Москва спря да търгува швейцарски франкове

Москва спря да търгува швейцарски франкове

© ReutersМосковската борса заяви, че ще преустанови търговията на швейцарския франк спрямо рублата и щатския долар от вторник, след като Швейцария съобщи, че ще прилага и шестия пакет от санкции на ЕС срещу Русия.


Най-голямата руска борса, заяви, че изпитва затруднения при извършването на транзакции в швейцарска валута в резултат на новите ограничения за търговия, наложени от Швейцария миналата седмица.


"Преустановяването на операциите се дължи на трудности при извършване на уреждане на плащания в швейцарски франкове, пред които са изправени участниците на пазара и финансовия сектор във връзка с ограничителните мерки, наложени от Швейцария на 10 юни", се казва в изявление на Московската борса.
От борсата предупредиха, че ще е необходимо повече време, докато франковете по вече извършени сделки постъпят в сметките на клиентите и че обявиха, че търсят възможност за набавяне на количества от швейцарската валута от партньорски банки.


Швейцария, която не е член на Европейския съюз, актуализира своя пакет от санкции миналия петък, за да приеме и последните ограничения на ЕС срещу фирми, банки и физически лица от Русия и Беларус.


Московската борса заяви, че търси възможно решение и се надява да намери начин да възобнови търговията с швейцарски франкове в бъдеще.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK