Руската телевизия RT DE прекрати журналистическа дейност в Германия

Руската телевизия RT DE прекрати журналистическа дейност в Германия

© pressefreiheit.rtdeRT DE Productions, част от финансираната от руската държава телевизионна мрежа RT (наричана преди Russia Today) реши да прекрати журналистическата си дейност в Германия, се казва в изявление на сайта на телевизионния канал.


Решението, според компанията, е взето във връзка с "репресивни ограничения върху свободата на печата и медиите в ЕС". Твърди се, че RT DE е изправена пред огромен натиск от правителства, медии, корпорации и други, но че екипът се гордее с постигнатото. "Свободата на пресата повече не съществува в Германия. ЕС, като блокира RT цели да заглуши критичен и не прозападен източник на информация и то не само по отношение на войната в Украйна", допълват още от руската медия.


На 2 март, седмица след руското нахлуване в Украйна, Европейският съюз обяви спирането на предаванията на RT, включително RT на английски, RT Великобритания, RT Германия, RT Франция и RT на испански.
Съдържанието и репортажите на RT DE обаче ще останат достъпни за на уебсайта на канала, се казва ооще в съобщението.


Решението, според компанията, е взето във връзка с "репресивни ограничения върху свободата на печата и медиите в ЕС". Твърди се, че RT DE е изправена пред огромен натиск от правителства, медии, корпорации и други.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK