ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Юрий Андрухович: Европо, не се страхувай

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (15)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3130 Любопитно

  Европо, какво ще кажеш??? Стига ли това, което правиш?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 792 Неутрално

  ма кофти, милишат ви краката. стени нема, само капани за наивници и пари.
  ше ви се изясни - бързо.

 3. 3 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Трагедията която тече в Украйна вече месец може да бъде осветлена с много страни и всичките доплъват картината защо и как се е стигнало дотам. Вината на Европа( не само на Европа а и на Америка) е налице, тя не е отсега а от 20 години, времето в което грешно оцениха политическите събития в Русия и личността на Путин. Приеха желаното за действително и искаха чрез търговия и общуване на всички нива да присъединят Русия към цивилизацията . Най-късно след Мюнхенската реч на Путин трябваше да забият тревожно камбаните . Но не... Сега Украйна плаща за всички нас една изключително висока цена ставайки цел за унищожение на един урод-психопат на когото бе дадено време и ресурси да си "отледа " поколение орки -с имперско мислене . Колкото по-късно се реагира толкова по-големи са щетите и по-висока цената !!! Обществата в Европа реагираха, хората навсякъде са готови да дадат отпор , сега трябва правителствата да ги последват . Става но мудно. С изключение на Балтийските страни и Полша . Тези които знаят тази Русия най-добре. България не искам да я коментирам, срам ме е

 4. 4 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3142 Неутрално

  Трагедията за съжаление не може да бъде спряна....орките са все още там.НО...но може да бъде помогнато!С всичко!Най-вече с оръжие,разузнаване,пари,убйиствени санкции....Тоталан забрана за купуване ВСИЧКИ руски стоки,тотално спиране на визите.Задължителен НОВ световен нюрмбегски процес.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 5. 5 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  До коментар [#4] от "Willy Messerschmitt":

  Спиране на всякакви визи за руснаци в ЕС е едно добро решение.
  Нали много се кефят на русията си и на царя си, "подкрепата" на путин е 101% , да си седят там, нямат работа в Европа. Би трябвало да не им наереди никак, така че не виждам проблем.
  Не вярвам и някой нормален човек все още да иска да ходи в русия, така че и те да спрат визите за граждани на ЕС, всичко ще си е точно.

  Ако може да разкараме блядовете от черноморието пък ще е направо "бинго". Ех, мечти ...

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 6. 6 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Оттук насетне Русия трябва да остане в тотална изолация - за десетилетия.

  Вън от всички културни, бизнес , спортни и всякакви други международни организации.

  Тогава може и да проумеят какво им се е случило.

 7. 7 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Преди Хитлер да започне да бомбардира Дувър, в Англия е имало, поне според каквото съм чел, партия с доста сериозна подкрепа от около 15%, която го е подкрепяла напълно. Сега в цяла Европа има партии, които подкрепят Путин, не са само възраждането и бсп у нас.

  Не е само до пропаганда, просто хората си харесват диктатури, харесва им консолидираната държава зад вожда. Демокрацията е сложно нещо, компромиси, различни мнения за едно, за друго. Пък в диктатурата ти казват коя е правата линия и тя се следва. Явно е човешко да има "полезни идиоти", не е само от промиване на мозъци.

  Добре че има правителства, които да дават въоръжение на украинците, а и да имат топки да ги поканят за член на ЕС. Ако оставиш всичко да го решава народа, според това какво е гледал по телевизията в последния месец, Мордор ще се разпростре над половината свят.

  preklara rara
 8. 8 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1966 Любопитно

  До коментар [#2] от "scott":

  "....За сметка на това на Русия ѝ се прощаваше всичко - от военното разчленяване на Грузия със завземането на нейни територии до срамния и циничен газов шантаж на Украйна..."
  Е , и ние дадохме своята скромна дан, в заобикалянето на Украйна с турско- руско-сръбско- балканския поток.

 9. 9 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  Според мен Украйна е разходен материал, който придобиха 2014-а, а сега го изразходват. Тя никога не е била към ДМА/дълготрайни материални активи/.

 10. 10 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Преди повече от 10 години гледах клип от някакъв концерт в Москва. На сцената красиви руси момичета, във военни униформи, пееха "Десятый наш десантный батальон", а няколко десетки хиляди младежи им пригласяха в някакъв болен възторг.
  Още тогава си помислих, че нещата не отиват на добре, но изобщо не съм очаквал, че ще се стигне до тук.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 11. 11 Профил на eyv05488502
  eyv05488502
  Рейтинг: 10 Любопитно

  До коментар [#5] от "Ebeneezer Goode":

  А кой ще им пие шампанското и ще им яде труфелите, ще им купува диамантите, ще залагат в казината. Може би бедният българин.

 12. 12 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ebeneezer Goode":

  А кой ще им пие шампанското и ще им яде труфелите, ще им купува диамантите, ще залагат в казината. Може би бедният българин.
  —цитат от коментар 11 на eyv05488502


  Не се притеснявай, има кой. По-добре се запитай какво ще ядат рушистите - целият им оскотял народ.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 13. 13 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  ЕСЛИ ПОБЕДЯТ ОРАНЖЕВЫЕ, ТО КРЫМУ И ДОНБАССУ НУЖНО ДАТЬ ВОЗМОЖНОСТЬ ОТДЕЛИТЬСЯ

  Если его до сих пор нет, то откуда он должен взяться, родиться?

  Да уже, видимо, не родится. Нормальные народы рождались лет сто назад. У нас это по-разному складывалось, но преимущественно не складывалось. Конечно, были какие-то оптимистичные моменты. Я не исключаю, что они еще повторятся в нашей истории, и пока еще можно констатировать, что Украина сегодня – союз племен, которые рассорены между собой, но держатся вместе на основе определенной государственной фискально-репрессивной машины.
  Как ни парадоксально это звучит, но Украину вместе держат материальные интересы Януковича и его окружения. Ничто другое нас не держит.

  Вы где-то говорили, что выступаете за отсоединение Крыма и Донбасса от Украины как таковой...

  Нет-нет, не так это все однозначно и прямо. Но: оставляя шанс для украинского будущего, нужно рассматривать эту опцию, если мы, конечно, хотим сохранить шанс. То есть если еще когда-то произойдет такое чудо, что в Украине опять победят, условно говоря, оранжевые, то нужно будет дать возможность Крыму и Донбассу отделиться. Сейчас они этого не сделают, потому что сегодня их люди сидят при власти в Киеве.

  Но я почти не верю в то, что оранжевые когда-либо придут к власти.

  Я БЫ НЕ ДЕЛАЛ БЫ ЭТУ ПРОКЛЯТУЮ ЦЕЛОСТНОСТЬ КАКОЙ-ТО ДОГМОЙ

  А чем Крым и Донбасс, по вашему мнению, мешают Украине развиваться?

  Скажем так, политически это другая нация. Я уже сейчас этнических моментов не касаюсь, только политических. Так вот – политически это часть российской нации. Я не хочу сказать, что все поголовно там такие, но тому украинскому меньшинству, которое там есть, проще предложить эмиграцию сюда, потому что они и так там загнаны в угол, постоянно преследуемые, не могут реализовать ни одного проекта. В Донецке не проходит даже такая вещь, как присвоить университету имя их земляка Василия Стуса. То есть там априори агрессивно заблокировано любое украинское движение. Оно заблокировано не в результате каких-то репрессий, а потому что действительно этого не хочет тамошнее население. Оно чужое Украине. Украина ему чужа и неинтересна, по меньшей мере безразлична.

  Надписи в маршрутках наподобие «Нету денег – плати гривной» лишний раз свидетельствуют, что там концентрация ментального невосприятия всего, что связано с украинской независимостью.

  Работать над этим Киев пытался, начиная с 1991 года. Это принесло только ухудшение. А окончательное ухудшение принесли последние пять лет правления Ющенко.

  Думаю, мы постоянно тешим себя какой-то иллюзией территориальной целостности, которой и так нет. Она существует сегодня только благодаря тому, что их парень сидит в Киеве на престоле. То есть одна седьмая Украины делает свой решающий вклад в то, как жить стране в целом. Потому я бы не отказывался от такого проекта и не делал бы вообще эту проклятую целостность какой-то догмой. Зачем упираться в то, что в действительности уничтожает нас и губит?
  ******************************************

  Познайте кой е интервюираният в това интервю! Успех!

  Мараба, С-ДС доносници!
 14. 14 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Тъкмо това очаква Северноазиатската република, за да го използва, като casus belli и да употреби ядрено оръжие някъде в Украйна или в Източна Европа.

 15. 15 Профил на Hilarious
  Hilarious
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Европа беше като упоена от руския „газ“, с който беше постоянно „захранвана“, и в прекия и в косвен смисъл.

  Мимекриралият руски тоталитаризъм с КаГеБе-йска пресметливост, постепенно я успиваше, както се сварява жаба.

  Но една „кофа с лед“ за бързо я изкара от летаргия ѝ. И избледнелите, в опияненото ѝ от консуматорско съзнание, образите на изконни ѝ ценности от миналото като свободата и човешки живот, започнаха да ѝ се проясняват, след десетилетия икономическо угодничество и флирт с руско-имперския нерез.

  Един Раз(Путин) от 21 век, иначе дребнодушен с претенции да извади Голям „принос“ в историята на евразийската територия, претендира за единна империя.
  За съжаление ледът в кофата в същност не е лед, а онази червена течност, която в Свещената книга на християните символизира Живота. С кръвта на украинците ли трябваше да бъде събудена прелъстената Европа?

  Тираните винаги са имали божествени претенции за мисия. Винаги са искали да ги възприемат като надарени „бикове“ за времето им. Но тези биковете един ден винаги са си намирали своя „матадор“. На каква ли ирония ще станем свидетели, когато смятаната за нежната и мекушава Европа вдигне сабята заставяйки в упор на омаломощения от вече „забитите“ санкции руски бик.

  И в крайна сметка „биковете“ ги разфасоват в кланицата на историята.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK