ЕС договори таван на цената на руските петролни продукти от неделя

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  Те не ги ли забраниха? Къв таван?!

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 2. 2 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Ежедневни забрани, гаври и шутове по русия. Да се забрани на руснаци да посещават ЕС и да се преустановят дипломатическите отношения с комунистическите терористи, които дръзнаха да нападнат свободна и независима европейска държава.

 3. 3 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 4042 Неутрално

  Те не ги ли забраниха? Къв таван?!
  —цитат от коментар 1 на Hristov


  Стягат примката около Путин.На практика спират руския газ,защото таван на цените=загуба за Русия от финансова гледна точка.Не вдяна ли още?

  shlshlshlshl
 4. 4 Профил на _cska1948_
  _cska1948_
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Тия слагат "таван" на руските газови и петролни продукти , единственото следствие от което е, че цените в собствените им държави излитат в "тавана".
  Няма такива малоумници.

 5. 5 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Прекрасно! Сеги гледайте да ви светна на далавера. Който са уреди - земам еффтино, само 15%. И така:

  Една литра руски петролен продукт са разрежда с една и полвина литра не-руски. Така стават два литра и полвина не-руски пордукт.

  Тия 2 литра и полвина не-руски пордукт са разреждат с 2 литра руски. Така стават четир литра и полвина не-руски.

  Тия 4 литра и полвина не-руски пордукт са разреждат с 4 литра руски. Така стават осам литра и полвина не-руски.

  Тия 8 литра и полвина ...
  ....
  ....
  ....
  PROFIT!!!

  Накрая Индия продава сумати петролни и други продукти на ЕС без ваопще таван. И разбира са - PROFIT!!!

  Разказах на децата за демокрацията като направих гласуване за това кой филм да гледаме и каква пица да поръчаме. После избрах филма и пицата, 'щот аз съм тоя с парите дето плаща.
 6. 6 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#3] от "dfjftriktrcdt":

  Сериозно ?! Я виж тук кво става :

  Индия увеличи покупките си на руски суров петрол през януари от вече рекордните нива през предходния месец. И, което е учудващо, Съединените щати се превърнаха в най-големия купувач на рафинирани продукти, въпреки молбите на Вашингтон към останалия свят да не купува руско гориво.

  Покупките на руски суров петрол от страна на Индия се изстреляха до 1,7 млн. барела дневно през януари, което е рязко увеличение спрямо 1,2 млн. бр. бр. дневно през декември 2022 г. - което дори тогава беше рекордно ниво на покупки.

  "Хората се питаха къде може да отиде целият руски суров петрол Urals, ако Европа не го купува. Когато Индия взе 1,2 млн. барела дневно през декември, те казаха, че със сигурност Индия не може да купува повече. А през януари тя вече е на 1,7 млн. барела дневно", казва Виктор Катона, водещ анализатор на суров петрол в Kpler, фирма за данни и анализи.

  САЩ традиционно са голям купувач на руски рафиниран продукт, наречен суров петрол (virgin gas oil - VGO). Сега, тъй като не могат да купуват VGO директно от Русия, те го купуват от индийски рафинерии, управлявани от Reliance Energy и Nayara Energy - а VGO от тези рафинерии е произведен от руски суров петрол.


  Ха-ха-ха! Кой купувал руският петрол!

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 7. 7 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Чудесно ! ....Сега ватенките от Индия и Китай ще полуават кулак по мордата за барел,,,,,,

 8. 8 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 4042 Неутрално

  До коментар [#3] от "dfjftriktrcdt":Сериозно ?! Я виж тук кво става :Индия увеличи покупките си на руски суров петрол през януари от вече рекордните нива през предходния месец. И, което е учудващо, Съединените щати се превърнаха в най-големия купувач на рафинирани продукти, въпреки молбите на Вашингтон към останалия свят да не купува руско гориво.Покупките на руски суров петрол от страна на Индия се изстреляха до 1,7 млн. барела дневно през януари, което е рязко увеличение спрямо 1,2 млн. бр. бр. дневно през декември 2022 г. - което дори тогава беше рекордно ниво на покупки."Хората се питаха къде може да отиде целият руски суров петрол Urals, ако Европа не го купува. Когато Индия взе 1,2 млн. барела дневно през декември, те казаха, че със сигурност Индия не може да купува повече. А през януари тя вече е на 1,7 млн. барела дневно", казва Виктор Катона, водещ анализатор на суров петрол в Kpler, фирма за данни и анализи.САЩ традиционно са голям купувач на руски рафиниран продукт, наречен суров петрол (virgin gas oil - VGO). Сега, тъй като не могат да купуват VGO директно от Русия, те го купуват от индийски рафинерии, управлявани от Reliance Energy и Nayara Energy - а VGO от тези рафинерии е произведен от руски суров петрол.Ха-ха-ха! Кой купувал руският петрол!
  —цитат от коментар 6 на Hristov


  Ти виж цената бе умник...За това става въпрос...Китай е намалил доставките на руски газ и петрол,а Индия на занижени цени,дори по малки от тавана на ЕС...Вдяна ли сега,че Русия е тотално губеща?

  shlshlshlshl
 9. 9 Профил на _cska1948_
  _cska1948_
  Рейтинг: 567 Неутрално

  ЕС започна да внася петрол от Малайзия!
  При това в количества 3 пъти по-големи от добива на петрол в тази държава!
  Да живеят посредниците! Да живее инфлацията!

 10. 10 Профил на bvm041155241
  bvm041155241
  Рейтинг: 337 Неутрално

  "ЕС договори таван на цената на руските петролни продукти от неделя"

  "Дипломати от ЕС казаха, че ценовите тавани, договорени от посланиците за 27-те страни от ЕС, са 100 долара за барел за висококачествени петролни продукти като дизел"

  Де гиди двуличие. Или не купувате петрол от Русия, или купувате. Какви са тия измислени тавани на цените? Петрола не е достигал такива цени от август миналата година - https://markets.businessinsider.com/commodities/oil-price

  Драсканици за наивници от политически шафрантии.

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  Много добра новина!
  бледият бункерен молец трябва да бъде лишен от всякаква възможност
  да води тази престъпна и брутална война против Човечността и Разума!!!

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4568 Весело

  Катастрофални данни за руския бюджет за месец януари, и катастрофални, въобще не е преувеличено:
  "Месечните приходи от петрол и газ в бюджета на Русия през януари са се понижили до най-ниското равнище от август 2020 година заради влиянието на западните санкции върху руския износ. Това съобщи финансовото министерство на страната, цитирано от Ройтерс.

  Месечните данъчни и митнически приходи от продажби на електроенергия са намалели с 46 на сто в рамките на година, отразявайки факта, че докато цената на референтния за Европа сорт Брент се е променила незначително, то средната месечна цена на руския сорт Уралс се е сринала с 42 на сто, посочва министерството.

  Москва разчита на многомилиардните приходи от продажби на петрол и газ, за да финансира бюджетните си разходи и след спада им бе принудена да започне да разпродава някои международни резерви, за да покрие недостига.

  Бюджетните приходи от електроенергия са намалели с 54 на сто спрямо регистрираните през декември постъпления от 931,5 милиарда рубли (13,2 милиарда долара), въпреки че са били повишени от еднократното плащане на данък от газовия монополист "Газпром".

  Приходите за януари са били на ниво 425,5 милиарда рубли (6,05 милиарда долара)"


  Та, аналоговите нещастници, дори и да продават руски нефт, тези които го купуват, буквално им го навират на два, че дори и три ката, до "бъбреците", продава се руски нефт на цени между 30-37 щ. д./барел, при положение, че производствените разходи при различните руски находище варират между 40-60 щ. д./барел. И същите колхозници водят война, с неизчислими дневни разходи!? Ами, "честито", военнопрестъпници!

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 13. 13 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  До коментар [#8] от "dfjftriktrcdt":

  ми на та тази цена не продават
  То има хляб по 1 лев но къде се продава никой не знае

 14. 14 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 4042 Неутрално

  До коментар [#3] от "dfjftriktrcdt":Сериозно ?! Я виж тук кво става :Индия увеличи покупките си на руски суров петрол през януари от вече рекордните нива през предходния месец. И, което е учудващо, Съединените щати се превърнаха в най-големия купувач на рафинирани продукти, въпреки молбите на Вашингтон към останалия свят да не купува руско гориво.Покупките на руски суров петрол от страна на Индия се изстреляха до 1,7 млн. барела дневно през януари, което е рязко увеличение спрямо 1,2 млн. бр. бр. дневно през декември 2022 г. - което дори тогава беше рекордно ниво на покупки."Хората се питаха къде може да отиде целият руски суров петрол Urals, ако Европа не го купува. Когато Индия взе 1,2 млн. барела дневно през декември, те казаха, че със сигурност Индия не може да купува повече. А през януари тя вече е на 1,7 млн. барела дневно", казва Виктор Катона, водещ анализатор на суров петрол в Kpler, фирма за данни и анализи.САЩ традиционно са голям купувач на руски рафиниран продукт, наречен суров петрол (virgin gas oil - VGO). Сега, тъй като не могат да купуват VGO директно от Русия, те го купуват от индийски рафинерии, управлявани от Reliance Energy и Nayara Energy - а VGO от тези рафинерии е произведен от руски суров петрол.Ха-ха-ха! Кой купувал руският петрол!
  —цитат от коментар 6 на Hristov


  Русия губи по 160 млн. долара дневно......Това направи "големия играч" КаПутин!

  shlshlshlshl
 15. 15 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#8] от "dfjftriktrcdt":

  И каква е цената?! А що Байдън купува петролни продукти от руски нефт, преработен в Индия?И за Китай се се пообъркал..Твърдо 2 млн барела и ке очаква да достигнат 2.5 още през март..Реално Китай, Индия и Турция ще купят всичко добито..Ха-ха, голяма забава..Санкции, ммм?! Ха-ха!

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 16. 16 Профил на Любен
  Любен
  Рейтинг: 1618 Весело

  ама нали ЕС щеше да е енергийно независим от Русия?

  Какви са тези сделки за закупуване на руски петрол???? -- много съм разочарован от урсуката - че спонсорира незаконната агресия на Путин в Украйна!

 17. 17 Профил на uun40688287
  uun40688287
  Рейтинг: 127 Неутрално

  Да живее инфлацията!

 18. 18 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Който говори руски, може да прегледа интервюта на Михаил Крутихин, който е най-известния руски експерт в областта на петрола и газа. След изгледани две-три негови интервюта ентусиазма по вдигане на лозунги от рода "Санкциите не оказват влияние на Русия" секва незабавно.

 19. 19 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Е така се фалирва държава бензиностанция.

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5133 Неутрално

  Добре де, след като Русия е забранила износа на петрол за страните, наложили таван на цената му (България е сред тях), с какъв петрол работи Нефтохим?

 21. 21 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#14] от "dfjftriktrcdt":

  Губи в измисленият свят на Уши фон Дер..В реалността продават и печелят, та пушек се вдига.

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 22. 22 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#3] от "dfjftriktrcdt":Сериозно ?! Я виж тук кво става :Индия увеличи покупките си на руски суров петрол през януари от вече рекордните нива през предходния месец. И, което е учудващо, Съединените щати се превърнаха в най-големия купувач на рафинирани продукти, въпреки молбите на Вашингтон към останалия свят да не купува руско гориво.Покупките на руски суров петрол от страна на Индия се изстреляха до 1,7 млн. барела дневно през януари, което е рязко увеличение спрямо 1,2 млн. бр. бр. дневно през декември 2022 г. - което дори тогава беше рекордно ниво на покупки."Хората се питаха къде може да отиде целият руски суров петрол Urals, ако Европа не го купува. Когато Индия взе 1,2 млн. барела дневно през декември, те казаха, че със сигурност Индия не може да купува повече. А през януари тя вече е на 1,7 млн. барела дневно", казва Виктор Катона, водещ анализатор на суров петрол в Kpler, фирма за данни и анализи.САЩ традиционно са голям купувач на руски рафиниран продукт, наречен суров петрол (virgin gas oil - VGO). Сега, тъй като не могат да купуват VGO директно от Русия, те го купуват от индийски рафинерии, управлявани от Reliance Energy и Nayara Energy - а VGO от тези рафинерии е произведен от руски суров петрол.Ха-ха-ха! Кой купувал руският петрол!
  —цитат от коментар 6 на Hristov


  На цена под 40$.

 23. 23 Профил на osando
  osando
  Рейтинг: 1951 Неутрално
 24. 24 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  Спокойно , Русия ще продава в Индия и Китай , само трябва да прокара един нефтопровод под Хималаите и готово ! ☝️😉

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5133 Неутрално

  До коментар [#10] от "bvm041155241":

  Явно разлика между суров петрол и рафиниран дизел не правиш! Не се учудвам, че си трибуквеник!

 26. 26 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#8] от "dfjftriktrcdt":И каква е цената?! А що Байдън купува петролни продукти от руски нефт, преработен в Индия?И за Китай се се пообъркал..Твърдо 2 млн барела и ке очаква да достигнат 2.5 още през март..Реално Китай, Индия и Турция ще купят всичко добито..Ха-ха, голяма забава..Санкции, ммм?! Ха-ха!
  —цитат от коментар 15 на Hristov


  Мда, руснаците цъфнаха, та вързаха.
  Запътили са се напред в миналото.

 27. 27 Профил на osando
  osando
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Прекрасно! И разбира са - PROFIT!!!
  —цитат от коментар 5 на sablezub


  .............................................. и кво ше стане, бе муньо, га идеш с PROFIT

  да си купиш ино мерцидесчи, ммм..............................................................

  .......................................................................шъ ли н'стигни профитчиту

  Подпис: (не се чете)
 28. 28 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 4042 Неутрално

  До коментар [#8] от "dfjftriktrcdt":И каква е цената?! А що Байдън купува петролни продукти от руски нефт, преработен в Индия?И за Китай се се пообъркал..Твърдо 2 млн барела и ке очаква да достигнат 2.5 още през март..Реално Китай, Индия и Турция ще купят всичко добито..Ха-ха, голяма забава..Санкции, ммм?! Ха-ха!
  —цитат от коментар 15 на Hristov


  Русия губи по 160 млн. долара дневно.....Това носи тавана на цените...Русия оттече у канала,не вдяна ли вече бе???

  shlshlshlshl
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Руският бюджет 2023 е смятан при цена 70 $.
  Реално ще продават около 40. Сега това е много атрактивно за играчите на пазара, затова се запазват същите количества, дори и по- големи.
  Заради ниската цена руснаците обаче готвят налози върху износа на петрол върху цената на Брент, независимо за колко се продава Урал. Това окончателно обаче би отказало търговците да работят с руски петрол и ще доведе до колапс.

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5133 Неутрално

  На зададен в пост #20 въпрос получих не отговор а два минуса! Благодаря!

 32. 32 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#14] от "dfjftriktrcdt":Губи в измисленият свят на Уши фон Дер..В реалността продават и печелят, та пушек се вдига.
  —цитат от коментар 21 на Hristov


  Не е от това пушека.

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4568 Весело

  До коментар [#14] от "dfjftriktrcdt":

  160 млн. вече е старо, сега: Приходите за януари са били на ниво 425,5 милиарда рубли (6,05 милиарда долара)"
  Т. е., от приходи милиард на ден през февруари, март, или 30 млрд. долара/месец, сега са на смешното ниво 6 млрд./месец, 5 пъти по-малко.

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 34. 34 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 4042 Неутрално

  До коментар [#14] от "dfjftriktrcdt":Губи в измисленият свят на Уши фон Дер..В реалността продават и печелят, та пушек се вдига.
  —цитат от коментар 21 на Hristov


  Русия печели в измисления свят на Путин,който една година яде бой 1 година в Украйна,а петрол и газ вече не финансират достатъчно руската армия,която няма високоточни оръжия,а такива от времето на Сталин..

  shlshlshlshl
 35. 35 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Параграф 42.
  Украйна трябва да спечели без русия да загуби!

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 36. 36 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#26] от "Chironex":

  Виж прогнозата на МВФ за Русия и Великобритания тази година и се върни да поговорим.

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 37. 37 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4660 Неутрално

  Колкото по- малко валута има в Москва , то толкова по- бързо ще свърши войната!

 38. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2855 Весело

  До коментар [#4] от "_cska1948_":

  За Ваше огромно съжаление И от геополитика "разбирате", колкото от футбол-
  В ЛЯВО ОТ НУЛАТА!!!
  Сигурно имате някакъв друг "талант", можете ли да свирите на гребенче?

 39. 39 Профил на Archer
  Archer
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#5] от "sablezub":

  Няма лошо, ама добави в примера си, че Русия продава на Индия бензина на 60 долара на барел, а Индия примерно го препродава на 260. Целта на санкциите е да нямат пари рушляците, не да няма петролни продукти. Ако индийците успяват да продават руския петрол на никаква цена с малка надценка за тях това е супер - раша получава огризките, Индия прави пачка, европейците имат евтини горива.
  Путя остава мастър стратегист 👍😂🤡

  Idiots doing idiot things, because they’re idiots.
 40. 40 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#34] от "dfjftriktrcdt":

  За тоя свят говоря..Ла ла ленд..В него украинците бият руснаците цяла година , ма незнайно как 18% от украинската територия е под руски контрол, а не обратното. В същият свят Русия трябваше да фалира , ма МВФ мисли иначе..И пак в тоя свят руснаците трябваше да не могат да продават петрола си, а те го реализират в пълен обем..Като САЩ се оказва сериозен краен купувач на деривати от руски петрол..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 41. 41 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#26] от "Chironex":Виж прогнозата на МВФ за Русия и Великобритания тази година и се върни да поговорим.
  —цитат от коментар 36 на Hristov


  Ти от русииката ли пишеш или от лошата Великобритания?

 42. 42 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Ще съм доволен от успеха на санкциите, когато спре финансирането на тролове!

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 43. 43 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4568 Весело

  До коментар [#37] от "bat_plamen":

  Допотопните се хванаха за валутата юан, и какво се получи само след два месеца, това е от от днес, преди часове:
  ""С 7 февраля Минфин будет ежедневно продавать китайские юани на сумму 8,9 млрд рублей. Таким образом, объем продажи китайской валюты вырастет почти в три раза, что связано с сокращением нефтегазовых доходов российского бюджета. Эксперты уверены, что на курсы рубля и юаня валютные операции существенно не повлияют. Подробнее — в материале «Газеты.Ru».
  Минфин России почти втрое увеличил продажи юаней по бюджетному правилу — на период с 7 февраля по 6 марта. Об этом сообщается на сайте ведомства."

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 44. 44 Профил на Gancho Ganev
  Gancho Ganev
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Влече ги още руското, не ги слушайте кво ви говорят.

 45. 45 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#39] от "Archer":

  Я дай източник на това гениално твърдение:)

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 46. 46 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 2253 Весело

  До коментар [#36] от "Hristov":

  Не му отърва да я гледа :)))) Щраусите не гледат неудобните им цифри и стоят със заровена в пясъка глава.
  Урсула е казала, че РФ губи 160 млн. на ден ли беше, и това и само това се цитира като светата истина, ха-ха!!!

 47. 47 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2855 Весело

  До коментар [#35] от "Красимир Андонов":

  Този “роман" Параграф 42
  вероятно Вие сте го “писал",
  защото романа се казва
  https://chitanka.info/text/472-paragraf-22

  Не е срамно да не знаеш
  срамно е да имаш празно и измамно "самочувствие"!!!

 48. 48 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#41] от "Chironex":

  От Великобритания, що?

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 49. 49 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2855 Весело

  До коментар [#36] от "Hristov":

  Вашият “разговор“ е само нашокванетона канчето Ви от
  пасоля с 11 месечното перманентно неразположение!!!

 50. 50 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Смятам подобна политика от страна на ЕС за силно вредна. Първо , защото всеки опит да се изкривява пазара чрез политически трикове , се връща като бумеранг. Второ , ако се цели наистина каквато и да е принуда върху режима на Путин , то най- удачния вариант е тотално прекъсване на всички търговски отношения с Русия.

  Подобни измислени мерки с диктуване на цени ми прилича на — малко бременна съм. Или режеш тотално или изобщо не се месиш.

 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4568 Весело

  Та, крепостните в кремлн не слушаха внимателно централната банкерка, не слушаха внимателно един росзамиконмин (нали така изписват аналоговите), как без западни технологи и инвестиции, руската икономика ще слезе с едно технологично ниво надолу, практически, на аналогово ниво, без дори да споменават котвата - война. И двамата по два пъти подадаха оставки - не, останаха, запушиха им устите, и сега общи приказки.

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 52. 52 Профил на Archer
  Archer
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#45] от "Hristov":

  Източника да ти го даде тоя дето съм цитирал. Аз ти казвам само каква е логиката на нещата.
  Рушляците се кефят как се заобикаляли санкциите през Индия и Китай, ако е вярно - какво си мислиш, че индийците и китайците не клатят рушляците като за световно ли? Ако успяват да заобикалят санкциите и продуктите идват по-евтино отколкото ако ги купуваме от Русия директно, колко си мислиш че ги продава с самая могучая на посредника 🫣 Другарят си такъв го е надянал на Путя, че ако скръцне със зъби сигурно и пари ще му плащат да взема бензина.

  Idiots doing idiot things, because they’re idiots.
 53. 53 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  До коментар [#40] от "Hristov":

  Ай стига ве.
  Нали каза, че Русия ще превземе Киев за два дни И някакви чували. А то Украйна щяла да превзема Русия за 2 дни.
  Тя цената на петрола пада на газа също. Големите приходи и спекула отшумяват:)

 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5133 Неутрално

  До коментар [#40] от "Hristov":

  "18% от украинската територия е под руски контрол"

  Браво, бе! За една година "страховитата" армия на мАтушката ти е превзела цели 18% от бедна Украйна! Чутовен успех е това!

 55. 55 Профил на Любен
  Любен
  Рейтинг: 1618 Весело

  До коментар [#54] от "vassilun":

  срещу "целият свят" - верно е чутовен успех )

 56. 56 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#54] от "vassilun":

  Няма лошо , Вася..Капка по капка , вир..Че изцеди и Запада да плаща всички масрафи на хохлите.. Идеален мач...Ха-ха!

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 57. 57 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#41] от "Chironex":От Великобритания, що?
  —цитат от коментар 48 на Hristov


  Ето ти го МВФ за матушката.
  Поглед.инфо и блиц.бг не са МВФ.

  https://www.imf.org/external/datamapper/[email protected]/RUS?zoom=RUS&highlight=RUS

  .

 58. 58 Профил на osando
  osando
  Рейтинг: 1951 Неутрално


  мета се Радж Капур по сцената...............................................

  ..................................................скубе мазни косми и реве не на шега:

  Ра-мууу, Рааа-ммммуууууууу...................................таман те свикнах
  ............ммммууу......да пиеш нефт и ти зема та умре'

  Подпис: (не се чете)
 59. 59 Профил на irl471142598
  irl471142598
  Рейтинг: 2944 Весело

  До коментар [#1] от "Hristov":

  И стана тя, руския газ през посредници е по- евтин от руския газ от Русия. Пример Унгария.
  България ще внася до 2024 руски петрол.
  Прочее , до руската пета колона не стига ли по някой троха от вноса ?

 60. 60 Профил на pixel
  pixel
  Рейтинг: 1190 Любопитно

  “ЕС договори таван на цената на руските петролни продукти от неделя“
  -----------
  Е със санкциите какво стана ?

 61. 61 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#52] от "Archer":

  Глей сега, проблема е точно в тоя начин на мислене..Че някой непременно трябва да клати другия..Така де, ма хората си гледат взаимната изгода и са оставили САЩ да клатят ЕС, кат им е толкова акъла у Брюксел..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 62. 62 Профил на irl471142598
  irl471142598
  Рейтинг: 2944 Весело

  До коментар [#45] от "Hristov":

  Разгеле Гристов, виж по горе

 63. 63 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#41] от "Chironex":От Великобритания, що?
  —цитат от коментар 48 на Hristov


  Е как така живееш при лошите, а възпяваш добрите?
  Що не отидеш при добрите и оттам да плюеш лошите?

 64. 64 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2390 Весело

  До коментар [#56] от "Hristov":

  За кого е идеален, перко?

  Ти хептен изпусна козите.

 65. 65 Профил на irl471142598
  irl471142598
  Рейтинг: 2944 Весело

  До коментар [#29] от "Иван":

  Иванушка, от много акъл, руснаците я докарахте до там, че газа ви през посредници, е по-евтин от този купуван директно. Ако някой все още ви бръсне...

 66. 66 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#57] от "Chironex":

  Не се мъчи:

  https://www.grid.news/story/global/2023/02/01/russias-economy-is-now-forecast-to-grow-faster-than-germanys-and-britains-in-2023-how-is-that-possible/ #:~:text=And yet here we are,then 2.1 percent in 2024.

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 67. 67 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4726 Весело

  До коментар [#41] от "Chironex":От Великобритания, що?
  —цитат от коментар 48 на Hristov


  При геЮвите, не вЕрвам? Как се обличаш, старшина на служба?

  А колко щеше да си добре при баба ти в Коми.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 68. 68 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#63] от "Chironex":

  Викаш , да пратим тия дето гласуваха срещу Брекзит до един в Европа..Така де, що да стоят във Великобритания?! Гениална логика! Имаш ли още от нея?

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 69. 69 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#61] от "Hristov":

  Ами да.

  Мястото, откъдето душата ти люби всичко руско и съветско, се отърва от токсичния ЕС и сега цъфти и връзва.

 70. 70 Профил на Archer
  Archer
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#61] от "Hristov":

  Светът и световната политика винаги са се въртели и ще се въртят покрай клатенето - живеем в една ограничена система с ресурси и световната икономика е zero sum game, в края на краищата.

  Idiots doing idiot things, because they’re idiots.
 71. 71 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3715 Неутрално

  Браво, все такива дори новини да се чуват.

 72. 72 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 639 Весело

  Те руснаците обявиха че ги спират, обаче ЕС договорили таван на цената на руските петролни продукти от неделя

 73. 73 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#67] от "Realist":

  Ко стана , мурджо? Индия увеличила до 1.7 млн барела януари и сърпрайз, САЩ са крайният бенефициент на дериватите от руският петрол..Що така ве, Миме?!

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 74. 74 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 4042 Неутрално

  До коментар [#34] от "dfjftriktrcdt":За тоя свят говоря..Ла ла ленд..В него украинците бият руснаците цяла година , ма незнайно как 18% от украинската територия е под руски контрол, а не обратното. В същият свят Русия трябваше да фалира , ма МВФ мисли иначе..И пак в тоя свят руснаците трябваше да не могат да продават петрола си, а те го реализират в пълен обем..Като САЩ се оказва сериозен краен купувач на деривати от руски петрол..
  —цитат от коментар 40 на Hristov


  За твоя свят говоря,Русия нямало да напада Украйна,след това щяла да я превземе за три дни и ще я окупира за нула време,а се мъчат с едно селце като Соледар и Бахмут..САЩ вече не купуват руски петрол,не лъжи.Даже и на Байдънчо му проблесна да налага санкции на Русия и забрана за купуване на газ и петрол от Русия..Чети и се ограмоти!!!https://www.investor.bg/a/365-surovini/347557-sasht-zabranyavat-vnosa-na-ruski-petrol-i-gaz

  shlshlshlshl
 75. 75 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#57] от "Chironex":Не се мъчи:https://www.grid.news/story/global/2023/02/01/russias-economy-is-now-forecast-to-grow-faster-than-germanys-and-britains-in-2023-how-is-that-possible/ #:~:text=And yet here we are,then 2.1 percent in 2024.
  —цитат от коментар 66 на Hristov


  Каза МВФ, дадох ти МВФ.
  Сега пък почна в стил блиц.бг.
  Ае по-полеко.

 76. 76 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3715 Весело

  До коментар [#64] от "До руските мекерета":

  Ристев предвиждаше по 15 лв /лт бензин

 77. 77 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4726 Весело

  До коментар [#73] от "Hristov":

  Къф петрол от, Индия бре каскет? САЩ са самодостатъчни от това което добиват + това което внасят от Канада и Мексико. Всичко останало е износ. Каква Индия цъфна в милиционерското ти мозъче?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 78. 78 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#63] от "Chironex":Викаш , да пратим тия дето гласуваха срещу Брекзит до един в Европа..Така де, що да стоят във Великобритания?! Гениална логика! Имаш ли още от нея?
  —цитат от коментар 68 на Hristov


  Не, просто тия дето възпяват добрите да ходя при тях, независимо за кой са гласували.

 79. 79 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#40] от "Hristov":

  Няма да фалира, разбира се . Става й по-гот и просперира.

  От Крим до миналата година 1/3 от БВП - в кошчето. Стой и гледай.

 80. 80 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#70] от "Archer":

  Е, и сега пуделите ги клатят, ма кат им е хубаво на бюрократите у Брюксел са са у ролята на булката на САЩ , що па не?!

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 81. 81 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 4042 Неутрално

  “ЕС договори таван на цената на руските петролни продукти от неделя“-----------Е със санкциите какво стана ?
  —цитат от коментар 60 на pixel


  Че таван на цените на петрола на Русия какво е бе арлекино???

  shlshlshlshl
 82. 82 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4726 Весело

  Няма лошо , Вася..Капка по капка , вир..Че изцеди и Запада да плаща всички масрафи на хохлите.. Идеален мач...Ха-ха!
  —цитат от коментар 56 на Hristov


  Плащането си заслужава всеки цент, след тази война, селски, армията на мАтушката ти ще е beyond repair, за моргата.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 83. 83 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3715 Весело

  До коментар [#72] от "MPetr":

  Чети бе, пише си. На трети страни. Путлерчо няма да намери застраховател, който да му застрахова танкера

 84. 84 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 4042 Неутрално

  До коментар [#14] от "dfjftriktrcdt":160 млн. вече е старо, сега: Приходите за януари са били на ниво 425,5 милиарда рубли (6,05 милиарда долара)"Т. е., от приходи милиард на ден през февруари, март, или 30 млрд. долара/месец, сега са на смешното ниво 6 млрд./месец, 5 пъти по-малко.
  —цитат от коментар 33 на hamiltonf


  ++++++++++++++++

  shlshlshlshl
 85. 85 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#76] от "doctor.no":

  Той ги разбира тези работи. Много е вещ.

  Глупав човек би ли си паднал по учиндолския светец?

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8049 Неутрално

  По-интересно е, че от този таван на цените ще се възползват Индия, Турция и Китай.

 87. 87 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3715 Весело

  До коментар [#85] от "До руските мекерета":

  Май вече е прегърнал Костя

 88. 88 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5133 Неутрално

  До коментар [#55] от "Любен":

  Викаш Русия воюва срещу целия свят? Не, не си прав! Русия има съюзници - Еритрия, Сирия, Иран, КНДР! :-)

 89. 89 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#77] от "Realist":

  Индия увеличи покупките си на руски суров петрол през януари от вече рекордните нива през предходния месец. И, което е учудващо, Съединените щати се превърнаха в най-големия купувач на рафинирани продукти, въпреки молбите на Вашингтон към останалия свят да не купува руско гориво.

  Покупките на руски суров петрол от страна на Индия се изстреляха до 1,7 млн. барела дневно през януари, което е рязко увеличение спрямо 1,2 млн. бр. бр. дневно през декември 2022 г. - което дори тогава беше рекордно ниво на покупки.

  "Хората се питаха къде може да отиде целият руски суров петрол Urals, ако Европа не го купува. Когато Индия взе 1,2 млн. барела дневно през декември, те казаха, че със сигурност Индия не може да купува повече. А през януари тя вече е на 1,7 млн. барела дневно", казва Виктор Катона, водещ анализатор на суров петрол в Kpler, фирма за данни и анализи.

  САЩ традиционно са голям купувач на руски рафиниран продукт, наречен суров петрол (virgin gas oil - VGO). Сега, тъй като не могат да купуват VGO директно от Русия, те го купуват от индийски рафинерии, управлявани от Reliance Energy и Nayara Energy - а VGO от тези рафинерии е произведен от руски суров петрол.

  Хълцай...Индия общо взето покри 80% от количеството дето Русия изнасяше в ЕС..Честито!Нали съм ти казал, като дойде реч специално за тази тема, вадиш тефтер и си водиш записки..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 90. 90 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#78] от "Chironex":

  Добро, лошо - Church of England problem..Не мой..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 91. 91 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#75] от "Chironex":

  Чети сравнителен анализ , не се мъчи , че като видях какво ми даде, се хванах за главата..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 92. 92 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4726 Весело

  До коментар [#89] от "Hristov":

  Какви рафинирани продукти ти се реят из милиционерската главица, каскет? Индия си е Индия, нека си внася петрола от мАтушката ти за по $50 за барел без транспортните разходи. Няма лошо щом закона го позволява.

  В САЩ, най- изгоден е канадският петрол и местният- Тексас, Мексиканският залив, Алабама, Оклахома, Пенсилвания, Аляска, Калифорния, Дакотите, .... Транспортните разходи са най- ниски.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 93. 93 Профил на pixel
  pixel
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#81] от "dfjftriktrcdt":

  таван на цените ако са санкции , защо тогава от Сащ се препоръчваше и се молеше да не се купува руски газ и петрол ,
  ама санкциите са за преодоляване ,нали ,купува се руски петрол ,както се разбира от статията ,чрез посредници , то и путин май бе казал че няма да продава петрол на страни ,които прилагат таван на цените ,
  голямо лицемерие ,

 94. 94 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2855 Весело

  До коментар [#44] от "Gancho Ganev":

  Влекат ги североизточните платени девойки!!!

 95. 95 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 3030 Весело

  До коментар [#92] от "Realist":

  Бегай гони китайският балон ! Ха-ха, баси смешната държава..Един балон ви направи диви и щастливи...

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 96. 96 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  GLSDB това са новите ракети които ще получи Украйна , изстрелват се от същите с-ми Himars само че бият на 150 км . Тоест покриват цялата окупирана част + половината Крим , няма да има спокойствие за рашистите на украинска земя !

 97. 97 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4726 Весело

  До коментар [#89] от "Hristov":

  "САЩ традиционно са голям купувач на руски рафиниран продукт, наречен суров петрол (virgin gas oil - VGO). Сега, тъй като не могат да купуват VGO директно от Русия, те го купуват от индийски рафинерии, управлявани от Reliance Energy и Nayara Energy - а VGO от тези рафинерии е произведен от руски суров петрол."

  САЩ никога не са били голям купувач на какъвто и да е передуски петрол.

  https://www.eia.gov/energyexplained/oil-and-petroleum-products/imports-and-exports.php

  САЩ сами произвеждат нужните количества, внасят около 6 милиона барела на ден, главно тежък петрол за да го месят с американският който е лек, и изнасят около 6 милиона барела на ден.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 98. 98 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  Руския нефт марка Urals се движи в цена до 50 $ за барел , при всички отстъпки + транспортни такси / Индия и Китай са далече / реално рашистите продават на цена от 40 $ дори по малко , при производствена стойност от 30- 35 $ все им остават по едни 5 $ за по един бургер в - "Вкусно и точка ! " 😜😆😆

 99. 99 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#89] от "Hristov":

  Аз ще си записвам, когато кажеш с колко е скочил износът на мурзилките за Индия и с колко е спаднал за ЕС в един и същи интервал от време.

  Особено стриктно ще си записвам сравнението на цените, които ушанките успяват да постигнат.

  После ще те питам и за разходите им за пренос до Индия и Европа.

  Вече слушам, а вярвам и много други, с напрегнато очакване.

 100. 100 Профил на Любен
  Любен
  Рейтинг: 1618 Весело

  До коментар [#88] от "vassilun":

  уау - нима Русия заедно с Еритрия, Сирия, Иран и КНДР все още устояват на натиска от целиот останал свят???

  Та това е направо епично!

  ... обаче не говори добре за технологичното "превъзходство" на западните технологии...

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK