Какво печели и какво губи Путин от частичната мобилизация

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (221)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на HUMANOID
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Разстроено

  Нищо не може да спечели Русия от подобна безсмислена война, само загуби ще инкасира. Голяма част от мобилизираните ще загубят напразно живота си, а Путин - вероятно и работата си, и главата си. Чакат ни кървави месеци, ако някой си мисли, че всичко е на път да свърши, здравата се е объркал.

 3. 3 Профил на ptn39696176
  ptn39696176
  Рейтинг: 184 Весело

  Абе кога най-накрая славната украинска армия ще превземе Масква, а зеленият им ръководител лично ще изведе другаря Путин от бункера и ще го покаже вързан по СиЕнЕн как пътува за боенен трубунал в Хага... Стига сме ги бавили тия руснаци, време е за европейска мобилизация!!!

 4. 4 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#1] от "HUMANOID":

  §4. Ръководители на организации, независимо от организационните и правните форми и форми на собственост, граждани - собственици на превозни средства за доставка на обслужващи моторни превозни средства, пътно строителство, подземен транспорт и други машини и механизми по отношение и точки според заповедите на военните комисариати на общините.
  -
  §4. Руководителям организаций независимо от организационно-правовых форм и форм собственности, гражданам — владельцам транспортных средств доставить исправные автомобильные транспортные средства, дорожно-строительные, подземно-транспортные и другие машины и механизмы в сроки и пункты согласно нарядам военных комиссариатов муниципальных образований.

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4524 Неутрално

  "Решението за превантивна военна операция беше абсолютно необходимо и единствено възможно. Нейните основни цели - освобождаването на цялата територия на Донбас - бяха и остават непроменени.”

  Руската история е непредвидима. 😎

  Преди 7 месеца - на 22 февруари - “само крайно безотговорни хора можеха да обвиняват Русия, че се готви да нападне Украйна.” 😆😆😆

  Два дни по-късно целта беше “пълна денацификация и демилитаризация” (т.е. смяна на законното правителство в Киев с руски марионетки и териториално завземане на ЦЯЛА Украйна).

  Което трябваше да стане за 3-5 дни с радостното съдействие на “поробиното” от “нацистите” местно население.

  Днес, 212 дни, 150,000 извадени от строя руски войници, 2,500 унищожени руски танка и безброй други унищожени и пленени железа по-късно, целите са се смалили до задържане на онова, което руските агресори бяха заграбили ПРЕДИ началото на “спецоперацията”.

  С цената на принудително изпращане на практически сигурна смърт на още 300 хиляди души, които са готови буквално на всичко, за да не бъдат изпратени, защото са разбрали колко негодна за каквото и да било е разкапаната и прогнила военна машина, която се опитва да ги впримчи.

  Затова сега ще последва една гонитба между власти и дезертьори, каквато светът не помни.

  Колко ще допринесе това за благоденствието и социалната стабилност на Русия, е лесно да се досетим.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Archer
  Archer
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Печели презрението на един народ и губи контрола над една фашистка “федерация”

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 7. 7 Профил на Кремълски дребосък 💙💛
  Кремълски дребосък 💙💛
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Е хубаво, какво може да спечели един бункерен плъх от такава отчайваща мярка?

 8. 8 Профил на ZZ Top
  ZZ Top
  Рейтинг: 1673 Весело

  Ако спечели, печели цял народ. Ако загуби, губи само себе си.

  Gimme All Your Lovin' https://youtu.be/Ae829mFAGGE
 9. 9 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В тази ситуация е в сила точно обратното послание на апостола: "Ако загубя - губи цял народ, ако спечеля - печеля само аз"!!!

 10. 10 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Украйна има превъзходство във въоръжението. Пехотата в днешни времена не играе кой знае каква роля. Само вижте окръжния Херсон

 11. 11 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  1'600'000 човека е само руската армия (без Россгвардията, полицията, ФСБ, прокуратурата, и др...), което изобщо не е малко... и не виждам защо трябваше да се обявява тази "военна мобилизация" уж само заради УКРАЙНА - май причината е по-глобална...

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4524 Неутрално

  Много добър анализ на Андрей Колесников от Фондацията Карнеги за изследване на международните отношения - защо решението на Путин за мобилизащия залага мина в основите на режима му:

  https://edition.cnn.com/2022/09/21/opinions/putin-mobilization-russians-ukraine-counteroffensive-kolesnikov/index.html

  Един цитат:

  The longer Putin delays ending the war -- even given the already publicly expressed wariness of his main "friends" Chinese President Xi Jinping and Indian Prime Minister Narendra Modi -- the harder it will be for him to make peace later on in terms that could be portrayed as victory.
  Yes, public opinion is mentally prepared for a long war, but who knows when the fatigue of constant tension, which has to be relieved by carefully nurtured indifference, will break through and change the mood. Putin says he has time and the Russian army is in no hurry.
  But as time passes, defeats will become increasingly difficult to present as victories -- above all for the hesitating 30% who "rather" support him.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#10] от "stanislavdi":

  не бъди наивен (заблуден), че УКРАЙНА има по-добра и/или по-голяма армия от РУСИЯ...
  1'600'000 човека е само руската армия (без Россгвардията, полицията, ФСБ, прокуратурата, и др...), което изобщо не е малко... и не виждам защо трябваше да се обявява тази "военна мобилизация" уж само заради УКРАЙНА - май причината е по-глобална...

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 14. 14 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":1'600'000 човека е само руската армия (без Россгвардията, полицията, ФСБ, прокуратурата, и др...), което изобщо не е малко... и не виждам защо трябваше да се обявява тази "военна мобилизация" уж само заради УКРАЙНА - май причината е по-глобална...
  —цитат от коментар 11 на HUMANOID


  Това е натиск от "партията на войната", може би са щели да го свалят от власт и това му е дало отсрочка. Нищо де, при фиаското което се очертава и той и "партията на войната" ще загубят всичко.
  И по-зрелищно са губили войни

 15. 15 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 941 Неутрално

  За руснаците досега войната беше някакво неудобство причинено от санкциите - спряха им пътувания навън, банки, айфони, макдоналдс, туитър....
  Сега обаче войната им влезе в дома.

 16. 16 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#14] от "stanislavdi":

  страхувам се, че не си прав (Това е натиск от "партията на войната", може би са щели да го свалят от власт и това му е дало отсрочка. ), а причината и целта на тази уж частична "военна мобилизация" не е УКРАЙНА, а много по-глобална...

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 17. 17 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#10] от "stanislavdi":не бъди наивен (заблуден), че УКРАЙНА има по-добра и/или по-голяма армия от РУСИЯ...1'600'000 човека е само руската армия (без Россгвардията, полицията, ФСБ, прокуратурата, и др...), което изобщо не е малко... и не виждам защо трябваше да се обявява тази "военна мобилизация" уж само заради УКРАЙНА - май причината е по-глобална...
  —цитат от коментар 13 на HUMANOID


  Някога Владимир Вазов е казал "война се печели от пълководци, а не от войници. Пълководеца мобилизира войника ". А Русия пълководците стоят в окопите и бункерите.
  Пълководците отивайки в атака казват "след мен", а руските офицери казват "вперьод"

 18. 18 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  От вчера световната преса гърми за размяната на ЕЛИТНИ пленници по екзотичен начин, Дневник ни занимава с брътвежите на руското ББС...

 19. 19 Профил на Harmonica
  Harmonica
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Когато спечелиш нещо, много е вероятно да го изгубиш.

 20. 20 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#15] от "chironex":

  лошото е, че може да влезе и нашите европейски домове - защото причината и целта на тази уж частична "военна мобилизация" не е УКРАЙНА, а много по-глобална...

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 21. 21 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Русия води специална военна операция твърдейки, че всичко върви по план а и се налага да прави военна мобилизация. Рашисти сър!

 22. 22 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  За руснаците досега войната беше някакво неудобство причинено от санкциите - спряха им пътувания навън, банки, айфони, макдоналдс, туитър....Сега обаче войната им влезе в дома.
  —цитат от коментар 15 на chironex


  Видяхме ги и в Москва и в Петербург. 600 човека на протест. Това не са хора, а стадо. Стадо с пастири в Кремъл и кучета в черни униформи с надпис Россгвардия.

 23. 23 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Русия води специална военна операция твърдейки, че всичко върви по план а и се налага да прави военна мобилизация. Рашисти сър!
  —цитат от коментар 21 на constatator


  Вярно е, мобилизация без да има обявена война.

 24. 24 Профил на Hristiyan Hristov
  Hristiyan Hristov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Ако спечели, печели цял народ. Ако загуби, губи само себе си.
  —цитат от коментар 8 на ZZ Top


  Мне, съветски дупецелувачо, ако спечели, печели само той. Ако загуби, печели цивилизацията.

 25. 25 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#17] от "stanislavdi":

  казаното от Владимир Вазов вече не е валидно, защото е живял във време, когато е нямало дори ракети със малък обсег (до 500 км), а днес вече има ракети и със среден обсег (до 5'500 км) и дори с голям обсег...

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 26. 26 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#18] от "Аскет":
  От вчера световната преса гърми за размяната на ЕЛИТНИ пленници по екзотичен начин, Дневник ни занимава с брътвежите на руското ББС..."" ".  215 пленени украински войници от които 115 бойци от полка Азов, между тях са пет командира на полка Азов са освободени и разменени за кума на Путин Медвечук и 55 пленени руски войници.

 27. 27 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#17] от "stanislavdi":казаното от Владимир Вазов вече не е валидно, защото е живял във време, когато е нямало дори ракети със малък обсег (до 500 км), а днес вече има ракети и със среден обсег (до 5'500 км) и дори с голям обсег...
  —цитат от коментар 25 на HUMANOID


  Голям си таш@к. Кога ракети са успели да побеждават във война? Коя точно война? Блядовете друго освен ракети нямат, но позорно губят войната. Изстреляха ракети, включително такива със среден обсег. И? Обявиха мобилизация.
  Поне гледай да няма противоречия в твърденията ти, че ставаш за смях

 28. 28 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  До коментар [#15] от "chironex":лошото е, че може да влезе и нашите европейски домове - защото причината и целта на тази уж частична "военна мобилизация" не е УКРАЙНА, а много по-глобална...
  —цитат от коментар 20 на HUMANOID


  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;
  100% !

  Assumption is the mother of all failures .
 29. 29 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 904 Неутрално

  "Във Вашингтон, Лондон, Брюксел директно подтикват Киев да прехвърли военните действия на наша територия"

  Безсрамен лъжец е този наглец. САЩ (поне до този момент) изрично забраняват на Украйна да използва американски оръжия за удари по Русия, дори по военни обекти използвани от Русия за удари по украински граждански обекти. Зловещо е, че има толкова много руснаци, които вярват на всяка негова дума.

 30. 30 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Много добре казано! Аз бих допълнил фазите на невероятната метаморфоза от КримНаш през "Специалната", "всичко върви по план" и пак "никого не сме нападали, ние се защитаваме", през "срещу нас воюва НАТО", "това беше абсолютно необходима превантивна операция, защото те така или иначе рано или късно щяха да ни нападнат", до трескаво бързане да претупат едни "референдуми" и да обявят, че Русия най-после вероломно е нападната (в смисъл украинските територии, току-що обявени за руски, докато украински и руски войски са в тежки боеве в тях в момента на "референдумите") и съществува екзистенциална заплаха за съществуването на Русия, защото "те искат нашето разпадане".
  Искрено се надявам и се моля да не се стигне до едновременното изстрелване на хилядите най-мощни ядрени ракети от всички континенти и посоки, насочени навсякъде. И ако не дай боже това стане, дано Бог вижда и дано Той раздаде справедливост!

 31. 31 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Видяхме ги и в Москва и в Петербург. 600 човека на протест. Това не са хора, а стадо.
  —цитат от коментар 22 на stanislavdi


  В Иран за една (една!) жена починала в ареста на улиците на цялата страна излязоха десетки хиляди, при това иранския режим е много по-брутален към протестиращи.

 32. 32 Профил на nerezinio
  nerezinio
  Рейтинг: 56 Неутрално

  До коментар [#18] от "Аскет":

  Да, според информациите 215 украински войници са освободени (включително чужденци, които уж бяха осъдени на смърт, както и командири на Азов), като 108 от тях са бойци от Азов.
  Към РФ потегля Виктор Медведчук (а може би и пленени руски войници, но не ми попадна потвърждение за това)

 33. 33 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "" Великобритания ще продължи да доставя военна помощ на Украйна до победата ѝ срещу Русия, обеща снощи пред Общото събрание на ООН новият британски премиер Лиз Тръс, цитирана от Франс прес и БТА.

  "В този критичен момент от конфликта обещавам, че ще запазим или увеличаваме военната си подкрепа за Украйна толкова дълго, колкото е необходимо (...) Ще бъдем спокойни само когато Украйна триумфира", заяви Тръс от трибуната на ООН.""

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4524 Неутрално

  До коментар [#30] от "vankata1":

  "Аз бих допълнил фазите на невероятната метаморфоза..."

  Фазите, накратко, бяха:

  "Киев за 3 дни, полската граница за 5, после ей го къде е Варшава" (на 24.02.22)

  после

  "Сухопътен мост от Ростов до Приднестровието, Украйна без излаз на море" (март-април 2022)

  после

  "Всичко върви по план, напредваме бавно, но неумолимо" (май-юни 2022)

  после

  "Един снаряд да падне в Крим, изчезват Киев, Варшава и Лондон" (Мимето Медведев, юли 2022)

  после

  "Това не е отстъпление, а прегрупиране" (август-септември 2022)

  и накрая

  "Москву не дадим!!" ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на nerezinio
  nerezinio
  Рейтинг: 56 Неутрално

  До коментар [#26] от "constatator":

  Тъкмо и аз публикувах тази информация, но ми беше убягнала бройката на руските войници : )

 36. 36 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  . 1'600'000 човека е само руската армия (без Россгвардията, полицията, ФСБ, прокуратурата, и др...), което изобщо не е малко... и не виждам защо трябваше да се обявява тази "военна мобилизация" ...
  —цитат от коментар 13 на HUMANOID


  Накрая ще се окаже, че милионната руска армия съществува само на книга. Парите за мъртвите души отиват в бездънните джобове на кремльовският елит. По подобен начин крадат руските възпитаници, превратаджиите в Мали.

 37. 37 Профил на Hristiyan Hristov
  Hristiyan Hristov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Русия, септември, 2022г.

  - Другари, отиваме на война!
  - Тъй вярно, другарю комисар, с кого ще воюваме?
  - С фашистите!
  - А срещу кого?

 38. 38 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "" Сред освободените затворници са командирът и заместник-командирът на батальона "Азов", който води голяма част от боевете. Този ход е неочакван, тъй като подкрепяните от Русия сепаратисти миналия месец казаха, че ще има съдебен процес срещу персонала на Азов, който Москва описва като нацисти. Украйна отрича обвиненията.


  Освободени са командирът на Азов подполковник Денис Прокопенко и неговият заместник Святослав Паламар. На свобода е и Сергей Волински, командир на 36-а бригада морска пехота на украинските въоръжени сили.


  Тримата мъже ръководиха упоритата продължила седмица съпротива в тунелите под стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, преди те и стотици бойци от Азов да се предадат през май на подкрепяните от Русия сили.


  Йермак каза, че в замяна Киев е освободил 55 руски затворници, както и Виктор Медведчук, лидер на забранена проруска партия, който е изправен пред обвинения в държавна измяна и нарушаване на законите и обичаите на войната по дело за разхищение на национални ресурси в окупирания Крим. Обвинението му бе връчено на 12 май 2021 г. Смята се, че Медведчук е осъществявал подривна дейност. Известен проруски политик бе задържан при ”рискована” специална операция на украинските служби за сигурност.
  Знае се още от края на месец май тази година, че Москва иска да води преговори за размяна на бойци от "Азовстал" за Медведчук.""

 39. 39 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  И накрая минус Путин 🤣🤣🤣🤣

 40. 40 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#7] от "Кремълски дребосък":

  погледни какво пише в §4 от моя коментар [#1] и ще ти стане ясно, че причината и целта на тази "военна мобилизация" не е само УКРАЙНА, а е много по-глобална...

  §4. Ръководители на организации, независимо от организационните и правните форми и форми на собственост, гражданите - собственици на превозни средства да доставят всички изправни автомобилни превозни средства, пътно-строителни, подемно-транспортни и други машини и механизми в срок и в местата съгласно заповедите на военните комисариати в общините.
  -

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 41. 41 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3030 Любопитно

  Каква измишльотина ще ни поднесе днес Атомният Мъник?

  Fu*k Your Opinion
 42. 42 Профил на Infinitum
  Infinitum
  Рейтинг: 2551 Любопитно

  Аз лично не знам и не ме интересува какво печели или губи Русия, кажете какво губи Европа и България защото само сметките растат, цените растат а заплатите не помръдват. Та пак да попитам а ние губим или пИчелим?

 43. 43 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#28] от "stenlyaka":

  погледни какво пише в §4 от моя коментар [#1] и ще ти стане ясно, че причината и целта на тази "военна мобилизация" не е само УКРАЙНА, а е много по-глобална...

  §4. Ръководители на организации, независимо от организационните и правните форми и форми на собственост, гражданите - собственици на превозни средства да доставят всички изправни автомобилни превозни средства, пътно-строителни, подемно-транспортни и други машини и механизми в срок и в местата съгласно заповедите на военните комисариати в общините.

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 44. 44 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  До коментар [#15] от "chironex":лошото е, че може да влезе и нашите европейски домове - защото причината и целта на тази уж частична "военна мобилизация" не е УКРАЙНА, а много по-глобална...
  —цитат от коментар 20 на HUMANOID


  Разбирам човешките ти притеснения, но ти нападнал ли си в момента Русия с оръжие в ръце? Готвиш ли се да я нападаш? Предполагам не. А Путин твърди, че "Запада", тоест ти, е нападнал Русия.
  Е, ако войната влезе в нашите европейски домове, кой би бил нападателя/агресора? Ти ли?

 45. 45 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 2965 Неутрално

  До коментар [#32] от "nerezinio":

  Ето потвърждение - https://novayagazeta.eu/articles/2022/09/21/rbk-ukraina-ukraina-obmeniala-medvedchuka-na-voennoplennykh-zashchitnikov-azovstali-news
  Войната ще бъде спечелена от иконономиките на воюващите. С подкрупата на САЩ, ЕС и други страни Украйна ще спечели, въпрос на време е. Колкото по-голяма е помощта, толкова по-скоро ще се случи.

 46. 46 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 2965 Неутрално

  До коментар [#42] от "Infinitum":

  Свободата няма цена.

 47. 47 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3030 Любопитно

  "Най-големият проблем за руските войски във войната с Украйна беше недостигът на личен състав..."

  И защо стана така?
  Първите дето нахлуха в Украйна, да не се възнесаха на небето?😁😁

  Fu*k Your Opinion
 48. 48 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 3988 Неутрално
 49. 49 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#44] от "vankata1":

  в случая не е важно какво мислим ние - които нямаме ракети, важно е какво мисли оня дето е обявил "военна мобилизация" и на всичкото отгоре има ракети в излишък (може да му пречат в склада)

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 50. 50 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  До коментар [#17] от "stanislavdi":казаното от Владимир Вазов вече не е валидно, защото е живял във време, когато е нямало дори ракети със малък обсег (до 500 км), а днес вече има ракети и със среден обсег (до 5'500 км) и дори с голям обсег...
  —цитат от коментар 25 на HUMANOID


  Действителността те опровергава. Русия разполага с огромен брой ракети и ги изстрелва, но в момента украинската пехота я изтласква от завзетите територии.
  Ако всичко зависеше най-вече от ракетите, защо Русия все още не е победила, като минаха седем месеца?

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  Абе кога най-накрая славната украинска армия ще превземе Масква, а зеленият им ръководител лично ще изведе другаря Путин от бункера и ще го покаже вързан по СиЕнЕн как пътува за боенен трубунал в Хага... Стига сме ги бавили тия руснаци, време е за европейска мобилизация!!!
  —цитат от коментар 3 на ptn39696176


  Tя непобедимата и легендарна ватна армия беше до Киев, ама нещо се прегрупира и могилизира. Найс! А

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#45] от "Vesselin Velkov":

  Войната можеше да бъде спряна още преди да е започнала (все още не е късно), ако поне едната от петте «държави-гаранти»[1] подписали «Будапещенския Меморандум»[3] – беше предоставила ядрени ракети с малък обсег (до 500 км) на УКРАЙНА, която е едната от трите «бивши съветски републики»[2] подписали «Будапещенския Меморандум»[3]…
  :
  [1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]
  ,
  [2]–«бивши съветски републики» (УКРАЙНА, БЕЛАРУС, КАЗАХСТАН), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]
  ,
  [3]–«Будапещенския Меморандум» – представлява три документа, подписани поотделно на 05.12.1994 от лидерите на три «бивши съветски републики»[2] и лидерите на пет «държави-гаранти»[1]
  :
  1) «Будапещенски Меморандум за гарантиране сигурността на УКРАЙНА» (Budapest Memorandum on guarantees for the security of UKRAINE)
  ;
  2) «Будапещенски Меморандум за гарантиране сигурността на КАЗАХСТАН» (Budapest Memorandum on guarantees for the security of KAZAKHSTAN)
  ;
  3) «Будапещенски Меморандум за гарантиране сигурността на БЕЛАРУС» (Budapest Memorandum on guarantees for the security of BELARUS)
  .

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 53. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  До коментар [#42] от "Infinitum":

  Ами сети се какъв ден е днес

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 54. 54 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3875 Неутрално

  нашият да гледа и да се учи от казахстан.

  един лек майдан и дъртото комуне го изгониха и сега нови приятели се появиха и нови избори и ще са като чистак бърсак нови и убави от магазина.

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 55. 55 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  До коментар [#45] от "Vesselin Velkov":Войната можеше да бъде спряна още преди да е започнала (все още не е късно), ако поне едната от петте «държави-гаранти»[1] подписали «Будапещенския Меморандум»[3] – беше предоставила ядрени ракети с малък обсег (до 500 км) на УКРАЙНА, която е едната от трите «бивши съветски републики»[2] подписали «Будапещенския Меморандум»[3]…:[1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3],[2]–«бивши съветски републики» (УКРАЙНА, БЕЛАРУС, КАЗАХСТАН), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3],[3]–«Будапещенския Меморандум» – представлява три документа, подписани поотделно на 05.12.1994 от лидерите на три «бивши съветски републики»[2] и лидерите на пет «държави-гаранти»[1]:1) «Будапещенски Меморандум за гарантиране сигурността на УКРАЙНА» (Budapest Memorandum on guarantees for the security of UKRAINE);2) «Будапещенски Меморандум за гарантиране сигурността на КАЗАХСТАН» (Budapest Memorandum on guarantees for the security of KAZAKHSTAN);3) «Будапещенски Меморандум за гарантиране сигурността на БЕЛАРУС» (Budapest Memorandum on guarantees for the security of BELARUS).
  —цитат от коментар 52 на HUMANOID


  Не можеш да избегнеш война. Можеш само да я отложиш. Но тогава даваш предимство на врага. (Николо Макиавели)

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":

  ако поне едната от петте «държави-гаранти»[1] подписали «Будапещенския Меморандум»[3] – беше предоставила ядрени ракети с малък обсег (до 500 км) на УКРАЙНА

  [1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 57. 57 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3875 Весело

  Абе кога най-накрая славната украинска армия ще превземе Масква, а зеленият им ръководител лично ще изведе другаря Путин от бункера и ще го покаже вързан по СиЕнЕн как пътува за боенен трубунал в Хага... Стига сме ги бавили тия руснаци, време е за европейска мобилизация!!!
  —цитат от коментар 3 на ptn39696176


  кат си такъв смелчага, я натовари от новата реколта матроси и дай един параход къде беше масква да ги видим и тия дали толко пушат или са с по-здравословни навици

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 58. 58 Профил на Hristiyan Hristov
  Hristiyan Hristov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Аз лично не знам и не ме интересува какво печели или губи Русия, кажете какво губи Европа и България защото само сметките растат, цените растат а заплатите не помръдват. Та пак да попитам а ние губим или пИчелим?
  —цитат от коментар 42 на Infinitum


  А кой започна тая война, кой манипулира Европа с цени на газа, кой спира и пуска газ когато си иска, кой саботира износа на зърно на Украйна и общо взето каквото се сетиш? Европа губи единствено разсъдъка си от германската лакомия, като се обвърза енергийно със СССР, който временно реши да се казва Русия.

 59. 59 Профил на ppi151135247
  ppi151135247
  Рейтинг: 614 Неутрално

  И така след като не може да излезем със собствено тълкуване ,привеждаме ББС и даваме мнението на англичаните. Защо,не знам, англичаните мразят източните народи и нас включително.
  Какво печели Путин ли,нищо не печели, просто ще си върши работата на президент на Русия и ще се защитава до край ,това ще спечели.
  Има едно интервю в които питат Лиз Тръс ще натисне ли копчето на ядрените ракети ако трябва и тя отговаря положително, тогава с какво се различава от Путин. Същото ще направи и Байдън ,така че излезте със собствено мнение не цитирайки англичаните.

 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":ако поне едната от петте «държави-гаранти»[1] подписали «Будапещенския Меморандум»[3] – беше предоставила ядрени ракети с малък обсег (до 500 км) на УКРАЙНА[1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]
  —цитат от коментар 56 на HUMANOID


  Украинците са най-добрите майстори на ракети. Института имени Янгел е във състояние да направи заряда. Украина просто спазва Будапещенския меморандум за разлика от един от гарантите.

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#59] от "ppi151135247":

  за мен виновни са петте «държави-гаранти»[1], защото

  ако поне едната от петте «държави-гаранти»[1] подписали «Будапещенския Меморандум»[3] – беше предоставила ядрени ракети с малък обсег (до 500 км) на УКРАЙНА

  [1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 62. 62 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3030 Любопитно

  До коментар [#3] от "ptn39696176":


  Абе кога най-накрая славната украинска армия ще превземе Масква...
  —цитат от коментар 3 на ptn39696176


  Че кога Украйна си е поставяла за цел да напада Русия, или да превзема Москва?
  И ти ли си победител в конкурса за Бавноразвиващи?

  Fu*k Your Opinion
 63. 63 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#60] от "К2":

  "Украинците са най-добрите майстори на ракети. Института имени Янгел е във състояние да направи заряда. Украина просто спазва Будапещенския меморандум за разлика от един от гарантите."

  а петте «държави-гаранти»[1] спазват ли споразумението ???????

  [1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 64. 64 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Денафикацията на украинския народ приключи.
  Главните нацисти от Азов вече са освободени от плен.
  Сега ще се борим с агресията на колективния запад .

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 65. 65 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Весело

  До коментар [#59] от "ppi151135247":

  Схванал си все пак, че Путин нищо не печели, но си написал, че щял се защитава до край. От кого да се защитава, има ли армия на руска територия, напредваща към Москва?
  Абе откъде ви намират такива....

 66. 66 Профил на Hristiyan Hristov
  Hristiyan Hristov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Представете си следната ситуация, защото тя е много реална.

  Да речем, че едно лице преди 30 години е служило в руската армия както се полага на всеки реално. 19-годишен днес вече е на 49-50 години. Огромна част от руското население извън европейската част на тая възраст вече е със синдроми на тежка форма на алкохолизъм, че и още след 40 ако трябва да сме честни. Какво ще прави това лице на боен фронт? А мислите ли, че системата има начин да знае кой е алкаж и кой не е?

  Тотална могилизация. Джуджи имаше даже наглостта да използва израза "пушечное мясо" в речта си.

 67. 67 Профил на ZZ Top
  ZZ Top
  Рейтинг: 1673 Весело

  До коментар [#5] от "Norman Granz":1'600'000 човека е само руската армия (без Россгвардията, полицията, ФСБ, прокуратурата, и др...), което изобщо не е малко... и не виждам защо трябваше да се обявява тази "военна мобилизация" уж само заради УКРАЙНА - май причината е по-глобална...
  —цитат от коментар 11 на HUMANOID


  25 МЛН. е потенциалът на Русия. Просто е mind boggling(умопомрачително), както казват на английски, как е изобщо има хора, дето вярват/мислят(даже и да им се плаща за това), че Украйна може да победи?! 🙄

  Украйна не е нито Третият Райх, нито НАТО сега, че да имат дори някакви надежди, макар да им пращат оръжия/"инспектори"/"доброволци"(наемници).
  Надежди Говежди... 🤷‍♂️

  Gimme All Your Lovin' https://youtu.be/Ae829mFAGGE
 68. 68 Профил на ptn39696176
  ptn39696176
  Рейтинг: 184 Неутрално

  До коментар [#3] от "ptn39696176":
  —цитат от коментар 62 на puck_futin


  Е не е ли голямата цел разпад на СССР!?

 69. 69 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  До коментар [#60] от "К2":"Украинците са най-добрите майстори на ракети. Института имени Янгел е във състояние да направи заряда. Украина просто спазва Будапещенския меморандум за разлика от един от гарантите."а петте «държави-гаранти»[1] спазват ли споразумението ???????[1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]
  —цитат от коментар 63 на HUMANOID


  Виждал ли си как се съхраняват пури? Търси се постоянна температура и влажност. При съхранение на ракети е същото със още едно допълнение. Във помещението за съхранение има и отровен газ. Той пази ракетите от най-големия им враг , гризачите мишки и плъхове. Електрическата система се захранва от турбина във соплото и от там влизат гадинките.

  SHADOWS of SOFIA
 70. 70 Профил на ZZ Top
  ZZ Top
  Рейтинг: 1673 Весело

  Украйна има превъзходство във въоръжението. Пехотата в днешни времена не играе кой знае каква роля. Само вижте окръжния Херсон
  —цитат от коментар 10 на stanislavdi


  Освен в сателитите на НАТО(към 70) и частните западни(към 200), друго предимство НЯМАТ!

  Нито имат бойна авиация, нито предимство в техниката.

  Gimme All Your Lovin' https://youtu.be/Ae829mFAGGE
 71. 71 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Ми сега ако тръгнат към Украйна ейбрамсите, томахоците, пейтриътите, паладините? Имаме всички условия за пълноценно въоръжаване на Украйна. Ако имат няколко месеца, спокойно могат да обучат и пилоти на Апачи. Те така.

 72. 72 Профил на ZZ Top
  ZZ Top
  Рейтинг: 1673 Весело

  В тази ситуация е в сила точно обратното послание на апостола: "Ако загубя - губи цял народ, ако спечеля - печеля само аз"!!!
  —цитат от коментар 9 на Георги Христов


  И какво ще спИчели Путя? Какво което вече го няма? 🤔

  Gimme All Your Lovin' https://youtu.be/Ae829mFAGGE
 73. 73 Профил на Dimitar Dimitrov
  Dimitar Dimitrov
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  До коментар [#5] от "Norman Granz":1'600'000 човека е само руската армия (без Россгвардията, полицията, ФСБ, прокуратурата, и др...), което изобщо не е малко... и не виждам защо трябваше да се обявява тази "военна мобилизация" уж само заради УКРАЙНА - май причината е по-глобална...
  —цитат от коментар 11 на HUMANOID  Глупости.То само Украйна им разпра задниците,ти искаш 2 фронт ли ве клоун?

 74. 74 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  54000 убити , около 100000 ранени до момента са загубите на Z армията , това са над 50 % от 250000 групировка която вкараха в Украйна , затова и се наложи спешно да приемат такава непопулярна мярка - мобилизация !

 75. 75 Профил на ZZ Top
  ZZ Top
  Рейтинг: 1673 Весело

  До коментар [#69] от "К2":

  Кви мишки и плъхове, в складовете за муниции, бре? За да има, трябва да има да ядат НЕЩО там! 🤪

  Gimme All Your Lovin' https://youtu.be/Ae829mFAGGE
 76. 76 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Весело

  До коментар [#72] от "ZZ Top":

  Аааа, и ти взе да схващаш - какво няма Русия като държава, та Путин нападна Украйна, какво търси там майка си? Огромна територия, богати природни ресурси, желание на останалия свят да търгува с нея и да инвестира там, какво им беше зле на руснаците и на държавата им, че да тръгват на война, от която не могат да спечелят....Сега ще ядат хурката с години, напълно излишно.

 77. 77 Профил на _cska1948_
  _cska1948_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Печели място в историята на Велика Русия, като възвръща огромни територии и утвърждава могъщество на страната си.
  А, какво губи?
  Губи си времето, ако чете неолибералите ви глупости.

 78. 78 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 2965 Неутрално

  До коментар [#67] от "ZZ Top":

  Икономиката, мурзилке, икономиката! Това е важното. Мижавата рашистка икономика не може да осигури победа, не ти ли е ясно!

 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  https://bnr.bg/post/101708209/gen-atanas-samandov-ruskoto-komandvane-izvarshva-mobilizacia-za-da-otstoava-vzetite-pozicii

  И това от секретар на РП?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3875 Неутрално

  До коментар [#72] от "ZZ Top":

  ми ще го дръпнат малко по-напред в учебника по история за 6 клас, че сега е на 120та страница от 60 страници учебник. налé?

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 81. 81 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  До коментар [#42] от "Infinitum":

  Този въпрос и тези оплаквания ги отнеси към психясалите старчоци от Кремъл които разпалиха война в Европа !!

 82. 82 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#73] от "Dimitar Dimitrov":

  ===============
  не се заблуждавайте,
  че днес в 21 век, най-страшните оръжия са ядрените ракети,
  много по-страшно е възможността да бъде унищожен глобалният интернет (най-дигиталните държави ще пострадат първи и най-много):

  1)-много бързо (след няколко дена) ще настъпят безредици, глад и масово мародерство - апокалипсис (не само банковите карти няма да работят...)...

  2)-много бързо ще изчезнат правилата/законите в обществото (държавността и държавите)...

  3)-за около една година човешката популация на планетата ще се намали около 4 пъти (от 8 милиарда човека - на около 2 милиарда човека...)
  ================

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 83. 83 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Тия 300 000 не правят никаква армия в момента .
  Всичко е бутафория . Първо щели да се обучават с месеци после ще са в тила...

  Пратьг ли ги в Украйна ще ги изтребят бързо.

 84. 84 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3875 Неутрално

  До коментар [#77] от "_cska1948_":

  по принцип даже най-кухия маймун като хапва нещо замерва дàли ще мое да излезе после на митницата.

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 85. 85 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  [quote#67:"ZZ Top"][/quote]

  Още ли вярваш в потенциала на руската армия? Дори и децата, дори и в Русия не вярват в такъв потенциал.
  Знаеш ли защо беше нужна мобилизацията? Защото свършиха ракетите. Полза от тях нямаше, сега ще пробват като валяк да минат, ама и там нямат шанс. Колкото повече армия влиза в Украйна толкова повече ще се скупчват на едно място. Колкото повече паплач има скупчено, толкова повече жертви ще има на брой хаймарси. Дори Стрелков-Гиркин го каза " мобилизация трябва защото нямаме въоръжение". Демек единственото им оръжие остана биоматериала.
  Такава омраза към собствения си народ няма на друга територия на земята

 86. 86 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#85] от "stanislavdi":

  Кое не е вярно (неистина/лъжа)?

  1.) руските подводници са малко "аналогови", но наистина могат да повредят/унищожат всички подводни комуникационни кабели (70% от трафика на глобалният интернет)...

  2.) руските космически ракети са малко "аналогови", но много лесно могат да повредят/унищожат всички комуникационни спътници в космоса (30% от трафика на глобалният интернет)...

  Следователно: - именно това е главната причина, САЩ и още "западни държави" да не смеят да дават мощни съвременни и далекобойни оръжия на УКРАЙНА... (а петте «държави-гаранти»[1] да не спазват споразумението и не изпълняват задълженията си по «Будапещенския Меморандум»[3])

  [1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]
  ,
  [2]–«бивши съветски републики» (УКРАЙНА, БЕЛАРУС, КАЗАХСТАН), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3]
  ,
  [3]–«Будапещенския Меморандум» – представлява три документа, подписани поотделно на 05.12.1994 от лидерите на три «бивши съветски републики»[2] и лидерите на пет «държави-гаранти»[1]
  :
  1) «Будапещенски Меморандум за гарантиране сигурността на УКРАЙНА» (Budapest Memorandum on guarantees for the security of UKRAINE)  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 87. 87 Профил на _cska1948_
  _cska1948_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Тия 300 000 не правят никаква армия в момента .Всичко е бутафория .
  —цитат от коментар 83 на lynyrds

  Е, щом със 150 хил. си върнаха четири области, остава да видим, колко ще върнат с двойно повече.

 88. 88 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  Обявената от руския президент Владимир Путин „частична мобилизация” няма да повлияе съществено на хода на войната през следващите месеци.
  Путин не е заплашил изрично да използва ядрени оръжия, ако Украйна продължи контранастъпателните операции за освобождаване на окупираните райони след руската анексия.
  Украинските сили вероятно са продължили настъпателните операции около Лиман.
  Украинските сили нанесоха удари северно и източно от град Херсон като част от кампания за възбрана на оперативно ниво срещу руски логистични, военни и транспортни активи в област Херсон.
  Украински и руски източници идентифицираха три области на кинетична активност на 21 септември: северозападно от град Херсон, близо до украинското предмостие над река Инхулец и южно от границата на Херсон-Днепропетровска област около Високопиля.
  Руските федерални субекти (региони) продължават усилията за криптомобилизация, независимо от декларацията на руския президент Владимир Путин за частична мобилизация.
  Назначените от Русия окупационни администратори вероятно ще засилят мерките за правоприлагане и филтриране в окупираните райони на Украйна в подготовка за фиктивните референдуми за анексиране на Русия.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 89. 89 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Печели място в историята на Велика Русия, като възвръща огромни територии и утвърждава могъщество на страната си.А, какво губи?Губи си времето, ако чете неолибералите ви глупости.
  —цитат от коментар 77 на _cska1948_


  Тия, последни станаха империя, последни и се разпадат. Разпадат се, но го правят с фойерверки.
  Забрави за нови територии, мисли какво ще могат да запазят. Не е много де. По-скоро света трябва да мисли дали и град Тула да остане в пределите на московската народна республика или не. Според мен не, за да могат бл@довете да си купуват импортные самовары. А блядовете винаги са обичали да се хвалят, че имат импортные товары

 90. 90 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#38] от "constatator":

  Руснаците са бесни от размяната, приемат го като поредния жест на Путин към олигарх, от когото нямат никаква полза.

 91. 91 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6890 Неутрално

  [quote#67:"ZZ Top"]
  —цитат от коментар 85 на stanislavdi
  Още ли вярваш в потенциала на руската армия? Дори и децата, дори и в Русия не вярват в такъв потенциал.Знаеш ли защо беше нужна мобилизацията? Защото свършиха ракетите. Полза от тях нямаше, сега ще пробват като валяк да минат, ама и там нямат шанс. Колкото повече армия влиза в Украйна толкова повече ще се скупчват на едно място. Колкото повече паплач има скупчено, толкова повече жертви ще има на брой хаймарси. Дори Стрелков-Гиркин го каза " мобилизация трябва защото нямаме въоръжение". Демек единственото им оръжие остана биоматериала. Такава омраза към собствения си народ няма на друга територия на земята [/quote]

  Само че това да използваш ЗАСТАРЯВАЩА БИОМАСА,
  като заместител на РАКЕТИТЕ и ХАЙМАРСите
  е тактика от преди 100 години - от времето на Първата и Втората
  световни войни. Тактиката на Жуков и Сталин.
  Хвърляш мужиците да разминирват минните полета
  и така до Берлин.

  Сега, обаче това не върви.

  СЕГОВНЯ, прехвърлилите 50-така шкембелии, алкохолици
  и прочее чичаци, първо не стават за нищо,
  пък ако ги хвърлят срещу УКРАИНСКИТЕ ХАЙМАРСи
  с надеждата, че така ще обърнат хода на ВОЙНАТА,
  най-много да ги накарат МАСОВО ДА СЕ ПРЕДАДАТ
  с надеждата да останат поне ЖИВИ.
  БОНУС ще е ако от пленническия украински лагер
  след някоя и друга година се озоват я в Германия,
  я в ПолЬша, я в друга държава от ЕС

 92. 92 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  До коментар [#38] от "constatator":Руснаците са бесни от размяната, приемат го като поредния жест на Путин към олигарх, от когото нямат никаква полза.
  —цитат от коментар 90 на kapitan_laino


  Всичко е бизнес. Готвача на жуже щял да събира затворници за войската. Изтича обаче информация , че престъпни авторитети му плащат да ги извади от панделата след което не отиват на фронта а след шест месеца са напълно свободни.

  SHADOWS of SOFIA
 93. 93 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 2965 Неутрално

  До коментар [#87] от "_cska1948_":

  Чети, мурзилке! Съд за всички като теб, подкрепящи агресора.
  https://novayagazeta.eu/articles/2022/09/21/rus-200

 94. 94 Профил на Dimitar Dimitrov
  Dimitar Dimitrov
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#69] от "К2":Кви мишки и плъхове, в складовете за муниции, бре? За да има, трябва да има да ядат НЕЩО там! 🤪
  —цитат от коментар 75 на ZZ Top  Те другаде ядат,там на топло си точат зъбите ве шматко.Колко кабели и уплътнения има-шведска маса!

 95. 95 Профил на Hristiyan Hristov
  Hristiyan Hristov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  25 МЛН. е потенциалът на Русия.
  —цитат от коментар 67 на ZZ Top


  Сладкодумни господине, а предвид абсурдът наречен 25 милиона, може би сте другаря Шойгу. Знам, че си хабя клавиатурката за вас, но на един да му светне лампа - победа е!

  Населението на Русия към днешна дата е 144 милиона души. Знаете, че след ВСВ балансът мъже-жени в Русия е нарушен необратимо вовеки, докато Слънцето изгрява.

  Около 19 милиона (ще закръглим на 20) е населението под 15 години в Русия. (Все още не включвам полове).

  Остават 124 милиона души.

  18 милиона души са над 65 годишна възраст.

  Остават 106 милиона души. От тях 56 милиона са жени. Остават около 50 милиона мъже. 50 милиона мъже като тая сметка е за хора между 15 и 65 години. Де-факто всички между 15 и 18 и всички над мобилизационната възраст също трябва да отпаднат от тия сметки. Нищо, да речем, че имаме около 40-45 милиона мъже на "мобилизационна възраст" в Русия. Не броим болни, не броим негодни. Приемаме свише, че има 45 милиона мъже на годна възраст в Русия.

  Мислиш, че една държава може да мобилизира 2/3 от всички мъже на мобилизационна възраст, през 2022, с бойно снаражение за модерна война?

  Алло, товарищ, все в поредке?

 96. 96 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#85] от "stanislavdi":Кое не е вярно (неистина/лъжа)?1.) руските подводници са малко "аналогови", но наистина могат да повредят/унищожат всички подводни комуникационни кабели (70% от трафика на глобалният интернет)...2.) руските космически ракети са малко "аналогови", но много лесно могат да повредят/унищожат всички комуникационни спътници в космоса (30% от трафика на глобалният интернет)...Следователно: - именно това е главната причина, САЩ и още "западни държави" да не смеят да дават мощни съвременни и далекобойни оръжия на УКРАЙНА... (а петте «държави-гаранти»[1] да не спазват споразумението и не изпълняват задълженията си по «Будапещенския Меморандум»[3])[1]–«държави-гаранти» (САЩ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО, РУСИЯ, а по-късно ФРАНЦИЯ и КИТАЙ), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3],[2]–«бивши съветски републики» (УКРАЙНА, БЕЛАРУС, КАЗАХСТАН), които са подписали «Будапещенския Меморандум»[3],[3]–«Будапещенския Меморандум» – представлява три документа, подписани поотделно на 05.12.1994 от лидерите на три «бивши съветски републики»[2] и лидерите на пет «държави-гаранти»[1]:1) «Будапещенски Меморандум за гарантиране сигурността на УКРАЙНА» (Budapest Memorandum on guarantees for the security of UKRAINE)
  —цитат от коментар 86 на HUMANOID


  Те на хартия и анимационни филмчета всичко могат. Веднъж ги видяхме във военни действия и........обосрались. Както разказа един плен блядски танкист в нашия полк само половината танкове можеха да стрелят, но пък тази половина не можеше да се движи. Другата половина се движеше, но не можеше да стреля.
  Аз съм израсъл в Русия, имах съученици служили в пятигорск в ракетните войски. Та като се напиеха разказваха истории. На едно учение една от изстреляните ракети (която може да носи ядрена бойна глава) вместо да излети излиза от силоза и се плъзга по площадката около силоза. Командира само извикал " куда пошла блядь".
  Е, единия от съучениците ми се обеси в общежитието

 97. 97 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  [quote#94:"Dimitar Dimitrov"][/quote]

  Що се занимаваш? Остави го да се развива самостоятелно

  SHADOWS of SOFIA
 98. 98 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6890 Неутрално

  Ще е много интересно КАКВИ ще са ОТНОШЕНИЯТА между

  БУРЯТСКИТЕ и КАЛМУКСКИТЕ БОМЖИ, биещи се обаче

  СРЕЩУ ТЛЪСТИ за Русия ЗАПЛАТИ

  и ПРАЩАНИТЕ НА СИГУРНА СМЪРТ

  Б Е З П Л А Т Н И

  МОБИЛИЗАНТИ от Москва и Големите Градове на Русия

 99. 99 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6890 Неутрално

  Мобилизация в условията на ВОЕНЕН РАЗГРОМ,
  технологична изостаналост и тактическа неадекватност
  означава СМЪРТНА ПРИСЪДА за МОБИЛИЗИРАНИТЕ.

  Това дори ПУТИн и ШУЙГОВЦИТЕ Му го виждат

  Остава и РУСНАЦИТЕ в ОВПУТЕНА РУСИЯ да го видят.....

  и това ще е ПОСЛЕДНОТО НЕЩО което ПУТИн и ШУЙГОВЦИТЕ Му
  ще да са видели.....

 100. 99 Профил на _cska1948_
  _cska1948_
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Путин просто включи будилника и събуди от розовите сънища наивниците.
  Които сънуваха, че аха-аха ей сегичка и победата идва.
  Мисля, че това упражнение с унасяне и заспиване, прекъсвано от будилника той ще го повтаря няколко пъти. Докато наивника каталяса.
  Защото няма нищо по-вредно за здравето от безсънието.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK