Училища получават таблети по нов образователен проект

Всички участници в проекта със своите таблети.

© Мобилтел

Всички участници в проекта със своите таблети.Телекомуникационният оператор "Мобилтел", Центърът за образователни инициативи и производителят на потребителска електроника Samsung започват нов училищен проект, чиято цел е да улесни комуникацията между ученици и учители. Проектът е тестови и ще се проведе в рамките на един учебен срок.


Една от задачите на инициативата е да се провери доколко българските учебни заведения са готови да модернизират начина си на обучение. В инициативата ще се включат учители от четири училища в страната. В съобщение на организаторите не се посочва кои точно са те.


"Мобилтел" и Samsung ще снабдят с таблети и мобилен интернет учителите от тези учебни заведения. Благодарение на тези устройства, преподавателите ще имат бърз достъп до интерактивната учебна система, а учениците ще могат да я изпробват свободно, казват организаторите.
В основата на инициативата е интерактивната учебна платформа u4ili6teto.bg, която учители и ученици ще трябва да тестват. Всеки преподавател ще може лесно да управлява учебния процес, като системата позволява качване и споделяне на учебна информация без значение от времето и мястото. По този начин дори при отсъствие на учителя, учениците не пропускат учебно съдържание.


Целта на компанията е да провери дали новият метод на работа ще бъде от полза за учебните заведения, казват от "Мобилтел". Ако резултатите са положителни ще бъде разширена мрежата от училища и университети, в които се използва платформата.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK