Заради "Северен поток": Норвегия затваря почти всички пристанища за руски траулери

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Преди началото на Специалната Военна Операция в Украйна на 24 Февруари 2022, още лятото на 2021 Русия даде ултиматум на страните от НАТО под формата на проекто-договор, който очертава условията за изграждане на нова рамка за сигурност в Европа. В този договор Русия ясно каза че:

  1. Не може повече да толерира разширяването на НАТО досами границите си.
  2. Не може повече да толерира инсталацията на оръжия на НАТО досами границите си.
  3. Има нужда от нова рамка за сигурност, която да зачита мнението и на двете страни. Не само това на НАТО, или само това на Русия, но и на двете страни. Като Русия се ангажира да работи с НАТО и да отговори на техните опасения и притеснения.

  Този договор беше отхвърлен от НАТО (САЩ) и това се превърна в един от крайъгълните камъни, които доведоха нещата до сегашното положение.

  Русия обаче не се е отказала от тази си цел, а именно преконструиране на Европейската рамка за сигурност. За постигането на тази цел обаче Русия се нуждае от абсолютна победа в Украйна. Тоест унищожаване на неонацисткия режим в Киев - финансиран и въоръжаван от Западните сили - защото докато съществува този режим, няма да допусне мирно разрешение и преговори и още по-малко промяна на статиквото в Европа. На второ място, Русия се нуждае от Европа, която е склонна да седне на масата за преговори и да пренапише условията за постигане на мир и сигурност на континента. Европа, със сегашните си лидери, няма как да се съгласи на това. Но заради икономическата конюнктура и заради напълно сгрешената политики, които САЩ прилагат спрямо ЕС, по всичко личи, че след тази зима Европа ще излезне политически преродена.

  Освен това НАТО като съюз въобще не е толкова хомогенен, колкото се опитват да го изкарат. Буквално преди дни, Полша сервира 1.3 трилиона сметка за репарации на Германия. Германците на свой ред напомниха на Полша, че е стъпила на огромни немски територии. Които са и дадени след Втората Световна Война. Гърция и Турция са се хванали за гушите за острови в Егейско море. В рамките на НАТО се появяват двустранни договори за сигурност като този между Гърция и Франция, насочени към трета страна членка на НАТО, Турция.

  Така погледнато, НАТО има по-голяма вероятност да започне да воюва със себе си преди да почне да воюва в Русия.

  А що се касае до политико-икономическата ситуация на Европа в момента има много въпроси на дневен ред. Новият министър председател на Италия, Мелони, цели напускане на Еврозоната и евентуално напускане на ЕС. Какво ще стане, когато втората индустриална сила в ЕС напусне? А какво ще стане, когато двигателят на Европейската икономика и стълбът, на който се крепи Еврозоната, Германия, изпадне в тежка рецесия, каквато се задава на хоризонта? Ще оцелее ли Еврозоната едно такова сътресение? Все повече държави в ЕС гравитират около идеята “националният интерес преди всичко”. Едновременно с това, влиянието на страните от Г7 става все по-малко, а след тази зима може би дори вече няма да е фактор, имайки предвид, че срещата на Шанхайската група постави основите на съюз, който на практика държи 2/3 от всички енергийни ресурси в света - фосилни горива и уран.

  В тези условия Русия определено ще е в позицията да пренапише новата рамка за сигурност в Европа и дори Евразия. Но първото условие за това е да спечели войната в Украйна. А какво значи това?

Първо, Русия трябва да подчини цяла Украйна и да достигне до НАТО-вските граници, като наред с това изкорени изоснови сегашната политическа система в Украйна. Сегашните управленски структури в страната, които са по същество най-вече анти-Руски, а не про-Украински или про-Европейски, и които стъпват на една мракобесна идеология, вдъхновена от живота и делата на доказаният нацист и военнопрестъпник Степан Бандера, отговорен за бруталното изтребване на на стотици хиляди евреи, поляци и руснаци, трябва да бъдат унищожени до основи. Степан Бандера понастоящем е дори национален герой в Украйна и има статуи, монументи, както и улици наречени на негово име. Тази порочна практика трябва да бъде прекратена.

  Една такава абсолютна победа на Русия ще изпрати силен сигнал до всяка една нация в Европа, че войната не е опция в отношенията с Русия. Който излезе с меч срещу Русия бива елиминиран. Изправени пред красноречив пример за това в лицето на подчинена Украйна, и претърпели вътрешен политически катарзис, Европейските държави ще се принудят да изоставят политиката на монолог и безкрайни санкции, която очевидно води до задънена улица, и да седнат на масата за преговори за да водят конструктивен диалог.

  Мобилизацията на 300,000 е само началото. Вече се знае, че има и поне още 150,000 подготвени за директен сблъсък. Отделно в четирите региона, които наскоро се присъединиха към Русия кипи мобилизация на стотици хиляди. Беларус разполага с армия от половин милион. Русия се подготвя за грандиозна операция, каквато светът не е виждал от Втората Световна Война насам. Всички канали за комуникация на Украйна, досега милостиво пощадявани, ще бъдат блокирани ,а цялата страна за часове ще бъде доведена до пещерната епоха и изолирана напълно, с пълен контрол по небе, земя и море. Украйна ще бъде премахната от картата на света като национална държава, а в това което ще остане от нея след кампанията, най-вероятно държава с големината на Румъния без излаз на море, ще бъде инсталиран нов управленски елит ,който е по-благосклонен към Русия и по-малко склонен да си сътрудничи със САЩ.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНХА
  КМЕТ В СЯНХА
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ!!!

  РУСИЯ Е ВСИЧКО ЗА МЕН ! МЕЧТАТА МИ Е ДА СЕ ДЪРЖИМ ЗА РЪКА С ВОЛОДЯ
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4138 Неутрално

  До коментар [#1] от "dpnps":

  Кога го написа тоя чаршаф бе, Волгин?!

  Русия се застреля в главата - дори не и в крака.

  Русия е the sick man оf planet Earth, световен парий, военен инвалид, геополитически прокажен, гигантски полуразложен труп на псевдодържава.

  Какво ще “пренаписва” Русия - завещанието си?!

  Тя може да завещае на света само воня на смърт и гнилоч. 🤮

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Много добре.....да се почувстват като куче ритнато под масата......

 5. 5 Профил на olino
  olino
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#1] от "dpnps":

  "1. Не може повече да толерира разширяването на НАТО досами границите си."

  След като Русия прави военен съюз(ОДКБ) и се доближава до страни от НАТО,защо НАТО да не може да се разширавя.В ОДКБ влиза Беларус,което фактически доближава тази военна организация до Полша.Влиза и Армения,което е доближаване до Турция.
  Не съм чул Западът да се оплаква от въпросния военен съюз

 6. 6 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Основната , единствената причина е тласкането на Украйна да бъде член на НАТО. Както много пъти е споменавано тук , някои неща ди имат граници , които не бива да се престъпват.

 7. 7 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  Много добре ги изплющяха

 8. 8 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  "След като Русия прави военен съюз(ОДКБ) и се доближава до страни от НАТО,защо НАТО да не може да се разширавя."
  До коментар [#5] от "olino":

  Ииии, сега, натото е по-агресивно от Русия, признай!

  Judjuk
 9. 9 Профил на Фюриозо
  Фюриозо
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Да ходят пеша.

 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  ,,Норвегия заяви в четвъртък, че ще наложи ограничения на руските риболовни кораби, използващи нейните пристанища и така допълнително затяга мерките за сигурност след предполагаемия саботаж миналата седмица на газопроводите "Северен поток" в Балтийско море.”

  УДРИ!

 11. 11 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  И нито едно норвежко корабче няма да може да се пусне по Северния морски път. И водка за норвежците няма да има.
  "Кой каквото прави, за себе си го прави".

  Judjuk
 12. 12 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3445 Весело

  Кой още не поздрави хуйло с рожден ден?😂

  "Чуждестранен агент"
 13. 13 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4965 Неутрално

  Нормално, пРоссия може да използва цивилни кораби за да сее терор!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1968 Весело

  До коментар [#12] от "putinxujlo":


  …Свети Петър…

 15. 15 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Много добре ги изплющяха
  —цитат от коментар 7 на doctor.no


  Звучен задвратник !.......Очаквам тролетариата да разлаже как ща акустират в норвежки пристанища със Сармати , или друга техника от "Алибаба" по кадри от "Ну погоди"........

 16. 16 Профил на Фюриозо
  Фюриозо
  Рейтинг: 14 Неутрално

  В освободеното вчера от украинците село Любимивка, монголоидите са спали във ферма за свине.
  Явно е било разкош за тях. Намерени са и откраднати перални, явно не са знаели какво е това - сигурно са ги използвали за центрофуга за ярмата.

  https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-10-07-22/h_5664a40754abc12b9c3e4bcef6aa32b3

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4138 Неутрално

  До коментар [#7] от "doctor.no":

  “Много добре ги изплющяха…”

  Нито са първите, нито ще бъдат последните.

  Ако не броим САЩ и НАТО, първи го “изплющяха” Китай и Индия, отказвайки да подкрепят малоумната му агресия в Украйна; последваха ги бившите централноазиатски съветски републики, които обърсаха пода с него.

  Засега плътно зад Путин са Северна Корея, Иран и остатъчна Сирия; дори Лукашенко обяви, че няма да праща хората си да мрат заради някакъв умиращ луд.

  С други думи - Русия е dead man walking, ходещ труп, чиято военна-инвалидна армия яде унизителен бой в Украйна, резервистите й отказват да идат на фронта или дезертират заедно с оръжията си, царят живее в стерилен бункер, а генералите и шпионите му са се хванали за гушите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Основната , единствената причина е тласкането на Украйна да бъде член на НАТО. Както много пъти е споменавано тук , някои неща ди имат граници , които не бива да се престъпват.
  —цитат от коментар 6 на strymski


  И Украинската граница не трябваше да се престъпва , но простотията шета между Петербург и Владфивосток............

 19. 19 Профил на Фюриозо
  Фюриозо
  Рейтинг: 14 Неутрално

  И нито едно норвежко корабче няма да може да се пусне по Северния морски път. И водка за норвежците няма да има."Кой каквото прави, за себе си го прави".
  —цитат от коментар 11 на Judjuk


  Умрял е някой за Северния ти път. Няма ли да забраниш норвежки камиони да пътуват из Камчатка?

 20. 20 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Украински успехи - вече свикнах!
  Харесва ми!
  Искам още!
  И пак, и пак!

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 21. 21 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2569 Гневно

  Преди началото на Специалната Военна Операция в Украйна на 24 Февруари 2022, още лятото на 2021 Русия даде ултиматум на страните от НАТО под формата на проекто-договор, който очертава условията за изграждане на нова рамка за сигурност в Европа.
  —цитат от коментар 1 на dpnps


  Много добре го казахте: Русия ни даде ултиматум! И това, въпреки че ние не се приближихме до територията на Русия. Русия приближи територията си през 2014 г. до България като анексира Крим и разположи нови оръжия (като ракетите Искандер, които могат да носят ядрено оръжие). Така нашата, българска сигурност се оказа заплашена от Русия, не обратното! Но въпреки това Путин реши да ни поставя ултиматуми, изпълнението на които на практика не би позволило на нашите съюзници от НАТО да си изълнят задълженията по чл. 5 ако бъдем нападнати от Русия!

  Как може да се угоди на агресорът Путин, след като той продължава да анексира чужди територии и после се сърди, че държави като нашата осигуряват сигурността си при новата ситуация създадена от Русия както могат?! Така не се водят преговори! СССР прие още преди 50 години, че сигурността на една държава (например, Русия) не може да накърнява сигурността на друга държава (например, България или Украйна). След като Руската федерация днес има претенциите да бъде правоприемник на СССР, тя трябва да спазва поетите ангажименти и подписаните договори. Всичко останало е неприемливо за нас като българи!

  Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
 22. 22 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 1998 Весело

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Абе елементарна пасмина, за какво трябва да бият тъпана публично, след като я подкрепят с действия :)))
  Това ви е основният проблем на вас, всичката пара в свирката и нищо свястно по същество.

 23. 23 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Презумпцията че Русия сама може да си е взривила тръбите е не просто глупост а откровена провокация. А поведението на държавите в чиито води е извършен съботажа е равносилно на съучастие.
  Така или иначе един разрушен газопровод вече е емблема на Евроатлантика, кой както иска да го разбира.

  Judjuk
 24. 24 Профил на Кремълски дребосък 💙💛
  Кремълски дребосък 💙💛
  Рейтинг: 1691 Весело

  С други думи - Русия е dead man walking, ходещ труп, чиято военна-инвалидна армия яде унизителен бой в Украйна, резервистите й отказват да идат на фронта или дезертират заедно с оръжията си, царят живее в стерилен бункер, а генералите и шпионите му са се хванали за гушите.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz

  Чакай сега да излезе поредния задунайски каскет и да почне да ти обяснява как бункерното дребосъче още не се е развихрил сериозно и не е извадил истинските си аружия на терена в Украйна и как скоро се очаква грандиозна изненада (след 8 месеца пълен резил). 😆😂

 25. 25 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2569 Любопитно

  Презумпцията че Русия сама може да си е взривила тръбите е не просто глупост а откровена провокация.
  —цитат от коментар 23 на Judjuk


  Няколко руски експерти от нефтохимическата промишленост ни казаха кой има изгода от взривяването на газопроводите. Това е Путин- за да инсценира "форсмажор" и да даде на "Газпром" извинение за неизпълнените доставки Това не е презумция, това е факт.

  Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
 26. 26 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Украински успехи - вече свикнах!
  Харесва ми!
  Искам още!
  И пак, и пак!
  Дълбоко проникване - в руската отбрана!
  Заобикаляне отзад - на РО!
  Двойно проникване в РО!
  Ах, как боли ме пАтока от север!

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 27. 27 Профил на olino
  olino
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Основната , единствената причина е тласкането на Украйна да бъде член на НАТО. Както много пъти е споменавано тук , някои неща ди имат граници , които не бива да се престъпват.
  —цитат от коментар 6 на strymski


  Това с НАТО е само повод за началото на войната.Истинската причина е много прозаична-тези 4 области+Крим са изключително апетитна територия.Това са южни области с излаз на топло море(вековната мечта на Русия).Даже две морета.Плюс-житница,плюс всякакви ресурси -руди ,въглища...Развита инфраструктура и инадустрия-атомни централи,металургия,машинопроизводство.Донбас и Крим бяха прекалено апетитна хапка за диктатора ,за да не се изкуши.
  В северен Казахстан също има компактни маси от руснаци,исторически земите са били руски и т.н...Но степите там не са толкова апетитни,затова не нахлуха в Казахстан

 28. 28 Профил на Кремълски дребосък 💙💛
  Кремълски дребосък 💙💛
  Рейтинг: 1691 Весело

  И водка за норвежците няма да има.
  —цитат от коментар 11 на Judjuk

  Таваришч, я вземи отиди на доктор, че нещо не ми се виждаш добре. Най-хубавите водки се правят ИЗВЪН матушката ти РаZZия. Столичная се прави в Лативя, Абсолют в Швеция, Смирноф в Канада, Финландия - ясно къде, Собиески в Полша, да изброявам ли още? Къде ви намират такива образи? 😆😂

 29. 29 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  Украински успехи - вече свикнах!
  —цитат от коментар 26 на Красимир Андонов


  Всички се радваме от успехите на украинците Но всеки един успех го постигат с много усилия и жертви. Затова трябва да им помагаме, с каквото можем. И не бива да смятаме, че успехите са даденост.

  Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
 30. 30 Профил на von Newmann
  von Newmann
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  👹

  And ye shall know the truth, and the truth shall make you free. / The Holy Bible; John 8:32-36 /
 31. 31 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Норвегия традиционно има сравнително добри отношения с Русия по северната си граница , характерни за държави споделящи тежки климатични условия в които част от населението им живее.
  И сега , няма нищо чудно , че норвежците вземат предпазни мерки с оглед на събитията от една година насам . Саботажът срещу газопроводите ги е разтревожил вероятно , а ако сте забелязали , никой не обвинява никого открито — интересен факт.

 32. 32 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4512 Любопитно

  До коментар [#11] от "Judjuk":


  И водка за норвежците няма да има.
  —цитат от коментар 11 на Judjuk


  Хи-хи!
  Абсолют - Швеция
  Грей Гуус - Франция
  Данске - Дания
  Финланд - Финландия
  Лоун Уулф - Шотландия
  ........................
  ..............................

  Списъкът на водка с качество по-добро от на руските е направо безкраен!
  Друго?

  Fu*k Your Opinion
 33. 33 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Презумпцията че Русия сама може да си е взривила тръбите е не просто глупост а откровена провокация. А поведението на държавите в чиито води е извършен съботажа е равносилно на съучастие. Така или иначе един разрушен газопровод вече е емблема на Евроатлантика, кой както иска да го разбира.
  —цитат от коментар 23 на Judjuk  Руснаците нямат никакъв интерес да взривят тръбите на газопровода. А как това се е случило незабелязано в натовски район е мистерия .
  Ама май не е трудно да се разбере кой го е извършил.

 34. 34 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4512 Весело

  До коментар [#24] от "Кремълски дребосък 💙💛":


  и не е извадил истинските си аружия на терена в Украйна и как скоро се очаква грандиозна изненада (след 8 месеца пълен резил).
  —цитат от коментар 24 на Кремълски дребосък 💙💛


  АлиЕкспрес е забавил доставките на боички и флумастери!

  Fu*k Your Opinion
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4138 Неутрално

  До коментар [#21] от "plamen_b":

  “Много добре го казахте: Русия ни даде ултиматум! И това, въпреки че ние не се приближихме до територията на Русия.”

  Абсолютно ВСИЧКИ ДЕКЛАРИРАНИ ЦЕЛИ на малоумната Путинова война в Украйна се провалиха - непостигнати и непостижими.

  1. Денацификация (в превод: смяна на режима с кремълски марионетки) - степен на реализация: 0. Правителството на Зеленски е бетонирано, ползва се с огромен международен авторитет и с подкрепата на най-могъщите демокрации на света.

  2. Териториално превземане на Украйна - степен на реализация: 0. След 62,000 избити руски войници, 2,500 унищожени и над 600 пленени танка и НЕИЗЧИСЛИМИ други щети, Русия контролира ПО-МАЛКО украинска територия, отколкото в началото на войната.

  3. Възпрепятстване на разширението на НАТО - степен на реализация: 0. НАТО се разшири с още две богати и силни във военно отношение държави, а Русия се сдоби с още 1,340 км граница с НАТО.

  4. Демонстрация на сила - степен на реализация: 0. Русия се разкри пред света като военно джудже, с небоеспособна армия, отчайващо некадърни командири, негодно оръжие и страгегии от времето на Първата световна война.

  Изобщо - фиаско.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  До коментар [#19] от "Фюриозо":

  Твърдите това, защото не сте в час по въпроса. Северният морски път е два пъти по-кратък от пътя през Суецкия канал за транспорта на товари от Китай до Европа, съответно и разходите са много по-малки. Само че ще трябва да се киха яко на Русия, понеже само тя има атомни ледоразбивачи, способни да прокарват конвоите през ледовете в подходящия сезон.
  С такива враждебни действия корабите на неприятелските държави няма да могат да припарят по Северният морски път, колкото и пари да дават.

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4750 Весело

  Цвилим ли прасенца руски!? Фалитчето нали знаете как се изписва!?

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4035 Неутрално

  До коментар [#21] от "plamen_b":

  "Много добре го казахте: Русия ни даде ултиматум! И това, въпреки че ние не се приближихме до територията на Русия. Русия приближи територията си през 2014 г. до България като анексира Крим и разположи нови оръжия (като ракетите Искандер, които могат да носят ядрено оръжие). Така нашата, българска сигурност се оказа заплашена от Русия, не обратното! Но въпреки това Путин реши да ни поставя ултиматуми, изпълнението на които на практика не би позволило на нашите съюзници от НАТО да си изълнят задълженията по чл. 5 ако бъдем нападнати от Русия!

  Как може да се угоди на агресорът Путин, след като той продължава да анексира чужди територии и после се сърди, че държави като нашата осигуряват сигурността си при новата ситуация създадена от Русия както могат?! Така не се водят преговори! СССР прие още преди 50 години, че сигурността на една държава (например, Русия) не може да накърнява сигурността на друга държава (например, България или Украйна). След като Руската федерация днес има претенциите да бъде правоприемник на СССР, тя трябва да спазва поетите ангажименти и подписаните договори. Всичко останало е неприемливо за нас като българи!"

  Войната в Украйна съсипа всички мераци на един кафяв, престъпен режим ! Вече никакви ултиматуми не може да поставя на никого, Русия загуби всичко, себе си включително !

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7590 Неутрално

  До коментар [#25] от "plamen_b":
  ++++++++++++++++

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4035 Неутрално

  До коментар [#1] от "dpnps":

  Блянове и сълзи по един сриващ се престъпен мракобесен режим, лъжи, самозаблуди....тъмно е в русоробските ви души, смърди зловещо, чак се не трае !

 41. 41 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2566 Любопитно

  а за американски кога

 42. 42 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4965 Весело

  До коментар [#36] от "serena":

  Северният път другарке минава покрай крайбрежието на САЩ, Канада и Дания.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 43. 43 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2566 Любопитно

  щото мзривовете са или Английски или от САЩ - гледайте Китайския министър много интересен клип има

 44. 44 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2566 Любопитно

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  да привел си украинските загуби но не мога да разбера защо ги приписваш на Русия

 45. 45 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2566 Любопитно

  СМП има един недостатък минава се през руски териториални води

 46. 46 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Те и без това им изкупуват рибата в морето. Интересно ако руснаците им спрат продажбата на риба какво ще преработват? Всеизвестно е че преработването им ще падне наполовина без добива от руските кораби.

 47. 47 Профил на Кремълски дребосък 💙💛
  Кремълски дребосък 💙💛
  Рейтинг: 1691 Весело

  а за американски кога
  —цитат от коментар 41 на 1001

  Когато свърши неруZката водка. Други тъпи въпроси да имаш, таваришч? 😆😂

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4138 Неутрално

  До коментар [#41] от "1001":

  “...а за американски кога...”

  Ти идиот ли си?!

  Пардон, не беше въпрос, а констатация.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на Кремълски дребосък 💙💛
  Кремълски дребосък 💙💛
  Рейтинг: 1691 Весело

  Те и без това им изкупуват рибата в морето. Интересно ако руснаците им спрат продажбата на риба какво ще преработват? Всеизвестно е че преработването им ще падне наполовина без добива от руските кораби.
  —цитат от коментар 46 на ръмжо

  Дарагой таваришч с каскет, знаете ли колко милиарда долара има събрани в Норвежкия петролен фонд - трилион и половина, дарагой. Знаеш ли колко им пука на норвежците за няколко пробити северномонголски корита с риба и колко тяхната липса ще се окаже фатална за икономиката им? Абе къде ви намират такива задунайски "гении"? 😆😂

 50. 50 Профил на BGman
  BGman
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Това ги чака рашистите...пълен игнор...

 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4750 Весело

  Айде пак, нова драма! А бе, аналогови, казахме да не се занимавате с високотехнологичните ирански дронове, те - не! Само за няколко часа едно руско летище и една руска авиобаза!? Баси неграмотниците!

  " Неизвестный беспилотник долетел до ракетоносцев
  Последние новости о военной операции на Украине
  1 мин.
  На военном аэродроме Шайковка в Калужской области, где дислоцирован 52-й гвардейский тяжелый бомбардировочный авиационный полк, произошел взрыв. Там упал беспилотник, предположительно прилетевший со стороны границы. В результате никто не пострадал, инфраструктура авиабазы и техника не повреждена. На месте происшествия работают следователи и криминалисты."

  Чакаме щетите...
  Малоумници!

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4750 Весело

  Иранците са потресени, вече и външният им министър заявява, че при никакъв случай повече няма да изпращат модерните си дронове срещу Украйна. Мислеха си, че руснаците ще им направят реклама, подобно на украинците с "Байрактар", и да продават с хиляди, но не, получи се антиреклама, 60% свалени, 30% по нивите, 5 % по жилищни сгради, убивайки цивилни, и 5% ползващи опцията "Бумеранг", незнайно как, но руснаците са я намерили, и уцелване на руски цели дори в дълбочина от 220 км. и незнайно що, прословутата руска ПВО пак била "заспала".
  Наистина, това само рус-наци го могат!

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 53. 53 Профил на Русский военный корабль
  Русский военный корабль
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  русийката е световният Мунчо.

  РВК IНХ
 54. 54 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4965 Весело

  До коментар [#52] от "hamiltonf":

  И на всичкото отгоре, САЩ преди дни бастисаха и китайският им доставчик на чипове на Интел, които за Иран са под забрана.

  Пентагона вече притежава и абсолютно запазен ирански дрон и знае възможностите му.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 55. 55 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2569 Любопитно

  Основната , единствената причина е тласкането на Украйна да бъде член на НАТО. Както много пъти е споменавано тук , някои неща ди имат граници , които не бива да се престъпват.
  —цитат от коментар 6 на strymski


  Никой не може да напада съседите си! Прав сте, това са границите, които никой не бива да престъпва.

  Що се отнася до членството в различни организации (като ЕС и НАТО), членството трябва да се решава само между държавата-кандидат и самата организация (респ. съществуващите страни-членки). Впрочем, като членка на НАТО, Германия беше обещала на Русия че няма да одобри членството на Украйна

  Друг е въпросът, че трети страни като Русия имат възможност да повдигнат безпокойството за своята безопасност от промените и да преговарят с организациите като НАТО за да се намери справедливо за всички решение. Точно това предложи НАТО в отговор на ултиматума на Русия от декември: "Ако искате, например, да нямаме определен клас ракети на 500 км от общите ни граници, и вие не трябва да имате ракети на същото разстояние." По същия начин по времето на Студената имаше договори ограничаващи броя военни, които могат да участват в учения сравнително близо до границите, и участие на наблюдателите от другата страна, за да се гарантира прозрачността и доверието от двете страни.

  Но явно този подход не е приемлив за Путин. Той иска да дава ултиматуми, и да напада съседите си, ако ултиматумите му не бъдат изпълнени! Това не е приемливо!

  Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4750 Весело

  "Владимир Путин е спрял да се консултира с министрите си и не ги информира за собствените си планове. Това съобщава рускоезичната независима медия „Медуза“, позовавайки се на анонимни източници, близки до Кремъл и до правителството в Москва. Според информацията руският президент взема сам всички ключови решения след кратко обсъждане с ръководството на специалните служби и правоприлагащите органи."

  Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/analysis/v-rusija-njama-da-praznuvat-70-godishnija-ubilej-na-putin-njama-pari-a-i-zashto-da-pokazvame-che-prezidentyt-e-za-pensija-news_1823381.html?fbclid=IwAR0zEW4SoSIjukx_JgO70R2icpqAM8ToMIEAUMzBbTF_sCenhG7YNjtLqYg © Actualno.com  Затова днес песков лъжеше и мажеше, че няма напрежение, че е нормално да има спорове за СВО, че путин не се е карал с негов много приближен, че щял да обяви еди какво си, и т. н. Трагикомична история, този полуумник, расъл в бедно семейство, със скромно образование, и нисш чин в милиционерското и и с основна дейност - разстрели - КГБ, е военачалник, някакъв си генералисимус!? Да ви е честит, бг путинофили!

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 57. 57 Профил на trollhunter
  trollhunter
  Рейтинг: 3786 Весело

  Пореден успех за "гросмайстора"!

  Евала на колегата за клипчето с руснаците в свинарника!

  Комунизмът е кървава религия, която е избила поне 200 милиона от 1917 година.Повече по въпроса четете тук: https://knizhen-pazar.net/offsale_products/books/1764162-chernata-kniga-na-komunizma-chast-1-2 Не ми вярвате? Тогава погледнете знамената и флаговете? Не стига ли? Тогава от мен да знаете, че мавзолея на ленин е копие на древноегипетски погребения. А ако не знаете фараоните са полубогове, които са били наследници на древноегипетските богове. Според западните комунисти и отричащите очевидното всички от Маркс през Ленин, Сталин, та чак до Путин били "нацисти" и "фашисти".
 58. 58 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#1] от "dpnps":

  И твойта не е лесна...
  Този проникновен текст откъде го преписа? От "собрание сочинения Сталина" ли?
  Осъзнаваш ли каква свещена глупост си сътворил! Не е с питанка, защото е реторичен въпрос.
  Такива психично аномалии ни управляваха 45 години. Викам да си отидете по живо по здраво в историята (на БКП), където ви е мястото и да не си подавате много много носовете извън това прокълнато място, наречено комунизъм. Като говориш за Степан Бандера, знаеш ли броя на жертвите на ЛенинскоСталинската касапница продължила с различна интензивност повече от 30 години? Да ти кажа. Десетки милиони. Ама такива като теб сигурно още държат портрета на Сталин на лично място в дома си.

 59. 59 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 1506 Любопитно

  До коментар [#8] от "Judjuk":

  Така е. "НАТО" нападна Украйна, а Русия незабавно и самоотвержено се втурна да я брани. Даже призова под православните славянски знамена, най-православните сред православните християни - "кадировцьi".
  Абе напоследък да не се е облекчил режима на психиатричните заведения?

 60. 60 Профил на kustodin
  kustodin
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Те и без това им изкупуват рибата в морето. Интересно ако руснаците им спрат продажбата на риба какво ще преработват? Всеизвестно е че преработването им ще падне наполовина без добива от руските кораби.
  —цитат от коментар 46 на ръмжо


  Пия - не знам защо но предпочитат да си пазят тръбите пред преработване на руски улов. Що ли 🤔

 61. 61 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#28] от "Кремълски дребосък
  content://com.android.chrome.FileProvider/images/screenshot/1665166894000945194138.jpg

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 62. 62 Профил на Русский военный корабль
  Русский военный корабль
  Рейтинг: 27 Неутрално

  На посолството на Норвегия в масква табелата е претърпяла лека промяна. Сега там пише: Kingdom of No way

  РВК IНХ
 63. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  До коментар [#11] от "Judjuk":

  И няма да могат да такова евтино рускини. М-да! Така им се пада! :)))

  Бивш tww09306483.
 64. 64 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4512 Любопитно

  До коментар [#1] от "dpnps":


  Русия даде ултиматум на страните от НАТО
  —цитат от коментар 1 на dpnps


  И на кой му пука от руските ултиматоми?
  Те за само за вътрешна употреба сред потребителите на Тройной и Боярищник!

  Fu*k Your Opinion
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK