Пропаганда или журналистика – мълчанието на Съвета за електронни медии

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не знам за СЕМ но БТв са пълна скръб. Току що по обедната емисия цитираха доклада за човешките права на САЩ за България и услужливо показаха кадри от протестите през 2020 г. А докладът е за миналата 2021 г. И в него се казва, че е имало заплахи и натиск над журналисти (Рашков и Тошко, ако си спомняте). Това БТВ услужливо го пропуснаха. Що не казахте, че тези запахи са констатирани в доклада? Те бяха срещу вас, БТВ! Значи верно сте уволнили Гавазова заради Рашков, ББ беше прав да ви го изпраска.
  Пълна скръб!

 2. 2 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  Ей, вие Волгин ще го направите герой бе.

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 3. 3 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 851 Весело

  цензуриране,цензуриране,цензуриране и следване на най-правата линия:)

  нищо старо не е забравено :)

 4. 4 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 778 Гневно

  Пропагандата на престъпления не е мнение! И не е цензура забраната за пропаганда на геноцид и изнасилване на жени и даца!

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3351 Весело

  "извади наяве много проблеми" - да де, да, все едно досега НЕ се знаеше колко професионално СЕМ вършеха нещо?! Когато се "избираха" кадрите, КОЙ отракан радетел за правила се престраши да сподели "проблеми", възникнали от войната? Конюнктурно се вършат работите в родината, заради едни вечни зависимости. Иначе свобода на словото колкото щеш, всеки знае всичко и си ГО показва.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на Ray
  Ray
  Рейтинг: 494 Любопитно

  СЕМ е един напълно излишен инструмент на мафията, а държавните медии се нуждят от радикална промяна, проветряване и обновяване.
  Тролове и Мисирки Вън!

 7. 7 Профил на Харвард
  Харвард
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Т.е. от СЕМ се очаква да стъпят в ролята си на Министерство на Истината. Така ли?!

  Когато се говори в един глас, но алангро, куролацията не куролира добре в екваторията...
 8. 8 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Волгин не ми е любимец, но пропагандата от отсрещната страда е дори по - сериозна... Само че явно има "правилна" и "неправилна" пропаганда.

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3256 Неутрално

  Разбира се, че става дума за пропаганда. И то пропаганда на войната и омразата. И то в интерес на чужда държава.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 10. 10 Профил на Харвард
  Харвард
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Удивително е как в устата на правилните медии думата "плурализъм" се е превърнала в синоним на пропаганда и фалшиви новини.

  Когато се говори в един глас, но алангро, куролацията не куролира добре в екваторията...
 11. 11 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ray":

  В момента СЕМ е съставен само от мисирки. Една от тях дори няма подходящо образование за своята позиция - обикновена калинка. Каквото СЕМето, такава и реколтата...

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 12. 12 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 634 Любопитно

  Искате ли цензура? Защото така получавате цензура.

  Това, което се иска в статията е нож с две остриета. Да не се окажат Дневник или Капитал следващите, когато някой реши, че мненията и анализите, които включват (препечатват) в статиите си не са в противоречие с нещо-си-там?

  Иначе законът е казал:

  Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
  —цитат от коментар 0 на от Конституцията


  Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
  —цитат от коментар 0 на от Конституцията


  Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.
  —цитат от коментар 0 на от Конституцията


  Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.
  —цитат от коментар 0 на от Конституцията


  Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.
  —цитат от коментар 0 на от Конституцията


  И конституционният законодател ли е руски бот, мурзилка, путлерист, прочее...

 13. 13 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  По лесно е било през СРЕДНОВЕКОВИЕТО :) По закон ако три пъти публично ИЗРЕКАТ - вещер ; вещица ...от други доказателства няма нужда. Защо ли останалия СВЯТ не вярва на тези постановки ? Впрочем какво се случи в Крематорск ?? Как точно УЖ руската ракета "точка У" ,която е снето от 10 години се оказа в ДОБРО ПОЛЕ ! А в това село само Украинска армия ??

 14. 14 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#10] от "Харвард":

  В стана на 100+ място по свобода на медиите няма плурализъм, има изродщина.

 15. 15 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  От статията стана ясно, че авторката много мечтае да има такава форма на изразяване на позиции в медиите, че да се чува само думата на едната страна, на украинската и на прозападните медии.
  И никаква друга гледна точка.
  Нещо повече, тя призова да не се дава дума на журналисти, които имат различно мнение от правилното, тоест утвърденото от западните ни "партньори".

  Истината рано или късно излиза наяве.
 16. 16 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  СЕМ са просто едни наемници...прокарващи насоки от посочилите ги!Там "журналистика "няма!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 17. 17 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Рашистките пропагандони в държавните медии - вън!

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 18. 18 Профил на Petko Petkov
  Petko Petkov
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Нито едното нито другото. В момента България се завърна към комунизма където доносниците като една оперна певица искат, чрез техните доноси да съсипят живота и кариерата на един истински свободен човек просто защото "не могат да търпят противоположно на тяхното мнение" познато ли ви е от една епоха преди 30 години. Всичко се повтаря като пародия преди им викаха доносници на ДС сега им казват "демократи" говорещи "от позиция на морала". Днес е лесно да повтаряш пропагандата на мейнстрийма и така да си добре и местенцето ти да е бетон, но Волгин доказа през цяла България, че дори да е преследван от либералната комунистическа власт сложена от чужди посолства в лицето на четворната коалиция той НЕ се предаде и продължи да отстоява своето мнение като истински свободен човек. Единици са такива непокорни хора дори имаше "списък на Шиндлер" с подобни на Волгин непримирими хора които беше представен пред обществеността за да всее страх ако още някой се осмели да се противопостави на тях.

 19. 19 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 634 Любопитно

  До коментар [#2] от "georgievb":

  Пендачанска се разбуча, защото в последното си предаване Волгин нахрани много здраво ПП и ДБ заради Македония. Според мен не без основание...

 20. 20 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  то няма разлика между волгин и наци пропагандист като салавьов, може би нашият закъснява с около 2 седмици. но е същата реч на омразата и с толкова обиди. критици има и така, ненавистни хейтъри като волгин не са нужни

 21. 21 Профил на kha
  kha
  Рейтинг: 174 Неутрално

  Само извратен човек може да се интересува от мнението на масов убиец.

 22. 22 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Жалко е, когато разни знайни и незнайни медийни експерти не работят за свобода на словото, а за брутална цензура само че правилна.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 23. 23 Профил на SN DV
  SN DV
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  " Другата гледна точка, ...............не може да бъде оправдавана "

  В член 6 на ЗРТ се казва, че БНТ и БНР "отразяват различните идеи и убеждения в обществото чрез плурализъм на гледните точки във всяко от новинарските и актуално-публицистичните предавания с политическа и икономическа тематика".

 24. 24 Профил на todor._89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Когато стана джангъра в Украйна, познайте кой побърза да напусне ... Русия ?
  Ами точно разни интелектуалци и медийни и екранни величия, които са раздавали акъл на ляво и дясно и са папкали от спонсори отвън.
  Тоест корабът се напуска първо от предателите.
  Ха сега си представете, че това стане у нас.
  Кой ще избяга и къде ?
  Мога да предположа поне 20-30 медийно натрапени ни люде, които веднага ще избягат при благодетелите си и ще зарежат България.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 26. 26 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Няма никаква регулация на нищо. В сайт като Афера се пишат абсолюртни измислици, използват се обидни квалификации, лъжи. Отдолу във форума се модерират мненията да бъдат само в унисон на материала, който е тотално лишен от аргументи и факти. Да не говорим, че често съдържат омразни послания срещу украинците и никой не ги трие.

 27. 27 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 634 Любопитно

  До коментар [#15] от "Мариана Кълвачева":

  "Слушай, изпълнявай и не разсъждавай". Някаква казармена медийна среда се търси тука (в статията). Ако задаваш въпроси, които подриват официалната линия, се оказваш минимум провокатор. Ако достигнеш до "неправилните" изводи - още по-зле.

  Забелязал съм, още отдавна, че най-отявлените и самообявили се за "демократи", обикновено са първите, които почват да зоват за "забрани", че и още по-големи "посегателства" над личността. Тогава аз ги питам - "сега ли ще ме натоварите на камиона или по-късно?". Обикновено са някакво гръмогласно малцинство на тъмно сини реститути, които ако не дрънкат за лустрация, обикновено искат някаква друга саморазправа...

 28. 28 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#20] от "karatista":

  Дай пример?

 29. 29 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  До коментар [#27] от "ХЪ ХЪ ХЪ":

  Колкото пъти съм писала по такава тема и все намират повод да ме изтрият, а един път даже ме пратиха във фризера за две седмици. Но това не бе единично явление, форумът периодично се зачиства от ИНАКОМИСЛЕЩИ.
  Ей така, за всеки случай. да не вземе някой фактор нещо да прочете във форума и да отправи критика към вестника.
  Пазят се, разбираемо е.
  И те семейства хранят.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 30. 30 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#28] от "ХЪ ХЪ ХЪ":

  какъв пример по-точно искаш?

 31. 31 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#26] от "selinda":

  Според някои от колегите това значи 'плурализъм' и всякакви опити да се ограничи е 'цензура' и 'атака срещу свободното слово'.

 32. 32 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Искате ли цензура? Защото така получавате цензура. Това, което се иска в статията е нож с две остриета. Да не се окажат Дневник или Капитал следващите, когато някой реши, че мненията и анализите, които включват (препечатват) в статиите си не са в противоречие с нещо-си-там? Иначе законът е казал:
  —цитат от коментар 12 на ХЪ ХЪ ХЪ


  Изобщо не става въпрос за цензура, доколкото обикновена руска пропаганда се представя за истина под формата на гледна точка. Един пример от преди седмица е много показателен. В медиите започна да се разпространява информация за биолаборатории в Украйна, които произвеждали биологически оръжия. Тази тема беше подхваната от хора като Кеворк Кеворкян, Богомил Бонев, Костадин Костадинов, Петър Волгин и други подобни, респективно хората у нас разбраха, че в Украйна се произвежда оръжие за масово поразяване. В същото време в свое интервю Евгений Кунин, който е един от от най-известните биолози в света и член на Руската академия на науките нарече хората, разпространяващи този фейк "феерически невежи идиоти", като подробно обясни за какво става въпрос. Но у нас вече бе формирано обществено мнение по този въпрос с любезното съдействие на посочените по-горе "авторитети". А това е много по-опасно от цензурата

 33. 33 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 634 Любопитно

  До коментар [#30] от "karatista":

  За Волгин и "реч на омразата и с толкова обиди".

 34. 34 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  До коментар [#25] от "Мариана Кълвачева":

  Сещам се :))

 35. 35 Профил на Petko Petkov
  Petko Petkov
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Знаете ли каква е разликата от свободни и истински хора като Петър Волгин и неговите душмани и доносници сега ще ви кажа: Той никога няма да каже на някаква си оперна певица какво да говори, няма да я следи какво говори, няма да и прави забележка какво говори, няма да я порицава какви знамена е сложила на профила си, няма да и иска обяснение за абсолютно нищо и това е РАЗЛИКАТА защото от другата страна същата певица влиза директно в неговият свят, работа и т.н. и иска да го съсипе, разруши типично както правеха колегите й от ДС преди 30 години те нямаха милост каквато виждаме и сега за съжаление.

 36. 36 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#33] от "ХЪ ХЪ ХЪ":

  в почти всяко от предаванията му, а и във фейсбука му постоянно. ако не ги намираш, поздравления сварен си

 37. 37 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#35] от "Petko Petkov":

  А така, атакувай авторката, а не каквото казва. Така най-сигурно оброваш аргументите ѝ.

 38. 38 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#35] от "Petko Petkov":

  тя е член на обществен съвет към радиото и това и е работата. не само оперна певица.

 39. 39 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5356 Гневно

  Много удобно в свободата на словото се промъкна и се настани пропутинската пропаганда - с всичките ѝ лъжи. Каза ли Янев, че война няма, има специална операция. Изритаха ли го от правителствто? Да! И така трябваШЕ и трябва да се действа с подобните нему - вън от медиите и форумите!

 40. 40 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Може би трябва да обърнем внимание на това, че отделният журналист няма голяма, а малка вина за ставащото.
  Огромната вина носят собствениците на медии.
  Те се съобразяват със спонсорите си, те налагат "медийна политика" на подчинените си.
  Всеки, който не спазва тази медийна политика обикновено не получава екран или статия.
  Затова, не стреляйте по пианиста моля, той си има началник.
  Защо написах, че отделният журналист има малка вина, ами защото и той е човек, и той семейство храни, няма как, трябва да се съобрази и да пише неща, които не мисли.
  Но, и той има достойно решение, просто да спре да пише и говори тези неща и да потърси място, което е за него.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 41. 41 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 3150 Неутрално

  В шизофренен момент се случихме със шизофренно правителство съчетаващо у себе си и подлизурството към Русия и любовта към евроатлантизма. Резултатът е рупори на Москва като Волгин да бъдат толерирани и бутани нагоре по специални стълбички. Естествено с руски пари. Надявам се БНР също да цъфне в списъка на Грозев. По същия начин преди години в БНР се подвизаваше Виза Недялкова, която всяка неделя провеждаше двучасово прдизборно студио на БСП. Има и много други примери.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 42. 42 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Явно демокрацията в България е над всичко - закони, правила,журналистическа етика, морал и т.н. и т.н. Класически, стари демокрации нямат никакво значение, техният опит и знания в кризисни и извънредни ситуации са без значение.И вероятно хора като П.Волгин и Сие ще продължават да злоупотребяват безсрамно с обществени възможности и средства в името на някакви криворазбрана ''истина и обективност''.

 43. 43 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Искате ли цензура? Защото така получавате цензура. Това, което се иска в статията е нож с две остриета. Да не се окажат Дневник или Капитал следващите, когато някой реши, че мненията и анализите, които включват (препечатват) в статиите си не са в противоречие с нещо-си-там? Иначе законът е казал:
  —цитат от коментар 12 на ХЪ ХЪ ХЪ


  "Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин."

  Има разлика между това да изразяваш мнение и това да представяш фалшиви новини за факти.

  Абе, мислете малко, бе, не я щадете тая една гънка, мамка му!

 44. 44 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 3150 Неутрално

  Волгин по принцип си е руски резидент. Преди години се подвизаваше из САЩ явно шпионирайки в полза на Москва като се е прикривал зад българското си гражданство. Изглежда, че там изворът е пресъхнал и сега рашистите го върнаха в БГ на доизживяване и перестройка за да сипе путински пледоарии включително за сметка на българския данъкоплатец. Аз не искам Волгин да промотва войната и военните престъпления в Буча за моя сметка.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4188 Весело

  До коментар [#23] от "SN DV":

  Хахахаха! Какви различни идеи и мнения при волгин, другарю!? Ами пропагандата която се лее е на 95% в едната посока, да не говорим, че всяка една излязла дума от устата на същият е 100% към едната страна, ако можеше и 1000% щеше да стигне! Ами колко лъжи излизат от устата му, ами какви скандални гости, последно слушах някакъв икономист, възрастен изглеждаше, той колко лъжи наговори, дори числата които употребяваше бяха от преди 1 година, а ги даваше за към този момент, какви катаклизми предричаше, дори част от тях вече трябваше да са се случили. Когато говори Волгин, 95% от слушателите са със под средното ниво интелигентност, и за тях тази пропаганда е самата истина, използват я в социалните си контакти, убедено, троловете заливат форумите с нея. За това е и вреден, този волгин!

  cellular-goods.com
 46. 46 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#31] от "fantomas":

  Да, много интересно защо Волгин или Афера или всички такива, които бълват пропаганда модерират мненията във форумите и във фейсбук, трият своите критици и някакво критично мнение. А иначе най-много плачат, че ги цензурират.
  Ами то цензура ли е да изтриеш информация, която е измислица?

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7720 Неутрално

  "България влезе в Европейския съюз с деформирана и неконкурентна медийна среда. Медийният пазар страда от дефицити, реална опасност от монополи, липса на инструменти за прозрачност и равнопоставеност на играчите на пазара, слаби и неефективни журналистически синдикати."
  Казва през 2012 година доц. Светлана Божилова, преподавател по журналистика в СУ.
  Оттогава нищо не с е е променило.

 48. 48 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#32] от "asroma1927":

  Първо, примерът ти касае "сведение", което се тиражира от месеци. Тоя слух се въртеше още преди войната да почне, а според някои изследвания по темата, се появава през 2015 г.

  Второ, оказа се, въпреки първоначалното цялостно отрицание, че дори и партенка, същата се основава на някакви факти (класическия подход при създаването на дезинформационен материал).

  След като знаем тези неща, въпросът вече е за интерпретацията на тези факти, тоест на формирането на мнение.

  Трето, в статията се говори за медии, а не за мненията на отделни личности.

  Предизвиквам те да ми покажеш медия (електронна, ефирна, печатна или каквато друга се класифицира), в която в качеството си на част от редакционната колегия, водещ и т.н. Кеворкян или Волгин (понеже измежду изброените май само те се водят журналисти), са тиражирали неистина в тази връзка. За останалите, които си посочил/а - зовът за "снемане от ефир" в статията, не важи.

 49. 49 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 634 Любопитно

  До коментар [#43] от "stoyanst":

  Може би е добре сам да последваш съветът си. Сам не правиш разлика между "мнение" и "информация".

 50. 50 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 634 Любопитно

  До коментар [#36] от "karatista":

  Значи, няма да ми посочиш негово предаване, в което твърдението ти да се е осъществило? Лъжеш ли?

 51. 51 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#48] от "ХЪ ХЪ ХЪ":

  същият си като волгин. казват му в лицето, че лъже, а той почва да увърта и да те изкарва теб лъжец, класически мошеник, който няма място и в кафенето на бенерето.

 52. 52 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  В медиите под предлог на културно разнообразие има такива безобразници, че Волгин е върхът на айсберга.

 53. 53 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#50] от "ХЪ ХЪ ХЪ":

  само в последния му статус- планктон, умнокрасивитет, бройлери... и т.н. класически брус от селския хоремаг, вместо това с претенция за острие на бенере

 54. 54 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Волгин се подвизава в радиото от десетилетия и, трябва да му се признае, винаги е бил абсолютно последователно комуне и путинофил.
  Ноооо.... докато плюеше по Борисов и ГЕРБ в "правилните медии" косъм не даваха да падне от главата му и ревяха "плурализъм, плурализъм, дайте да уволним директора, той задушава свободата на словото".
  Не ви увряха главите, че безпринципността рано или късно ви излиза през носа.

  Знанието е сила, информацията - власт
 55. 55 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Волгин го търпяха толкова дълго само заради, хм,... коалиционните партньори.
  Безобразие е да се лее такава пропаганда от националното радио.
  Оказва се, че на медиите все няКОЙ им пречи...

 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4188 Неутрално

  До коментар [#53] от "karatista":

  Как имаш нерви да се занимаваш с такива като този!? Пълна загуба на време.

  cellular-goods.com
 57. 57 Профил на potrebitelll
  potrebitelll
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Някаква вакханалия настана във форума. Пут-ките се оказаха последната защита на свободата на словото и плурализЪма. Аве ей, нещастници, да ви кажа и аз съм с алтернатовно мислене и позиция и мЛого държа да ви я споделя. Редно е да мога да изразя гледната си точка по въпроси, които така силно ме вълнуват, напр. ако река че искам да спася българите от нацита като вас, поради което призова, пък после взема че се въоръжа и тръгна да ви трепя. Няма значение че вие не сте съгласни и руптаете, важно е да мога свободно да изразя гледната си точка и себе си и трябва да получа подобаващо място във всички медии. Разбирам, че е едно само да съм откачил и да тръгна да ви трепя, колкото и да се старая, не мога да насмогна, но поради свободата на словото и плурализЪма, токи виж са се въоражили и други идиоти. Не казвам че липсата ви няма да има благотворно влияние върху нацията, но изтребването ви не е въпрос на гледна точка - престъпление е. Същото е положението и с Путята - нахлу в съседна държава, унищожава цели градове и избива цивилното население. Не че има право да избива военнослужещите и доброволците, които защитават страната си, но да изтребваш цивилни е престъпление против човечеството. Да оправдаваш престъпления, за които няма давност, не е гледна точка, МОЛОУМНИЦИ!

  не мога да коментирам, без да обиждам
 58. 58 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1253 Разстроено

  Волгин не ми е любимец, но пропагандата от отсрещната страда е дори по - сериозна... Само че явно има "правилна" и "неправилна" пропаганда.
  —цитат от коментар 8 на 4okuto


  Разбира се! Пропагандата МИ е по-правилна от пропагандата ТИ!
  Заради "правилната пропаганда" на дневника, медияпул, клубз и т.н. съм на път да зауважавам всичко, което "не говори в един глас" с тях....

 59. 59 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Искате ли цензура? Защото така получавате цензура. Това, което се иска в статията е нож с две остриета. Да не се окажат Дневник или Капитал следващите, когато някой реши, че мненията и анализите, които включват (препечатват) в статиите си не са в противоречие с нещо-си-там? Иначе законът е казал:
  —цитат от коментар 12 на ХЪ ХЪ ХЪ


  ++++++++++++++++++++++++++++++++

 60. 60 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 654 Гневно

  Проблемът на Волгин е, че се изживява за истина от последна инстанция. Дори и да говори пълни нелепости и щуротии граничещи с теории на конспирациите. Вземат се някакви опорки и се раздухват до такива размери, че се превръщат в чудовища.

  Например чрез посочването на някакъв недостатък на „либералната демокрация“ се стига до пълно отричане и възхваляване на автократичните режими. Но трябва само да си спомним какво казва Чърчил по въпроса - „Никой не казва, че демокрацията е перфектна или универсална. Всъщност, казано е че демокрацията е най-лошата форма на управление, с изключение на всички останали форми изпробвани някога.“

  Та при него няма анализ, няма проверка на факти, няма журналистика. Търси се само и единствено конфликт, пропаганда, а даже и самодоволство от типа на „аз не съм като другите“, а съм нещо като пророк. Луд си! Това ще кажа аз.

  @)----,--'--
 61. 61 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 654 Гневно

  Разбира се! Пропагандата МИ е по-правилна от пропагандата ТИ! Заради "правилната пропаганда" на дневника, медияпул, клубз и т.н.
  —цитат от коментар 58 на g.y.okatova

  Типичен пример как именно работи пропагандата – „Всички са маскари!“

  Това, че едното е пропаганда, не означава че и другото е. Едното хвърля опорки, лъжи, манипулации, докато другото се опира на тези и факти, които се стреми да провери или са поне проверяеми, прави се анализ, споменава се и отсрещната интерпретация. Например „Войната в Украйна, която Русия нарича специална военна операция“ – има достатъчно факти, кадри и информация, че Русия е агресор и води война за унищожението на Украйна, въпреки че ще винаги ще го отрича.

  Когато дърлянето и троленето във фейсбук и форуми се пренесе в медии (камо ли пък обществени такива) и започне да се представя като журналистика, то обществото вече има голям проблем. И той не е свободата на словото.

  @)----,--'--
 62. 62 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Волгин представя дезинформация като 'друга гледна точка'.

 63. 63 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1662 Весело

  Волгин не ми е любимец, но пропагандата от отсрещната страда е дори по - сериозна... Само че явно има "правилна" и "неправилна" пропаганда.
  —цитат от коментар 8 на 4okuto


  Викаш, ти си неутрален. Мъда беее

 64. 64 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 550 Весело

  До коментар [#21] от "kha":

  Невежеството е блаженство, познанието е страдание. Прав сте. Просто е опасно в дългосрочен план.

 65. 65 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 550 Весело

  До коментар [#21] от "kha":

  Невежеството е блаженство, познанието е страдание. Прав сте. Просто е опасно в дългосрочен план.

 66. 66 Профил на Нормален
  Нормален
  Рейтинг: 482 Неутрално

  От статията стана ясно, че авторката много мечтае да има такава форма на изразяване на позиции в медиите, че да се чува само думата на едната страна, на украинската и на прозападните медии.И никаква друга гледна точка.Нещо повече, тя призова да не се дава дума на журналисти, които имат различно мнение от правилното, тоест утвърденото от западните ни "партньори".
  —цитат от коментар 15 на Мариана Кълвачева


  - Не си ли даваш сметка, че Русия официално ни е обявила за неприятелска страна и е най-малкото глупаво да се дава трибуна за неприятелска агитация? Именно за агитация става дума, което съвсем не е журналистика или пък лично мнение. Пропагандата си има свои правила и начини за разпространение, като не всеки гражданин е в състояние да я разпознава и да я игнорира. Ти, например, се изявяваш като неприятелски пропагандист, злоупотребявайки със свободата на словото, прокламирана в една демократична страна. Да, това е слабост за нас, която трябва да се отстранява във военно време. Ние сме заплашени от враждебна нам страна с употреба на ядрено оръжие срещу нас. Заплашени от най-отговорното лице в тази държава - президента Путин! В същото време, аз не мога да разгласявам своята истина в Русия. Забранено е със закон. Моята гледна точка категорично е определена като враждебна и застрашаваща националната сигурност на Русия. Ако аз се намирам в Русия и си позволя това, което ти си позволяваш тук, за броени часове ще бъда арестуван и осъден на затвор. Истина ли е това, което пиша? Истина е. По същата извратена логика вие агитирате по нашите медии, вкл. и ти, тук, в "Дневник", че е неморално да оказваме помощ на Украйна с оръжие, тъй като това, видиш ли, само увеличавало броя на жертвите(?!?!) Всичко е много елементарно и проверено през вековете - не позволявай на вражески агитатори да щъкат из държавата ти по време на война! Защото сега е точно това - време на война и ти си наш враг, казано в "прав текст"! Ти и другите, които си позволявате да се изявявате тук, сте наши врагове и подпомагате с действията си изнасилвачите, убийците, грабителите и рушителите на нашите домове! Това са фактите!

 67. 67 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#56] от "hamiltonf":

  а, аз време имам. особено за такива идиотщини

 68. 68 Профил на Харвард
  Харвард
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До коментар [#10] от "Харвард":В стана на 100+ място по свобода на медиите няма плурализъм, има изродщина.
  —цитат от коментар 14 на fantomas


  Много сте прав. Затова нека запушим устата на такива като Волгин, че да паднем на последно място в същата класация.

  Когато се говори в един глас, но алангро, куролацията не куролира добре в екваторията...
 69. 69 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  По темата отразяване на войната в Донбас българската журналистика е като секс-робиня на Големия брат. Само едно се чува, показва и разказва. Няма и обективна информация за събития и настроения в съседите. Това Сърбия, Македония, Черна гора и т. н. са като на друга планета. Браншът е за окайване, ожалване и разкатаване. Има само няколко куражлии, дано са им нерви здрави!

 70. 70 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 3333 Весело

  До коментар [#8] от "4okuto":

  Коя точно е отсрещната страна, тази на жертвата ли ?

 71. 71 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 3333 Весело

  До коментар [#25] от "Мариана Кълвачева":

  Ааа, ясно, предали са Путин.... Кылвачева мая радная...

 72. 72 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 3333 Любопитно

  До коментар [#69] от "venelingeologia":

  Имаме ТВ на БСП, имаме ТВ на руското посолство , наречена Алфа, имаше тв на "руския детски лагер Камчия" ...
  Сърбия , Черна гора и Македония май са доста зад нас ...

 73. 73 Профил на ZZ Top
  ZZ Top
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  Разбира се, че става дума за пропаганда. И то пропаганда на войната и омразата. И то в интерес на чужда държава.
  —цитат от коментар 9 на Николай Колев


  Тази държава с 3 букви ли се обозначава?

  Gimme All Your Lovin' https://youtu.be/Ae829mFAGGE
 74. 74 Профил на ZZ Top
  ZZ Top
  Рейтинг: 1490 Любопитно

  Само извратен човек може да се интересува от мнението на масов убиец.
  —цитат от коментар 21 на kha


  А вие, защо се интересувате от мнението на Хитлер? И не само се интересувате, ами искате и да го оправдаете.

  Gimme All Your Lovin' https://youtu.be/Ae829mFAGGE
 75. 75 Профил на ZZ Top
  ZZ Top
  Рейтинг: 1490 Любопитно

  До коментар [#26] от "selinda":Според някои от колегите това значи 'плурализъм' и всякакви опити да се ограничи е 'цензура' и 'атака срещу свободното слово'.
  —цитат от коментар 31 на fantomas


  Не е само според колеги, а и според една от най- адмирираната западна ценност. Освен това е и най- адмирираната поправка, в Конституцията на най- демократичната.

  Gimme All Your Lovin' https://youtu.be/Ae829mFAGGE
 76. 76 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Защо ако изразяваш симпатия или рекламираш политиката на Хитлер те изхвърлят като мръсно коте, а когато рекламиращ един по-голям садист и престъпник като Путин не те закачат? След кат се търпи един ... като Вогин, защо да няма някой, който да пропагандира идеите на Хитлер в БНР?

 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8714 Неутрално

  Това е урок за обучение на СЕМ, което е тъжно, защото СЕМ трябва да е подготвен за работата си.
  Естествено страда държавата (но не го знае)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  Ей, вие Волгин ще го направите герой бе.
  —цитат от коментар 2 на georgievb


  у нас героите са вулвите. "Инакомислещите" са мнозинство, нормалните са малцинство, на втора линия, или направо гонени.

 79. 79 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  До коментар [#78] от "pontius_glarus":

  В България предавания на РТ на български нямаше. Защото те си имат местни клонове, Алфа, 24 часа, абе много са!

 80. 80 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3497 Неутрално

  Нека българските гурналисти да не се обиждат, когато някой ги нарече "журналье". Защото истинските журналисти са дотакава степен малцинство, че са под 10% от всичките. тук споменаваме Волгин, а какво да кажем за един друг дърт боклук-Васил Василев?

 81. 81 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Слагачи

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 82. 82 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  До коментар [#71] от "fkm26555709":

  Не са предали Путин, това ли измисли.
  Предали са Родината си !

  Истината рано или късно излиза наяве.
 83. 83 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 3333 Весело

  До коментар [#82] от "Мариана Кълвачева":
  Това дето си паписала , е валидно много повече за вас руснаците: 800 хиляди "предатели " напускат Русия от началото на руската агресия.

  Но по-важното е , както съобщи вчера глав-командващия ви Путин , че "благородните цели на военната операция вече са постигнати"

 84. 84 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  До коментар [#83] от "fkm26555709":

  Нещо не си разбрал, може би защото роден език ти е английския.
  Путин каза, че не се бърза с приключване на операцията,защото по-бързото е и по-кърваво, а целта е да се мине с по-малко жертви.
  Така, че не чакай скоро нещата да приключат.
  Казваш, че аз съм рускиня и че съм предател ?
  кого съм предала, ако съм рускиня ?

  Истината рано или късно излиза наяве.
 85. 85 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 3333 Неутрално

  До коментар [#84] от "Мариана Кълвачева":
  Не е важно на какъв език пишеш , а с каква глава мислиш. Идали изобщо четеш:

  Това дето си написала , е валидно много повече за вас руснаците: 800 хиляди "предатели " напускат Русия от началото на руската агресия...

  Но по-важното е , както съобщи вчера глав-командващия ви Путин , че "благородните цели на военната операция вече са постигнати"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK