Една трета от възрастните в САЩ притежават таблет или е-четец

Една трета от възрастните в САЩ притежават таблет или е-четец

© SHANNON STAPLETONЦели 19% от възрастните американци имат собствен таблет, а близо една трета от всички пълнолетни в САЩ имат таблет или електронен четец. Това показват данните на ново проучване на Pew Internet, цитирано от технологичния блог Mashable.


Най-впечатляващата част от доклада е, че процентът на възрастни американци, които имат собствен таблет, почти се е удвоил. Той скача от 10% на 19% за период от един месец – от средата на декември до средата на януари.


Почти идентично е положението и при електронните четци. При тях растежът за същия период отново е от 10% до 19%.
Данните на института за изследване на интернет Pew показват, че мнозинството от потребителите притежават или таблет, или електронен четец.


Производителите на мобилни устройства трябва да са много доволни от развитието на пазара, след като само за един коледен сезон популярността на таблетите и електронните четци нараства значително и вече 29% (или близо 70 млн.) от възрастните в САЩ притежават поне едно от двете устройства. Само преди месец тази група хора е съставлявала едва 18% от пълнолетните американци.


Тъй като по време на коледния сезон Apple не пусна на пазара нова версия на своя популярен таблет iPad, от Mashable прогнозират, че най-големи печеливши от ръста в продажбите на елелтронни четци и таблети са Amazon и Barnes & Noble, които анонсираха нови модели на Kindle и Nook малко преди празниците.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK