Фишинг атака предлага 13-та заплата от "Банка Пиреос"

Така изглежда имейлът, предлагащ "13-та заплата" от "Банка Пиреос"Банка Пиреос" стана жертва на поредната фишинг атака срещу финансова институция в България през 2011 г. и се нареди след "Банка ДСК" и "Уникредит Булбанк" в списъка с трезори, чийто имена са използвани да подмамят потребителите да споделят личните си данни.


Имейл, разпращан от имейла [email protected] се твърди, че получателят е един от 10-те клиента на "Банка Пиреос", който е спечелил "13-та заплата в размер на 1 000 лв.". Според съдържанието на мнимото писмо, "щастливецът" е един от десетте избрани потребителя на банката, въпреки че за подобни имейли съобщават и хора, които не използват услугите на трезора, показва проучване на "Дневник". В съдържанието на писмото се казва още, че наградата е в размер на "една нетна заплата получавана по сметката, но не повече от 1000 лв.".


След този текст потребителят е примамен да отиде на фалшив сайт, който е точно копие на страницата за онлайн банкиране на "Банка Пиреос". Единствената подробност е, че адресът на сайта няма нищо общо с официалната страница на банката, а домейнът, на който е регистриран, е .it, който е нациолания домейн на Италия. При въвеждане на потребителско име и парола, потребителят е информиран, че получава "ЕxtraPIN" на мобилния си телефон, което обаче така и не се случва, тъй като сайтът е фалшив и копира потребителското име и паролата на доверчивия клиент. Именно това е идеята на т.нар. фишинг атаки, които използват фалшива корпоративна идентичност с цел сдобиване с потребителски имена и пароли от страна на кибер престъпници.


На подобни атаки по-рано тази година станаха жертви и "Уникредит Булбанк" и "Банка ДСК".

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Затова е добре човек винаги да хвърля по едно око на адресното поле на браузъра, докато ходи по банкови сайтове. Просто за да види къде всъщност е. За целта трябва да знае правилния адрес на банката където отива, разбира се.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 2. 2 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Наглост!!!
  Цецко - къде си?
  Действай - това ти е работата, остави изборите!
  Затова плащаме данъци - за да се борите с такива!

 3. 3 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хаха, 13-та заплата през септември

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 4. 4 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Банка "Пиреос" е гръцка. Самият домейн .it би следвало да събуди съмнение.

  Дори да изглежда правдоподобно, вместо човек да въвежда данни при подобна покана, по-добре е първо да завърти един телефон до банката и да попита за автентичността на кампанията.

  Преди време имаше нещо подобно с популярна компютърна марка (предлагаше се безплатен лаптоп), и мои близки си мислеха, че е истина. Всякакви такива чудеса от нищото би следвало да бъдат проучени, преди човек да въведе каквото и да е, да кликва където и да е.

 5. 5 Профил на Милена
  Милена
  Рейтинг: 374 Гневно

  И аз получих такъв мейл, обаче знам къде и какво да гледам за да знам дали е фишинг атака или истина... Възмущението ми обаче беше ОГРОМНО когато се обадих преди час и нещо в банката за да ги уведомя ( те самите в сайта си молят в такива ситуации да ги уведомяваме) Жената ми каза - да измама е, изтрийте го! Ехо, аз знам, за това Ви звъня, но има хора ,които не знаят, напишете го в сайта си!!! Отговорът беше - "Няма кой по това време, за това е спряно онлайн банкирането". Страшен отговор, нямам думи просто!!! Поредният абсурд в тази държава!!!

 6. 6 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Как човек, който не работи във банката, ще получи на 01. септември 13та ЗАПЛАТА? За да се получи заплата от банка, трябва лицето да е служител във банката или да има поне потребителски банков кредит или някакви други взаимоотношения с тази банка. Ако получа такъв имейл, ще се учудя от къде банката има контактите ми и имейла ми, при положение, че никога не съм й ги предоставяла лично при никакъв повод.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 7. 7 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1316 Весело

  Именно това е идеята на т.нар. фишинг атаки, които използват фалшива корпоративна идентичност с цел сдобиване с потребителски имена и пароли
  ================
  И като ми имат потребителското име и паролата какво...най много да почнат да пишат в Дневник от моето име...а парите си ги държа в нас под дюшека...

  الرجل الكبير
 8. 8 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  До коментар [#4] от "Читател":

  Ти да не очакваш да е .gr домейна?

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 9. 9 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#8] от "ръпончо":

  Тъй като съобщението е насочено към български потребители, трябва и адреса да е български, тоест .bg. В краен случай, може да има някаква препратка към централата в Гърция, ала пак проверка с тукашния кол център не е излишна. И дори адреса да е .bg (максимално автентично огледало на истинския сайт), пак самата концепция, че получаваш шестица от ТОТО-то, без никакви усилия, е учудващо и съмнително. Същите номера се прилагат и в банери - спечелил си "Зелена карта", изтеглил си печелившия билет, и т.н.

 10. 10 Профил на Милена
  Милена
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#6] от "dqdomart":

  Когато си правиш дебитна или друг вид карта се подписва договор и в него ти искат и имейл Много работодатели работят с конкретна банка , съответно служителите си получават заплатите в тази банка... Няма нищо чудно в случая, визмат мейли на случаен принцип, банките не са безброй, все ще улучат някой в тази банка, както улучиха мен, но объркаха адреса, защото знам как да се пазя, какво да гледам и т.н.

 11. 11 Профил на Пенчо Курабийката
  Пенчо Курабийката
  Рейтинг: 0 Весело

  Момчетия, сигурно няма да ми повярвате, но да знаете, че по този начин съм събрал има-няма над 5 милиарда долара. Щатски! Всеки момент очаквам превеждането им. Най-много имат да ми превеждат от Нигерия. Не разчитайте да ви дам повече подробности, забравете! Не сте ми ортаци!

 12. 12 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1316 Весело

  А лихвата се носи от уста на уста

 13. 13 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Аз получих върпосния имейл , кликнах на линка, попълних формулярче и получих 13-та заплата от банката.

  Марс е изконна Американска територия!
 14. 14 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1321 Весело

  До коментар [#9] от "Читател":

  Е, затова, ако не са ти промили мозъка с ТВ реклами на тази тема, не вЕрваш на такива промоции.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 15. 15 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Весело

  Анджък Нигерия[quote#11:"Пенчо Курабийката"]Най-много имат да ми превеждат от Нигерия. Не разчитайте да ви дам повече [/quote]
  Не вярвам да има някой плзващ нета поне година, който да не знае за подобни маймунджилъциE, освен тези дет' ползват компа само и единствено да говорят с роднините им гурбетчии чрез Скайп, но те пък не ползват Емейл.
  Виж, Ако почнат подобни измами чрез скайп, тогава бая неуки хора ще загазят.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 16. 16 Профил на Милена
  Милена
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#13] от "michobeizadeto":

  амииииии.... честито
  със здраве да си ги харчиш

 17. 17 Профил на Пенчо Курабийката
  Пенчо Курабийката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тази психоза около т.н. "лични данни" ми се струва голяма щуротия. Щели да ви научат името и паролата от някаква регистрация на някаква страница. И какво от това? Името ми всеки може да го разбере в интернет. Ама да не съм бил изпращал снимка, защото какви ли не ужаси можели да ми се случат! Ами тя и снимката ми може да бъде открита в нета. Доста снимки. И какво от това?

 18. 18 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1321 Весело

  До коментар [#12] от "deepdish":

  Е, то онази просташка лихва, за която говориш, наистина ще е срамно да я произнесеш на висок глас.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 19. 19 Профил на Пенчо Курабийката
  Пенчо Курабийката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Връзвал съм се само на едно писмо - преди много години - и то в продължение на кратък срок. Беше покана за някаква конференция, уж на ЮНЕСКО. Но тогава вече имах опит в направата на уеб сайтове и този, уж на ЮНЕСКО, ми се стори подозрително семпъл. Като поразгледах снимките в него, започнах да се досещам, че става дума за измама. Всичко уж било безплатно, обаче трябвало да си платя поне една нощувка в някакъв хотел в Африка. Посочваха и адреса на хотела, щели да ми изпратят и банковата му сметка.

 20. 20 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#10:"djudja"]Когато си правиш дебитна или друг вид карта се подписва договор и в него ти искат и имейл [/quote]
  Е., и? Знаеш примерно, че нямаш дебитна или кредитна карта и подписан договор с тази банка....Няма ли да се замислиш? А иначе- добре си постъпил/а. Дано повече хора се замислят на какви "въдички" се ловят и защо...Точно пък Пиреос ще дава 13 та заплата Виж един днешен материал - "...Като основна причина за загубите и четирите институции - Национална банка на Гърция, И Еф Джи Юробанк, Алфа банк и Банка "Пиреос", които са и със силно присъствие в региона на Югоизточна Европа, посочиха именно участието си в новия план за рефинансиране на държавния дълг на страната...."
  http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/09/01/1148922_durjavniiat_dulg_v_gurciia_zapochna_da_zavlicha_i/

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 21. 21 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#20] от "dqdomart":Та каква атака провеждате в момента аз не разбирам проста съм,по реда на числото

 22. 22 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Българските банки са толкова стабилни, че престанаха да работят. Клоновете на гръцките банки пък изобщо не са работели. Банките с гръцка собственост не се интересуват от работата си, а от своя износ. БНБ дава път на реката. Буфери плуват из нея.

 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#21] от "xalikarans":
  Нещо сте се объркали- каква атака?!?! Задавам възможно най- елементарните въпроси, които могат да се зададат , когато човек няма взаимоотношения с дадена банка. Ако човек има взаимоотношения с банката по повод електронно банкиране или подписан договор на друго основание, е логично да прозвъни в офиса им и да се убеди в автентичността на съдържанието на имейла. Нормално е човек да е предпазлив, особено що се отнася до личните му финанси. Непредпазливостта в този случай граничи с наивност, която би струвала много скъпо на човека, не на банката.


  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на Пенчо Курабийката
  Пенчо Курабийката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Но една моя колежка се беше вързала яко на едно подобно известие, че ще получи 1 милион долара. Започнах да й обяснявам измамата, но тя хич и не искаше и да помисля, че някой може да я лъже. Момичето си вярваше, че ще й преведат тия пари. А понеже ми се пишеше и голяма приятелка, реших да я изпитам и й предложих, като ги получи, да преведе на организацията ми с идеална цел 10 хиляди. И това момиче изведнъж като помрачня, като му прималя, загуби ума и дума и просто млъкна. Така и не ми даде отговор дали ще преведе на организацията ми 10 бона.

 25. 25 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#7:"bigman1"]И като ми имат потребителското име и паролата какво...най много да почнат да пишат в Дневник от моето име...а парите си ги държа в нас под дюшека...[/quote]

  Имам останала една торба нафталин ако ти трябва ще ти услужа
  На времето си ги държах така обаче като ги нападнаха едни миш та само на Зографа очетата бяха останали

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#17:"Пенчо Курабийката"] Щели да ви научат името и паролата от някаква регистрация на някаква страница. И какво от това? [/quote]
  Ако имаш пари в сметката, това са семейни или наследствени пари - депозит, и установиш, че не ти, а друг ги е потребил, а ти си останал с нулев баланс, пак ли така ще разсъждаваш?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#27:"xalikarans"]или става въпрос за самата Банка,а [/quote] Я почетете малко и после пак ще си говорим Най- добре прочетете "Банково право" на Марио Бобатинов - преиздадена е 2011г.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#29:"xalikarans"]а ти чети Секса и Градът [/quote]
  Аре, нема нужда....имам съпруг, а професионално преглеждам чат -пат договори с банки и се занимавам с тях Не пиши глупости , а се образовай- знанието е сила и гарантира в по-голяма степен трудността да те измамят

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Весело

  А кой казваше, че българите не са предприемчиви и не разбират от нищо? Виж тии ! Какви неща правят, и добре ги правят!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 32. 32 Профил на Пенчо Курабийката
  Пенчо Курабийката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Има един добре работещ начин да се предпазите от фишинга и спама. Когато трябва да се събмитвате някъде, си генерирайте специален имейл за тази цел. Цялата поща, която ще получите на този имейл впоследствие, е най-чист спам.

 33. 33 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Весело

  [quote#19:"Пенчо Курабийката"]Беше покана за някаква конференция, уж на ЮНЕСКО.... Всичко уж било безплатно, обаче трябвало да си платя поне една нощувка в някакъв хотел в Африка.[/quote]
  Ааа, тия са били от по алчните, от първата вълна, преди къде 10-12 гЕдна нощувка в свестен хотел си е $80-100. Втората вълна, 3-4 г след това, искаха САМО $20 (за съпруга/та - безплатно) за уреждане на безплатна покана на легитимни конференции "алл експенсес коверд". Бая хора се минаха с дребната сума и по нашенско, представям си по широкия свят тЕрикатите са събрали прилични суми.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 34. 34 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Какво толкова, на някои хора ще им изравнят парите с акъла.

 35. 35 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Със сигурност служителите на банката не са се хванали защото те такова нещо като 13-та заплата не са сънували

 36. 36 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  И на мен ми цъфна в служебния мейл тая 13-та заплата, ама първо не съм клиент на тая банка, второ не се връзвам толкова лесно. Преместих го в спама.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 37. 37 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Нищо ново под слънцето.
  И преди ги е имало и ще продължава да ги има подобен род писма.
  Има ли рибки има и рибари.

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 38. 38 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#26] от "dqdomart":

  не знам как е псевдо-онлайн банкинга в БГ, преди години т.нар. идентифициране на ПИБ беше едно cookie, дето ти пращаха по мейла, и при преинсталация на браузери или каквото и да е било отиваше в забвение, та, на теория само с име и парола могат само да видят колко пари имам на сметката и какво съм харчил, без пинове, различни за всяка трансакция, не могат да приведат и стотинка.

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 39. 39 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 793 Весело

  бтв, много обичам да си събирам подобни фишки, имам една машина в къщи дето главно за такива глупости ползвам.
  Като видите такова, освен че винаги можете да се обадите на банката, просто прекарайте мишката по известна част от линковете на страницата- в зависимост от това колко зор са си дали рибарите, ще видите различни домейни, половината от линковете за помощ или информация няма да работят и т.н..
  имаше преди 3 месеца един на постбанк-верно професионално направен, всички линкове водят накъдето трябва, само дето логина те пращаше в тамбукту.....

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 40. 40 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#5] от "djudja":

  Пиреос и съпорт? Оксиморон. Съвет от мен: направи си експеримент, да се поскараш на съпорта, със заплахата, че ще си закриеш сметките при тях
  След един час ми се обади някаква мастита супервайзорка, силно притеснена, сакън да не загубят тия пари (6000 марки )

  Банкирането им е бавно, често не работи, и изглежда зле.
  Между другото, всички браузъри вече оцветяват несъществената част от УРЛ-а със светлосиво, така подчертавайки главния домейн само с черно, за удобство. Никак не лоша екстра.

  По същият тертип съм се обаждал на ОК такси да докладвам за техни имитации, човека от правния отдел въздъхна тежко, благодари ми за сигнала, и се изповяда, че много малко дела са спечелили, глобите за нарушителите не стигат да си покрият съдебните разходи, след което измамниците остават с лиценз, плащат глобата, и продължават да карат.
  Извод? Слаби закони.

 41. 41 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 583 Неутрално

  на моята банка, освен със потребителско име и парола се банкира с електронен подпис.
  Така че тия крадливи боклуци (Господ да ги убие дано!) могат да ме хванат за малкия приятел и да го разтрият.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 42. 42 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 598 Весело

  Е, аз съм по късметлия от някои.

  Както ув. колега Пенчо Курабийката споделя и аз получих мейл от някой си Мохамед Чалмаджиев, който иска да ми подари 15 милиона долара защото му казали, че съм честен човек.
  Извинете ако Ви досаждам още малко- Значи той и сестра като се върнали от погребението на баща им, който бил голяма клечка във Военното министерство на Нигерия, със задоволство открили в сейфа му 15 милиона долара..
  Искаха ми само банкова сметка, милите..

  Немците казват: Бай кауф ди ауген ауф.

  умната, братя българи/ки

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 43. 43 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Конкретно в Пиреос се ползва и токън, така че е малко бесмислено ако ти вземат акаунта.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 44. 44 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Почти всички банки имат вече или токен (малко устройство което ви генерира кодове) или цифров сертификат за да се извършва дадена транзакция, така че този "фишинг" може само да навреди дотолкова чужди очи да видят какво има по банковите Ви сметки. Достъп до самите пари няма да имат. Може също да се виждат и номера на кредитни карти, което си е малко......

 45. 45 Профил на ppetrov
  ppetrov
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#9] от "Читател":

  Номерът е, че действително банката има такава рекламна кампания и наистина раздава периодично на свои клиенти получаващи заплатите си там такива суми. Ако си клиент е по-вероятно да се вържеш.

  Ето копирано от сайта на банката:

  Пакетни предложения


  За Вашето удобство в ежедневното банкиране предлагме:

  ПИРЕОС ПАКЕТ ЗАПЛАТА

  сметка Заплата, по която да получавате трудовото си възнаграждение
  Дебитна карта без такси
  Комунални плащания без такса

  И допълнително получавате:

  преференциални условия по кредитни продукти на банката
  безплатно Интернет банкиране
  участие в програма за лоялни клиенти "Пиреос 13-та Заплата"

  Но все пак който си има интернет банкиране с включени активни операции трябва да внимава. А и клиентите са запознати, че късметлиите се теглят два пъти годишно - на Коледа и Великден.

 46. 46 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  А къде е онзи от ГДБОП с голата глава, Явор Колев ли беше? Дай му да затваря торенти, да слугува на часни фирми за авторски права, да плаши децата, че ще им конфискува компютрите.....
  Ех Булгаристан!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 47. 47 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 750 Неутрално

  банка Пиреос е гръцка. Следователно, съобразно обичаите там, би следвало да предлага 13-та, 14-та и 15-та заплата накуп.
  След като предлага само 13-та, очевидно става въпрос за измама. Само напълно неосведомен дурак би се хванал.

 48. 48 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Винаги, когато се заговори за банки се сещам за думите на Георги Даскалов: "На “Цариградско шосе” в София за броени месеци беше вдигната огромна и с лъскави прозорци сграда. В нея се нанесе българският филиал на банка, за която се твърди, че е толкова закъсала, че трябваше да се обедини с друга банка, та да не се срути.
  Обаче ако някой е много закъсал, дали строи офиси за няколко милиона евро? Ако човек няма какво да яде, дали си купува екскурзия до Бахамите? Ако няма пари за нови обувки на детето, не си ли носи то старите до скъсване? Не ни ли казват всеки ден, че няма достатъчно пари, та се налага раково болните да почакат за лекарствата?
  И изобщо, как да повярваме, че е криза, когато виждаме това, което виждаме?"

 49. 49 Профил на Катя
  Катя
  Рейтинг: 374 Неутрално

  докато има баламурници да вярват и да се връзват на подобни глупости измамниците ще се облажват на техен гръб.Не е виновен който взима а този който дава

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK