Министърът на отбраната: Има риск за сигурността на България, но не и пряка заплаха

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов

© Велко Ангелов

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов


Риск за националната сигурност на България има, но пряка заплаха няма. Така служебният министър на отбраната Димитър Стоянов коментира обявената от Владимир Путин частична военна мобилизация в Русия.


На уточняващ журналистически въпрос какво означава "риск за националната сигурност на България" Стоянов отбеляза, че всеки горещ конфликт е риск за националната сигурност. "Ние го усещаме сами, виждаме какво става с цените", посочи министърът на отбраната.


По думите му България е член на НАТО и в системата на колективна отбрана тя се вписвала добре в член 5 от Договора за НАТО, като това гарантирало националната сигурност на страната, увери министърът на отбраната.


Иначе Стоянов препрати към Министерството на външните работи за позицията на България по отношение на случващото се в Русия.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK