Украйна удължи военното положение с 90 дни

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2781 Гневно

  ВЕЧНА АНАТЕМА
  над военнопрестъпниците - наследници на златната орда!!!

 2. 2 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  Ловът на мъже по улиците и границите продължава.

 3. 3 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Между другото тука има на украйнски обсъждат как новобранците нямат и ни най малката идея какво ги очаква и каква месомелачка ще е..

  https://rumble.com/v28k5y8-they-have-no-idea-whats-coming-putin-issues-warning-to-nato-redacted-with-c.html
  Клипа за които говоря е точно на 1:04:50

  Тука говори и как обвиняват Украйна в използването на химически оръжия

  https://rumble.com/v28mn2p-russia-ukraine-using-chemical-weapons-in-latest-attacks-in-donetsk-redacted.html

 4. 4 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Украйна съсипа икономически, морално и военно федерацията на злото. Заличи стотици хиляди и инвалидизира също толкова орки. Украйна скоро ще е член на ЕС и НАТО, двата най-мощни съюзи на земята а Мордор ще е в историята.

 5. 5 Профил на Liberast
  Liberast
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Ловът на мъже по улиците и границите продължава.
  —цитат от коментар 2 на aleksandarr


  Война, кое не е ясно? На спа ли да ги прати?

 6. 6 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  До коментар [#2] от "aleksandarr":

  Мордор вече затвори грузинската граница и няма къде да бягат. Другите съседи на орките и без това не ги пускат.

  Балтийските републики и Полша директно си заявиха че не искат руснаци по техните земи.

 7. 7 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  вече не пускат 16 годишни да напуснат Украйна - Зеле югенд ще се формира

 8. 8 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  Mоралът в украинската армия спада

  Президентът Володимир Зеленски отказа да наложи вето на нов закон, който засилва наказанията за своенравни военни, отхвърляйки петиция, подписана от над 25 000 украинци, които твърдят, че е твърде суров.

  "Ключът към боеспособността на военните части и в крайна сметка към победата на Украйна е спазването на военната дисциплина", каза Зеленски в писмения си отговор на петицията.

  Украинските войници изумиха света със своята издръжливост и успехи на бойното поле, издържайки едногодишна атака на руските войски. Но сред силите на Киев, съставени предимно от новобранци без предишен военен опит или обучение, някои се борят да се справят. Има такива, които са се бунтували срещу заповедите на командирите, напивали са се или са се държали лошо. Други, с изчерпване на боеприпаси и морал, са избягали, за да спасят живота си, напускайки позициите си.

  В стремежа си да приведе силите си в съответствие, през януари Зеленски подписа в сила наказателен закон, който въвежда по-сурови наказания за дезертьори и своенравни войници и ги лишава от правото им на обжалване.

  Законът цели уеднаквяване и затягане на последиците от нарушаване на правилата, подобряване на дисциплината и бойната готовност на военните части. Неподчинението ще се наказва с пет до осем години затвор, вместо предишните две до седем. Дезертиране или неявяване на служба без уважителна причина до 10 години. Заплахите към командирите, консумацията на алкохол, разпитите на заповеди и много други нарушения също ще бъдат разглеждани по-сурово, потенциално със затвор. Тези, които са нарушили тези правила в миналото, може да са се измъкнали с изпитателен срок или лишаване от бойните си заплати.

  Тези, които лобираха в полза на новия закон, като Генералния щаб на украинската армия, твърдят, че той ще направи дисциплината по-справедлива: преди това, тъй като съдилищата отсъждаха за нарушенията за всеки отделен случай, някои извършители успяха да избегнат наказанието за сериозно управление - нарушават изцяло, а други получиха по-тежки наказания за по-леки нарушения, според обяснителната записка към новия закон.

  Но войници, адвокати и пазачи на човешките права заклеймиха мерките като неподходящ и груб инструмент, който няма да се справи с първопричините за военната недисциплина - и над 25 000 украинци призоваха президента да наложи пълно вето на закона в петиция, изпратена до президент в края на миналата година.

  Новите наказателни правила премахват свободата на преценка и превръщат съдилищата в "калкулатор" за налагане на наказания на войници, независимо от причините за техните престъпления, твърди адвокат Антон Диденко в колона на украинската информационна агенция Интерфакс, цитирана от Politico.

  "Този закон ще има отрицателни последици за защитата на правата на военния персонал, който е обвинен в извършване на престъпление, и ще намали нивото на мотивация по време на служба", се казва в изявление на неправителствена организация, наречена Reanimation Package of Reforms Coalition. "Това може да носи рискове както за защитата на човешките права, така и за отбранителната способност на държавата."

  Военните командири на Зеленски не са съгласни, като твърдят, че мерките са необходими, за да се задържим твърдо пред лицето на нападение от Русия.

  "Армията се основава на дисциплина. И ако празнотите в законодателството не гарантират спазването му и отказниците могат да платят глоба до 10 процента от бойното възнаграждение или да получат наказание с пробация, това е несправедливо“, аргументира се главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний във видео в подкрепа на новите правила.

  Зеленски, в отговора си на популярната петиция с молба да отмени промените, се съгласи, че дисциплинарните действия срещу военнослужещи трябва да вземат предвид техните индивидуални обстоятелства и обеща, че кабинетът на министрите ще обмисли допълнително как да подобри дисциплинарния механизъм - въпреки че той не уточни кога може да бъде извършена тази работа; нито да спре действието на закона междувременно.

  Армия от цивилни

  Украинските въоръжени сили нараснаха бързо до над милион войници през годината, откакто Русия започна пълномащабното си нахлуване през февруари 2022 г. - от 250 000 души персонал.

  Притокът на стотици хиляди новобранци, които Украйна трябваше да оборудва и обучава, докато устояваше на баража от Русия, компрометира обичайния процес на проверка и означава, че някои неподходящи войници са попаднали в битка, обяснява Валерий Маркус, старши сержант на 47-а отделна щурмова бригада, каза на подчинените си в лекция за "дезертирането на фронта", публикувана в канала му в YouTube през януари.

  "Опитвахме се да проверим кандидатите, доколкото можехме при тези обстоятелства", казва Маркус. "Много хора обаче e в нашата собствена бригада не искаме да бъдем там. Той каза, че някои от онези, които са се присъединили поради погрешни мотиви, като например заради заплатата, впоследствие "се пречупват под натиск и искат да избягат".

  Маркус казва, че командирите често не са разбирали проблемите и недостига, пред които са изправени техните войски на място поради това, че местните сержанти не успяват да общуват с тях. Той пусна видеоклипове на войници, които се оплакват от липса на оръжия или неподходящи или незаконни заповеди от техните командири, преди да каже на публиката, че повечето проблеми могат да бъдат разрешени вътрешно чрез правилните канали, докато публичното излъчване на оплаквания дискредитира армията на Украйна и подкопава опитите за помощ войски.

  "Признавам ли съществуването на проблеми, които водят до произволно изоставяне на позиции? Да", казва Залужний във видеото си в подкрепа на реформите. "Работя ли върху елиминирането им? Потвърждение за това са успешните операции за освобождаване на териториите на нашата държава."

  Но членовете на въоръжените сили на Украйна, много от които изразиха уважение към Залужний, бяха дълбоко разочаровани от подкрепата му за новия закон.

  "Това е много демотивиращо. Това е толкова поразителен контраст с "религията" на Залужни, ориентирана към човека и лидера", казва Евгения Закревска, адвокат по правата на човека, която участва във военните действия и сега е член на 92-ра отделна механизирана бригада "Иван Сирко". Това беше остро препратка към интервю, дадено от главнокомандващия на Economist през декември, в което той каза, че за разлика от Кремъл, "религията", която той и Украйна практикуват, е "да останат хора във всяка ситуация".

  Лечение на симптомите, а не на болестта

  Онези, които се противопоставят на новия закон, твърдят, че Украйна трябва да се справи с основните причини за дезертирането и лошото поведение, вместо да наказва по-сурово войниците, които нарушават правилата.

  Офицер от украинската армия, който наскоро напусна фронтовия град Бахмут (и пожела анонимност, тъй като офицерите не са упълномощени да говорят с пресата), каза пред Politico: "Понякога изоставянето на позиции се превръща в единствения начин да се спаси персоналът от безсмислена смърт. Ако не могат да доставят боеприпаси или да облекчат войските, когато седите в окопите няколко дни без сън или почивка, вашата бойна стойност спада до нула."

  Офицерът добавя, че много проблеми с дисциплината се коренят в неефективно или небрежно командване, както и в напрежението върху силите на Киев, които се бият с много по-голяма армия от нашественици, което означава, че те не се сменят толкова често, колкото би трябвало.

  "Умората и травмата водят до психични разстройства и внасят хаос, небрежност и дори поквара в живота на войника. Това силно се отразява на бойните качества и послушанието", казва офицерът.

  Закревска от бригада "Иван Сирко" каза, че украинските войници рядко напускат позициите си - продължават да се бият дори когато са числено превъзхождани и носят значителни загуби.

  "Веднъж се наложи да се обадя на командването и да поискам нашия старшина да отиде в болницата, защото той отказа евакуация, въпреки че беше тежко ранен“, разказва Закревска. "Той остана с нас, въпреки че не можа да получи подходяща медицинска помощ, тъй като нашият лекар също беше ранен."

  Само от отчаяние войниците напускат постовете си, твърди Закревска и добавя, че за да се предотврати дезертирането, командирите трябва да сменят по-често бойците. Но тя призна, че на много места R&R за войските е невъзможен поради недостиг на боеспособни бойци.

  Повечето бригади са пълни, каза Закревска, но някои от тях не са годни да се бият и "не е възможно да ги уволним. Защото въобще никой не може да бъде уволнен от армията. Само след присъда по наказателно дело. Подобна система също подкопава силно морала. Защото превръща службата в армията от почтен дълг в наказание."

  "В ситуациите на отчаяние и пълно изтощение страхът от наказателна отговорност не работи", аргументира се Закревска.

 9. 9 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#6] от "standup.straight":

  Т.е. казваш че и Русия като Украйна праща насила хора на фронта?

 10. 10 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Всичкото мЪж на зеленчук, жалка история.....

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  До коментар [#5] от "Liberast":

  Не се връзвайте на орко- комуно- наци - фашето
  то е тук за да провокира и дразни!
  Като му се връзвате играете неговата игра!

 12. 12 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#5] от "Liberast":

  Направо да ги застрелват, защо е нужно с тупаници да ги пращат там където пак ще ги убият.

 13. 13 Профил на Liberast
  Liberast
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#11] от "selqnin":

  Не играя нищо, и без това влизам само да препсувам някой тъп руснак. Ясно ми е, че няма смисъл, никой не слуша форумните безработници, само си мислят, че мнението им има значение.

 14. 14 Профил на sin mi
  sin mi
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  https://twitter.com/i/status/1622660027277352961

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Т.е . това е грешка .
  Дано е грешка .

 15. 15 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1893 Весело

  До коментар [#9] от "aleksandarr":

  В момента се опистват да пратят 16 годишни и даже 70-80.. Което значи че нямат кои друг.. Тъй ще продължава тая война, докато не остане и един украйнец да може тука всички да виката " Слава украйни" е слава слава колко да е слава ако не остане никои които да живее и работи в нея.. Нещата ще излязат рано или късно и публично..

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5028 Любопитно

  Ловът на мъже по улиците и границите продължава.
  —цитат от коментар 2 на aleksandarr


  В российката ли?

 17. 17 Профил на Infinitum
  Infinitum
  Рейтинг: 2399 Любопитно

  "В продължение на почти година Киев успява да отблъсне руското настъпление с помощта на Запада."

  Кой воюва с Руснаците?

 18. 18 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#11] от "selqnin":

  За теб е провокация, за семействата на арестуваните е трагедия. Виждаш ли се като събирач при българска мобилизация?

 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5028 Любопитно

  До коментар [#5] от "Liberast":Направо да ги застрелват, защо е нужно с тупаници да ги пращат там където пак ще ги убият.
  —цитат от коментар 12 на aleksandarr


  Това за северноазиатските варвари на Путлер, нали?

 20. 20 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  До коментар [#9] от "aleksandarr":

  Могилизираните руснаци които ги ловят по улиците и магазините какви са? не са ли насила? Преди няколко дена шестима избягали от влака и ги обявиха за издирване. Или викаш са нямали търпение да ходят в Украйна срещу западните танкове, но в последния момент са размислили. И няма значение аз какво мисля, гледай си там руската пропаганда и попивай обилно.

 21. 21 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#20] от "standup.straight":

  Ти постоянно доказваш че е еднакво и от двете страни.

 22. 22 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  Цитат:
  Това означава, че мъжете на възраст между 18 и 60 години, с малки изключения, ще продължат да бъдат обект на задължителна военна служба. Те няма да имат право да напускат страната.
  ....
  Временната наредба ще важи до 20 май. Във връзка с големия брой пострадали при военните действия, в онлайн пространството циркулират видеа, на които се вижда как се раздават повиквателни на случайни минувачи в украински градове.
  --------

  Туй са опорните точки на вражеската кремльовска пропаганда...

 23. 23 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 876 Неутрално

  До коментар [#2] от "aleksandarr":

  Е, нали в "матушката ти" се редят на опашка да се запишат в армията ... какво те вълнува Украйна?
  Опашката беше разположена на грузинската граница, но със сигурност всички до един искаха да умрът за дребния блатен плъх на вискои токчета.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 24. 24 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#19] от "vassilun":

  Те са лошите орки, ама явно и пухкавите европейци правят същите мизерии.

 25. 25 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#23] от "Ebeneezer Goode":

  Мои познати са жертва на такива талобани като теб и аз си се представям да ти падна в ръцете ако България се включи.

 26. 26 Профил на Йосиф Давыдович
  Йосиф Давыдович
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Онзи ден дадоха видео как в дома назам министърана отбраната намират стотици милиони гривжни в пачки по 1000.... Това са подкупи, да се издават документи , които освобождават от мобилизация...
  Още 90 дена ще я пишат тази капитулациа, Аз за 10 минути ще я напиша...

  https://twitter.com/talibanprd/status/1638582563911475201
 27. 27 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 876 Весело

  До коментар [#15] от "Ramon Asvalda":

  Така е, в Укарайна вече няма никой, в Бахмут и Соледар се бият руснаци с руснаци, просто по китайските уоки - толкита не са се разбрали кой от къде ще атакува.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 28. 28 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Кой воюва с Руснаците?
  —цитат от коментар 17 на Infinitum


  НАТО, само че още не са разбрали и не са пристигнали на фронта. Орките една година сами се бият, загряват за НАТО.

 29. 29 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 876 Неутрално

  До коментар [#25] от "aleksandarr":

  Ей, тролей, плувай ...

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 30. 30 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6304 Весело

  До коментар [#23] от "Ebeneezer Goode":Мои познати са жертва на такива талобани като теб и аз си се представям да ти падна в ръцете ако България се включи.
  —цитат от коментар 25 на aleksandarr


  Ха-хаааа
  НИКОЙ БЪЛГАРИН няма да си мърси ръцете с РУСКИ МИТРОФАНОВЧЕТА

  Директен ЕКСПОРТ ЗА УКРАЙНА

  Там, БРАТЯТА УКРАИНЦИ да ви правят каквото намерят за добре

  Ха-хаааааа

 31. 31 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  До коментар [#21] от "aleksandarr":

  Ама разбира се че е еднакво, едните си защитават държавата, семействата и домовете, другите хлебарки не знаят за какво са там.

  Попивай си дълго и напоително мордорската пропаганда.

 32. 32 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  вече не пускат 16 годишни да напуснат Украйна - Зеле югенд ще се формира
  —цитат от коментар 7 на 1001


  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-pohiteno-badeshte-ili-natsizam-v-deystvie-nad-700-000-ukrainski-detsa-sa-nasilstveno-otvedeni-v-rusiya

 33. 33 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5028 Неутрално

  До коментар [#26] от "Йосиф Давыдович":

  "Аз за 10 минути ще я напиша."

  Посъветвай Путлер да напише капитулацията на Российката и войната ще приключи!

 34. 34 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#31] от "standup.straight":

  Кой си защитава държавата? Този който със тупаници го вкарват в бус на улицата в Одеса?

 35. 35 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  [quote#32:"пРезидента!"]https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-pohiteno-badeshte-ili-natsizam-v-deystvie-nad-700-000-ukrainski-detsa-sa-nasilstveno-otvedeni-v-rusiya[/quote ]

  По скоро Путлер-югенд

  Путлеристите ще отговарят за всички извършени престъпления.

 36. 36 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hawaii":

  Всеки който не иска да се бие в твойта война при психопатите да го колят?

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5028 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hawaii":Всеки който не иска да се бие в твойта война при психопатите да го колят?
  —цитат от коментар 36 на aleksandarr


  Верно ли ги колят мужиците? Кадировците ли ги колят?

  Всъщност няма значение! Путлер каза на майките, че дали ще се гътнат от самогон или ще бъдат заклани, разлика голяма няма!

 38. 38 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  НАТО, само че още не са разбрали и не са пристигнали на фронта. Орките една година сами се бият, загряват за НАТО.
  —цитат от коментар 28 на standup.straight


  Рупорът на Зеленски - УП, цитира всепризнатия жълтопаветен авторитетен ФТ, които ме четат и прилагат доказателства за ОТДАВНА споделенята от мен теза, спускана многократно, че в Украйна върви УСКОРЕНА демилитаризация на Русия и НАТО.

  Четете Аскет!
  -----------
  Прилагам следното доказателство!

  ВСУ за сутки "выстреливают" годовой запас артснарядов страны Европы – FT

  Источник: Financial Times
  Детали: По оценкам гендиректора норвежской компании-производителя оружия Nammo Мортена Брандцега, Украина ежедневно использует около 5-6 тысяч артиллерийских снарядов, что равно годовому заказу небольшой европейской страны в мирное время.

  FT отмечает, что резкий переход на военные рельсы создает кризис цепочек поставок в Европе, поскольку оборонные производители пытаются нарастить производство для пополнения национальных запасов, а также для поддержки поставок в Украину.

  https://www.pravda.com.ua/rus/news/2023/02/7/7388298/

 39. 39 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  До коментар [#34] от "aleksandarr":

  Всички си защитават държавата. Който нещо се прави на руснак да е отишъл да живее в руския рай, не да стои в друга държава. Навсякъде пълно с орки, ама никой не иска в Мордор, само отдалече си го обичат. Все на запад ги влече и най-вече в САЩ. ахахахаха

 40. 40 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Хич не ме интересува колко симпатични са ви украйнците, за мен хора дето искат да ползват деца на фронта са ми най долните същества.. Това е по присъщо за войните в Африка и близкия изток.. Съжалявам.

  Още не е почнало да живее а му бутат пушка в ръцете да мре

  На 16 нямаш капацитета да взимаш разумни решения и е една от най долните експлоатации

 41. 41 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6304 Весело

  До коментар [#30] от "Hawaii":Всеки който не иска да се бие в твойта война при психопатите да го колят?
  —цитат от коментар 36 на aleksandarr


  Тази, и другите премъдрости от ФЛАШКАТА С РУСКИ ОПОРКИ
  ще ги декламираш пред УКРАИНСКИТЕ СЛУЖБИ след Войната,
  когато ще се постави Големият Въпрос -

  КОЙ КАК Е ОБСЛУЖВАЛ РУСКИЯТ ФАШИЗЪМ

 42. 42 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  Ловът на мъже по улиците и границите продължава.
  —цитат от коментар 2 на aleksandarr


  Рус-нацистите вече затвориха границата с Грузия. Скоро и останалите. Идва нова мобилизация, след нея нова могилизация на орки 😊

 43. 43 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#39] от "standup.straight":

  Къде да отиде като са затворили границите и арестуват, от злоба вече дори елементарната логика ти бяга.

 44. 44 Профил на san_chopansa
  san_chopansa
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ebeneezer Goode":

  Тоя руснак (произнасям думата с огромно отвращение) се чувства уютно в България, но устата му е колкото две арменски и не отива да се бие с укрите.

 45. 45 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hawaii":

  Такива сте демократичните европейци не се съмнявам. Господ да се разправя с такива като теб.

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3640 Неутрално

  ТАСС, БЛИЗ, поглед.инфо, Нешка - гласа на Ванга - Шок, боНбаНовина

  - Ловят 14 г украинци из улиците на София, подготвят ги за мобилизацията 2024 г

 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4482 Весело

  "САЩ прехвърлиха ескадрения миноносец Nitze в района на турската военноморска база Гьолджюк на източното крайбрежие на Мраморно море. Военният кораб, който е част от ударната група на самолетоносача George H.W. Bush, е оборудван с високоточни крилати ракети „Томахоук“. На борда си Nitze има 96 пускови установки „Томахоук“. Те са способни да унищожават цели на разстояние до 1300 км – т.е. в тази зона влизат анексираният от Русия полуостров Крим, Сочи, Ростов на Дон"

  Профилактично!

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 48. 48 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hawaii":Всеки който не иска да се бие в твойта война при психопатите да го колят?
  —цитат от коментар 36 на aleksandarr


  Не го колят, вагнеровци с чук им разбиват главите. А редовите вагнеровци после си го връщат на командирите със секири, ето:

  https://faktor.bg/bg/articles/kray-bahmut-vagnerovtsi-ubiha-komandira-si-sas-sekira

 49. 49 Профил на sin mi
  sin mi
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  [quote#39:"standup.straight"]До коментар [#34] от "aleksandarr":Всички си защитават държавата.

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;;
  Глюююююпости .
  И на най-шамандурестите е ясно , че Украина е продадена и няма нищо за защитаване.
  Тези , които не са напуснали , просто не са имали възможност .

 50. 50 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Лесно е да си готин, дисциплиниран, лоялен и себеотдаен в стандартния живот, но дори тогава малко от нас са. При извънредни обстоятелства и военни действия, изпитанието за човешките качества е невероятно.
  Трудните времена раждат не само герои.
  За съжаление това мъчително изпитание ще продължи.
  Интересен е примерът на Франция през ВСВ. След сериозна немска офанзива, французите се предават за два месеца. Впоследствие изчакват края на войната и се нареждат сред победителите. Така минимизират щетите и въпреки това получават наградата.
  В случая с Украйна все още липсват съюзниците, които биха се включили да я спасяват. Налага се да дерзае сама.
  Но дори само след една година война е очевидна разликата в нивото на Хитлер и Путин. Първоначалните успехи на първия определено правят втория аматьор.
  Тогава Хитлер се въздържа от използване на химически оръжия, дано Путин също да го направи и да не посегне към ядрените арсенали. Степента на лудост е еднаква, но как му влияе напрежението не знаем.

 51. 51 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#48] от "пРезидента!":

  А тия дето ги ловите по вашата граница и улици какво се случва с тях?

 52. 52 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Много се намъчиха украинците, което си е истина - истина.
  По-бързо да изпращат тези танкове Леопард и Ф16, далекобойни ракети и ПВО, че докато чиновниците се наканят, хората умират.

  Ще пропусна тези избори. Пожелавам успех и не ме търсете.
 53. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4482 Весело

  "Русия плаши света с танковете Т-14 "Армата", но не ги произвежда, твърди военният експерт Олег Жданов.

  Според него митичната бронирана машина е "истински провал".

  "Става дума за класически пример за изпуснат балон", казва Жданов.

  "В продължение на четири години танкът се движеше по Червения площад, но все още няма окончателни тактически и технически спецификации. Те са написани неясно и неразбираемо. Няма конкретни данни. Никой не е виждал бойни тестове, стрелба. Досега не е формулирана концепцията за начина, по който е създаден танкът. Преди Нова година имаше информация, че съществуващите танкове ще бъдат изпратени на фронта, но след това тази новина беше опровергана и този танк отново беше забравен", посочи експертът."

  Типична колхозническа работа! То, и затова си карат със 60-, 70-годишни танкове...

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 54. 54 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6304 Весело

  До коментар [#41] от "Hawaii":Такива сте демократичните европейци не се съмнявам. Господ да се разправя с такива като теб.
  —цитат от коментар 45 на aleksandarr


  На война като на война МИТРОФАНОВЧЕ
  Не може да РАЗРУШАВАШ И УБИВАШ и да искаш срещу теб
  да има "демократи"

  Господ, преди да се разправи с такива като мен,
  ЩЕ СЕ РАЗПРАВИ С ВАС и с ФАШИСТКАТА ВИ РУСИЯ

  Панимайш, тавариш

 55. 55 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4767 Разстроено

  Шайка неонацисти е парламента на Украйна - удължаването на "военното положение" означава и забрана на радиолюбителските комуникации за украинските радиолюбтели под властта на Киев :-) за щастие тези от Донбас са си в ефира и не пречат дори на злия Путин. Да се чуди човек кои са "освободени" и кои са "окупирани" ?!
  Нека военните си воюват, защо от Киев тормозят обикновените хора?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 56. 56 Профил на qit251108730
  qit251108730
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#9] от "aleksandarr":В момента се опистват да пратят 16 годишни и даже 70-80.. Което значи че нямат кои друг.. Тъй ще продължава тая война, докато не остане и един украйнец да може тука всички да виката " Слава украйни" е слава слава колко да е слава ако не остане никои които да живее и работи в нея.. Нещата ще излязат рано или късно и публично..
  —цитат от коментар 15 на Ramon Asvalda


  Ще не вмерла україна, но скоро.

 57. 57 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ramon Asvalda":

  До коментар [#40] от "Ramon Asvalda":
  Тая ушанка сама си вкарва партенка за "16 годишни мобилизирани" и после сама роптае. Руснаците измислИха перпетуум мобиле.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 58. 58 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#54] от "Hawaii":

  Не аз, ти мен заплашва с насилие. Аз не съм пожелал нищо лошо за теб или който и да е украинец.

 59. 59 Профил на sin mi
  sin mi
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  По-бързо да изпращат тези танкове Леопард и Ф16, далекобойни ракети и ПВО, че докато чиновниците се наканят, хората умират.
  —цитат от коментар 52 на еспресо


  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  А като дойдат , ще умират и тези в танковете .
  Цял свят се е обърнал срещу украинците .

 60. 60 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  До коментар [#48] от "пРезидента!":А тия дето ги ловите по вашата граница и улици какво се случва с тях?
  —цитат от коментар 51 на aleksandarr


  Нямам идея за какво говориш. Ако става въпрос за Украйна, там по населените места животът си върви нормално, хората работят, а децата си играят. Вече и сирените не им пречат. В Украйна всичко е нормално. Ако нещо си гледал по руските медии - това е лъжа! Рус-нацитата лъгаха още преди войната, че няма да нападат. Рус-нацитата по принцип могат само да лъжат и убиват! Това от време оно, в кръвта им е!

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4482 Неутрално

  Ако на русия бяха отворени границите, сигурно щяхме да наблюдаваме най-голямата миграция в човешката история...

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 62. 62 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4767 Разстроено

  [quote#32:"пРезидента!"]https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-pohiteno-badeshte-ili-natsizam-v-deystvie-nad-700-000-ukrainski-detsa-sa-nasilstveno-otvedeni-v-rusiya[/quote ]По скоро Путлер-югендПутлеристите ще отговарят за всички извършени престъпления.
  —цитат от коментар 35 на пРезидента!


  бандерите вече отговарят - пред съда в Донецк

  :-) тези които нямат късмет са на "последна съдебна инстанция"
  (според Библията ... пиша го за тези, които бавно загряват)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 63. 63 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  Шайка неонацисти е парламента на Украйна - удължаването на "военното положение" означава и забрана на радиолюбителските комуникации за украинските радиолюбтели под властта на Киев :-) за щастие тези от Донбас са си в ефира и не пречат дори на злия Путин. Да се чуди човек кои са "освободени" и кои са "окупирани" ?!Нека военните си воюват, защо от Киев тормозят обикновените хора?!
  —цитат от коментар 55 на dark'star


  И тоя трол се надрусал и говори глупости 🤣

  Ето ви лайв камери от Украйна:

  https://balticlivecam.com/de/cameras/ukraine/

 64. 64 Профил на standup.straight
  standup.straight
  Рейтинг: 1774 Неутрално
  Ако на русия бяха отворени границите, сигурно щяхме да наблюдаваме най-голямата миграция в човешката история...
  —цитат от коментар 61 на hamiltonf


  Те нали затова ги затвориха, че орките се разбягаха като пилци, и то при положение че тяхната страна не е нападната.

 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5028 Неутрално

  До коментар [#59] от "stenlyaka":

  "Цял свят се е обърнал срещу украинците"

  Явно смяташ за цял свят Ертрея, Иран, КНДР и Белорус, а не САЩ, ЕС, Великобритания, Канада, Австралия, Южан Корея! Браво!

 66. 66 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  Парите на режима в Кремъл свършват , дефицита в бюджета само за януари е рекорден от 1998 г. и е 1,7 трилиона рубли , падението в газовия сектор - 46 % , руския Urals e по 49 $ при заложена цена в бюджета по 70 $ ,....такива неутешителни данни идват от минфин , следва курс към кораба Москва 👇
  https://youtu.be/1Rx8LgzUye0

 67. 67 Профил на sin mi
  sin mi
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  [quote#60:"пРезидента!"][/quote]

  Ако става въпрос за Украйна, там по населените места животът си върви нормално, хората работят, а децата си играят. Вече и сирените не им пречат. В Украйна всичко е нормално.

  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Това явно е някакъв пъпчив келеш , който не знае какви тъпотии плещи .

 68. 68 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  [quote#62:"dark'star"][/quote]

  Знаем, че насилвате и убивате в Украйна. Вече от почти година. Но ще си получите заслуженото!

  https:\\bntnews.bg\news\nad-15-000-sluchaya-na-voenni-prestapleniya-v-ukraina-1196626news.html

 69. 69 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#60] от "пРезидента!":

  Имам познат който след като беше ранен и излекуван го върнаха румънците на границата и сега ще го съдят. Пък и как да лъжат руснаците при толкова видеа вече.

 70. 70 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  [quote#60:"пРезидента!"]
  —цитат от коментар 67 на stenlyaka
  Ако става въпрос за Украйна, там по населените места животът си върви нормално, хората работят, а децата си играят. Вече и сирените не им пречат. В Украйна всичко е нормално.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Това явно е някакъв пъпчив келеш , който не знае какви тъпотии плещи . [/quote]

  Е, явно не преписвам лъжи от руски медии! 🤣

  Всичко, което пиша, може да се провери в интернет и моля всеки, който се съмнява да потърси информация сам, а не да се води по глупостите на руските тролове тук или другаде, разпространяващи руска пропаганда и лъжи.

 71. 71 Профил на san_chopansa
  san_chopansa
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hawaii":Такива сте демократичните европейци не се съмнявам. Господ да се разправя с такива като теб.
  —цитат от коментар 45 на aleksandarr


  Е какво правиш тогава в демократична еврогейска България? Защо не се върнеш в русия?? Как търпиш това уноижение?

 72. 72 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4482 Весело

  До коментар [#66] от "crq15625101":

  То, руския Urals e по 49$, но оттук почват отстъпките, защото са ги навели яко.

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 73. 73 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 725 Неутрално

  На колко време руснаците стрелят по цивилни с ракети? През ден по 150 кинжала? Не, през три седмици с корабни ракети. Както хората ви казваха, ама вие не. Така и сега хоратата ви казват: това е руският напън да обърнат войната с тълпата мобилизирани от преди три месеца. Но няма да се получи, украинците ще удържат и тази армия от непрофесионалисти, както успяха да удържат онази от професионалисти (по ген. Залужний). Турдно ще им е, с жертви, но ще се справят.

  А вие си вярвайте на пропагандата, ще доживеете да я видите как отича в канала, дори старци като вас.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 74. 74 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  До коментар [#60] от "пРезидента!":Имам познат който след като беше ранен и излекуван го върнаха румънците на границата и сега ще го съдят. Пък и как да лъжат руснаците при толкова видеа вече.
  —цитат от коментар 69 на aleksandarr


  Да бе, и аз познавам сестрата на лелинчото на теткавуйната на една фризьорка и таковата от първа ръка ти казвам ... нали, да ... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Всичко си пише в нета, има безброй материали, снимки и видея. Търсете си информацията сами не се оставяйте на руските тролове да ви мътят главата с пропаганда!

 75. 75 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#61] от "hamiltonf":

  Мухахаахахаха))) вилъдж скъм - стотици полети летят от Русия до Истамбул - още толкова през Дубай, Тел авив, Белград и Ереван! Хиляди шатъли, таксита и автобуси сноват ежедневно по тия дестинации до/от Бг - 1000000к мухахаха))) наздоровье Владимир Владимирович - цяла Бг е с теб Властелине!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  До коментар [#61] от "hamiltonf":Мухахаахахаха))) вилъдж скъм - стотици полети летят от Русия до Истамбул - още толкова през Дубай, Тел авив, Белград и Ереван! Хиляди шатъли, таксита и автобуси сноват ежедневно по тия дестинации до/от Бг - 1000000к мухахаха))) наздоровье Владимир Владимирович - цяла Бг е с теб Властелине!
  —цитат от коментар 75 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Лично си ги виждал хилядите полети, да, верваме, даже си махал с ръце и си летял заедно със самолетите ... хероин ли боцкаш? 🤣🤣

 78. 78 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  [quote#62:"dark'star"]
  —цитат от коментар 68 на пРезидента!
  Знаем, че насилвате и убивате в Украйна. Вече от почти година. Но ще си получите заслуженото! https:\\bntnews.bg\news\nad-15-000-sluchaya-na-voenni-prestapleniya-v-ukraina-1196626news.html[/quote]

  Те наистина не разбират какво става. Даже Глобал Таймс, китайският комунистически официоз, определя Украйна като "жертва". На Запад доскоро беше нещо като спорт ловът за укрили се нацисти.
  След края на войната в добрите световни курорти ще има туристически пакет - спа, масаж и сафари с публичен арест на разкрит руски турист.

  Ще пропусна тези избори. Пожелавам успех и не ме търсете.
 79. 79 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  КОЙ КАК Е ОБСЛУЖВАЛ РУСКИЯТ ФАШИЗЪМ
  —цитат от коментар 41 на Hawaii


  Това рус-нацисткото не е фашизъм, а шизофашизъм! 😊

 80. 80 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#72] от "hamiltonf":

  Арестович, когото тука цитираха фалшиво разните кметове и други пенсионирани чекисти, каза вчера, че руският дефицит им за януари е 80% от предвидения годишен. Разпродават злато със сериозна скорост.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 81. 81 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  [quote#71:"san_chopansa"][/quote]

  Това винаги ми е било странно. Даже с руснаци в чужбина съм работил, патриотизъм голям, а-у, ама... Не се връщат някак. И странно защо, ама плановете им бяха все да си купят къща в САЩ, а не да се върнат с парите в Родината, па да вдигнат един палат :) Как пък един не се прибра.

 82. 82 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  До коментар [#22] от "Аскет":

  Редакцията да обърне внимание колко минуса са нацвъкали тукашните фашаги на приложените от мен цитати ПО ДОПИСКАТА...

  Очевидно на тукашните фашаги не се нрави редакционната политика. :)

 83. 83 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#74] от "пРезидента!":

  Важното е да осъзнаеш че нямаш морално право да караш някой насила да ходи на фронта.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  [quote#71:"san_chopansa"]
  —цитат от коментар 81 на Killing Joke
  Това винаги ми е било странно. Даже с руснаци в чужбина съм работил, патриотизъм голям, а-у, ама... Не се връщат някак. И странно защо, ама плановете им бяха все да си купят къща в САЩ, а не да се върнат с парите в Родината, па да вдигнат един палат :) Как пък един не се прибра.[/quote]

  Е, във форума има не един и двама български емигранти, които са горе-долу същите - руски патриоти, ама не чак дотам.

  Ще пропусна тези избори. Пожелавам успех и не ме търсете.
 86. 86 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4767 Неутрално

  [quote#62:"dark'star"]
  —цитат от коментар 68 на пРезидента!
  Знаем, че насилвате и убивате в Украйна. Вече от почти година. Но ще си получите заслуженото! https:\\bntnews.bg\news\nad-15-000-sluchaya-na-voenni-prestapleniya-v-ukraina-1196626news.html[/quote]

  +++ така е :-) "азовците" от Мариупол си го получиха вече
  > в ЛДНР има смъртна присъда, главатарите ги размениха,
  ама за обикновените неонацисти не пестяха 7,62 х 38
  = съдът е строг, но справедлив - имаше и 667 оправдателни
  присъди (преди месец) за плененни военни на ВСУ.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 87 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#81] от "Killing Joke":

  Имах супервайзър руснак през студентските години в чужбина, точно по времето на СВО в Грузия. Беше същата история. Обаче като се напи веднъж, което му се случваше рядко на човека, да не повярваш, та си каза сам: всъщност Русия е ужасна страна. Та такива са и тукашните русолюбци, те си знаят как е, ама пусто нищо в живота не им остава освен едното величие на Русия, лична стойност нямат. Да се просълзи човек. Тренирани са били в двумислие цял живот.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 88. 88 Профил на Gancho Ganev
  Gancho Ganev
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Насила хубост не става, щом е за защита на родината ти ще събираш доброволци, тогава ще стане ясно кое как е, не да ги насилваш зорлям да отиват да умират за тоя дет духа.

 89. 89 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4767 Неутрално

  До коментар [#59] от "stenlyaka":"Цял свят се е обърнал срещу украинците"Явно смяташ за цял свят Ертрея, Иран, КНДР и Белорус, а не САЩ, ЕС, Великобритания, Канада, Австралия, Южан Корея! Браво!
  —цитат от коментар 65 на vassilun

  Руският трол пак се е надрусал с одеколон 🤣🤣🤣
  —цитат от коментар 76 на пРезидента!


  Не може да броиш "цял свят", без Първата сила и да споменаваш само второразрядни "САЩ, ЕС, Великобритания, Канада, Австралия, Южан Корея"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 90. 90 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4482 Весело

  До коментар [#75] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  https://www.flightradar24.com/PBD577/2f1c516a
  Не са стотици, хиляди, милиони са, само че вътрешни.
  Ето и от Домодедово:
  https://dme.ru/arrival/live-board/
  Типичният малоумен лъжлив колхозник си, като ония запъртък - военнопрестъпника и нацист - путин!

  USD (долар) Назва підприємства / company Name: ФОНД ЗНБ БО IBAN Code: UA913052990000026006046807167 Назва банку/Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code: PBANUA2X Банк-кореспондент/Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York, USA https://butusov.com.ua/?fbclid=IwAR3IJ9aAX_ginaCZM5xD_eAbV91b463hICBn4Kddul1LaZRZFRoLydB845s Войната не е свършила, едно дарение не стига! Не е важно да се даряват хиляди, важното е ние да сме хиляди!
 91. 91 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#81] от "Killing Joke":Имах супервайзър руснак през студентските години в чужбина, точно по времето на СВО в Грузия. Беше същата история. Обаче като се напи веднъж, което му се случваше рядко на човека, да не повярваш, та си каза сам: всъщност Русия е ужасна страна. Та такива са и тукашните русолюбци, те си знаят как е, ама пусто нищо в живота не им остава освен едното величие на Русия, лична стойност нямат. Да се просълзи човек. Тренирани са били в двумислие цял живот.
  —цитат от коментар 87 на postbot


  Нагледал съм се, то затова ми е толкова смешно :D
  Велико, велики, най-велики, безаналогови, уникални, ама в крайна сметка life > жизнь, както гласи старата съветска мъдрост.

 92. 92 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Няма нищо безплатно вече за укр в Бг - в Сф студиото започва от 500 евракис като чуят за тия и 12 месеца предплащане+2500 залог - 1000000к адски брутален найс)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 93. 93 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#88] от "Gancho Ganev":

  То все едно семействата им не знаят какво се случва. И след войната кой ще обвиняват - руснаците дето са го убили или украинците които са го вързали на улицата или границата и са го пратили на фронта? Или и двете страни?

 94. 94 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  [quote#89:"dark'star"][/quote]

  Ако имаш предвид Китай - Председателят Си, за разлика от президента Радев, не признава анексирането на Крим. Нито пък присъединяването на Донбас. Лесно може да се провери. Индия също.
  Кого имаш пред вид под Първата сила?

  Ще пропусна тези избори. Пожелавам успех и не ме търсете.
 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4767 Весело

  До коментар [#61] от "hamiltonf":Мухахаахахаха))) вилъдж скъм - стотици полети летят от Русия до Истамбул - още толкова през Дубай, Тел авив, Белград и Ереван! Хиляди шатъли, таксита и автобуси сноват ежедневно по тия дестинации до/от Бг - 1000000к мухахаха))) наздоровье Владимир Владимирович - цяла Бг е с теб Властелине!
  —цитат от коментар 75 на Али Ибн Абдул Обстул Бей

  Лично си ги виждал хилядите полети, да, верваме, даже си махал с ръце и си летял заедно със самолетите ... хероин ли боцкаш? 🤣🤣
  —цитат от коментар 77 на пРезидента!


  ами пукни се от яд > нито "изолация", нито "санкции" работят

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2172 Любопитно

  До коментар [#17] от "Infinitum":

  Дума да няма : Ако имаше в начало някаква илюзия за нова УКРО нация , сега вече няма.!! .Всичко до Днепър (Харков ,Суми, Полтава , Днепропетровс + три области от десния бряг - Одеса ,Николаев , Кировград - русанците не искат да чуват за УКРИТЕ от западна Украйна.
  Има едно 3-4 региона около Киев , които са по средата : Киев ,Полтава ,Житомир ,Виница, Хмелницки
  Тези които се смятат за истинските ЧИСТИ УКРИ ; Тернопол , Ровно ,Лвов ,Ивано -Франковск, Луцк

 98. 98 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4767 Неутрално

  Насила хубост не става, щом е за защита на родината ти ще събираш доброволци, тогава ще стане ясно кое как е, не да ги насилваш зорлям да отиват да умират за тоя дет духа.
  —цитат от коментар 88 на Gancho Ganev


  Опълчението на ЛДНР не е събрано насила - шахтьорите сами отидоха да си бранят семействата от извергите обстрелващи Донбас с каквото докопат.

  Побеждава по-добре мотивираната армия, а не по-добре платената.
  :-) иначе нямаше муджахидини да победат СССР, талибани и виетнамски партизани САЩ ... и хан Аспарух - Византийската империя.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 99. 99 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3640 Весело

  До коментар [#97] от "dejmos":

  живи ли са братчедите или бг муницията е помогнала родата ви да си купи две ЛАДА

 100. 100 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 3640 Весело

  До коментар [#98] от "dark'star":

  така е, чака ме бронекопитните ескадрони да решат войната

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK