Почти половината руснаци искат мирни преговори, тревогата от войната расте

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (229)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Всички искат преговори, но само половината си признават. Тъпи тампони. :)

 2. 2 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  Тя тая работа не става само с искане.
  Трябва да си платят цената на инвазията.

 3. 3 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Край на преговорите. Имахте време за преговори

 4. 4 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Ситуацията по оста Русия-Украйна става все по-напечена. Именно заради това българският математик проф. Николай Витанов даде информация за войната за 29 септември 2022 г.

  "Знаете, че мен не ме интересува, кой побеждава и кой губи в тази война. Интересува ме отработването на методологията ми за анализ и прогнози на военни конфликти. И си я отработих. А вие си ревете. И вашия рев е част от методологията. Трябва да се знае и процентът на ревящите. Знае се вече. Писах ви - математиката е по-силна от всякакви идеологии. Всяка идеология гледа света през криво огледало. А математиката – не.

  Тук не е място за леене на чувства, а за информация за резултати от анализи на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук - технически анализ на това, което става по фронтовете на войната.

  Гледната точка тук е тази на Бисмарк - националният интерес. Чий национален интерес - нашият национален интерес, а той е да знаем точно какво става, да си правим изводите и да вземаме навреме мерки, за да не сме изненадани както винаги от международната обстановка.

  На който не му харесва - да не чете. Информацията е за тези, които я смятат за полезна. Ама чете и реве. Каза ти се юрдеко – тази информация не е за тебе. Не я чети. Може да си повредиш перцата.

  Знаете, че има нещо, за което няма да се разберем с „независимите фактчекери“. Аз казвам нещо очевидно – поради начина на водене на войната от украинска стана, украинските загуби са много големи и това не ми харесва. И на украинците не им харесва и си крият загуби. И на фактчекерите не им харесва и носят вода от 9 кладенеца, за да се опитват да оборват това.

  Съгласно Макиавели, няма какво да се разправям с фактчекерите. Просто ще изчакам края на войната и тогава истината ще лъсне. Нали така.

  Новия ми стил на изложение го знаете. „Независимите фактчекери“ смятат, че руснаците са лоши, а украинците са добри. Аз мисля, че истината е по средата, но пак според Макиавели няма да се разправям с тях. Времето ще покаже, кой е прав.

  Знаете, отдавна съм прогнозирал как ще свърши тази война. Затова плиткоумните ме смятат за проруски настроен. Утре, доста голяма част от Украйна ще бъде анексирана. Позна ли Витанов – позна. Защо познава? Защото шаран-юрдещината му е чужда.

  Та според фактчекерите имаме зли руснаци и добри украинци. Добре, ще ги наричам така. Знаете, че това не влияе върху анализа ми на войната.

  Винаги съм казвал: слезте на земята, гледайте реално на нещата. Успокойте се – войната няма да реши никой от личните ви проблеми, може само да ги задълбочи. Наблюдаваме събитията и си правим сметката. А аз си шлифовам методологията за анализ.

  Да видим сега какво става при лошите руснаци и добрите украинците

  1. Натискът върху лошия Путин за по-твърди действия даде резултат. В лошата Русия върви мобилизация. Знаете – злото винаги успява. Затова мобилизацията се очаква да набере и над 300 000 човека. Някои са удивени от подкрепата за Путин и войната в Русия. Писах ви, какво е казал Бисмарк – руснаците са опасни с това, че са свикнали на малко.

  2. Остава 1 ден до присъединяването на територия и население колкото една България към лошата Русия. Нали така. Лоша, по-лоша, още по-лоша – ще го направи. Голяма победа за злото. Но не се чудим нали – светът е така устроен, че злото винаги побеждава.

  3. Злите руснаци водят войната на украинска територия. Добрата украинска армия не може да ги изтласка. За това има обективни предпоставки. Не става само с пушечно месо, трябва и техника.

  4. Добрите руснаци, които бягат от мобилизацията да спасят кожата, няма да провалят мобилизационните планове. Ще ги дават по телевизия седмица – две, па ще станат безинтересни. Тъй работи злото и то дабре знае как функционират добрите масмедии. Winter is coming и понеже злото повишава зрителите и аудиторията, то се отразява с предимство.

  6. Доброто винаги страда. Съгласно холивудските сценарии, скоро добрите телевизии ще започнат да отразяват масовите трудности, свързани със зимата. Не бойте се, те няма да са чак апокалиптични, страданието няма да е много голямо.

  Добрата страна веднага ще отчете победа, защото народът е страдал по-малко от очакваното. Разни въпроси от вида – а защо народът въобще трябва да страда, ще бъдат заметени под килима. Ако трябва, ще страдате и стотици години за победата на доброто – това е положението.

  7. Простият план на лошите руснаци се очаква да сработи. Той е, ама наистина прост - референдуми – присъединяване на територии към Русия, масивно навлизане на руската армия в тях. И тъй като украинската армия ще се окаже на руска територия, то съгласно руската военна доктрина може да се използва и ядрено оръжие по цялата територия на противника.

  Масивни удари по критичната украинска инфраструктура, студ, липса на вода и глад в Украйна през зимата. Като всеки план на злото – ще сработи. Основа за успеха – войната не се води на руска територия. На злата руската пропагандна машина и е по-лесно.

  8. Планът на добрите украинци е да си върнат териториите. И той е логичен, докато не се загледаме по-подробно в действията на феята с пръчицата, която подава въоръжение. Добрата украинска армия няма преимущество в авиация и артилерия, но все още има преимущество в жива сила.

  Логично е да хвърли пушечно месо на фронта, колкото и на Витанов да не му харесва, че мрат украински войничета и то много. Никой не мре, казват „независимите фактчекери“ и ние, следвайки Макиавели, се съгласяваме с тях. Никой не мре, само изчезва безследно.

  9. Украинският план предвижда искане на още и още оръжия. Разбира се, добрата украинска армия печели битка след битка в тази война, но лошите руснаци бързо унищожават изпратената от западния свят техника. Още трябва. Писал съм ви – феята дава и ще дава, но ще дава според собствените си интереси. А те са – максимално изтощаване на злата Русия , изхвърляне на злата Русия от европейския петролен и газов пазар, нулиране на руското влияние в Европа.. Винаги съм ви писал – феята си знае работата, има прекрасни аналитици – и аз съм учил занаята по техните книги.

  10. Украинската пропаганда. Тук някои хора не разбират защо Витанов се е хванал за главата и непрекъснато говори за аматьорщина, като това е доброто, бе. Според украинската пропаганда, в Украйна нещата са по мед и масло, лошият враг се громи всеки ден по фронта и въпрос на малко временце е лошите руснаци да бъдат изгонени от украинска територия. Какво пък – вярно е – скоро няма да има руснаци на украинска територия. Скоро кога? Утре или до няколко дни. И това ще е голяма победа за добрата армия. Или пък щеше да е победа за злото? Питайте „независимите фактчекери“. Те ще ви осветлят.

  11. На фронтовете – засега няма промяна. Добрите украинци атакуват, лошите руснаци се отбраняват. Героичната украинска армия не спира атаките при Херсон. Техника и пушечно месо благородно атакуват всеки ден. Къде отиват?

  Витанов си мисли, че злото е направило черна дупка покрай Херсон. Но не се притесняваме, нали така. Доброто ще унищожи черната дупка. И ще почне от Нова Каховка. Чакам – ден 80. Е, ами ще очакваме – голяма е черната дупка, не става да бъде унищожена бързо. Украински загуби? Няма, разбира се. Това показва фактчекът, човек като порови из независимите украински сайтове. Няма. Най-много да има някой безследно изчезнал в черната дупка.

  Но и това е временно. Виж загубите на лошите руснаци – те са грамадни. Не вярвате ли? Ако не е вярно, фактчекерите веднага ще ми липнат значето, че разпространявам фалшива информациа и ще ви посочат десетина сайта, че руските загуби не са огромни. Я да видим.

  Покрай Харков. И тук силите на доброто атакуват всеки ден. Успехи не се виждат, но то е временно. И тук има черна дупка и има оплаквания, че от нея излизали дронове, които унищожавали западната тежка техника на добрите украинци. Нормално – злото си показва магариите всеки ден. Да бъдем оптимисти – без никакви загуби доброто ще пробие фронта тук и най-накрая ще овладее цялата Харковска област, от която лошите руснаци се изтеглиха преди доста време. Или пък не се изтеглиха и черна дупка направиха.

  Знам ли, питайте независимият фактчек, оттам ще ви кажат. А ние чакаме победоносните успехи на доброто на Харковския фронт. Чакаме освобождаването на цялата Харковска област. Я да почнем да броим. Чакаме – ден 1. Ще си почакаме, знаете, доброто трябва да мине през страдания, за да победи.

  Какво още да чакаме? Злото няма да се предаде без бой. То ще хвърли нови дивизии във войната, доброто също ще добави пушечно месо. Червените линии ще продължават да се пристъпват. Световният ред, който беше до войната, отиде в историята.

  Злото няма да се откаже да превземе цялата Донецка област. Планът е прост – 80% от тежката украинска промишленост е там. Някои ме обвиняват, че гледам много логистиката. Ами гледам. Силата на злото ще нарастне с увеличаването на територията и населението му. Но доброто няма да се спре.

  Ще кажете – ама спряха конкретните описания на бойните действия. Не, не са спрели, просто не ви ги пиша. Методологията си е отработена и ви казвам това онова. Оставил съм на независимите фактчекери независимо да ви информират. Злото е могъщо и силно. И няма да го победите с „независим фактчек“. Гледам, кога това ще бъде осъзнато. Прогноза – никога. Защоно „независимият фактчек“ е част от пропагандата. А тя, знаете мнението ми, е ужасно аматьорска.

  Хайде стига затова за днес. Тичайте да докладвате на молядругарката какъв лош ученик е Витанов. Трябва да я развеселите и днес.

  Малко за нашите си дела.

  ПОЛИТОЛОГИЯТА (ден 19)

  Днес – за групите от гледна точка на политологията. Тук групата се разбира като обединение за реализация на дадена цел. Значи цел – група, друга цел – друга група, отнемаш целта – разпада се групата. А-ха-а-а-а, тъй значи – размиваш групите като реализираш целта им или насочваш траекторията на системата така, че целта не може да се реализира.

  Всеки член на групата си има свои интереси и цел. И когато груповият инвтерес изчезна, почва да се ерозира и групата. Защото групата е жизненоспособна, ако има ясно формулирана цел. Ако няма такава или пък целта изчезне, групата почва да умира. В груповата динамика има много математика, но това отива към тайните на зловещия Мориарти и няма да го обсъждаме. Ще кажем само, че са важни групите по интереси – общ интерес – група, общ интерес – група.

  Пример за устойчива група по интереси – женските организации. Господа политици, внимавайте – те са много устойчиви. Жените трябва да работят за вас, а не срещу вас, че тръгнат ли срещу вас, спукана ви е работата, бързо ще ви превърнат от тигър в котенце.

  Други групи по интереси – адвокати, финансисти и т.н.

  За групите са важни две неща на първо четене – размера и влиянието. Туй трябва да гледа начинаещият политик. Ами политикът-макиавелист? И той това трябва да гледа, но както се казва, това не е всичко – има и още. Ощето са предназначението и функцията на групата. Тук е записано какво ще става с тая група и макиавелистът лесно може да засили една група и да отслаби друга. Но пак забиваме в друга посока и затова спирам тук за днес.

  И за да не забравяме нашия човек от сумрака във Флоренция

  МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден 70)

  ... Овладейте собствената си съдба или някой друг ще го стори вместо вас...

  какво ни се казва тук – просто плуване из реката на живота няма. Или сам държиш руля или някой друг го държи. И ако друг го държи, собствената ти съдба не се контролира от тебе. Който те освободи, той ще те и пороби. Много неудобна мисъл. Казана от един човек, чийто портрет виси в почти всеки български административен кабинет. Виси си той, виси си, но в повечето случаи само си виси. Какво искам да кажа ли – ами просто е, гнилите неща са само в Дания. Ей на – и Северен поток гръмна покрай Дания.

  Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас", написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

 5. 5 Профил на Shopeto
  Shopeto
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Който твърди, че не би го било страх на тяхно място, лъже. Бсеко би се страхувал, бойна не е шега.

 6. 6 Профил на ujn531104633
  ujn531104633
  Рейтинг: 56 Неутрално

  Защо преговори, Могучая да не се оказа само пълна с някакви голтаци и диваци. Аз по прости физиономии не бях виждал, преди все пак си имах някакъв респект за Русия, обаче сега..

 7. 7 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Дрън дрън...! Нищо такова не искат. Ако го искаха, щеше да има милионни протести в Москва и Петербург.
  Руснаците подкрепят войната, това е истината!

  Бивш tww09306483.
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  Мирни преговори - след изтегляне до границите от 2014 г.

  Много скоро 9/10 от руснаците ще искат мирни преговори, като почнат да пристигат формулярите за записване за бяла Лада с барабанни спирачки.

  Но условията са ясни. Преговори може само за размера и срока на репарациите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  След мобилизацията ще е така.

 10. 10 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  Хаймърсът не различава тревожни от спокойни

 11. 11 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2606 Весело

  Преобладаващите чувства след обявената частична мобилизация в Руската федерация са "безпокойство, страх, ужас" (47%), "шок" (23%), "гордост за Русия" (23%) и "гняв, възмущение" (13). %). Само 9% от анкетираните са заявили, че са безразлични
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  Значи цели 23% смятат че са безсмъртни?:))))
  Ще видим след седмица. Защото вижда се че добре обучаеми:))

  "Чуждестранен агент"
 12. 12 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Чуднинко, сакат мир, а наместо с клич "За Потанин, за Дерипаска" да върват да ваюват нещат? Ава защо той мат'реал така си не уважава олигарсити? А виж украинцити - друга работа. Те тамо "За Ахметов, за Коломойски" проявяват чудеса на масов хероизъм и самопожертвований!!

  Разказах на децата за демокрацията като направих гласуване за това кой филм да гледаме и каква пица да поръчаме. После избрах филма и пицата, 'щот аз съм тоя с парите дето плаща.
 13. 13 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Хаймърсът не различава тревожни от спокойни
  —цитат от коментар 10 на blondofil


  Западът е готов да нанесе удар на всяка страна, да я превърне в епицентър на криза, да провокира цветна революция и кървава баня, заяви днес руският президент Владимир Путин по време на видеоконферентен разговор с ръководителите на разузнавателните служби на страните от Общността на независимите държави, предадоха световните агенции.

  "Следвайки своите цели, геополитическите ни противници, нашите опоненти, както ние съвсем неотдавна говорихме, са готови да нанесат удар на всеки, на всяка страна, да я превърнат в епицентър на криза, да провокират цветна революция и да отприщят кървава баня", каза Путин.

  "Ние не веднъж сме виждали всичко това", допълни той.

  "Като се вкопчва към миналото и се опитва да провежда политика на диктатура във всички сфери – от международните отношения и икономиката до културата и спорта, - самият този прословут колективен Запад създава нови и нови проблеми, още и още кризи. При това той не се гнуси да използва всички средства за оказване на натиск върху страните, които избират суверенен път на развитие", каза Путин.

  Според руския президент в момента тече процес на "неумолимо разрушаване" на "еднополярната хегемония".

  "Това е обективната реалност, с която Западът категорично не желае да се примири", заключи той

 14. 14 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Бог да помага на украинците успешно да спрат евразийската паплач...

 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Мисля, че Путин подготвя следващата по-голяма глупост и дупе да ни е яко...!

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#4] от "log_on":

  Ти някой по-голям кретен не може ли да намериш да цитираш?
  Тоя приключи с ковида и сега стана военен специалист.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 17. 17 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Ситуацията по оста Русия-Украйна става все по-напечена. Именно заради това българският математик проф. Николай Витанов даде информация за войната за 29 септември 2022 г."Знаете, че мен не ме интересува, кой побеждава и кой губи в тази война. Интересува ме отработването на методологията ми за анализ и прогнози на военни конфликти. И си я отработих. А вие си ревете. И вашия рев е част от методологията. Трябва да се знае и процентът на ревящите. Знае се вече. Писах ви - математиката е по-силна от всякакви идеологии. Всяка идеология гледа света през криво огледало. А математиката – не.Тук не е място за леене на чувства, а за информация за резултати от анализи на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук - технически анализ на това, което става по фронтовете на войната.Гледната точка тук е тази на Бисмарк - националният интерес. Чий национален интерес - нашият национален интерес, а той е да знаем точно какво става, да си правим изводите и да вземаме навреме мерки, за да не сме изненадани както винаги от международната обстановка.На който не му харесва - да не чете. Информацията е за тези, които я смятат за полезна. Ама чете и реве. Каза ти се юрдеко – тази информация не е за тебе. Не я чети. Може да си повредиш перцата.Знаете, че има нещо, за което няма да се разберем с „независимите фактчекери“. Аз казвам нещо очевидно – поради начина на водене на войната от украинска стана, украинските загуби са много големи и това не ми харесва. И на украинците не им харесва и си крият загуби. И на фактчекерите не им харесва и носят вода от 9 кладенеца, за да се опитват да оборват това.Съгласно Макиавели, няма какво да се разправям с фактчекерите. Просто ще изчакам края на войната и тогава истината ще лъсне. Нали така.Новия ми стил на изложение го знаете. „Независимите фактчекери“ смятат, че руснаците са лоши, а украинците са добри. Аз мисля, че истината е по средата, но пак според Макиавели няма да се разправям с тях. Времето ще покаже, кой е прав.Знаете, отдавна съм прогнозирал как ще свърши тази война. Затова плиткоумните ме смятат за проруски настроен. Утре, доста голяма част от Украйна ще бъде анексирана. Позна ли Витанов – позна. Защо познава? Защото шаран-юрдещината му е чужда.Та според фактчекерите имаме зли руснаци и добри украинци. Добре, ще ги наричам така. Знаете, че това не влияе върху анализа ми на войната.Винаги съм казвал: слезте на земята, гледайте реално на нещата. Успокойте се – войната няма да реши никой от личните ви проблеми, може само да ги задълбочи. Наблюдаваме събитията и си правим сметката. А аз си шлифовам методологията за анализ.Да видим сега какво става при лошите руснаци и добрите украинците1. Натискът върху лошия Путин за по-твърди действия даде резултат. В лошата Русия върви мобилизация. Знаете – злото винаги успява. Затова мобилизацията се очаква да набере и над 300 000 човека. Някои са удивени от подкрепата за Путин и войната в Русия. Писах ви, какво е казал Бисмарк – руснаците са опасни с това, че са свикнали на малко.2. Остава 1 ден до присъединяването на територия и население колкото една България към лошата Русия. Нали така. Лоша, по-лоша, още по-лоша – ще го направи. Голяма победа за злото. Но не се чудим нали – светът е така устроен, че злото винаги побеждава.3. Злите руснаци водят войната на украинска територия. Добрата украинска армия не може да ги изтласка. За това има обективни предпоставки. Не става само с пушечно месо, трябва и техника.4. Добрите руснаци, които бягат от мобилизацията да спасят кожата, няма да провалят мобилизационните планове. Ще ги дават по телевизия седмица – две, па ще станат безинтересни. Тъй работи злото и то дабре знае как функционират добрите масмедии. Winter is coming и понеже злото повишава зрителите и аудиторията, то се отразява с предимство.6. Доброто винаги страда. Съгласно холивудските сценарии, скоро добрите телевизии ще започнат да отразяват масовите трудности, свързани със зимата. Не бойте се, те няма да са чак апокалиптични, страданието няма да е много голямо.Добрата страна веднага ще отчете победа, защото народът е страдал по-малко от очакваното. Разни въпроси от вида – а защо народът въобще трябва да страда, ще бъдат заметени под килима. Ако трябва, ще страдате и стотици години за победата на доброто – това е положението.7. Простият план на лошите руснаци се очаква да сработи. Той е, ама наистина прост - референдуми – присъединяване на територии към Русия, масивно навлизане на руската армия в тях. И тъй като украинската армия ще се окаже на руска територия, то съгласно руската военна доктрина може да се използва и ядрено оръжие по цялата територия на противника.Масивни удари по критичната украинска инфраструктура, студ, липса на вода и глад в Украйна през зимата. Като всеки план на злото – ще сработи. Основа за успеха – войната не се води на руска територия. На злата руската пропагандна машина и е по-лесно.8. Планът на добрите украинци е да си върнат териториите. И той е логичен, докато не се загледаме по-подробно в действията на феята с пръчицата, която подава въоръжение. Добрата украинска армия няма преимущество в авиация и артилерия, но все още има преимущество в жива сила.Логично е да хвърли пушечно месо на фронта, колкото и на Витанов да не му харесва, че мрат украински войничета и то много. Никой не мре, казват „независимите фактчекери“ и ние, следвайки Макиавели, се съгласяваме с тях. Никой не мре, само изчезва безследно.9. Украинският план предвижда искане на още и още оръжия. Разбира се, добрата украинска армия печели битка след битка в тази война, но лошите руснаци бързо унищожават изпратената от западния свят техника. Още трябва. Писал съм ви – феята дава и ще дава, но ще дава според собствените си интереси. А те са – максимално изтощаване на злата Русия , изхвърляне на злата Русия от европейския петролен и газов пазар, нулиране на руското влияние в Европа.. Винаги съм ви писал – феята си знае работата, има прекрасни аналитици – и аз съм учил занаята по техните книги.10. Украинската пропаганда. Тук някои хора не разбират защо Витанов се е хванал за главата и непрекъснато говори за аматьорщина, като това е доброто, бе. Според украинската пропаганда, в Украйна нещата са по мед и масло, лошият враг се громи всеки ден по фронта и въпрос на малко временце е лошите руснаци да бъдат изгонени от украинска територия. Какво пък – вярно е – скоро няма да има руснаци на украинска територия. Скоро кога? Утре или до няколко дни. И това ще е голяма победа за добрата армия. Или пък щеше да е победа за злото? Питайте „независимите фактчекери“. Те ще ви осветлят.11. На фронтовете – засега няма промяна. Добрите украинци атакуват, лошите руснаци се отбраняват. Героичната украинска армия не спира атаките при Херсон. Техника и пушечно месо благородно атакуват всеки ден. Къде отиват?Витанов си мисли, че злото е направило черна дупка покрай Херсон. Но не се притесняваме, нали така. Доброто ще унищожи черната дупка. И ще почне от Нова Каховка. Чакам – ден 80. Е, ами ще очакваме – голяма е черната дупка, не става да бъде унищожена бързо. Украински загуби? Няма, разбира се. Това показва фактчекът, човек като порови из независимите украински сайтове. Няма. Най-много да има някой безследно изчезнал в черната дупка.Но и това е временно. Виж загубите на лошите руснаци – те са грамадни. Не вярвате ли? Ако не е вярно, фактчекерите веднага ще ми липнат значето, че разпространявам фалшива информациа и ще ви посочат десетина сайта, че руските загуби не са огромни. Я да видим.Покрай Харков. И тук силите на доброто атакуват всеки ден. Успехи не се виждат, но то е временно. И тук има черна дупка и има оплаквания, че от нея излизали дронове, които унищожавали западната тежка техника на добрите украинци. Нормално – злото си показва магариите всеки ден. Да бъдем оптимисти – без никакви загуби доброто ще пробие фронта тук и най-накрая ще овладее цялата Харковска област, от която лошите руснаци се изтеглиха преди доста време. Или пък не се изтеглиха и черна дупка направиха.Знам ли, питайте независимият фактчек, оттам ще ви кажат. А ние чакаме победоносните успехи на доброто на Харковския фронт. Чакаме освобождаването на цялата Харковска област. Я да почнем да броим. Чакаме – ден 1. Ще си почакаме, знаете, доброто трябва да мине през страдания, за да победи.Какво още да чакаме? Злото няма да се предаде без бой. То ще хвърли нови дивизии във войната, доброто също ще добави пушечно месо. Червените линии ще продължават да се пристъпват. Световният ред, който беше до войната, отиде в историята.Злото няма да се откаже да превземе цялата Донецка област. Планът е прост – 80% от тежката украинска промишленост е там. Някои ме обвиняват, че гледам много логистиката. Ами гледам. Силата на злото ще нарастне с увеличаването на територията и населението му. Но доброто няма да се спре.Ще кажете – ама спряха конкретните описания на бойните действия. Не, не са спрели, просто не ви ги пиша. Методологията си е отработена и ви казвам това онова. Оставил съм на независимите фактчекери независимо да ви информират. Злото е могъщо и силно. И няма да го победите с „независим фактчек“. Гледам, кога това ще бъде осъзнато. Прогноза – никога. Защоно „независимият фактчек“ е част от пропагандата. А тя, знаете мнението ми, е ужасно аматьорска.Хайде стига затова за днес. Тичайте да докладвате на молядругарката какъв лош ученик е Витанов. Трябва да я развеселите и днес.Малко за нашите си дела.ПОЛИТОЛОГИЯТА (ден 19)Днес – за групите от гледна точка на политологията. Тук групата се разбира като обединение за реализация на дадена цел. Значи цел – група, друга цел – друга група, отнемаш целта – разпада се групата. А-ха-а-а-а, тъй значи – размиваш групите като реализираш целта им или насочваш траекторията на системата така, че целта не може да се реализира.Всеки член на групата си има свои интереси и цел. И когато груповият инвтерес изчезна, почва да се ерозира и групата. Защото групата е жизненоспособна, ако има ясно формулирана цел. Ако няма такава или пък целта изчезне, групата почва да умира. В груповата динамика има много математика, но това отива към тайните на зловещия Мориарти и няма да го обсъждаме. Ще кажем само, че са важни групите по интереси – общ интерес – група, общ интерес – група.Пример за устойчива група по интереси – женските организации. Господа политици, внимавайте – те са много устойчиви. Жените трябва да работят за вас, а не срещу вас, че тръгнат ли срещу вас, спукана ви е работата, бързо ще ви превърнат от тигър в котенце.Други групи по интереси – адвокати, финансисти и т.н.За групите са важни две неща на първо четене – размера и влиянието. Туй трябва да гледа начинаещият политик. Ами политикът-макиавелист? И той това трябва да гледа, но както се казва, това не е всичко – има и още. Ощето са предназначението и функцията на групата. Тук е записано какво ще става с тая група и макиавелистът лесно може да засили една група и да отслаби друга. Но пак забиваме в друга посока и затова спирам тук за днес.И за да не забравяме нашия човек от сумрака във ФлоренцияМНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден 70)... Овладейте собствената си съдба или някой друг ще го стори вместо вас...какво ни се казва тук – просто плуване из реката на живота няма. Или сам държиш руля или някой друг го държи. И ако друг го държи, собствената ти съдба не се контролира от тебе. Който те освободи, той ще те и пороби. Много неудобна мисъл. Казана от един човек, чийто портрет виси в почти всеки български административен кабинет. Виси си той, виси си, но в повечето случаи само си виси. Какво искам да кажа ли – ами просто е, гнилите неща са само в Дания. Ей на – и Северен поток гръмна покрай Дания.Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас", написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.
  —цитат от коментар 4 на log_on


  Прочетох и математика не видях. Само желания

 18. 18 Профил на olino
  olino
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Имам огромно желание да видя резултатите от следните изследвания:

  -за жителите на Кьонингсберг(Калининград)-желаете ли да се присъдините към Германия

  -за жителите на Карелия-желате ли да се присъдините към Финландия

  за жителите на о.Сахалин-желате ли да се присъедините към Япония

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  От утре Русия ще яде бой на “своя земя” - присъединена с “референдум”. И понеже старата руско-украинска границе вече не важи, не бих се учудил, ако украинците вземат и Ростов.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  И Симоньянка сигурно изпила таблетките на "Истина"

  https://twitter.com/ru2ch/status/1575197624621318158?t=O0-hC0QCrbRoAfDoQ1VRqA&s=19

  "Чуждестранен агент"
 21. 21 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#4] от "log_on":

  "Какво искам да кажа ли – ами просто е, гнилите неща са само в Дания. Ей на – и Северен поток гръмна покрай Дания."

  Толко много текст за ултра грешна позиция.

  Както би казал Диков ... Да си жив и здрав. :)

 22. 22 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#4] от "log_on":

  Витанов вече се доказа, като некадърен аналитик.
  Толкова много простотии е казал, че даже няма да си правя труда да ги оборвам.
  Но ще се съглася с него, че времето ще покаже.

 23. 23 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Хаймърсът не различава тревожни от спокойни
  —цитат от коментар 10 на blondofil


  https://www.youtube.com/watch?v=BMPFDhF9cK8

 24. 24 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Да искат преговори в другия, по-добрия свят... В този тук вече е късно

 25. 24 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#11] от "putinxujlo":

  Не бе, не са базсмъртни, а не им пука.
  Нали една рускиня се изцепи (ако искаш ще потърся видеото, не мисля че е фейк): по добре синът ми да осакатее в Украйна от колкото да умре от алкохолизъм в Русия.
  Въпреки, че не се разбира как първото изключва второто.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 26. 26 Профил на doc511104859
  doc511104859
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Мобилизацията може да се окаже ключовият момент във войната. Путин май пак са го подвели, че руският народ ще реагира самоотвержено и с готовност да отиде на фронта. Но... руснаците едва сега осъзнаха какво ги чака. Зимата в окопите... вместо на дивана пред телевизора и с телефон в ръка... не знам, не знам. Ако се стигне до обща мобилизация, на Путин може и да му отеснее Русия.

 27. 27 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  Не зная как върви в Русия мобилизацията, но дебилизацията върви с пълна сила!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#15] от "Petleshev":

  “Мисля, че Путин подготвя следващата по-голяма глупост и дупе да ни е яко...!”

  Путин е предепреден, че ако използва тактическо ядрено оръжие, това ще е последната грешка в живота му (който ще продължи не много дълго след това).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ebeneezer Goode":

  Да, видял това видео.

  "Чуждестранен агент"
 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7470 Неутрално

  Той и Путин иска, но след като анексира половин Украйна. Как само се обръща общественото мнение, когато е застрашен собствения живот. А за украинските деца не помислиха.

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  И на тази над половина мнението е без значение

  https://www.yahoo.com/news/poll-signals-americans-growing-tired-140000260.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Преговори за какво? За размера на репарациите ли?

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 33. 33 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3957 Неутрално

  такива проучвания за русия са безсмислени. там просто един ден рязко ще кажат. абе то си @*&№^№ и сменяме курса.

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 34. 34 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  Имам огромно желание да видя резултатите от следните изследвания:-за жителите на Кьонингсберг(Калининград)-желаете ли да се присъдините към Германия-за жителите на Карелия-желате ли да се присъдините към Финландияза жителите на о.Сахалин-желате ли да се присъедините към Япония
  —цитат от коментар 18 на olino

  До коментар [#18] от "olino":
  Такива референдуми в Русия за самоопределение по конституцията им са невъзможни.
  А призивите за такива референдуми по наказателното им право са тероризъм.
  Това е положението - влизане има, излизане няма!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 35. 35 Профил на Фюриозо
  Фюриозо
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  До коментар [#11] от "putinxujlo":Не бе, не са базсмъртни, а не им пука.Нали една рускиня се изцепи (ако искаш ще потърся видеото, не мисля че е фейк): по добре синът ми да осакатее в Украйна от колкото да умре от алкохолизъм в Русия.Въпреки, че не се разбира как първото изключва второто.
  —цитат от коментар 24 на Ebeneezer Goode


  Най-вероятно и двете. Първо ще се върне без крака от войната, после ще се пропие и умре от алкохолизъм. После и майката ще се пропие. Това са им хоризонтите на монголоидите.

 36. 36 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  "...а подкрепата за още бойни действия е най-малка именно сред възрастовите групи, обхванати от мобилизацията..."

  Льош😂 Хаймарс! Много льош😂!

  Fu*k Your Opinion
 37. 37 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Кви преговори???
  Нали Крим беше "наш" завинаги?

 38. 38 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#20] от "putinxujlo":

  Хе хе, най-големите лъжци поучават другите: Не лъжете.
  И путин така, блъфира, но вика: Това не е блъф! Аве, ботокс, ако пуснеш някой нюк, но не ти се получи, после какво ще следва? Това да не ти е покер, че да се изхвърляш "ол ин"?

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  И това са статистика на напълно контролирана от кафявия режим страна като Русия ! Със сигурност над 2/3 от руснаците искат край на кървавото безумие на бункерния и промяна в живота си !

 40. 40 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  На мобилизираните гопници не им дреме ни за Матушката, ни за Батюшката...

 41. 41 Профил на oka00919299
  oka00919299
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Като им опря яйцето на г@.а , преговори искали , а допреди това се радваха на Крим наш !!

 42. 42 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3942 Неутрално

  Добре е че половината от руснаците искат преговори :-) Ако и половината украинци искаха преговори > щяха да си спазват Минските договори, нямаше да обстрелват Донбас (в състава а Украйна) и нямаше да загубят Херсон и половин Запорожие.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 43. 43 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  В последно време руските телевизии обилно обливат руснаците с това че запада смята да ползва ядрено оръжие срещу тях и че целта на САЩ и запада е да унищожат Русия. Като че ли не те са нападнали Украйна, а запада ги е нападнал тях!

 44. 44 Профил на vdq361141334
  vdq361141334
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Бог да помага на украинците успешно да спрат евразийската паплач...
  —цитат от коментар 14 на palav_nik


  Амин!

 45. 45 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Сещат когато попаднат в това положение !
  https://youtu.be/8daAsWCpQ1E

 46. 46 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  До коментар [#42] от "dark'star":

  Таньо! Бива да си демагог, но твоето си е преиграване!
  Умната!
  Лесен! Много лесен си за откриване!

  Fu*k Your Opinion
 47. 47 Профил на irl471142598
  irl471142598
  Рейтинг: 2117 Любопитно

  До коментар [#1] от "standup.straight":

  Не забелязвате ли че "искането за мирни преговори , от руския народ " идва , след анексирането на ЛуганДо и Херсонско.
  Такива преговори ще инициира вероятно Путин. Той взе почти всичко което му трябваше - разруши инфраструктурата и унищожи повечето от икономиката на Украйна , изсели 6 милиона Украинци, заграби изтока и юга на Украйна и нищо чудно още утре да обяви "мирни преговори" , напр. срещу неутралитет на Украйна оотказ на Украйна от репарации и каквото му дойде в главицата под фуражката... Путин взе масксимума от каквото му трябваше, сега ще започне да се прави на миротворец ... Номерът му обаче няма да мине...
  как беше "кака се омъжи..."

 48. 48 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Ситуацията по оста Русия-Украйна става все по-напечена. Именно заради това българският математик проф. Николай Витанов даде информация за войната за 29 септември 2022 г."Знаете, че мен не ме интересува, кой побеждава и кой губи в тази война. Интересува ме отработването на методологията ми за анализ и прогнози на военни конфликти. И си я отработих. А вие си ревете. И вашия рев е част от методологията. Трябва да се знае и процентът на ревящите. Знае се вече. Писах ви - математиката е по-силна от всякакви идеологии. Всяка идеология гледа света през криво огледало. А математиката – не.Тук не е място за леене на чувства, а за информация за резултати от анализи на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук - технически анализ на това, което става по фронтовете на войната.Гледната точка тук е тази на Бисмарк - националният интерес. Чий национален интерес - нашият национален интерес, а той е да знаем точно какво става, да си правим изводите и да вземаме навреме мерки, за да не сме изненадани както винаги от международната обстановка.На който не му харесва - да не чете. Информацията е за тези, които я смятат за полезна. Ама чете и реве. Каза ти се юрдеко – тази информация не е за тебе. Не я чети. Може да си повредиш перцата.Знаете, че има нещо, за което няма да се разберем с „независимите фактчекери“. Аз казвам нещо очевидно – поради начина на водене на войната от украинска стана, украинските загуби са много големи и това не ми харесва. И на украинците не им харесва и си крият загуби. И на фактчекерите не им харесва и носят вода от 9 кладенеца, за да се опитват да оборват това.Съгласно Макиавели, няма какво да се разправям с фактчекерите. Просто ще изчакам края на войната и тогава истината ще лъсне. Нали така.Новия ми стил на изложение го знаете. „Независимите фактчекери“ смятат, че руснаците са лоши, а украинците са добри. Аз мисля, че истината е по средата, но пак според Макиавели няма да се разправям с тях. Времето ще покаже, кой е прав.Знаете, отдавна съм прогнозирал как ще свърши тази война. Затова плиткоумните ме смятат за проруски настроен. Утре, доста голяма част от Украйна ще бъде анексирана. Позна ли Витанов – позна. Защо познава? Защото шаран-юрдещината му е чужда.Та според фактчекерите имаме зли руснаци и добри украинци. Добре, ще ги наричам така. Знаете, че това не влияе върху анализа ми на войната.Винаги съм казвал: слезте на земята, гледайте реално на нещата. Успокойте се – войната няма да реши никой от личните ви проблеми, може само да ги задълбочи. Наблюдаваме събитията и си правим сметката. А аз си шлифовам методологията за анализ.Да видим сега какво става при лошите руснаци и добрите украинците1. Натискът върху лошия Путин за по-твърди действия даде резултат. В лошата Русия върви мобилизация. Знаете – злото винаги успява. Затова мобилизацията се очаква да набере и над 300 000 човека. Някои са удивени от подкрепата за Путин и войната в Русия. Писах ви, какво е казал Бисмарк – руснаците са опасни с това, че са свикнали на малко.2. Остава 1 ден до присъединяването на територия и население колкото една България към лошата Русия. Нали така. Лоша, по-лоша, още по-лоша – ще го направи. Голяма победа за злото. Но не се чудим нали – светът е така устроен, че злото винаги побеждава.3. Злите руснаци водят войната на украинска територия. Добрата украинска армия не може да ги изтласка. За това има обективни предпоставки. Не става само с пушечно месо, трябва и техника.4. Добрите руснаци, които бягат от мобилизацията да спасят кожата, няма да провалят мобилизационните планове. Ще ги дават по телевизия седмица – две, па ще станат безинтересни. Тъй работи злото и то дабре знае как функционират добрите масмедии. Winter is coming и понеже злото повишава зрителите и аудиторията, то се отразява с предимство.6. Доброто винаги страда. Съгласно холивудските сценарии, скоро добрите телевизии ще започнат да отразяват масовите трудности, свързани със зимата. Не бойте се, те няма да са чак апокалиптични, страданието няма да е много голямо.Добрата страна веднага ще отчете победа, защото народът е страдал по-малко от очакваното. Разни въпроси от вида – а защо народът въобще трябва да страда, ще бъдат заметени под килима. Ако трябва, ще страдате и стотици години за победата на доброто – това е положението.7. Простият план на лошите руснаци се очаква да сработи. Той е, ама наистина прост - референдуми – присъединяване на територии към Русия, масивно навлизане на руската армия в тях. И тъй като украинската армия ще се окаже на руска територия, то съгласно руската военна доктрина може да се използва и ядрено оръжие по цялата територия на противника.Масивни удари по критичната украинска инфраструктура, студ, липса на вода и глад в Украйна през зимата. Като всеки план на злото – ще сработи. Основа за успеха – войната не се води на руска територия. На злата руската пропагандна машина и е по-лесно.8. Планът на добрите украинци е да си върнат териториите. И той е логичен, докато не се загледаме по-подробно в действията на феята с пръчицата, която подава въоръжение. Добрата украинска армия няма преимущество в авиация и артилерия, но все още има преимущество в жива сила.Логично е да хвърли пушечно месо на фронта, колкото и на Витанов да не му харесва, че мрат украински войничета и то много. Никой не мре, казват „независимите фактчекери“ и ние, следвайки Макиавели, се съгласяваме с тях. Никой не мре, само изчезва безследно.9. Украинският план предвижда искане на още и още оръжия. Разбира се, добрата украинска армия печели битка след битка в тази война, но лошите руснаци бързо унищожават изпратената от западния свят техника. Още трябва. Писал съм ви – феята дава и ще дава, но ще дава според собствените си интереси. А те са – максимално изтощаване на злата Русия , изхвърляне на злата Русия от европейския петролен и газов пазар, нулиране на руското влияние в Европа.. Винаги съм ви писал – феята си знае работата, има прекрасни аналитици – и аз съм учил занаята по техните книги.10. Украинската пропаганда. Тук някои хора не разбират защо Витанов се е хванал за главата и непрекъснато говори за аматьорщина, като това е доброто, бе. Според украинската пропаганда, в Украйна нещата са по мед и масло, лошият враг се громи всеки ден по фронта и въпрос на малко временце е лошите руснаци да бъдат изгонени от украинска територия. Какво пък – вярно е – скоро няма да има руснаци на украинска територия. Скоро кога? Утре или до няколко дни. И това ще е голяма победа за добрата армия. Или пък щеше да е победа за злото? Питайте „независимите фактчекери“. Те ще ви осветлят.11. На фронтовете – засега няма промяна. Добрите украинци атакуват, лошите руснаци се отбраняват. Героичната украинска армия не спира атаките при Херсон. Техника и пушечно месо благородно атакуват всеки ден. Къде отиват?Витанов си мисли, че злото е направило черна дупка покрай Херсон. Но не се притесняваме, нали така. Доброто ще унищожи черната дупка. И ще почне от Нова Каховка. Чакам – ден 80. Е, ами ще очакваме – голяма е черната дупка, не става да бъде унищожена бързо. Украински загуби? Няма, разбира се. Това показва фактчекът, човек като порови из независимите украински сайтове. Няма. Най-много да има някой безследно изчезнал в черната дупка.Но и това е временно. Виж загубите на лошите руснаци – те са грамадни. Не вярвате ли? Ако не е вярно, фактчекерите веднага ще ми липнат значето, че разпространявам фалшива информациа и ще ви посочат десетина сайта, че руските загуби не са огромни. Я да видим.Покрай Харков. И тук силите на доброто атакуват всеки ден. Успехи не се виждат, но то е временно. И тук има черна дупка и има оплаквания, че от нея излизали дронове, които унищожавали западната тежка техника на добрите украинци. Нормално – злото си показва магариите всеки ден. Да бъдем оптимисти – без никакви загуби доброто ще пробие фронта тук и най-накрая ще овладее цялата Харковска област, от която лошите руснаци се изтеглиха преди доста време. Или пък не се изтеглиха и черна дупка направиха.Знам ли, питайте независимият фактчек, оттам ще ви кажат. А ние чакаме победоносните успехи на доброто на Харковския фронт. Чакаме освобождаването на цялата Харковска област. Я да почнем да броим. Чакаме – ден 1. Ще си почакаме, знаете, доброто трябва да мине през страдания, за да победи.Какво още да чакаме? Злото няма да се предаде без бой. То ще хвърли нови дивизии във войната, доброто също ще добави пушечно месо. Червените линии ще продължават да се пристъпват. Световният ред, който беше до войната, отиде в историята.Злото няма да се откаже да превземе цялата Донецка област. Планът е прост – 80% от тежката украинска промишленост е там. Някои ме обвиняват, че гледам много логистиката. Ами гледам. Силата на злото ще нарастне с увеличаването на територията и населението му. Но доброто няма да се спре.Ще кажете – ама спряха конкретните описания на бойните действия. Не, не са спрели, просто не ви ги пиша. Методологията си е отработена и ви казвам това онова. Оставил съм на независимите фактчекери независимо да ви информират. Злото е могъщо и силно. И няма да го победите с „независим фактчек“. Гледам, кога това ще бъде осъзнато. Прогноза – никога. Защоно „независимият фактчек“ е част от пропагандата. А тя, знаете мнението ми, е ужасно аматьорска.Хайде стига затова за днес. Тичайте да докладвате на молядругарката какъв лош ученик е Витанов. Трябва да я развеселите и днес.Малко за нашите си дела.ПОЛИТОЛОГИЯТА (ден 19)Днес – за групите от гледна точка на политологията. Тук групата се разбира като обединение за реализация на дадена цел. Значи цел – група, друга цел – друга група, отнемаш целта – разпада се групата. А-ха-а-а-а, тъй значи – размиваш групите като реализираш целта им или насочваш траекторията на системата така, че целта не може да се реализира.Всеки член на групата си има свои интереси и цел. И когато груповият инвтерес изчезна, почва да се ерозира и групата. Защото групата е жизненоспособна, ако има ясно формулирана цел. Ако няма такава или пък целта изчезне, групата почва да умира. В груповата динамика има много математика, но това отива към тайните на зловещия Мориарти и няма да го обсъждаме. Ще кажем само, че са важни групите по интереси – общ интерес – група, общ интерес – група.Пример за устойчива група по интереси – женските организации. Господа политици, внимавайте – те са много устойчиви. Жените трябва да работят за вас, а не срещу вас, че тръгнат ли срещу вас, спукана ви е работата, бързо ще ви превърнат от тигър в котенце.Други групи по интереси – адвокати, финансисти и т.н.За групите са важни две неща на първо четене – размера и влиянието. Туй трябва да гледа начинаещият политик. Ами политикът-макиавелист? И той това трябва да гледа, но както се казва, това не е всичко – има и още. Ощето са предназначението и функцията на групата. Тук е записано какво ще става с тая група и макиавелистът лесно може да засили една група и да отслаби друга. Но пак забиваме в друга посока и затова спирам тук за днес.И за да не забравяме нашия човек от сумрака във ФлоренцияМНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден 70)... Овладейте собствената си съдба или някой друг ще го стори вместо вас...какво ни се казва тук – просто плуване из реката на живота няма. Или сам държиш руля или някой друг го държи. И ако друг го държи, собствената ти съдба не се контролира от тебе. Който те освободи, той ще те и пороби. Много неудобна мисъл. Казана от един човек, чийто портрет виси в почти всеки български административен кабинет. Виси си той, виси си, но в повечето случаи само си виси. Какво искам да кажа ли – ами просто е, гнилите неща са само в Дания. Ей на – и Северен поток гръмна покрай Дания.Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас", написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.
  —цитат от коментар 4 на log_on


  Бих попитал Витанов какви прогнози е дал на 25 февруари, защото помня отлично тези на президента Радев и на премиера тогава Кирил Петков - няколко дни даваха на Украйна, пък тя се бори вече 8-ми месец със Злото. Обичам много прогнозите и още повече фактите, но и при двете няма нужда от цинизъм.

 49. 49 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 1395 Разстроено

  За съжаление огромната част обитатели на РФ е трудно да бъдат наречени хора.

  И пак за съжаление очаквах много по-голяма помощ от Европа ...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 50. 50 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 3059 Неутрално

  До коментар [#41] от "oka00919299":


  Като им опря яйцето на г@.а , преговори искали , а допреди това се радваха на Крим наш !!
  —цитат от коментар 41 на oka00919299


  АЗ НЕ МОГА ДА СЪЖАЛЯВАМ ОРКИ!

  Fu*k Your Opinion
 51. 51 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  В момента никакви мирни преговори не са възможни въпреки че Ердоган пак се бута за миротворец с безумното искане Русия да се откажела от присъединяването на освободените територии. Всичко мирни споразумения досега са се сключвали след чувствителни поражения на ВСУ така че ще чакаме мобилизираните да влязат в действие и ВСУ да искат мир. Всъщност Залужни го каза вече че не очаква окончателна победа, а само примирие за подготовка за следващата война.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3942 Неутрално

  Имам огромно желание да видя резултатите от следните изследвания:-за жителите на Кьонингсберг(Калининград)-желаете ли да се присъдините към Германия-за жителите на Карелия-желате ли да се присъдините към Финландияза жителите на о.Сахалин-желате ли да се присъедините към Япония
  —цитат от коментар 18 на olino


  Жителите на Кьонигсберг в Германия още се водят на жителство там > би трябвало и те да участват :-) в Калининград сега са си 99 % руснаци (мисля само около 4 000 немци) = познай какви ще са резултатите от какъвто и да било референдум.
  Хайде поне за момента да не закачаме Карелия и Сахалин - не е в твоя полза.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на vdq361141334
  vdq361141334
  Рейтинг: 623 Неутрално

  От утре Русия ще яде бой на “своя земя” - присъединена с “референдум”. И понеже старата руско-украинска границе вече не важи, не бих се учудил, ако украинците вземат и Ростов.
  —цитат от коментар 19 на Norman Granz


  Непременно трябва да се вземе и Ростов на Дон, Украйна и Грузия да имат обща граница, за да може русия да няма излаз на Черно море. Заради всичките си престъпления срещу човечеството.

 54. 54 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  Не само, че униженията за руската, псевдоимператорска дядя тепърва са започнали, на всичкото отгоре и рашистите се самоунижават 🤣

  И напълно заслужено! Не месеци, а години наред стояха и гледаха по телевизията войните на изперкалата дяда с червеното копче. Време е да усетят, какво значи война. Време е и да усетят, че като ядрена държава носят много по-голяма отговорност от всички други от бившия соц лагер! Ако не могат да разберат за какво става въпрос - краят на РФ е неизбежен по условие и абсолютно необходим за оцеляването на човеците!

 55. 55 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#43] от "У Чен":

  Така е , но грешиш за едно ! Не е " в последно време " а е така от десетина години , ако не и повече !
  Отдавна ги подготвят за война , а и пред лицето на външен враг никой не се сеща да пита за олигарси , корупция и тн.н

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  " Убирайтесь в Россию! Путинистам и дезертирам не рады на границах. Перекрыли выезд"

  https://www.youtube.com/watch?v=ANW2-Ebi6E4

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#48] от "kmat":

  Колеги, нужно ли е да копирате всеки път целия този чаршаф?

  Не е нужно човек да изпие морето, за да установи, че водата е солена. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 1500 Весело

  Проучваната на Левада (Соросоидно НПО) имат стойност колко и пророщвата на трол бригадата. Добре че Гърнеца е тук с всичките си тролски никове и почнал да разпада РФ и да раздава репарации. Поне ще пада смех.

 59. 59 Профил на paшucm
  paшucm
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Какви преговори ве, грабвайте тампоните и газ към военнизираната операцийка.

 60. 60 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  бля бля бля
  Русия реши ще воюва- кофти се получава- но какъв избор имат през 1709, 1812, 1941,
  2022 странен 100 годишен период
  а да 120 000 избягали - ми на тях никой не е разчитал отклонениято/избягалите от набора 1941 е бил 750 000

 61. 61 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3257 Неутрално

  Zащо не се тревожеха докато разхождаха колорадските си лентички. Защо търпяха часовете на омразата по зомб ящика. Къде бяха когато скандираха кримнаш? А сега се тревожат като усетиха дебелия.

  SHADOWS of SOFIA
 62. 62 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  До коментар [#4] от "log_on":

  Спокойно ве руска бадка, вземи малко валериан. Какво си гледал по РТ и разните там тролски медии не е от значение! РФ не може да бъде оставена да анексира чужди територии. Това ще доведе до нови имперски мераци в световен мащаб, което е равносилно на 3СВ. РФ трябва да бъде спряна на всяка цена. Няма друг път пред човеците! Вече и китайците и индийците го разбраха. Няма мърданье вече - незабавно изтегляне от Украина и споразумение за репарации е най-добрата опция пред РФ!

 63. 63 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2510 Весело

  И Симоньянка сигурно изпила таблетките на "Истина"
  https://twitter.com/ru2ch/status/1575197624621318158?t=O0-hC0QCrbRoAfDoQ1VRqA&s=19
  —цитат от коментар 20 на putinxujlo


  Ха-ха-ха! Освен "врать надо закачивать" (което Симонян вече признава), трябва също "воровать надо заканчивать" и "пить надо заканчивать" :-)

  Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
 64. 64 Профил на vdq361141334
  vdq361141334
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Не зная как върви в Русия мобилизацията, но дебилизацията върви с пълна сила!
  —цитат от коментар 27 на Deputat 241


  Тя никога не е преставала, и през царско, през имперско, през съветско време, а сега вече е на върха. Не случайно всичките й интелектуалци я напускат с бясна скорост и не се връщат. А Пушкин дори инсценира смъртта си и става Александър Дюма.

 65. 65 Профил на palnet_earth
  palnet_earth
  Рейтинг: 185 Неутрално

  🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

 66. 66 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#42] от "dark'star":

  Престани с тези лъжие, бе **** долна.
  Никой не обстрелваше юго-източна украйна последните 2-3 години.
  Само онея лузъри на Пушилин и сопдните му правеха провокации.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 67. 67 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3127 Весело

  Да ама те рашистите под "преговори" разбират нещо от типа "Дават ни всичко каквото поискаме, пък ние обещаваме повече да не нападаме. Ама докато няма пак фашизъм. Реши ли дядя Вова, че пак има фашизъм - пак нападаме. Също така ни се извиняват и признават, че сме най-великите на света.". Никакви преговори с това скотско племе и никакво съжаление за него. Бой и санкции до пълен разпад, па ако ще там да умират от глад, студ и липса на лекарства - не ме интересува.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 68. 68 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#48] от "kmat":

  Николай Витанов е един пълен неграмотник, но путинифилията му го държи на административни и научни позиции които не заслужава поради липсата на елементарни математически познания

 69. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3942 Неутрално

  До коментар [#42] от "dark'star":Таньо! Бива да си демагог, но твоето си е преиграване!Умната!Лесен! Много лесен си за откриване!
  —цитат от коментар 46 на puck_futin


  Благодаря за новата тила "демагог" :-) Така си мечтаех да съм демамгог, ама каквото напиша все се оказва, че съм познал истината и не съм излъгал народа.
  Братоубийствената гражданска война в Украйна сега хептен ще се "украинизира" с опълчение и от Херсон и Зпорожие ... стой та гледай и плачи какво е украинска сеч - векове е било така и пак така става.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 70 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 2366 Неутрално

  То всички искат, ама Зелений не ще :)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 71. 71 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  От всички войно единствено Швеция ликвидираха другите все - абе като се осмислят ще сме приятели - Трябва Германски укпавител като Екатерина 2, която явно е изповядвала тезисите на Шака Зулу - не оставяй никога след гърба си враг иначе той пак ще се надигне

 72. 72 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#51] от "Julian Mall":

  Ти наистина ли вярваш, че мобилизираните могат да променят губещата за РУсия ситуация?
  Как точно ще стане - професионалните военни с що годе някаква техника не успяха, но башибузука, с ръждясалите калашници ще набие ВСУ.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 73. 73 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  На Ливада център не може да се вярва за нищо!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 74. 74 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3257 Неутрално

  До коментар [#51] от "Julian Mall":Ти наистина ли вярваш, че мобилизираните могат да променят губещата за РУсия ситуация?Как точно ще стане - професионалните военни с що годе някаква техника не успяха, но башибузука, с ръждясалите калашници ще набие ВСУ.
  —цитат от коментар 72 на Ebeneezer Goode


  Той министъра на отбраната на Украина го каза точно.
  Унищожихме им професионалната армия. Предстои да им унищожим любителската.

  SHADOWS of SOFIA
 75. 75 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2643 Весело

  До коментар [#4] от "log_on":Спокойно ве руска бадка, вземи малко валериан. Какво си гледал по РТ и разните там тролски медии не е от значение! РФ не може да бъде оставена да анексира чужди територии. Това ще доведе до нови имперски мераци в световен мащаб, което е равносилно на 3СВ. РФ трябва да бъде спряна на всяка цена. Няма друг път пред човеците! Вече и китайците и индийците го разбраха. Няма мърданье вече - незабавно изтегляне от Украина и споразумение за репарации е най-добрата опция пред РФ!
  —цитат от коментар 62 на пРезидента!


  https://t.me/RVvoenkor/27483

 76. 76 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Когато моГилизацията ги засегне лично стават истински пацифисти,но на Лужники пригласяха на Путин войнствените пеани.

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4551 Неутрално

  До коментар [#72] от "Ebeneezer Goode":

  “Ти наистина ли вярваш, че мобилизираните могат да променят губещата за РУсия ситуация?”

  Мобилизираните просто се предават в плен.

  Нищо де - за следвоенното възстановяване на Украйна (с руски пари) ще трябва работна ръка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3942 Неутрално

  Не зная как върви в Русия мобилизацията, но дебилизацията върви с пълна сила!
  —цитат от коментар 27 на Deputat 241


  Всичко си върви ... дебилизация тук, могилизация в Украйна и Донбас, мобилизация в Русия, стагнация в ЕС, деверсификация йок, инфалация пак тук ....
  Найс , А?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 79. 79 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Никакви преговори. Само пълната и безусловна капитулация на руските войски на украинска територия могат да спрат войната. Включително Донбас, Херсон и Крим. Връщане към териториалното статукво от Януари 2014 г. Нищо по-малко не е приемливо.

  Ако после руснаците искат отмяна на санкциите, наложени от ЕС и САЩ, трябва да изпълнят няколко условия: оставка на Путин, придружена с предсрочни СВОБОДНИ избори. Отмяна на присъдите на Навални и останалите опозиционери, както и изплащане репарации за унищожената украинска инфраструктура и изплащане обезщетения за всеки убит цивилен в Буча, Краматорск, Изюм, Ирпен и останалите масови кланета.

  Само при тези условия Русия отново има шанс да търгува свободно с останалите страни и да й бъдат отменени икономическите санкции. Но дори това да се случи, в следващите 100 години върху челата на руснаците ще има един кървав печат. И вече целият свят ще бъде въоръжен в готовност да отвърне на всяка руска агресия.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 80. 80 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  [quote#78:"dark'star"][/quote]

  Германия е задължена с договор да купи 40 милиарда куб метра газ до 2030г.
  Дори и Газпром да не достави газта, Германия пак трябва да плати.


  и
  договора с Булгаргаз е аналогичен за 80% от обема.

 81. 81 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#51] от "Julian Mall":Ти наистина ли вярваш, че мобилизираните могат да променят губещата за РУсия ситуация?Как точно ще стане - професионалните военни с що годе някаква техника не успяха, но башибузука, с ръждясалите калашници ще набие ВСУ.
  —цитат от коментар 72 на Ebeneezer Goode


  Какъв башибузук? Повечето бойци които ще пратят на първа линия ще са със военен опит. Другите ще са резерв в ешалонираната отбрана. ВСУ в момента няма резерви и мобилизира жени. Все едно Путя какъвто и малоумен миротворец да е е наясно че без сериозно поражение над ВСУ никакво мирно споразумение няма да има.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 82. 82 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Преди не повече от месец социологическите проучвания в Русия сочеха че 80 процента от мъжете до 30 години не желаят да воюват. Единствената група желаеща да воюва беше на дъртаците които не подлежат на мобилизация

 83. 83 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3428 Любопитно

  [quote#74:"К2"][/quote]

  Къде я унищожи бе Хималайски? Колко пленени руснаци има и колко украинци? ВСУ има ли авиация и флот и защо драпа за нашите танкове и самолети?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 84. 84 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#66] от "Ebeneezer Goode":

  да да да
  сами се обстрелват - някой освен вас вярва ли

 85. 85 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  [quote#81:"Julian Mall"][/quote]

  Подписвайки утре ,той ще вкара и гориво ,и храна в новите райони. Обаче храбрите добри украински воини ще се озъбят в студа и снега отсреща.

 86. 86 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1247 Весело

  До коментар [#80] от "log_on":

  Глупости на търкалета. Ти къде ги чете тея договори, умнико?
  Леля Мутрофанова ли ти ги даде?

  Няма такъв договор, при който доставчика да не иска да си изпълни задълженията по доставката, но получателят да трябва да му плаща.

  Това чукчите сте верно рядко ***и.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 87. 87 Профил на
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Майната им. Трогнаха се чак като им беше нарушен личния комфорт. Преди това правителството им уби куп хора, превърна милиони в бежанци и разруши цели градове. Ще си носят кръста!

 88. 88 Профил на xnn15596995
  xnn15596995
  Рейтинг: 152 Неутрално

  Гейропа, еврогейове, протести срещу гей паради, консервативни ценности, семейство, бла, бла, бла

  Най-накрая руснаците (и не само) се оказаха най-големите меки китки и педали.

  Острата хомофобия обикновенно е прикрита хомосексуланост.

  На Копейкин да му проверят анала за следи от содомия.

  https://www.mediapool.bg/evrodeputat-na-orban-podade-ostavka-sled-kato-be-zaloven-na-gei-orgiya-s-25-mazhe-news315222.html

 89. 89 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2769 Неутрално

  Не са половината, всички искат преговори. Но рускоговорящите нещат Хунтата, а тя неще да ги пусне доброволно.

  Judjuk
 90. 90 Профил на Фюриозо
  Фюриозо
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  [quote#78:"dark'star"]
  —цитат от коментар 80 на log_on
  Германия е задължена с договор да купи 40 милиарда куб метра газ до 2030г.Дори и Газпром да не достави газта, Германия пак трябва да плати.идоговора с Булгаргаз е аналогичен за 80% от обема.[/quote]

  Обратно. Газпром с договор е задължена да достави газ. Ако не достави газ, няма плащане. Както и България прави в момента - всеки ден изпраща заявка за количества, те не се доставят, не плащаме. Това е за да се спази договорът, и да имаме основания за обезщетение при един арбитраж. И е газът, не газта. В мъжки род.

 91. 91 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3257 Неутрално

  [quote#74:"К2"]
  —цитат от коментар 83 на Julian Mall
  Къде я унищожи бе Хималайски? Колко пленени руснаци има и колко украинци? ВСУ има ли авиация и флот и защо драпа за нашите танкове и самолети?[/quote]

  Какво наложи тази "частична" могилизация , бе селопозитивния? Какво

  SHADOWS of SOFIA
 92. 92 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3428 Любопитно

  До коментар [#42] от "dark'star":Престани с тези лъжие, бе **** долна.Никой не обстрелваше юго-източна украйна последните 2-3 години.Само онея лузъри на Пушилин и сопдните му правеха провокации.
  —цитат от коментар 66 на Ebeneezer Goode


  Това откъде го знаеш? Да не би да си бил в мисията на ОССЕ?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 93. 93 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Никой не иска да умира! Даже им се чудя на акъла. Само 50%. Предполагам че са повече, но ги е страх да го кажат.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 94. 94 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  До коментар [#80] от "log_on":Глупости на търкалета. Ти къде ги чете тея договори, умнико?Леля Мутрофанова ли ти ги даде?Няма такъв договор, при който доставчика да не иска да си изпълни задълженията по доставката, но получателят да трябва да му плаща.Това чукчите сте верно рядко ***и.
  —цитат от коментар 86 на Ebeneezer Goode


  Преди на Путин да му хрумне да смени договора, на САЩ им хрумна да наложат САНКЦИИ по ВЕЧЕ ПОДПИСАНИ договори. Та сам мисли кое-как.

 95. 95 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#4] от "log_on":

  Само една забележка: Николай Витанов е толкова математик, колкото Искра Фидосова беше юрист. Или колкото милиционерът Иван Стоименов Гешев има истинска диплома за юридическо образование. Или колкото плагиатчето-психопатче на Станислав Трифонов беше защитило истинска докторска дисертация. Толкова. Тоест – в действителност Витанов не е никакъв математик. Измамник. Проверен факт.

 96. 96 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 1247 Весело

  До коментар [#81] от "Julian Mall":

  А бе син каскет, откъде тоя военен опит? Да не са изровили някой ветеран от Отечествената? Афганистанците са или във Вагнер или са се отказали. Тия дето ходиха във Сирия вече бяха в Украйна, доста се прибраха, кой както може - на куц крак, без крака, в чувал, насипни.
  Да не броиш ходенето в казарма за боен опит? Ти верно не си от много умните, ама чак пък толкова ....

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 97. 97 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Руските депутати отиват на фронта - на всеки ни е ясно къде ще ги пратят сигурно в тиловите служби, но можете ли да посочите мобилизиран депутат в
  украина

 98. 98 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#62] от "пРезидента!":

  "Няма мърданье вече - незабавно изтегляне от Украина и споразумение за репарации е най-добрата опция пред РФ!"

  Другия вариант е да се споразумеят в Масква.

 99. 99 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  По начало руснаците към Украйна са имали винаги най-добри чувства, едва ли някои е искал война февруари. Сега тия проценти говорят за промяна в настроенията, тенденцията е ожесточаване позицията.

 100. 100 Профил на koftimastia
  koftimastia
  Рейтинг: 76 Любопитно

  До коментар [#4] от "log_on":

  Пич, иди се прегледай.
  Изумително е усилието да отделиш толкова енергия и време за безсмисления труд да съставиш този дълъг текст, излязъл от напора на логотейното ти усилие, но все пак - иди се прегледай. За твое добро.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK