"СанДиск" представи конкурент на Nano

"СанДиск" представи конкурент на Nano


Компанията "СанДиск“ (SanDisk Corp.) представи наскоро ново дигитално музикално устройство, което побира два пъти повече песни от популярния iPod Nano, приблизително на същата цена като него. Същевременно фирмата обяви сериозно намаление на цените на апаратите си за предстоящото предпразнично тримесечие.
"СанДиск“, която е на второ място, макар и далеч след "Епъл“, на пазара на дигитални музикални плеъри, съобщи, че ще продава модела "Санса e280“ (Sansa e280 ), разполагащ с 8GB памет, побираща около 2000 песни, срещу 250 долара. За сравнение, iPod Nano с 4GB памет струва 249 долара. Плеърите с памет от 2, 4 и 6 GB пък ще струват между 140 и 220 долара. "Най-скъпият елемент в този тип апарати е флаш паметта“, казва Ерик Боун, директор по маркетинга на аудио- и видеопродукти в "СанДиск“. "Тъй като произвеждаме флаш памет, всъщност премахнахме последиците и можем да намалим крайната цена.“ Моделът "Санса e280“ може да достигне до 10 GB памет чрез външен слот.
Базираната в Калифорния компания е най-големият в света производител на флаш памет, поради което вече е заложила като цел повишаването на дела си в пазара на дигитална музика до 30-35 процента от сегашните едва 10. Търсенето на флаш памет, която има специфични качества и е идеална за влагане в преносими музикални устройства, расте постоянно. Това пък накара "СанДиск“ да увеличи производството. Миналия месец компанията сключи споразумение с "Тошиба“ за изграждането на нов завод за флаш памет в Япония на стойност 5 млрд. долара.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK