Турция да е анексирала Кърджалийска област и да е окупирала Лудогорието. Нямаше ли и у нас да има туркофобия?Тя и без това съществува в някои индивиди като твоя милост.

 93. 93 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1834 Весело

  До коментар [#63] от "pamela":

  "Фашизъм, нацизъм и комунизъм са разноводности на тоталитаризма."

  А диктатурата, олигархията и аристократизма са разновидности на авторикратизма!?

  То и кокошката смята, че просото, граха и царевицата са разновидности на зърното, но винаги клъва някоя мравка или муха ... да замези доволно.

 94. 94 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Забавлявам се да чета официалната руска пропаганда във Взгляд. На скоро попаднах на особено идиотска статия. Тезата беше, че войната върви тегаво, защото трябва да се денацифицират 25-30 милиона украинци. Та ми просветна, какво се има предвид под денацифициране - унищожаването на украинската нация и подмяната и с някакви малоруси прочее дивотии.

 95. 95 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3834 Неутрално

  Фашизъм, нацизъм и комунизъм са разноводности на тоталитаризма.
  —цитат от коментар 63 на pamela


  Най-жестока и продължителна е комунистическата тоталитарна диктатура. Тя е взела най-много жертви. Относително най-мека е фашистката, но левичарската пропаганда е превърнала фашизма в пропагандно плашило и универсално клеймо за сатанизиране на политически противник. Безразборно се лепят етикати "фашист" на неудобни политически противници, докато комунист всъщност е нещо много по-лошо от фашист. Нацизмът е по средата между фашизма и комунизма. Това , което наблюдаваме в Русия е нацизъм. Някои наричат руския нацизъм рашизъм за разлика от немския , който официално се нарича национал-социализъм. И двата вида нацизми са реваншистки по своята природа.

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6741 Неутрално

  Стъпките са ясни, също, като в Русия. Жалко, че Путин е живял толкова години в Германия. Нищо не е научил.

 97. 97 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Демонстративното презрение към демокрацията, либерализма, западните ценности, правата и свободите на човека, към международното право и елементарните норми на приличие в междудържавните отношения, установени след Втората световна война – всичко това сега се смята не само за добър тон в публичните изяви на хора като Путин, но и за единствената възможна гледна точка на всеки представител на руските власти.

  Русия се опитва да удави страната ми в кръв. В дома ни нахлуха хладнокръвни убийци. Но Путин не може да подчини украинците със сила. Това няма да стане никога, коментира украинският журналист Сергей Руденко.

  Милитаризмът, агресивната ксенофобия, империализмът и оправдаването на терора срещу всички инакомислещи не само вътре в страната, но и отвъд нейните предели, станаха окончателно държавна идеология на Русия. Нещо повече, в третото си десетилетие путинизмът се сдоби със свой графичен символ, който завинаги ще остане в паметта ни като знак за бедствието на жертвите от тази война и от режима на Путин – прословутата буква Z, за непочтително отношение към която в Русия вече са започнали да наказват.
  https://faktor.bg/bg/articles/eto-ya-putinova-rusiya-agresivna-bezmilostna-zhestoka

 98. 98 Профил на whitemare
  whitemare
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Този текст на автора е тотален буламач. Да бъркаш политическа идеология с форма на управление на държавата говори за сериозни образователни дефицити. Първо, фашизмът като идеология възниква в Италия и строго адаптирана идеология към италианската действителност.
  Според определението в Уикипедия в момента най-фашистката държава в света е Китай.

  "Фашистите изповядват идеята за еднопартийна държава[21] и вярват, че нациите и расите са в постоянен конфликт, поради което само силните от тях могат да оцелеят, бидейки здрави, витални и чрез отстояване на себе си в борбата срещу слабите.[22] Фашистките правителства забраняват и потискат критиката и опозицията към себе си и към фашисткото движение.[23] Те са противници на класовия конфликт и обвиняват капиталистическите либерални демокрации в създаването на такива конфликти, а комунистите – в експлоатирането им.[24] Фашистите отхвърлят индивидуализма и личния интерес в ненамесата в частни инициативи от страна на капиталистическите правителства.[25] Много фашистки лидери са твърдели, че подкрепят „трети път“ в икономическата политика, който, вярвали те, е по-добър както от буйния индивидуализъм на неограничения капитализъм, така и от суровия контрол на държавния социализъм.[26][27] Това можело да се постигне с форма на правителствен контрол над браншовете и работническата класа (наричана „корпоративна държава“ от Мусолини).[28] Някои наричат това корпоратизъм[29], докато други не използват този термин за описание на фашистката икономическа система.[30]"

  Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнаци
 99. 99 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1834 Весело

  До коментар [#39] от "vagabond66":

  ""какво беше "комунизма" у нас!
  А "комунизма" у нас дойде от земите на СССР,
  а там се пръкна от "болшевиките", активно подпомагани
  от парите на "запада"!
  Та не само фашизма,
  а и комунизма са "престъпление на ума"!"

  М-да, "Манифестът на комунизма" само в СССР ще да е бил написан и прокламиран през 1848 г. А "парите на запада" в лицето на текстилната фабрика на Енгелс са популизирали "Капиталът" и "Произход на семейството и частната собственост".
  Първата комуна в Париж, 1871 г., явно пак идва от СССР.
  А дядо Ви Благоев само от болшевишки напъни, излъчвани от СССР, е събрал съмишленици в лозето на Габровски през 1892 г.

  Но за такива учени като Вас събитията "Версайски договори 1919 г.", "Световна икономическа криза 1929 г." и как победителите от ПСВ (Япония и Италия) стават верни съюзници на Германия са в различни галактики и няма причинно-следствена връзка между тях.
  Поне знаете ли в Империя Япония каква демокрация и идеология се шири и защо победителите от ВСВ не са успели да наложат референдум за република?

 100. 100 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1834 Любопитно

  До коментар [#95] от "tacheaux":

  "Най-жестока и продължителна е комунистическата тоталитарна диктатура"

  И колко века е продължила? Има ли поне пет века за да се сравни с "тоталитарната диктатура" на македонската демокрация или на османския фундаментализъм или разцъфтяващия либерализъм в Британската колониална империя със свободна търговия на роби?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK