Русия претърпява "съкрушителни загуби" сред младшите офицери, обяви Великобритания

Русия претърпява "съкрушителни загуби" сред младшите офицери, обяви Великобритания

© ReutersРусия вероятно е претърпяла "съкрушителни загуби" сред младшите офицери и тези от средния ешелон. Това се казва в ежедневната сводка на военното разузнаване на Великобритания, публикувана от министерството на отбраната в Лондон.


Командирите на бригади и батальони вероятно решават да настъпят с риск за живота си, защото им се възлага огромна отговорност за представянето на единиците, които ръководят. Съответно младшите офицери трябва да ръководят тактически действия на най-ниско ниво, тъй като армията не разполага с добре обучени подофицери, изпълняващи такава роля на запад.


Вероятно ще се изострят проблемите при въвеждането на по-модерен подход към командването и контрола заради загубата на голяма част от по-младото поколение офицери, смята още военното разузнаване в Лондон.
Процесите вероятно ще намалят ефективността на батальонните тактически групи, формиращи се в Украйна от оцелели войници от различни части.


Цитират се още "достоверни" данни за локализирани бунтове сред руските сили в Украйна. В тази ситуация липсата на опитни и надеждни командири на взвод и роти вероятно ще доведе до по-нататъшно намаляване на морала и влошаване на дисциплината.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK