Запишете на CD плочите на баба си

Компанията ION създаде първият в света грамофон с USB изход, с чиято помощ можете да запишете по възможно най-лесен начин старите плочи от времето на родителите ви на компакт диск или във вид на mp3. Грамофонът едва ли ще добие широка популярност сред DJ-ите заради прекалено съвременния си дизайн и прекалено многото пластмаса по него, но за редовия слушател на музика това е най-доброто решение за записване на старите плочи в съвременни цифрови формати. Заради връзката през USB, не се налага инсталиране на драйвери и допълнителен софтуер, а и работи на всякакви операционни системи.

Едно от предимствата на грамофона е, че освен че можете да го свържете към компютъра си, имате възможност през line-in изход да го включите към стандартна музикална уредба, CD плейър или друго устройство. При поръчка, получавате и допълнително компакт дискове с Audacity за запис

Грамофонът има вградени контроли за подобряване на баланса на стерео звука, както и pitch контрол ( за ефекти). Устройството работи на 33,5 и 45 оборота в минута и поддържа висока скорост на запис на винилови плочи.


Всъщност, кой би предположил че в ерата на CD, DVD и изобщо – цифровите носители, някой ще започне да произвежда грамофони отново. Вярно, че производителите са осъвременили сериозно дизайна, така че ако си купите грамофона, той да се впише във обкръжаващата ви среда от цифрова сребристо-металик техника, но все пак... това си остава добрия стар грамофон от времето на родителите ви и техните родители. Теглото му е три килограма и половина, а размерите са почти като на стандартен грамофон.

Цената му е около $140, но това очевидно не спира потенциалните купувачи, защото в част от електронните магазини наличностите са изчерпани.

Източник: http://engadget.com/

Повече информация: ION

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK