В англоезичната "Уикипедия" вече има над 3 млн. статии

Логото на &quot;Уикипедия&quot;<br />

© wikipedia

Логото на "Уикипедия"



Статиите в английската версия на "Уикипедия" вече са над 3 млн., съобщи британският вестник "Гардиън". Юбилейният материал бил пуснат от 48-годишната норвежка актриса и режисьор Беате Ериксен сутринта на 17 август.


Английската "Укипедия" съществува от осем години, като за този период е привлякла над 10 млн. регистрирани ползватели, които са написали 17 милиона страници и са внесли 326 милиона поправки. Втората по обем "Уикипедия" е немскоезичната, в която има почти един милион статии.


Основана през 2001 година от Джими Уейлс и Лари Сингер, свободната интернет енциклопедия стана популярен източник за справочна информация. Наскоро английският студен Роб Матюс събрал 437 от по-големите статии от "Уикипедия" в книга с 5000 страници и дебелина от почти 40 сантиметра.


Работата отнела две седмици, а целта на младежа от Брайтън е била да демонстрира информационната зависимост на хората от интернет и в същото време колко недостоверно спрямо досегашния носител може да е дигиталното съдържание.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK